Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-04, 17:39   #1801
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Halwaya jak juz idziesz do gina to sam powinien podwozie sprawdzić. Chyba ze na prenatalne idziesz?

Mi gin zawsze sprawdza szyjke i czystość. Zawsze od tego zaczyna a ja nie mogę sie doczekać usg hehe

Acapella ja tez nad pipka plasko mam, a jak sie najem to brzuch od cycków sie zaczyna.

Co do magnezu to mam cytrynian, suplement ale nie lykam. Moze od wrzesnia zacznę. Boje sie skurczy łydek. Kiedys mialam tak straszne ze w nocy nie mogłam wytrzymać

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:39   #1802
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Zastanawiam się.. jutro wizyta. Czy robić samo USG czy prosić o sprawdzenie podwozia też.. w sumie nic się nie dzieje. Wy macie badania podczas wizyt u ginekologa?
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Na moje oko ostatni najwygodniejszy A to też się nazywa śpiworek?
Pod taką nazwą to znalazłam. W sumie to mogłabym uszyć sama podobny, bo będę miała materiał w prezencie od znajomej, tylko nie wiem czy sie sprawdzi. Dlatego pytam
Stary 2015-08-04, 17:39   #1803
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Aniqa to zjedz co masz, a później kup lek. Niestety często w aptekach zwłaszcza sieciowych polecają to za co mają punkty do premii No i często nie obsługują nas farmaceuci tylko technicy a zdarza się, że nie mają odpowiedniej wiedzy. (nie umniejszam tutaj roli techników, zdarzają się też super wykształceni i lepiej ogarnięci od farmaceutów, ale różnie bywa)
Tak zrobię
Właśnie obsługiwała mnie kierowniczka- pani magister i to nie w sieciowej aptece, tylko takiej naszej prywatnej i widzisz...

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
U mnie w ciąży z włosami generalnie masakra! ! Wychodziły mi całymi garściami od 3tyg stosuje szampon seboradin i albo on mi naprawdę pomógł albo może hormony mi się ustabilizowaly
Z Seboradinem trzeba uważać, bo często powoduje łupież. Ja stosowałam wcierkę Seboradin i moja koleżanka też i obie dostałyśmy łupieżu. Oczywiście nie twierdzę, że na każdego tak działa, bo widocznie Tobie służy szampon.
Stary 2015-08-04, 17:41   #1804
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w ciąży z włosami generalnie masakra! ! Wychodziły mi całymi garściami od 3tyg stosuje szampon seboradin i albo on mi naprawdę pomógł albo może hormony mi się ustabilizowaly
Mnie dopiero sie teraz zaczal cyrkkk..
ciekawe co bedzie jak nam hormony puszcza. Alwe nigdy ni wlosy nie lecialy a teraz zaczely..
mam cos na kudly w domu ale musze poczuyac. Ale chyba wroce do Jantaru.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:43   #1805
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja nie dostalam.skierowania na glukoze a nastepna wizyta w 23t3d wiec wtedy juz pewnie mi da...
Pewnie Ci da Bo czytałam na niektóych stronach, że się robi między 24-28 tc

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Pod taką nazwą to znalazłam. W sumie to mogłabym uszyć sama podobny, bo będę miała materiał w prezencie od znajomej, tylko nie wiem czy sie sprawdzi. Dlatego pytam
Wygląda na najwygodniejszy z tych wszystkich
Rozpinasz i wyciągasz dziecko, a tam trzeba rączki wyjmować...
Stary 2015-08-04, 17:44   #1806
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zrobię
Właśnie obsługiwała mnie kierowniczka- pani magister i to nie w sieciowej aptece, tylko takiej naszej prywatnej i widzisz...

Z Seboradinem trzeba uważać, bo często powoduje łupież. Ja stosowałam wcierkę Seboradin i moja koleżanka też i obie dostałyśmy łupieżu. Oczywiście nie twierdzę, że na każdego tak działa, bo widocznie Tobie służy szampon.
Na mnie dobrze działała wcierka Radical (ampułki), po użyciu dwóch opakowań szybko urosły mi włosy i przestały wypadać. Polecam też Rzepę z Joanny, głównie ze względu na butelkę świetną do stosowania wcierek
Stary 2015-08-04, 17:44   #1807
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży miałam tylko usg i badania zalecane przez gina, nie sprawdzał mi szyjki ani nic w środku, ale nie,mowilam o żadnych problemach, wiec myślę, że nie miał po co. Jak teraz pójdę na polowkowe, to zapytam go, czy mi to będzie sprawdzał czy nie.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
to niedobrze, powinien zaglądnąć czy nie masz jakiś upławów czy coś... w sensie wiesz..czasami może być infekcja, którą tylko lekarz może dostrzec..

acapella śliczna stópka

Cytat:
Jak mam wizytę u prowadzącego to tak co drugą mam badanie podwozia, ostatnio na własne życzenie bo się uskarżałam na bóle.
Mam pytanie odnośnie śpiworka do spania. Kupujecie takie z rękawkami czy bez? myślałam jeszcze o takim kwadratowym. może mamy mi podpowiedzą co jest najwygodniejsze. Mi się wydaje, że ten ostatni chyba najbardziej praktyczny
Dziewczyny jakie śliszne stopy
ja miałam taki śpiworek jak ten pierwszy i myślę,że bedzie najwygodniejszy..nie zawsze bedziesz potrzebowała,żeby dziecko miała na sobie długi rękaw a jednak nóżki bedziesz chciała przykryć..
Stary 2015-08-04, 17:44   #1808
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Halwaya jak juz idziesz do gina to sam powinien podwozie sprawdzić. Chyba ze na prenatalne idziesz?

Mi gin zawsze sprawdza szyjke i czystość. Zawsze od tego zaczyna a ja nie mogę sie doczekać usg hehe

Acapella ja tez nad pipka plasko mam, a jak sie najem to brzuch od cycków sie zaczyna.

Co do magnezu to mam cytrynian, suplement ale nie lykam. Moze od wrzesnia zacznę. Boje sie skurczy łydek. Kiedys mialam tak straszne ze w nocy nie mogłam wytrzymać
powiedzcie cos wiecej o tych nie suplementach bo ja nie w temacie, a oboje z tztem mamy niedobory na pewno
zwlaszza On przy spozyciu kawy

Stary 2015-08-04, 17:47   #1809
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

Mujer drugą ciążę to się przechodzi zupełnie inaczej. Ja nie mam czasu rozczula. Sie nad sobą i nad nowym dzieckiem bo starsza jest mocno absorbująca
No wiem, że generalnie to raczej jestem w błędzie, ale teoria mi się spodobała na potrzebę chwili
Zapewne jednak nie będzie drugiej ciąży, bo nie wiem, jak wszystko się ułoży, a TŻ i tak nie chce. Ja w sumie do tej pory też tego nie brałam pod uwagę.

Cytat:
Ja przy kazdej wizycie mam ogladane podwozie i ostatnio usg dopochwowe robil i mierzyl szyjke.

Z tym dentysta to jest jak i z okulista i internista .niby wymagaja przed porodem.co najmniej jedna wizyte zeby wpisac w karte ze wszystko jeat ok.

Ja dzis mam dzien zmniejszonej aktywnosci malca wiec chyba spitolil gdzies blisko pipki bo tam zawsze go najmniej czuje.
Mi tez brzuch ciagnie sie juz od cyckow tyle ze po sama pisie...
Okulistę akurat sobie już umówiłam. Mam nadzieję, że mi nie wyjdzie nadciśnienie w oku, bo wtedy cc :/ A mi się marzy poród z soczewkach Miło byłoby zobaczyć młode od razu, a nie za 2 dni
Z drugiej strony jak będę ślepa, to może nie będę świadoma, jak jest obrzydliwie i się mniej zestresuję?

Bosz, wszystko mi dziś z rąk leci. najpierw lakier, a teraz wygrzmociłam maliny na biały, sypialniany dywanik... Ulubiony dywanik TŻ No nic, w sumie i tak miałam go kiedyś wyprać

Sorry, że przynudzam, tak mi się dziś nic nie chce... Na dodatek spałam 6h, bo zagadałam się z bratem TŻ do 3 i rano czułam, że ogarnia mnie skrajny zombiestan... Dlatego pewnie bredzę
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:47   #1810
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
powiedzcie cos wiecej o tych nie suplementach bo ja nie w temacie, a oboje z tztem mamy niedobory na pewno
zwlaszza On przy spozyciu kawy
W skrócie z tego co pisały dziewczyny -najlepsze są preparaty z mleczanem albo cytrynianem magnezu. Sylwuska polecała Maglek
Stary 2015-08-04, 17:51   #1811
acapella
Zadomowienie

Adka no tyle co pisałyśmy, lek nie suplement, najlepiej powlekane tabletki cytrynian, mleczan itp. Nie wiem jak to jest u was na rynku farmaceutycznym :P Generalnie powinno się łykać jak się dużo kawy pije, ja zrezygnowałam z kawy w ciąży, ale dopadły mnie skurcze, więc kupiłam no i jest lepiej. Też chyba dobrze działa na macicę, nie stawia się tak często

A z wcierek stosowałam Jantar i rosną po nim włosy jak szalone!! Z ampułek podobno dobre są placenta, włosomaniaczki polecają (nie chcę chyba wiedzieć z czego to jest bo placenta znaczy łożysko )

Aniqa to nie wiem co nią kierowało przy poleceniu, teraz posłuchaj nas (i przy okazji mnie- przyszłej farmaceutki :P)
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:52   #1812
mujer
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe co bedzie jak nam hormony puszcza. Alwe nigdy ni wlosy nie lecialy a teraz zaczely..
Jantar fajny, a ja się ostatnio zachwyciłam tym szamponem: http://skarbysyberii.pl/pl/100-trady...007830452.html
Nie wiem, jak na wypadanie, bo akurat mi kłaki nie lecą, ale wyleczył mi skórę. Nie wiem, czy coś mi wylazło, czy tylko była podrazniona, ale strasznie mnie swędział czubek głowy, przerzuciłam się na ten szampon i nie tylko wszystko przeszło, ale dodatkowo skóra się super zrobiła, a nawet mniej się włosy tłuszczą. Ponoć maska drożdżowa z tej serii jest bardzo dobra, muszę sprawdzić.

Cytat:
I ja wyczuwam macice jak leze na wysokosci gdzie konczy mi sie pepek. I cos czuje ze zaraz mi sie zacznie jazda z przepuklina bo mam zaraz nad pepkiem.

Ja nie dostalam.skierowania na glukoze a nastepna wizyta w 23t3d wiec wtedy juz pewnie mi da...
Eee chyba właśnie tak czy inaczej powinnaś dostać skierowanie na to badanie.
Stary 2015-08-04, 17:53   #1813
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
W skrócie z tego co pisały dziewczyny -najlepsze są preparaty z mleczanem albo cytrynianem magnezu. Sylwuska polecała Maglek
Oki
NIeiwelw z tego rozumiem ale moze moj mopzg cos przetworzy..
ale mnie zaczela glowa bolec

Stary 2015-08-04, 17:55   #1814
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A z wcierek stosowałam Jantar i rosną po nim włosy jak szalone!! Z ampułek podobno dobre są placenta, włosomaniaczki polecają (nie chcę chyba wiedzieć z czego to jest bo placenta znaczy łożysko )
To dobrze, że nie wiesz, ja właśnie z ciekawości sprawdziłam
Stary 2015-08-04, 17:57   #1815
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja niestety też mam ten problem. Czesanie przed myciem - dwie garście włosów, mycie - cały brodzik i cała ja we włosach, czesanie po myciu - dwie garście włosów. Jak po chemii normalnie.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 17:59   #1816
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pocieszę Cię... podobno po ciąży włosy lecą jak szalone
A w ogóle jesień/zima nie sprzyjają włosom (przynajmniej moim), więc strach myśleć jak po porodzie lecą, a rodzę zimą...

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Na mnie dobrze działała wcierka Radical (ampułki), po użyciu dwóch opakowań szybko urosły mi włosy i przestały wypadać. Polecam też Rzepę z Joanny, głównie ze względu na butelkę świetną do stosowania wcierek
U mnie sprawdza się Jantar W ogóle włosy były w fajnej kondycji jak go stosowałam i chyba do niego wrócę. Ja go zawsze przelewam do dozownika i pryskam przy skórze i masuję. Tak mi najwygodniej

Cytat:
Aniqa to nie wiem co nią kierowało przy poleceniu, teraz posłuchaj nas (i przy okazji mnie- przyszłej farmaceutki :P)
Tak jest! Następnym razem kupię porządny
Stary 2015-08-04, 17:59   #1817
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Jantar fajny, a ja się ostatnio zachwyciłam tym szamponem: http://skarbysyberii.pl/pl/100-trady...007830452.html
Nie wiem, jak na wypadanie, bo akurat mi kłaki nie lecą, ale wyleczył mi skórę. Nie wiem, czy coś mi wylazło, czy tylko była podrazniona, ale strasznie mnie swędział czubek głowy, przerzuciłam się na ten szampon i nie tylko wszystko przeszło, ale dodatkowo skóra się super zrobiła, a nawet mniej się włosy tłuszczą. Ponoć maska drożdżowa z tej serii jest bardzo dobra, muszę sprawdzić.

Eee chyba właśnie tak czy inaczej powinnaś dostać skierowanie na to badanie.
To super że chwalisz bo ja sobie kupiłam właśnie ten sam szampon i maskę drożdżową wykończę tylko resztki i się za nie zabieram
Stary 2015-08-04, 18:03   #1818
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja niestety też mam ten problem. Czesanie przed myciem - dwie garście włosów, mycie - cały brodzik i cała ja we włosach, czesanie po myciu - dwie garście włosów. Jak po chemii normalnie.
Ja nie czeszę przed myciem. Po myciu też nie. Jak czesałam po myciu to zbyt dużo ich sobie wyrywałam. A, że mam proste włosy, to one podczas suszenia się nie poplączą jak ich nie rozczeszę
Ogólnie czesanie ograniczam do niezbędnego minimum. Przed wyjściem gdzieś, przed snem.
W ogóle czytałam, że długie włosy najlepiej związywać lekko na noc.np w warkocz, bo wtedy w nocy ich nie wyrywamy
Stary 2015-08-04, 18:04   #1819
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie sprawdza się Jantar W ogóle włosy były w fajnej kondycji jak go stosowałam i chyba do niego wrócę. Ja go zawsze przelewam do dozownika i pryskam przy skórze i masuję. Tak mi najwygodniej
Rzepa na taki dozownik https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...3CejvYnhUGyxWw
Mnie najłatwiej nim po skórze rozprowadzać wcierkę

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-04 o 18:28
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:08   #1820
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Nie pocieszę Cię... podobno po ciąży włosy lecą jak szalone
A w ogóle jesień/zima nie sprzyjają włosom (przynajmniej moim), więc strach myśleć jak po porodzie lecą, a rodzę zimą...
Taa, właśnie kiedyś czytałam taki miły artykuł, gdzie spodobał mi się tekst typu: owszem w ciaży urośnie Ci dużo włosów, ale przy karmieniu wszystkie Ci wypadną

Cytat:
Hmn może niedobory jakieś jednak masz?
Stary 2015-08-04, 18:10   #1821
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, właśnie kiedyś czytałam taki miły artykuł, gdzie spodobał mi się tekst typu: owszem w ciaży urośnie Ci dużo włosów, ale przy karmieniu wszystkie Ci wypadną
Zawsze w tych pozytywnych artykułach jest jakiś haczyk. Wszystko ładnie, pięknie i nagle bum
Stary 2015-08-04, 18:13   #1822
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie czeszę przed myciem. Po myciu też nie. Jak czesałam po myciu to zbyt dużo ich sobie wyrywałam. A, że mam proste włosy, to one podczas suszenia się nie poplączą jak ich nie rozczeszę
Ogólnie czesanie ograniczam do niezbędnego minimum. Przed wyjściem gdzieś, przed snem.
W ogóle czytałam, że długie włosy najlepiej związywać lekko na noc.np w warkocz, bo wtedy w nocy ich nie wyrywamy
Ja mam kręcone i nawet jak je rozczeszę zaraz po myciu, to po wyschnięciu nie da się ich łatwo rozdzielić palcami ;P Też ograniczam czesanie.

