|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poważny problem z przyjaciółką
Witajcie,
od półtora roku mam "przyjaciółkę", z którą wiele przeszłam. Praktycznie od początku naszej znajomości pojawiały się między nami kłótnie, kłótnie, sprzeczki, o różne rzeczy. Ostatnio, tzn od jakiegoś pół roku kłótnie zaczęły mnie wykańczać, nie czuje się od tamtego czasu tą samą, uśmiechniętą i pełną optymizmu osobą którą byłam kiedyś. Czuje się jakbym robiła jej za terapeutkę zamiast się normalnie przyjaźnić. Praktycznie w ogóle jej nie ufam, ciężko mam być z nią szczera (będę szczera to za jakiś czas - tydzień, dwa, podczas kłótni wypomni mi że coś tam jej powiedziałam na jej temat a miałam być szczera). Kłócimy się co jakieś 2 tygodnie, w ostatnich miesiącach częściej i coraz bardziej tracę siły, za dużo mnie to kosztuje, moje życie prywatne też na tym cierpi bo nie jest "normalnie". Podliczyłam, że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy było 7 kłótni, 33 dni były słabe, tzn ciągle sobie coś wyjaśniałyśmy, praktycznie na każdym spotkaniu. Było bardzo mało dni w których czułam że mogę na niej polegać, że będzie dobrze i że znowu będzie mi bliska, a jeśli już tak czułam to na chwilę a później coś się działo. Dziewczyna nie potrafi się za bardzo przyjaźnić, nie miała nigdy prawdziwej przyjaźni, jak ja się angażuje to ona mnie odsuwa i tak w kółko. Jak nic nie robię to są awantury. Chcę ją tylko jako koleżankę, przynajmniej na jakiś czas, nie chcę w to wchodzić całymi nogami bo czuje że znowu się na tym przejadę i dostanę w dupę. Ona chce być blisko ze mną, chce się ze mną przyjaźnić. Ja jej nie ufam praktycznie, nie mogę na niej polegać, ciągle coś zawala, zapomina o spotkaniach, ma głupie wymówki, nie szanuje mnie a później robi awantury jeśli jej to powiem. Co mam z tym zrobić? Czy półtora roku to dużo czasu żeby ona mogła zacząć się zachowywać normalnie? Ona sama chce się zmienić, ale nie wychodzi jej to i przez to ja cierpię i całe moje życie. Dużo razem przeszłyśmy i chyba nie chcę zrywać z nią kontaktu na zawsze, ale wykańcza mnie to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Poważny problem z przyjaciółką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak, chciałam sprawdzić z ciekawości i tyle wyszło niestety. Widać jak to wygląda.
Edytowane przez basia1988sopot Czas edycji: 2015-08-04 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie potrafię sobie wyobrazić jak to ustaliłaś. Jeśli Cię to wykańcza zerwij kontakt, albo powiedz jej wszystko, co Cię boli i wyjaśnij, że tego nie akceptujesz, bo przyjaźń nie na tym polega i niech sama zdecyduje, czy ma ochotę nad sobą popracować czy nie. Albo może odpuść jej trochę, nie wymagaj tak dużo i traktuj faktycznie jak koleżankę, nie przyjaciółkę, nie wchodź w kłótnie i przede wszystkim nie rób nikomu statystyk, to brzmi upiornie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Nie prowadzę dzienniczka, po prostu spojrzałam na telefon i sms, ale mniejsza już o to.
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez basia1988sopot Czas edycji: 2015-08-04 o 14:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ten '88 to Twój rok urodzenia? Bo problem brzmi jak wyjęty rodem z gimnazjum...
Jeżeli Ci ta przyjaźń nie odpowiada, jeśli się męczysz, to porozmawiaj szczerze z dziewczyną, albo po prostu ochłódź kontakty i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.