Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 13:10   #2461
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Ja mam indesita i tam mam dwa programy na bieliznę niemowlęcą, jeden na 40, a drugi na 60st., ale nie wiedziałam czym różnią się od pozostałych programów, więc prałam w normalnym
a pralkę kupowałaś z PL? Ja używałam Hotpointa w Anglii, pralkę i osobno suszarkę i byłam meeeeega zadowolona, teraz jestem na kupnie suszarki wywiewowej, bo do kondensacyjnych nie jestem przekonana i zastanawiam się czy ta marka u nas w PL jest równie udana jak te angielskie

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Też miałam z tym masakryczny problem, kumpela mi tłumaczyła a ja dalej zielona dopiero jak pokupowałam to się z nimi oswoiłam
Ja chce miec w domu suszarke bo kolezanka w danii mieszka i ma i mowie ze super ze suche pranie i nawet zelazka nie uzywa
Czyli najlepsza wywiewowa ale to trzeba miec ja jakos do wentylacji podlaczona?
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:12   #2462
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Na polu???

mala żeby się nie okazało, że od rana miałaś wizytę
Fajnie, że ty masz dzisiaj wizytę,a ja jutro bo między nami jest równe 2 tyg, więc zobaczymy różnicę w wadze...

W ogóle to zastanawiam się czy teraz już do końca ciąży nie kazać ginowi ustawiać wizyt co 3 tyg... żeby w miarę na bieżąco sprawdzać czy wszystko ok itp....
Jakieś schizy mam o owinięciu pępowiną...
a pod koniec ciąży wizyty są już nie co 2 tygodnie??(tylko co gin uważa za koniec ciąży ?, pewnie 9 miesiąc)
Ja też mam takie schizy, zwłaszcza po wrześniówkach
Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Tez mam 17 pazdziernika a CC 8.10 i nie wiem jak to zrobic ale to takie wesele na ktore bardzo chce isc chociaz na 2h.
Boje sie mala zostawic w domu a tygodniowego dziecka nie wezme na wesele.
no coś mi się wydaje że nie pójdziesz

nie wiedziałam że są pralko-suszarki, że same suszarki to wiem , by się u nas zdało zwłaszcza w zimie bo łazienka mała a niekiedy brakuje miejsca na suszarce podsufitowej i przenośnej
Stary 2015-08-03, 13:16   #2463
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No u mnie chyba lekarz sie uważa , że potrzeba jest częstych wizyt,...teraz mam 10 sierpnia prywatnie, a potem 8 września państwowo u niego...choć też uważam, że to za rzadko
Dziewczyny bierzecie nadal acard??
Stary 2015-08-03, 13:25   #2464
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ktora robi hybrydy w domu?
Chcialam kupic zestaw startowy semilac ale niedostepny na stronie. Moze jakies inne polecacie? Jaka wogole powinna byc lampa?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Mi kiedys facet w agd powiedzial ze pralko suszarki nie sa dobre ze sie psuja szybko i ze to nie to samo co sama suszarka ze on poleca osobna
Stary 2015-08-03, 13:29   #2465
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Malinowa ma fajną suszarkę... na polu Zazdraszam. Lubię takie świeżutkie ciuchy a ja nawet balkonu nie mam
noo takie pranie najlepsze, pachnie cudnie polkiem też balkonu nie mam ale dobrze że to podwórko jest

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a pod koniec ciąży wizyty są już nie co 2 tygodnie??(tylko co gin uważa za koniec ciąży ?, pewnie 9 miesiąc)
Ja też mam takie schizy, zwłaszcza po wrześniówkach
też mam schizy... no ja mam następną wizytę po 2tyg bo coś tam ma sprawdzić ale takto co 3tyg teraz będę miała.

właśnie wszamałam pyszne, świeże, jeszcze ciepłe bułeczki tego mi się chciało nawet nie było tak źle dojść do sklepu, 3/4 drogi szłam w cieniu . oczywiście miałam kupić same bułki a całą siatkę zakupów przyniosłam ;D ale kupiłam truskawy i będę robić koktajl a teraz lecę się zbierać bo o 15 tż w przerwie przyjedzie i mnie podrzuci do urzędu więc nie będę musiała iść na nogach

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Chcialam kupic zestaw startowy semilac ale niedostepny na stronie. Moze jakies inne polecacie? Jaka wogole powinna byc lampa?
a na allegro patrzyłaś? semilac jest dobry , bardzo go lubiłam.
lampa UV zwykła albo LEDowa. ja miałam w domu zwykłą ale ledowa podobno skraca czas schnięcia.
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:31   #2466
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

Jesli chodzi o semilac to ma małe buteleczki i gesty jest, ciężko będzie Ci nakładać samemu Producenci mówią, że lampa uv musi mieć wiatraczek i wtedy dosychajśą dobrze

Eclipse i estetica..my na nich pracowałyśmy...sporo kolorów i ogólnie trwałe.. Choć zauważyłam, że na bazie gelisha najlepiej się trzynały Choc ty masz chyba żele?:?> TO baza zbędna, byle żel zmatowic

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-08-03 o 13:37
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:34   #2467
amelia177
Rozeznanie

Dziewczyny ja mam w pępku 106 cm?!?! A mam 30t5d. Ma któraś też tyle?

Ja jestem zagrzebana w tym prasowaniu, gdyby nie to że część ciuchów potrzebuję na wyjazd to bym tego w ten upał nie robiła ale...wzięłam wiatrak i prasuję w gaciach i podkoszulce :P Muszę jakoś dać radę, a zaraz obiad robić :/

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 13:39   #2468
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość

Ja jestem zagrzebana w tym prasowaniu, gdyby nie to że część ciuchów potrzebuję na wyjazd to bym tego w ten upał nie robiła ale...wzięłam wiatrak i prasuję w gaciach i podkoszulce :P Muszę jakoś dać radę, a zaraz obiad robić :/
Podziwiam..ja prasowanie odpuszczam na chłodniejsze dni, ewentualnie jak Tż będzie potrzebował koszule to z jedną poprasuje
Stary 2015-08-03, 13:43   #2469
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o semilac to ma małe buteleczki i gesty jest, ciężko będzie Ci nakładać samemu Producenci mówią, że lampa uv musi mieć wiatraczek i wtedy dosychajśą dobrze

Eclipse i estetica..my na nich pracowałyśmy...sporo kolorów i ogólnie trwałe.. Choć zauważyłam, że na bazie gelisha najlepiej się trzynały Choc ty masz chyba żele?:?> TO baza zbędna, byle żel zmatowic
Juz mam same hybrydy zele mialam bo mialam swoje nie rowne. W sumie nigdy mi sie hybryda nie trzymala moze ten hard tak dziala bo kosmetyczka polozyla mi i jestem zadowolona i dlatego chcialabym sama bo jednak co 2,5tyg bym musiala chodzic aby wygladaly ladnie a bierze 59zl
Mam w domu lampe uv 36W nadaje sie taka zwykla ? Kiedys robilam zele na niej
Stary 2015-08-03, 13:44   #2470
amelia177
Rozeznanie

Rozbroiło mnie dzisiaj to zdjęcie : hahaha:

Facet na poziomie :P:P:P:P

http://sucharry.pl/31460/Facet-na-poziomie.html

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:45   #2471
AgatkaSz
Wtajemniczenie

A no i co powinnam zrobic normalnie zdaj ta hybryde i od nowa zrobic? Bo zele to sie pilowalo i od nowe robilo a tu ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 13:45   #2472
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam..ja prasowanie odpuszczam na chłodniejsze dni, ewentualnie jak Tż będzie potrzebował koszule to z jedną poprasuje
ja też czekam na chłodniejsze dni. albo przynajmniej jak będzie wieczór/noc i będzie chłodniej
Stary 2015-08-03, 13:50   #2473
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Juz mam same hybrydy zele mialam bo mialam swoje nie rowne. W sumie nigdy mi sie hybryda nie trzymala moze ten hard tak dziala bo kosmetyczka polozyla mi i jestem zadowolona i dlatego chcialabym sama bo jednak co 2,5tyg bym musiala chodzic aby wygladaly ladnie a bierze 59zl
Mam w domu lampe uv 36W nadaje sie taka zwykla ? Kiedys robilam zele na niej
Ahym Musisz zobaczyć, ale tak to lampa taka jak do żeli Ważne, żeby żarówki byly dość świeże, bo jak będą słabiutkie to i hybryda spłynąć może No i co jeszcze..dobrze odtluszczona i osuszona płytka Dobra baza, a lakier może być tańszy. I ja np zawsze suszyłam w lampie troche dłużej niż zaleca producvent I polecam kciuki suszyć osobno, żeby ci się takie nierówności nie porobił

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
A no i co powinnam zrobic normalnie zdaj ta hybryde i od nowa zrobic? Bo zele to sie pilowalo i od nowe robilo a tu ?

Kupujesz czysty aceton Generalnie najlepiej ciut spiłować wierzchnią warstwę hybrydy. Potem wacik nasączony acetonem na paznokieć, na to folia aluminiowa i zawinąć Poczekac pare minut i drewnianym patyczkiem albo kopytkiem usunąć Są dziewczyny, które piłują hybryde...próbowałam raz i moje paznokcie kiepsko to przeżyły...nigdy nie da się spiłować tylko hybrydy więc tego juz nigdy nie zrobie
Stary 2015-08-03, 13:53   #2474
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Kupujesz czysty aceton Generalnie najlepiej ciut spiłować wierzchnią warstwę hybrydy. Potem wacik nasączony acetonem na paznokieć, na to folia aluminiowa i zawinąć Poczekac pare minut i drewnianym patyczkiem albo kopytkiem usunąć Są dziewczyny, które piłują hybryde...próbowałam raz i moje paznokcie kiepsko to przeżyły...nigdy nie da się spiłować tylko hybrydy więc tego juz nigdy nie zrobie
ja robiłam ale na żelu sobie to wtedy zostaje spiłowanie hybrydy i uzupełnienie żelu. ja miałam właśnie taką zwykłą lampę do żeli Agatka ;P
Stary 2015-08-03, 13:54   #2475
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja robiłam ale na żelu sobie to wtedy zostaje spiłowanie hybrydy i uzupełnienie żelu. ja miałam właśnie taką zwykłą lampę do żeli Agatka ;P
Na żelu jak miałam to też piłowałam Ale na naturalnej naprawde odradzam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 13:54   #2476
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:

Ja też mam 106cm w pępku
Stary 2015-08-03, 13:55   #2477
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi kiedys facet w agd powiedzial ze pralko suszarki nie sa dobre ze sie psuja szybko i ze to nie to samo co sama suszarka ze on poleca osobna
Oczywiście, że to nie to samo i osobna lepsza (oczywiście drożej wychodzi), ale wiesz auto kombi najlepsze dla rodziny, ale jak nie masz kasy na zakup to jeździsz hatchbackiem nie?
Co do psucia, to teraz wszyscy producenci tak robią, żeby zaraz po gwarancji sprzęt padał podobno w dużych firmach są specjalne działy które opracowują tak części, żeby się nie opłacało naprawiać tylko kupić po 2-4 latach nowy sprzęt.

Cytat:
Aż się z łóżka wygrzebałam, żeby sprawdzić i 102cm mam 30t4d
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:00   #2478
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahym Musisz zobaczyć, ale tak to lampa taka jak do żeli Ważne, żeby żarówki byly dość świeże, bo jak będą słabiutkie to i hybryda spłynąć może No i co jeszcze..dobrze odtluszczona i osuszona płytka Dobra baza, a lakier może być tańszy. I ja np zawsze suszyłam w lampie troche dłużej niż zaleca producvent I polecam kciuki suszyć osobno, żeby ci się takie nierówności nie porobił

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Super a ten hard to zamiast bazy?
Stary 2015-08-03, 14:02   #2479
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Super a ten hard to zamiast bazy?
Powiem szczerze, że nie wiem co to ten hard

Hmm na stronce widze, że ten hard to trzeba na szablonie, żeby płytke wydłużyć :/ Nie jestesm na czasie

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-08-03 o 14:04
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 14:12   #2480
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja mam 101 w pępku

Ciuszki poprane, poprasowane, drażniące metki odcięte Chciałam poukładać wszystko ładnie w kostkę, ale stwierdziłam że to nie ma sensu, bo już po kolejnym praniu na pewno nie będę miała na to ani sił ani czasu, więc lepiej się już teraz przyzwyczajać Ciuchy leżą poukładane rodzajami i rozmiarami, starczy.

BTW, stwierdzam że tetra kiedyś, a tetra dziś...tego się nawet porównać nie da, skala jakości przeraża. Kiedyś robili żeby było wytrzymałe, dziś robią żeby za chwilę kupić nowe Muszę kupić więcej kolorowej tetry, jest lepsza jakościowo.
Stary 2015-08-03, 14:21   #2481
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem szczerze, że nie wiem co to ten hard

Hmm na stronce widze, że ten hard to trzeba na szablonie, żeby płytke wydłużyć :/ Nie jestesm na czasie
Hmmm jutro ide na rzesy to jeszcze podpytam kosmetyczke ale chyba zamiast bazy mi nie przedluzala tylko nalozyla i mowila ze hard twardszy ze to taki zel bez pilowania
Stary 2015-08-03, 14:23   #2482
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Hmmm jutro ide na rzesy to jeszcze podpytam kosmetyczke ale chyba zamiast bazy mi nie przedluzala tylko nalozyla i mowila ze hard twardszy ze to taki zel bez pilowania
Aha no chyba, że tak Podpytaj chociaż wiesz pytanie czy Ci odpowei Robotę jej zabierasz
Stary 2015-08-03, 14:25   #2483
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
No tylko trzeba uważać, bo się można poparzyć wyjmując świeżo wysuszone

Dziewczyny najlepsze są osobne suszarki, tylko u nas brak miejsca i funduszy zdecydował.
Popieram, tylko trzeba mieć miejsce na dwa sprzęty, chociaż ja swoją suszarkę miałam na pralce

Cytat:
Ja chce miec w domu suszarke bo kolezanka w danii mieszka i ma i mowie ze super ze suche pranie i nawet zelazka nie uzywa
Czyli najlepsza wywiewowa ale to trzeba miec ja jakos do wentylacji podlaczona?
Ja preferuję wywiewową, bo mam wrażenie, że pranie jest miększe i szybciej suszy, ale minus taki, że musisz mieć otwór na zewnątrz do odprowadzania ciepłego i wilgotnego powietrza, bo w przeciwnym razie grozi Ci grzyb na ścianie i wywiewowe suszarki nie są produkowane w klasie energetycznej A, no chyba, że te duuuuużo droższe, dlatego też ciężej je spotkać w sklepach z agd.
Konwekcyjne, czyli te które zamiast rury na zewnątrz mają zbiorniczek na wodę i trzeba go opróżniać w czasie suszenia są łatwiej dostępne w sklepach właśnie dlatego, że nie każdy ma możliwość wykucia dziury w ścianie ale jak dla mnie rzeczy po suszeniu w takiej suszarce są twarde i do d...y (no chyba, że ja trafiłam na gorszy model), dlatego ja planuję kupić wywiewową, bo jak dla mnie są fajniejsze, tylko tyle, że muszę szukać na allegro

Cytat:
melduję, że ja mam 105cm i 29t4d, poniżej załączam fotkę
mam nadzieję, że mąż tego nie zobaczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL270131 2.jpg (93,9 KB, 45 załadowań)
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:25   #2484
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja mam 101 w pępku

Ciuszki poprane, poprasowane, drażniące metki odcięte Chciałam poukładać wszystko ładnie w kostkę, ale stwierdziłam że to nie ma sensu, bo już po kolejnym praniu na pewno nie będę miała na to ani sił ani czasu, więc lepiej się już teraz przyzwyczajać Ciuchy leżą poukładane rodzajami i rozmiarami, starczy.
Podziwiam. U mnie właśnie pierwsza pralka z ciuszkami leci, ale kwestia prasowania jest wielką niewiadomą, bo nie mam pojęcia czy dam radę stać

A jesteś w stanie z grubsza policzyć ile masz body/pajaców/spodenek w rozmiarach 56 i 62 powiedzmy?
Jeśli to nie kłopot oczywiście
Stary 2015-08-03, 14:26   #2485
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ostatnio oglądałam filmik o hybrydach jednej z polskich jutjuberek i tak się zaczęłam zastanawiać...tyle się mówi o tym, że hybrydy oszczędzają TYLE czasu...a przecież zdjęcie i położenie nowej hybrydy to jednak kawał czasu zabiera
Stary 2015-08-03, 14:28   #2486
toskaKrk
Wtajemniczenie

Daisy 85 piękny brzusio
Ja nadal nie mam okrągłego brzuszka tylko tak dziwnie od przodu bardziej spłaszczony
Stary 2015-08-03, 14:29   #2487
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałam filmik o hybrydach jednej z polskich jutjuberek i tak się zaczęłam zastanawiać...tyle się mówi o tym, że hybrydy oszczędzają TYLE czasu...a przecież zdjęcie i położenie nowej hybrydy to jednak kawał czasu zabiera

Nie dużo dłużej niż zwykły manicure Po pierwsze na dłużej starcza czyli rzadziej się robi, a po drugie tu masz od razu suche paznokcie, a ile trzeba czekać żeby zwykł lakier wysechł?? Za długo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 14:35   #2488
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
niestety bywa i tak...

Ja tez mam te przebarwienia pod pachami i moja siostra też je miała w ciąży ale na szczęście jej znikły później

A za kocyk to szacun

Dziewczyny czy Wam też dzieci tak Grażynę wypychają???
straszne uczucie, w ogóle moja kruszyna tak nisko jest, że powyżej pępka to ja ją tylko raz czułam ...

Uff, to dobrze, że jest szansa ze znikna, bo już sie zastanawialam czy do jakiego dermatologa jeszcze w ciazy nie uderzyc

Mi grażyny nie wypycha, jedynie jak ma czkawkę to mi podskakuje bo główka na dole Mi to nogami wiecznie a to wątrobę a to żebro pcha (śmieszne uczucie, jakby miało mi się ułamać), już tak te gajdy wyciąga, że chyba teraz płuco mi przygniótł bo czuje ucisk az pod cycki prawie i coś mi tam charczy jak oddycham Tak sie pcha nogami, że sie zgiac jak siedze nie moge, siedze caly czas prosto jakbym kij od szczotki polknela

Cytat:
To uszyj sama cwaniarko Tylko nie mów, ze maszyny nie masz, bo mogłaś pożyczyć od mamy
A no nie mam i nie pożyczę, bo matka szyje na przedwojennym krowiastym Singerze, tych nowych maszyn nie uznaje
Dla niej to jest prościzna, raz dwa bo na co dzień amatorsko sporo szyje

Cytat:

[/COLOR]Malinowa ma fajną suszarkę... na polu Zazdraszam. Lubię takie świeżutkie ciuchy a ja nawet balkonu nie mam
Łączę się w bólu, też nie mam tu balkonu i mi wychowanej w dużym domu z ogrodem strasznie smutno i duszno jak w jakim bunkrze :/

Piszecie o pralkach i praniu, też przed chwilą w koncu puściłam pierwsze dzidziowe rzeczy a wcześniej wygotowalam pralke z octem

Oo, własnie matka dzwonila, ze byla w Pepco i 5-10-15 i nakupowala jeszcze ubranek dla wnuka, jak milo
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:40   #2489
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja byłam w sb w pepco, ale tam gdzie byłam to żenada jeśli chodzi o niemowlęcy dział nic nie kupiłam
Stary 2015-08-03, 14:44   #2490
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Daisy 85 piękny brzusio
Ja nadal nie mam okrągłego brzuszka tylko tak dziwnie od przodu bardziej spłaszczony
Dziękuję
a Ty przynajmniej stopy widzisz jak stoisz bo ja już tego nie mogę o sobie powiedzieć

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Mi to nogami wiecznie a to wątrobę a to żebro pcha (śmieszne uczucie, jakby miało mi się ułamać), już tak te gajdy wyciąga, że chyba teraz płuco mi przygniótł bo czuje ucisk az pod cycki prawie i coś mi tam charczy jak oddycham Tak sie pcha nogami, że sie zgiac jak siedze nie moge, siedze caly czas prosto jakbym kij od szczotki polknela
Boże, hardkor
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości