|
|
#3271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 2
masakra..... lato, pfff...
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
|
#3273 |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- ma ktoś???? https://www.avon.pl/Produkt/19180?ex...k_produkt_1779 |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Rusia wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń ![]() Ola, smakuje mu barrrdzo, aż sam dziubek otwiera po więcej
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
![]() nie mam ![]() Nadzieja hej ![]() Ruska Sto lat
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nad morze leje.nie pada a leje.masakra. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taka pogoda 3 dzien, ale dzis popaduje co jakis cxas.. wczoraj lalo, a przed wczoraj bylo slonce, lal deszcz a kolo 17 burza.. a zimno jak nie wiem :/
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Co do pogody jak idzie z zachodu to nie martwcie sie bd cieplej. Wczoraj u mnie zimno i wialo jak cholera a dzis ladniej
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes - a jak tz?
U nas dzis humorki - raz uśmiech raz podkowka Jestem wymęczonaPogoda u nas w miarę ladna, wczoraj mocno wialo dzis juz jest ok
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jeszcze wieje :/ też jestem umeczona. śmieje sie po czym placz.
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Stara sie.wrecz podlizywal soe zeby na dorsza tylko poplynac.zobaczymy jak w domi bedzie
|
|
|
#3283 |
|
Konto usunięte
|
Agnes trwała pomadka do ust we flamastrze
|
|
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Baelka, Hanka, Dorka, Truskawka, Monisia, Belka, Agnes, Sara, Jagodowa, Ola, Scotasia, Lily, Pierozkowa, Szara, Strzalka, Nadzieja, Baset dziekuje
![]() Jade do zusu i us po papiery do becikowego bo jakby nie mogl wystarczyc pit :/ nie wiem czy nam sie nalezy ale zloze i wszedzie bede skadac zeby jakas kase dawali bo ja im wystarczajaco juz place :/ Pozniej zapisac sie i zaplacic za kurs brwi i rzes i paznokci i matka rusza z kosmetologia
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#3285 |
|
Rozeznanie
|
Ruska wszystkiego najlepszego ☺
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
To fragment ksiazki ktora posiadam w domu:
" Dlaczego ssie kciuk? Wiele noworodkow ssslo kciuk juz w lonie matki. Tuz po narodzeniu nie robia tego, ale wracaja do przyzwyczajenia kilka tyg pozniej. Czasem ssanie kciuka oznacza tak naprawde ssanie czesci dloni, np palcow wskazujacego i srodkowego. Tak czy inaczej to zupelmie normalne zjawisko. Niektore dzieci maja wielka potrzebe ssania. Ssac kciuk zyskuja poczucie bezpieczenstwa, moga zasnac bez placzu. Stwierdzono ze dzieci karmione piersia przejawiaja takie tendencje rzadziej niz dzieci karmione butelka, byc moze insrynkt ssania zostaje zaspokojony codziennymi dlugimi karmieniami, te drugie zas musza go zaspokoic poza posilkami, mozliwe takze ze matki chetniej karmia dziecko na zadanie piersia, niz kiedy maja podac butrlke. Czasem przystawiaja dziecko do piersi aby je uspokoic, przy czym kilka minut ssania dziala rownie skutevznie jak smoczek, dziecko czesto zaczyna ssac kciuk po odstawieniu od piersi. To jego wlasny sposob na trudne sytuacje, kiedy jest zmeczone lub kiedy musi rozstac sie z mama" ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Kciuk czy smoczek ? Na ogol odruch ssania sprawia, ze dziecko zacna ssac swoj kciuk ok 2-3 miesiaca, czasem wczesniej. Jesli jednak wczesniej dajesz mu smoczek, przyzwyczaja sie do noego i nie ssie kciuka. Stomatolodzy uwazaja, ze ssanie smoczka jest mniej niekorzystne dla zgryzu dziecka niz ssanie kciuka. Jednak nieprawidlowosci zgruzu zaleza przede wszystkim od tego jal dlugo dziecko ssie. Latwiej odatawic smoczek, niz oduczyc dziecko ssac kciuk. Ssanie palca jest wyborem bardziej osobistym- maluch moze sam decydowac, czy pocieszyc sie ssaniem, czy tez nie. Inaczej jest w przypadku smovzka o podaniu ktorego decyduja rodzice. Opinia rodzicow na temat zsenerwowania dziecka czy jego potrzeby ssania jest cxesto bardzo subiektywna. Jesli aby upokoic dziecko , zamiast bliskosci, czulosci i poczucia bezpieczenstwa dajemu mu smovek to nie odgrywa on wlasciwej roli. Szybko moze stac sie przedmiotem.bez krorego dziecko nie bedzie w stanie.sobie poradzic , niekiedy calymi latami, ze szloda dla nauki mowienia.
Edytowane przez LuckyLove Czas edycji: 2015-07-31 o 11:22 |
|
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zaczynam sie cieszyć ze mala nie chce smoczka
![]() Kciuka ssala tylko na USG, odkąd jest na świecie ssie tylko piąstki i palucha wskazującego namiętnie wsadza do buzi ![]() Fajnie ze to wrzucilas Lucky
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie znam
Mala wklada piastke tak ze malo nie zwumiotowala pare razy Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3289 |
|
Zadomowienie
|
RUSKAAA !!!
![]() : pijemy:![]() Wszystkiego najlepszego !!! ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Moj tez tak robi, kilka razy tak mnie wystraszyl bo w nocy jak sie obudzil to nie plakal tylko piastka w buzi a potem obudzil mnie jak go naciagalo to o malo zawalu nie dostalam.
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja też tak robi
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wasze dzieci też ulewaja? pytanie do mam karmiacych mm.
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmie mieszanie po mm czasem ulewa jak zs duzo i xa szybko wypije i nie odbije
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Agnes
![]() a zielona kupa przy mm co może znaczyć? zdarzyła się raz i nie wiem o co biega.
|
#3294 |
|
Rozeznanie
|
Nie, chyba że za wcześnie odłożę na brzuszek.
Nie wiem, ale jak raz się zdarzyła i była normalna to bym się nie przejmowała.
05.09.2014. nasz ślub http://suwaczki.maluchy.pl/li-71252.png http://www.suwaczki.com/tickers/rfxg5vsmh4zn90j4.png Edytowane przez baelka Czas edycji: 2015-07-31 o 12:07 |
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpja tez wsadza piastki i paluchy do gardla
a teraz to samo robi z zabawkami, pielucha, kpcukiem itd. i wez tu dziecko zostaw samo. Moja potrafi tez przekrecic sie sama na brzuch i jak zasypia w lozeczku to musze tam co chwile zagladac czy nic niewykombinowala
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
a kiedy mija ulewanie?
zasnela mi na rekach. ma od wczoraj przytulasny dzien. a my jutro na wesele. ciekawe jak ona zniesie wieczor i noc bez nas. denerwuje sie.
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moze ta kupka dluzej lezala w pieluszce i sie utlenila na zielono ja raz tak mialam cichaczem kupsko zwalila a my nie wyczolismy
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zadomowienie
|
ATLAS KUPEK
![]() To co niemowlę zjada ma ścisły związek z wyglądem kupki. Ale na podstawie wyglądu kupki niemowlaka można ocenić też, jak czuje się twoje dziecko. Jak wygląda kupka niemowlaka? Gęsta, lepka, ciemnozielona lub czarna masa.Co to jest? Smółka, która zawiera m.in. zagęszczone składniki wód płodowych. Wydalają ją wszystkie noworodki zaraz po urodzeniu. Ale już po 3–4 dniach pojawia się prawdziwa kupka, inna – jeśli karmisz piersią, inna – gdy podajesz mleko z butelki. Jak wygląda kupka niemowlaka? Raczej luźna (nie powinna być twarda), w kolorze złocistym, jasnożółtym lub musztardowym, niekiedy półpłynna z grudkami, ma wyraźny kwaśny zapach, czasem papkowata.Co to jest? Normalna kupka zdrowego dziecka karmionego piersią. Im niewolę starsze, tym bardziej gęsta. Przyczyną zapachu jest pałeczka kwasu mlekowego, która działa ochronnie na organizm. Zapach ten zmieni się z chwilą wprowadzenia innych pokarmów. Jak wygląda kupka niemowlaka? Kolor bladożółty, konsystencja – jak poprzednio.Co to jest? W taki sposób załatwiają się niemowlaki, które piją mleko z piersi i jednocześnie są dokarmiane mieszanką. Jak wygląda kupka niemowlaka? Bardziej zwarta, ma barwę od jasnożółtej po jasnobrązową.Co to jest? Kupka dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym. Picie mleka z butelki powoduje, że dziecko wypróżnia się nie tak często. Ale uwaga – niektóre rodzaje mieszanek dla niemowląt mają w swoim składzie prebiotyki, które pomagają w rozwoju dobrych bakterii w jelitach, tak jak u dzieci karmionych piersią. Jak wygląda kupka niemowlaka? Zielonkawa lub zielona.Co to jest? Kupka może być zielonkawa, bo utlenia się pod wpływem powietrza. Zielona to efekt podawania preparatów z żelazem lub mieszanką, która je zawiera, albo mieszanki typu HA. Jeśli maluszek czuje się dobrze, przybiera na wadze, nie trzeba się tym martwić. Jak wygląda kupka niemowlaka? Nieco luźna, wodnista, żółta lub musztardowa, pojawia się często.Co to jest? Takie wypróżnienie jest normą u dziecka karmionego piersią, bo mleko mamy ma właściwości lekko przeczyszczające. Poza tym ssanie piersi wymaga większego zaangażowania, przez co pobudza pracę jelit. A na jej efekty nie trzeba długo czekać. Jak wygląda kupka niemowlaka? Z dużą zawartością śluzu, ze smużkami krwi albo z ropą.Co to jest? To objaw biegunki, nawet jeśli taka kupka pojawia się raz na dobę (zazwyczaj biegunkę kojarzymy ze zwiększoną liczbą wodnistych kupek). Śluz w pieluszce może być objawem alergii. W obu przypadkach dziecko powinien zobaczyć lekarz
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona sobie upodobała robienie kupy jak siedzi w bujaku. i robi to tak spokojnie, ze nie zauważam a ze siedzi w bujaku ok 2h to sama wiesz dziekuje ![]() Lucky dziękuje
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-07-31 o 12:25 |
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejh cos dziwne to moje dziecko dzis. Kak zjadla o 6 tak zglodniala dopiero o 11:20 i zjadla tylko 100. Troche sie poprzytulalysmy w koncu przysnela mi na rekach, odlozylam do lozeczka, wlaczylam szumisia i po 10 min wstala
teraz bawi sie na macie. Chyba odpuscimy sobie dzis spacer
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Jestem wymęczona

i wez tu dziecko zostaw samo. Moja potrafi tez przekrecic sie sama na brzuch i jak zasypia w lozeczku to musze tam co chwile zagladac czy nic niewykombinowala
cichaczem kupsko zwalila a my nie wyczolismy
Jak wygląda kupka niemowlaka? Gęsta, lepka, ciemnozielona lub czarna masa.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Raczej luźna (nie powinna być twarda), w kolorze złocistym, jasnożółtym lub musztardowym, niekiedy półpłynna z grudkami, ma wyraźny kwaśny zapach, czasem papkowata.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Kolor bladożółty, konsystencja – jak poprzednio.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Bardziej zwarta, ma barwę od jasnożółtej po jasnobrązową.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Zielonkawa lub zielona.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Nieco luźna, wodnista, żółta lub musztardowa, pojawia się często.
Jak wygląda kupka niemowlaka? Z dużą zawartością śluzu, ze smużkami krwi albo z ropą.