Cytat:
Hmn może niedobory jakieś jednak masz?
Zawsze mi wypadały włosy, ale nie w takich ilościach. Widocznie taka moja uroda, bo morfologię mam dobrą. Chociaż jakby miały mi teraz rosnąć ładnie, a po porodzie wypaść hurtem, to chyba wolę tak jak mam

synek
Stary 2015-08-04, 18:17   #1823
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kręcone i nawet jak je rozczeszę zaraz po myciu, to po wyschnięciu nie da się ich łatwo rozdzielić palcami ;P Też ograniczam czesanie.
Zazdroszczę kręconych

Może po prostu teraz taki okres, że ci lecą? Ja też taki miałam kiedyś i nic poradzić nie mogłam. Samo przeszło wtedy, ale ciągnęło się kilka miesięcy (wiem, nie pocieszam w ten sposób).
Stary 2015-08-04, 18:20   #1824
0enedue
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302509]Aaaaa poczułam kopniaka pod ręką

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Ach myślałam że będę sobie mogła na plaży forum śledzic ale tam mi net nie działa w telefonie :/

W ogole widziałam na plaży pare z takim maleńkim dzieckiem, może 2 miesięcznym i jednak stwierdzam że plażowanie z tamim maluchem to porażka. Cały czas dziecko płakało. Pewnie było mu za gorąco plus tłum ludzi na plaży to też dla takiego dziecka kiepskie warunki.
z takim maluchem to dla mnie przesada .. taki 9mc mysle ze juz prędzej

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52302740]Aniqa pierwszy raz

Przyszła pierwsza paczka 5.10.15

Body 56

Body 62

Pajac 56

Komplet 62

Półśpioch 62

Spodnie 62

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

super zakupy

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Oenedue gratuluję wizyty, dobrze że wszystko ok. możesz szaleć z zakupami ;-)

Nie wyobrażam sobie nawet tego. Pewnie wszystkie ciuszki co kupiła 56 i 62 nieprzydatne

Ale mam dzisiaj zły humor! Masakra. Warczę na wszystkich... I jeszcze mnie brzuch boli :-( nic tylko się położyć i płakać. Jeszcze mi net nie chce działać jak powinien i w sumie w godz przeczytałam dopiero 1 stronę forum :-(
to do łozka ! relax albo spac
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Hehe to tym bardziej podziwiam odwagę że się zmotywowałaś żeby pójśc ja jestem tchórz jeśli chodzi o dentyste ale chodze bo mam kiepskie zęby i boje się że jak chwilę odpuszcze to zaraz wyskoczy jakieś kanałowe... A już to przerabiałam jako dziecko :/ ale zanim otworze buzie już mówię dentystce żeby znieczulenie szykowała
kanałowe w ciazy masz za darmo

Cytat:
Napisane przez jente1984 Pokaż wiadomość
Mój sprawdza szyjkę za każdym razem, mimo iż nic się z nią nie dzieje. Ale w sumie dobrze, bo dzięki temu właśnie wiem, że nic się z nią nie dzieje

Ja dziś po wizycie. Nadal nie znam płci Ale w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne to może będzie lepiej widać. Niby się dziecko dobrze układało, ale i tak to, co było widać, nie było jednoznaczne W każdym razie jest to 280g człowieka, wszystkie wymiary odpowiednie do wieku i wygląda na to, że wszystko gra Łożysko z centralnie przodującego zrobiło się brzeżnie przodujące - trochę się podniosło Ale nadal mam się oszczędzać.
u mnie badanie co 2 wizyte ..

ważne ze wszystko okej bedziesz miała niespodzianke

Cytat:
I ja wyczuwam macice jak leze na wysokosci gdzie konczy mi sie pepek. I cos czuje ze zaraz mi sie zacznie jazda z przepuklina bo mam zaraz nad pepkiem.

