![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kryzys intymności.
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256629]Wyjaśnij, proszę, bo nieco nie ogarniam, co Ty tu konkretnie proponujesz. Bo raczej nie łóżka dzieci
![]() Btw, wiesz może, że nie każdy ma multum pokojów w domu/mieszkaniu i gdzieś tą intymność jednak wypadałoby mieć? Zresztą jak mówię, gdzie ją mieć jak nie tam - w kuchni, łazience, garderobie? Może w garażu? Serio nie rozumiem o co Ci chodzi, wyjaśnij.[/QUOTE] a czy Ty nie rozumiesz, że spanie z dzieckiem jest wygodne, bo pozwala się wyspać kobiecie, która nie musi wstawać i leźć do drugiego pokoju ileś razy w nocy? Przy trójce dzieci w tak niedużych odstępach czasu zmęczenie naprawdę jest problemem. Ona ma w myśl 'miejsca na intymność' ma paść na twarz, bo inaczej pan mąż poczuje się odtrącony? Miejsce na intymność jest prościej znaleźć, niż znaleźć w sobie jakąkolwiek siłę na intymność, jak jedyne o czym marzysz to przespanie ośmiu godzin ciągiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Konto usunięte
|
Ile lat / miesięcy ma to ich najmłodsze dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256718]Poza tym, gdzie by to nie było, wyszukiwanie co dwa dni nowego miejsca na szybki seks, brak miejsca tylko dla nas dwojga, naszego azylu i paru chwil dla siebie, stres, bo ktoś może wejść, bo czasu nie ma, bo trzeba szybko, bo coś tam, jest dla mnie niefajne, i tyle. I zabija całą przyjemność z tego wszystkiego. A można to załatwić tak łatwo, jak po prostu wspólnym spaniem w jednej sypialni, w jednym łóżku.[/QUOTE]
no tak, starczy spać w jednym łóżku, a wszelkie niedogodności opieki nad małymi dziećmi znikną jak ręką odjął. Dzieci, które dramatycznie chcą spać z rodzicami, odłożone do swoich łóżeczek zaczną przesypiać całe noce wskutek działania promiennego pyłu, który z sypialni rodziców rozniesie się po całym domu, przybierając nad łóżeczkiem dziecka postać różowego jednorożca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Jedna kwestie pomijacie. Nadwage można zgubić a burak burakiem zawsze będzie...
![]() |
#155 |
Naczelna Nastolatka
|
Ponoć frustracja, bycie mężczyzna oraz nieodpowiednia ilość kilogramów na żonie usprawiedliwiają takie hasła. Tak się można dowiedzieć z tego wątku. I to kobiety piszą.
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256718] Poza tym, gdzie by to nie było, wyszukiwanie co dwa dni nowego miejsca na szybki seks, brak miejsca tylko dla nas dwojga, naszego azylu i paru chwil dla siebie, stres, bo ktoś może wejść, bo czasu nie ma, bo trzeba szybko, bo coś tam, jest dla mnie niefajne, i tyle. I zabija całą przyjemność z tego wszystkiego. A można to załatwić tak łatwo, jak po prostu wspólnym spaniem w jednej sypialni, w jednym łóżku.[/QUOTE] Nie dociera nic. Ale powiedz mi, dlaczego trzeba co dwa dni szukac miejsca i dlaczego seks musi byc szybki? Bo ktos moze wejsc? Kto? Dziecko? Rownie dobrze moze wejsc do sypialni. Jak nie masz czasu to chyba w sypialni on sie cudownie nie mnozy? Naprawde wymyslasz ![]()
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
I to jest najsmutniejsze. Bo jeżeli daje się komuś przyzwolenie na mówienie komuś takich rzeczy, to bardzo łatwo pójść o dwa kroki dalej. I tak jestem zaskoczona, że jeszcze tu żaden "geniusz" nie wyskoczył z hasłem, że taką żonę można zdradzać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
Luba, chodzi mi o to, że jeżeli oni się wieczorem, już po załatwieniu wszystkiego, spotykają w sypialni to mają zawsze parę chwil dla siebie, moment oddechu chociaż na chwilkę, a nie wyciągają w ciągu dnia, jak dzieci biegają radośnie po całym domu, parę minutek na harce na pralce. Ale serio dochodzę do wniosku, że nie dogadamy się w tej kwestii
![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-07-30 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256884]Luba, chodzi mi o to, że jeżeli oni się wieczorem, już po załatwieniu wszystkiego, spotykają w sypialni to mają zawsze parę chwil dla siebie, moment oddechu chociaż na chwilkę, a nie wyciągają w ciągu dnia, jak dzieci biegają radośnie po całym domu, parę minutek na harce na pralce. Ale serio dochodzę do wniosku, że nie dogadamy się w tej kwestii
![]() Ale dlaczego maja to robic w ciagu dnia, jak dzieci biegaja? ![]() Tez mialam takie poglady i moje starsze dziecko spalo sobie we wlasnym lozeczku. A mlodsze nie chcialo, wylo, plakalo a my nie jestesmy zwolennikami "przeczekiwiania", kiedy jakis czlonek naszej rodziny jest nieszczesliwy. I tak wlasnie mlodsze wyladowalo u nas w lozku i wszyscy szczesliwi ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-07-30 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Ło jeesusicku...
Próbuję sobie właśnie wyobrazić sytuację pod tytułem: a) wieczorkiem wyskakują do kuchni/pokoju gościnnego (jeśli mają, bo ośmielam się jednak stwierdzić, że raczej sporo osób takowego nie posiada)/łazienki na seks, a potem każde do swojego łóżeczka ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() Ja i tak czekam aż autorka napisze w jakim wieku są jej dzieci, bo to też znacząca informacja. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Ale raczej do późnego roku życia tam nie spało. Poza tym, jednak byliście razem, a nie uciekałaś od męża gdzie indziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256978]Ło jeesusicku...
Próbuję sobie właśnie wyobrazić sytuację pod tytułem: a) wieczorkiem wyskakują do kuchni/pokoju gościnnego (jeśli mają, bo ośmielam się jednak stwierdzić, że raczej sporo osób takowego nie posiada)/łazienki na seks, a potem każde do swojego łóżeczka ![]() [/QUOTE] proponuje jeszcze raz przeczytac co pisalam, bo nie bede sie powtarzac. ![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;52256978]No to sama widzisz, że się da ![]() da sie jesli dziecko tego chce. dziecko tez czlowiek i czasem ma rozne potrzeby, wiesz? Watek nie jest o spaniu z dzieckiem i niepotrzebnie skupiamy sie na tym aspekcie, proponuje zostawic to w spokoju, bo probloem autorki nie na tym polega, przypominam.
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
Masz rację, zostawmy, bo i tak do niczego konstruktywnego nie dojdziemy tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
czepiacie się faceta a on jak to facet, powiedział szczerze i bez ogródek. W końcu w związku liczy się szczerość i gość szczerze powiedział co myśli o tuszy zony. Ok zgadzam się, że jego stwierdzenie brzmi "ostro" ale być może stan do jakiego doprowadziła sie jego partnerka wymagał takiego radykalnego stwierdzenia. Niby jak miał to powiedzieć, miał ewaluować i 30 około słówkami to samo wyartykułować, no niby mógł, ale jak mówił nasz 1 klecha RP z Torunia- nie róbmy z gówna perfumerii. A autorce życzę wziąć się za siebie bo seks jest bardzo ważny w związku i mnie jak i niektórym autorkom tego wątku tez ciężko byłoby przetrawić seks z "tłuścioszkiem" bo mnie też to akurat odpycha o pardon powiem inaczej- jestem nie kontent za seksem z taką osoba (aby nie urazić co poniektórych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;52256096]Ja nie twierdze, ze to super swietna sytuacja i az sama zazdroszcze.
