![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 5
Jakbym się dobrze czuła to pewnie bym to inaczej znosila a tak to jest ciężko... padam na pysk...
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Wizaz mi szwankuje jak nie wiem. .. gdzie jesteście wszystkie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Caluje! ![]()
![]() |
#1893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie zr masz juz za soba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Zakorzenienie
|
My juz w pizamach z mala
![]()
#1895 |
Konto usunięte
|
Ja dzis tez. Dotego od 8mej ranozprzerwami na posilki chyba wiertsra u sasiada.a moje dziecko wsadzane do wozka zaczyna ryczec jak obdzierane ze skory. Chyba ją zaczne werandowac na balkonie zamiast spaceru.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() My dalej w górach siedzimy ale jutro chyba się zbieramy do domu, najdalej pojutrze. Nie wiem, czy Wam się chwalilam, że mały mi tu przesypia pięknie nocki, budzi się zwykle kolo północy lub pierwszej i śpi do 6 - 7 rano ![]() Za to dołączam do skokowych, ryki nie z tej ziemi w ciągu dnia... tylko na rączkach spokój, a najlepiej się dziecko czuje u tatusia. Tz zawsze potrafi go uspokoić, no chyba ze głodny to wtedy tylko ja ![]() Na dodatek głupia matka parę dni temu skusila się na ciasteczka owsiane z miejscowej cukierni a te byly na maśle... ![]() ![]() Mały od kilku dni na powrót strasznie ulewa, ma krostki na buzi i dziś zrobił pierwszy raz w życiu kupę z domieszką krwi :/ juz nie wezmę nic do ust co ma w sobie mleko jak mogłam być tak głupia ze myślałam że nie zaszkodzi to ja sama nie wiem. Biedny synek teraz się męczy przeze mnie... Co tam u Was? Przyznam że nie nadrabiam, za dużo mam tego. Doczytałam tylko ze Domima źle się czuje - biedna zdrówka dla Ciebie! ![]() Sonia - u Was widzę dalej z Mikołajem przeboje ![]() Nie wiem do czego się tu jeszcze odnieść, jak mnie nie było kilka dni to ciężko się na powrót wbić. Pewnie będę na bieżąco jak wrócimy z wakacji. Pozdrowionka ciepłe dla Was mamuśki, przesyłam Wam świeże górskie powietrze! ![]()
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sonia - brzuch nadal dokucza mimo zmiany mm i debridatu? Robiliście badania? Domima - nadal Cię boli? Nie byłaś u lekarza? Sylwia - słodkie buziaczki. Mój synuś jak go kładę spać to sie czesto chichra a ja staram się wtedy nie roześmiac żeby jednak spał hehe Koperco - to juz lada chwila ząbek ![]() U nas slinienie na potęgę. Rączki w buzi aż ulewa. Noce zarwane. Czekam na zęby. Choć myślę, że szybko to nie będzie Kana - no ząbkowanie to dłłłuuuuggggggiiiiiiiiii okres :/ ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Hanka - hej ![]()
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
Aha! I nowa umiejętność u Filipka! Nauczył się przekrecac z pleców na brzuszek. Od kilku dni próbował, a dziś udało mu się już całkiem
![]() ![]() ![]()
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy zaproszenie na wesele na 10 października. Jak młody butli nie polubi to nici z imprezy
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() Na macie już nie ulezy i po jedzeniu trzeba pilnowac bo cyk i brzuszek
![]() |
#1900 | ||
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52295722]Ja dzis tez. Dotego od 8mej ranozprzerwami na posilki chyba wiertsra u sasiada.a moje dziecko wsadzane do wozka zaczyna ryczec jak obdzierane ze skory. Chyba ją zaczne werandowac na balkonie zamiast spaceru.[/QUOTE]
my bylismy na spacerzr o 18 ... a i tak gorac Cytat:
kochana skok mamy. Cytat:
Nie mowilam ale mimo mojej wielkirj niecheci jemy enfamil..jakos w sobote wladnie zavzelo byc lepiej..i pytanie czy dzieki mm,czy debridat zaczal dzialac czy zasluga skonczonych 3mcy? ![]() Ogolem jest duuuzo lepiej . Jednak spiace cala noc dziecko to nie moje. Czesto sie budzi ot tak ...teraz tez skok.. Edytowane przez soniuska Czas edycji: 2015-08-03 o 19:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Sonia-a robiłaś badania? Mocz, usg brzuszka?
#1902 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Zakorzenienie
|
Sonia - skok nie trwa non stop...
#1904 |
Zakorzenienie
|
Mamy od niedzieli skok . Maly w dzien nie chce spac,robi drzemki 10-15minut i tylko raczki..
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Umiem odroznic bol brzucha i bolace baki ktore mielismy przez 11tyg a skok.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Zakorzenienie
|
Ja to tylko mam nadzieje ze nic mu się nie podzieje przez to jego ulewanie bo naprawdę ostro mu leci. Zachowuje się normalnie poza skokowymi nastrojami. Dziś nawet śmiał się w głos tak super głośno, jak tatuś go smyral po główce. Az nagralam super się na to patrzy
![]()
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Oby szybko przeszedł
#1907 |
Zakorzenienie
|
Nic mu nie bedzie ..bedziesz miala tylko mnostwo prania☺
|
![]() ![]() |
![]() |
#1908 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, ból brzucha łatwo rozpoznać... Marudzenie to marudzenie. Ale ja mimo wszystko będę robię badania. Dla swojego świętego spokoju... Raz jest lepiej, raz gorzej, ale bóle dalej się u nas zdarzają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
No teraz ten dlugi skok..oby bylo jak u Was...ze kilka dni zle a potem spokoj..i znow..a nie cale kilka tyg tak..
Naprawde maly "siedzi" i puszcza baki i nawet nie wie o tym,nie napina sie przy nich. Tylko tyle ze nie zrobi np kupki przez sen..tylko sie obudzi i musi nogami pokopac troche i buzie smieszna robi i kupka..ale nie sprawia mu to bolu. Teraz ogolem mamy czesto dwie dziennie ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- A u nas tak lepiej to odpiero teraz sie zrobilo..jesli wroci to go przebadam..mozliwe ze u nas po prostu dopiero uklad pokarmowy sie rozwinal..przekroczylismy magiczne 3 mce.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
Oj tak prania to ja mam! Co chwila robie tu ręczne przepierki bo pralki tu nie mamy. Dobrze ze ciepło to wysycha raz dwa
![]() Ja też mam nadzieje ze skok u nas będzie taki jak u dziewczyn.
#1911 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole dziecko mnie zadziwia bo potrafi pol h lezec w wozku na spacerze i nie plakac..a do tej pory jak spal to byl spokoj a tak to tylko sie budzil to wyl i musialam na rekach niesc do domu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bóle brzucha mogą być dziedziczne. Moja mama jako dziecko miała b.długo skręt kiszek. Przeszło jak miała ok. 10lat i u mnie to samo. Mam nadzieję, że Zosie oszczędzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
HANKA, gratulacje dla Filipka z tym przekrecaniem,a on przedtem lubil na brzudzku lezec? Moja nie lubi...😞 wiec sie pewnie szybko nie doczekam. No i nie samobiczuj sie tak za te ciastka,na pewno z premedytacją tego nie zrobiłaś. Odpryszczy sie synek lada dzien. Siedzę uziemiona z Hania na poduszce na kolanach i boje sie ruszyc,zeby nie obudzic...taka bloga cisza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
Niunka, mam pytanie odnośnie tej grupy na fb o rozszerzaniu diety. Widziałaś dyskusje nt. lizania kiełbasy i ciumkania parowek przez 4m dziecko? Powiem szczerze, że ledwo powstrzymalam się przed soczystym komentarzem, bo farmazony takie tam leciały, że szok. Może warto zaprosić do grupy jakiegoś fachowca, dietetyczke czy coś w tym stylu. Ja nie wierzyłam w to co czytam, a szerzenie takich inf, że lizanie łyżki po rosole jest ok może wprowadzić osoby mniej zorientowane w błąd... A w końcu tu o dzieci chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Konto usunięte
|
U nas ten "skokowy placz" to taki inny jest,takie pardon le mot darcie ryjka,krzyki "bo sie nudzę", "nie chce tak lezec!",normalnie jak płacze to mi jej żal albo słyszę, że glodna czy niewygodnie jej,a to takie irytujace pokrzykiwania są.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52296224]A to już synek z butli nie chce jesc? Myslalam,że u Was nie bylo problemu... nie będziesz go uczyc pic z jakiegos kubka moze?
HANKA, gratulacje dla Filipka z tym przekrecaniem,a on przedtem lubil na brzudzku lezec? Moja nie lubi...😞 wiec sie pewnie szybko nie doczekam. No i nie samobiczuj sie tak za te ciastka,na pewno z premedytacją tego nie zrobiłaś. Odpryszczy sie synek lada dzien. Siedzę uziemiona z Hania na poduszce na kolanach i boje sie ruszyc,zeby nie obudzic...taka bloga cisza...[/QUOTE] 3 razy bez problemu. Ostatnio probowalam 2-3'tyg.temu i lipa. Dziś dałam wodę z innej butli i sie krzywil i nie umial zassac. Mój synek chyba gardzi ostatnio mlekiem i chce coś konkretnego tak to widzę
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.