![]() |
#811 |
BAN stały
|
Dot.: zasady ,,zdrowego'' prostowania włosów :) wejdź, poczytaj !
Właśnie jak to jest z tym.. czy oba, Hot liss i got2be trzeba stosować na mokre włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Ja stosuję Hot Liss na mokre włosy.
Ale na opakowaniu nie ma nic na temat, że trzeba kosmetyku używać na mokre włosy. Jest instrukcja postępowania, ale nic o mokrych włosach nie ma ![]() Ja prostuję włosy bardzo rzadko, tylko jak następnego dnia mam jakieś wielkie wyjście gdzieś . Wtedy wieczorem myję włosy, podsuszam ręcznikiem, nakładam hot Liss, rozczesuję kłaczki . Następnego dnia rano prostuję je i wszystko jest cacy. Włosy są pachnące , lejące, jedwabiste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
a te got2b to produkt profesjonalny, czy można go dostać w drogeriach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam do prostowania Farouk - Biosilk - czysty jedwab lub również Farouk - Silk Strate. Włosy pięknie pachna i lśnią
![]()
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź ja narazie prostuję na kallosa i z dove mleczko ochronne, które ma niby chronić przed skutkami modelowania, do włosów farbowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Got2Be jest w Rossmannie
![]() Ja do prostowania używałam kiedyś ( bo dziś już nie prostuję) Hot Lissa L'oreal a niedawno kupiłam krem prostujący Welli Shockwaves bo akurat był w promocji, ale jeszcze nie używałam. Nie prostuję włosów od 3 miesięcy i z każdym dniem są piękniejsze. Ostatnio wyprostowałam sobie włosy i miałam końcówki tak popalone, że musiałam lecieć do fryzjera ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Przyczajenie
|
Dot.: Moje doświadczenia z prostownicą
mam taki sam problem z wlosami- po wyprostowaniu sa proste przez pol godziny a potem nie ma efelktu-skrecaja sie i pusza-ogolnie mam grube i falowane wlosy.bylam u fryzjera powiedziala ze mam wlosy jak siano chociaz jeszcze wtedy ich nie prostowalam-ale co mi ona zrobila-uzyla swoich szamponow i odzywek i efekt byl powalajacy-proste gladkie blyszczace wlosy przez kilka dni.fryzjerka powiedziala mi ze przy stosowaniu prostownicy trzeba jednoczesnie zakupic sobie bardzo silnie nawilzajaca odzywke i szampon-dodala ze nie warto kupowac w drogeriach bo zazwyczaj to sa kiepskie rzeczy-lepiej zrobic to w salonie fryzjerskim-tak tez zrobilam-kupila odzywke silnie nawilzajaca za 64zl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam do prostowania got2b w takim smiesznym opakowaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. a ja gdy pierwszy raz wyprostowalam wlosy efekt byl beznadziejny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej ! Mam powiedzmy 'normalne' wlosy ale wogole nie chca sie układać jak wstaje rano to kazdy wlos w inna strone dlatego zdecydowalam sie na zakup prostownicy tylko wlasnie niewiem jakiej. Czytalam juz baaardzo duzo watkow na tym forum ale nadal nie moge podjac wlasciwej decyzji...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prostowanie - nie mam pojęcia ! Pomocy :)
Podobno Ga.ma ma dobre prostownice (lepsze od Babyliss), ale powtarzam tylko słowa dziewczyn z forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Anethko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam efalock i jestem zadowolona. Ale nie miałam okazji porównania jej z innymi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
Przeciez nizej jest watek baaardzo rozbudowany na ten temat.Kazda dziewczyna wypowiada sie jaka prostownica jest odpowiednia do jej wlosow.Tu wszystko pisze:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196270
![]() |
#826 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem najlepsza prostownica to jest zwykła.. ja sama nie używam ale w domu mam i jeszcze dodam, że te cienkie prostownice są do dupy..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
Babyliss ale BabylissPRO pamietaj bo to roznica konkretna nie w slowie elcz w efektach ... pozdrawiam
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Zależy też od tego jakie masz włosy bo jeśli nie masz strasznie kręconych to bedziesz zadowolona z efalocka,a jeśli chcesz coś bardziej 'profesonalnego' to dużo czytałam opini i wywnioskowałam, że najlepszą jest TONDEO (bądź Ga.Ma ) ACTIVE-CERION. (sama ją niedługo mam zamiar nabyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje Wam Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
czym prostować włosy?
Cześć, mam pytanie- czy jest jakiś preparat, który prostuje włosy, mam lekko kręcone, i strasznie chciałbym je wyprostować. Pewnie gdybym był dziewczyną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czym prostować włosy?
jest duzo wątków poszukaj
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
produkt do prostowania wlosow a potem suszenie wlosow suszarka, troche zachodu, ale skoro nie chcesz prostownica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a znasz jakies takie produkty? z tego co wyczytałem to najlepiej jakiś szampon do prostowania i fluid.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
spray babylissa, taki czerwony, gesty grzebien, troche zabawy, ale to jest do zrobienia, krotkie wlosy rzeczywiscie najtrudniej wyprostowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
a po umyciu włosów, nadal będzie to działać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
A co poleciłybyście na krótkie, cienkie włosy? Jaka prostownica, jaki kosmetyk.. Czy ten got2b to jest może spray?
Mam włosy po trwałej, którą całkowicie już ścięłam, teraz mam w miarę ładne gładkie włosy, ale nie chcą się układać. Nigdy nie chciały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
BAN stały
|
Dot.: Jak wyprostować włosy???
hey dziewczyny ja mam taki problem ze moje wlosy na drugi dzien po umyciu strasznie sie pusza i mam szope na glowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Rozeznanie
|
Prostowanie: turmaliny, aktywna laserowa jonizacja?
Ten wątek dotyczy funkcji w profesjonalnych prostownicach (mi chodzi o firmę ga.ma).
Jakie właściwości mają turmaliny, czym się różni w efekcie normalna jonizacja od aktywnej laserowej? Przy wyborze między tymi dwoma funkcjami: turmaliny+jonizacja lub aktywna laserowa jonizacja, która jest lepsza? Ktora opcja korzystniejsza? Wiem, że wiele jest wątków o prostownicach, dużo się naczytałam, ale nigdzie nie znalazłam tego porównania i opisu, efektów tych funkcji (korzystałam z wyszukiwarki, jak jest nakazane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
Witam
Wczoraj kupiłam prostownicę, ale zanim to zrobiłam skorzystałam z tego forum. Dziękuję, gdyz rady były przydatne i nie byłam laikiem. Byłam w kilku marketach, przeglądałam stronę na allegro,rozmawiałam z fryzjerem i w końcu udałam się do sklepu z artykułami fryzjerskimi. Były tam prostownice i kupiłam BaByliss PRO choć miałam wątpliwości i sprzedawca mi je rozwiał tłumacząc, że ten model jest dla fryzjerów. Natomiast firma ta produkuje też inne modele tańsze do hipermaketów i są gorszej jakości. Podobnie jest z odżywkami, szamponami i innymi kosmetykami znanych firm dlatego dokupiłam odżywkę do nakładania przed prostowaniem. Już prostowałam narazie bez odżywki, gdyz jest ona do nakładania na włosy słuche a ja nałożyłam dziś po umyciu jedwab, ale bez tego efekt mi sie podobał. Prostownica mi wyprostowała włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.