Pisanie jednak, ze to ona go z lozka wyrzucila jest nieprawda.[/QUOTE] no jednak to prawda xD bo on postawił ultimatum: w naszym małżeńskim łożku albo ja albo dziecko i ona decyzję podjęła także go wyrzuciła no pls albo "zastąpiła synusiem/córunią" XD ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() "przecież on cię nie wyrzucił. zmienił zamki*" *zmiana lokatora w łóżku to przecież też żadna zmiana cnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. żadnej kobiecie nie życzę takiego "szczerego" i "bez ogródek" faceta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się tak jeszcze zastanawiam, czy aby na pewno nie było sygnałów wcześniej właśnie; bo jak patrzę po znajomych, to zauważam, że faceci dają sygnały, że coś jest nie tak, ale laski potrafią być na to kompletnie ślepe. i jak już gościu dobierze grubszy kaliber to jest obraza majestatu. ale jako że autorka była zniknęła, to możemy tak dywagować w nieskończoność; póki nie doda więcej informacji w tej sprawie, dyskusja trochę nie ma sensu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
droga autorko, zabierac dzieci i uciekac od faceta bo kretyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Konto usunięte
|
1. Uważam, że tam, gdzie jest prawdziwe, dojrzałe uczucie, nie ma miejsca na "obrzydzasz mnie". Nie ma. A już na pewno nie wobec kobiety, która dopiero co urodziła trójkę dzieci, bo to zwyczajna podłość i zero empatii.
2. Matka, która wprowadza do łóżka didka, sama prosi się o małżenski kryzys. W sumie remis, czyli wychodzi na to, że bardzo wiele rzeczy się Wam autorko w małżeństwie nawarstwiło i czeka Was mnostwo pracy Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2015-07-30 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
o to mi chodziło. tutaj sygnały mogły być takie, że np. mąż zaczął spać na drugim boku, odwrócony plecami 'bo tak wygodniej'. woli wziąć prysznic niż wspólną kąpiel 'bo tak szybciej'. na wieczór z winem, kolacją i filmem jest 'zbyt zmęczony po pracy'. to niby drobnostki, ale jak jest ich odpowiednio dużo, to często gęsto o czymś świadczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Przyczajenie
|
Ja mam 27 lat, on 30. Najstarszy syn 4 lata, najmłodszy 11 miesięcy.
Karmię go nadal piersią, od początku dużo potrzebował bliskości, częstego pzystawiania i wygodniej było mi karmić w łóżku i tak zostało. Zaraz jak napiszę ile przytyłam to dojdzie do linczu zbiorowego. Tak przytyłam 25 kg, on waży podobnie, ale jest wyższy. Karmię piersią i nie objadam się chipsami! Mąż dużo pracuje, ma stresującą pracę. Po powrocie do domu chce odpocząć, a nie zawsze jest jak, bo dzieci też potrzebują ojca. On pracuje ja zajmuje się domem. Oboje jesteśmy wieczorami wyczerpani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze, jak sięgam pamięcią, nie pamiętam, żebym komuś powiedziała, że mnie obrzydza. Naprawdę nie rozumiem, jak ktoś może w tym widzieć miłość i chęć poprawy związku, względnie usprawiedliwioną krytykę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
Nie wyrzuciłam go z łóżka, trudno się wyspać w 3 na małym łóżku.
Mówiłam mu nie raz podczas rozmowy, że sam ma brzuszek to stwierdził, że ma taką pracę, że sporo się rusza, więc nie ma problemu. Edytowane przez rozczochrana90 Czas edycji: 2015-07-30 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Konto usunięte
|
A macie w ogole jakas namiastke intymnosci, prywatnosci? Gdy macie ochote na seks? Osobny pokoj czy cos w tym stylu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.