Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-02, 19:30   #1021
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

my remąt odkładamy jak dzieci będą duże bo przydało by się sypialnie wyremątować ale wiem że to strata kasy bo jak dzieciak tylko podrośnie to zaczyna niszczyć .
A co do zakupów to ja nie szaleje bo ciągle brak kasy czekam na wypłate mąż chce robić z autem to części sporo kosztują. Na pewno będzie trzeba kupić kompinezon zimowy dla maluszka ale dopiero jak będziemy znali płeć a takto laktator ręczny bo stary mi sie popsuł pampersy to już na końcu i coś do kąpania jakieś kosmetyki
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:38   #1022
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja na razie kupuję odzieżówkę. Daję sobie 3 miesiące na skompletowanie wszystkiego. Później miesiąc na kocyki, pościel, meble itp. I kolejny na kosmetyki. Gorzej będzie ogarnąć miejsce na wszystko w naszym pokoju, ale mam też już pewien plan. Tylko mąż będzie miał kłopot z zaakceptowaniem go, ale to już moja w tym głowa

No i mężuś musiał za karę wyszorować całą toaletę. Powiedziałam mu, że jak tego nie zrobi to będzie tam spał

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:46   #1023
Fionka_31
Zakorzenienie

Gryzelda to tak na styk chcesz wszystko zorganizować?
u mnie dwa tyg wcześniej już będzie wszystko czekało
zakładam, że nie urodzę przed terminem (nawet te 2 tyg, co już się uznaje za donoszoną) chce grudniową kruszynkę hehe,
podobno pierworódki rzadko kiedy rodzą wcześniej niż w 40 tyg no ale nigdy nic nie wiadomo

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:48   #1024
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Dziewczyny jak możecie to zagłosujcie http://tatapotrafi.onet.pl/19961,prace-konkursowe.html
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:51   #1025
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
No, ja chyba się na czas remontu przeniosę do teściów. Tż będzie chyba spał w domu ze względu na naszego kota - teściowa się go boi a już sam remont będzie dla niego dużym stresem.
Po wymianie rur w pokojach będą ściany zrobione, ale trzeba będzie odmalować. No i oczywiście przemeblowanie. Czarno to widzę, tym bardziej że mój ślubny ma teraz baaardzo intensywny czas w pracy i dużo wyjazdów.
W dodatku na przełom września/października szykuje nam się megakumulacja wydatków - moje czesne, opał na zimę ewentualnie wymiana pieca (składaliśmy wniosek o dofinansowanie do pieca na biopaliwo, jeśli się zakwalifikujemy to trzeba doliczyć koszty nowego pieca). Mam oszczędności ale jak widzę ile takie imprezy koztują to robi mi się słabo
Współczuję :/ Ja się cieszę, że budowę mamy za sobą i większe wydatki też. Hydraulika kosztowała nas sporo i piec też tani nie był, bo my gazowy mamy... Jakoś wybrnęliśmy, ale wiem jaki to wydatek

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Aniqa jakies 2,5 -3m. Szklo/panele z nadrukiem.

W necie są od 300 zl bodajże.

Ale to odlegly temat. Miał być w tym roku ale będzie maluch wiec pewnie za rok na jesień
To w sumie tragedii nie ma, ale licząc po 500 zł to jednak wychodzi troszkę
A chyba lepiej kupić stacjonarnie niż przez internet, bo później łatwo reklamować.

My też chcieliśmy więcej w tym roku zrobić, ale udało nam się zajść w ciążę, więc zrobiliśmy to co najważniejsze Reszta może w przyszłym roku (w najlepszym wypadku), a jak nie to rozłożymy w czasie
Ale u nas to kwestia robót z zewnątrz. W domu póki co mamy wszystko, ale wiadomo, nowy dom to trzeba będzie za jakiś czas ściany odświeżyć.

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Kurcze, właśnie faktycznie trzeba się zebrać w końcu do zakupów i powolnych przygotowań, bo trochę jest tych gadżetów :/
Wy tak szalejecie a mi się strasznie nie chce Dziś kupiłam pościel do koszyka, parę pieluch flanelowych i niedrapki, normalnie szaleństwo
Ciuchów chyba wogle nie będę kupować, bo dużo dostałam. Tylko kombinezon zimowy pewnie i czapka zostanie do zakupienia. Z wózkiem się też nie spieszę, najwyżej kupię po urodzeniu, w sumie i tak na początek nosidełko mi starczy.
Ja póki co mam tylko ubranka I nic więcej, dlatego też muszę się w końcu zebrać w sobie i kupować powoli resztę

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52285259]
No i mężuś musiał za karę wyszorować całą toaletę. Powiedziałam mu, że jak tego nie zrobi to będzie tam spał [/QUOTE]I bardzo dobrze!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
zakładam, że nie urodzę przed terminem (nawet te 2 tyg, co już się uznaje za donoszoną) chce grudniową kruszynkę hehe,
podobno pierworódki rzadko kiedy rodzą wcześniej niż w 40 tyg no ale nigdy nic nie wiadomo
Ja też czuję, że urodzę po terminie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak możecie to zagłosujcie http://tatapotrafi.onet.pl/19961,prace-konkursowe.html
Kliknęłam
Stary 2015-08-02, 19:53   #1026
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam irracjonalne przeczucie, że jednak urodzę wcześniej. Jak do tej pory intuicja mi dobrze podpowiadała, bo przepowiedziałam sobie chłopa i nieczułość na ruchy
Jeśli młody będzie tak zapieprzał ze wzrostem, to pewnie też szybciej będzie chciał wyjść. Na razie ciagle jest do przodu. Ewentualnie będzie gruby
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:55   #1027
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny,a ile się księdzu daje "co łaska" jak się bierze ślub? Nie chcemy wyjść na skąpych ani też wydać nie wiadomo ile
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:57   #1028
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a ile się księdzu daje "co łaska" jak się bierze ślub? Nie chcemy wyjść na skąpych ani też wydać nie wiadomo ile
U mnie kiedyś było 300-500zł. Ale to ponoć różnie w różnych miejscach.

Ech, mój TŻ właśnie se bryka w stronę Albanii, a ja gniję na kompie (a roboty mam po uszy )
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 19:57   #1029
Fionka_31
Zakorzenienie

niektóre parafie mają swoje cenniki
moi znajomi dali 500 zł, inni 100zł, bo w końcu co łaska
a mam też takich co nie dali ani grosza

Stary 2015-08-02, 19:57   #1030
evciap0
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52285259]Ja na razie kupuję odzieżówkę. Daję sobie 3 miesiące na skompletowanie wszystkiego. Później miesiąc na kocyki, pościel, meble itp. I kolejny na kosmetyki. Gorzej będzie ogarnąć miejsce na wszystko w naszym pokoju, ale mam też już pewien plan. Tylko mąż będzie miał kłopot z zaakceptowaniem go, ale to już moja w tym głowa

No i mężuś musiał za karę wyszorować całą toaletę. Powiedziałam mu, że jak tego nie zrobi to będzie tam spał

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Twój TŻ coś ostatnio minusów sobie nabija niech szoruje za karę łazienkę

Cytat:
Ja czuję, że u mnie będzie wszystko gotowe minimum miesiąc wcześniej

Cytat:
Zagłosowane

Dziewczyny a oglądałyście może wózek Joie Chrome Dlx? Teraz mi wpadł w oko

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:04   #1031
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas się daje 400-500 zł. My daliśmy 400 zł, dlatego, że u nas zdzierają za wszystko, sama ceremonia nie jest jakoś szczególnie prowadzona. A kościelnego i organiście i tak osobno płaciliśmy. Na dodatek kościelny nam nie pozwolił sypać kwiatów, bo powiedział, że później ktoś będzie musiał zostać i to sprzątnąć
Nie chciałam ryzykować awantury na ślubie i wstydu, więc z sypania zrezygnowaliśmy. Na dodatek ksiądz skomentował nasze 'co łaska' tekstem 'no to takie niższe widełki' (miał na myśli dolną granicę kosztów)...
Także mi to koło tyłka latało czy wyjdę na skąpą czy nie

A w ogóle to nasz kościelny jest beznadziejny... Był opłacony oczywiście na pogrzeb taty i pomylił cmentarze, przez co wszyscy czekaliśmy na deszczu i zimnie z trumną przed kościołem...
Także ja się nie przejmuję jeśli wiem, że nie mam za co płacić...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a oglądałyście może wózek Joie Chrome Dlx? Teraz mi wpadł w oko
Nie znam tej firmy, ale z wyglądu podobny do xlander xcite
Stary 2015-08-02, 20:05   #1032
Fionka_31
Zakorzenienie

dla mnie to w ogóle żal jest, że księża potrafią tak perfidnie powiedzieć, że mało coś ta łaska

Stary 2015-08-02, 20:05   #1033
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
To taka zamknięta grupa i zazwyczaj w takim miejscu pisze się o rzeczach o których nie chce się pisać na forum publicznym Jest mnóstwo takich klubów na wizażu. Oczywiście są różne grupy, ale na takich wątkach zazwyczaj chodzi o prywatne miejsce

Nam już później sprawnie szło. Gdyby mąż od początku patrzył na instrukcję to byłoby łatwiej, a tak ja mówię o jednym, a On co innego

Super wyglądają ten płytki !
I jakie fajne zakupy
Rozumiem, czyli do Czubaska mam się zgłosić, o ile już mogę w tym uczestniczyc?

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Też uwielbiam skręcać meble

Adka jesteś naszym guru zakupowym, płytki super się prezentują, łupy z car bootsa miód malina

Dzisiaj moja siostra przyniosła troszkę ciuszków dla małej, wczoraj jej kupiła A moja mama dzisiaj zaczęła gadać, żeby nie kupować na razie ciuszków, bo już wystarczy, a ja w tym czasie przeglądałam neta i wyczaiłam fajny komplet, pokazałam jej, a ona: zamawiaj hahaha
Niezła ta Twoja mama pokaż co to za komplet

Cytat:
Lepiej, żeby zostało niż brakło

Haha brawo dla mamy

Dziś mi często twardnieje brzuch i mam przy tym to nieprzyjemne uczucie, ale maleńka kopie. Wzięłam w końcu nospę, bo się martwię trochę i idę wziąć ciepły prysznic.

W ogóle przed chwilą obserwowaliśmy mój brzuch z mężem i pierwszy raz na żywo (bo wcześniej pokazywałam mu filmik) zobaczył kopniaczki Inki Jak się cieszył! I jeszcze wycałował to miejsce na brzuchu
No to wsio pod prysznic mam nadzieje, że pomoze.

Swoją drogą ciekawe jak się dzisiaj Lobofylia czuje, nie odzywa się, jakoś się o nią martwię:/

Domyślam się jak się cieszyl, bo ja swojemu też już pokazywałam. W ogóle zauważyłam, że Lila najbardziej aktywna to jest koło południa i jak już leżę wieczorem w łóżku.
Cytat:
Niby w ciąży lepiej nie jeść surowych jajek. Ogólnie niczego niepasteryzowanego. (Ja już nagrzeszyłam w temacie )

To względne, wiele osób mało się rusza i dobrze się czuje i wygląda. Ja nie miałam takiego szczęścia Ja się muszę bardzo napracować, żeby ludzi nie straszyć, niestety. Z zazdrością paczałam na fitnessie (kiedy jeszcze nie pakowałam siłowo) na laski, które sobie kicały bez ładu i składu, a wyglądały świetnie. Ja wylewałam tam poty i niezmiennie byłam bliska wyglądem kaszalotom
A to to ja wiem, tylko zdziwiło mnie czemu ona,zrobiła ten mus, skoro nie mogła go jeść ja też trochę przeżyłam, jak robiłam sernik to musiałam trochę tego sera zjesc a on z surowymi jajkami był, ale to tylko dwie łyżki

Cytat:
U nas pewnie też
We wrześniu chyba wózek kupimy i łóżeczko. Wanienkę chcemy na stojaku, bo tak to tylko w salonie mam miejsce na kąpiel, a nie widzi mi się, żeby później całe ściany były zachlapane
Więc stojak i kąpiel w łazience, tam może robić co chce Mała
Ja ostatnio u koleżanki widzialam takA u koleżanki i też taka chcemy, bo w łazience tylko brodzik, a nie wyobrażam sobie się do niego schylac, z resztą niewygodnie i mało miejsca.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52284979]Adka u mnie nie wchodzi w grę mąż powiedział, że on już mi nie będzie obiecywał, tylko mi pokaże, że będzie się kontrolował. Zobaczymy. W ramach nauczki dzisiaj rzygał cały dzień
Minusem tego jest fakt, że w toalecie nieziemsko śmierdzi i sama mam ochotę jak tam wejdę... ala:

I dobrze mu tak? Niech pocierpi teraz trochę. Ale wredne jesteśmy

Cytat:
Ja tez do konca października chce miec wszystko skompletowane. A do połowy listopada poprane i poprasowane i w ogóle ogarnięte.No może poza wózkiem
Też mam taki plan lepiej wcześniej, bo potem niewiadomo jak będziemy się czuly.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52285259]Ja na razie kupuję odzieżówkę. Daję sobie 3 miesiące na skompletowanie wszystkiego. Później miesiąc na kocyki, pościel, meble itp. I kolejny na kosmetyki. Gorzej będzie ogarnąć miejsce na wszystko w naszym pokoju, ale mam też już pewien plan. Tylko mąż będzie miał kłopot z zaakceptowaniem go, ale to już moja w tym głowa. No i mężuś musiał za karę wyszorować całą toaletę. Powiedziałam mu, że jak tego nie zrobi to będzie tam spał

Ostra jesteś

Ja to jeszcze przed praniem i prasowanie chciałbym mieć juz meble, tzn łóżeczko i komodę, żeby mieć gdzie,potem to wszystko pochowac, bo na razie to w salonie w pustych szufladami chowam, ale jak będzie pachnące, to chcę juz na swoim miejscu, poza tym nowe meble tez mają średni zapach, a tak jeszcze jakoś zwietrzeje.

Adka super zakupy i jak tanio

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:12   #1034
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie to w ogóle żal jest, że księża potrafią tak perfidnie powiedzieć, że mało coś ta łaska
Dla mnie też W ogóle udzielanie sakramentów powinno być bezpłatne...
Albo faktycznie co łaska... a nie mówi 'co łaska, 500 zł'

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

No to wsio pod prysznic mam nadzieje, że pomoze.

Domyślam się jak się cieszyl, bo ja swojemu też już pokazywałam. W ogóle zauważyłam, że Lila najbardziej aktywna to jest koło południa i jak już leżę wieczorem w łóżku.

Ja ostatnio u koleżanki widzialam takA u koleżanki i też taka chcemy, bo w łazience tylko brodzik, a nie wyobrażam sobie się do niego schylac, z resztą niewygodnie i mało miejsca.
Czubasek zarządza klubem

Już jest lepiej. Nie wiem czy pomogła nospa czy kąpiel.

Inka też najbardziej aktywna jest do południa i wieczorem

My mamy wannę ze szklanym parawanem, ale jednak też nie widzi mi się do niej schylać
Także trochę droższa będzie ta wanienka, ale jednak to najlepsze wyjście
Stary 2015-08-02, 20:13   #1035
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też było co laska, gdzie ksiądz zaznaczył, że to jest od 400 zł w górę, czaicie? Od razu powiedział ile minimum mamy dac, to dopiero tupet. Z resztą księża to temat rzeka. Rozumiem, że chcą kasę,za takie uroczystości jak ślub czy chrzest, ale pogrzeb to dla mnie przesada! Rodzina pogrążona w żałobie, często są to tragedie, gdzie ludzie zapozyczaja się, biorą kredyty na trumnę i ceremonie, masakra! Uważam, że jest to niezgodne z tym co mówi wiara chrześcijańska, ale oni tez w swoim dniu będą za to sadzeni.

Stary 2015-08-02, 20:14   #1036
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas się daje 400-500 zł. My daliśmy 400 zł, dlatego, że u nas zdzierają za wszystko, sama ceremonia nie jest jakoś szczególnie prowadzona. A kościelnego i organiście i tak osobno płaciliśmy. Na dodatek kościelny nam nie pozwolił sypać kwiatów, bo powiedział, że później ktoś będzie musiał zostać i to sprzątnąć

Nie znam tej firmy, ale z wyglądu podobny do xlander xcite
My za ślub daliśmy 500 Ale ja mam super wyluzowanego proboszcza, normalnie go uwielbiam

Podobny i pewnie dlatego mi się spodobał, ale nie widziałam go na żywo

Cytat:

Niezła ta Twoja mama pokaż co to za komplet

Swoją drogą ciekawe jak się dzisiaj Lobofylia czuje, nie odzywa się, jakoś się o nią martwię:/
A klub to funkcjonuje w ogóle?

Moja mama jest niemożliwa, do tego dobrałyśmy spodnie dresowe i 3pak body Pokażę jak wszystko przyjdzie

Też jestem ciekawa co u Lobo

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:15   #1037
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie też W ogóle udzielanie sakramentów powinno być bezpłatne...
Albo faktycznie co łaska... a nie mówi 'co łaska, 500 zł'

Czubasek zarządza klubem

Już jest lepiej. Nie wiem czy pomogła nospa czy kąpiel.

Inka też najbardziej aktywna jest do południa i wieczorem

My mamy wannę ze szklanym parawanem, ale jednak też nie widzi mi się do niej schylać
Także trochę droższa będzie ta wanienka, ale jednak to najlepsze wyjście
To dobrze, ze jest poprawa

No ale właśnie i tak musialabys się schylac. Ja wole wydać więcej kasy, ale żeby robić to komfortowo tym bardziej,że na początku będzie i strach i niewiadomo jaką forma po porodzie, więc wole na spokojnie w wygodnej i bezpiecznej pozycji kapac Mała

Stary 2015-08-02, 20:18   #1038
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No ale właśnie i tak musialabys się schylac. Ja wole wydać więcej kasy, ale żeby robić to komfortowo tym bardziej,że na początku będzie i strach i niewiadomo jaką forma po porodzie, więc wole na spokojnie w wygodnej i bezpiecznej pozycji kapac Mała
Dokładnie. Pierwsze kąpiele będą dla nas stresujące i jednak nasza wygoda będzie tutaj odgrywać dużą rolę
Stary 2015-08-02, 20:19   #1039
Fionka_31
Zakorzenienie

u mnie już wanienka i stojak czeka, za pół darmo dostaliśmy do kołyski

Stary 2015-08-02, 20:23   #1040
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie już wanienka i stojak czeka, za pół darmo dostaliśmy do kołyski
Ale fajnie
Stary 2015-08-02, 20:42   #1041
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Głos oddany
Cytat:
My daliśmy 500 zł ale żałuję, że nie daliśmy stówki mniej bo ksiądz nie wysłał dokumentów do ślubu konkordatowego i musieliśmy zrobić 160 km bez sensu. Dobrze, że nam o tym powiedział bo inaczej ślub byłby nieważny

Cytat:

My mamy tylko prysznic z wąskim brodzikiem. Nie wyobrażam sobie, jak miałabym w nim umyć dziecko nawet jak sobie myję włosy nad brodzikiem (nauczyłam się nad wanną i nie umiem inaczej) to mnie plecy bolą bo tak się muszę schylać

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-02 o 20:43
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 20:50   #1042
lobofylia
Raczkowanie

Żyję dziewczyny. Krwawienie było w nocy. Dziś to musiałam wyjść z domu na nie wiem 20 minut lazenia i mnie booooli podbrzusze... dlatego nic nie pisze. Ale żebyście się nie martwily... buziaki postaram się wam odpisać jutro lub dziś.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:02   #1043
halwaya
Zakorzenienie

Lobo, trzymaj się dzielnie. Współczuję tych krwawien. Mam nadzieję, że to się w końcu uspokoi, zebys i ty byla spokojna.

Mujer - ja byłam na pokazie pieluch wielorazowych. Powiem tak. Fajnie to wszystko wygląda i ekologia, mniej odpadów.. ale.. pieluch musisz na start kupić ok 20 co jest sporym wydatkiem, potem pranie w temp 60st - więc zużycie energii mocno w górę. Na wyjścia zupełnie nie praktyczne. A co do pieluch tetrowych to moja mama bawiła się w to przy moim bracie (u nas różnica wieku spora, więc pamiętam) smród w domu od moczacych się w wiadrze zasikanych pieluch przed praniem do dzis pamiętam.

Adka super łowy. Nad morzem od dzis upały.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:02   #1044
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Głos oddany

My daliśmy 500 zł ale żałuję, że nie daliśmy stówki mniej bo ksiądz nie wysłał dokumentów do ślubu konkordatowego i musieliśmy zrobić 160 km bez sensu. Dobrze, że nam o tym powiedział bo inaczej ślub byłby nieważny

My mamy tylko prysznic z wąskim brodzikiem. Nie wyobrażam sobie, jak miałabym w nim umyć dziecko nawet jak sobie myję włosy nad brodzikiem (nauczyłam się nad wanną i nie umiem inaczej) to mnie plecy bolą bo tak się muszę schylać
O kurde, to jakiś zakręcony, zapomnial? Przecież taniej byłoby mu wysłać niż Wam jechać taki kawał drogi, no ale dobrze ze chociaż powiedział.

U mnie wąski bardzo nie jest, ale niski i tak samo jak myje głowę, to plecy bolą i klecze i schylam sie i wszystko, dlatego już wtedy myslalam, jak ja dziecko będę myla, najwyżej rozłoże wanienke na podłodze i na siedząco, co też,nie byłoby wygodne, ale potem zobaczyłam właśnie taki stojak u koleżanki i od razu wiedzialam, ze to super rozwiązanie

Fionka to super Wam się udało A czy są rozmiary wanienek? Bo mi sie wydaje, ze jest mniejsza i większa, jaką macie?
Jaką będziecie kupowaly?

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Żyję dziewczyny. Krwawienie było w nocy. Dziś to musiałam wyjść z domu na nie wiem 20 minut lazenia i mnie booooli podbrzusze... dlatego nic nie pisze. Ale żebyście się nie martwily... buziaki postaram się wam odpisać jutro lub dziś.
Dzięki, że napisałaś, bo martwimy sie nami sie nie przejmuj tylko odpoczywaj, ewentualnie daj znac, Ze jesteś i tyle, zajmij się sobą

Stary 2015-08-02, 21:04   #1045
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Fionka nie no tak całkiem na styk to nie. Ja mam wypłatę ostatniego dnia miesiąca. Więc z wypłaty listopadowej chcę zaraz na początku grudnia pozamawiać wszystkie "braki". Czyli do 24 już 2-3 tygodnie mieć wszystko gotowe

Ogolnie my za ślub nie daliśmy nic mieliśmy płacić, ale jakoś się nie złożyło, żeby iść do kościoła i wyleciało nam z głowy daliśmy tylko 100 zł na zapowiedzi

Evcia no zapomina się ewidentnie, że ma rodzinę i zachowuje jak kawaler-nastolatek. A tu 30stka na karku, więc czas usiąść na

Lobo a może faktycznie dobrze by było zapytać swojego gina o tą cyclonaminę na krwawienie? Przecież nerwowo się wykończysz. No i jak będziesz musiała wyjść to staraj się pomimo wszystko dużo nie chodzić rosi:

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:05   #1046
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde, to jakiś zakręcony, zapomnial? Przecież taniej byłoby mu wysłać niż Wam jechać taki kawał drogi, no ale dobrze ze chociaż powiedział.
Wiesz, on był był dość zakręcony, kiepsko mu wychodziły sprawy organizacyjne. Miał chore serce i zmarł w tym roku. Byliśmy ostatnią parą, której udzielił ślubu
Stary 2015-08-02, 21:06   #1047
syylwuska
Zakorzenienie

Kasia tez już oddałam głos

Stary 2015-08-02, 21:16   #1048
adka_19
Wtajemniczenie

Ogólnie znajomi płacili 1200 złotych. .
Aj tam mujer nie przejmuj się ja mam ostatnio etap jak nie dziw to jitro Hahaha
Gryzia I dobrze niech szoruje
U nas porzadki po płytkach. Kurde narobiłam się. Jeszcze podłoga raz
sylwuska no właśnie nie widziałam lobo dzisiaj. .. :/
Mam nadzieję również że wszystko okej.
Fionka super wam się udało że stojakiem i wanienka
Lobo Tera widzę że żyjesz.
Myszka trzymaj się tam !!!! Musi się uspokoić. Wierzę w to.

Halwaya smród pieluch fuu uuu. .. ja jednak pozostanę przy pampersach

Idę kończyć sprzątanie. Padnięta jestem. Umyć się i spać prawie

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:16   #1049
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem, czy ten temat się przewinął, bo jestem do tyłu nadal... Ale ktoś coś wie o pieluchach wielorazowych?
W końcu postanowiłam w sprawie pieluch... Będę używać wszystkich
Tzn. w domu tetrę, jak się wku*** to jednorazowe, na wyjścia jednorazowe (zaraz obczaję, jakie warto ) Zastanawiam się, czy zamiast tetrowych jednak nie zainwestować w jakieś wielorazowe. Jeszcze nie doczytałam, dopiero guglam i pytam.
Ja na sam początek planuję jednorazowe, po miesiącu dopiero zacząć używać wielorazowych. Myślałam o otulaczach z kieszonką, wydają mi ię najłatwiejsze w obsłudze

Cytat:
Ja tez do konca października chce miec wszystko skompletowane. A do połowy listopada poprane i poprasowane i w ogóle ogarnięte No może poza wózkiem
Ja mam ambitny plan że po remontach ruszę z kopyta. Na razie mi się tak strasznie nie chce, że nawet nie przejrzałam ile mam czego w ciuszkach które dostałam

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
U nas też się wszystko pokomplikowalo ale łazienkę przed maleństwo trzeba zrobić. Jakieś £1500 nas czeka na gotowo z kafli pod sufit.
Kafle chcecie koniecznie pod sam sufit ? Macie wyciąg w łazience czy wentylację grawitacyjną ? Pytam, bo w mieszkaniu mieliśmy spory problem z wilgocią w łazience, po remoncie łazienki i wyłożeniu glazury tylko do linii drzwi było znacznie lepiej
Cytat:
To drażliwy temat i zależny od kościoła. U nas ksiądz wprost powiedział że "co łaska nie mniej niż 800 zł" + osobno kasa dla kościelnego, pani która stroi kościół (wybrana przez księdza - tu mielimy się dogadać z innymi parami, które brały tego dnia lub, ale pierwsza panna młoda uparła się na konkretny, żółty wystrój i wzięli koszty na siebie) i organisty (któremu płaciliśmy za to, żeby nie grał bo mieliśmy skrzypaczkę). Zapłaciliśmy te 800 i okazało się, że bardzo dobrze. Znajomi dali 600 zł w kopercie (to przecież też nie mało !) i ksiądz całą mszę rzucał chamskie teksty a przy poświęceniu obrączek wyraził nadzieję "że młodych stać było przynajmniej na obrączki z prawdziwego złota"
Cytat:
A to to ja wiem, tylko zdziwiło mnie czemu ona,zrobiła ten mus, skoro nie mogła go jeść ja też trochę przeżyłam, jak robiłam sernik to musiałam trochę tego sera zjesc a on z surowymi jajkami był, ale to tylko dwie łyżki
Miałam na niego straszną ochotę i zapomniałam że nie wolno surowizny
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 21:28   #1050
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja na sam początek planuję jednorazowe, po miesiącu dopiero zacząć używać wielorazowych. Myślałam o otulaczach z kieszonką, wydają mi ię najłatwiejsze w obsłudze

Ja mam ambitny plan że po remontach ruszę z kopyta. Na razie mi się tak strasznie nie chce, że nawet nie przejrzałam ile mam czego w ciuszkach które dostałam

Kafle chcecie koniecznie pod sam sufit ? Macie wyciąg w łazience czy wentylację grawitacyjną ? Pytam, bo w mieszkaniu mieliśmy spory problem z wilgocią w łazience, po remoncie łazienki i wyłożeniu glazury tylko do linii drzwi było znacznie lepiej

To drażliwy temat i zależny od kościoła. U nas ksiądz wprost powiedział że "co łaska nie mniej niż 800 zł" + osobno kasa dla kościelnego, pani która stroi kościół (wybrana przez księdza - tu mielimy się dogadać z innymi parami, które brały tego dnia lub, ale pierwsza panna młoda uparła się na konkretny, żółty wystrój i wzięli koszty na siebie) i organisty (któremu płaciliśmy za to, żeby nie grał bo mieliśmy skrzypaczkę). Zapłaciliśmy te 800 i okazało się, że bardzo dobrze. Znajomi dali 600 zł w kopercie (to przecież też nie mało !) i ksiądz całą mszę rzucał chamskie teksty a przy poświęceniu obrączek wyraził nadzieję "że młodych stać było przynajmniej na obrączki z prawdziwego złota"

Miałam na niego straszną ochotę i zapomniałam że nie wolno surowizny
Ale to utulacze to do czegoś takiego jak rożek sluza?
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ogólnie znajomi płacili 1200 złotych. .
Aj tam mujer nie przejmuj się ja mam ostatnio etap jak nie dziw to jitro Hahaha
Gryzia I dobrze niech szoruje
U nas porzadki po płytkach. Kurde narobiłam się. Jeszcze podłoga raz
sylwuska no właśnie nie widziałam lobo dzisiaj. .. :/
Mam nadzieję również że wszystko okej.
Fionka super wam się udało że stojakiem i wanienka
Lobo Tera widzę że żyjesz.
Myszka trzymaj się tam !!!! Musi się uspokoić. Wierzę w to.

Halwaya smród pieluch fuu uuu. .. ja jednak pozostanę przy pampersach

Idę kończyć sprzątanie. Padnięta jestem. Umyć się i spać prawie
Adka ja też zostaje przy papierosach, chyba że Małej nie podpisują tfu tfu...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości