Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-01, 16:50   #2941
masija
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Marei ten masaż stosuję u niej od początku. Nawet nie wiedziałam, że się tak nazywa
Pomóc-pomaga ale to na takie normalne, małe problemy. Przy większych, jakie teraz miała to średnio pomagało. Tzn. na pewno coś ale..
Robię jej parę razy dziennie + kładzenie na brzuszku + noszenie na rękach twarzą w stronę podłogi.
Opdukać-jest lepiej

W ogóle to wpadłam podzielić się z Wami inf. że mała zrobiła dzisiaj 2 kupki
Matko! Jaka radość!
Aż tż'ta wołałam a ten wbiegł jak szalony z pytaniem ' i co?? kupa?!!!'

A poza tym wkurza mnie t...
Mieli wielce przyjechać dzisiaj, my nastawieni, posprzątaliśmy, zrobiłam obiad, ciasto a ci dzwonią, że jednak nie przyjadą bo idzie na nockę dzisiaj na 20 (!!!) i ona nie będzie tak na szybko jechała bo nie zdążą, i nie ma sensu, itp.
******a Mała ma już prawie 3 miesiące a żadne z nich nie przyjechało jej odwiedzić. Widzieli ją tyle co na chrzcinach.
Nie chcę już nic mówić tż'towi bo jemu i tak jest przykro..:/

Jak byłyśmy w szpitalu to tylko zalecenia wydawała tż'towi co mamy robić, jakie badania, co ja mam jeść itp.
Moi rodzice tak przeżywali, tż mówił, że nigdy mojego taty takiego przybitego nie widział a ta k***** dyspozycje będzie wydawać.. I ona wie lepiej niż lekarze.. Bo to najważniejsze jest a nie to, żeby przejąć się wnuczką..

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 16:55   #2942
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Haha o tak. Albo i Vogue. Dwie ulubione marki. A to ciułanie na... wszystko az się łezka w oku kręci

Mój mały dostał wczoraj na przedwczorajsze drugie małe urodziny misia szumisia i.... rewelacja! Ileż on śpi
O vogue ! To po wpłacie. Na koniec miesiaca browar z lidlu i elemy. Na początku to drony w klubach

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 17:04   #2943
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
nigdy kremów na noc nie używałam sugerujesz, że już czas :
Hehe myślałam że używasz, a tak serio jak masz ochotę to mogę wysłać bo dostałam a używam co innego sprawdzonego a nie chce eksperymentować. Jak chcesz to adres mi napisz to wyśle
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 17:57   #2944
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
O vogue ! To po wpłacie. Na koniec miesiaca browar z lidlu i elemy. Na początku to drony w klubach
Haha u nas nie było lidla niestety. Była biedronka, ale na browary miałyśmy promocję w sklepie pod blokiem

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Wózki gwiazd dla nas już niestety niezbyt aktualne, ale ciekawa byłabym zestawienia polskich celebrytek

http://m.kozaczek.pl/plotka.php?id=64071
Stary 2015-08-01, 18:18   #2945
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha u nas nie było lidla niestety. Była biedronka, ale na browary miałyśmy promocję w sklepie pod blokiem

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Wózki gwiazd dla nas już niestety niezbyt aktualne, ale ciekawa byłabym zestawienia polskich celebrytek

http://m.kozaczek.pl/plotka.php?id=64071

Ja teraz szukam jakiegoś wózka parasolki, bo ta teutonia to mi pół mojego auta zajmuje. Trzeba mi cos małego na zakupy czy jak do Polszy będę lecieć. Jak narazie wybór padł na Inglesina Trip.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 18:32   #2946
industria
Zakorzenienie

fatalny dzień wczoraj miałam...

usłyszałam tekst: czy jestem nerwowa bo dziecko mnie denerwuje i sobie nie radze?

nosz ☠☠☠☠a, co za baran.......

jasne że jestem czasem nerwowa, bo nie przesypiam ciągiem całej nocy jak mój szanowny małżonek, bo moje życie totalnie sie zmieniło i niektórych rzeczy sie jeszcze ucze, a przede wszystkim bywam nerwowa jak słucham durnych pomysłow mojego męza i jego jeszcze durniejszych tekstów

noooo, ale tym że sobie nie radze to mnie zabił........

sory, mam świadomość jak dobrze przeszłam ciąże, połóg i ogólnie uważam że jakoś daje rade i ogarniam. czasem jemy obiad z zamrażarki albo zamawiamy pizze , ale czasem to każdemu może sie zwyczajnie nie chcieć gotować........
a że ktoś nie docenia tego że przy miesięcznym dziecku przesypia noce, tego że karmienie z usypianiem zajmuje mi 20 minut a potem mam czas na bycie żoną i kochankę to jego problem.
mój mąż poprostu uważa że to jest norma i w każdym domu tak to wygląda....

dlaczego zawsze jak coś robie dobrze to każdy wymaga ode mnie żebym była idealna?

yhhh, strasznie mnie dobił

i jeszcze usłyszalam od mojej mamy ze ja juz sie nie licze, ze teraz wazna jest tylko mała .....
pewnie ze dziecko jest najwazniejsze ale jednak przykro tak usłyszec od własnej matki

przepraszam, musiałam sie wyżalić
Stary 2015-08-01, 18:56   #2947
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

usłyszałam tekst: czy jestem nerwowa bo dziecko mnie denerwuje i sobie nie radze?

jasne że jestem czasem nerwowa, bo nie przesypiam ciągiem całej nocy jak mój szanowny małżonek, bo moje życie totalnie sie zmieniło i niektórych rzeczy sie jeszcze ucze, a przede wszystkim bywam nerwowa jak słucham durnych pomysłow mojego męza i jego jeszcze durniejszych tekstów

sory, mam świadomość jak dobrze przeszłam ciąże, połóg i ogólnie uważam że jakoś daje rade i ogarniam. czasem jemy obiad z zamrażarki albo zamawiamy pizze , ale czasem to każdemu może sie zwyczajnie nie chcieć gotować........
a że ktoś nie docenia tego że przy miesięcznym dziecku przesypia noce, tego że karmienie z usypianiem zajmuje mi 20 minut a potem mam czas na bycie żoną i kochankę to jego problem.

dlaczego zawsze jak coś robie dobrze to każdy wymaga ode mnie żebym była idealna?

i jeszcze usłyszalam od mojej mamy ze ja juz sie nie licze, ze teraz wazna jest tylko mała .....
pewnie ze dziecko jest najwazniejsze ale jednak przykro tak usłyszec od własnej matki

przepraszam, musiałam sie wyżalić
Jak bym swojego Tz słyszała. Widzę, ze u Ciebie podobnie

My od kilku dni dużo rozmawiamy o tym wszystkim, co oczekujemy od siebie, jak każdy z nas widzi ta sytuacje. Tz obiecał, ze bedzie bardziej pomagał i poświęcał czas małej a wieczory będziemy spędzać razem a nie koło siebie, siedząc na telefonach, jak to sie często zdążą.
Wczoraj to juz konkretnie sobie wszystko wygarnelismy co komu na wątrobie leży.
Stary 2015-08-01, 18:57   #2948
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

przepraszam, musiałam sie wyżalić rosi:
Wcale Ci się nie dziwię... Po takich słowach chyba każdy by się podlamal.. co do tego że dziecko jest najważniejsze.. hm nie do końca tak jest, tzn nie mówię ze nie Ale na naukach mówiono nam właśnie żeby nie zmieniać hierarchii... Pierwsze miejsce mąż/żona -drugie dziecko, żeby nie zrozumiec źle chodzi o takie pamiętanie ze dziecko to owoc naszej miłości a nie powód do kłótni... A mama chyba powinna ugryźć się w język mówiąc takie słowa... Nie martw się, ja na Twoim miejscu zrobilabym coś dla siebie... Zostaw mu dziecko idź do kosmetyczki/fryzjera i niech zobaczy jak to jest, a jak wrócisz to zapytaj gdzie obiad i dlaczego jest nieposprzatane... Grrr aż sama się wkurzylam, nie martw się
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 19:09   #2949
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość

Ja teraz szukam jakiegoś wózka parasolki, bo ta teutonia to mi pół mojego auta zajmuje. Trzeba mi cos małego na zakupy czy jak do Polszy będę lecieć. Jak narazie wybór padł na Inglesina Trip.
Od kiedy można dziecko wozić w takich? Odkąd zacznie siadać? Też by mi się przydał.
Cytat:

przepraszam, musiałam sie wyżalić rosi:
Ochhh.. takich słów nikt nie chciałby usłyszeć. Mój tz zrozumiał jak to jest, jak zostawiłam go kilka razy z małym na parę godzin. Chociaż on i tak idzie na łatwiznę i zostawia jak najdłużej się da w bujaczku
Moje dziecko jest nieodkladalne. A z chustą nie wszystko zrobię. Tz się przyzwyczaił, że nie zawsze zdążę zrobić obiad. Że jem obiad jak on bawi małego, bo inaczej się nie da. Kosztowało to jednak parę niezłych kłótni. I nie raz dostaje op...dol
Stary 2015-08-01, 19:18   #2950
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Od kiedy można dziecko wozić w takich? Odkąd zacznie siadać? Też by mi się przydał.

Ochhh.. takich słów nikt nie chciałby usłyszeć. Mój tz zrozumiał jak to jest, jak zostawiłam go kilka razy z małym na parę godzin. Chociaż on i tak idzie na łatwiznę i zostawia jak najdłużej się da w bujaczku
Moje dziecko jest nieodkladalne. A z chustą nie wszystko zrobię. Tz się przyzwyczaił, że nie zawsze zdążę zrobić obiad. Że jem obiad jak on bawi małego, bo inaczej się nie da. Kosztowało to jednak parę niezłych kłótni. I nie raz dostaje op...dol
Ta Inglesina jest od 3 m-ca, ma 5-cio punktowe pasy i rozkłada sie do pozycji pół leżącej. Dużo osób ja zachwala.

Moja tez jest nieodkladalna, na macie czy w buraczku posiedzi 5 min, w chuście jest płacz. Jak nie śpi to marudzi i tak w kółko. Mojemu Tz nie przeszkadza ze nie ugotowane czy posprzątane. U nas kłótnie o to ze nigdy go nie ma i nic przy małej nie robi. Chociaż kłótnia to bym tego nie nazwała raczej mami" ciche godziny". Mój Tz jest ugodowy, przez te pare godzin przemyśli, potem przyjdzie przytuli i siadamy i wyjaśniamy na spokojnie. Nigdy nie zostawiamy niewyjaśnionych sytuacji.
Stary 2015-08-01, 19:56   #2951
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

industria no co za.... kaczuszka ma rację wyjdź i jak wrócisz zapytaj gdzie obiad i czemu nie posprzatane

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:04   #2952
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ta Inglesina jest od 3 m-ca, ma 5-cio punktowe pasy i rozkłada sie do pozycji pół leżącej. Dużo osób ja zachwala.

Moja tez jest nieodkladalna, na macie czy w buraczku posiedzi 5 min, w chuście jest płacz. Jak nie śpi to marudzi i tak w kółko. Mojemu Tz nie przeszkadza ze nie ugotowane czy posprzątane. U nas kłótnie o to ze nigdy go nie ma i nic przy małej nie robi. Chociaż kłótnia to bym tego nie nazwała raczej mami" ciche godziny". Mój Tz jest ugodowy, przez te pare godzin przemyśli, potem przyjdzie przytuli i siadamy i wyjaśniamy na spokojnie. Nigdy nie zostawiamy niewyjaśnionych sytuacji.
To mądry facet.
Oo a do ilu (jakiej wagi )? Może kupiłabym już w październiku, jak będę lecieć do pl. planowałam brać gondolę a fotelik zdać do luku bagażowego. Zmieścilibyśmy się na styk do samochodu mamy. a z parasolką jest mniej gimnastyki.

Mój mały na początku w chuście płacze, więc przerywam wiązanie i kołysze nim oraz mu śpiewam. A dociaganie lubi, bo się kołyszę wtedy specjalnie bardziej.
Stary 2015-08-01, 20:11   #2953
justi699
Zakorzenienie

widzę,że nie tylko ja mam przeboje z tżtem...

w ogóle żyjemy obok siebie i rozmawiamy tylko o małym lub co kupić/załatwić

ech.....

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 20:18   #2954
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

tez mam gorszy dzien..zrobilismy grilla, przyszli znajomi TZ kupil wodk, znajomi duzo piwa..wodka i piwo sie skonczylo a TZ krzyczy o wiecej alko..no chyba go po☠☠☠alo.. nie dosc ze calymi dniami ja jestem sama w domu to w weekend on sie musi odstresowac...

padam na twarz, bo mala ma tyle bodzcow dookola przez gosci i nie spala 6 godzin..dopiero jak wzelam ja do domu, zamknelam drzwi, nakarmilam to zasnela.. nie wyrabiam psychicznie powoli..

i tez zaczynamy zyc obok siebie, bo jak ja mu tlumacze ze potrzebue z nim pogadac czy cos to on mowi ze wyolbrzymiam..

musialam sie wyzalic
Stary 2015-08-01, 20:25   #2955
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
To mądry facet.
Oo a do ilu (jakiej wagi )? Może kupiłabym już w październiku, jak będę lecieć do pl. planowałam brać gondolę a fotelik zdać do luku bagażowego. Zmieścilibyśmy się na styk do samochodu mamy. a z parasolką jest mniej gimnastyki.

Mój mały na początku w chuście płacze, więc przerywam wiązanie i kołysze nim oraz mu śpiewam. A dociaganie lubi, bo się kołyszę wtedy specjalnie bardziej.
Marei od 3 m-ca do 25 kg.
Ja za 3 tyg lecę i tez biorę gondole. Fotelik zostawię w aucie bo w Pl brat mi pożyczy. Ja mam małe auto, ten stelaż od wózka wkładam do bagażnika, gondola na tylne siedzenie, Mała z przodu, jeszcze bagaż muszę upchnąć na tylne siedzenie. Jak by Tz jeszcze z nami jechał to nie wiem gdzie by sie zmieścił. Tatusia zostawiamy w domu z kotami a my mamy babskie wakacje
Jeszcze lot mamy cos po 6:00 rano wiec musimy koło 2:00 wyjechać, mam nadzieje, ze ja nakarmię przed i prześpi cała drogę az do lotniska.
Stary 2015-08-01, 20:27   #2956
industria
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
macie racje, musze tak kiedyś zrobić. obiecuje to sobie ale póki co nie umiem do tego zebrAC.....

sylwusiach
Stary 2015-08-01, 20:31   #2957
Aika213
Wtajemniczenie

A w teorii dziecko miało zbliżać, w praktyce jednak jest inaczej
Stary 2015-08-01, 20:39   #2958
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
macie racje, musze tak kiedyś zrobić. obiecuje to sobie ale póki co nie umiem do tego zebrAC.....

sylwusiach
Cytat:
Industria- moj potrafi miec focha, jesli poprosze go o zmycie naczyn raz na tydzien..

Aika- teoria jedno a praktyka to drugie..

proza zycia
Stary 2015-08-01, 21:12   #2959
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei od 3 m-ca do 25 kg.
Ja za 3 tyg lecę i tez biorę gondole. Fotelik zostawię w aucie bo w Pl brat mi pożyczy. Ja mam małe auto, ten stelaż od wózka wkładam do bagażnika, gondola na tylne siedzenie, Mała z przodu, jeszcze bagaż muszę upchnąć na tylne siedzenie. Jak by Tz jeszcze z nami jechał to nie wiem gdzie by sie zmieścił. Tatusia zostawiamy w domu z kotami a my mamy babskie wakacje
Jeszcze lot mamy cos po 6:00 rano wiec musimy koło 2:00 wyjechać, mam nadzieje, ze ja nakarmię przed i prześpi cała drogę az do lotniska.
My też lecimy bez tz tylko Markusek będzie miał już 5 miesiecy. lecimy dopiero wtedy, żeby mieć na pewno paszport małego. Termin w konsulacie umawialam końcem czerwca na połowę sierpnia, na paszport czeka się 6-8 tygodni... to akurat październik. No i przynajmniej bilet w dwie strony to tylko 130e. Normalnie koło 400-600 za osobę
Cytat:
Ojjj niestety.

Laktacja mi się ustabilizowała i mam miękkie piersi, a wieczorami to już w ogóle przypominają flaki :/ ale mleko leci, nieraz samo... dziwne. Ważne jednak, że leci... u was też tak się robi?
Stary 2015-08-01, 21:12   #2960
kejtiCe
Zakorzenienie

Industria mam nadzieję, że nie zostawiłaś tego bez konsekwencji?
Każdy Tż ma coś za uszami... Z moim też bywają takie akcje i kłócimy się. Ja mam wrażenie, że jego życie wcale się nie zmieniło, bo dalej sobie beztrosko żyje, a ja sobie nie wyjdę z koleżankami za każdym razem kiedy mam ochotę.

Mój Tż potrafi mi powiedzieć oczywiście, że przecież on ZARABIA i nie musi nic już potem w domu robić, a ja to co niby? Przecież z mojej strony też wpływają pieniądze. Kiedyś krzyknęłam do niego, że możemy podliczyć, kto przynosi więcej kasy i już była cisza, ale potem miałam wyrzuty sumienia, że powiedziałam coś takiego...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:13   #2961
barbaritka84
Rozeznanie

Dziewczyny strasznie się cieszę ze jest to forum, dzięki temu wiem ze nie tylko u mnie są lepsze i gorsze dni. A jeśli chodzi o tż, to u mnie różnie bywa. Odkąd zauważyłam ze tż tak jakby uciekał z domu to ja się strasznie zdystansowalam. A jak usłyszałam tekst "dlaczego się czepiasz jak wszystko jest ok" to padlam. Przecież jakby było ok to bym się nie czepiala. Dla niego jest super bo robi co chce i kiedy chce A to ja wszystko ogarniam, a tak obiecywał ze przy małej będzie pomagał!
Ciężkie to wszystko
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:23   #2962
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Ano

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:34   #2963
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Bo to takie za przeproszeniem jest właśnie pieprzenie....jakie to wspaniałe chwilę,dziecko zbliża etc...jednak jest dużo brutalniej w rzeczywistości... Pociesze Was ze będzie lepiej

Przy okazji narzekania..przypomniał mi się gen tekst Chylinskiej o macierzynstwie

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:34   #2964
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

nie widziałam na żywo, ale zobacz baby jogger city mini zip

Cytat:
wcale się nie dziwię...

Cytat:
nie lepiej coś na płasko? pozycja półleżąca raczej nie jest dla 3-miesięczniaka..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:38   #2965
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to takie za przeproszeniem jest właśnie pieprzenie....jakie to wspaniałe chwilę,dziecko zbliża etc...jednak jest dużo brutalniej w rzeczywistości... Pociesze Was ze będzie lepiej

Przy okazji narzekania..przypomniał mi się gen tekst Chylinskiej o macierzynstwie
mam na nazwisko chylinska hehh ale cos mi sie obilo o uszy, ze chylinska wlasnie napisala prawde o macierzynstwie itp zaraz poczytam
Stary 2015-08-01, 21:38   #2966
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jak magia przy kp
Stary 2015-08-01, 21:46   #2967
kejtiCe
Zakorzenienie

A ostatnio mój Tż był w klubie i spotkał moją koleżankę, która zapytała się jego czemu ja jestem w domu, a on ma wychodne, to odpowiedział, że ja myślę, że wszystko zrobię sama najlepiej i nikomu dziecka nie chcę zostawić.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jak magia przy kp
Z Twoich ust magia kp brzmi co najmniej dziwnie
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-01, 21:52   #2968
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Z Twoich ust magia kp brzmi co najmniej dziwnie
czemu? zawsze mówiłam, ze nie widzę w tym magii.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Dominika po południu spała 14.30-16.30, potem 5-10 minut w chuście na spacerze i ani myśli spać nakarmiona, przebrana, leży mi na nogach i sie śmieje...
Stary 2015-08-01, 21:55   #2969
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
strzał w dziesiątkę.

U mnie to samo co u Was dziewczyny.. Mąż żyje w jakimś innym świecie, a obiecanki przez całą ciąże były. A teraz czuje się sama jak palec, tż zyje obok. Jego interesuje tylko praca, nauka i komp... mam wrażenie że dziecko mu przeszkadza. Dobrze, że mam mamę to wolę dać małego jej niż jemu, bo wiem że ona poświęci mu uwagę w 100% bo on to po 3 minutach się nudzi
Cytat:

Laktacja mi się ustabilizowała i mam miękkie piersi, a wieczorami to już w ogóle przypominają flaki :/ ale mleko leci, nieraz samo... dziwne. Ważne jednak, że leci... u was też tak się robi?
oj tak, flaki mam cholerne a mleko tryska
Stary 2015-08-01, 22:01   #2970
barbaritka84
Rozeznanie

Macierzyństwo to ściema

Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek.
Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach
natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ☠☠☠☠a!
Pisze Agnieszka Chylińska.

Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną > wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu
na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką
pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to
napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z
takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała...
Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy
pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz
zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak,
>> którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że
>> jestem w pobliżu. Nawet nie o mnie ssakowi chodzi, ale o dwa nabrzmiałe
>> balony, które przy delikatnym nawet ruchu sikają strugami mleka.
>> Zostałam oszukana, uległam propagandzie, poleciałam na tysiaka i teraz mam!
>> A tak ładnie wszystko szło. Kupowanie koszulki rozmiar 54 z napisem
>> "Motorhead", wzdychanie i rozmyślanie nad tym, jak ukierunkuję ideowo syna
>> mojego pierworodnego. Roztkliwianie się nad parą skarpetek, wzdychanie na
>> widok uśmiechniętych bobasów widzianych przelotnie w centrach handlowych,
>> zaczytywanie się poradnikami i wiara w to, że się jest uwarunkowaną
>> genetycznie do bycia matką Polką, że się będzie stosować metody najbardziej
>> delikatne, nieinwazyjne, naturalne przy pielęgnacji i wychowywaniu cudownego
>> potomka.
>>
>> A tymczasem? Dlaczego nikt mi nie powiedział o tym, że poród będzie
>> potwornym cierpieniem, i że się będę wstydziła przeć, myśląc cały czas o
>> tym, by nie narobić dziecku na głowę? Dlaczego darłam się w niebogłosy,
>> tworząc najbardziej spontaniczny tekst nowej piosenki pod tytułem "ja już
>> ☠☠☠☠a nie mam siły", naczytawszy się wcześniej o fantastycznych
>> znieczuleniach, technikach relaksacyjnych i innych takich? Dlaczego mamiono
>> mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia
>> piersią, gdy tymczasem okazało się, że bezzębny dziamdziak może zmasakrować
>> suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi...
>>
>> I dlaczego dopiero pod koniec jednego z poradników małymi literami było
>> napisane, że jeśli ma się chęć sprzedać swoje dziecko na allegro to powinno
>> się zwrócić do osoby duchownej z prośbą o poradę lub od razu zamknąć się w
>> psychiatryku... Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit
>> związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu
>> chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak,
>> możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie w☠☠☠☠iaj mnie, to twoje
>> dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść?
>>
>>
>> Nigdzie nie przeczytałam o tym, że dziecko drze gębę. Znalazłam wzmianki o
>> tym, że kwili, płacze, marudzi, gaworzy, ale nie ma nic o tym, że ma syndrom
>> "Blaszanego bębenka", znaczy się, że szyby pękają, gdy zaczyna ryczeć od
>> 16.00 do 23.30, by usnąć z uśmiechem i pozwolić mi zrobić siku, umyć się,
>> zjeść coś szybko. Koleżanki mi mówiły: Och, wiesz przy dziecku szybko się
>> chudnie. Teraz wiem dlaczego. Bo nie ma się czasu zjeść. Teraz też się drze,
>> a ja muszę oddać ten felieton i musi być dobry, z puentą, na poziomie,
>> a mam oczy na zapałki i piszę tę jedną kartkę jakieś sześć godzin,
>> gdyż odskakiwać muszę co chwila, bo kupa, bo płacz, bo mleko, bo coś tam
>> i do tego jeszcze burdel w mieszkaniu i kot zazdrosny porzyga> ł się właśnie
>> ostentacyjnie na środku pokoju.
>> Rokendrol, nie ma co...
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości