Mamusie październikowe 2015, część 5 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-03, 19:41   #2551
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 5

Dziewczyny przypomnijcie co brałyście na anemię i na niedobór żelaza, bo potrzebuję
Stary 2015-08-03, 19:49   #2552
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przypomnijcie co brałyście na anemię i na niedobór żelaza, bo potrzebuję
terdyferon plus czy jakoś tak. Ale miałam straszne mdłości i żołądkowe problemy więc juz nie biore..teraz racze się amarantusem
Stary 2015-08-03, 20:08   #2553
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
pewnie tak jak na 2 trymestru typu,nerki, żołądek, pęcherz , serce , mózg, kręgosłup, te przepływy itp
hmm.. czyli w zasadzie to samo co gin robi na wizycie u mnie. Daruję sobie chyba
Cytat:
NA anemię to ta pani Ela mówiła, ze najlepszy amarantus. Nie jedną ciężarówkę wyciągnęła z anemii bo leki nic nie dawały . A co masz anemię?

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Dawać mi tu nawiedzoną Malinową albo Pasztetnika do prasowania JAk mi sie nie chce, ale już ostatnia partia póki nie ma tragedii z temp
Stary 2015-08-03, 20:17   #2554
natalitka1988
wkręcona :)

Mala ale super Gabi.... na pierwszym zdjęciu taką zołzowatą minę ma po mamusi

jak się je ten amarantus??
Stary 2015-08-03, 20:19   #2555
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde dziś spotkałam sąsiada i on z tekstem, że pewnie mi ciężko ale już niedługo rozwiązanie i będzie jeszcze gorzej jak go uświadomiłam, że wcale nie tak niedługo to się nieźle zdziwił
Stary 2015-08-03, 20:23   #2556
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
No dobra Dużo tego nie ma
Body 56 - 6 szt
Pajacyki 56- 3 sztuki tylko
Body 62- 15 sztuk
Pajacyki 62 - 9 sztuk
Pajacyki 68- 6 sztuk.
półśpiochów ma 4 sztuki, kaftaników też jakoś tak.
Dwa grubsze sweterki,
4 cieńsze czapeczki bawełniane,
26 par skarpetek nie pytajcie, większość dostałam
niedrapki 2 pary
W sumie muszę chyba dokupić te najmniejsze, np. pajacyki i półśpiochy chyba też?
no podobnie do mnie ja mam mało tych najmniejszych bo niewiadomo jak duże się urodzi. a zawsze lepiej ubrać ciut większe niż za małe

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
hmm.. czyli w zasadzie to samo co gin robi na wizycie u mnie. Daruję sobie chyba

Dawać mi tu nawiedzoną Malinową albo Pasztetnika do prasowania JAk mi sie nie chce, ale już ostatnia partia póki nie ma tragedii z temp
jak Ci gin posprawdzał wszystko i do tego masz piękne zdjęcia to nie ma sensu dodatkowo kasy wydawać. chyba najważniejsze jest to USG połówkowe , tak mi się wydaje . mi też ostatnio babeczka wszystko posprawdzała, nie wiem czy będę miała jeszcze takie czy nie , nie wiem jak tu jest.

zgłaszam się do prasowania sama mam 2 prania do wyprasowania, głównie rzeczy tż oczywiście heh

właśnie wróciliśmy z kauflandu i robię sobie frytki i mam pyszności : fantę mango, fantę truskawkową i coca colę waniliową za to lubię ten kraj hehehe
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 20:29   #2557
malinowa4
Zakorzenienie

obiecane zdjęcia 56,62,68 i kombinezony/śpiworki pod kosmetykami. w pudełeczkach czapeczki i skarpeteczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150729_018 (1).jpg (71,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150729_019 (1).jpg (62,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150729_021 (1).jpg (63,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150729_024 (1).jpg (69,5 KB, 41 załadowań)
Stary 2015-08-03, 20:35   #2558
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

NA anemię to ta pani Ela mówiła, ze najlepszy amarantus. Nie jedną ciężarówkę wyciągnęła z anemii bo leki nic nie dawały . A co masz anemię?

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Dzięki ewelina i mala
Ja nie mam anemii ale potrzebowałam info
Stary 2015-08-03, 20:42   #2559
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Jak na razie mi amarantus najbardzieh smakował w ciasteczkach owsianych ale z jogurtem tez okej
Stary 2015-08-03, 21:11   #2560
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
pewnie tak jak na 2 trymestru typu,nerki, żołądek, pęcherz , serce , mózg, kręgosłup, te przepływy itp
Tak wlasnie to sprawdza. Tylko na tym trzecim to dluzej mi przeplywy rozne sprawdzal.

A moj tez pierwsze co to swojego siusiaka pokazał. Dopiero jak mi doktorek kazal sie na boku polozyc to sie pokazal ze swoimi manierami jaskiniowca w nosie dlubal. Hehe. Nie no nie dlubal tylko palucha prxystawił.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:11   #2561
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
No pewnie, ze pamiętamy. A gdzi eCIę wcięło na tyle czasu?
W lipcu nie miałam przedszkola dla młodego a do tego sklep i ta walka z bankiem o kredyt na mieszkanie :/

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
[/COLOR]
A mieliśc już jakąś odmowę, że tak czarnowidzisz?
Nie ale już 1,5 miesiąca co dwa tyg donidssze jakieś papierki i zero decyzji.... Poza tym nie mamay najlepszej zdolności więc martwe się żeni tak na koniec wyjedzie że nam nie dadzą a my już 15000 zaloiczkki dalismy która przekładnię nam w połowie września bo tak mamy w umowie przedwstępnej :/

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde dziś spotkałam sąsiada i on z tekstem, że pewnie mi ciężko ale już niedługo rozwiązanie i będzie jeszcze gorzej jak go uświadomiłam, że wcale nie tak niedługo to się nieźle zdziwił
Mi tak mówi każdy kto terminu nie zna :/

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
obiecane zdjęcia 56,62,68 i kombinezony/śpiworki pod kosmetykami. w pudełeczkach czapeczki i skarpeteczki
Kurcze zazdraszczam też bym chciała już ooujkladac sobie w szafeczkach a tu dupa
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 21:16   #2562
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Jak na razie mi amarantus najbardzieh smakował w ciasteczkach owsianych ale z jogurtem tez okej
No właśnie ja się was naczytałam i też kupiłam ten amarantus. Natke pietruszki wcinam na żelazo i herbatke pokrzywową. Ale mnie ginka opieprzyła ostatnio że mi się morfolog pogorszyla to też to żelazo w tabsach musze:/

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
AleŻ Ci zazdroszcze
Stary 2015-08-03, 21:22   #2563
malinowa4
Zakorzenienie

Kasia ale to jeszcze nie wyprane tak pochowałam żeby nie lezalo dalej w siatkach
Stary 2015-08-03, 21:28   #2564
amelia177
Rozeznanie

Ale mam zgagę!!! A migdały mi się skończyły! Zostało mi mleko, ale mam to takie świeże co w marketach jest w lodówce, można je pić tak z butelki?

Cytat:
Helo My już po. Niunia zdrowa. Wazy ok 1724 g plus/minus 252 g.
Mam duże obrzęki i musze pilnować ciśnienia więc ciśnieniomierz trzeba było kupić taki na ramię grrrrr... i jak będzie powyżej 140/90 to dzwonić i mi powie jaką dawkę leku brać. który mi zapisał.

Mam super zdjęcia hihi na jednym nabrała wody w usta i taki pucek wyszła cały czas dziobem machała i łykała hihih Dobrze myślałam że leży głową na dół, plecki z prawej, doopkę wbija mi w narządy moje i zebra a nóżki z lewej

Załącznik 6028920

O tu nabrała wody akurat Załącznik 6028921
Jaaaaka śliczna! Ja jestem ciekawa mojej maniuniej, bo ostatnio nie zrobili mi 3D :/ Mamy podobny termin, mam nadzieje, że moja córcia też ma już koło 1800

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Witam
Ja na szczęście jakoś dziś zniosłam upały,byliśmy nad wodą to tyłek na materac i popływałam trochę

Ja to nawet chyba się nie będę chwalić ile czego mam
Mała, śliczna dzidzia
A jak to jest z tym pływaniem w ciąży? Można? Będę mogła się w morzu wykąpać? Czy można dostać jakiejś infekcji czy przeziębić niunię?

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Nie mogę z tym dzieckiem,jak zwykle jajca i dupsko wywalone.
Nijak się nie chciał odwrócić, gin mi jeździł po brzuchu dobre 30 minut aż w pewnym momencie zaczęło się to robić nieprzyjemne.
W efekcie podziwiałam sobie jego mosznę w 3D i też tylko tyle mam nagrane. Jedyne co mnie pociesza to fakt że w ciągu 2 tygodni przybrał 200 gram i mam teraz prawie 1,5 kg człowieka w sobie.W ogóle to w szoku byłam jak mi gin oznajmił że to już połowa 32 tygodnia ciąży a ja w dalszym ciągu taka nie ogarnięta...
Fajnie, że wszystko ok Nie martw się nie tylko Ty jesteś nieogarnięta jesze

Cytat:
dziewczynki powiedzcie mi te co mają albo zamówiły adamexa barlette, jaki kolory (numery )macie , bo nie możemy się zdecydować czy te zdjęcia w necie to odwzorowują je w rzeczywistości czy trzeba patrzeć na te kolory na materiałach??(bo w realu w sklepie były akurat takie kolory co mnie nie interesują)
http://allegro.pl/adamex-barletta-2w...563360289.html
My mamy PIK2. Zdjęcia wcześniej już wrzucałam, kolor się w sumie mało różni. Patrz na wzorniki.

Cytat:
Też tak już chcę! Tylko kiedy kurna te meble przyjdą!

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:40   #2565
mala29lll
Zakorzenienie

A nie napisałam, że big stopa ma 2,3 cm i że ogólnie oszacował wagę ok 3200 g przy porodzie. Taką to jeszcze przepchnę

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Mala ale super Gabi.... na pierwszym zdjęciu taką zołzowatą minę ma po mamusi

jak się je ten amarantus??
O Ty małpo Raczej po tatusiu taka niezadowolona mina hihi a tak serio to cały czas łapała wodę w buźkę i tak akurat ją złapał
ZObaczymy jutro Twoją małą zołzunie
Cytat:
Mi tak dzisiaj w sklepie powiedziała to ja nie wiem jaki am mieć ten brzuch jak jestem niska? Gdzie to dziecko ma się zmieścić?

Cytat:
Jaki porzadek JA trochę poprasowałam i musiałam się położyć bo mnie żołądek boli,a w aptece baba powiedziała mężowi, ze nic nie ma takiego dla ciężarówek:/
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Tak wlasnie to sprawdza. Tylko na tym trzecim to dluzej mi przeplywy rozne sprawdzal.

A moj tez pierwsze co to swojego siusiaka pokazał. Dopiero jak mi doktorek kazal sie na boku polozyc to sie pokazal ze swoimi manierami jaskiniowca w nosie dlubal. Hehe. Nie no nie dlubal tylko palucha prxystawił.
Same tu jaskiniowce, bezwstydnicy i bezwstydnice idp

Edytowane przez mala29lll
Czas edycji: 2015-08-03 o 21:54
mala29lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:54   #2566
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ktora robi hybrydy w domu?
Chcialam kupic zestaw startowy semilac ale niedostepny na stronie. Moze jakies inne polecacie? Jaka wogole powinna byc lampa?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Mi kiedys facet w agd powiedzial ze pralko suszarki nie sa dobre ze sie psuja szybko i ze to nie to samo co sama suszarka ze on poleca osobna
Ja robię i mam Estetiq. Lampa zwykła. Zdejmuje acetonem, nie wiedziałam że nie można, muszę doczytać.

U mnie hybryda vz 1,5 tyg to max się trzyma, Zwykły lakier 3 dni. ... U rąk bo u nóg to 3 tyg mam.

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja mam 101 w pępku

Ciuszki poprane, poprasowane, drażniące metki odcięte Chciałam poukładać wszystko ładnie w kostkę, ale stwierdziłam że to nie ma sensu, bo już po kolejnym praniu na pewno nie będę miała na to ani sił ani czasu, więc lepiej się już teraz przyzwyczajać Ciuchy leżą poukładane rodzajami i rozmiarami, starczy.

BTW, stwierdzam że tetra kiedyś, a tetra dziś...tego się nawet porównać nie da, skala jakości przeraża. Kiedyś robili żeby było wytrzymałe, dziś robią żeby za chwilę kupić nowe Muszę kupić więcej kolorowej tetry, jest lepsza jakościowo.
Tetra tetrze nie równa. Ja kupowałam takie podwójnie tkane, drogie były ale po synku są jak nowe. Nic nie muszę dokupowac. A widziałam takie kiepskie tetry, że masakra. 2 prania i się robi gaza, sypią się i nie trzymają kształtu.

Za mną też pierwsze dzieciowe pranie. Jutro będę prasować. Tyle tego mam, znowu wszystkiego nie założę. Jutro mam jeszcze do koleżanki wpaść i ma mi dać po córce swojej. Bo moje to typowe unisexy.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 21:58   #2567
mala29lll
Zakorzenienie

A ja dalej nie wiem czy na tym zdjeciu Gabi to jest jęzor czy usteczka. Gin mówił że jęzor, mój mąż że usta a ja już zgłupłam:rolley es:
Gabi1 31tc.jpg
Stary 2015-08-03, 22:07   #2568
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
ale śliczny brzusio

moja mama jak dzwoniła mówiła że była w Pepco (i jeszcze tam wróci jak wrócą z Turcji) i nakupowała Briankowi ubranek rozm ok 74, bo pełno było koszulek itp na promocji i szkoda było nie brać, będzie miał na koniec wiosny/początek przyszłych wakacji , a wtedy by były znów droższe mówiła że wróci to idzie na ostry shopping bo teraz się opłaca to mi nakupi

a ja wróciłam z urzędu, na szczęście tż mnie zawiózł i przywiózł i nie musiałam łazić udało się wszystko załatwić, dostaniemy dodatkową kasę
Wg mnie ubranka z pepco wychodzą mniejsze. Z jakością też różnie bywa. Często są bardzo kiepskie. Ale mam też kilka fajnych.

Cytat:
Mam duże obrzęki i musze pilnować ciśnienia więc ciśnieniomierz trzeba było kupić taki na ramię grrrrr... i jak będzie powyżej 140/90 to dzwonić i mi powie jaką dawkę leku brać. który mi zapisał.

Mam super zdjęcia hihi na jednym nabrała wody w usta i taki pucek wyszła cały czas dziobem machała i łykała hihih Dobrze myślałam że leży głową na dół, plecki z prawej, doopkę wbija mi w narządy moje i zebra a nóżki z lewej

Załącznik 6028920

Ale super foty! Mnie nie było dane zobaczyć buźki w 3/4d.

Mierz ciśnienie bo to nie przelewki, trzeba uważać.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MAŁA śliczna niunia mierz ciśnienie, odpoczywaj, ogranicz sole i będzie ok
dobrze że od razu leki Ci przepisał, bo inaczej przy wyższym niż 140 to od razu IP i obserwacja
Kubuś ma na 56-62:

- pajacyków ze stópkami i bez oraz śpioszków około 30
- bluz i grubszych kaftanków ok. 10
- spodenek ogrodniczek i dresowych ok. 10
- półśpioszków 3 pary
- bluzeczek ok. 10
- komplecików bluzeczka/bodziak/kaftanik + półśpioszek/spodenki ok. 8
- dresiki góra+dół ze 2
- skarpetulki ok. 8 par
- buciki i paputki ok. 10 par
- kombinezony ze 4 grubsze
- czapeczki na dwór grubsze - 5
- bawełniane i welurowe czapeczki - ok. 5
- bezrękawniczki-pulowerki 3
- pajacyk małpka, pajacyk dracula, pajacyk diabełek
- bodziaczki ok. 10 z krótkim i ok. 10 z długim

Torba PRAWIE spakowana,
a JUTRO RANO WIZYTKA!!!! i USG 3 trymestru

Ja jakaś dziwna jestem, ale wolę fotki Kubusia takie normalne, nie 3D/ 4D
natomiast popatrzeć na 3D lubię - tylko że nagrane na dvd już inaczej się odtwarza niż w czasie rzeczywistym, nie wiem czemu może mój gin ma lewą nagrywarkę jakąś

Spoko, nie musisz prać, możesz od razu wyrzucać jak się ubrudzi

Już torba gotowa? Wow! Chyba faktycznie myślisz że urodzisz wcześniej. Ostatnią córeczkę w którym tygodniu rodziłaś? Chyba Lilo, tak?

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Nie mogę z tym dzieckiem,jak zwykle jajca i dupsko wywalone.
Nijak się nie chciał odwrócić, gin mi jeździł po brzuchu dobre 30 minut aż w pewnym momencie zaczęło się to robić nieprzyjemne.
W efekcie podziwiałam sobie jego mosznę w 3D i też tylko tyle mam nagrane. Jedyne co mnie pociesza to fakt że w ciągu 2 tygodni przybrał 200 gram i mam teraz prawie 1,5 kg człowieka w sobie.W ogóle to w szoku byłam jak mi gin oznajmił że to już połowa 32 tygodnia ciąży a ja w dalszym ciągu taka nie ogarnięta...

Jakoś tak byłam przekonana że jak mnie ciągnie za pępek to pewnie ma nudę i się pępowiną bawi. Wylazła ze mnie blondyna,cóż zrobić natury nie oszukam.

Mistrzyni zła .
Ja niestety nie miałam okazji się zemścić bo zadzwonili do niego z pracy że ktoś przyniósł zwolnienie i musi natychmiast przyjechać.
Ale mam nadzieję że karma go dopadła i miał dzisiaj tak kiepski dzień pod względem samopoczucia jak i ja .

Mama napatrzysz się po porodzie ważne że u niego wszystko ok!

Stary 2015-08-03, 22:09   #2569
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
A ja dalej nie wiem czy na tym zdjeciu Gabi to jest jęzor czy usteczka. Gin mówił że jęzor, mój mąż że usta a ja już zgłupłam:rolley es:
Załącznik 6029093
Chyba jest troche jezyczka
Stary 2015-08-03, 22:16   #2570
ktosiula
Wtajemniczenie

Mała moja lekarka nie robi dokładnie USG, tylko czynność serca, pomiary wielkości dlatego zdecydowałam się na 3 prenatalne i było meeeeega dokładne. Ze 40 minut, wszystko obejrzane, dużo badał serduszko. Ale byłam na 2d bez nagrania i płaciłam 210 zł. Na 3d tylko buzię i pipkę próbowaliśmy obejrzeć ale bez skutku.

Cytat:
Sok lub tabletki z buraka, sok z pokrzywy, amarantus ekspandowany i tardyferon fol. Wyniki już mam lepsze.

Tardyferon u mnie powoduje niestety biegunki ale lepsze to niż zaparcia

Stary 2015-08-03, 22:25   #2571
mala29lll
Zakorzenienie

Ktosiula kciuki za jutro Choć w sumie mój gin też czynność serca, pomierzył, zobaczył wnętrzności, ale żadnych przepływów nie robił
Wam robią na wizytach normlanych?
Stary 2015-08-03, 22:36   #2572
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktosiula kciuki za jutro Choć w sumie mój gin też czynność serca, pomierzył, zobaczył wnętrzności, ale żadnych przepływów nie robił
U mnie nie. A na tym prenatalnym to przepływy w serduszku, nerkach, pępowinie. No bardzo dokładne było. Najdokładniejsze w obu moich ciążach

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Kasiapruszków masakra z tym kredytem ;( obu e wam nie przepadło jednak, tyle kasy....

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Kasiapruszków masakra z tym kredytem ;( obu e wam nie przepadło jednak, tyle kasy....

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Stary 2015-08-03, 22:49   #2573
Amelie04
Zakorzenienie

hej, żyjemy niestety nie jestem w stanie teraz ani pisac ani nadrabiać, bo malujemy i remontujemy troche mieszkanie , masakra ;/ mam nadzieje, ze wroce do Was w nastepnym wątku
u nas wszystko ok
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 22:52   #2574
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 6028920

To wagowo podobnie do mojej ale super zdjęcia.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 22:56   #2575
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U mnie nie. A na tym prenatalnym to przepływy w serduszku, nerkach, pępowinie. No bardzo dokładne było. Najdokładniejsze w obu moich ciążach [COLOR="Silver"]

.
Cholerka musimy się jeszcze zastanowić
Stary 2015-08-03, 22:59   #2576
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
A nie napisałam, że big stopa ma 2,3 cm i że ogólnie oszacował wagę ok 3200 g przy porodzie. Taką to jeszcze przepchnę
idp
Oj z tą waga to się nie da przewidzieć, mój syn w tym tyg. ważył 1751g a urodził się miał, 4kg.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-03, 23:02   #2577
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej, żyjemy niestety nie jestem w stanie teraz ani pisac ani nadrabiać, bo malujemy i remontujemy troche mieszkanie , masakra ;/ mam nadzieje, ze wroce do Was w nastepnym wątku
u nas wszystko ok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-03, 23:14   #2578
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Normalnie przepływów nie bada mi na każdej wizycie, ale ostatnio sprawdzała - mówiła że to ze względu na małopłytkowość i woli sprawdzić.
W szpitalu chyba też podglądała, no ale tam do wypisu chcieli mieć pewność, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
u nas wszystko ok
Fajnie, że ok udanego remontu.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 06:40   #2579
mijode
Zadomowienie

witam się w 8 miesiącu ciąży
Stary 2015-08-04, 07:02   #2580
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Już torba gotowa? Wow! Chyba faktycznie myślisz że urodzisz wcześniej. Ostatnią córeczkę w którym tygodniu rodziłaś? Chyba Lilo, tak?
Lilo w 36/37 wg OM ale wg USG miałam termin cały czas i tak 10 dni wcześniejszy, teraz podobnie wychodzi no i Lilo miała cechy wcześniaczka, ale wagę donoszoną 3100
Cytat:
Sok lub tabletki z buraka, sok z pokrzywy, amarantus ekspandowany i tardyferon fol. Wyniki już mam lepsze.

Tardyferon u mnie powoduje niestety biegunki ale lepsze to niż zaparcia
na bank coś będę musiała brać, hemoglobina 10 :/
Cytat:
Napisane przez mijode Pokaż wiadomość
witam się w 8 miesiącu ciąży
klaski;
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości