|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Marei ten masaż stosuję u niej od początku. Nawet nie wiedziałam, że się tak nazywa
![]() Pomóc-pomaga ale to na takie normalne, małe problemy. Przy większych, jakie teraz miała to średnio pomagało. Tzn. na pewno coś ale.. Robię jej parę razy dziennie + kładzenie na brzuszku + noszenie na rękach twarzą w stronę podłogi. Opdukać-jest lepiej ![]() W ogóle to wpadłam podzielić się z Wami inf. że mała zrobiła dzisiaj 2 kupki ![]() Matko! Jaka radość! Aż tż'ta wołałam a ten wbiegł jak szalony z pytaniem ' i co?? kupa?!!!' ![]() A poza tym wkurza mnie t... Mieli wielce przyjechać dzisiaj, my nastawieni, posprzątaliśmy, zrobiłam obiad, ciasto a ci dzwonią, że jednak nie przyjadą bo idzie na nockę dzisiaj na 20 (!!!) i ona nie będzie tak na szybko jechała bo nie zdążą, i nie ma sensu, itp. ******a Mała ma już prawie 3 miesiące a żadne z nich nie przyjechało jej odwiedzić. Widzieli ją tyle co na chrzcinach. Nie chcę już nic mówić tż'towi bo jemu i tak jest przykro..:/ Jak byłyśmy w szpitalu to tylko zalecenia wydawała tż'towi co mamy robić, jakie badania, co ja mam jeść itp. Moi rodzice tak przeżywali, tż mówił, że nigdy mojego taty takiego przybitego nie widział a ta k***** dyspozycje będzie wydawać.. I ona wie lepiej niż lekarze.. Bo to najważniejsze jest a nie to, żeby przejąć się wnuczką..
|
#2942 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
#2943 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Wózki gwiazd dla nas już niestety niezbyt aktualne, ale ciekawa byłabym zestawienia polskich celebrytekhttp://m.kozaczek.pl/plotka.php?id=64071 |
|
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja teraz szukam jakiegoś wózka parasolki, bo ta teutonia to mi pół mojego auta zajmuje. Trzeba mi cos małego na zakupy czy jak do Polszy będę lecieć. Jak narazie wybór padł na Inglesina Trip. |
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
fatalny dzień wczoraj miałam...
usłyszałam tekst: czy jestem nerwowa bo dziecko mnie denerwuje i sobie nie radze? nosz ☠☠☠☠a, co za baran....... jasne że jestem czasem nerwowa, bo nie przesypiam ciągiem całej nocy jak mój szanowny małżonek, bo moje życie totalnie sie zmieniło i niektórych rzeczy sie jeszcze ucze, a przede wszystkim bywam nerwowa jak słucham durnych pomysłow mojego męza i jego jeszcze durniejszych tekstów noooo, ale tym że sobie nie radze to mnie zabił........ sory, mam świadomość jak dobrze przeszłam ciąże, połóg i ogólnie uważam że jakoś daje rade i ogarniam. czasem jemy obiad z zamrażarki albo zamawiamy pizze , ale czasem to każdemu może sie zwyczajnie nie chcieć gotować........ a że ktoś nie docenia tego że przy miesięcznym dziecku przesypia noce, tego że karmienie z usypianiem zajmuje mi 20 minut a potem mam czas na bycie żoną i kochankę to jego problem. mój mąż poprostu uważa że to jest norma i w każdym domu tak to wygląda.... dlaczego zawsze jak coś robie dobrze to każdy wymaga ode mnie żebym była idealna? yhhh, strasznie mnie dobił ![]() i jeszcze usłyszalam od mojej mamy ze ja juz sie nie licze, ze teraz wazna jest tylko mała ..... pewnie ze dziecko jest najwazniejsze ale jednak przykro tak usłyszec od własnej matki ![]() przepraszam, musiałam sie wyżalić
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My od kilku dni dużo rozmawiamy o tym wszystkim, co oczekujemy od siebie, jak każdy z nas widzi ta sytuacje. Tz obiecał, ze bedzie bardziej pomagał i poświęcał czas małej a wieczory będziemy spędzać razem a nie koło siebie, siedząc na telefonach, jak to sie często zdążą. Wczoraj to juz konkretnie sobie wszystko wygarnelismy co komu na wątrobie leży. |
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko jest nieodkladalne. A z chustą nie wszystko zrobię. Tz się przyzwyczaił, że nie zawsze zdążę zrobić obiad. Że jem obiad jak on bawi małego, bo inaczej się nie da. Kosztowało to jednak parę niezłych kłótni. I nie raz dostaje op...dol
|
||
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez jest nieodkladalna, na macie czy w buraczku posiedzi 5 min, w chuście jest płacz. Jak nie śpi to marudzi i tak w kółko. Mojemu Tz nie przeszkadza ze nie ugotowane czy posprzątane. U nas kłótnie o to ze nigdy go nie ma i nic przy małej nie robi. Chociaż kłótnia to bym tego nie nazwała raczej mami" ciche godziny". Mój Tz jest ugodowy, przez te pare godzin przemyśli, potem przyjdzie przytuli i siadamy i wyjaśniamy na spokojnie. Nigdy nie zostawiamy niewyjaśnionych sytuacji. |
|
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oo a do ilu (jakiej wagi )? Może kupiłabym już w październiku, jak będę lecieć do pl. planowałam brać gondolę a fotelik zdać do luku bagażowego. Zmieścilibyśmy się na styk do samochodu mamy. a z parasolką jest mniej gimnastyki. Mój mały na początku w chuście płacze, więc przerywam wiązanie i kołysze nim oraz mu śpiewam. A dociaganie lubi, bo się kołyszę wtedy specjalnie bardziej. |
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
widzę,że nie tylko ja mam przeboje z tżtem...
w ogóle żyjemy obok siebie i rozmawiamy tylko o małym lub co kupić/załatwić ech.....
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam gorszy dzien..zrobilismy grilla, przyszli znajomi TZ kupil wodk, znajomi duzo piwa..wodka i piwo sie skonczylo a TZ krzyczy o wiecej alko..no chyba go po☠☠☠alo.. nie dosc ze calymi dniami ja jestem sama w domu to w weekend on sie musi odstresowac...
padam na twarz, bo mala ma tyle bodzcow dookola przez gosci i nie spala 6 godzin..dopiero jak wzelam ja do domu, zamknelam drzwi, nakarmilam to zasnela.. nie wyrabiam psychicznie powoli.. i tez zaczynamy zyc obok siebie, bo jak ja mu tlumacze ze potrzebue z nim pogadac czy cos to on mowi ze wyolbrzymiam.. musialam sie wyzalic ![]()
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za 3 tyg lecę i tez biorę gondole. Fotelik zostawię w aucie bo w Pl brat mi pożyczy. Ja mam małe auto, ten stelaż od wózka wkładam do bagażnika, gondola na tylne siedzenie, Mała z przodu, jeszcze bagaż muszę upchnąć na tylne siedzenie. Jak by Tz jeszcze z nami jechał to nie wiem gdzie by sie zmieścił. Tatusia zostawiamy w domu z kotami a my mamy babskie wakacje Jeszcze lot mamy cos po 6:00 rano wiec musimy koło 2:00 wyjechać, mam nadzieje, ze ja nakarmię przed i prześpi cała drogę az do lotniska. |
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
macie racje, musze tak kiedyś zrobić. obiecuje to sobie ale póki co nie umiem do tego zebrAC..... sylwusiach
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
A w teorii dziecko miało zbliżać, w praktyce jednak jest inaczej
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aika- teoria jedno a praktyka to drugie.. proza zycia
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Markusek będzie miał już 5 miesiecy. lecimy dopiero wtedy, żeby mieć na pewno paszport małego. Termin w konsulacie umawialam końcem czerwca na połowę sierpnia, na paszport czeka się 6-8 tygodni... to akurat październik. No i przynajmniej bilet w dwie strony to tylko 130e. Normalnie koło 400-600 za osobę Ojjj niestety. Laktacja mi się ustabilizowała i mam miękkie piersi, a wieczorami to już w ogóle przypominają flaki :/ ale mleko leci, nieraz samo... dziwne. Ważne jednak, że leci... u was też tak się robi? |
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Industria mam nadzieję, że nie zostawiłaś tego bez konsekwencji?
![]() Każdy Tż ma coś za uszami... Z moim też bywają takie akcje i kłócimy się. Ja mam wrażenie, że jego życie wcale się nie zmieniło, bo dalej sobie beztrosko żyje, a ja sobie nie wyjdę z koleżankami za każdym razem kiedy mam ochotę. Mój Tż potrafi mi powiedzieć oczywiście, że przecież on ZARABIA i nie musi nic już potem w domu robić, a ja to co niby? Przecież z mojej strony też wpływają pieniądze. Kiedyś krzyknęłam do niego, że możemy podliczyć, kto przynosi więcej kasy i już była cisza, ale potem miałam wyrzuty sumienia, że powiedziałam coś takiego...
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny strasznie się cieszę ze jest to forum, dzięki temu wiem ze nie tylko u mnie są lepsze i gorsze dni. A jeśli chodzi o tż, to u mnie różnie bywa. Odkąd zauważyłam ze tż tak jakby uciekał z domu to ja się strasznie zdystansowalam. A jak usłyszałam tekst "dlaczego się czepiasz jak wszystko jest ok" to padlam. Przecież jakby było ok to bym się nie czepiala. Dla niego jest super bo robi co chce i kiedy chce A to ja wszystko ogarniam, a tak obiecywał ze przy małej będzie pomagał!
Ciężkie to wszystko
|
|
#2962 | |
|
celebriti
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to takie za przeproszeniem jest właśnie pieprzenie....jakie to wspaniałe chwilę,dziecko zbliża etc...jednak jest dużo brutalniej w rzeczywistości... Pociesze Was ze będzie lepiej
Przy okazji narzekania..przypomniał mi się gen tekst Chylinskiej o macierzynstwie |
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale się nie dziwię... nie lepiej coś na płasko? pozycja półleżąca raczej nie jest dla 3-miesięczniaka.. |
|
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cos mi sie obilo o uszy, ze chylinska wlasnie napisala prawde o macierzynstwie itp zaraz poczytam
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
A ostatnio mój Tż był w klubie i spotkał moją koleżankę, która zapytała się jego czemu ja jestem w domu, a on ma wychodne, to odpowiedział, że ja myślę, że wszystko zrobię sama najlepiej i nikomu dziecka nie chcę zostawić.
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Z Twoich ust magia kp brzmi co najmniej dziwnie
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
czemu? zawsze mówiłam, ze nie widzę w tym magii.
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Dominika po południu spała 14.30-16.30, potem 5-10 minut w chuście na spacerze i ani myśli spać |
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
strzał w dziesiątkę.
![]() U mnie to samo co u Was dziewczyny.. Mąż żyje w jakimś innym świecie, a obiecanki przez całą ciąże były. A teraz czuje się sama jak palec, tż zyje obok. Jego interesuje tylko praca, nauka i komp... mam wrażenie że dziecko mu przeszkadza. Dobrze, że mam mamę to wolę dać małego jej niż jemu, bo wiem że ona poświęci mu uwagę w 100% bo on to po 3 minutach się nudzi Cytat:
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
Macierzyństwo to ściema
Ja wiem, że Machina to nie jest miesięcznik dla początkujących matek. Ja wiem, że powinnam o popkulturze, o artystach, o płytach, o przeżyciach natury wyższej, ale obecnie to niemożliwe. Ni ☠☠☠☠a! Pisze Agnieszka Chylińska. Ja jestem w szoku, jestem kontuzjowana i niech mi panowie Metz z Beliną > wybaczą, ale ja z pyskiem wypłowiałym, mózgiem otępionym jedną godziną snu na dobę, z cyckami zaropiałymi jak po jakiejś supersesji sado maso, z wielką pieluchą między nogami, ja obecnie nie mogę inaczej i o czym innym. Muszę to napisać, muszę to z siebie wypluć, muszę to opisać, bo jakoś wcześniej z takim opisem się nie spotkałam i może gdybym wiedziała... Macierzyństwo to ściema! Wiem to na pewno! Poradniki, gazetki, reklamy pieluch nawet: wszyscy kłamią! To pułapka, w którą dałam się złapać i teraz zdezorientowana i zaszczuta chowam się po kątach, by mnie nie zauważył ssak, >> którego powiłam parę tygodni temu, by mnie nie wypatrzył, nie wyczuł, że >> jestem w pobliżu. Nawet nie o mnie ssakowi chodzi, ale o dwa nabrzmiałe >> balony, które przy delikatnym nawet ruchu sikają strugami mleka. >> Zostałam oszukana, uległam propagandzie, poleciałam na tysiaka i teraz mam! >> A tak ładnie wszystko szło. Kupowanie koszulki rozmiar 54 z napisem >> "Motorhead", wzdychanie i rozmyślanie nad tym, jak ukierunkuję ideowo syna >> mojego pierworodnego. Roztkliwianie się nad parą skarpetek, wzdychanie na >> widok uśmiechniętych bobasów widzianych przelotnie w centrach handlowych, >> zaczytywanie się poradnikami i wiara w to, że się jest uwarunkowaną >> genetycznie do bycia matką Polką, że się będzie stosować metody najbardziej >> delikatne, nieinwazyjne, naturalne przy pielęgnacji i wychowywaniu cudownego >> potomka. >> >> A tymczasem? Dlaczego nikt mi nie powiedział o tym, że poród będzie >> potwornym cierpieniem, i że się będę wstydziła przeć, myśląc cały czas o >> tym, by nie narobić dziecku na głowę? Dlaczego darłam się w niebogłosy, >> tworząc najbardziej spontaniczny tekst nowej piosenki pod tytułem "ja już >> ☠☠☠☠a nie mam siły", naczytawszy się wcześniej o fantastycznych >> znieczuleniach, technikach relaksacyjnych i innych takich? Dlaczego mamiono >> mnie opisami fantastycznych przeżyć, wręcz erotycznych, podczas karmienia >> piersią, gdy tymczasem okazało się, że bezzębny dziamdziak może zmasakrować >> suty w try miga i domagać się co godzinę dalszej masakry, więcej krwi... >> >> I dlaczego dopiero pod koniec jednego z poradników małymi literami było >> napisane, że jeśli ma się chęć sprzedać swoje dziecko na allegro to powinno >> się zwrócić do osoby duchownej z prośbą o poradę lub od razu zamknąć się w >> psychiatryku... Ciekawe... I na czym miało polegać "wzmocnienie i rozkwit >> związku, gdy pojawia się dziecko", jeśli jedyne co mam do powiedzenia mojemu >> chłopakowi od miesiąca to: przynieś-wynieś-pozamiataj, nie rób tego tak, >> możesz mi pomóc?, a może ty go przewiniesz?, nie w☠☠☠☠iaj mnie, to twoje >> dziecko, a to se go bierz, nie rozdwoję się, możesz tu łaskawie przyjść? >> >> >> Nigdzie nie przeczytałam o tym, że dziecko drze gębę. Znalazłam wzmianki o >> tym, że kwili, płacze, marudzi, gaworzy, ale nie ma nic o tym, że ma syndrom >> "Blaszanego bębenka", znaczy się, że szyby pękają, gdy zaczyna ryczeć od >> 16.00 do 23.30, by usnąć z uśmiechem i pozwolić mi zrobić siku, umyć się, >> zjeść coś szybko. Koleżanki mi mówiły: Och, wiesz przy dziecku szybko się >> chudnie. Teraz wiem dlaczego. Bo nie ma się czasu zjeść. Teraz też się drze, >> a ja muszę oddać ten felieton i musi być dobry, z puentą, na poziomie, >> a mam oczy na zapałki i piszę tę jedną kartkę jakieś sześć godzin, >> gdyż odskakiwać muszę co chwila, bo kupa, bo płacz, bo mleko, bo coś tam >> i do tego jeszcze burdel w mieszkaniu i kot zazdrosny porzyga> ł się właśnie >> ostentacyjnie na środku pokoju. >> Rokendrol, nie ma co...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

az się łezka w oku kręci
misia szumisia i.... rewelacja! Ileż on śpi
sugerujesz, że już czas
:

kaczuszka ma rację wyjdź i jak wrócisz zapytaj gdzie obiad i czemu nie posprzatane