|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5
Z tym ze tylko zespol i fotograf na umowie maja platnosc po wykonaniu uslugi, wiec co za problem? ;-) wiadomo tez tak chce, ale zycie nie jest takie latwe i trzeba kombinowac
jak na przyklad zabraknie mi 1000 zl to chyba bede mogla wyjac z koperty. reszte trzeba zaplacic przed weselem wiec nie mozna szalec
|
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, witam sie po intensywnym weekendzie
![]() Jestem mega niewyspana, pragnę tylko wrócić do łóżka w piatek była impreza, a w sobotę była impreza do 7 rano! Wczoraj tez szybko wstałam bo mieliśmy gościa, przyjechał przyjaciel TZ z Irlandii wybawiłam sie, nogi mnie bolą. ![]() Resztę nadrobię po pracy, miłego dnia
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maluje portrety pop-art to za darowizne moglabym wyslac portret dzisiaj pokombinuje, moze sie uda troche chociaz uzbierac ;pCytat:
wzajemnie |
||
|
|
|
#454 |
|
Konto usunięte
|
Hej
My też chcemy uzbierać całą kwotę, a nie płacić z kopert. Ale co wyjdzie to wyjdzie
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Nadrabiam wątek. u nas czarna seria pt.: 'Ojciec Tża" nadal trwa... dajcie spokój,jest okropnie.
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Może teraz masz pod górkę, ale to jest znak że wkońcu będzie z górki !
|
|
#459 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
Bo nie wiem czy pisałaś albo ja przeoczyłam ![]() Został tam wtedy ? Z tego co kojarze to mieli ok 500km do zrobienia, jak to się potoczyło ?
|
|
#460 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatecznie przyjęli go do szpitala, ale wczoraj już zadzwonił do Tża, że on wychodzi i nie ma żadnych pieniędzy i trzeba bedzie znów po niego jechać. Do tego Tż mówi,że ojciec jak do niego dzwonił, to słyszał, że jest wypity. To długa historia... ale nie zapowiada się, żeby było lepiej. :/
|
|
#462 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
![]() Kurde sama nie wiem co powiedzieć już... Nie mam pojęcia co by zrobić, żeby na niego wpłynąć jakoś Ciężko tak doradzać jak się kogoś nie zna ![]() A jakby Tż usiadł z nim w chwilach racjonalnego myślenia i wziął go pod wpływem emocjonalnym? Typu: Jesteś moim tatą, kocham cie, żenię się, chciałbym żebyś towarzyszył mi w tym dniu, żebyś mnie wspierał, ja Cie wesprę teraz, przecież wiesz że masz we mnie, w nas oparcie - chcemy Ci pomóc, wszystkim nam zależy na Twoim zdrowiu itp..
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze latwo mi tak mowic, bo to nie dotyczy mnie, ale mowie jak to widze z boku. I oczywiscie trzymam kciuki zeby w koncu te problemy sie skonczyly bo ilez mozna
|
|
|
|
|
#464 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
I nie dawanie za wygraną, męczenie dupy i się w końcu polepszyło
|
|
#465 |
|
polaczek cebulaczek
|
my tez chcemy wszystko oplacic przed weselem i nie ruszac kopert, powinno sie udac chociaz chcemy w miedzyczasie kupic dzialke wiec moga pojsc na to wszystkie oszczednosci
no ale biedy nie ma, w ostatecznosci ruszy sie ta kase z kopert
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja już po praktykach i po wspólnym weekendzie z TŻ w Poznaniu.Było bardzo fajnie ![]() U nas trochę zmian.Okazało się,że samochód będzie nam za jakiś moment niezbędny, nawet w takiej metropolii jak Wawa nie da się czasami poruszać bez auta. Także za jakiś moment kupujemy auto.Do tego podjęliśmy decyzję,że nie ma mowy o mieszkaniu z którymiś rodzicami po ślubie.Kiedyś to rozważałam i nie dawałam się przekonać,że to marny pomysł. Niby rodziców mamy super,ale na pewno nie na dłużej niż tydzień czy dwa wspólnego mieszkania. Oczywiście to są przemili ludzie, ale dla mnie mieszkanie z nimi na dłuższy czas jest nie do przejścia. Także odkładamy kasę na samochód i na remont mieszkania które mamy. Musimy zrobić kuchnię i pokój dzienny także trochę to będzie kosztować. Plany na ślub się nie zmieniły,ale na pewno nie zrobimy klasycznego wesela(ale o tym wiecie) i będziemy liczyć na pomoc rodziców.Dziś siadam z moimi i ustalamy listę gości z mojej strony. TŻ to samo zrobi ze swoimi. Potem usiądziemy wspólnie i podejmiemy decyzję czy nam to odpowiada. Jeśli nasze i rodziców plany będą się mocno mijać to po prostu zrobimy malutkie przyjęcie i gitara.Dla mnie najważniejsze jest teraz wyposażenie mieszkania i kupno dobrego auta,a nie ładowanie większości oszczędności na wesele(+ życie z teściami ) .Także chyba marna ze mnie PMka mumika, my również z Warszawy Cytat:
![]() butcher_girl, osoba z mojej najbliższej rodziny jest alkoholikiem. To bardzo ciężka choroba i żadne zdrowo-rozsądkowe argumenty do niej nie trafią jeśli nie zrozumie,że ma problem.U nas sporo pomogły spotkania AA (ta osoba nie była na wszystkich,ale już po 2-3 była o wiele bardziej uświadomiona niż po kilku latach naszego gadania).Już kilka spotkań może przynieść cuda. Nawet jak na początku alkoholik nie chce w to uwierzyć, to oni mają na nich swoje sposoby+kontakt z innymi chorymi często dopiero otwiera im oczy.I terapia dla TŻ też by się przydała. DDA na wiele rzeczy patrzy inaczej, inaczej też podejmuje decyzje,często powtarza destrukcyjne zachowania alkoholika(niekoniecznie picie), co może w przyszłości przynieść Wam sporo problemów. |
|
|
|
|
#467 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
![]() Moja mama do tej pory uważa, że ona problemu nie ma, chociaż była już w ośrodku zamkniętym na leczeniu, w szpitalu na leczeniu i na samych odtruciach a jakoś przestała w siebie wlewać, piwo wypić wypije, bo jakby odrzuciła alkohol to skutki dramatycznie ale nie łazi już 24h kołowata, jest normalna, można z nią o czymś porozmawiać... I dużo pomogło wsparcie, gadanie i gadanie i gadanie ! Do skutku ! Raz owszem użyłam groźby, że ją ubezwłasnowolnie poszła na leczenie ale wyszła i zaczęło się to samo (A była w ośrodku chyba ze 3 miesiące), na spotkania AA też chodziła i nic nie dało. A jak non stop powtarzałam, że zależy mi na niej, na jej zdrowiu ble ble i tak dzień w dzień to w końcu coś do niej dotarło. Reasumując nie chleje a nadal uważa, że problemu nie było, nie ma i nie będzie ![]() Dlatego zaproponowałam, że może tak podejść do taty Tż, ja używałam jeszcze argumentów, że prędzej czy później będę miała dziecko i nie chcę żeby miało taką babcię, że w takim razie nie będzie się widywać ze swoim wnukiem ble ble... Może akurat pretekst o powiększeniu rodziny podziała... Wszystkiego trzeba próbować W każdym razie butcher trzymaj się tam, mam nadzieję że ta sytuacja się jakoś w końcu unormuje i z tatą Tż będzie lepiej !
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Podczytuje was, ale nie mam za bardzo kiedy pisać, bo dużo pracy przed urlopem, już odliczam dni do 10 i w końcu upragnione 2 tyg urlopu
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
aniołek, u nas akurat terapia dużo dała
Ja się nad sobą nie użalałam, nie skarżyłam innym, podejmowałam zawsze przemyślane decyzje, starałam się panować nad emocjami, dobrze uczyłam itp. a jednak rozmowa z psychologiem pozwala wiele zrozumieć.Inaczej spojrzeć na problem, na tą chorobę. Nauczyć się postępować z alkoholikiem.Od tego momentu wiem czego nie mówić, jak nie postępować- chociażby z tym szantażem.I bardzo nam to wszystkim pomogło, choć też mówiliśmy- to nie dla nas, nie każdy potrzebuje. Ale to moje zdanie,moje spostrzeżenia. Dla innych mogą być totalnie chybione. |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie,że Twoja mama potrafi wypić piwo i nie wpada w ciąg alkoholowy. |
|
|
|
|
#471 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
|
|
#472 |
|
Wtajemniczenie
|
Alkoholik niestety żeby przestać pić musi sam tego chcieć.
Skontaktuj się z Myszą - ona miała świętej pamięci tatę który nadużywał alkoholu o ile się nie mylę i na pewno będzie potrafiła Cię wesprzeć
|
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też spokój,ale obawa zawsze jest. To już takie stałe uczucie gdzieś z tyłu głowy,ze może się napić i wpaść w ciąg. |
|
|
|
|
#474 | |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
|
|
#475 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też, ciągle mam odruch obrzydzenia ![]() Cytat:
Ale terrarium trochę problematyczne papaPapaya zgadzam się z Tobą Cytat:
Ale dla mnie Twoje 'obawy' są hmm dziwne. Ja chodzę w dresie normalnie na luzaka, z tym całym byciem miłym to też nie widzę nic złego - no ale my w sumie mało się widujemy, mimo że razem mieszkamy ![]() Cytat:
Ja wiem że nie jestem do końca normalna przez 20 lat życia z alkoholikiem (nie jednym, bo i mój brat starszy poszedł w jego ślady) i mi się psychika zepsuła. Potrafię wpadać w złość bez powodu, czepiam się wtedy o wszystko, nie mam zupełnie cierpliwości. Dziwię się że Tż ze mną wytrzymuje Ale byłam kiedyś u psychologa z mamą, to nawrzeszczała na nas że to nasza wina że ojciec pije. Więcej nie poszłam, bo ta wizyta skończyła się awanturą ![]() Hej Byliśmy dziś na rynku ale kupiłam sobie tylko 2 pary takich luźnych wzorzystych spodni, jedne długie, drugie 3/4
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2015-08-03 o 15:48 |
||||
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
mysza,bo ja może jestem mniej asertywna
.I dla rodziców TŻta zawsze chcę być miła i taka kochana,jakoś tak mam Także na dłuższą metę to bardzo męczące. Poza tym pewnie problemy zaczęłyby się gdybym już miała dosyć tego "byciamiłym" Jak można mieszkać samemu to uważam,że dobrze to wykorzystać(na pewno życie intymne na tym skorzysta Wy macie duży dom to zupełnie co innego. ![]() kimiriko,właśnie doczytałam o cenie- bardzo korzystna.Pokażesz salę?
|
|
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Mogę dołączyć?
Razem od 22.09.2013 Zaręczyny 26.07.2015 Ślub 22.04.2017 Ślub: konkordatowy Wesele: Restauracja zajazd u Danusi Muzyka: Zespół Bella Musica Sukienka: Jeszcze nie zdecydowałam Obrączki: Tradycyjne: żółte złoto Kwiaty: Nie wiem Fotograf i kamerzysta: znajomi, którzy prowadzą własne studio Kolor przewodni: Seledyn lub błękit Fryzura: fryzury-slubne1-681x1024.jpg slubna2.jpg Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2015-08-03 o 17:21 |
|
|
|
#479 | ||
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
|
|
#480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ja mam 25 lat, a mój TŻ 26 jesteśmy z Górnego Śląska, właśnie zakończyliśmy poszukiwanie sali i zarezerwowaliśmy termin na 22 kwietnia 2017. Początkowo chcieliśmy wrzesień 2016, ale tylko dni tygodnia były wolne. Na weselu będziemy mieć ponad 70 osób ![]() Jak Wasze przygotowania?
Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2015-08-03 o 17:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

jak na przyklad zabraknie mi 1000 zl to chyba bede mogla wyjac z koperty. reszte trzeba zaplacic przed weselem wiec nie mozna szalec

?
no ale biedy nie ma, w ostatecznosci ruszy sie ta kase z kopert

->70 kg
Jak można mieszkać samemu to uważam,że dobrze to wykorzystać(na pewno życie intymne na tym skorzysta