Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 12:47   #1681
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Pasteryzowane mleko ze sklepu to jednak syf. W teorii jeśli ma się źródło dobrego nabiału, to lepiej niepasteryzowany, ale wiem, że to prawie niemożliwe w dzisiejszych czasach.
Czytałam jakieś badania, że w sumie listeriozą to najczęściej zarażono się z fabrycznych, niepasteryzowanych serów, tylko nie pamiętam jakich, bo to konkretny typ był, chyba jakieś pleśniowe.
Moi rodzice odstawiają mleko do mleczarni (tzn przyjeżdża po nie cysterna) i mleko jest za każdym razem badane, m. in na obecność baktetii i antybiotyków. Musi też mieć niską temperaturę, max 8 stopni. Gdyby badania wykazały jakieś nieprawidłowości, są wysokie kary, więc ja jestem spokojna o takie mleko
Stary 2015-08-04, 12:49   #1682
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aaaaa poczułam kopniaka pod ręką

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:49   #1683
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Fionka_31 miałam pytać dawno. Ile i jak teraz trenujesz? Tak z grubsza?

Do wszystkich czujących ruchy - czy to może być taki drobne puknięcie? Jakby nie wiem, pęcherzyk powietrza pękał? Albo takie faktycznie bulgotanie? Bo czasem czuję takie plum, ale nie wiem, czy o to chodzi
Zresztą, po tym wczorajszym kłuciu, to dziś tez leżałam pół godziny i próbowałam coś wysłuchać :/

2x tygodniowo, crossfit dosyć mocno zeskalowany. Ciężary jakies 50% mniejsze, pelna kontrola oddechu, bez skakania.

Mogę napisać wczorajszy trening:

Najpierw przysiady z przytrzymaniem w dole przez ok 3 min z roznymi pauzami

Później pompki damskie, wioslowanie na krążkach (ring row) i przysiady z wyrzutem ketla (KB thruster)

Później przysiady ze sztanga z przodu i takie opuszczanie na drążku (chin up)

A na końcu swing i push Press sztanga.

Nie wiem czy kojarzysz ale możesz sobie wyguglowac nazwy jak cie to interesuje. Całość ok 40min

U mnie pierwsze ruchy to takie jakby prądy od środka, a teraz takie wypychanie, pukniecia

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:51   #1684
benita84
Zadomowienie

Ach myślałam że będę sobie mogła na plaży forum śledzic ale tam mi net nie działa w telefonie :/

W ogole widziałam na plaży pare z takim maleńkim dzieckiem, może 2 miesięcznym i jednak stwierdzam że plażowanie z tamim maluchem to porażka. Cały czas dziecko płakało. Pewnie było mu za gorąco plus tłum ludzi na plaży to też dla takiego dziecka kiepskie warunki.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:53   #1685
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja akurat nie chcę znieczulenia. Nie wiem, jak sobie dam radę, ale idę nastawiona, że nie. Zacznę się niedługo wdrażać w temat jak sobie radzić z bólem. Zakładam, że to będzie mniejszy problem dla mnie, bardziej dokuczy mi zapewne stres i krępacja, więc na tym się bardziej skupiam, bo jeśli się za bardzo zestresuję, to na pewno będzie trudniej.
Ja też nastawiam się na poród bez znieczulenia.

Cytat:
Oo fajnie, znaczy plumkanie to ruchy
Stary 2015-08-04, 12:55   #1686
ogolnie
Zakorzenienie

Katarzyna to jakbym miała dochód 1900zł na osobę to nie mam iść po becikowe bo full kasy mam ?:/ skoro ustawa coś przewiduje i można skorzystać to każdy skorzysta.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 12:56   #1687
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302509]Aaaaa poczułam kopniaka pod ręką [/QUOTE] Pierwszy raz pod ręką poczułaś ?
Stary 2015-08-04, 12:58   #1688
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
A jak się już ma tą umowę o pracę to nie na pełen etat...
Ja powinnam już dawno mieć umowę podpisaną na czas nieokreślony, ale pracodawca znalazł sposób, żeby to obejść i dalej mam umowę na czas określony. Warunki w pracy takie se. Umowa na 3/4 etatu, tyle, że na miejscu i na dojazd nie wydaję kupy kasy.
Ale jak będę wracać do pracy to będziemy musieli zatrudnić opiekunkę, więc z mojej wypłaty zostanie wielkie g****. A do pracy będę musiała wrócić ze względu na kredyt

Jaka cudna

Jak ja bym już chciała zobaczyć naszą kruszynkę! Nie wiem jak wytrzymam do piątku :prosi
:
Najwspanialsza
piekne sa te male stopki ! och.

Doczekasz sie ! Ja nawet nie wiem kiedy smignelo od ostatniego usg. a maly taki wielki juz sie wydaje na tym USG

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Adka super foto i super ze mimo wrednego babsztyla wizyta cie uszczesliwila.

Mujer nie przejmuj sie. Ja tak raz kichnelam na leżąco i zapomniałam nóg podkurczyć to myślałam ze zejdę. Tak mnie zakulo po prawej stronie ze jeknelam i tz zestresowany przybiegł ale spoko jest
Ojj tak, wczoraj tak mialam
z talerzem szlam, nie mialam jak sie zwinac jak kich przyszedl..
TZ mnie na podlodze sadzal.

A wgl ! Mam taki brzuch ze ciezko po usg bylo mi sie kolo ci.pki powycierac, bo az mi po wzgorku jezdzila bo sie tak maly ulozyl ze niogi na samym dole mial. Mowie Tztowi wez mnie wytrzyj pomoz a on na mnie - erio ? mowie serio bo ci.ki nie widze

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302364]Adka piękna stopa

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302509]Aaaaa poczułam kopniaka pod ręką

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:00   #1689
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Adka piękna stopa

Ale nikt cię nie obraża, nikt nie równa wszystkich z patologią tylko większość zauważą, że patologia będzie głównym beneficjentem pomocy i to jest nie fair

Btw, nie myśleliście o zatrudnieniu niani korzystając z dofinansowania państwa ? Z tego co zauważyłam niewiele osób w ogóle wie o takiej możliwości a dzięki temu kobieta może wrócić do pracy chociaż na część etatu (to jest moim zdaniem przykład mądrej pomocy)

Mnie też zdarza się, że coś zaboli albo zakłuje jak się za gwałtownie ruszę, ięgnę po co czy nawet wyciągnę na łóżku. Lekarz mówił żeby się nie przejmować, bo w środku wszystko się rozciąga i przesuwa Dopóki nie mam po tym plamień mam nie panikować
Pierwszy raz słyszę o takiej możliwości nic o tym nie wiem no pewnie że bym chciała mieć nianię jak by była dopłata tak jak młodsze będzie mieć rok to mogła bym iść do pracy starszy będzie miał ponad 3 to do przedzkola a możesz mi więcej o tym napisać na jakiej zasadzie itp
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:01   #1690
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak w ogóle to wydaje mi się że to roczne świadczenie będzie wybierał ktoś "z góry" albo my,biedne gopsy :/ także podejrzewam że kumoterstwo i tak góra.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:03   #1691
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
10 tys za malo ?
Każda kwota może być za mała jak ktoś za dużo wydaje. Bo wszystko nowe najlepsze firmy itp itd
Stary 2015-08-04, 13:05   #1692
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Najwspanialsza
piekne sa te male stopki ! och.

Doczekasz sie ! Ja nawet nie wiem kiedy smignelo od ostatniego usg. a maly taki wielki juz sie wydaje na tym USG

A wgl ! Mam taki brzuch ze ciezko po usg bylo mi sie kolo ci.pki powycierac, bo az mi po wzgorku jezdzila bo sie tak maly ulozyl ze niogi na samym dole mial. Mowie Tztowi wez mnie wytrzyj pomoz a on na mnie - erio ? mowie serio bo ci.ki nie widze
Takie zdjęcia będą cudnie wyglądać w albumie maluszka!

Pewnie zleci, bo jutro już środa

ja się śmieję, ale niedługo sama mogę mieć problemy z wytarciem. Jeszcze teraz powinno być ok, chociaż popołudniu brzuszek pełny to i większy

Mój Tż ma osobny monitor dla siebie jak jesteśmy na USG i jest za ścianką, ale w tym samym pomieszczeniu
Stary 2015-08-04, 13:05   #1693
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Katarzyna to jakbym miała dochód 1900zł na osobę to nie mam iść po becikowe bo full kasy mam ?:/ skoro ustawa coś przewiduje i można skorzystać to każdy skorzysta.
Dlatego ja jestem zdania, że za urodzenie dziecka KAŻDY powinien dostać tak samo, niezależnie od dochodów. I jakby tak to wprowadzili, to by było super.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:08   #1694
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jeśli jest możliwość to można skorzystać, tylko co jak ktoś ma mniej i dostał tyle samo my za 1 dziecko dostaliśmy tylko 1000zł i jakoś żyjemy bo oczywiście przekraczamy to minimum ale mnie boli to jak np mam zanjomą jej mąż ma firmę i zarabia co miesiąc min 5tys i nie wiem jakim cudem ona dostała 2 tys (widocznie z tą firmą jakieś przekręty) i w dodatku ma rodzinne itp a my nic i to mnie boli
Stary 2015-08-04, 13:10   #1695
mervie
Rozeznanie

trochę mi przykro, że niektóre z was potrafią tak generalizować i wrzucać do jednego worka-teraz jestem dzienną studentką,a wcześniej zdarzało się że pracowałam w 3 robotach na raz, żeby jakoś się utrzymać bo nie jestem z dzianej rodziny, która by mnie finansowała.
Nie mam zamiaru rzucać teraz studiów, które zawsze były moim marzeniem, bo w wieku prawie 30 lat zdecydowałam się również na dziecko- tylko po to żeby pokazać, że jestem zaradną mamą i mam brać odpowiedzialność. Odpowiedzialność nie zawsze przekłada się na kasę i kupowanie co popadnie...
taka pomoc 1000zł miesięcznie to będzie dla mnie bardzo dużo i nie mam zamiaru z tego ani rezygnować a tym bardziej twierdzić, że to pomoc dla tzw patologii.
Jakby nie było to ta 'patologia' potrafi skorzystać też ze wszystkiego innego, a nie nowej ustawy pomocy dla matek i rodzin. Takim tokiem myślenia cały socjal w kraju powinien być zlikwidowany, bo ktoś naciągnie przepisy
wszystko ma dwa końce, pomiędzy patologią a bogatymi, którzy mogą sobie pozwalać na wszystko jest pełno normalnych ludzi, którzy też mogą skorzystać z pomocy, która im się poniekąd należy.
Stary 2015-08-04, 13:13   #1696
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
2x tygodniowo, crossfit dosyć mocno zeskalowany. Ciężary jakies 50% mniejsze, pelna kontrola oddechu, bez skakania.

Mogę napisać wczorajszy trening:

Najpierw przysiady z przytrzymaniem w dole przez ok 3 min z roznymi pauzami

Później pompki damskie, wioslowanie na krążkach (ring row) i przysiady z wyrzutem ketla (KB thruster)

Później przysiady ze sztanga z przodu i takie opuszczanie na drążku (chin up)

A na końcu swing i push Press sztanga.

Nie wiem czy kojarzysz ale możesz sobie wyguglowac nazwy jak cie to interesuje. Całość ok 40min

U mnie pierwsze ruchy to takie jakby prądy od środka, a teraz takie wypychanie, pukniecia
Nieźle Przed ciążą zmiennie robiłam najpierw spokojniejszy FBW a potem takie powiedzmy mini crossfity 3x w tygodniu. Ale w 1 trymestrze za nic nie mogłam znaleźć siły (nie rzygałam, ale za to wyssało ze mnie siły), dlatego przestałam i uznałam, że chyba po 3 miesiącach nie będę wracać do żelaza, bo nie wiem, czy organizm nie uzna za zbytnie obciażenie :/ Teraz tylko pląsam na jogach, pilatesach i innych takich. Muszę przyznać, że wolę żelastwo (choć wcześniej zawsze sądziłam, że nie dla mnie, teraz mi brakuje ech.) Mam nadzieję, że potem mimo wszystko nie będzie tak trudno wrócić

Oo czyli zlokalizowałam w końcu ruchy
A wczoraj młody zrobił sobie imprezę na moim pęcherzu :/ Tu już nie miałam wątpliwości, że to ten fląder. Cudownie, stoję sobie w kolejce i myślałam, ze się posikam, bo dosłownie chyba stepował
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:13   #1697
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
trochę mi przykro, że niektóre z was potrafią tak generalizować i wrzucać do jednego worka-teraz jestem dzienną studentką,a wcześniej zdarzało się że pracowałam w 3 robotach na raz, żeby jakoś się utrzymać bo nie jestem z dzianej rodziny, która by mnie finansowała.
Nie mam zamiaru rzucać teraz studiów, które zawsze były moim marzeniem, bo w wieku prawie 30 lat zdecydowałam się również na dziecko- tylko po to żeby pokazać, że jestem zaradną mamą i mam brać odpowiedzialność. Odpowiedzialność nie zawsze przekłada się na kasę i kupowanie co popadnie...
taka pomoc 1000zł miesięcznie to będzie dla mnie bardzo dużo i nie mam zamiaru z tego ani rezygnować a tym bardziej twierdzić, że to pomoc dla tzw patologii.
Jakby nie było to ta 'patologia' potrafi skorzystać też ze wszystkiego innego, a nie nowej ustawy pomocy dla matek i rodzin. Takim tokiem myślenia cały socjal w kraju powinien być zlikwidowany, bo ktoś naciągnie przepisy
wszystko ma dwa końce, pomiędzy patologią a bogatymi, którzy mogą sobie pozwalać na wszystko jest pełno normalnych ludzi, którzy też mogą skorzystać z pomocy, która im się poniekąd należy.
Zgadzam się tu z Tobą w całej rozciągłości
Stary 2015-08-04, 13:16   #1698
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
I zgadzam się z Tobą w 100%
Stary 2015-08-04, 13:16   #1699
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aniqa pierwszy raz

Przyszła pierwsza paczka 5.10.15

Body 56

Body 62

Pajac 56

Komplet 62

Półśpioch 62

Spodnie 62

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:17   #1700
SweetViolet
Zadomowienie

Nie rozumiem dlaczego wy to o patologii bierzecie do siebie. Kilkukrotnie było powtarzane, że to nie o to chodzi. Dziewczyny, nikt tu na was nie naskakuje, naprawdę. Poczytajcie uważnie to, co napisane, a nie skupiajcie się na jednym wyrazie.

synek
Stary 2015-08-04, 13:17   #1701
zaneta_b
Rozeznanie

Oenedue gratuluję wizyty, dobrze że wszystko ok. możesz szaleć z zakupami ;-)

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Z tą wagą to różnie bywa.. koleżanka nic nie brała oprócz kwasu foliowego a jej syn urodził się z wagą.... 5,6kg tylko tatuś ma ponad 2m, więc to moze jakis klucz do zagadki
Nie wyobrażam sobie nawet tego. Pewnie wszystkie ciuszki co kupiła 56 i 62 nieprzydatne

Ale mam dzisiaj zły humor! Masakra. Warczę na wszystkich... I jeszcze mnie brzuch boli :-( nic tylko się położyć i płakać. Jeszcze mi net nie chce działać jak powinien i w sumie w godz przeczytałam dopiero 1 stronę forum :-(
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:19   #1702
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj zły humor! Masakra. Warczę na wszystkich... I jeszcze mnie brzuch boli :-( nic tylko się położyć i płakać. Jeszcze mi net nie chce działać jak powinien i w sumie w godz przeczytałam dopiero 1 stronę forum :-(
To bierz jakąś książkę, albo pilot od telewizora i się kładź Po co się męczyć?

synek
Stary 2015-08-04, 13:23   #1703
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie zdjęcia będą cudnie wyglądać w albumie maluszka!

Pewnie zleci, bo jutro już środa

ja się śmieję, ale niedługo sama mogę mieć problemy z wytarciem. Jeszcze teraz powinno być ok, chociaż popołudniu brzuszek pełny to i większy

Mój Tż ma osobny monitor dla siebie jak jesteśmy na USG i jest za ścianką, ale w tym samym pomieszczeniu
U mnie sidzi kolo mnie
Musze wlasnie powli myslec o tym albumie, myslicie o foto ksiazce czy albumie ?

Cytat:
A j powiem tylko tyle

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302740]Aniqa pierwszy raz

Body 56

Body 62

Pajac 56

Komplet 62

Półśpioch 62

Spodnie 62

o losieeee

Ja czekam na paczke od znajomej z Anglii... Zgadalysmy sie cos dawno kontaktu nie mialysmy a ta mi ze pol garazu szmatek ma dla malego..
Musze wymyslic co wyslac dla jej maluchow teraz
Maly prawie roczek, Cora ok 4 latek. Jakies pomysly ?

Stary 2015-08-04, 13:25   #1704
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego wy to o patologii bierzecie do siebie. Kilkukrotnie było powtarzane, że to nie o to chodzi. Dziewczyny, nikt tu na was nie naskakuje, naprawdę. Poczytajcie uważnie to, co napisane, a nie skupiajcie się na jednym wyrazie.
nie skupiam się na jednym wyrazie, ogólny wydźwięk jest taki że wszyscy albo nikt a w żadnym kraju to nie działa, polityka się rządzi innymi prawami- ustawa musi kogoś objąć a kogoś ominąć, progi muszą być.
Nie załapałam się raz na stypendium, bo przekroczyłam próg o kilka złotych a nie narzekałam że to niesprawiedliwość i że mnie się bardziej należy niż innym.
Stary 2015-08-04, 13:25   #1705
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Benita ja chodząc do 3 klasy gim albo 1 liceum nie pamiętam .. ale ok 10 lat temu uciekłam z fotela w gabinecie .. wiec wyobraź sobie mój wczorajszy stres
Hehe to tym bardziej podziwiam odwagę że się zmotywowałaś żeby pójśc ja jestem tchórz jeśli chodzi o dentyste ale chodze bo mam kiepskie zęby i boje się że jak chwilę odpuszcze to zaraz wyskoczy jakieś kanałowe... A już to przerabiałam jako dziecko :/ ale zanim otworze buzie już mówię dentystce żeby znieczulenie szykowała
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:31   #1706
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
nie skupiam się na jednym wyrazie, ogólny wydźwięk jest taki że wszyscy albo nikt a w żadnym kraju to nie działa, polityka się rządzi innymi prawami- ustawa musi kogoś objąć a kogoś ominąć, progi muszą być.
Nie załapałam się raz na stypendium, bo przekroczyłam próg o kilka złotych a nie narzekałam że to niesprawiedliwość i że mnie się bardziej należy niż innym.
Ja też nie mówię, że mi się należy bardziej niż innym. Narzekam na sposoby formowania ustaw rządowych, które są tak pisane, że niby wszystko jest, a tak naprawdę mało kto może skorzystać. Też jestem studentką i nie mam zwolnienia płatnego z pracy. Pracuje tylko Mąż. Nie zarabia 10 tys. Nie zarabia nawet 5. I taki tysiąc złotych co miesiąc byłby bardzo dobry. Tylko jak któraś wcześniej zauważyła - w internecie dużo się pisze ogólników, a o szczegółach nikt nie mówi. I nie wiesz czy studentka może wziąć to becikowe w przypadku kiedy mąż pracuje czy oboje muszą być studentami, żeby się należało. A jak całe życie żyjesz uczciwie i nie kombinujesz na boku jak wziąć więcej a się nie narobić, to czasami kasa przejdzie Ci koło nosa, mimo że Ci się należy. A takie osoby, które całe życie polują na zasiłki i się pracą nie skalały (z lenistwa, nie z braku możliwości) będą wiedziały co zrobić. I to o to właśnie chodzi.

synek
Stary 2015-08-04, 13:34   #1707
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Oo czyli zlokalizowałam w końcu ruchy
A wczoraj młody zrobił sobie imprezę na moim pęcherzu :/ Tu już nie miałam wątpliwości, że to ten fląder. Cudownie, stoję sobie w kolejce i myślałam, ze się posikam, bo dosłownie chyba stepował

Ja ostatnio jechałam z mamą i siostrami na zakupy, a przed wyjazdem wypiłam dużo wody, bo lepki popijałam. Dojeżdżając prawie na miejsce tak mi się chciało sikać... I jeszcze Mała zaczęła mnie kopać

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302740]Aniqa pierwszy raz

Body 56

Body 62

Pajac 56

Komplet 62

Półśpioch 62

Spodnie 62

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To cudownie!

Ubranka śliczne! Mały strojniś będzie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Idź odpocznij Forum nie ucieknie, nie dziś to jutro nadrobisz. Jak nie nadrobisz, to nic się nie stanie. Nie ma co się męczyć.

Ja wczoraj wieczorem miałam zaparcia :/ I dwa razy jak mi brzuch stwardniał to jeszcze doszedł ból od zaparć i miałam dwa takie bolesne skurcze, że aż mnie zgięło w pół :/

A nad ranem taki skurcz mnie złapał w łydce, aż do stopy :/ Próbowałam rozmasować, bo wstać nie mogłam, ale nic to nie dało, jakoś się zwlekłam z łóżka i przeszło, ale do tej pory mnie boli
Kupiłam już sobie magnez w tabletkach, bo miałam do rozpuszczania nigdy mi się nie chciało, a tabletkę prędzej połknę.
Stary 2015-08-04, 13:35   #1708
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Hehe to tym bardziej podziwiam odwagę że się zmotywowałaś żeby pójśc ja jestem tchórz jeśli chodzi o dentyste ale chodze bo mam kiepskie zęby i boje się że jak chwilę odpuszcze to zaraz wyskoczy jakieś kanałowe... A już to przerabiałam jako dziecko :/ ale zanim otworze buzie już mówię dentystce żeby znieczulenie szykowała
Ja ide w czwratek rano, ale tylko na kamien, bo zabki idealne

Stary 2015-08-04, 13:35   #1709
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
No i wogóle mój mąż też bardzo ciężko pracuje a ja i tak nie mogłam iść do pracy dopóki mały by nie miał 3 lat bo na opiekunkę nas nie stać a z dziadkami też sie nie da bo daleko a moi w dodatku pracują.
I czuję się tu obrażana bo patologią nie jesteśmy a mnie denerwują ludzie kombinatorzy pracują na czarno i z mopsu biorą pomoc a pod domem 3 auta a my nigdy nie kożystaliśmy z pomocy i biedotą też nie jestem po prostu tak sie ułożyło a jak młodsze skończy 3 lata to mam zamiar iść do pracy
Ja nie chcę tu nikogo obrażać i zupełnie co innego miałam na myśli. Uważam że każdy pracujący, jeśli ma możliwość skorzystania pomocy to jest ok, jak wiele dziewczyn tutaj. Po prostu czytaj, co piszę, mówię tu o ludziach, którzy siedzą na bezrobociu, liczą na kasę od państwa za damski ☠☠☠☠, a dobro dzieci jest gdzieś tam na szarym końcu, byle jakoś to było. I nawet nie chce im się starać by cokolwiek zmienić. O takich osobach mówiłam. I o żadnej z dziewczyn piszących tak nie myślę, sama bym korzystała z tej pomocy, jeśli bym się łapała. Ale się nie łapię i nie kombinuję, bo wiem, że inni mają ciężej i liczą na taką pomoc.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Mnie drażni to, że rozwiązania które proponuje państwo tak naprawę nie poprawiają w żaden sposób sytuacji, gadanie o tym, że zwiększą przyrost naturalny to bzdura. Bo jeśli kto decyduje się na dziecko tylko po to, żeby dostać te 12 tys. w miesięcznych ratach to sorry, ale jego dziecko nie będzie raczej pracowało na moją emeryturę. Postawę roszczeniową i wyuczoną bezradność niestety się zwykle dziedziczy i ciężko się wyrwać z takiego środowiska.

To nie znaczy, że jestem przeciwna pomocy państwa, tam gdzie jest potrzebne, tylko wszytko powinno być robione z głową. A takie doraźne rozwiązania są do niczego, bo nikt się nie zastanawia co potem. Może rocznych i starszych dzieci już nie trzeba karmić i ubierać ?
Dokładnie też tak myślę, fakt, ze ten pierwszy rok jest najcięższy, bo potem to jest jeszcze szansa na żłobek i dorobienie jakiegoś grosza (jeśli jest możliwość i miejsce). Ale nasi rządzący chyba żyją w innej czasoprzestrzeni niż my, albo mają bardzo bujną i pozytywnie zakręconą wyobraźnię, czy może coś palą, nie wiem... takie doraźne działania, w ogóle nie przemyślane
Cytat:
Jeszcze raz sory, jak kogoś uraziłam.
Mujer gratulacje! nawet nie wiesz, jak mnie cieszy ta wiadomość
Gryzelda piękne ciuszki

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-08-04 o 13:37
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 13:36   #1710
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Czyli coś na tej zasadzie jak pracodawca zatrudnia pracownika, a płaci mu UP?
Co w tym stylu, dokładnie w przepisy się jeszcze nie wgłębiałam, ale kuzyn męża korzystał z dofinansowanego zatrudnienia niani, dzięki czemu jego żona wróciła do pracy niedawno na 3/4 etatu (córka ma rok i 9 msc). O ile dobrze pamiętam finansowane jest wynagrodzenie niani w wysokości minimalnej pensji a powyżej dopłacają rodzice. Jak kuzyn wróci z urlopu dopytam dokładnie.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
U mnie sidzi kolo mnie
Musze wlasnie powli myslec o tym albumie, myslicie o foto ksiazce czy albumie ?
Ja na pewno będę robić małej albumy. Uwielbiam wywołane zdjęcia, mam masę albumów

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Ja muszę umówić męża na wizytę, to od razu sama pójdę na przegląd Tylko ię gdzieś nie mogę dodzwonić do naszej pani stomatolog
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości