|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Tylko ze oprócz dziecka wchodzi tam niewiele wody i w efekcie małe kapie się w swoim brudku. No i te podpórki na główkę wyglądają dla mnie przerażająco
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
:hi :
w nocy coraz lepiej spi i to bez szumow dzis ja karmilam o 3, zgasilam swiatlo i bujalam chwile na rekach, myslalam ze spi a ona oczy jak 5 zl i smieje sie do mnie.. no rece i cycki mi opadly z smiechu w koncu zasnela, i obudzila sie kolo 6.. TZzrobil mleko, zmienilam pieluszke,a ona nieglodna nooo polozylam ja do nas do lozka, to jeszcze sobie godzinna drzemke uciela czy wasze dzieci tez sa takie ufne? w ndz byl u nas kuzyn, pierwszy raz go widziala i smiala sie do niego..malo tego, wzial ja na rece to zasnela..tak samo w aptece czy gdziekolwiek..w ogole nie boi sie ludzi .. wrecz smieje sie do wszystkich w sb zrobilismy grilla i lezala w wozku.. przez jakies pol godz lezala sama i nie podobalo jej sie to, ze nikt do niej nie mowi to sama zaczela gugac i nas zaczepiac, i te jej uuu, uuuu heheh
|
#3183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas problem jest jak już jest body zdejmowane Już wie, że będzie wanna---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Oo to ja bardzo chętnie
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
A takie glutki przezroczyste, co wyciągam raz dziennie to jest katar?
![]() Mój Wojtek kocha kąpiel i pielęgnację (chociaż jak był malutki to przy tym bardzo płakał). On w ogóle na przewijaku czuje się jak ryba w wodzie. Dziś rano trochę nam marudził w łóżku, a nie chciało mi się jeszcze wstać, więc Tż go rozebrał do naga i Wojtuś był w siódmym niebie. I znowu zasnął sam na kanapie. Ja zaczęłam już ufać innym w kwestii opieki nad Wojtkiem. W niedzielę moja przyjaciółka miała go na dwugodzinnym spacerze, a dziś cały ranek była z nim moja mama. Ona jest nim zachwycona, bo muszę nieskromnie przyznać, że mam bardzo spokojne dziecko.
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już pisałam że nie chwałę swojego Dziecka na forum i już
kejtimój to jak miał katar to Oprócz Wydzieliny furkotal też. Tzn o Kubie mówię bo Majka odpukac nic nie ma |
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas nie ma czegoś takiego jak napad płaczu. Jest marudzenie i popłakiwanie na jedzenie, na brudną pieluchę i na spanie. Jedynym problemem jest u nas to, że czasami w dzień bardzo ciężko mu zasnąć. I wtedy jest taki moment, że wózek nie, ręce nie, łóżko nie..i kombinujemy. Tylko ja jestem panikara, więc zaraz chwytam się każdej możliwości, a zazwyczaj to nie trwa dłużej niż 5 minut. Cytat:
Nie wiem czy on furkota. Czasami słyszę, że coś mu tam zalega.
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Franek długo śpi ale prawie za każdym razem ma problemy z zaśnięciem... Dziś np bujamy się od dziesiątej i zasnąć twardo nie może. Jedynie w nocy zaśnie od razu- i to nie zawsze.
Z upałami sobie nie radzimy... Już mi się płakać chce na myśl o najbliższych dniach...
|
#3193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jest senny? |
|
|
|
|
#3195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się GORĄCO
![]() u mnie Kacper płacze jakby go ze skóry obdzierali jak np. chce jeść ![]() u niego małe kwękanie zaraz przemieni się w dziki ryk, nie ma bata,żeby samo przeszło taki typAle też lubi być na przewijaku, nie wiem o co chodzi wystarczy,że go tam położe i już się uspokaja...![]() Kładziecie codziennie maluchy na brzuchu? Ja przyznaje się,że nie bo on się tak przy tym drze że aż mi się odechciewa bo po góra minucie muszę go odwrócić bo aż się zachodzi
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze 3 tyg. temu mała na każdą przewrtokę reagowała płaczem ale z każdym dniem było coraz lepiej. Nie odpuszczaliśmy i teraz jest ok. Poleży już parę minut, non stop z głową w górze ![]() Dziewczyny chyba jednak zrezygnuję z piersi całkowicie:| Było w miarę ok a teraz znowu jest źle:/
|
|
#3199 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Moja nie jest ufna. Płacze na widok nowej osoby, szczególnie jeśli jest głośna lub za blisko podejdzie. Cytat:
|
|
|
#3200 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Moja nie jest ufna. Płacze na widok nowej osoby, szczególnie jeśli jest głośna lub za blisko podejdzie. Cytat:
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Co do przewijaka, moja też się na nim uspokaja... Nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym też leżac na brzuszku ładnie się odgazowuje
|
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
w tym wieku to jeszcze normalne, że dzieci uśmiechają się do wszystkich moja właśnie ma drzemkę na brzuchu. jak nie śpi to rzadko kładę. |
||
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały uspokaja się na przewijaku, bo czeka na masaż, który bardzo lubi. Jak go rozbieram wypina brzuszek od razu. dlatego zapisałam nas na kurs masażu dla niemowląt od października, u nas jest całkiem niedrogo, a taka wiedza się przyda.
|
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj np. nie chciało mi sie gotować obiadu więc tż ropalił grila i wrzuciliśmy kiełbachy, mała w wózku wystawiona i sobie drzemie. .....a ja chodze sobie na bosaka po trawie, normalnie wakacje na wsi ![]() Cytat:
![]() i czasem w ciągu dnia jak niie umie zasnąć to kłade ją sobie na klacie - zazwyczaj od razu usypia ![]() Cytat:
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy- tak Franek jest senny. Od piętnastu minut śpi. Jak nie jest senny to poleży chwilę spokojnie porozgląda się. A jak chce spać to w każdej pozycji po chwili zaczyna płakać.
Na brzuszku prawie nie kładziemy. Bo on jak nie śpi to albo jest przed jedzeniem - drze się przeraźliwie - albo tuż po jedzeniu a potem już chce spać. I tak to na razie wygląda.
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Jak tam idzie z nie jedzeniem słodyczy? u mnie kiepsko i rozek codziennie musi byc ale za to zaczelam sie wiecej ruszac i dzisiaj od 9 do 12 zrobilysmy z Małą ok 10km
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
jeju umieram... a ma być jeszcze gorzej.. masakra... jutro jade po wiatrak bo zdechne na tym 10 pietrze.... a bloku chyba był projektowany w zimie ze wszystkie okna są od południa...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

My rozważamy zakup takowego, bo Jasiek też nie cierpi się kąpać.

w koncu zasnela, i obudzila sie kolo 6.. TZzrobil mleko, zmienilam pieluszke,a ona nieglodna nooo
polozylam ja do nas do lozka, to jeszcze sobie godzinna drzemke uciela
w sb zrobilismy grilla i lezala w wozku.. przez jakies pol godz lezala sama i nie podobalo jej sie to, ze nikt do niej nie mowi to sama zaczela gugac i nas zaczepiac, i te jej uuu, uuuu heheh
Już wie, że będzie wanna