|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Halwaya jak juz idziesz do gina to sam powinien podwozie sprawdzić. Chyba ze na prenatalne idziesz?
Mi gin zawsze sprawdza szyjke i czystość. Zawsze od tego zaczyna a ja nie mogę sie doczekać usg hehe Acapella ja tez nad pipka plasko mam, a jak sie najem to brzuch od cycków sie zaczyna. Co do magnezu to mam cytrynian, suplement ale nie lykam. Moze od wrzesnia zacznę. Boje sie skurczy łydek. Kiedys mialam tak straszne ze w nocy nie mogłam wytrzymać
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie obsługiwała mnie kierowniczka- pani magister i to nie w sieciowej aptece, tylko takiej naszej prywatnej i widzisz... Z Seboradinem trzeba uważać, bo często powoduje łupież. Ja stosowałam wcierkę Seboradin i moja koleżanka też i obie dostałyśmy łupieżu. Oczywiście nie twierdzę, że na każdego tak działa, bo widocznie Tobie służy szampon.
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co bedzie jak nam hormony puszcza. Alwe nigdy ni wlosy nie lecialy a teraz zaczely.. mam cos na kudly w domu ale musze poczuyac. Ale chyba wroce do Jantaru.
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo czytałam na niektóych stronach, że się robi między 24-28 tc ![]() Cytat:
Rozpinasz i wyciągasz dziecko, a tam trzeba rączki wyjmować...
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1807 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
acapella śliczna stópka Cytat:
|
||
|
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwlaszza On przy spozyciu kawy
|
|
#1809 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapewne jednak nie będzie drugiej ciąży, bo nie wiem, jak wszystko się ułoży, a TŻ i tak nie chce. Ja w sumie do tej pory też tego nie brałam pod uwagę. Cytat:
Miło byłoby zobaczyć młode od razu, a nie za 2 dni Z drugiej strony jak będę ślepa, to może nie będę świadoma, jak jest obrzydliwie i się mniej zestresuję? ![]() Bosz, wszystko mi dziś z rąk leci. najpierw lakier, a teraz wygrzmociłam maliny na biały, sypialniany dywanik... Ulubiony dywanik TŻ No nic, w sumie i tak miałam go kiedyś wyprać ![]() Sorry, że przynudzam, tak mi się dziś nic nie chce... Na dodatek spałam 6h, bo zagadałam się z bratem TŻ do 3 i rano czułam, że ogarnia mnie skrajny zombiestan... Dlatego pewnie bredzę
|
||
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
W skrócie z tego co pisały dziewczyny -najlepsze są preparaty z mleczanem albo cytrynianem magnezu. Sylwuska polecała Maglek
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Adka no tyle co pisałyśmy, lek nie suplement, najlepiej powlekane tabletki cytrynian, mleczan itp. Nie wiem jak to jest u was na rynku farmaceutycznym :P Generalnie powinno się łykać jak się dużo kawy pije, ja zrezygnowałam z kawy w ciąży, ale dopadły mnie skurcze, więc kupiłam no i jest lepiej. Też chyba dobrze działa na macicę, nie stawia się tak często
![]() A z wcierek stosowałam Jantar i rosną po nim włosy jak szalone!! Z ampułek podobno dobre są placenta, włosomaniaczki polecają (nie chcę chyba wiedzieć z czego to jest bo placenta znaczy łożysko )Aniqa to nie wiem co nią kierowało przy poleceniu, teraz posłuchaj nas (i przy okazji mnie- przyszłej farmaceutki :P) |
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak na wypadanie, bo akurat mi kłaki nie lecą, ale wyleczył mi skórę. Nie wiem, czy coś mi wylazło, czy tylko była podrazniona, ale strasznie mnie swędział czubek głowy, przerzuciłam się na ten szampon i nie tylko wszystko przeszło, ale dodatkowo skóra się super zrobiła, a nawet mniej się włosy tłuszczą. Ponoć maska drożdżowa z tej serii jest bardzo dobra, muszę sprawdzić. Eee chyba właśnie tak czy inaczej powinnaś dostać skierowanie na to badanie. |
|
|
|
|
#1813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
NIeiwelw z tego rozumiem ale moze moj mopzg cos przetworzy..ale mnie zaczela glowa bolec
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
Ja niestety też mam ten problem. Czesanie przed myciem - dwie garście włosów, mycie - cały brodzik i cała ja we włosach, czesanie po myciu - dwie garście włosów. Jak po chemii normalnie.
|
#1816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle jesień/zima nie sprzyjają włosom (przynajmniej moim), więc strach myśleć jak po porodzie lecą, a rodzę zimą... ![]() Cytat:
W ogóle włosy były w fajnej kondycji jak go stosowałam i chyba do niego wrócę. Ja go zawsze przelewam do dozownika i pryskam przy skórze i masuję. Tak mi najwygodniej ![]() Cytat:
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykończę tylko resztki i się za nie zabieram
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie czesanie ograniczam do niezbędnego minimum. Przed wyjściem gdzieś, przed snem. W ogóle czytałam, że długie włosy najlepiej związywać lekko na noc.np w warkocz, bo wtedy w nocy ich nie wyrywamy
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie najłatwiej nim po skórze rozprowadzać wcierkę
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-08-04 o 18:28 |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmn może niedobory jakieś jednak masz? |
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze mi wypadały włosy, ale nie w takich ilościach. Widocznie taka moja uroda, bo morfologię mam dobrą. Chociaż jakby miały mi teraz rosnąć ładnie, a po porodzie wypaść hurtem, to chyba wolę tak jak mam
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po prostu teraz taki okres, że ci lecą? Ja też taki miałam kiedyś i nic poradzić nie mogłam. Samo przeszło wtedy, ale ciągnęło się kilka miesięcy (wiem, nie pocieszam w ten sposób).
|
|
#1824 | |||||
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302509]Aaaaa poczułam kopniaka pod ręką
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302740]Aniqa ![]() Przyszła pierwsza paczka ![]() Body 56 ![]() Body 62 ![]() Pajac 56 ![]() Komplet 62 ![]() Półśpioch 62 ![]() Spodnie 62 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]super zakupy ![]() Cytat:
relax albo spac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ważne ze wszystko okej bedziesz miała niespodzianke ![]() Cytat:
bylismy na działce zmyłam sie o 15 bo juz serio padałam z tej temperatury .. ledwo co weszłam do domu ogarnełam cała chate .. i chyba jeszcze wezme sie pranie w ręce ![]()
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Mi również wypadają ale chyba tak jak zwykle nie wiedzę jakoś więcej a fakt po porodzie wypadały mi garściami. No a mam też proste ale strasznie się plątają i są cienkie też chciałbym mieć kręcone
|
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
I wogole spodobało mi się imię Lena.. ja osobiście nie znam żadnej .. ale e rankingach jest na 1 miejscu jeśli chodzi o popularność .. nawet Julie prześciga
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
One ładnie wyglądają jak je umyję wieczorem i nigdzie wychodzić nie muszę ;P A normalnie mam związane w koka albo zaplecione w warkocz, bo z rozpuszczonymi się z własnej woli nie pokażę, bo są tragiczne niestety.
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak pokręcę to się sobie podobam, ale muszę tonę lakieru dać, żeby mi się nie rozkręciły
|
|
#1829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydajesz mi się mega pozytywną osoba (mimo Twoich twierdzeń, ze to Twój Tz taki jest) z ogromnym dystansem do siebie. Zawsze mnie rozbawi Twój wpis odnośnie siebie ![]() Cytat:
Acapella spokojnie, nie przepraszaj, nie gniewam sie tylko też pół dnia mnie nie było i starałam się wszystkim odpisać, specjalnie weszłam na kompa a wizaż i tak połowy cytatów juz nie cytuje bo za duzo. Chodziło mi o to, ze to samo w sumie napisałam co Ty, a post był długi i zdaje sobie sprawę, ze nie każdy ma czas wszystko czytac ![]() Co do ruchów, to teraz czuje codziennie, ale nie zawsze sa takie mocne, poza tym jak przeczytalam Twój post, to się zastanawiałam i właściwie dzisiaj to mało swoją Małą czułam, ale wiem czemu, byłam na zakupach i od rana sporo się ruszalam, a wiem, że jak się ruszam to ona nie, teraz usiadłam i już mi skacze w brzuszku więc spokojnie się tym nie przejmuj jaką duża stopa! ![]() Adka po ciąży to nie chce myśleć co będzie z włosami ;/ ogólnie mam cienkie, ale nawet ich sporo jest, tylko tego nie widac, bo właśnie są cienkie, ale siostrze po ciąży to garściami wyraziły, bala sie ze będzie łysa! Zaciekawa właśnie widzę, że to nie dobrze, ale skoro robił mi usg Dopochwowe, to może widział czy jest ok, no nic jeszcze te 2 tyg poczekam i wtedy zapytam. Jeszcze tyle czasu, zanim zobaczę moje Maleństwo ![]() A ciuszki to nic wielkiego, nie takie jak sklepowe, ale za takie ceny uważam, że będą ok i materiał mi się podoba, bo milutki i bawełna W pierwszym z nowym towarem kupiłam to: ![]() powiedzcie, ze nie jest chlopiecy i nadaje się też dla dziewczynki, ma fajny materiał, jest niezniszczony, ale teraz chyba trochę żałuję że kupiłam, bo chyba ciut chłopiecy ten wzór i niebieski, chociaż ja bardzo lubie ten kolor To najfajniejsza rzecz jaką,kupiłam, mega cieplutkie i milutkie, na metce niby to był zestaw ze spodniami, ale kurczę nie było może na wyjście ze szpitala w to Mała ubiore![]() ![]() Kolejny lumpek: ![]() ![]() ![]() To tyle ![]() Nie nadążam Was czytać!! Wyslalam Tz do pracy i zaraz Was dogonie No i wiadomo to są rzeczy uzywane, więc jak je pięknie wypiore i wyprasuje to dużo lepiej będą się prezentowały ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-04 o 18:45 |
|||||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajacyk w gwiazdki ładny i spokojnie dla dziewczynki może być
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

No i często nie obsługują nas farmaceuci tylko technicy a zdarza się, że nie mają odpowiedniej wiedzy. (nie umniejszam tutaj roli techników, zdarzają się też super wykształceni i lepiej ogarnięci od farmaceutów, ale różnie bywa

bedziesz miała niespodzianke

powiedzcie, ze nie jest chlopiecy i nadaje się też dla dziewczynki, ma fajny materiał, jest niezniszczony, ale teraz chyba trochę żałuję że kupiłam, bo chyba ciut chłopiecy ten wzór i niebieski, chociaż ja bardzo lubie ten kolor
To najfajniejsza rzecz jaką,kupiłam, mega cieplutkie i milutkie, na metce niby to był zestaw ze spodniami, ale kurczę nie było