Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 11:14   #451
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

Z tym ze tylko zespol i fotograf na umowie maja platnosc po wykonaniu uslugi, wiec co za problem? ;-) wiadomo tez tak chce, ale zycie nie jest takie latwe i trzeba kombinowac jak na przyklad zabraknie mi 1000 zl to chyba bede mogla wyjac z koperty. reszte trzeba zaplacic przed weselem wiec nie mozna szalec

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:14   #452
motylek825
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, witam sie po intensywnym weekendzie
Jestem mega niewyspana, pragnę tylko wrócić do łóżka w piatek była impreza, a w sobotę była impreza do 7 rano! Wczoraj tez szybko wstałam bo mieliśmy gościa, przyjechał przyjaciel TZ z Irlandii wybawiłam sie, nogi mnie bolą.
Resztę nadrobię po pracy, miłego dnia

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:35   #453
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Ooo no tak na fotografa powinniście uzbierać haha
Jaki to pomysł
Tak pomyslalam o stronce odpalprojekt.pl maluje portrety pop-art to za darowizne moglabym wyslac portret dzisiaj pokombinuje, moze sie uda troche chociaz uzbierac ;p

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, witam sie po intensywnym weekendzie
Jestem mega niewyspana, pragnę tylko wrócić do łóżka w piatek była impreza, a w sobotę była impreza do 7 rano! Wczoraj tez szybko wstałam bo mieliśmy gościa, przyjechał przyjaciel TZ z Irlandii wybawiłam sie, nogi mnie bolą.
Resztę nadrobię po pracy, miłego dnia
Aktywny weekend wzajemnie

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-03, 11:36   #454
201711281122
Konto usunięte

Hej My też chcemy uzbierać całą kwotę, a nie płacić z kopert. Ale co wyjdzie to wyjdzie
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:49   #455
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Nareszcie widzę !!!
Nie mój styl ale sukienka ładna tylko ja bym wzięła bez tego doczepianego w pasie tam z tyłu czegoś :P
Na pewno będziesz w niej ślicznie wyglądać
dziękuję
tej kokardy z tyłu nie będę doczepiać też mi się nie podoba
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 11:51   #456
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
dziękuję
tej kokardy z tyłu nie będę doczepiać też mi się nie podoba
A mi się właśnie ta kokarda bardzo podoba

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-03, 11:52   #457
butcher_girl
Zadomowienie

Witam się
Nadrabiam wątek.
u nas czarna seria pt.: 'Ojciec Tża" nadal trwa...
dajcie spokój,jest okropnie.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:02   #458
ratkowska7
Raczkowanie

Może teraz masz pod górkę, ale to jest znak że wkońcu będzie z górki !

28.04.2015

26.08.2017
ratkowska7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:10   #459
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Witam się
Nadrabiam wątek.
Ech.. a co w końcu z tym szpitalem wtedy co Twój Tż pojechał ?
Bo nie wiem czy pisałaś albo ja przeoczyłam
Został tam wtedy ? Z tego co kojarze to mieli ok 500km do zrobienia, jak to się potoczyło ?
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:15   #460
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Witam się

Nadrabiam wątek.

Życzę dużo siły psychicznej Wam, a tacie Tż zdrowia i opamiętania.

Kiedyś to się musi uspokoić.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:19   #461
butcher_girl
Zadomowienie

Cytat:
Ech.. a co w końcu z tym szpitalem wtedy co Twój Tż pojechał ?
Bo nie wiem czy pisałaś albo ja przeoczyłam
Został tam wtedy ? Z tego co kojarze to mieli ok 500km do zrobienia, jak to się potoczyło ?
Tż zawiózł ojca, dojechali w nocy, spali tam, rano okazało się, że ojciec znów nawalony jak szpadel (jak to mówi mój Tż.) Nawet nie wiedział kiedy.
Ostatecznie przyjęli go do szpitala, ale wczoraj już zadzwonił do Tża, że on wychodzi i nie ma żadnych pieniędzy i trzeba bedzie znów po niego jechać.
Do tego Tż mówi,że ojciec jak do niego dzwonił, to słyszał, że jest wypity.

To długa historia... ale nie zapowiada się, żeby było lepiej. :/

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 12:45   #462
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Tż zawiózł ojca, dojechali w nocy, spali tam, rano okazało się, że ojciec znów nawalony jak szpadel (jak to mówi mój Tż.) Nawet nie wiedział kiedy.
Ostatecznie przyjęli go do szpitala, ale wczoraj już zadzwonił do Tża, że on wychodzi i nie ma żadnych pieniędzy i trzeba bedzie znów po niego jechać.
Do tego Tż mówi,że ojciec jak do niego dzwonił, to słyszał, że jest wypity.

To długa historia... ale nie zapowiada się, żeby było lepiej. :/
W ładny cug wpadł
Kurde sama nie wiem co powiedzieć już... Nie mam pojęcia co by zrobić, żeby na niego wpłynąć jakoś Ciężko tak doradzać jak się kogoś nie zna
A jakby Tż usiadł z nim w chwilach racjonalnego myślenia i wziął go pod wpływem emocjonalnym? Typu: Jesteś moim tatą, kocham cie, żenię się, chciałbym żebyś towarzyszył mi w tym dniu, żebyś mnie wspierał, ja Cie wesprę teraz, przecież wiesz że masz we mnie, w nas oparcie - chcemy Ci pomóc, wszystkim nam zależy na Twoim zdrowiu itp..
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 13:03   #463
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
W ładny cug wpadł
Kurde sama nie wiem co powiedzieć już... Nie mam pojęcia co by zrobić, żeby na niego wpłynąć jakoś Ciężko tak doradzać jak się kogoś nie zna
A jakby Tż usiadł z nim w chwilach racjonalnego myślenia i wziął go pod wpływem emocjonalnym? Typu: Jesteś moim tatą, kocham cie, żenię się, chciałbym żebyś towarzyszył mi w tym dniu, żebyś mnie wspierał, ja Cie wesprę teraz, przecież wiesz że masz we mnie, w nas oparcie - chcemy Ci pomóc, wszystkim nam zależy na Twoim zdrowiu itp..
Ja nie mialam nigdy stycznosci z alkoholikiem ani nie jestem psychologiem, ale na zdrowy rozsadek takie cos chyba nie pomoze. Takie osoby to wampiry energetyczne, a o rodzinie sie mowi ze jest wspoluzalezniona. Prawda jest taka, ze trzeba od takiego czlowieka odejsc zeby sobie pomoc. Bo probujac mu pomoc (a efektow nie widac) jego nie zmienia a i sobie komplikuja zycie. Najlepiej jakby TZ zglosil siebdo jakiejs poradni zeby umial sie odciac od problemow ojca i nie komplikowal sobie samemu zycia.
Wiem ze latwo mi tak mowic, bo to nie dotyczy mnie, ale mowie jak to widze z boku.

I oczywiscie trzymam kciuki zeby w koncu te problemy sie skonczyly bo ilez mozna

13.12.2016 Julian
Stary 2015-08-03, 13:14   #464
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ja nie mialam nigdy stycznosci z alkoholikiem ani nie jestem psychologiem, ale na zdrowy rozsadek takie cos chyba nie pomoze. Takie osoby to wampiry energetyczne, a o rodzinie sie mowi ze jest wspoluzalezniona. Prawda jest taka, ze trzeba od takiego czlowieka odejsc zeby sobie pomoc. Bo probujac mu pomoc (a efektow nie widac) jego nie zmienia a i sobie komplikuja zycie. Najlepiej jakby TZ zglosil siebdo jakiejs poradni zeby umial sie odciac od problemow ojca i nie komplikowal sobie samemu zycia.
Wiem ze latwo mi tak mowic, bo to nie dotyczy mnie, ale mowie jak to widze z boku.

I oczywiscie trzymam kciuki zeby w koncu te problemy sie skonczyly bo ilez mozna
Za to u mnie właśnie pomogło wsparcie najbardziej...
I nie dawanie za wygraną, męczenie dupy i się w końcu polepszyło
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 13:24   #465
zambeza
polaczek cebulaczek

my tez chcemy wszystko oplacic przed weselem i nie ruszac kopert, powinno sie udac chociaz chcemy w miedzyczasie kupic dzialke wiec moga pojsc na to wszystkie oszczednosci no ale biedy nie ma, w ostatecznosci ruszy sie ta kase z kopert
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 13:31   #466
dominika405
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja już po praktykach i po wspólnym weekendzie z TŻ w Poznaniu.Było bardzo fajnie Teraz TŻ w pracy,ja odpoczywam,bo jutro na praktyki do przychodni

U nas trochę zmian.Okazało się,że samochód będzie nam za jakiś moment niezbędny, nawet w takiej metropolii jak Wawa nie da się czasami poruszać bez auta. Także za jakiś moment kupujemy auto.Do tego podjęliśmy decyzję,że nie ma mowy o mieszkaniu z którymiś rodzicami po ślubie.Kiedyś to rozważałam i nie dawałam się przekonać,że to marny pomysł. Niby rodziców mamy super,ale na pewno nie na dłużej niż tydzień czy dwa wspólnego mieszkania. Próbowaliśmy trochę i niby było ok,ale ja czułam się totalnie stłamszona.Ciągłe uśmiechy, bycie miłym i uprzejmym jest proste przez chwilę.Po całym dniu na uczelni,na praktykach czy po pracy ma się po prostu tego dosyć. I człowiek chciałby założyć dres i nie musieć patrzeć i głupio się uśmiechać do teściów. Oczywiście to są przemili ludzie, ale dla mnie mieszkanie z nimi na dłuższy czas jest nie do przejścia.
Także odkładamy kasę na samochód i na remont mieszkania które mamy. Musimy zrobić kuchnię i pokój dzienny także trochę to będzie kosztować. Plany na ślub się nie zmieniły,ale na pewno nie zrobimy klasycznego wesela(ale o tym wiecie) i będziemy liczyć na pomoc rodziców.Dziś siadam z moimi i ustalamy listę gości z mojej strony. TŻ to samo zrobi ze swoimi. Potem usiądziemy wspólnie i podejmiemy decyzję czy nam to odpowiada. Jeśli nasze i rodziców plany będą się mocno mijać to po prostu zrobimy malutkie przyjęcie i gitara.Dla mnie najważniejsze jest teraz wyposażenie mieszkania i kupno dobrego auta,a nie ładowanie większości oszczędności na wesele(+ życie z teściami ) .Także chyba marna ze mnie PMka

mumika, my również z Warszawy

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Ja bym na miejscu Vin podziękowała za ofertę pomocy finansowej i zrobiła wszystko po swojemu.

Na początku też toczyłam boje z rodzicami, ale doszliśmy do porozumienia na szczęście.
Zgadzam się z ardbei, ale mi jest prosto pisać, bo nie zależy mi już na dużym weselu.Kiedyś,owszem, ale teraz chyba się zestarzałam i mój system wartości uległ totalnej zmianie.

butcher_girl, osoba z mojej najbliższej rodziny jest alkoholikiem. To bardzo ciężka choroba i żadne zdrowo-rozsądkowe argumenty do niej nie trafią jeśli nie zrozumie,że ma problem.U nas sporo pomogły spotkania AA (ta osoba nie była na wszystkich,ale już po 2-3 była o wiele bardziej uświadomiona niż po kilku latach naszego gadania).Już kilka spotkań może przynieść cuda. Nawet jak na początku alkoholik nie chce w to uwierzyć, to oni mają na nich swoje sposoby+kontakt z innymi chorymi często dopiero otwiera im oczy.I terapia dla TŻ też by się przydała. DDA na wiele rzeczy patrzy inaczej, inaczej też podejmuje decyzje,często powtarza destrukcyjne zachowania alkoholika(niekoniecznie picie), co może w przyszłości przynieść Wam sporo problemów.

loading...

7/11
dominika405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:14   #467
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez dominika405 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja już po praktykach i po wspólnym weekendzie z TŻ w Poznaniu.Było bardzo fajnie Teraz TŻ w pracy,ja odpoczywam,bo jutro na praktyki do przychodni

U nas trochę zmian.Okazało się,że samochód będzie nam za jakiś moment niezbędny, nawet w takiej metropolii jak Wawa nie da się czasami poruszać bez auta. Także za jakiś moment kupujemy auto.Do tego podjęliśmy decyzję,że nie ma mowy o mieszkaniu z którymiś rodzicami po ślubie.Kiedyś to rozważałam i nie dawałam się przekonać,że to marny pomysł. Niby rodziców mamy super,ale na pewno nie na dłużej niż tydzień czy dwa wspólnego mieszkania. Próbowaliśmy trochę i niby było ok,ale ja czułam się totalnie stłamszona.Ciągłe uśmiechy, bycie miłym i uprzejmym jest proste przez chwilę.Po całym dniu na uczelni,na praktykach czy po pracy ma się po prostu tego dosyć. I człowiek chciałby założyć dres i nie musieć patrzeć i głupio się uśmiechać do teściów. Oczywiście to są przemili ludzie, ale dla mnie mieszkanie z nimi na dłuższy czas jest nie do przejścia.
Także odkładamy kasę na samochód i na remont mieszkania które mamy. Musimy zrobić kuchnię i pokój dzienny także trochę to będzie kosztować. Plany na ślub się nie zmieniły,ale na pewno nie zrobimy klasycznego wesela(ale o tym wiecie) i będziemy liczyć na pomoc rodziców.Dziś siadam z moimi i ustalamy listę gości z mojej strony. TŻ to samo zrobi ze swoimi. Potem usiądziemy wspólnie i podejmiemy decyzję czy nam to odpowiada. Jeśli nasze i rodziców plany będą się mocno mijać to po prostu zrobimy malutkie przyjęcie i gitara.Dla mnie najważniejsze jest teraz wyposażenie mieszkania i kupno dobrego auta,a nie ładowanie większości oszczędności na wesele(+ życie z teściami ) .Także chyba marna ze mnie PMka

mumika, my również z Warszawy

Zgadzam się z ardbei, ale mi jest prosto pisać, bo nie zależy mi już na dużym weselu.Kiedyś,owszem, ale teraz chyba się zestarzałam i mój system wartości uległ totalnej zmianie.

butcher_girl, osoba z mojej najbliższej rodziny jest alkoholikiem. To bardzo ciężka choroba i żadne zdrowo-rozsądkowe argumenty do niej nie trafią jeśli nie zrozumie,że ma problem.U nas sporo pomogły spotkania AA (ta osoba nie była na wszystkich,ale już po 2-3 była o wiele bardziej uświadomiona niż po kilku latach naszego gadania).Już kilka spotkań może przynieść cuda. Nawet jak na początku alkoholik nie chce w to uwierzyć, to oni mają na nich swoje sposoby+kontakt z innymi chorymi często dopiero otwiera im oczy.I terapia dla TŻ też by się przydała. DDA na wiele rzeczy patrzy inaczej, inaczej też podejmuje decyzje,często powtarza destrukcyjne zachowania alkoholika(niekoniecznie picie), co może w przyszłości przynieść Wam sporo problemów.
Ja uważam, że owszem są osoby, które wychowują się w rodzinie z alkoholikami są przez to upośledzone, nie potrafią się odnaleźć w życiu i sobie nie poradzą i tak to one powinny korzystać z terapii ale bez przesady - nie każdy taki jest ! Mnie np. denerwowało to kiedy odstawiałam mamę do szpitala na kroplówki czy na leczenie i każdy patrzył na mnie z takim politowaniem włażąc mi dosłownie w tyłek bo jaka to biedna ble ble ble. Trudno jest problem jak każdy inny i trzeba sobie z nim poradzić a nie użalać się jakim to się jest biednym bo mam ciężką sytuację. Wsadzanie wszystkich do jednego worka też nie jest fajne, to że ktoś ma mamę, ciocię czy tatę alkoholika nie oznacza odrazu, że sam będzie taki lub podobny. A opisy psychologów na temat dzieci alkoholików robią z nich dosłownie wyrzutków społecznych nie potrafiących racjonalnie myśleć ! Znam dużo osób z takich rodzin i jakoś sobie radzą
Moja mama do tej pory uważa, że ona problemu nie ma, chociaż była już w ośrodku zamkniętym na leczeniu, w szpitalu na leczeniu i na samych odtruciach a jakoś przestała w siebie wlewać, piwo wypić wypije, bo jakby odrzuciła alkohol to skutki dramatycznie ale nie łazi już 24h kołowata, jest normalna, można z nią o czymś porozmawiać...
I dużo pomogło wsparcie, gadanie i gadanie i gadanie ! Do skutku !
Raz owszem użyłam groźby, że ją ubezwłasnowolnie poszła na leczenie ale wyszła i zaczęło się to samo (A była w ośrodku chyba ze 3 miesiące), na spotkania AA też chodziła i nic nie dało.
A jak non stop powtarzałam, że zależy mi na niej, na jej zdrowiu ble ble i tak dzień w dzień to w końcu coś do niej dotarło.
Reasumując nie chleje a nadal uważa, że problemu nie było, nie ma i nie będzie
Dlatego zaproponowałam, że może tak podejść do taty Tż, ja używałam jeszcze argumentów, że prędzej czy później będę miała dziecko i nie chcę żeby miało taką babcię, że w takim razie nie będzie się widywać ze swoim wnukiem ble ble... Może akurat pretekst o powiększeniu rodziny podziała... Wszystkiego trzeba próbować
W każdym razie butcher trzymaj się tam, mam nadzieję że ta sytuacja się jakoś w końcu unormuje i z tatą Tż będzie lepiej !
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 14:56   #468
Edithh_21
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Podczytuje was, ale nie mam za bardzo kiedy pisać, bo dużo pracy przed urlopem, już odliczam dni do 10 i w końcu upragnione 2 tyg urlopu
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 14:58   #469
dominika405
Zadomowienie

aniołek, u nas akurat terapia dużo dała Dlatego mogę ją polecić z naszego doświadczenia. Zazwyczaj jakikolwiek szantaż psychiczny(nawet pięknymi słówkami) alkoholika może przynieść więcej szkody niż pożytku. Jeśli będzie się go szantażować(nawet tymi pięknymi słówkami o tym,że rodzina go potrzebuje,że wnuk itp.) to on pod wpływem szantażu będzie sięgał po alkohol,bo nie będzie mógł sobie poradzić z oczekiwaniami jakie się przed nim stawia(argument o wnuku- dziadek nie będzie chciał go krzywdzić,ale jednocześnie nie będzie umiał przestać pić-więc nie poradzi sobie ze stawianym przed nim żądaniem/prośbą/groźbą czy czymkolwiek, więc zacznie pić więcej,bo nie umie sobie poradzić z taką porażką w inny sposób jak sięgając po kieliszek.) Mi psycholog powiedział,że w postępowaniu z alkoholikiem najważniejsza jest zawsze ta sama zasada: chcesz być trzeźwy - robisz to dla siebie, nie dla mnie, nie dla żony/córki/siostry/wnuka czy listonosza.Zawsze tylko dla siebie.
Ja się nad sobą nie użalałam, nie skarżyłam innym, podejmowałam zawsze przemyślane decyzje, starałam się panować nad emocjami, dobrze uczyłam itp. a jednak rozmowa z psychologiem pozwala wiele zrozumieć.Inaczej spojrzeć na problem, na tą chorobę. Nauczyć się postępować z alkoholikiem.Od tego momentu wiem czego nie mówić, jak nie postępować- chociażby z tym szantażem.I bardzo nam to wszystkim pomogło, choć też mówiliśmy- to nie dla nas, nie każdy potrzebuje. Ale to moje zdanie,moje spostrzeżenia. Dla innych mogą być totalnie chybione.

loading...

7/11
Stary 2015-08-03, 15:11   #470
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że owszem są osoby, które wychowują się w rodzinie z alkoholikami są przez to upośledzone, nie potrafią się odnaleźć w życiu i sobie nie poradzą i tak to one powinny korzystać z terapii ale bez przesady - nie każdy taki jest ! Mnie np. denerwowało to kiedy odstawiałam mamę do szpitala na kroplówki czy na leczenie i każdy patrzył na mnie z takim politowaniem włażąc mi dosłownie w tyłek bo jaka to biedna ble ble ble. Trudno jest problem jak każdy inny i trzeba sobie z nim poradzić a nie użalać się jakim to się jest biednym bo mam ciężką sytuację. Wsadzanie wszystkich do jednego worka też nie jest fajne, to że ktoś ma mamę, ciocię czy tatę alkoholika nie oznacza odrazu, że sam będzie taki lub podobny. A opisy psychologów na temat dzieci alkoholików robią z nich dosłownie wyrzutków społecznych nie potrafiących racjonalnie myśleć ! Znam dużo osób z takich rodzin i jakoś sobie radzą
Moja mama do tej pory uważa, że ona problemu nie ma, chociaż była już w ośrodku zamkniętym na leczeniu, w szpitalu na leczeniu i na samych odtruciach a jakoś przestała w siebie wlewać, piwo wypić wypije, bo jakby odrzuciła alkohol to skutki dramatycznie ale nie łazi już 24h kołowata, jest normalna, można z nią o czymś porozmawiać...
I dużo pomogło wsparcie, gadanie i gadanie i gadanie ! Do skutku !
Raz owszem użyłam groźby, że ją ubezwłasnowolnie poszła na leczenie ale wyszła i zaczęło się to samo (A była w ośrodku chyba ze 3 miesiące), na spotkania AA też chodziła i nic nie dało.
A jak non stop powtarzałam, że zależy mi na niej, na jej zdrowiu ble ble i tak dzień w dzień to w końcu coś do niej dotarło.
Reasumując nie chleje a nadal uważa, że problemu nie było, nie ma i nie będzie
Dlatego zaproponowałam, że może tak podejść do taty Tż, ja używałam jeszcze argumentów, że prędzej czy później będę miała dziecko i nie chcę żeby miało taką babcię, że w takim razie nie będzie się widywać ze swoim wnukiem ble ble... Może akurat pretekst o powiększeniu rodziny podziała... Wszystkiego trzeba próbować
W każdym razie butcher trzymaj się tam, mam nadzieję że ta sytuacja się jakoś w końcu unormuje i z tatą Tż będzie lepiej !
A najgłupsze jest to jak ludzie uważają,że jak osoba w rodzinie jest alkoholikiem to już patologia, wstyd i w ogóle.. To choroba jak każda inna. Psychiczna, tak jak depresja czy anoreksja.
Dziwi mnie,że Twoja mama potrafi wypić piwo i nie wpada w ciąg alkoholowy.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:14   #471
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A najgłupsze jest to jak ludzie uważają,że jak osoba w rodzinie jest alkoholikiem to już patologia, wstyd i w ogóle.. To choroba jak każda inna. Psychiczna, tak jak depresja czy anoreksja.
szczerze, mnie tez ale najwazniejsze ze nie w niego nie wpada
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 15:19   #472
Infernallullaby
Wtajemniczenie

GG do Infernallullaby

Alkoholik niestety żeby przestać pić musi sam tego chcieć.

Skontaktuj się z Myszą - ona miała świętej pamięci tatę który nadużywał alkoholu o ile się nie mylę i na pewno będzie potrafiła Cię wesprzeć

77 kg->70 kg->59 kg

Dziewucha Policjanta
Infernallullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 15:27   #473
dominika405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Niestety,dla sporej części społeczeństwa to choroba wymysł lub przecież to wybór alkoholika,a nie choroba.

Cytat:
szczerze, mnie tez ale najwazniejsze ze nie w niego nie wpada
U nas też spokój,ale obawa zawsze jest. To już takie stałe uczucie gdzieś z tyłu głowy,ze może się napić i wpaść w ciąg.

loading...

7/11
Stary 2015-08-03, 15:36   #474
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Niestety,dla sporej części społeczeństwa to choroba wymysł lub przecież to wybór alkoholika,a nie choroba.

U nas też spokój,ale obawa zawsze jest. To już takie stałe uczucie gdzieś z tyłu głowy,ze może się napić i wpaść w ciąg.
ja o tym nie mysle, zacznie znowu pic to bede interweniowac. Nie bede sie zadreczac kazdego dnia
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 15:46   #475
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kimiriko89 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z TŻtem oglądać salę i wywarła na nas dobre wrażenie.
Wg mnie cena super! Jeszcze za 2 dni! Jak sala ładna to nic tylko brać

Cytat:
Ja sobie siebie nie wyobrażam w takiej roli
Ja też, ciągle mam odruch obrzydzenia

Cytat:
Lucek - rewelacja
Hahaha jest taki kochany, tak sobie drepta
Lubie go oglądać
No jest kochany
Ale terrarium trochę problematyczne

Cytat:

papaPapaya zgadzam się z Tobą

Cytat:
Ciągłe uśmiechy, bycie miłym i uprzejmym jest proste przez chwilę.Po całym dniu na uczelni,na praktykach czy po pracy ma się po prostu tego dosyć. I człowiek chciałby założyć dres i nie musieć patrzeć i głupio się uśmiechać do teściów.
Rozumiem Cię
Ale dla mnie Twoje 'obawy' są hmm dziwne. Ja chodzę w dresie normalnie na luzaka, z tym całym byciem miłym to też nie widzę nic złego - no ale my w sumie mało się widujemy, mimo że razem mieszkamy

Cytat:
Napisane przez Infernallullaby Pokaż wiadomość
Alkoholik niestety żeby przestać pić musi sam tego chcieć.

Skontaktuj się z Myszą
Wiesz co, raczej nie. Mój tata pił do końca, tzn w ostatnich dniach nie, ale ogólnie nigdy nie przestał. No i u nas to nie był problemem sam alkoholizm a bardziej agresja z jego strony gdy już wypił No i ja sama nie doszłam do siebie jeszcze po mieszkaniu razem

Ja wiem że nie jestem do końca normalna przez 20 lat życia z alkoholikiem (nie jednym, bo i mój brat starszy poszedł w jego ślady) i mi się psychika zepsuła. Potrafię wpadać w złość bez powodu, czepiam się wtedy o wszystko, nie mam zupełnie cierpliwości. Dziwię się że Tż ze mną wytrzymuje
Ale byłam kiedyś u psychologa z mamą, to nawrzeszczała na nas że to nasza wina że ojciec pije. Więcej nie poszłam, bo ta wizyta skończyła się awanturą

Hej
Byliśmy dziś na rynku ale kupiłam sobie tylko 2 pary takich luźnych wzorzystych spodni, jedne długie, drugie 3/4

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-08-03 o 15:48
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 17:01   #476
dominika405
Zadomowienie

mysza,bo ja może jestem mniej asertywna .I dla rodziców TŻta zawsze chcę być miła i taka kochana,jakoś tak mam Także na dłuższą metę to bardzo męczące. Poza tym pewnie problemy zaczęłyby się gdybym już miała dosyć tego "byciamiłym" Jak można mieszkać samemu to uważam,że dobrze to wykorzystać(na pewno życie intymne na tym skorzysta ) Wy macie duży dom to zupełnie co innego.

kimiriko,właśnie doczytałam o cenie- bardzo korzystna.Pokażesz salę?

loading...

7/11
Stary 2015-08-03, 17:16   #477
de_wu
Rozeznanie

Mogę dołączyć?

Razem od
22.09.2013
Zaręczyny 26.07.2015
Ślub 22.04.2017

Ślub: konkordatowy
Wesele: Restauracja zajazd u Danusi
Muzyka: Zespół Bella Musica

Sukienka: Jeszcze nie zdecydowałam
Obrączki: Tradycyjne: żółte złoto
Kwiaty: Nie wiem
Fotograf i kamerzysta: znajomi, którzy prowadzą własne studio
Kolor przewodni: Seledyn lub błękit

Fryzura:

fryzury-slubne1-681x1024.jpg
slubna2.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg __bellethemagazine.com_e.jpg (92,2 KB, 5 załadowań)

Edytowane przez de_wu
Czas edycji: 2015-08-03 o 17:21
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 17:20   #478
dominika405
Zadomowienie

de_wu, hej opowiedz coś o was, w jakim jesteście wieku, skąd pochodzicie

loading...

7/11
Stary 2015-08-03, 17:21   #479
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
Napisane przez de_wu Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?

Razem od
22.09.2013
Zaręczyny 26.07.2015
Ślub 22.04.2017

Fryzura:

witaj

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez de_wu Pokaż wiadomość
Mogę dołączyć?

Razem od
22.09.2013
Zaręczyny 26.07.2015
Ślub 22.04.2017

Fryzura:

opowiedz cos o was
Powiedziało serce...

16.06.2017
Stary 2015-08-03, 17:25   #480
de_wu
Rozeznanie

Cytat:
de_wu, hej opowiedz coś o was, w jakim jesteście wieku, skąd pochodzicie
[QUOTE=89anioleknh89;52294 333]witaj

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Ja mam 25 lat, a mój TŻ 26 jesteśmy z Górnego Śląska, właśnie zakończyliśmy poszukiwanie sali i zarezerwowaliśmy termin na 22 kwietnia 2017. Początkowo chcieliśmy wrzesień 2016, ale tylko dni tygodnia były wolne. Na weselu będziemy mieć ponad 70 osób
Jak Wasze przygotowania?

Edytowane przez de_wu
Czas edycji: 2015-08-03 o 17:26
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości