![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Baby, u nas też poza tsh (u tych dziewczyn z problemami non stop, bez raz czy dwa) nikt nie bada tak po prostu hormonów bo w ciąży szaleją, robi się głównie mocz, morfologię, potem biochemię (glukoza itp.), W zależności od występujących objawów ew poszerza się diagnostykę. Nie miej więc o to pretensji,tu niekoniecznie miałabyś lepiej. Luteinę bierze sie przy plamieniach i działa praktycznie od razu, ratuj się jak możesz jeśli znowu Cię oleją, a może doczekasz wizyty u gin w czwartek
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Np Mi lekarz badania robił na początku i kolejne zleci dopiero teraz
#2312 |
Zakorzenienie
|
A no właśnie, mi też hormonów nikt nie badał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Nawet tsh? Bo tak jak pisalam,od zawsze miałam spore wahania tsh,od 1 do 5,wiec w ciazy pewnie Bardziej wariuje,ktoras z was kiedys pisała ze moze dojsc nawet do poronienia,a tu nikt mi tsh nie zbadal. Ba,dzwoniłam do prywatnych klinik i nie mozna zapłacic zeby na wlasna reke zrobic.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
TSH mi badali, ale dlatego, że byłam zapisana do endokrynologa i jak się doczekałam na wizytę, to okazało się, że jestem w ciąży, więc teraz chodzę co 6 tygodni.
A tak to gin sugerowała żeby zbadać, ale i tak robiłam to zawsze na własną rękę. Akurat z badaniami w PL wcale tak super nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Baby, może po prostu wypadałoby z tsh udać się do endokrynologa... niestety lekarze czasem nie są multidziedzinowi... bo w sumie ja na NFZ nie miałam tsh, robiłam je prywatnie. Co do jego poziomu myślę, że twoje plamienia wynikają raczej z przepracowania niż z hormonów, zazwyczaj one są przyczyną problemów już we wcześniejszym etapie ciąży?
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dziwne, że nie można zbadać tsh... Ale że nie mają w ofercie czy musi być zlecone.przez specjalistów? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Poza Tym tsh raczej teraz jest średnio miarodajne
#2316 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wicie może co to za wózek. Spotkałyście się gdzieś z takim logo ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Ja wiele badań robię na własną rękę, bo lekarze na NFZ często też tych skierowań zwyczajnie nie chcą zbyt często dawać. Albo ja tak trafiałam
![]() Odnośnie luteiny, to jeszcze baby musi mieć pewność, że będzie miała później lekarza, który jej tą lutkę będzie przepisywał. Bo o ile zacząć brać to nie problem, bo zaszkodzić nie zaszkodzi, ale już odstawić tego od tak pierwszego lepszego dnia nie należy. A widzę, że u niej problem z różnymi takimi rzeczami jest, co dla mnie jest niedopomyślenia. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2318 |
Zakorzenienie
|
Tsh musi byc zlecone,w ogole jakiekolwiek badanie krwi musi byc zlecone. Publicznie terminy na koniec roku,prywatnie nie ma endo do wrzesnia na wyspie :-D jak ja juz chcialabym sie przeprowadzic,czasem sie czuje jak na pustyni :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
baby a na tej drugiej wyspie jest pod tym względem lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
To jak u mnie w mieście- babcię zapisywałam na wizytę półtora roku naprzód do Endo
![]() Czarnula, masz rację... Kinga nie pomogę, na tel nie widzę zdjęć ![]()
#2321 |
Zakorzenienie
|
med u mnie też są takie terminy do endo.
kinga ja nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze to wam chciałam pokazać:
http://de.aliexpress.com/item/Hot-Ne...108.9.2.sF8IIi |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
Kinga, ale urocze!
#2324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, czyli służba zdrowia wszędzie jest do kitu
#2326 |
Zakorzenienie
|
Śliczny jest, zastanawiam się czy nie zamówić kilka rzeczy z ich strony na próbę, niby piszą, że 100 % bawełna. A może któraś z was ma jakieś doświadczenia w zamawianiu z chińskich stron?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoras zamowi i przysla cos sensownego to niech da Znac,ja bym sie bala ogladajac profil towar niezgodny z umowa na fejsie :-D
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zakorzenienie
|
Tak gdzieś piszą, ja nawet nie czytałam na razie co oni tam wypisują popatrzyłam po zdjęciach i materiał i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam kilka rzeczy dla corki z Aliexpress
![]() ![]() ale tam ogolnie jest tak, ze jak cos zamowisz i jest niezgodne z opisem albo przyslali zly kolor/fason czy cos jest zniszczone to robisz zdjecie, zakladasz tzw spor i w 99 % sprzedajacy oddaje Ci cala kase a Ty towaru zwracac nie musisz ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
A jak z cłem, musiałaś kiedyś zapłacić. Widziałam mają sporo fajnych ciuszków za grosze, w promocjach nawet za 1 czy 2 euro widziałam to nawet coś ładnego do zdjęcia można zamówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Clo to raczej przy wyzszych kwotach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
Matko ale się nie wyspałam :ziewa: niby 7 h snu ale miałam.tak intensywne sny że obudziłam się bardziej zmęczona niż jak zasypialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
Baby - o rany... Mam nadzieję, że już nie krwawisz / plamisz. Załatwiłaś coś w szpitalu? Tak jak dziewczyny mówią - luteina nie zaszkodzi w żaden sposób. Ja biorę Duphaston - najpierw brałam na wchłonięcie pęcherzyków, a jak się okazało że jestem w ciąży to biorę nadal.
Ja też TSH i hormony tarczycy robiłam na własną rękę. Raz tylko lekarz dał skierowanie jak mu powiedziałam, że przed ciążą miałam poziom 2,09. Potem już nie dawał, bo wyszło 1,33. Ooo właśnie mi się przypomniało, że w tym tygodniu muszę zrobić morfologię i mocz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Rozeznanie
|
Hej, ale naprodukowalyscie przez weekend, ciężko bylo nadrobic
![]() Witam nowa mamusie ![]() Baby trzymam kciuki, oby to bylo niegroźne krwawienie. Kinga świetny ten kombinezon jak bys zamawiala to daj znac jak z jakością. Gratulacje dla slubujacych w sobote ![]() Ja odpoczelam troche w weekend, zlapalam swiezego powietrza, oby wiecej takich weekendów |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja właśnie zbieram się na wizytę u ginekologa, ale zapisana jestem dopiero na 9.50
![]() ![]() Kinga ja gdzieś widziałam, ale nic nie kojarzę :/ A kombinezon super słodki ![]()
#2337 |
Zakorzenienie
|
Byłam rano morfologię zrobić, bo te zawroty głowy mi ostatnio strasznie dokuczają, a idę dzisiaj do gina, to niech zerknie na wyniki.
Witam się w 17 tygodniu! |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Wtajemniczenie
|
Hariet i Dotka oczywiscie mocne kciuki za Was i za Wasze maluszki
![]()
#2339 |
Zakorzenienie
|
Dotka gratulacje
![]() Powodzenia dziewczyny na wizytach! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.