|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kos - Grecja
Kup likiery z kumkwatu, tymiankowe miody i oliwkowe kosmetyki. Kos jest małą wyspą, ale masz sporo połączeń drogą wodną np. na: Zakynthos, to moje ulubione miejsce bo raj do pływania, Olimpia, świątynie Meteory i Patra, opuszczone miasto Perithia na Korfu. Weź duże filtry bo teraz słońce na pewno będzie spalać
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Przyczajenie
|
Tutaj masz miejsca, ktore odwiedzilem w 2014, wraz ze zdjeciami i mapką - https://atspot.pl/tag/zobacz/100/wyspa_kos
Edytowane przez JohnnyC Czas edycji: 2015-06-20 o 08:16 |
|
|
|
|
#1383 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grecja i Euro
My wybieramy się do Olimpic Beach w połowie lipca..już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Konto usunięte
|
Na ulicach jest pełno rudo-biało-brązowych kotałków, porób im zdjęcia bo to jedna z najbardziej uroczych atrakcji w Grecji (takie jak ten w załączniku) i zapomniałam o loukoumi, też kup, najlepsze są różane. Inne słodycze są oparte głównie na orzechach i miodzie, dobre są ich sałatki i dania z regionalnymi ziołami.
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Dziewczyny wie któraś z Was jak wyglądają last minute do Grecji w pierwszej połowie września?
Jeszcze 2 tygodnie temu przeglądałam oferty i znajdywałam sporo all za 1200 czy 1300zł, a teraz to już 1500+. Myślicie, że na wrzesień będą znowu niższe ceny? |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest niewiele miejsc w które na bank nie wrócę - Turcja -Nigeria - Egipt Serdecznie nie polecam. Grecja za to wspaniała plaże są ok. Jedzenie( rzecz gustu wiadomo) jest pyszne , ludzie mili i 5 gwiazdek jest 4 niemieckimi nie poziomem hostelu przy drodze
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jednak wybiorę Grecję ![]() jedzenie na pewno będzie mi smakować bo lubię raz próbować nowe smaki, a dwa niewiele jest potraw, których nie lubię ![]() Lioelle bankowo będą niższe ceny
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2015-06-21 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Cytat:
Co do kotów kurcze nie miałam pojęcia o tym... a widziałam sporo kotów ale niestety żadnego rudego Z pamiątek okazało się, że nic nie kupiłam ze spożywki i %%% :p ale zwiedziłam caluuutką wyspę i 2 inne wyspy
|
||
|
|
|
|
#1389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ciekawie się ogląda. To zdjęcie kota, które dałam wcześniej było z neta, ale znalazłam własne i ogólne ujęcie wyspy na której mieszkaliśmy. Nie wiem co bardziej mi się podobało, Grecja czy Rzym, płd. Włoch i myślę, gdzie w Europie można jeszcze znaleźć tyle śladów starożytności. Te dwa kraje chyba mają ich najwięcej. Francja to już coś całkiem innego.
|
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wróciłam w zeszły piątek ![]() Zakynthos jest po prostu urocze <3 a Grecy przesympatyczni.
|
|
|
#1391 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#1392 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() A te fotki to skąd są co wrzuciłaś ? tzn jaka miejscowość
|
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Konto usunięte
|
Czy była któraś w hotelu Caretta Star ? mam kilka pytań
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Którą z greckich wysp najlepsza do zwiedzania?
polecam artykuł o najpopularniejszych GRECKICH wyspach.
Każdy znajdzie coś dla siebie ![]() Ja też polecam Kretę najbardziej http://turystycznyblog.pl/rodos-kos-...oze-santorini/ |
|
|
|
|
#1395 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Efez i Hierapolis chociażby. Niektórzy mowią, że pod względem zabytków Turcja jest bardziej grecka niż Grecja
|
|
|
|
#1396 |
|
Przyczajenie
|
Grecja
Witam Was Drogie Panie, w piątek wybieram się na obóz do Grecji. Pytanie moje jest następujące. co mam zabrać?
Jestem kompletnie zdruzgotana, bo nie mam wgl czasu na pakowanie się ani nic, także proszę Was o odpowiedź. |
|
|
|
|
#1397 |
|
BAN stały
|
Dot.: Grecja
Zazdroszczę wypadu!
Pamietaj o aparacie, dużej ilości dobrego nastroju i byciu otwartą na przygody! |
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Widzę, że wy dziewczyny już doświadczone... Mam pytanie, gdyż wybieramy się na wakacje w połowie września... I ciągle roważamy Grecję. Macie jakieś hotele godne polecenia? I czy lepiej jechać z biurem podróży, czy może samemu zorganizować wycieczkę? Dajcie mi znać.
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Na własną rękę też można, ale nie wszędzie spotkamy greków z którymi się dogadamy po angielsku czy w jakimś innym języku niż grecki .Hotele są wszędzie w tym samym standardzie, nie ważne czy 4 gwiazdki czy 3 gwiazdki . Ale w hotelu tak naprawdę to się tylko nocuje, cały czas jest się w ruchu, a to morze, a to wycieczki, a to kolacja w tawernie (która trwa tradycyjne 5 godzin bo tyle jedzenia hahah ).
|
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko o GRECJI
Heeej! w tym roku,może we wrześniu planujemy ze znajomymi i chłopakiem wyjechać na jakiś tydzień do Grecji . Ja że nigdy nie byłam za granicą nie wiem jakie czekają mnie koszty..i chciałam się dowiedzieć, czy ktoś z Was byl może w Grecji, może coś powiedzieć o niej czy warto..Ile mnie mniej więcej to wyniesie..Czy lepiej jechać przez bióro,czy samemu jakoś kombinować dojazd i hotel.???
|
|
|
|
|
#1402 | |
|
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dot.: Wszystko o GRECJI
Cytat:
Uważam, że jak jechać to z biura podróży a nie samemu... wiadomo to Europa wiec można samemu, ale wygodniej jest poprzez biuro. Jaki koszt? Zależy gdzie chcesz jechać i ile możesz przeznaczyć.... |
|
|
|
|
|
#1403 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grecja kontynentalna + wyspy - watek zbiorczy
Ja zdecydowanie polecam na własną rękę przez portal "buking" jeździłem z niego 8 było wszystko ok.
Najlepiej wykupić tylko ze śniadaniem a reszta albo na mieście albo w miejscu zamieszkania coś sobie zrobić. Hotele szczególnie all mają pseudo jedzenie pełna masowka trzeba wracać na obiad bo przecież zapłacone :/ a jedzenie poza hotelem to inna bajka naprawdę można w różnych cenach coś zjeść. Bez problemu wszędzie dojedziesz kwestia dopytania. Oczywiście biura będą zniechęcać bo zależy im na zarobku. Naprawę warto zastanowić się się na własną rękę.
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy spotkałyście się z maluszkami w hotelach takimi trochę starszymi niż rok? Może orientujecie się, czy sklepy w Grecji pod kątem dzieci są raczej porządnie zaopatrzone?
|
|
#1405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W naszym hotelu nie było zbyt wielu maluchów ale w samej miejscowości widywaliśmy ich sporo. Sklepy niestety słabo zaopatrzone, tzn zabawki, pieluszki, chusteczki itp są powszechnie dostępne, ale jeśli chodzi o jedzenie (deserki, obiadki i mleko ) to wybór baaardzo marny. |
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W większości sklepów można było dostać jakieś słoiczki ale z reguły 2 - 3 rodzaje a jak ma się wybredne dziecko to już się pojawia problem
|
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja lecę niedługo na Kos Rok temu byliśmy na Zakynthosie - bajka |
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o GRECJI
Cytat:
![]() Teraz pewną nowością sa pośredniki turystyczne, gdzie samemu się wybiera lot w wybranym terminie, a potem hotel i pokazuje się końcowa cena za przelot i pobyt i to jest wszystko. Jak ktoś nie ogarnia takiej organizacji na własną rękę, to naprawde dobra opcja na początek PS W Turcji teraz jest strasznie niebepiecznie, ciągle się słyszy o zamachach Jestem w szoku jak słyszę, że ktoś się decyduje tam lecieć...
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2015-08-06 o 13:20 Powód: reklama |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Z pamiątek okazało się, że nic nie kupiłam ze spożywki i %%% :p
ale zwiedziłam caluuutką wyspę i 2 inne wyspy