|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak powiedzieć "Nie"?
Mam problem z chłopakiem, mianowicie jak mam mu powiedzieć że nic do niego nie czuje? On strasznie sie wkręcił w naszą znajomość, całuje mnie, przytula, ja to wszystko odwzajemniam ale z przymusu... Może nie powinnam się z nim spotykać ani odwzajemniać tego wszystkiego? Rozmawialiśmy już o tym czy chciałby mieć taką przyjaciółkę jak jak i nic poza tym ale on stanowczo dąży do tego żebyśmy byli parą... a ja tak nie chce! Jest przystojny, miły, ma cudowny charakter i jedyny jego minus to to, że jesteśmy równi wzrostem (175) mimo tego i tak wydaje mi sie że jestem wyższa :/ Jak powiedzieć mu prawdę, że nie chce być jego dziewczyną tylko przyjaciółka aby go nie zranić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak powiedzieć "Nie"?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Serio?
![]() ![]() No i tak, na wzroście buduje się związek jak nic, niech będzie paskudy, ale będzie miał 190 i już wiadomo, ze będzie cudownie, bo to centymetry "robią związek". Edytowane przez madana Czas edycji: 2015-08-04 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Pustkę widzę, pustkę. Kogo tu obchodzi, ile Ty masz wzrostu i jakie są jego minusy? Daj spokój chłopakowi i zerwij, zrobisz mu tylko dobrze uwalniając go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
LOL,serio?
Chyba rtwoje zachowanie wynika z próżności,ze nie chcesz z kims być a jednak dajesz sygnały,że jesteś zainteresowana. Zdecydowanie nie chcialabym mieć przyjaciela,który bawi się moimi uczuciami. Jeśli przeszkadza ci taki stan rzeczy to poprostu mu powiedz,bo za chwile sie okaże,że poszłaś z nim do łożka,bo w sumei to nie chciałas,ale byłoby mu przykro.
![]() |
#7 |
jazzoholiczka
|
Nie dość, że ranisz go już teraz, bo on myśli, że jest między wami super, to jeszcze zranisz siebie, gdy będziesz to ciągnąć. Z każdym dniem będzie Ci trudniej. I co, zaręczyny też przyjmiesz i ślub weźmiesz, bo będzie Ci go żal? Seks też, dzieci? To jedyny moment, by mu powiedzieć, że nie zaiskrzyło i wyjść z tej sytuacji z twarzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Przestań posługiwać się "żelazną" logiką w myśl "nie chcę go ranić jednocześnie raniąc".
Zastanów się porządnie nad sobą, bo coś mi prześwituje, że chełpi cię jego ślepe zainteresowanie i z dobrego serduszka go nie odtrącasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Tutaj nie chodzi o wzrost ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
live your passion
|
Więc o co chodzi? Zerwij z nim już teraz, bo potem będzie gorzej, a tak niepotrzebnie dajesz mu nadzieję.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
po prostu powiedz mu coś w stylu 'wiesz, jesteś super facetem, ale ja nie czuję tego, co Ty. zasługujesz na związek z kimś, kto odwzajemnia Twoje uczucia'. czas wyjść z tej sytuacji, w którą się wplątałaś i to jak najszybciej.
i oczywiście, że nie chodzi o wzrost. może być samym księciem z bajki na białym koniu - jak nie ma tego 'czegoś', to klapa i koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Nie. Najbardziej go zranisz gdy będziesz ciągnąć tą sytuację bo on z każdą spędzoną minutą, godziną, z każdym przytuleniem, pocałunkiem, relacją będzie się wkręcał jeszcze bardziej. Najmniej go skrzywdzisz, gdy zrobisz ostre cięcie i powiesz mu wprost, że nie czujesz, żadnej chemii, że możesz być dla niego tylko przyjaciółką i że źle się czujesz z tymi wszystkimi pocałunkami, przytulankami. Ja największy żal zawsze miałem do tych najmniej zdecydowanych, do tych, które nie wiedziały czego chcą, albo tak jak Ty, bały się powiedzieć cokolwiek. Dlaczego ? No bo właśnie pozwalają Ci się wkręcić, dają sygnały, ktore Ty odczytujesz jako pozytywne (czyli np. w Twoim przypadku - spędzasz z nim czas, spotykasz się z nim, dajesz się przytulać, nie stwierdzasz kategorycznie NIE, gdy facet mówi o byciu kimś więcej). I potem ... cholernie boli. Z perspektywy czasu najmniej hmm rozczarowań, jakiejś takiej może złości mam do tych, które wprost potrafiły powiedzieć: "sorry, ale mam teraz inne priorytety, nie mam ochoty na związki" (o ile to oczywiście była prawda, a nie , że tydzień później widzisz ją z innym bo wtedy to szlag trafia ![]() Ogólnie wszystko co jest prawdą, bez nadeptywania na czyjeś odciski, kompleksy (czyli nie walisz kolesiowi w twarz, że jest za brzydki, za gruby, za niski itd), nokautowania samooceny, jest wg mnie najlepszym rozwiązaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Gdybyś się wahała, czy coś czujesz czy nie, to byłaby inna sprawa.
Ale skoro WIESZ, że go nie chcesz, to skąd Twoje dylematy? Chciałabyś, żeby facet z którym się spotykasz powiedział Ci po pół roku, że odwzajemniał pocałunki, uściski, że chodził z Tobą do łóżka tylko dlatego, żeby Cię nie zranić, ale że od początku się zmuszał, że nic nie czuł? Naprawdę poczułabyś wdzięczność? "Ach, nie chciał mnie ranić, więc całował... . Cudowny facet!"? Naprawdę? Powiedz mu prawdę. Ale nie z całej siły prosto w krocze, tylko subtelnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.