|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Mi już by dzisiaj nie weszło, bo wypiłam pół litra koktajlu truskawkowego
![]() Wypraszam sobie. Ja zdążyłam dzisiaj nasikać do kubeczka i zrobić obiad
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Was ciagle czytan, ale malo pisze
![]() Bo ciagle z bledami, taka moja uroda:p poza tym jaraczej z tych czytajacych ![]() Cos nie tak z ta 1 strona, na apce i tapatalku wyglada tak samo  ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Sylwpha ogólnie taptalk słabo sobie radzi z kolorami tekstu z wizażu
![]() Dziewczyny my za chwile ruszamy, nie wiem jak będzie z netem ale raczej na pewno nie dam rady być na bieżąco. Jakby co to nie zaginęłam tylko się urlopuje Pewnie zobaczymy sie w części 5 gaduły :P
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś ogląda teraz Kossakowskiego na tvn?
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam prawie cały dzień. Postaram się odpisać. Jak kogoś pominę to przepraszam. Zrobiło się trochę chłodniej to odżyłam... Takie upały w bloku to masakra... Zresztą dzisiaj chyba miałam poprostu jakiś słaby dzień. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.
Adka szkoda ze u was takie zasady że nic nie chcą powiedzieć :-( ale jak napisałaś, najważniejsze że zdrowy :-D A stopa - cudo :-D Ani_qa gratuluję że dałaś radę z tą glukoza. Mi też już lekarz kazał zrobić, ale nie pamiętam czy 50 czy 75... Czy to jest jakaś duża różnica? Któraś się orientuje? Widzę że była tu długa i czasami ostra dyskusja na temat nowego becikowego... Z jednej strony dobrze że jest - właśnie dla osob, które z różnych względów nie mogą pracować. Albo nie mają umowy. Albo zlecenie. Albo studiują. Różne są sytuacje w życiu. Tylko niestety z drugiej strony jak to u nas w kraju bywa będzie na pewno wykorzystywane. Widziałam wiele osób, które spokojnie mogłyby pracować ale po co. Za tysiąc zł to im się nie opłaca. A ile jest osób które za ten tysiąc harują od rana do wieczora byle mieć za co utrzymać rodzinę. Jest na dużo cwaniakow, którzy niestety nie mają żadnych skrupułów i będą wykorzystywać wszystkie sposoby żeby wyciągnąć kasę. Myślę że o takie osoby większości chodziło jak pisałyście o patologii. Boję się że babki będą rodzic dzieci tylko po to żeby dostać ta kasę a potem? Opieka społeczna, domy dziecka itp... Fionka podziwiam cie za te ćwiczenia! Mi się nigdy nie chciało :-( dlatego za bardzo nie narzekam na kilogramy bo wiem ze to tylko moja wina, i mojego lenistwa :-D może po porodzie będzie mi się chciało coś zmienić i zacznę ćwiczyć cokolwiek ;-) Gryzelda śliczne ciuszki :-D Kalwinka jak się dowiesz czegoś więcej o tej niani to daj znać. Dla mnie to bardzo ważna informacja i dziękuję ci za to. Dla mnie niania to może być jedyne wyjście. Żłobek w mieście jeden, ciężko się dostać. Rodzice pracują a ja nie mogę sobie pozwolić na wychowawczy bo praktycznie jedna wypłata idzie na hipotekę :-( Ogólnie mi już lekarz powiedział że mogę urodzić wcześniej i że w ogóle też nie wyklucza cesarki ze względu na problem z szyjka. Zobaczymy, może się okazać że będzie wszystko ok. Nie uśmiecha mi się cesarka właśnie dlatego że chciałabym szybko drugie dziecko. Fionka jeżeli tylko będę mogła w sensie fizycznym i jakościowym mleka to będę na pewno. Zastanawiam się tylko skąd takie pytanie :-D bo nie pamiętam w sumie co napisałam że ci się tak nasunęło ;-) Syylwuska ja mam dokładnie to samo ze zdjęciami z wesela! Mam tylko fotoksiążke od fotografa. A ślub w 2011roku... Dla rodziców i teściów zrobiłam tylko sama fotoksiążki kiedyś i miałam jeszcze jedną zrobić dla nas ze zdjęć których nie mamy. I już chyba nie zrobię. Czas jakoś tak dziwnie teraz leci... Zrobiłam ostatnio fotoksiążke dla chrzesnicy z jej komunii, miałam kupno z fotojokera i tak mi się jakość nie podobała że już dla siebie zrezygnowałam. A nie mam teraz 200-300zł żeby zrobić ładniejsza :-( Zobaczyłam jeszcze twoje ciuszki, bardzo ładne. Zastanawia mnie cały czas po co dla takich maluchów które nie podnoszą głowy robią kaptury... Przecież to niewygodne... Acapella cudowna stópka!!! Ja nie mam żadnych takich zdjęć :'( Jente super ze wszystko ok z dzieciaczkiem na połówkowych może się uda podejrzeć płeć :-D najważniejsze że wszystko ok i że to łożysko się podnosi.Halwaya ja na wyniki cytologii czekałam 3 tygodnie, badanie czystości pochwy robiłam w tamtym roku przed operacja i na pewno czekałam ponad tydzień. Kilka dni potrzeba żeby się wyhodowało co trzeba Rudaska ja myślałam o śpiworku z rękawkami. Ale z sumie nie widziałam nigdzie takiego kwadratowego a jeszcze fajniejszy. Gdzie taki znalazłaś? Dziewczyny czy ten okulista dentysta i co tam jeszcze to musi być zawsze? Bo mi nic lekarz nie mówił. Noszę w sumie okulary... A u dentysty dawno nie byłam... Wystraszyła mnie ze mam do usunięcia ósemki chirurgicznie bo nie mają gdzie wyjść :-( zresztą teraz za bardzo nie mam kasy bo zawsze chodziłam do jednej prywatnie... A na leczenie to dużo kasy idzie Dobra. Idę spać. Resztę nadrobię jutro. Jeszcze 5 stron tylko ;-) SweetViolet, Fionka i jeśli dobrze pamiętam Halwaya (nie ma tego na pierwszej str) trzymam kciuki za wizyty jutrzejsze -- Wysłano z Szybkiego Notatnika |
|
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim, wstałam dziś o 4 rano i nie wiem jak przeżyję resztę dnia...za nic nie mogę usnąć, teraz jadłam śniadanie bo głód przyszedł i leżę. Masakra, a tyle planów na ten dzień - pisanie podań, szukanie ekipy remontowej, i wygrałam bilety do kina, chciałam skorzystać bo dawno nie byłam a teraz nie wiem czy dotrzymam wieczora!
Gratuluję wczorajszych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze- podczytuję w biegu na bieżąco jestem z wami całym serduchemacapella przepraszam jeśli pomylę ale chyba ty pytałaś wczoraj o becikowe u studentów - niestety ja też nic dokładnie nie wiem, status studenta mnie się nie kończy więc będę miała ciągłość i nie jesteśmy z tż małżeństwem więc nie będę go nigdzie wykazywać. A jeśli w międzyczasie zasiłku przestaje się być studentem to nie wskoczy od razu status bezrobotnego? Wtedy też powinna być zgodna ciągłość do wypłacania zasiłku /becikowego. Nie mam pomysłu jeszcze do kogo iść i wypytywać, załatwiam sobie teraz stypendia naukowe i socjalne i do tego indywidualny tryb nauczania, sama nie wiem co mi z tego wyjdzie?? Intensywny rok będzie do samego końca, a teraz i tak już czuję że ostatnie dwa lata to mój najpiękniejszy czas ♡.♡ nie wiem skąd u mnie taka radość o tej godzinie
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
)Syylwuska ja jak zapisywałam się na połowkowe to zapytałam czy jest możliwość nagrania praktycznie każde usg z tego co widziałam ma nagrywarkę .. no i mam to w cenie badania wiec żal nie skorzystać ![]() Koritsi_a spokojnej drogi i udanego wypoczynku ![]() Uciekam pod prysznic .. juz mam jest tak gorąco ze boje sie co będzie później ..
|
#1990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I znów bym zjadła batonika
|
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dybry
też miałam kiepską noc,druga z rzędu. Pies sąsiada nadal szczeka,nad ranem na drzewach pod oknem sroki wrzeszcza,a do tego TŻ puszcza śmierdzące bąki,aż musiałam wiatrak włączyć i dzieć mnie kopnał! Pierwszy raz tak wyraźnie. <3. Koritsi udanego urlopu,tylko raniutko szukaj miejsca na plaży My chcieliśmy jechać nad jezioro ale taki upał że ja się na to nie pisze jednak...może będzie lepiej niedługo Dziewczyny strasznie mi ręce dretwieja i nie wiem od czego
|
|
|
|
#1993 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
Co do okulisty to nie musi być zawsze i dentysta też bo teraz nie mam wogóle w karcie ciaży dentysty ale do dent lepiej iść a o okuliście to nawet nie wiedziałam że trzeba w 1 Ciąży nie byłam i nic się nie stało ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- A wogóle to dzień dobry mój synek o dziwo jeszcze śpi a już 8 i dziś kończy 2 latka o 19:15 dokładnie ech jak to szybko leci mój kochany |
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od 7 kosza trawniki pod domem.. ja pie.rdole. Dziecko wstało ok 6.00 gowno się wyspie na tym urlopie :P
Dzis wizyta o 15:30 stresuje się jak nastolatka..---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Jedyny plus to odpoczywam od tyry.. i od pracy w domu i dzieckiem ktos się zajmie. Wracamy w sobotę wieczór i u nas niedziela będzie dniem gospodarczym.. i znow wrócimy do sprzątania, gotowania, prania, prasowania, koszenia.. przydałaby się gosposia :P
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Ja zatrudnialam w ten sposób nianię. Dla niani oznacza to tyle że pracuje tak jak na zleceniu. Składki zusu płaci państwo (do najniższej krajowej na umowie) dodatkowo niania może opłacać składki dobrowolne chorobowe wtedy ma za zwolnienie płatne. Może to być ktoś z rodziny. Warunkiem skorzystania z tego jest to że oboje rodzice pracują.
To jest pomoc bardziej dla niani bo ma płacone składki a dla nas tyle że uczciwie zatrudniasz i większe prawdopodobieństwo ze niania nie szuka innej pracy. Dofinansowania do kosztów jako takich zatrudnienia opieki nie ma. Płacisz tyle ile się umowilas a na umowie wpisujesz najniższą krajową. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- W razie jakichś pytań szczegolowyh piszcie to powiem bo to taka ogólna zasada działania tego przepisu. |
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty 😀 Moja ginekolog powiedziała, że do dentysty trzeba iść na kontrolę 3 razy: w pierwszym trymestrze, w 6 miesiącu i pod koniec 8 lub na początku 9 miesiąca. Dentystka też mi to mówiła.
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem jakas dzika chyba.. nie chciałabym obcej osoby w domu. No i nie chcialabym, by mi ktos inny dziecko wychowywał.. osobiście wolę juz na te nocki chodzić, żeby w dzien z dzieckiem siedzieć.
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry, właśnie wstałam - mój ostatni dzień urlopu.
Zaneta ten śpiworek kwadratowy oczywiście na moim ulubionym allegro. Ale teraz sobie myślę że chyba kupię taki bez rękawków. Bo na samym początku to i tak maluszka pewnie będę owijać w kocyk albo w rożek, a potem będzie się robić ciepło więc taki bez rękawków powinien być ok. Mam dziś w planach ogarnięcie pazurków u rąk i stóp (się nagimnastykuję...) o 12.30 wizyta, tylko nie wiem po co, bo ostatnio byłam 3 tyg temu. Może dostanę na tą cholerną krzywą cukrową skierowanie
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj usnąć nie mogłam tak się małe ruszało, co chwile kopało, naciskało chyba na pęcherz czy coś bo tak nisko czułam gniecenie co jakiś czas...na szczęście jak wstałam do wc i się przeszłam trochu to się uspokoiło :/ coś czuję,że ten bąbel da mi bardziej w kość w brzuchu niż poprzedni..coś bardziej ruchliwy jest już na tym etapie, a co będzie później:/ fakt faktem wtedy miałam łożysko na ścianie przedniej, a teraz na tylnej to pewnie też różnica.
|
|
|
|
#2000 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za wizytę ![]() Dzięki dziewczyny za kciuki, ja wizytuję dzisiaj o 18:15 i już się doczekać nie mogę. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku ![]() I za was też trzymam kciuki
“If you die, and I live, there’s no life for me at all. You’re my whole life. I would never be happy again.” Edytowane przez SweetViolet Czas edycji: 2015-08-05 o 08:29 |
||||
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zęby do naprawy w tym jeden do rwania, ale u mnie w mieście sami beznadziejni dentysci i biorą takie siano że w pale się nie mieści. Kiedyś wydałam kupę kasy na plomby i mam już je z 7 lat i nic się nie dzieje,ale tej lekarki już u nas nie ma...A na nfz chodziłam trzy lata temu i mi zepsuła dwa zęby,i tak czy inaczej musiałam iść do drogiego,dobrego lekarza. Masakra.
Halwaya ja też nie przeskoczylabym niani. Wolę już zrezygnować z pracy na rzecz urlopu wychowawczego niż zatrudniać opiekunke. Nie wiem,takie podejście. |
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Matko jedyna....
Jak wy pędzicie z tymi postami... ) na wszystko nawet nie odpisze ![]() hehTo po krótce zazdroszczę męża przynoszącego arbuzi czekolady. Serio moj w drugiej ciąży to czasem ma jakieś przeblyski zeby o mnie zadbać np wczoraj chyba dostrzega jak juz jestem na pograniczu do rozpoczęcia cichych dni... ![]() Ubranka super mi czasem bardziej w szmateks się podobają niż w sklepach ale mam daaaaleko plus starszak niekoniecznie jest szczesliwy podczas zakupów ![]() Juz do tematu becikowego nie będę wracać ![]() Wczoraj na zakupach dobilam do konca wyprawkę hah Tesco i smyk znowu za grosze i brakuje mi juz tylko ciepłej czapki, czapki po porodzie, grubych skarpetek, szalika ) Tak mam wszystko wiec jak co to tylko dokupie jakies rzeczy które mi sie bardzo spodobają Teraz będę czaic pomału bo z kasa średnio na kocyki dwa poduszkę do wózka, rozek, pieluchy tetrowe i flanelowe, mate do leżenia i waleczki Wrzesień juz te większe zakupy bujaczek i łóżeczko wkładka do wanienki ![]() Pazdziernik cala pielęgnacja plus ręczniki dwa i dla mnie rzeczy do szpitala plus laktator i butelki ![]() Listopad wózek i fotelik
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie do mnie przyjeżdża pod koniec października mój tata i będzie nam pomagał (przy domu i przy córce) - więc jak się małe urodzi to będę mogła się na jednym dziecku skupić
oczywiście bez zaniedbywania starszej, ale dla mnie to będzie mega pomoc. Z pracy nie chce za nic rezygnować, bo potem ciężej wrócić - a ja juz swoje lata mam.. po macierzyńskim juz mi bliżej będzie do 40'tki niż 30'tki. Pozatym siedzenie w domu też nie dla mnie. Nie przyzwyczajona jestem do tego
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
U mnie tz bierze urlop tatusiowy i wypoczynkowy w grudniu a tak to starszak powinien teoretycznie do przedszkola chodzić
po roku ja niestety musze wrócić ![]() pieniądze ;( i dzieciem chyba moja mama
|
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo - ja nie wiem czy dostaniesz gdzieś szalik dla noworodka.. to dość "niebezpieczny" gadżet.. jak dziecko złapie i pociągnie to moze sie przydusuc..
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie a bierzesz magnez? .
Halwaya u mnie o 8 zaczęli kosic i zastanawiam się ile razy w ciągu roku można kosic trawę bo mam wrażenie ze kosza co tydzień ![]() Jakoś bez Energi dzisiaj jestem ..
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zimie w ogóle..
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Hello. Ledwo wstalam jakiś slabszy dzień wczoraj mialam. Ta głowa mi dokuczala. W nicy caly czas wiatrak bo upal straszny. Dzidzia sie malo ruszala i tak o
Co do tej niani a emerytów tez można? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Jeszcze cos mialam napisać ale zapomniałam. Zaneta pytalam o karmienie bo pisałaś ze chcesz bardzo szybko zajasc w ciążę no a jednak prolaktyna potrafi zatrzymać owulacje
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Lobo pokaż zakupy
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Mi siostra napisala ze ma dwa kartony dla małej. Nie wnikalam jakiej wielkości są te kartony ale znając jej zapal do zakupów nóg być spore. Tym bardziej ze rozmiary beda różne.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

pojechal i wrocil z zapasem