![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Ciepły sweter- gdzie?
Jestem potwornym zmarźluchem, a dodatkowo pracuję i uczę się w miejscach, gdzie jest bardzo chłodno. Postanowiłam więc zaopatrzyć się w kilka naprawdę ciepłych swetrów. I tu pojawia się pytanie- na jakie grzejące materiały warto zwrócić uwagę (oprócz oczywiście wełny owczej, alpakowej i kaszmiru)? No i gdzie kupić sweter w miarę przystępnej cenie, który jednocześnie odznaczać się będzie dobrą jakością? Z tego co zdążyłam wybadać warto zajrzeć do Bennetona i Sisleya. Macie jakieś inne pomysły? Ostatnio widziałam fajne kaszmirowe swetry w ZARZE, ale nie wiem czy warto inwestować w nie 450zł, bo jak wiadomo kaszmir kaszmirowi nierówny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciepły sweter- gdzie?
Powiem ci że nienawidze markowych sklepów bo tylko zostawia się w nich krocie za wątpliwą jakość na polski rynek.
Też strasznie marzne dostałam w prezencie bluze coś jakby polar sportowej marki Columbia (poszukaj na ebayu z zagranicy) w życiu nie było mi w niczym tak ciepło a nieraz wychodziłam zima do pracy przed 5 rano w śniegu. Polecam też pobuszowanie po lumpeksach i sportowych outletach, gdyż można znaleźć perełki z zachodu świetnej jakości za grosze, a ciuchy sportowe częśto oddychają i sprawiają, że jest nam dużo cieplej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
ja w zeszłym roku kupiłam w pepco ładny i bardzo ciepły golf za niecałe 40 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Wiele swetrów tylko wygląda na ciepłe, ale są zrobione ze sztucznych tkanin.
Ja jeden swój fajny, ciepły sweter z dużą domieszką wełny kupiłam w ciucholandzie, a drugi w Tk maxx. Kusi mnie też czasem, żeby kupić cienki z wyglądu sweter właśnie w Tk maxx - 100% merino. Wełna merynosów jest ponoć ciepła bardzo, ale sweter wygląda na na prawdę cienki, ma któraś z Was może taki? Swetry kaszmirowe są w C&A, ale nie wiem jak z jakością, bo nie kupowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Wlasnie w TKMaxx maja milioby cieplutkich swetrow. Ale moze faktycznie - lepszy bylby jakis czarny lub szary polarek, skoro tak marzniesz?
![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Autorko, ja poszukałabym właśnie w TK Maxx, czasami naprawdę można znaleźć perełki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi ! TK MAXX nie brałam pod uwagę, ale teraz już wiem, że na pewno warto tam zajrzeć
![]() Edytowane przez anikaes Czas edycji: 2014-09-28 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 |
Rozeznanie
|
TK Ma zdecydowanie i jeszcze polecam zajrzeć do Mango, mają sporo swetrów z fajnym składem a do dziś do 24.00 jest -30% na wszystko!
![]() Ja już kliknęłam sweterek z wełny alpaki.
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
Mam kilka ciuchów z C&A ale nie jestem zadowolona z jakości, bluzki się pokulkowały po kilku praniach.
TK Maxx ma ciekawą ofertę i mozna tam znaleźć fajne perełki. Dla mnie jednak nic nie przebije buszowania po lumpeksach. Uwielbiam to że ciuchy są oryginalne i niepowtarzalne bo zwykle w polskich sklepach pokazuje się co innego. Potrafię obkupić syna i faceta i siebie oczywiście. I co najważniejsze mam wtedy mnóstwo rzeczy i nie mam wyrzutów sumienia że wydałam dużo pieniędzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Sweter kaszmirowy (100% kaszmir) jest też w H&M, kosztuje 279 zł, ma go któraś z Was może? Albo przymierzałyście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Może tutaj coś dla siebie znajdziesz. Od polskich projektantów, więc myślę, że dobrej jakości i w różnych cenach:
http://noszepolskie.blogspot.com/201...jektantow.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
W Bershce są mega ciepłe swetry, ale niestety drogie (150 - 250 zł ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
może w jakiś sklepach typu Jack WOLFSKIN albo innych z odpowiednim asortymentem na zime
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
BAN stały
|
Ciepłe swetry, z fajnych tkanin, można dorwać na ciążowych działach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Przyczajenie
|
Kurtka diverse
Cześć wszystkim.
Mam pytanie czy miał ktoś z was styczność z tą oto kurtką http://www.diversesystem.com/kolekcj....html#c_granat albo też z inną kurtką tego typu ? Ta kurtka spodobała się mojemu Tż ( mi z resztą też) i zastanawia się nad kupnem tylko martwi się biedaczek, że może nie być jakaś super ciepła( wygląda dość lekko) i zastanawia się też nad trwałością materiału. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Inez
|
Dot.: Kurtki , zima , sieciówki
Żeby już nie zaśmiecać i nie zakładać kolejnego wątku odnalazłam pierwszy lepszy na ten temat
![]() ![]() W tym roku już koniecznie muszę kupić zimową kurtkę. Tak, wiem szybko mi się zebrało ![]() Chcę kupić kurtkę sportową, bo taka chyba najpraktyczniejsza do szkoły. Wiele osób poleca mi kurtki z Croppa lub Housa ![]() Może któraś z was posiada kurtkę sportową na zimę z tych sklepów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciepły płaszcz na zimę.
Wyciągam wątek na wierzch bo idzie zima, a płaszcze cienkie
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
![]()
Osobiscie polecam Wam poszukanie plaszczykow na stronach typu vinted.pl. Dziewczyny robia czystki w szafach i bardzo czesto mozna trafic na fajne rzeczy za bezcen.
Minusem takich zakupow jest to, ze nie mozna nic przymierzyc (no chyba ze masz ochote spotkac sie z wlascicielka ubrania), ale majac punkt odniesienia, np. swoj ciuch, mozna porownac ubrania wymiarowo. ![]() Zdarzylo mi sie tam kilka fatalaszkos tam kupic i bylam bardzo zadowolona. Teraz skusilam sie na zakup plaszcza zimowego, paczka nadana bedzie w poniedzialek i mam nadzieje, ze wtorek-sroda kurier zapuka do moich drzwi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Ja płaszcz wymieniałam w zeszłym roku i to była droga przez mękę. Wybór jest tragicznie mały, w galeriach sama cienizna... Polskich producentów trzeba się naszukać. Ostatecznie kupiłam z Lattore, trafiłam w małym sklepie stacjonarnym. W tym sezonie, jak widzę, mogłoby być łatwiej, bo są fajne fasony bez kołnierza, ale pewnie jak bym znów miała chodzić po sklepach, to bym nic nie mogła znaleźć (prawo Murphiego ;p)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Raczkowanie
|
Podpisuje się pod postem wyżej. Jak w składzie płaszcza z sieciówki będzie 40% wełny to możesz mówisz o niezłym szczęściu
![]()
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kurtka zimowa i botki?? :)
Mam podobnie. wybieram się po zakup kurtki zimowej. Mam takie botki (załącznik) jaką kurtke do nich. Chciałabym jakąś puchową, pikowaną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bardzo ciepła kurtka na naszą zimę
Cytat:
Edytowane przez dota_st Czas edycji: 2015-11-24 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Też z przerażeniem patrzę na te wszystkie pseudo-zimowe kurtki i płaszcze z sieciówek, które nijak się mają do zimy w polsce ;/
![]() |
#174 |
Raczkowanie
|
Autorka kupiła taką kurtkę:
http://pl.sportsdirect.com/karrimor-...lcode=44779703 Zapłaciłam wtedy 399 zł, teraz widzę, że cena jest dużo wyższa. Kurtka jest naprawdę ciepła, chociaż mogłaby być jeszcze ciut dłuższa. Niestety przez podszewkę wyłazi pierze, co jest dużym mankamentem, bo świadczy o tym, że podszewka nie została należycie wzmocniona. No ale miałam do wyboru kurtkę TNF arctic parka za 1400 złotych, tam może by i nie wyłaziło, ale musiałabym chyba wziąć kredyt ![]() W mojej kurtce podoba mi się nieprzemakalny materiał na wierzchu, który zasłania pikowanie i jest naprawdę nieprzemakalny, co ostatnio miałam okazję sprawdzić wracając do domu w rzęsistej ulewie. Kurtka ma też rewelacyjnie uszyty kaptur. Jakoś tak dopasowuje się do kształtu głowy, otula dookoła twarz, czasem można zrezygnować z czapki. W sklepie mierzyłam również tą: http://pl.sportsdirect.com/karrimor-...lcode=44700803 Jestem bardzo szczupła i lubię dopasowane fasony, ta kurtka wyglądała naprawdę fajnie. Tamta wygrała dzięki nieprzemakalności i braku buf na wierzchu. Jeśli komuś to nie przeszkadza, to polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciepła i warta swojej ceny http://www.massimodutti.com/m/pl/wom...6p6199929.html. Oblecialam naprawdę wiele sklepow i wyznaczyła sobie granice na kurtce Tommiego Hilfigera, która mi się spodobała. Sklepy od Reserved po Zare maja tylko kurtki z zenujaco słabym wypełnieniem. Trafiłam jednak na tą z Massimo Dutti i jestem bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niedawno mierzyłam kurtkę w Orsayu, chciałam sobie kupić coś krótszego na okres przejściowy (co dla mnie oznacza kurtkę z oferty zimowej), bo moja puchowa do niedawna była jeszcze za ciepła. I co? Rozmiar XS, w ramionach dobra, a w biodrach szeroka jak XL. A tak z innej beczki - też macie wrażenie, że modelki coraz częściej mylą zdjęcia modowe ze zdjęciami z listów gończych i kroniki kryminalnej? Edytowane przez Jasevrati Czas edycji: 2016-11-19 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Kurtka z Massimo ani trochę nie ma kształtu dzwonu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Przyczajenie
|
A myślałaś o kurtce typowo narciarskiej jak np. tutaj http://www.limango-outlet.pl/damskie-kurtki-puchowe ? Ja mam już taką sportową od 3 lat i żadne mrozy mi nie straszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Aha
![]() Edytowane przez Jasevrati Czas edycji: 2016-02-19 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Ja kupuje sobie i swojej rodzinie kurtki 4f bo mają dobrą jakość i już wiele lat z nami są. Na pewno znajdziesz coś dla siebie, mają duży wybór. Ciężko znaleźć dobrą kurtkę a te są bardzo ciepłe i przytulne. Zabieramy je na każdy wyjazd na narty i nikt nie narzeka na zimno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.