ja tez jeszcze nie dostałam pewnie na kolejnej juz mnie wysle ;/;/

bylismy na działce zmyłam sie o 15 bo juz serio padałam z tej temperatury .. ledwo co weszłam do domu ogarnełam cała chate .. i chyba jeszcze wezme sie pranie w ręce

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:23   #1825
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę kręconych

Może po prostu teraz taki okres, że ci lecą? Ja też taki miałam kiedyś i nic poradzić nie mogłam. Samo przeszło wtedy, ale ciągnęło się kilka miesięcy (wiem, nie pocieszam w ten sposób).
Mi również wypadają ale chyba tak jak zwykle nie wiedzę jakoś więcej a fakt po porodzie wypadały mi garściami. No a mam też proste ale strasznie się plątają i są cienkie też chciałbym mieć kręcone
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:31   #1826
0enedue
Zadomowienie

I wogole spodobało mi się imię Lena.. ja osobiście nie znam żadnej .. ale e rankingach jest na 1 miejscu jeśli chodzi o popularność .. nawet Julie prześciga

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:34   #1827
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszczę kręconych
One ładnie wyglądają jak je umyję wieczorem i nigdzie wychodzić nie muszę ;P A normalnie mam związane w koka albo zaplecione w warkocz, bo z rozpuszczonymi się z własnej woli nie pokażę, bo są tragiczne niestety.

synek
Stary 2015-08-04, 18:36   #1828
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
I wogole spodobało mi się imię Lena.. ja osobiście nie znam żadnej .. ale e rankingach jest na 1 miejscu jeśli chodzi o popularność .. nawet Julie prześciga
Mi też się to imię podoba, ale fakt, że jest popularne teraz

Cytat:
One ładnie wyglądają jak je umyję wieczorem i nigdzie wychodzić nie muszę ;P A normalnie mam związane w koka albo zaplecione w warkocz, bo z rozpuszczonymi się z własnej woli nie pokażę, bo są tragiczne niestety.
To moje ni tak ni tak
Jak pokręcę to się sobie podobam, ale muszę tonę lakieru dać, żeby mi się nie rozkręciły
Stary 2015-08-04, 18:38   #1829
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mam wizytę u prowadzącego to tak co drugą mam badanie podwozia, ostatnio na własne życzenie bo się uskarżałam na bóle.
Mam pytanie odnośnie śpiworka do spania. Kupujecie takie z rękawkami czy bez? myślałam jeszcze o takim kwadratowym. może mamy mi podpowiedzą co jest najwygodniejsze. Mi się wydaje, że ten ostatni chyba najbardziej praktyczny
Dziewczyny jakie śliszne stopy
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Rudaska. Ja spiworki kupuję bez rekawkow (jak na pierwszej fotce). I tak dziecko ma bodziaka lub pajaca. Dla mnie to jest najlepsza opcja zwłaszcza jak dziecko zaczyna się rzucać po łóżeczku.
Rudaska odnośnie spiworku to ja mam taki jak na pierwszym zdjęciu, tak jak Halwaya, myślę że będzie ok

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czy wy tez na tapatalku macie brak koloru rozowego na pierwszej stronie?
U mnie jest i niebieski i różowy

Cytat:
Nom suszone spoko, tylko sprawdź czy sa niesiarkowane, bo to może dodatkowo Cię drażnić. Ja kiedyś połknęłam krem kokosowy, który dobrze toleruję i potem umierałam, a okazało się, że był dwutlenek siarki (nie sprawdziłam ech ;/)

O, nie zauwazyłam tego posta o magnezie... Ale jestem cały czas z doskoku i do tyłu. Zaraz sobie oblukam

A to ok, ja i tak mam ruinę w gębie, to ciąża mi tu wogle nie szkodzi
Spoko, tak tylko napisałam, ze też o związkach magnezu napisalam i jego przyswajania

Wydajesz mi się mega pozytywną osoba (mimo Twoich twierdzeń, ze to Twój Tz taki jest) z ogromnym dystansem do siebie. Zawsze mnie rozbawi Twój wpis odnośnie siebie

Cytat:
Ja przeczytałam

Mierzy na USG dopochwowym.

A i nie wiem czy pisałam wcześniej, żebyś się pochwaliła zakupami
Skoro na usg dopochwowym to ze dwa razy mi takie robił, więc pewnie sprawdził czy jest ok, ale w sumie nic mi nie mówił. Zaraz będę się tym martwić, ale nic mi a razie nie dolega, więc powinno być ok? Zapytam go teraz.

Acapella spokojnie, nie przepraszaj, nie gniewam sie tylko też pół dnia mnie nie było i starałam się wszystkim odpisać, specjalnie weszłam na kompa a wizaż i tak połowy cytatów juz nie cytuje bo za duzo. Chodziło mi o to, ze to samo w sumie napisałam co Ty, a post był długi i zdaje sobie sprawę, ze nie każdy ma czas wszystko czytac

Co do ruchów, to teraz czuje codziennie, ale nie zawsze sa takie mocne, poza tym jak przeczytalam Twój post, to się zastanawiałam i właściwie dzisiaj to mało swoją Małą czułam, ale wiem czemu, byłam na zakupach i od rana sporo się ruszalam, a wiem, że jak się ruszam to ona nie, teraz usiadłam i już mi skacze w brzuszku więc spokojnie się tym nie przejmuj jaką duża stopa!

Adka po ciąży to nie chce myśleć co będzie z włosami ;/ ogólnie mam cienkie, ale nawet ich sporo jest, tylko tego nie widac, bo właśnie są cienkie, ale siostrze po ciąży to garściami wyraziły, bala sie ze będzie łysa!

Zaciekawa właśnie widzę, że to nie dobrze, ale skoro robił mi usg Dopochwowe, to może widział czy jest ok, no nic jeszcze te 2 tyg poczekam i wtedy zapytam. Jeszcze tyle czasu, zanim zobaczę moje Maleństwo

A ciuszki to nic wielkiego, nie takie jak sklepowe, ale za takie ceny uważam, że będą ok i materiał mi się podoba, bo milutki i bawełna

W pierwszym z nowym towarem kupiłam to:

powiedzcie, ze nie jest chlopiecy i nadaje się też dla dziewczynki, ma fajny materiał, jest niezniszczony, ale teraz chyba trochę żałuję że kupiłam, bo chyba ciut chłopiecy ten wzór i niebieski, chociaż ja bardzo lubie ten kolor

To najfajniejsza rzecz jaką,kupiłam, mega cieplutkie i milutkie, na metce niby to był zestaw ze spodniami, ale kurczę nie było może na wyjście ze szpitala w to Mała ubiore

Kolejny lumpek:

To tyle

Nie nadążam Was czytać!! Wyslalam Tz do pracy i zaraz Was dogonie

No i wiadomo to są rzeczy uzywane, więc jak je pięknie wypiore i wyprasuje to dużo lepiej będą się prezentowały

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-04 o 18:45
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-04, 18:44   #1830
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A ciuszki to nic wielkiego, nie takie jak sklepowe, ale za takie ceny uważam, że będą ok i materiał mi się podoba, bo milutki i bawełna

W pierwszym z nowym towarem kupiłam to:

powiedzcie, ze nie jest chlopiecy i nadaje się też dla dziewczynki, ma fajny materiał, jest niezniszczony, ale teraz chyba trochę żałuję że kupiłam, bo chyba ciut chłopiecy ten wzór i niebieski, chociaż ja bardzo lubie ten kolor

To najfajniejsza rzecz jaką,kupiłam, mega cieplutkie i milutkie, na metce niby to był zestaw ze spodniami, ale kurczę nie było może na wyjście ze szpitala w to Mała ubiore

Kolejny lumpek:

To tyle

Nie nadążam Was czytać!! Wyslalam Tz do pracy i zaraz Was dogonie
Super ubranka i trochę ich kupiłaś Pajacyk w gwiazdki ładny i spokojnie dla dziewczynki może być

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości