|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
|
|
#572 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52267136]A jak ze śpiochami? Kupować w ogóle? Dużo? Czy kilka sztuk?[/QUOTE]
Ja mam kilka par, dla mnie nie było różnicy czy półśpiochy czy śpiochy ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52267624]Zaciekawa duzy... u nas w 19t4d miał 273 g Cytat:
Ja tez nie mam dużego brzucha i rano to w ogóle nie ciązowy... [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268116]Zaciekawau nas będzie Alex na 100 % bo mężowi żadne inne imię się nie podoba i jak to on mówi "przecież to on idzie do urzędu, więc i tak nie mam nic do gadania "[/QUOTE]Ale w ciągu dwóch tygodni można zmienić ![]() Cytat:
kolejny chłopak
|
||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, a mi głupot nagadała i się zamartwiam. U mnie już widać, że ciążowy, ale akurat wtedy jakoś mały był. Nawet mama mówiła, że już widać, że to ciążowy...
No nic, muszę zmienić myślenie, bo przez tydzień oszaleję.
|
#574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do lekarki to oni często tak mówią asekuracyjnie, mój też zawsze jak coś pytam o podróż o jakieś leki to nie powie że można tylko 'nic się nie powinno stać', i w pierwszej ciąży lekarka też lubiła taki niepokój zasiewać u mnie [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52268244] Zapłaciłam za zakupy dokładnie 290 zł, ale są tam 24 rzeczy, więc wychodzi średnio 12 zł za sztukę brawo ja [/QUOTE]brawo czekamy wiec na fotki
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie pocieszyłyście, bo może moja miała taki sam zamiar... no ale mimo wszystko głupie jest takiego gadanie. Można kogoś ostrzec, żeby na siebie uważał itd., ale nie straszyć...
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez gim nastraszyl bo mnie bolalo i zw albo coaza albo wesele
Na weselu bylam bawilam sie wrocilam i nic mi nie bylo ![]() Nawet pierwsze niesmiale ruchy poczulam w hotelu ![]() Mujer gratki chlopa zawsze mozesz sie z ktoras zamienic co chciala syna a ma corke :p Ja zawsze chcialam corke, jak zaszlam w coaze wolalam syna, a teraz mi wsio jedno
|
|
|
|
#577 | |
|
Zadomowienie
|
hehe nad polskim morzem to nigdy nie wiadomo
![]() Cytat:
co do relacji to myślę że można zbudować równie fajną z synem jak i z córką... zresztą mówi się przecież "synek mamusi"
|
|
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda u mnie wczoraj 18tc3d a maluch waży 204 g. Gin mówi że ciut za mało ale mówił że na razie waga dziecka to nie najważniejszy parametr. Dopiero dużo później,no i wszystko się może zmienić,ale mi się wydaje że będę miała straszna drobnice w brzuchu
Jedziemy do znajomych na kolację mam nadzieję że będzie coś dobrego ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Mujer a byłam przekonana że będzie dziewczynka u Ciebie To kto jeszcze oprócz mnie nie zna płci? Nie chce czuć się wyalienowana z tego powodu
|
|
|
|
#579 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie spokojnie, jeszcze sporo maluszków się nie pokazało
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie na jednej z pierwszych wizyt powiedział żeby żyć normalnie jak dotąd wykluczając jedynie dźwiganie i ciężkie zajęcia (ciężkie zajęcia wg uznania mojego że są ciężkie). Także wiecie. Dziś np odkurzyłam auto i uMyłam. niesamowitą radość sprawiaja mi takie zajęcia. Oczywiście robię to powoli i uważam,ale nie wykreślam tego z dnia. Wczoraj pracowałam na działce,przycinałam krzewy,zbierałam jabłka,ogórki i fasole. I wiesz co najlepsze jest to że po takiej pracy moje dziecko śpi jak suseł bo wczoraj na usg tylko cześć pokazało a zawsze to kręcenia było co nie miara. To się wygadałam
|
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie znam i do tej pory tez ruchów nie czuję :-(
|
#582 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ją zaglądam do szuflady i sobie myślę o sporo już mam tych ubranek a jak sobie zapisałam to też wyszło, że mało co jest ![]() Cytat:
nie stresuj sie, bo i ona czuje, że coś jest nie tak.Cytat:
![]() A co do kaftanikow mi się wydaje, że one tak zadzierać sie na plecach mogą i może być niewygodnie, dlatego chyba lepsze będą body, bo plecy całe zasłonięte, a na body to i półspiochy i śpiochy można założyć ![]() Cytat:
Cytat:
Btw otworzyłam dzisiaj ta maść i posmarowalam usta, fajna jest ![]() Cytat:
Cytat:
żartuje oczywiście, kojarzę że chyba nie zamierzacie mieć więcej dzieci. Ale jak się urodzi, zobaczYsz jak będziesz się cieszyła ze swojego Skarba ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, jakoś przeżyję ten tydzień do wizyty ![]() Ja też staram się funkcjonować normalnie. Fakt, nie dźwigam, na działce nic robić nie muszę, bo żadnych owoców, warzyw nie mamy. Na podwórku póki co też nie, bo podwórko mamy praktycznie niezagospodarowane (chodzi mi o trawę, krzewy itp.). Także tylko takie domowe obowiązki.
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Dziękuję każdej mamie z osobna, że opisałyście swój przebieg porodu. Nie przestraszyły mnie te historię, aczkolwiek potwierdziły to, że łatwo nie będzie Najważniejsze, że wszystkie dobrze się skończyły, a większość historii mnie wzruszyła... Piękne ubranka i brzuszki Do mnie też przyszły ciuszki które zamówiłam przez allegro od ROBiK, którego polecałyście ![]() Muszę się Wam pochwalić, że zmoblizowałam się i w końcu wczoraj zadzwoniłam do SR. chyba wolę na spokojnie chodzić we wrześniu jak będę się jeszcze lepiej czuć ![]() syyylwuska dzwoniłaś do SR? zmotywowałaś się ? ![]() mujer gratuluje synka ![]() ogolnie Twoje maleństwo jest tajemnicze może dziewczynka? ![]() Dziewczyny mam problem Jak delikatnie powiedzieć sąsiadce której nie chce urazić, żeby mnie nie przytulała/dotykała? Powiedzieć jej, że nie lubię być przytulana - zgodnie z prawdą? Nie znoszę być przez kogoś obcego przytulana ale nie chce jej też sprawić przykrości Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu.
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz u nas taki klimat, że kwiecień jeszcze mroźny, więc czasem może się załapać już na 68 (chyba, że przesadzam).Jeśli chodzi o kaftaniki to słyszałam dobre opinie, ale dużo tego nie kupuję, bo się obawiam tego samego co Ty Jakoś osobiście jestem za opcją body+półśpiochy.Fajnie Dobrą ma konsystencję? Ja trzymam do sutków U mnie na ustach sprawdza się masło do ust nivea. Zawsze na noc nakładam.Ha! Zmobilizowałam się i żeby ten dzień nie był taki stracony to chociaż łazienki umyłam ![]() Także jutro reszta i obiad. Jakoś mi tak lepiej z myślą, że chociaż łazienki mi jutro odpadną
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spania to uważacie, że jak ciepło mam w mieszkaniu a Lila będzie w pajacu i śpiworku to wystarczy? czy np pod jeszcze body z krótkim?
I mam pytanie odnośnie zakupów, chce kupić jeszcze na allegro kilka pieluszek flanelowych i zastanawiam się nad tymi na pół z ceratka, kupujecie takie? Gdzie zamierzacie w ogóle przewijac bobasy? No i jeszcze jedno ten sprzedawca ma sporo innych rzeczy i jak przesyłka jedna to może wzielabym cos jeszcze i są np butelki aventa antykolkowe takie małe i większe bo, wiem że to jeszcze bardzo wcześnie, ale prędzej czy później i tak trzeba kupić i one są po ok 15 zł +- zastanawiam się czy są oryginalne? Nie są za tanie? nie wiem ile takie butelki mogą kosztować. Kupiłabym ze smoczkami z jedną i dwiema dziurkami bo różnie z tym kp może być. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sąsiadki to ja bym jej zgodnie z prawdą powiedziała, że nie lubię takiego okazywania sympatii i, że to nie dlatego, że jej nie lubisz. Jak na siłę będzie do Was przychodziła po porodzie to też bym jej wytłumaczyła, że potrzebujesz pobyć z dzieckiem sama, albo zrobić coś dla siebie w wolnej chwili. Sama piszesz, że jest wścibska, więc to jej miłe zachowanie to może tylko na pokaz bo chciałaby wszystko wiedzieć... Zresztą nie znam jej, nie chce oceniać. Ale powiedziałabym otwarcie o co chodzi
|
|
#588 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie to, że robię tragedię, ale jakoś naprawdę byłam przekonana, że córka ![]() Nie planujemy biologicznych, prawdopodobnie adoptujemy córkę. Znaczy, jak się młody odchowa nieco Adopcję mieliśmy w planie od początku, niezależnie od posiadania własnych dzieci. Ja jakoś specjalnie nie mam oporów przed następnym biologicznym, ale TŻ chyba już nie chce. Zresztą, może na razie na jednym się skupmy, nie wiem, jak to się uda ![]() Ja bym nie znała, gdyby nie oszustwo na luxmedzie Bo mi nie chcieli usg teraz zrobić, że dopiero za tydzień, a TŻ wyjeżdża i jakoś się nie mogliśmy doczekać, więc zagadałam panią i zrobili teraz. A ruchów na pociechę nie czuję ani ani nadal. Kompletne zero. Gdyby nie to, że widziałam na usg, że się młody rusza to byłabym skłonna stwierdzić, ze jest jakiś kompletnie leniwy ![]() Cytat:
Cieszę się, że nie skusiłam się kupić sukienkę ![]() Cytat:
Więc pewnie wyjdzie mi to marnie. Aczkolwiek może to jakieś stereotypowe, jednak z chłopcami jak na mój gust mniej problemów. Moja matka zadowolona, bo twierdzi, że w naszym rodzie wszystkie dziewczyny mają przekichane, więc chłopu na pewno będzie lepiej ![]() Cytat:
A nie masz jakichś konkretnych problemów z przyswajaniem jedzonka? Bo może warto jeść bardzo lekkostrawnie, wtedy będzie większa pewność, że coś wcinasz i się przyswaja ![]() Ech, resztę nadrobię później, bo muszę się zająć domowym kataklizmem i posprzątać masakrę
|
||||
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butelek to ja się wstrzymuję, bo zobaczę jak u mnie będzie z pokarmem, bo jak będę miała dużo i będę musiała odciągać to planuję kupić laktator Lovi bodajże i on chyba w komplecie jest z butelką ze smoczkiem antykolkowym. Ja na przewijak to może kupię kilka tych z ceratką bo jakby podczas przewijania się mała posikała to przynajmniej nie przemoknie na przewijak. Zresztą jak nie na przewijaku to na łóżku będę przewijać i wtedy to już wolałabym nie mieć zasikanego łóżka
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje. Ja nie dzwoniłam, bo trochę co innego mialam na głowie, poza tym chcę jeszcze z Tz o tym porozmawiać, a jego ciągłe nie ma Wy zamierzacie z Tz'ami chodzić?O kurczę, strasznie współczuję Ci sąsiadki Cytat:
![]() Jest tłusta i dosyć gęsta, fajna, jak na takie rejony to myślę że idealna. Ja usta mam w strasznym stanie i nie mam pojęcia co robić? Nigdy takich nie miałam, tez mam to masło i ono na takie usta juz jest dawno za słabe, ulgę przynosi mi waniliowy carmex i już prawie całą pomadka zużylam i powiem Wam, że to chyba będzie moja pierwsza w życiu do końca zużyta pomadka, jakos zawsze tyle ich nam i nie kończę. No ale ulga jest na jakiś czas, zetrze sie albo wchłonie i dalej są suche, tak jakbym je oblizywala a tego nie robię, na wietrze sie też nie całuje Spróbuję jeszcze z tą maścia, może ona da radę.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą rano jak jestem głodna to ten brzuch zawsze mniejszy jeszcze jest. Ja ogólnie staram się jeść lekkostrawne, bo te moje jelita i żołądek... ![]() A z apetytem też nie mam problemu. Znaczy ja ogólnie nigdy nie byłam miłośniczką jedzenia. Raczej jem, bo jestem głodna ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Może zapytaj w aptece o jakąś maść? A jeszcze co do butelek to jak laktatora kupować nie będę, to planuję butelkę Lovi. Trochę o nich czytałam i wygląda na to, że są ok. Ale jeszcze zgłębię temat.
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak ciężko to znosi, że jeszcze się nie urodziło a już wie, że nie chce drugiego? Wybacz, to może źle brzmi, nie chce być wscibska. Zrobicie jak uważacie, adopcja to też super sprawa, że takie dzieci mają szanse na normalną kochającą rodzinę. My z Tz rozmawialiśmy kiedyś, że jeśli w przyszłości nie moglibyśmy mieć dzieci, nie wiem ale jakoś i on i ja baliśmy się, że możemy więc problemy, to wtedy zaadoptujemy, bo mimo że dzieci jeszcze nie mamy, to już nie wyobrażam sobie życia bez dziecka, przecież to ono spaja rodzinę i sprawia że jest w niej jeszcze więcej miłości. Jeszcze zobaczysz jak będziesz się nam tutaj chwalić jakiego masz fajnego chłopczyka ![]() Cytat:
![]() Czyli do przewijania masz przewijak tak? Ale taki gabkowy mobilny? Bo ja właśnie o tę miejsce pytam, czy kupować przewijak czy na komodzie i kocyku czy właśnie na łóżku. Ale taka ceratka chyba się przyda tak czy siak ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() Lovi lepsza od Aventa? Gdzie czytałaś? Bo ja w sumie tylko o tych słyszałam, te używala siostra i myslalam że są najlepsze, innymi sie raczej nie interesowałam, a ten sprzedawca Lovi tez ma ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, znowu zaczęło mnie pobolewać to podbrzusze ;/ Próbowałam zadzwonić do mojego gina, ale nie odbiera... Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo jak nie, to pewnie czeka mnie wizyta na IP
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Któraś tu pisała, że przyszły jej ubranka od Robika bardzo proszę o pokazanie, bo też chce u niego zamówić coś. I jak z jakością? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh, pójdę spać i będę liczyć że do rana przejdzie...
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam sobie paznokcie i siadłam do czytania, ale nie ma bata, nie nadrobię, zwłaszcza, że ostatnio jakoś mi się ciężko do rozmowy dołączyć, nie wiem czemu...tak jak wcześniej siedziałam na forum prawie cały czas i na bieżąco pisałam, tak teraz jakoś się zmusić nie mogę, nie pamiętam, która co i to mnie trochę zniechęca. Mam nadzieję, że nie zostanę już do końca tylko obserwatorem...
No, pomarudziłam, pomarudziłam i idę robić kanapkę, bo książę wzywa...
|
#598 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstępnie planuje albo body z długim rękawem + półśpiochy lub śpiochy i w rożek albo pajacyk i rożek. U nas jest dość ciepło więc chyba takie rozwiązanie będzie ok ![]() Cytat:
Cytat:
i cieszę się z Adasia niezmiernie Cytat:
Zmotywowałam się wcześniej i od razu wczoraj zadzwoniłam Także, jak tylko nie będzie w pracy to zadeklarował się mi towarzyszyć Wczoraj już dopytywał w jakie dni jest ta szkoła rodzenia ![]() Eh, też się trochę podłamałam, tą deklaracją przychodzenia przez sąsiadkę, ale liczę, że to były tylko słowa i na czyny się nie przełożą Planujesz zakup ręcznego czy elektrycznego? Też się zastanawiam nad lakatorami Lovi, ale sporo mają modeli...
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynowa ja bym powiedziała sąsiadce wprost co myślę. Delikatnie, a jak się obrazi no to trudno, czemu się tym przejmujesz.
Sylwuska ja oglądałam butelki na allegro w podobnych cenach i też będę zamawiać. Zawsze to trochę taniej
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-07-31 o 19:38 |
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy czy przewijak się sprawdzi, ja nie to łóżko ![]() Ale myślę, że te pieluszki z ceratką będą dobre pod pupcię do przewijania O butelkach Aventa nie czytałam, ale Lovi ma dobre opinie w internecie dlatego nich myślę I któraś z dziewczyn pisała, że planuje kupić laktator Lovi jeśli dobrze pamiętam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Póki co mniej więcej liczę ile tych skurczy mam i cz nie są często. Jakby się coś działo to pewnie sama bym jechała na IP
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

I nie wiem czy powiedziała tak dlatego, że nigdy się przewidzieć nie da czy dlatego, że coś ją martwi i mi nie mówi

"[/QUOTE]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wiem, że chciała być miła, ale jest obcą, starszą sąsiadką i jakoś mnie to nie przekonuje. Dziś wracając z psem minęłam się z nią na schodach i znów chciała mnie zatrzymać i przytulić. Jak powiedziałam, że muszę iść to powiedziała, że przecież mi nic nie zrobi. Powiedziałam, że mam psa na smyczy i muszę szybko iść z nim do domu.