Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-31, 17:58   #571
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny dziś zauważyłam że na nogach pojawiło mi sie sporo pajączków co robić . A co do imienia to narazie mamy typ Dominik, Daria
Mi też się pojawiło dużo nowych
Stary 2015-07-31, 18:00   #572
czubasek20
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52267136]A jak ze śpiochami? Kupować w ogóle? Dużo? Czy kilka sztuk?[/QUOTE]

Ja mam kilka par, dla mnie nie było różnicy czy półśpiochy czy śpiochy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52267624]Zaciekawa Co do rozmiarów to u nas szwagierka urodziła wcześniaka, więc ma pełno takich drobiazgów właśnie. Jakby się okazało, że potrzebujemy małych rzeczy to przyśle. Poza tym mój młody idzie na masę - na usg 17t4d miał już 235g a przeciętnie dzieci wtedy mają ok. 170-180g...[/QUOTE]

duzy... u nas w 19t4d miał 273 g

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ty zobaczysz szybciej ode mnie

Stresuję się, bo ostatnio pytałam gin.czy możemy jechać na te 4dni w góry. I mówiła, że na chwilę obecną tak, ale ona nie jest w stanie przewidzieć jak to u mnie dalej będzie I nie wiem czy powiedziała tak dlatego, że nigdy się przewidzieć nie da czy dlatego, że coś ją martwi i mi nie mówi
I powiedziała, że mam mały brzuch, a ja rano zawsze mam mniejszy, na dodatek jak jestem mega głodna, a wtedy to praktycznie już parę godzin po marnym śniadaniu byłam...
I teraz się zamartwiam

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

W sumie tak Ale jak dziecku się nie podoba jak na nie wołają to samo czasem potrafi zwrócić uwagę

Ja tez nie mam dużego brzucha i rano to w ogóle nie ciązowy...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268116]Zaciekawau nas będzie Alex na 100 % bo mężowi żadne inne imię się nie podoba i jak to on mówi "przecież to on idzie do urzędu, więc i tak nie mam nic do gadania "[/QUOTE]

Ale w ciągu dwóch tygodni można zmienić

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko...

No to będzie chłop... W sumie odczuwam rozczarowanie (Ale wszak jestem wredną matką ) Jakoś nie sądzę, żebym zbudowała z synem więź taką, jak z córką. Z drugiej strony dobrz, bo do syna mam mniejsze wymagania. Ale TŻ też trochę żałuje, że jednak nie córka... Choć TŻ zawsze jest pozytywny, nie to co ja

Chłop duży, o 7 dni większy, póki co wygląda zdrowo, łożysko na przedniej ścianie, stąd nie czuję ruchów.

No to dobrz, że kosz Mojżesza kupiłam brązowy

Z tego wszystkiego zeżarłam pół czekolady. A pani robiąca USG w Luxmedzie była raczej średnia. Miła, owszem, ale prawie nic nie mówiła, na końcu trzeba było z niej wydusić. No i też niewiele pokazała, tylko chwilkę na końcu.

kolejny chłopak

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:04   #573
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam dużego brzucha i rano to w ogóle nie ciązowy...
No właśnie, a mi głupot nagadała i się zamartwiam. U mnie już widać, że ciążowy, ale akurat wtedy jakoś mały był. Nawet mama mówiła, że już widać, że to ciążowy...
No nic, muszę zmienić myślenie, bo przez tydzień oszaleję.
Stary 2015-07-31, 18:11   #574
benita84
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajnie! Udanego wypoczynku, pogody i szerokiej drogi

Masakra... Najgorsze jest to, że taki lekarz zasieje ziarno niepokoju i później my się zamartwiamy... A byłam spokojna o wszystko i musiała mi tak głupio powiedzieć... W ogóle mój stres się chyba Ince udziela, bo mniej aktywna jest ostatnio. Dziś nawet ok, ale wczoraj jak myszka w brzuszku siedziała. Dopiero wieczorem jak już mężowi powiedziałam o moich zmartwieniach, to mi kopniaka dała
dzięki

co do lekarki to oni często tak mówią asekuracyjnie, mój też zawsze jak coś pytam o podróż o jakieś leki to nie powie że można tylko 'nic się nie powinno stać', i w pierwszej ciąży lekarka też lubiła taki niepokój zasiewać u mnie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268244]
Zapłaciłam za zakupy dokładnie 290 zł, ale są tam 24 rzeczy, więc wychodzi średnio 12 zł za sztukę brawo ja [/QUOTE]
brawo czekamy wiec na fotki
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:14   #575
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
dzięki

co do lekarki to oni często tak mówią asekuracyjnie, mój też zawsze jak coś pytam o podróż o jakieś leki to nie powie że można tylko 'nic się nie powinno stać', i w pierwszej ciąży lekarka też lubiła taki niepokój zasiewać u mnie

brawo czekamy wiec na fotki
Trochę mnie pocieszyłyście, bo może moja miała taki sam zamiar... no ale mimo wszystko głupie jest takiego gadanie. Można kogoś ostrzec, żeby na siebie uważał itd., ale nie straszyć...
Stary 2015-07-31, 18:17   #576
sylwoha
Zakorzenienie

Mnie tez gim nastraszyl bo mnie bolalo i zw albo coaza albo wesele
Na weselu bylam bawilam sie wrocilam i nic mi nie bylo
Nawet pierwsze niesmiale ruchy poczulam w hotelu

Mujer gratki chlopa zawsze mozesz sie z ktoras zamienic co chciala syna a ma corke :p

Ja zawsze chcialam corke, jak zaszlam w coaze wolalam syna, a teraz mi wsio jedno
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:21   #577
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
super ) to bedzie smazenie pupci
hehe nad polskim morzem to nigdy nie wiadomo

