Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-08, 10:23   #1141
emi22
Zadomowienie

GG do emi22
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziekuje Kachulko:cmok :

Witaj Emi, jak minela nocka, Kacperek w nocy sie budzil?
nie kacper spał obudził sie o 3 na butle i tyle
a teraz sobie nabił guza bo wpadł miedzy szczebelki w łóżeczku
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:28   #1142
mezatka07
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Kinia jeszcze sie zdecyduje
moj sie nasluchal od kolegow, ze ma taka zawalista dziewczyne i ze ktos mu ja w koncu odbije i bedzie sobie plul w twarz.... i wystraszyl sie hehe poskutkowalo

a ja mam 22 latka- 30 wrzesnia skoncze 22, a moj M ma skonczone 26
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:32   #1143
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
nie kacper spał obudził sie o 3 na butle i tyle
a teraz sobie nabił guza bo wpadł miedzy szczebelki w łóżeczku
mam nadzieje, ze za bardzo nie plakal, dzieci to takie diabelki, ze nie wiadomo kiedy,a juz cos zmajstruja
Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
Kinia jeszcze sie zdecyduje
moj sie nasluchal od kolegow, ze ma taka zawalista dziewczyne i ze ktos mu ja w koncu odbije i bedzie sobie plul w twarz.... i wystraszyl sie hehe poskutkowalo

a ja mam 22 latka- 30 wrzesnia skoncze 22, a moj M ma skonczone 26
moj TZ tez juz skonczyl 26, chyba mu sie tak wygodnie zrobilo, bo mieszkamy razem juz 4 lata, wiec ma mnie na co dzien, dlatego ze slubem sie nie spieszy, pewnie, gdybysmy oddzielnie mieszkali, to by sie wczesniej zdecydowal, bo on weekend beze mnie wytrzymac nie mzoe, a ja bez niego

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:35   #1144
mezatka07
Zakorzenienie

Kinia to wystaw go na balkon jak pomieszka troche sam to od razu zmadrzeje i zlozy propozycje:cm ok: hihihi
Stary 2007-09-08, 10:38   #1145
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

no dokładnie małe diabełki, ale na szczescie nie płakał mocno tarez mnie szturcha zebym mu zabawke podniosła
a ja mam 17 a pio 29 latek
Stary 2007-09-08, 10:46   #1146
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
no dokładnie małe diabełki, ale na szczescie nie płakał mocno tarez mnie szturcha zebym mu zabawke podniosła
a ja mam 17 a pio 29 latek
Emi to twoj mezczyna jest juz dojrzalym facetem!
Skad takie nisnanstki medzy toba a rodzicami, przeciez nawet jak jestes niepelnoletnia a sie kochacie i facet jest dojrzaly, to w czym problem?
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 10:49   #1147
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Emi to twoj mezczyna jest juz dojrzalym facetem!
Skad takie nisnanstki medzy toba a rodzicami, przeciez nawet jak jestes niepelnoletnia a sie kochacie i facet jest dojrzaly, to w czym problem?
wiesz jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi opieniadze, a o co konkretnie to oni pewnie sami nie wiedza a moze wiedza a nie powiedza....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-08, 10:52   #1148
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi opieniadze, a o co konkretnie to oni pewnie sami nie wiedza a moze wiedza a nie powiedza....
Przykro mi, Emi, ale nie martw sie, dobro powinno zwyciezyc!
Trzymam kciuki, zebys zawsze miala swoich mezczyzn przy sobie.
A gdzie teraz mieszkasz? z rodzicami?
Stary 2007-09-08, 10:53   #1149
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Przykro mi, Emi, ale nie martw sie, dobro powinno zwyciezyc!
Trzymam kciuki, zebys zawsze miala swoich mezczyzn przy sobie.
A gdzie teraz mieszkasz? z rodzicami?
tak niestety z rodzicami bo chciałam sie wyprowadzic ale jak sie wyprowadze to mi małego zabiora pio do wiezienia za porwanie wsadza a mnie odwiezie policja...
Stary 2007-09-08, 10:59   #1150
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Kinia to wystaw go na balkon jak pomieszka troche sam to od razu zmadrzeje i zlozy propozycje:cm ok: hihihi
tylko, z ja nawet balkonu nie mam, no to przepadlam

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 11:04   #1151
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
tak niestety z rodzicami bo chciałam sie wyprowadzic ale jak sie wyprowadze to mi małego zabiora pio do wiezienia za porwanie wsadza a mnie odwiezie policja...
Emi kurcze, to na prawde nieciekawa masz sytuacje a nie da sie z Twoja mama jakos ns spokojnie porozmawiac, tak zebyscie Ty i Pio ja przekonali? probowaliscie juz? bo w nerwach to wiadomo, ze nic sie nie zalatwi

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 11:04   #1152
mezatka07
Zakorzenienie

Emi ciezka macie ta sytuacje
nie rozumiem tylko jednego- Ty jestes niepelnoletnia, ale przeciez dziecko nie jest tylko Twoje, a przeciez doroslemu facetowi nie moga ot tak sobie odebrac jego dziecka..
mialam kiedys dawno temu kolezanke, ktora urodzila dziecko jeszcze w 8 klasie podstawowki- czyli miala chyba 14 lat i tez rodziece robili jej problemy, ale jakos stanela na nogi, dala z siebie wszystko, a w wieku 18 lat i tak i tak wziela slub z ojcem dziecka takze nie rozumiem do konca takich rodzicow, ktorzy zabraniaja tego i owego bo wedlug nich tak bedzie lepiej......... tylko czy ta mala istotka sie dla nich nie liczy???????????
oni nadal sa szczesliwym malzenstwem, dziecko dalej maja tylko jedno..
takze zycze, zeby i Tobie dopisalo szczescie.. a 18stka juz niedlugo i staniesz przed podjeciem powaznej zyciowej decyzji... a wtedy juz rodzice beda to musieli zaakceptowac
Stary 2007-09-08, 11:09   #1153
Mijalea
Zakorzenienie

Dziewczyny, na te sluby nie ma reguly. Moj tz zanim sie poznalismy byl z dziewczyna 10 lat , na szczescie dla mnie slubu nie mieli, a potem los zmienil conieco, tz odszedl od niej, niedlugo potem poznal mnie i juz jestem jego zona...pamietam, ze jak sie poznalismy, to on dopiero sie wyprowadzal z ich wspolnego mieszkania. Nigdy go o nia nie pytalam, bo nie chce myslec o tym, poza tym, co mnie to obchodzi, teraz zyjemy razem , znalezlismy siebie i jestesmy w koncu szczesliwi!
Stary 2007-09-08, 11:09   #1154
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Emi ciezka macie ta sytuacje
nie rozumiem tylko jednego- Ty jestes niepelnoletnia, ale przeciez dziecko nie jest tylko Twoje, a przeciez doroslemu facetowi nie moga ot tak sobie odebrac jego dziecka..
mialam kiedys dawno temu kolezanke, ktora urodzila dziecko jeszcze w 8 klasie podstawowki- czyli miala chyba 14 lat i tez rodziece robili jej problemy, ale jakos stanela na nogi, dala z siebie wszystko, a w wieku 18 lat i tak i tak wziela slub z ojcem dziecka takze nie rozumiem do konca takich rodzicow, ktorzy zabraniaja tego i owego bo wedlug nich tak bedzie lepiej......... tylko czy ta mala istotka sie dla nich nie liczy???????????
oni nadal sa szczesliwym malzenstwem, dziecko dalej maja tylko jedno..
takze zycze, zeby i Tobie dopisalo szczescie.. a 18stka juz niedlugo i staniesz przed podjeciem powaznej zyciowej decyzji... a wtedy juz rodzice beda to musieli zaakceptowac
jak narazie to oni mówia ze dobro kacpra na pierwszym miejscu a traktuja go jak karte przetargowa i pretekst w kazdej sprawie.wiem ze te 7 miesiecy to nie duzo ale im kacper starszy tym gorzej dla niego zeojca nie ma
Stary 2007-09-08, 11:12   #1155
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Emi kurcze, to na prawde nieciekawa masz sytuacje a nie da sie z Twoja mama jakos ns spokojnie porozmawiac, tak zebyscie Ty i Pio ja przekonali? probowaliscie juz? bo w nerwach to wiadomo, ze nic sie nie zalatwi
niestety nie da sie jak byłam na policji u naszego miejscowego pokicjanta to nawet on mipowiedział ze maja matka jest taka osoba z która sie nie da dyskutowac jej racje sa swiete innych sie nie licza...
Stary 2007-09-08, 11:13   #1156
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, na te sluby nie ma reguly. Moj tz zanim sie poznalismy byl z dziewczyna 10 lat , na szczescie dla mnie slubu nie mieli, a potem los zmienil conieco, tz odszedl od niej, niedlugo potem poznal mnie i juz jestem jego zona...pamietam, ze jak sie poznalismy, to on dopiero sie wyprowadzal z ich wspolnego mieszkania. Nigdy go o nia nie pytalam, bo nie chce myslec o tym, poza tym, co mnie to obchodzi, teraz zyjemy razem , znalezlismy siebie i jestesmy w koncu szczesliwi!
tez juz slyszalam o takich przypadkach, ze ludzie byli ze soba bardzo dlugo, a pozniej rozstawali sie, i wtedy bardzo szybko znajdowali sobie koos innego i brali szybko slub, mam nadzieje, ze u mnie jednak tak sie nie stanie, musze chyba wziac TZta w obroty

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 11:19   #1157
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
tez juz slyszalam o takich przypadkach, ze ludzie byli ze soba bardzo dlugo, a pozniej rozstawali sie, i wtedy bardzo szybko znajdowali sobie koos innego i brali szybko slub, mam nadzieje, ze u mnie jednak tak sie nie stanie, musze chyba wziac TZta w obroty
kiniu, nie chcialam cie przestraszyc, u was przeciez jest wszystko w porzadku. Wydaje mi sie, ze moja maz przestal kochac swoja byla, bo jak sie poznalismy i chcialam miec jasna sytuacje to sie spytalam jak to jest rozstawac sie po tylu latach. Powiedzial, ze nic do niej juz nie czuje a ich drogi sie rozeszly. wyprowadzil sie do rodzicow i na szczescie nie mamy z nia kontaktu, on raczej tez nie. Poza tym mieszkamy teraz setki kilometrow od niej, i tylko jak jestesmy u tesciow to mi sie przypomina bo w tej samej wiosce tz z nia mieszkal...
Stary 2007-09-08, 11:22   #1158
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
kiniu, nie chcialam cie przestraszyc, u was przeciez jest wszystko w porzadku. Wydaje mi sie, ze moja maz przestal kochac swoja byla, bo jak sie poznalismy i chcialam miec jasna sytuacje to sie spytalam jak to jest rozstawac sie po tylu latach. Powiedzial, ze nic do niej juz nie czuje a ich drogi sie rozeszly. wyprowadzil sie do rodzicow i na szczescie nie mamy z nia kontaktu, on raczej tez nie. Poza tym mieszkamy teraz setki kilometrow od niej, i tylko jak jestesmy u tesciow to mi sie przypomina bo w tej samej wiosce tz z nia mieszkal...
mam nadzieje, ze moj TZ sie ocknie, no jest wszystko ok i mam nadzieje, ze juz niedlugo przynajmniej zaczniemy cos planowac

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 11:24   #1159
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, ze moj TZ sie ocknie, no jest wszystko ok i mam nadzieje, ze juz niedlugo przynajmniej zaczniemy cos planowac
pewnie, teraz jest szal wczesnego planowania, moi kzyni juz znaja daty swoich slubow za 2, 3 lata

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-08, 11:49   #1160
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, teraz jest szal wczesnego planowania, moi kzyni juz znaja daty swoich slubow za 2, 3 lata
hehehe, smieszne to, wiem, ze sale rezerwowac trzeba okolo rok naprzod, ale zeby 3 lata wczesniej juz zalatwiac??? dla mnie to za dlugo

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 11:51   #1161
kina2807
Zakorzenienie

wlasnie wrocilam ze strychu, bleee, jak ja nie lubie takich miejsc
ale znalazlam na szczescie, to co chcialam

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 12:02   #1162
kina2807
Zakorzenienie

dobra dziewczynki, ja juz niestety sie musze zwijac, bo na autobus do Szczecina zaraz wychodze. zycze Wam milego dnia i od razu milej niedzieli, bo dzis juz pewnie na wizazyk nie zawitam, a jutro zobaczymy o ktorej sie obudze po imprezie

trzymajcie sie cieplutko:cmo k:

Mąż i żona...
Stary 2007-09-08, 12:03   #1163
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie wrocilam ze strychu, bleee, jak ja nie lubie takich miejsc
ale znalazlam na szczescie, to co chcialam
kinia, ja wiem, ze to smieszne takie planowanie, a potem wszystkie sale zajete, jak my sie zdecydowalismy jakos w marcu, to gdziekolwiek nie dzwonilam w sprawie sali, to pytali "a na ktory rok?", i tak to jest, ze najpierw zalatwialismy sale, a potem pod to ksiedza i wyszlo ze na ten dzien sa juz 2 inne sluby w moim kosciele wiec mam najwczesniej, na 15
ale co zrobic, wychodzi na to, ze spontaniczny slub raczej trudno wziasc, chyba ze bez wesela
Stary 2007-09-08, 12:54   #1164
Ray
Zakorzenienie

my juz w domku bylismy na usg, dzidzia juz przypomina dzidzie rusza sie niemilosiernie pan jej zlapac nie mogl zeby zmierzyc bo ciagle odbijala sie nozkami do gory i opadala i machala raczkami to chyba jakas zabawa jej hehhe moj maz mowi ze normalnie widac kolana nozki, raczki jak macha glowe wszystko obracala sie pupa i w ogole ja slabo widzialam bo lezalam ale moj maz mi opowiadal hehehe wsio ok a wkleje wam foteczke bo ladne ujecie doktor zrobil
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg3kopia.jpg (21,8 KB, 42 załadowań)
Stary 2007-09-08, 12:58   #1165
mezatka07
Zakorzenienie

Mijalea to chyba was zaskocze heheh z tym spontanicznym slubem

u nas wesele mialo byc w domu mojego ojca- ma bardzo duuuuzo miejsca!
ja wrocilam z Anglii 3 tygodnie przed slubem i zaczelam sie zastanawiac czy nie chce w koncu gdzies w lokalu zrobic................
i po tygodniu mialam juz zarezerwowana sale hheehe i sama bez wiedzy meza wszystko zalatwilam- pozniej mu powiedzialam, ze jednak sie zdecydowalam na salke i podzwonilam po rodzinie, rodzice meza mieli do mnie pretensje, mowili, ze zachowujemy sie juz calkiem jakbysmy rodzicow nie mieli- ale wlasnie prawde powiedzieli- bo rodzice nie kiwneli nawet palcem!! nie wlozyli w to ani grosza i zero zainteresowania!! to niech spadaja
mi sie udalo fartem znalezc sale, bo akurat czasem tak jest ze mlodzi sie rozstaja kilka tygodni czy dni przed slubem lub rezygnuja -i bylo wolne miejsce heheh, szybkie obgadanie wszytskiego, przygotowanie i wszytsko wyszlo super!

jak to mowia moi znajomi- ze mna nudzic sie nie mozna, wszystko robie w biegu i nikt nie moze nadazyc

moje cale zycie to jeden wielki spontan
Stary 2007-09-08, 13:00   #1166
mezatka07
Zakorzenienie

Ray sliczny dzidzio
a ktory to tydzien od okresu bo ja znowu nie pamietam?
i jakie ma wymiary?
Stary 2007-09-08, 13:06   #1167
Ray
Zakorzenienie

od okresu to jutro zaczyna sie 15 tydzien a dzidzia ma 6 cm
Stary 2007-09-08, 13:51   #1168
Mijalea
Zakorzenienie

Ray, sliczny maly ludek twoim brzusiu mieszka! (jesli mozna tak nazwac, bo przeciez to miniaturka ludzka)

Mezatka
, fajnie i spontan jest zawsze najlepszy! mialas duzo szczescia z ta sala
Stary 2007-09-08, 14:02   #1169
Ania843
Raczkowanie

Witam
Właśnie odstawiłam tabletki bo chcemy starać sie o dziecko. Wizytę u lekarza mam dopiero 24 września. Po jakim czasie od ostawienia tabletek można starać sie o dziecko? Nie ukrywam też ze bardzo chciała bym mieć bliźniaki
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-08, 14:05   #1170
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania843 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie odstawiłam tabletki bo chcemy starać sie o dziecko. Wizytę u lekarza mam dopiero 24 września. Po jakim czasie od ostawienia tabletek można starać sie o dziecko? Nie ukrywam też ze bardzo chciała bym mieć bliźniaki
Witaj Aniu, na forum juz dyskutowalysmy o tym ile czasu odczekac. Niektorzy zaczynaja staranka od razu, a skoro pragniesz ciazy mnogiej to chyba wlasnie najlepiej zaczac juz teraz
Nie jestem ekspertem, a bywa roznie ale tak sie mowi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości