|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Witam się we wtorek!
Ale jestem zła. Jak tak, to wstaję siku kilka razy w nocy. Jak dzisiaj miałam nasikać do kubeczka, to wydusić nie mogłam Także ja się zbieram do laboratorium przed tymi upałami i niedługo wrócę. Dobrze, że dzisiaj nie mam krwi do badania
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
coś nie mogłam spać to stwierdziłam że to świetna okazja żeby forum poczytać I czuje że mały też nie spi bo co chwile się wierci ![]() Lobo bardzo się cieszę że chociaż trochę wizyta u gina Cię uspokoiła. Super że mały zdrowy, silny i już wyswobodził się z tej pępowiny Krawienia na pewno są stresujące ale jak wiesz jaki jest ich powód to może trochę łatwiej.Hope trzymam kciuki żeby obyło się bez szwu! Aniqa powodzenia z glukozą! Co do mówienia do dziecka to ja do brzucha nie mówię nic. Ale mały i tak pewnie już zna mój głos bo nawijam cały czas do synka. W pierwszej ciąży też jakoś nie mogłam się przełamać żeby z brzuchem gadać Później jak się mały urodził to już sporo mówiłam i starałam sie normalnie, chociaż czasem głos automatycznie wskakiwał na wyższe tony no ale później jak mały zacząl jakieś pierwsze dzwięki wydawać to nie da się opisać jego radości jak i ja naśladowałam te jego gugu więc miałam założenie że nie będę dziecka oglupiać i siebie takim gadaniem a wyszło jak wyszło ![]() Też słyszałam że łykanie witamin sprzyja dużej wadze urodzeniowej dziecka :/ dlatego kombinuje co tu mozna zamiast tych suplementów ale jednak żeby mały miał wszystko co potrzebuje |
|
|
|
#1443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze generalnie ten ból z każdą kolejną ciaza się nasila. Cytat:
Co do witamin to na swoim przykładzie się nie zgodzę. Córka urodziła się z wagą 3,43kg a cała ciążę brałam witaminy. Teraz też biorę i waga płodu jest w normie (na polowkowym w 21 tc 388g)
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez spac noe moglam.
Wiecie ta cala sytuacja jest okropna, bo zdaje sobie sprawe ze kazdy/kazda moze sie w niej znalezc. I ogolnie ten rok jest zly ![]() Dobrze ze zakonczenie chociaz bedzie dobre ![]() Powiedzcie mi, czy Wy tez macie tak ze jak soe budzice to Was moze nie to ze boli brzuch, ale tak niekomfortowo., Mi soe zdaje ze mlode kopie, macica szaleje sie rozciaga. To wszustko sie zastoi przez noc i kurde z rana takie cos
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha. Pewnie, że takie sytuacje są okropne. Życie jest kruche i nigdy nie wiadomo co kiedy i gdzie. Ja sama często martwię się o moich bliskich. Mam tendencje do dramatyzowania i przesadzania.. ale wiem, że takie rzeczy się zdarzaja i to częściej niż myślimy..
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 20 tygodniu.
Właśnie sobie uświadomiłam że skoro do końca sierpnia chce zamknąć listę z ubrankami to muszą,MUSZĄ powiedzieć mi płeć na prenatalnym! Oszaleje z tej niewiedzy. Dziś lepiej się czuje ale jeszcze odpoczne bo słaba jestem po tych wymiotach. Gratuluję dobrych wieści Ciekawe czy moje dziecko wagę nadrobi bo ostatnio gin mówił że trochę małe... |
|
|
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie umiałam w wczoraj poradzić sobie z tapatalkiem:/ Melduje ze po wizycie wszystko dobrze .. Dziewczynka jak się patrzy czyli mogę oddać się w wir zakupów <3 mała waży około 440g w 22 tyg Przytyłam 4.5kg .. i mam zamiar tersz juz bardziej przyjrzeć się temu co jem ![]() Dzisiaj zapowiadają 40 stopni wiec wiec jedziemy z chrzestnym na działkę )ale już się obawiam tej temp..No i byłam u dentysty i trafiłam na tak fajna młoda babkę ze nic mnie nie bolało .. i z moimi zębami nie jest tak źle byłam pewna że po tylu latach będą wszystkie do leczenia a trzeba z 5czy6 .. zabolało mnie tylko serce jak musiałam zapłacić ..:/ Benita tez nie mowie do brzucha .. nie wiem nie potrafię ![]() Sylwoha współczuję tej sytuacji nie ma sprawiedliwości na tym świecie ..Madziejka olej te komentarze .. i tak jak dziewczyny mówią ty zacznij mu coś wytykać co krok niech zobaczy jakie to fajne .. Co do łożyska ja niby mam na przedniej ścianie a te ruchy czasami są mocno wyczuwalne z tym ze nie regularne. . Acapella gratuluję udanej wizyty ![]() Lobo ciesze się ze z maleństwem wszystko okej !! Ale te stresy są niepotrzebne (
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro moze sie dowiem Ciuszki i tak kupuję neutralne.. póki co jestem w szoku jakie ceny tutaj.. doradzcie mi gdzie najlepiej kupować ciuszki? Chciałam kilka polspiochow, ale 25zl to dla mnie przesada.. Co prawda byłam tylko w jednym sklepie (Mama i ja), ale stąd, gdzie tesciowie mieszkaja to dziecięce sklepy daleko, więc sama się na zakupy nie wybiorę.
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya a smyk przez neta ? Coś tam jeszcze z promocji zostalo? Pepco?
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Pepco zalicze na bank
Przez neta nie mam jak zamawiać.. chyba, że do piątku mi dojdzie.. ?
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie coś pewnie ominęłam czemu do końca sierpnia musisz już ubranka skompletować?
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w tym sklepie padlam jak jedna pielucha bambusowa kosztowała tyle co 10pak zwykłych tetrowek
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie wiem ile idzie przesyłka sprawdź na stronie może jest taka info .. albo dziewczyny które juz zamawialy się podziela i info ile czekały
A masz tam Tesco z f&f albo auchan ?
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Tesco to ja u siebie w UK mam
(pracuje na dziale F&F i mam rękę na pulsie gdy są wyprzedaże.. a te są co 2 miesiące)
|
#1455 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio weszłam do takiego no name sklepu dziecięcego i tez się cenami przeraziłam. Jakbym wiedziała wcześniej ze to na 100% dziewczynka to bym nakupowala w smyku tych 3pakow śpiochów i body za 20zl-30zl a nie .. no ale cóż. . Kartę ze smyka założyłam wiec liczę na jakieś promocje .. :/
a jak nie zostaje mi all ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Hahah zapomniałam z tym tesco wybacz rano jest ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- I pewnie u Was ceny wychodzą korzystniej niż u nas :/
|
#1456 |
|
Konto usunięte
|
Halwaya ja wczoraj zamawiałam w smyku online i przesyłka ma byćć do 2 dni roboczych. Czyli w czwartek.
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
No z tego co widzę to u nas ciuszki chyba nieco tańsze (w samym Tesco nie byłam, więc nie porównam).
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza chce zamknąć tą ubrankowa właśnie bo chyba najłatwiejsza Halwaya ja też neutralne kupuje,ale fajnie byłoby mieć chociaż jedne body np różowe choć nie zamierzam dziecka ubierać w bardzo dziewczęce kolory i sukienki (przynajmniej do 1r.ż bo dziecku ma być wygodnie przede wszystkim) bo ja uwielbiam beże,biel i błękit
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52298896]Halwaya ja wczoraj zamawiałam w smyku online i przesyłka ma byćć do 2 dni roboczych. Czyli w czwartek.[/QUOTE]
Dzięki moze jak teraz siade do kompa to do piątku dojdą.. jak z płatnościami? Można paypalem? Od biedy się przejedziemy.. bo w Gdańsku na bank są Smyki tz nie wie gdzie :P
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem mam takie chwilę że becząc krzyczę że chce już grudzień i urodzić.
|
|
|
|
#1461 |
|
Konto usunięte
|
Można paypalem chyba
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Jak do 2 dni to do piątku powinno dojść bez problemu
ale najlepiej od razu zamawiać ![]() Ogolnie dobry pomysł z takim planowaniem .. ja bym poprostu chciała do listopada mieć już komplet wszytkiego i spokojna głowę .. mam nadzieje ze trafia się jeszcze jakieś wyprzedaże ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Ogólnie co się dzieje ,
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kumam rozmiarów w Smyku.. 44 to wzrost? Toż to chyba na wczesniaka
|
#1464 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak. Z tych promocyjnych to już tylko takie "dzikie" rozmiary zostały ;P
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. A ja dla odmiany ledwo sie obudziłam
![]() Zadowolona ze tylko raz wstalam w nocy na siku a jak sie podniosłam to poczułam taki dyskomfort ze hej. Wróciłam do lóżka i zachciało mi sie siku :/ ale poszło takie bez ciśnienia. Tez tak macie?
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki SV - to juz wole "na żywo" pochodzić za tym
Moja córka nie miala polspiochow i jakoś też daliśmy radę
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wczytywałam się w temat tych witamin tylko tak mi sie obilo o uszy i stwierdziłam ze coś w tym może byc bo teraz te suplementy takid popularne a dzieci tez coraz częściej duże się rodzą. Ale wiadomo że to nie jakaś żelazna reguła. U mnie niby sie sprawdziło bo syn był spory jak na pierwsze dziecko ale mógł też jakiś inny czynnik na to wpłynąć. A z tymi bólami z krzyża mnie nie pocieszyłas bo tez takie miałam i nie wiedziałam ze mogą być jeszcze mocniejsze eh mam nadzieje ze tym razem załapie się na znieczulenie albo cc
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Zadomowienie
|
SweetViolet ja jeszcze wczoraj znalazłam parę na 56 62 i 68
ale kropla w morzu
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tatuś ma ponad 2m, więc to moze jakis klucz do zagadki
|
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
5.6 kg
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

coś nie mogłam spać to stwierdziłam że to świetna okazja żeby forum poczytać
Później jak się mały urodził to już sporo mówiłam i starałam sie normalnie, chociaż czasem głos automatycznie wskakiwał na wyższe tony 

a jak nie zostaje mi all