Cytat:
No to będzie chłop... W sumie odczuwam rozczarowanie (Ale wszak jestem wredną matką ) Jakoś nie sądzę, żebym zbudowała z synem więź taką, jak z córką. Z drugiej strony dobrz, bo do syna mam mniejsze wymagania. Ale TŻ też trochę żałuje, że jednak nie córka... Choć TŻ zawsze jest pozytywny, nie to co ja
gratuluje zdrowego synka co do relacji to myślę że można zbudować równie fajną z synem jak i z córką... zresztą mówi się przecież "synek mamusi"
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:28   #578
ogolnie
Zakorzenienie

Gryzelda u mnie wczoraj 18tc3d a maluch waży 204 g. Gin mówi że ciut za mało ale mówił że na razie waga dziecka to nie najważniejszy parametr. Dopiero dużo później,no i wszystko się może zmienić,ale mi się wydaje że będę miała straszna drobnice w brzuchu

Jedziemy do znajomych na kolację mam nadzieję że będzie coś dobrego

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Mujer a byłam przekonana że będzie dziewczynka u Ciebie

To kto jeszcze oprócz mnie nie zna płci? Nie chce czuć się wyalienowana z tego powodu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:33   #579
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ogolnie spokojnie, jeszcze sporo maluszków się nie pokazało
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:36   #580
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę mnie pocieszyłyście, bo może moja miała taki sam zamiar... no ale mimo wszystko głupie jest takiego gadanie. Można kogoś ostrzec, żeby na siebie uważał itd., ale nie straszyć...
To mój lekarz traktuje ciążę jako stan normalny. nie że jakiś wyrodny i każe je.bać w kamieniołomie,ale w sumie podoba mi się jego podejście. Bardzo profesjonalne i proste jednocześnie. Nie wiem jak to inaczej określić W każdym razie na jednej z pierwszych wizyt powiedział żeby żyć normalnie jak dotąd wykluczając jedynie dźwiganie i ciężkie zajęcia (ciężkie zajęcia wg uznania mojego że są ciężkie). Także wiecie. Dziś np odkurzyłam auto i uMyłam. niesamowitą radość sprawiaja mi takie zajęcia. Oczywiście robię to powoli i uważam,ale nie wykreślam tego z dnia. Wczoraj pracowałam na działce,przycinałam krzewy,zbierałam jabłka,ogórki i fasole. I wiesz co najlepsze jest to że po takiej pracy moje dziecko śpi jak suseł bo wczoraj na usg tylko cześć pokazało a zawsze to kręcenia było co nie miara.

To się wygadałam
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:41   #581
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
To kto jeszcze oprócz mnie nie zna płci? Nie chce czuć się wyalienowana z tego powodu
Ja jeszcze nie znam i do tej pory tez ruchów nie czuję :-(

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:43   #582
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
ja niestety, nie wiem ile teraz młody ważył, bo mi go nie zważył. Wiem tylko,że długość kości udowej miał na 19t0d, a główkę 20t0d. Ja jak byłam u niego to był dokładnie 19t1d, więc w sumie pomiary się zgadzają, więc nie pytałam o wagę. Tyle,że jeżeli chodzi o wagę to musisz pamiętać,że to nie jest tak,że on ci jakoś super dokładnie poda ile mały ma, bo to jakiś wskaźnik m.in. właśnie z długości kości udowej o ile dobrze kojarzę. Mi dwóch lekarzy robiło USG z 2 i 1 tydzień przed porodem i zgodnie mówili,że dziecko ma już z 3kg....a widzisz..urodził się 2,77kg. Z wagą dziecka nigdy nic nie wiadomo i tak na prawdę nie wiem od czego zależy-byłam bardzo zdziwiona-bo ja wysoka, Tż też, ciąża zdrowa, waga normalnie w ciąży rosła (łącznie 13kg) a tu taki synek mały. Trochę zasmucona nawet byłam z tego powodu, ale położne zaraz wybiły mi z głowy głupie myślenie. Dodam,że synek szybko nadrobił-właśnie podobno im mniejsze dziecko to szybciej rośnie poza brzuszkiem, więc nie ma co się obawiać-przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia. Teraz syn w przedszkolu jest jednym z wyższych.
Moja siostra tez urodziła w terminie nawet trochę po i jej synek ważył podobnie, chyba nawet trochę mniej, ale potem szybko nadrobil Tym nie ma co się martwić

Cytat:
Z 62 z krótkim rękawem body mam tylko 1 i unikam z krótkim rękawem raczej na zimę. Wolę kupić z długim.
Z rozmiaru 56 to może po 5 kupię... bo jak zacznie się ulewanie itd. to z trzema to średnio :/ Zobaczę zresztą bo sama nie wiem. Póki co rozpisałam sobie wszystko i wcale dużo nie mam tych ubranek

Ja właśnie też się tym na początku sugerowałam, ale postanowiłam dopytać jeszcze innych dziewczyn i się okazało, że te 56 na początek każdej się przydały Tym bardziej, że często rozmiar rozmiarowi nierówny
Tylko ze tę 62 jak będzie dobre to to właśnie cieplej będzie już się robiło, więc przydadzą się takie z krótkim tez, tak uważam
Ją zaglądam do szuflady i sobie myślę o sporo już mam tych ubranek a jak sobie zapisałam to też wyszło, że mało co jest

Cytat:
Adka ala: My tu wszystkie oczy mamy

Sprawdziłam ile moja Mała ważyła na ostatnim USG (17t0d) - 156g
W ogóle jak tak do końca będzie to nie powinna się duża urodzić.

W ogóle to w drugim trymestrze nie stresowałam się żadnym USG, a przed połówkowym się stresuję już teraz A to dopiero za tydzień!
Bedzie super, zobaczysz nie stresuj sie, bo i ona czuje, że coś jest nie tak.

Cytat:
Ja właśnie też do spania planuję głównie pajacyki
Mam kupionych trochę śpiochów z kaftanikami, ale zobaczymy czy będzie mi z tym wygodnie, więc bardzo nie szaleję.
Ja właśnie dziś dokonałam zakupu przez pośrednika 3 pajaców, bo jeszcze żadnego nie miałam, za 7 funtów, więc tak normalnie myślę

A co do kaftanikow mi się wydaje, że one tak zadzierać sie na plecach mogą i może być niewygodnie, dlatego chyba lepsze będą body, bo plecy całe zasłonięte, a na body to i półspiochy i śpiochy można założyć

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Sama wit d? Zdzierstwo.

Ja tez mam niedobory i sie suplementuje. W omegamed mam 1000jm ale gin mówiła, żeby w ogóle tego nie brać pod uwagę wiec łykam jeszcze vitaderol 1500jm
Czemu tak powiedziała? Mi gin nic nie zalecal Ale sama kupiłam i dodatkowo żadnej nie biorę. 1000 j.m. to tak za mało? Czy wiesz że masz niedobory?

Cytat:

Ale fajnie! Udanego wypoczynku, pogody i szerokiej drogi

Masakra... Najgorsze jest to, że taki lekarz zasieje ziarno niepokoju i później my się zamartwiamy... A byłam spokojna o wszystko i musiała mi tak głupio powiedzieć... W ogóle mój stres się chyba Ince udziela, bo mniej aktywna jest ostatnio. Dziś nawet ok, ale wczoraj jak myszka w brzuszku siedziała. Dopiero wieczorem jak już mężowi powiedziałam o moich zmartwieniach, to mi kopniaka dała
Nie strasz córeczki, ona też czuje, że się martwisz.

Btw otworzyłam dzisiaj ta maść i posmarowalam usta, fajna jest

Cytat:
No brawo
Ja też średnio liczę, żeby za sztukę płacić około 10 zł
Czasem jak mi się coś bardzo podoba to kupuję droższe, ale nie z tych najmniejszych rozmiarów

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

A w ogóle to widzę, że jeszcze nie kończę zakupów, bo mam dużo do dokupienia jeśli chodzi o ubranka
Zrobiłam sobie tabelkę w zeszycie i mało tego mam jak się okazuje
Mam tak samo, a myślałam, że już sporo tego jest.

Cytat:
Ja tak na szybko...

Chłop duży, o 7 dni większy, póki co wygląda zdrowo, łożysko na przedniej ścianie, stąd nie czuję ruchów.

No to dobrz, że kosz Mojżesza kupiłam brązowy

Z tego wszystkiego zeżarłam pół czekolady. A pani robiąca USG w Luxmedzie była raczej średnia. Miła, owszem, ale prawie nic nie mówiła, na końcu trzeba było z niej wydusić. No i też niewiele pokazała, tylko chwilkę na końcu.
Gratuluję, że cały i zdrowy! zawsze i o córkę będziecie mogli się postarać żartuje oczywiście, kojarzę że chyba nie zamierzacie mieć więcej dzieci. Ale jak się urodzi, zobaczYsz jak będziesz się cieszyła ze swojego Skarba

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:47   #583
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To mój lekarz traktuje ciążę jako stan normalny. nie że jakiś wyrodny i każe je.bać w kamieniołomie,ale w sumie podoba mi się jego podejście. Bardzo profesjonalne i proste jednocześnie. Nie wiem jak to inaczej określić W każdym razie na jednej z pierwszych wizyt powiedział żeby żyć normalnie jak dotąd wykluczając jedynie dźwiganie i ciężkie zajęcia (ciężkie zajęcia wg uznania mojego że są ciężkie). Także wiecie. Dziś np odkurzyłam auto i uMyłam. niesamowitą radość sprawiaja mi takie zajęcia. Oczywiście robię to powoli i uważam,ale nie wykreślam tego z dnia. Wczoraj pracowałam na działce,przycinałam krzewy,zbierałam jabłka,ogórki i fasole. I wiesz co najlepsze jest to że po takiej pracy moje dziecko śpi jak suseł bo wczoraj na usg tylko cześć pokazało a zawsze to kręcenia było co nie miara.

To się wygadałam
Moja gin chyba tym razem przesadziła. Albo gorszy dzień miała, bo do tej pory wszystko ok.
No nic, jakoś przeżyję ten tydzień do wizyty

Ja też staram się funkcjonować normalnie. Fakt, nie dźwigam, na działce nic robić nie muszę, bo żadnych owoców, warzyw nie mamy.
Na podwórku póki co też nie, bo podwórko mamy praktycznie niezagospodarowane (chodzi mi o trawę, krzewy itp.). Także tylko takie domowe obowiązki.
Stary 2015-07-31, 18:49   #584
_karmazynova_
Zadomowienie

Hej
Dziękuję każdej mamie z osobna, że opisałyście swój przebieg porodu. Lepiej wiedzieć co ewentualnie może nas czekać Nie przestraszyły mnie te historię, aczkolwiek potwierdziły to, że łatwo nie będzie Najważniejsze, że wszystkie dobrze się skończyły, a większość historii mnie wzruszyła...
Piękne ubranka i brzuszki
Do mnie też przyszły ciuszki które zamówiłam przez allegro od ROBiK, którego polecałyście Szybka przesyłka

Muszę się Wam pochwalić, że zmoblizowałam się i w końcu wczoraj zadzwoniłam do SR. Nie muszę się zapisywać, tylko mam zacząć chodzić albo do grupy wrześniowej albo październikowej chyba wolę na spokojnie chodzić we wrześniu jak będę się jeszcze lepiej czuć
syyylwuska dzwoniłaś do SR? zmotywowałaś się ?

mujer gratuluje synka
ogolnie Twoje maleństwo jest tajemnicze może dziewczynka?

Dziewczyny mam problem Jak delikatnie powiedzieć sąsiadce której nie chce urazić, żeby mnie nie przytulała/dotykała? Powiedzieć jej, że nie lubię być przytulana - zgodnie z prawdą? Nie znoszę być przez kogoś obcego przytulana ale nie chce jej też sprawić przykrości Nie znam jej w ogóle. Widziałam ją parę razy przed klatką, lub mijałam się z nią na schodach, a ona bardzo się cieszy że jestem w ciąży. Przez rok odkąd tu mieszkamy zamieniłyśmy może parę zdań.Jest starą kobietą, która sama nie ma dzieci i dopytywała nas już dawno, kiedy będziemy mieć swoje. 2 miesiące temu zapytała kiedy będzie u nas dziecko i jak powiedziałam jej, że jestem w ciąży to mnie przytuliła. Nie znoszę jak mnie ktoś obcy przytula Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu. Już pominę fakt, że powiedziała, że jak pojawi się dzidziuś to będzie do nas przychodzić. Ta kobieta jest na tyle wścibską osobą, że jak skończyliśmy remont po przeprowadzce chciała do nas wejść zobaczyć jak mamy wyremontowane mieszkanie. Ale TŻ był na tyle zaskoczony, że powiedział, żeby przyszła na drugi dzień i nie przyszła

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 18:53   #585
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Tylko ze tę 62 jak będzie dobre to to właśnie cieplej będzie już się robiło, więc przydadzą się takie z krótkim tez, tak uważam
Ją zaglądam do szuflady i sobie myślę o sporo już mam tych ubranek a jak sobie zapisałam to też wyszło, że mało co jest

A co do kaftanikow mi się wydaje, że one tak zadzierać sie na plecach mogą i może być niewygodnie, dlatego chyba lepsze będą body, bo plecy całe zasłonięte, a na body to i półspiochy i śpiochy można założyć

Btw otworzyłam dzisiaj ta maść i posmarowalam usta, fajna jest
Zobaczę jak malutka będzie rosnąć, bo do wiosny dużo czasu będzie i gdyby te 62 były jeszcze potrzebne, to dokupię z krótkim rękawem Bo teraz u nas taki klimat, że kwiecień jeszcze mroźny, więc czasem może się załapać już na 68 (chyba, że przesadzam).

Jeśli chodzi o kaftaniki to słyszałam dobre opinie, ale dużo tego nie kupuję, bo się obawiam tego samego co Ty Jakoś osobiście jestem za opcją body+półśpiochy.

Fajnie Dobrą ma konsystencję? Ja trzymam do sutków U mnie na ustach sprawdza się masło do ust nivea. Zawsze na noc nakładam.

Ha! Zmobilizowałam się i żeby ten dzień nie był taki stracony to chociaż łazienki umyłam
Także jutro reszta i obiad. Jakoś mi tak lepiej z myślą, że chociaż łazienki mi jutro odpadną
Stary 2015-07-31, 18:56   #586
syylwuska
Zakorzenienie

Co do spania to uważacie, że jak ciepło mam w mieszkaniu a Lila będzie w pajacu i śpiworku to wystarczy? czy np pod jeszcze body z krótkim?

I mam pytanie odnośnie zakupów, chce kupić jeszcze na allegro kilka pieluszek flanelowych i zastanawiam się nad tymi na pół z ceratka, kupujecie takie? Gdzie zamierzacie w ogóle przewijac bobasy?

No i jeszcze jedno ten sprzedawca ma sporo innych rzeczy i jak przesyłka jedna to może wzielabym cos jeszcze i są np butelki aventa antykolkowe takie małe i większe bo, wiem że to jeszcze bardzo wcześnie, ale prędzej czy później i tak trzeba kupić i one są po ok 15 zł +- zastanawiam się czy są oryginalne? Nie są za tanie? nie wiem ile takie butelki mogą kosztować. Kupiłabym ze smoczkami z jedną i dwiema dziurkami bo różnie z tym kp może być.

Stary 2015-07-31, 18:58   #587
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że zmoblizowałam się i w końcu wczoraj zadzwoniłam do SR. Nie muszę się zapisywać, tylko mam zacząć chodzić albo do grupy wrześniowej albo październikowej chyba wolę na spokojnie chodzić we wrześniu jak będę się jeszcze lepiej czuć

mujer gratuluje synka

Dziewczyny mam problem Jak delikatnie powiedzieć sąsiadce której nie chce urazić, żeby mnie nie przytulała/dotykała? Powiedzieć jej, że nie lubię być przytulana - zgodnie z prawdą? Nie znoszę być przez kogoś obcego przytulana ale nie chce jej też sprawić przykrości Nie znam jej w ogóle. Widziałam ją parę razy przed klatką, lub mijałam się z nią na schodach, a ona bardzo się cieszy że jestem w ciąży. Przez rok odkąd tu mieszkamy zamieniłyśmy może parę zdań.Jest starą kobietą, która sama nie ma dzieci i dopytywała nas już dawno, kiedy będziemy mieć swoje. 2 miesiące temu zapytała kiedy będzie u nas dziecko i jak powiedziałam jej, że jestem w ciąży to mnie przytuliła. Nie znoszę jak mnie ktoś obcy przytula Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu. Już pominę fakt, że powiedziała, że jak pojawi się dzidziuś to będzie do nas przychodzić. Ta kobieta jest na tyle wścibską osobą, że jak skończyliśmy remont po przeprowadzce chciała do nas wejść zobaczyć jak mamy wyremontowane mieszkanie. Ale TŻ był na tyle zaskoczony, że powiedział, żeby przyszła na drugi dzień i nie przyszła
Super, że wiesz już, że możesz chodzić bez zapisywania

Co do sąsiadki to ja bym jej zgodnie z prawdą powiedziała, że nie lubię takiego okazywania sympatii i, że to nie dlatego, że jej nie lubisz.
Jak na siłę będzie do Was przychodziła po porodzie to też bym jej wytłumaczyła, że potrzebujesz pobyć z dzieckiem sama, albo zrobić coś dla siebie w wolnej chwili.
Sama piszesz, że jest wścibska, więc to jej miłe zachowanie to może tylko na pokaz bo chciałaby wszystko wiedzieć...
Zresztą nie znam jej, nie chce oceniać. Ale powiedziałabym otwarcie o co chodzi
Stary 2015-07-31, 19:02   #588
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję, że cały i zdrowy! zawsze i o córkę będziecie mogli się postarać żartuje oczywiście, kojarzę że chyba nie zamierzacie mieć więcej dzieci. Ale jak się urodzi, zobaczYsz jak będziesz się cieszyła ze swojego Skarba

Dzięki Nie to, że robię tragedię, ale jakoś naprawdę byłam przekonana, że córka

Nie planujemy biologicznych, prawdopodobnie adoptujemy córkę. Znaczy, jak się młody odchowa nieco Adopcję mieliśmy w planie od początku, niezależnie od posiadania własnych dzieci. Ja jakoś specjalnie nie mam oporów przed następnym biologicznym, ale TŻ chyba już nie chce. Zresztą, może na razie na jednym się skupmy, nie wiem, jak to się uda

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znam i do tej pory tez ruchów nie czuję :-(
Ja bym nie znała, gdyby nie oszustwo na luxmedzie Bo mi nie chcieli usg teraz zrobić, że dopiero za tydzień, a TŻ wyjeżdża i jakoś się nie mogliśmy doczekać, więc zagadałam panią i zrobili teraz. A ruchów na pociechę nie czuję ani ani nadal. Kompletne zero. Gdyby nie to, że widziałam na usg, że się młody rusza to byłabym skłonna stwierdzić, ze jest jakiś kompletnie leniwy

Cytat:

Mujer a byłam przekonana że będzie dziewczynka u Ciebie

No cóż, nie ma letko, będzie chłop Cieszę się, że nie skusiłam się kupić sukienkę

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
hehe nad polskim morzem to nigdy nie wiadomo

gratuluje zdrowego synka co do relacji to myślę że można zbudować równie fajną z synem jak i z córką... zresztą mówi się przecież "synek mamusi"
Póki co nadal prędzej dziewczynki wzbudzają moje emocje, co do chłopców, to jakoś wogle. Ja ogólnie nie nadaję się na matkę, to trzeba zauważyć Więc pewnie wyjdzie mi to marnie. Aczkolwiek może to jakieś stereotypowe, jednak z chłopcami jak na mój gust mniej problemów. Moja matka zadowolona, bo twierdzi, że w naszym rodzie wszystkie dziewczyny mają przekichane, więc chłopu na pewno będzie lepiej

Cytat:
Ty zobaczysz szybciej ode mnie

Stresuję się, bo ostatnio pytałam gin.czy możemy jechać na te 4dni w góry. I mówiła, że na chwilę obecną tak, ale ona nie jest w stanie przewidzieć jak to u mnie dalej będzie I nie wiem czy powiedziała tak dlatego, że nigdy się przewidzieć nie da czy dlatego, że coś ją martwi i mi nie mówi
I powiedziała, że mam mały brzuch, a ja rano zawsze mam mniejszy, na dodatek jak jestem mega głodna, a wtedy to praktycznie już parę godzin po marnym śniadaniu byłam...
I teraz się zamartwiam

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

W sumie tak Ale jak dziecku się nie podoba jak na nie wołają to samo czasem potrafi zwrócić uwagę
Hmn, a innego gina odwiedziłaś?
A nie masz jakichś konkretnych problemów z przyswajaniem jedzonka? Bo może warto jeść bardzo lekkostrawnie, wtedy będzie większa pewność, że coś wcinasz i się przyswaja

Ech, resztę nadrobię później, bo muszę się zająć domowym kataklizmem i posprzątać masakrę
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:02   #589
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spania to uważacie, że jak ciepło mam w mieszkaniu a Lila będzie w pajacu i śpiworku to wystarczy? czy np pod jeszcze body z krótkim?

I mam pytanie odnośnie zakupów, chce kupić jeszcze na allegro kilka pieluszek flanelowych i zastanawiam się nad tymi na pół z ceratka, kupujecie takie? Gdzie zamierzacie w ogóle przewijac bobasy?

No i jeszcze jedno ten sprzedawca ma sporo innych rzeczy i jak przesyłka jedna to może wzielabym cos jeszcze i są np butelki aventa antykolkowe takie małe i większe bo, wiem że to jeszcze bardzo wcześnie, ale prędzej czy później i tak trzeba kupić i one są po ok 15 zł +- zastanawiam się czy są oryginalne? Nie są za tanie? nie wiem ile takie butelki mogą kosztować. Kupiłabym ze smoczkami z jedną i dwiema dziurkami bo różnie z tym kp może być.

Co do spania to ja planuję sam pajacyk i np.kocykiem przykrywać, bo też mamy ciepło. Ale zobaczę jak wyjdzie w praktyce i czy Malutka nie będzie marznąć.

Co do butelek to ja się wstrzymuję, bo zobaczę jak u mnie będzie z pokarmem, bo jak będę miała dużo i będę musiała odciągać to planuję kupić laktator Lovi bodajże i on chyba w komplecie jest z butelką ze smoczkiem antykolkowym.

Ja na przewijak to może kupię kilka tych z ceratką bo jakby podczas przewijania się mała posikała to przynajmniej nie przemoknie na przewijak.
Zresztą jak nie na przewijaku to na łóżku będę przewijać i wtedy to już wolałabym nie mieć zasikanego łóżka
Stary 2015-07-31, 19:06   #590
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Hej
Dziękuję każdej mamie z osobna, że opisałyście swój przebieg porodu. Lepiej wiedzieć co ewentualnie może nas czekać Nie przestraszyły mnie te historię, aczkolwiek potwierdziły to, że łatwo nie będzie Najważniejsze, że wszystkie dobrze się skończyły, a większość historii mnie wzruszyła...
Piękne ubranka i brzuszki
Do mnie też przyszły ciuszki które zamówiłam przez allegro od ROBiK, którego polecałyście Szybka przesyłka

mujer gratuluje synka

Oz Ty miałaś dzisiaj dzwonić! żartuje. Ja nie dzwoniłam, bo trochę co innego mialam na głowie, poza tym chcę jeszcze z Tz o tym porozmawiać, a jego ciągłe nie ma Wy zamierzacie z Tz'ami chodzić?

O kurczę, strasznie współczuję Ci sąsiadki nie mam pojęcia jak można jej to powiedzieć? Jej oferta co do przechodzenia po porodzie by mnie chyba zalamala :/
Cytat:
Zobaczę jak malutka będzie rosnąć, bo do wiosny dużo czasu będzie i gdyby te 62 były jeszcze potrzebne, to dokupię z krótkim rękawem Bo teraz u nas taki klimat, że kwiecień jeszcze mroźny, więc czasem może się załapać już na 68 (chyba, że przesadzam).

Jeśli chodzi o kaftaniki to słyszałam dobre opinie, ale dużo tego nie kupuję, bo się obawiam tego samego co Ty Jakoś osobiście jestem za opcją body+półśpiochy.

Fajnie Dobrą ma konsystencję? Ja trzymam do sutków U mnie na ustach sprawdza się masło do ust nivea. Zawsze na noc nakładam.

Ha! Zmobilizowałam się i żeby ten dzień nie był taki stracony to chociaż łazienki umyłam
Także jutro reszta i obiad. Jakoś mi tak lepiej z myślą, że chociaż łazienki mi jutro odpadną
Pożyjemy, zobaczymy
Jest tłusta i dosyć gęsta, fajna, jak na takie rejony to myślę że idealna. Ja usta mam w strasznym stanie i nie mam pojęcia co robić? Nigdy takich nie miałam, tez mam to masło i ono na takie usta juz jest dawno za słabe, ulgę przynosi mi waniliowy carmex i już prawie całą pomadka zużylam i powiem Wam, że to chyba będzie moja pierwsza w życiu do końca zużyta pomadka, jakos zawsze tyle ich nam i nie kończę. No ale ulga jest na jakiś czas, zetrze sie albo wchłonie i dalej są suche, tak jakbym je oblizywala a tego nie robię, na wietrze sie też nie całuje Spróbuję jeszcze z tą maścia, może ona da radę.

Stary 2015-07-31, 19:09   #591
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie masz jakichś konkretnych problemów z przyswajaniem jedzonka? Bo może warto jeść bardzo lekkostrawnie, wtedy będzie większa pewność, że coś wcinasz i się przyswaja
Nie odwiedzałąm innego gina bo ogólnie jestem zadowolona z tej. Wiesz, ja serio nie mam malutkiego brzucha, no, ale to moja pierwsza ciąża. Wszystko się rozciąga... Moja mama w pierwszej ciąży to całą ciążę miała mały brzuch i czasem ludzie się dziwili, że jest w ciąży...
Zresztą rano jak jestem głodna to ten brzuch zawsze mniejszy jeszcze jest.
Ja ogólnie staram się jeść lekkostrawne, bo te moje jelita i żołądek...
A z apetytem też nie mam problemu. Znaczy ja ogólnie nigdy nie byłam miłośniczką jedzenia. Raczej jem, bo jestem głodna

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy
Jest tłusta i dosyć gęsta, fajna, jak na takie rejony to myślę że idealna. Ja usta mam w strasznym stanie i nie mam pojęcia co robić? Nigdy takich nie miałam, tez mam to masło i ono na takie usta juz jest dawno za słabe, ulgę przynosi mi waniliowy carmex i już prawie całą pomadka zużylam i powiem Wam, że to chyba będzie moja pierwsza w życiu do końca zużyta pomadka, jakos zawsze tyle ich nam i nie kończę. No ale ulga jest na jakiś czas, zetrze sie albo wchłonie i dalej są suche, tak jakbym je oblizywala a tego nie robię, na wietrze sie też nie całuje Spróbuję jeszcze z tą maścia, może ona da radę.
Nigdy nie miałam jakichś strasznych problemów z ustami, więc nie pomogę. Zawsze zimą miałam suche i popękane, ale nic poza tym.
Może zapytaj w aptece o jakąś maść?

A jeszcze co do butelek to jak laktatora kupować nie będę, to planuję butelkę Lovi. Trochę o nich czytałam i wygląda na to, że są ok. Ale jeszcze zgłębię temat.
Stary 2015-07-31, 19:24   #592
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Nie planujemy biologicznych, prawdopodobnie adoptujemy córkę. Znaczy, jak się młody odchowa nieco Adopcję mieliśmy w planie od początku, niezależnie od posiadania własnych dzieci. Ja jakoś specjalnie nie mam oporów przed następnym biologicznym, ale TŻ chyba już nie chce. Zresztą, może na razie na jednym się skupmy, nie wiem, jak to się uda

Ja bym nie znała, gdyby nie oszustwo na luxmedzie Bo mi nie chcieli usg teraz zrobić, że dopiero za tydzień, a TŻ wyjeżdża i jakoś się nie mogliśmy doczekać, więc zagadałam panią i zrobili teraz. A ruchów na pociechę nie czuję ani ani nadal. Kompletne zero. Gdyby nie to, że widziałam na usg, że się młody rusza to byłabym skłonna stwierdzić, ze jest jakiś kompletnie leniwy

No cóż, nie ma letko, będzie chłop Cieszę się, że nie skusiłam się kupić sukienkę

Póki co nadal prędzej dziewczynki wzbudzają moje emocje, co do chłopców, to jakoś wogle. Ja ogólnie nie nadaję się na matkę, to trzeba zauważyć Więc pewnie wyjdzie mi to marnie. Aczkolwiek może to jakieś stereotypowe, jednak z chłopcami jak na mój gust mniej problemów. Moja matka zadowolona, bo twierdzi, że w naszym rodzie wszystkie dziewczyny mają przekichane, więc chłopu na pewno będzie lepiej

Ech, resztę nadrobię później, bo muszę się zająć domowym kataklizmem i posprzątać masakrę
Czemu tak mówisz o sobie? nikt Cię nie osadza. A to jaką matka bedziesz, to się okaże, jak urodzisz a nie zakładasz że już będziesz zła i się nie nadajesz. każda sie nadaje, kobiety mają instynkt i zobaczysz, że dla swojego dziecka będziesz mama ze najlepszych snów!!

Tak ciężko to znosi, że jeszcze się nie urodziło a już wie, że nie chce drugiego? Wybacz, to może źle brzmi, nie chce być wscibska. Zrobicie jak uważacie, adopcja to też super sprawa, że takie dzieci mają szanse na normalną kochającą rodzinę. My z Tz rozmawialiśmy kiedyś, że jeśli w przyszłości nie moglibyśmy mieć dzieci, nie wiem ale jakoś i on i ja baliśmy się, że możemy więc problemy, to wtedy zaadoptujemy, bo mimo że dzieci jeszcze nie mamy, to już nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, przecież to ono spaja rodzinę i sprawia że jest w niej jeszcze więcej miłości.

Jeszcze zobaczysz jak będziesz się nam tutaj chwalić jakiego masz fajnego chłopczyka

Cytat:
Co do spania to ja planuję sam pajacyk i np.kocykiem przykrywać, bo też mamy ciepło. Ale zobaczę jak wyjdzie w praktyce i czy Malutka nie będzie marznąć.

Co do butelek to ja się wstrzymuję, bo zobaczę jak u mnie będzie z pokarmem, bo jak będę miała dużo i będę musiała odciągać to planuję kupić laktator Lovi bodajże i on chyba w komplecie jest z butelką ze smoczkiem antykolkowym.

Ja na przewijak to może kupię kilka tych z ceratką bo jakby podczas przewijania się mała posikała to przynajmniej nie przemoknie na przewijak.
Zresztą jak nie na przewijaku to na łóżku będę przewijać i wtedy to już wolałabym nie mieć zasikanego łóżka
Wszystkiego trzeba będzie się nauczyć. w sumie na zaś sie nic nie sprawdzi

Czyli do przewijania masz przewijak tak? Ale taki gabkowy mobilny?

Bo ja właśnie o tę miejsce pytam, czy kupować przewijak czy na komodzie i kocyku czy właśnie na łóżku. Ale taka ceratka chyba się przyda tak czy siak

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Nie odwiedzałąm innego gina bo ogólnie jestem zadowolona z tej. Wiesz, ja serio nie mam malutkiego brzucha, no, ale to moja pierwsza ciąża. Wszystko się rozciąga... Moja mama w pierwszej ciąży to całą ciążę miała mały brzuch i czasem ludzie się dziwili, że jest w ciąży...
Zresztą rano jak jestem głodna to ten brzuch zawsze mniejszy jeszcze jest.
Ja ogólnie staram się jeść lekkostrawne, bo te moje jelita i żołądek...
A z apetytem też nie mam problemu. Znaczy ja ogólnie nigdy nie byłam miłośniczką jedzenia. Raczej jem, bo jestem głodna

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Nigdy nie miałam jakichś strasznych problemów z ustami, więc nie pomogę. Zawsze zimą miałam suche i popękane, ale nic poza tym.
Może zapytaj w aptece o jakąś maść?

A jeszcze co do butelek to jak laktatora kupować nie będę, to planuję butelkę Lovi. Trochę o nich czytałam i wygląda na to, że są ok. Ale jeszcze zgłębię temat.
I ja właśnie nie miałam, tak jakby w ciąży nasilila sie suchość moich ust. Zobaczymy z tą maścia

Lovi lepsza od Aventa? Gdzie czytałaś? Bo ja w sumie tylko o tych słyszałam, te używala siostra i myslalam że są najlepsze, innymi sie raczej nie interesowałam, a ten sprzedawca Lovi tez ma

Stary 2015-07-31, 19:25   #593
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja jeszcze nie znam płci i nie wiem czy przypadkiem tak nie zostanie do samego porodu

Kurczę, znowu zaczęło mnie pobolewać to podbrzusze ;/ Próbowałam zadzwonić do mojego gina, ale nie odbiera... Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo jak nie, to pewnie czeka mnie wizyta na IP

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:26   #594
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer gratki chlopa zawsze mozesz sie z ktoras zamienic co chciala syna a ma corke :p
Jak moja ciotka rodziła córkę na porodówce była z babeczką która miała już 2 synów i urodziła bliźniaki - chłopców. Cioci proponowała że jednego zamieni chętnie na dziewczynkę
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:29   #595
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie znam płci i nie wiem czy przypadkiem tak nie zostanie do samego porodu

Kurczę, znowu zaczęło mnie pobolewać to podbrzusze ;/ Próbowałam zadzwonić do mojego gina, ale nie odbiera... Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo jak nie, to pewnie czeka mnie wizyta na IP
A może robiłaś coś ciężkiego dzisiaj? Odpoczywalas? Połóż się może no i próbuj się dodzwonić, może to nic strasznego, bardzo Cię boli?

Któraś tu pisała, że przyszły jej ubranka od Robika bardzo proszę o pokazanie, bo też chce u niego zamówić coś. I jak z jakością?

Stary 2015-07-31, 19:32   #596
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
A może robiłaś coś ciężkiego dzisiaj? Odpoczywalas? Połóż się może no i próbuj się dodzwonić, może to nic strasznego, bardzo Cię boli?
No własnie dzisiaj cały dzień leżę, bo od rana już czuję. Mocno nie boli, ale jest irytujące i trochę się martwię. Nie boli też bez przerwy, tylko jak chodzę, albo się przekręcam. Bo zdecydowanie mocniej boli, jak się przeciągnę za mocno i coś naciągnę ;P
Eh, pójdę spać i będę liczyć że do rana przejdzie...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:33   #597
cienwiatru
Wtajemniczenie

Zrobiłam sobie paznokcie i siadłam do czytania, ale nie ma bata, nie nadrobię, zwłaszcza, że ostatnio jakoś mi się ciężko do rozmowy dołączyć, nie wiem czemu...tak jak wcześniej siedziałam na forum prawie cały czas i na bieżąco pisałam, tak teraz jakoś się zmusić nie mogę, nie pamiętam, która co i to mnie trochę zniechęca. Mam nadzieję, że nie zostanę już do końca tylko obserwatorem...
No, pomarudziłam, pomarudziłam i idę robić kanapkę, bo książę wzywa...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:35   #598
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Co do butelek to na razie się wstrzymuje. A odnośnie tych pielucho ceratek to kupię parę sztuk, bo mogą się przydać np u znajomych lub u lekarza. Są wielokrotnego użytku i można je prać więc myślę, że będzie to dobry zakup. Planuje początkowo nakładać taką pieluchę na przewijak by małemu nie było zimno od przewijaka.

Wstępnie planuje albo body z długim rękawem + półśpiochy lub śpiochy i w rożek albo pajacyk i rożek. U nas jest dość ciepło więc chyba takie rozwiązanie będzie ok

Cytat:
Super, że wiesz już, że możesz chodzić bez zapisywania

Co do sąsiadki to ja bym jej zgodnie z prawdą powiedziała, że nie lubię takiego okazywania sympatii i, że to nie dlatego, że jej nie lubisz.
Jak na siłę będzie do Was przychodziła po porodzie to też bym jej wytłumaczyła, że potrzebujesz pobyć z dzieckiem sama, albo zrobić coś dla siebie w wolnej chwili.
Sama piszesz, że jest wścibska, więc to jej miłe zachowanie to może tylko na pokaz bo chciałaby wszystko wiedzieć...
Zresztą nie znam jej, nie chce oceniać. Ale powiedziałabym otwarcie o co chodzi
Masz racje, następnym razem powiem jej po prostu grzecznie, że nie lubię być przytulana.. I powiem, żeby więcej tego nie robiła. Jeżeli tego nie zrozumie to już jej problem...Mam nadzieję, że nie będzie do nas przychodzić, ewentualnie raz. Wiem, że jest samotna itd no ale...

Cytat:

Ja na poczatku też byłam pewna, że w brzuszku mam córeczkę. Miałam nadzieję, że będzie córka. Jak na prenatalnych lekarz powiedział, że będzie syn na 80 % to byłam nieźle zawiedziona. Oczywiście cieszylam się, że dziecko zdrowe ale liczyłam na córkę. TŻ znów zachwycony z syna. Po paru dniach uznałam, że córka może będzie następnym razem a synek najważniejsze, że będzie zdrowy i cieszę się z Adasia niezmiernie

Cytat:
Oz Ty miałaś dzisiaj dzwonić! żartuje. Ja nie dzwoniłam, bo trochę co innego mialam na głowie, poza tym chcę jeszcze z Tz o tym porozmawiać, a jego ciągłe nie ma Wy zamierzacie z Tz'ami chodzić?

O kurczę, strasznie współczuję Ci sąsiadki nie mam pojęcia jak można jej to powiedzieć? Jej oferta co do przechodzenia po porodzie by mnie chyba zalamala :/

Pożyjemy, zobaczymy

Dziś to był mój ostateczny czas na zadzwonienie Zmotywowałam się wcześniej i od razu wczoraj zadzwoniłam Kiedyś zapytałam TŻ czy chciałby ze mną chodzić na zajęcia SR. Powiedział, że jak będzie opieka nad maleństwem to chętnie się czegoś nauczy Także, jak tylko nie będzie w pracy to zadeklarował się mi towarzyszyć Wczoraj już dopytywał w jakie dni jest ta szkoła rodzenia
Eh, też się trochę podłamałam, tą deklaracją przychodzenia przez sąsiadkę, ale liczę, że to były tylko słowa i na czyny się nie przełożą

Cytat:

Planujesz zakup ręcznego czy elektrycznego? Też się zastanawiam nad lakatorami Lovi, ale sporo mają modeli...

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:36   #599
rudaska
Zakorzenienie

Karmazynowa ja bym powiedziała sąsiadce wprost co myślę. Delikatnie, a jak się obrazi no to trudno, czemu się tym przejmujesz.

Sylwuska ja oglądałam butelki na allegro w podobnych cenach i też będę zamawiać. Zawsze to trochę taniej

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-07-31 o 19:38
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-31, 19:39   #600
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli do przewijania masz przewijak tak? Ale taki gabkowy mobilny?

Bo ja właśnie o tę miejsce pytam, czy kupować przewijak czy na komodzie i kocyku czy właśnie na łóżku. Ale taka ceratka chyba się przyda tak czy siak

Lovi lepsza od Aventa? Gdzie czytałaś? Bo ja w sumie tylko o tych słyszałam, te używala siostra i myslalam że są najlepsze, innymi sie raczej nie interesowałam, a ten sprzedawca Lovi tez ma
Planuję kupić zestaw łóżeczko + komoda + przewijak Zobaczymy czy przewijak się sprawdzi, ja nie to łóżko
Ale myślę, że te pieluszki z ceratką będą dobre pod pupcię do przewijania

O butelkach Aventa nie czytałam, ale Lovi ma dobre opinie w internecie dlatego nich myślę I któraś z dziewczyn pisała, że planuje kupić laktator Lovi jeśli dobrze pamiętam

Cytat:
Któraś tu pisała, że przyszły jej ubranka od Robika bardzo proszę o pokazanie, bo też chce u niego zamówić coś. I jak z jakością?
Ja też jestem ciekawa, bo może bym coś zamówiła

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
No własnie dzisiaj cały dzień leżę, bo od rana już czuję. Mocno nie boli, ale jest irytujące i trochę się martwię. Nie boli też bez przerwy, tylko jak chodzę, albo się przekręcam. Bo zdecydowanie mocniej boli, jak się przeciągnę za mocno i coś naciągnę ;P
Eh, pójdę spać i będę liczyć że do rana przejdzie...
Mnie też dalej pobolewa to podbrzusze, a konkretnie chyba szyjka i twardnieje. Gin kazała się nie martwić, ale czekam cierpliwie do wizyty aż zmierzy szyjkę.
Póki co mniej więcej liczę ile tych skurczy mam i cz nie są często. Jakby się coś działo to pewnie sama bym jechała na IP

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości