|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Ja juz sie troche też obkupilam: dwa prześcieradła do łóżeczka, pak pieluch tetrowych, nożyczki, szczotke i grzebyk, plyn do kąpieli, smoczek lateksowy, octenisept (z myślą o mnie), sól fizjologiczna, sól morska do noska, zapas kremu do pupki i 3 polspiochy.. chociaż jedne to średnio w moim guście.
|
#2012 |
|
Wtajemniczenie
|
Koritsi_a udanego wypoczynku !!!
Żaneta dziękuję i się nie yresuje że nie wiem. Plus taki ze umówiłam się wczoraj na prywatne na 5 września i nie dość e zobaczę synusia to potwierdzę płeć ) Właśnie czytam ile foto książka u was kosztuje ??? W sensie w Polsce ??? 300 złotych ??? Pamiętaj że masz dentyste za darmo w ciąży !! Kasia 100 dla synka !! Zdrówka dużo !!! SweetViolet kciuki ![]() Lobo fotki !!! Zakupów poprosimy jak się czujesz ? Dzień dobry w w środę już w środę. O losie ale czas leci. U mnie dziś w planach praca a jak wrócę to fugi w kuchni Przecież Adka zrobi brudna robotę no dobra luuuubieee hwheh. Takze herbatka prysznic i do pracy bo wczoraj się na kanapie ululaliamy i o 10 już w łóżku chrapanie było jak nigdy. (
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam co już kupilyscie to uświadamiam sobie ze w lesie jestem .. :O
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Adka tak jest za darmo jeśli chcesz bez znieczulenia i plomby szare z nfz .. jedynie kanałowe jest za free
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Adka.. czasami w późniejszym etapie ciąży ciężej zobaczyć płeć pod USG, bo dziecko większe i ma mniej miejsca to moze nóżki mieć podkurczone i nie da się podejrzeć.. ale chyba za miesiac to jeszcze powinno byc ok
|
#2015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Ja musze zrobić listę i zacząć kupować z allegro bo zabiorą mi paczkę na święta wysyłać będzie. Co myślicie o pasach poporodowyxh? ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
U mas wszystko a nie ma różnicy co bierzesz. Po prostu opieka za darmo idę jutro kamień ściągnąć
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam (i chyba mam gdzieś dalej go jeszcze). W ch.uj niewygodne gdy trzeba cos w domu zrobic, czy schylic sie do dziecka. Troche nosilam - chyba z dwa tygodnie i rzuciłam to w kąt
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pozatym syna chce zobaczyć hihi
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Kamień owszem co 6mcy za free
![]() Drażni mnie to bo płaci się te cholerne składki i nic z tego nie ma :/ Idę się ogarnąć i musze wykupić ubezpieczenie na auto a po drodze wejdę na targ .. Chodzi za mną chinszczyna chyba wstąpie do lidla i zrobię jakaś potrawke
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
No to luz.. ja mam dzis USG tutaj a dzis mam 23+1dc
Ciekawa jestem czy płeć potwierdzi
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Ogarnelam szafki w kuchni i lazience, w piatek pomyc podlogi i moge jechac juz spokojnie na wakacje
A ja dzis ogarnelam ze w listopadzie bedzie trzeba opal kupic wiec do listopada musze zamknac wyprawke, a tak mi sie nieee chce. |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po powrocie też musze sie wybrać do dentysty. Zwłaszcza, że mi juz przypomnienia wysylali SMSami..
|
#2022 |
|
Raczkowanie
|
Heh
.postaram sie w końcu wam te zdjęcia zrobić ![]() Halwaya ja miałam taki szalik on jakby na rzep byl z tylu Adka fajnie ze będziesz wiedziała kto tam mieszka mój w brzuchu zawsze uaktywnia się jak syna słyszy ![]() Po lekach czuje się lepiej... jeszcze sa bolesne skurcze z krwawieniem ale bardziej skapym niz było ![]() Aha jak ktoras ma esotiq w pobliżu polecam się wybrać. Piżama do karmienia naprawdę ladna z materiału z bambusem jest za 30 zł
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo - taki szalik na rzep to ja widziałam dopiero dla rocznych dzieci.. pamiętam dobrze, bo mojej córce kupiłam i ta pier.dol.ca dostswala
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do dentysty chodze prywatnie. Kasy troche trzeba wydac ale na nfz sie boje. Jak ostatnio poszlam to chciala mi robic zeby bez rekawiczek. Zwialam natychmiast.
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, ja też ;D Bo mam tylko kilka ubranek nowych i trochę używanych po mojej siostrze, ale to takie nie do ludzi raczej, bo sprane ;P I tyle.
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() U mnie dziś cudownie, bo chłodniej o co najmniej 8 stopni ![]() z tej okazji chyba się wybiorę do lumpka i do babci na chwilę bo jutro upał wraca i już nie będzie mi się chciało ![]() Adka co do pasów poporodowych to albo na początku tego albo pod koniec poprzedniego wątku o tym była dyskusja Co do niani to ja może i bym zatrudniła z dopłatą rządową, ale teściowa jest na emeryturze i nie będzie takiej potrzeby. Poza tym plan jest na kolejną ciążę przed końcem macierzyńskiego, więc do pierwszego dziecka nie będzie mi nikt potrzebny, a do dwójki później od biedy wezmę moją teściową...
|
|
|
|
#2027 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam pas ale też mało w nim chodziłam
kupilam sobie bieliznę wyszczuplająca i bylo mi wygodniej ![]() Ja dziś dzień z młodym zaplanowany obiecalam spacer lody itd
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się właśnie podoba system, w jakim z TŻem pracujecie. I też jakoś nie chciałabym zatrudniać opiekunki. Nie wiem jak u nas jest ze żłobkami
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj musze wszystko rozplanować .. zabunkruje się w domu
Jutro idziemy z rodzinka do kina - juz się z ciotka umowilam ze we wrześniu wpadamy do nich do niemiec na shopping ![]() A w piątek rano jadę z mama na ostatki promo do smyka i może wózki pooglądać Wczoraj wieczorem tak mi źle było .. czułam się wielką nie umiałam się ułożyć i Marudzilam tz ze chce juz grudzień .. a co będzie później :/;/ ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- SweetViolet to jestem na tym samym etapie ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Czubasek co to za konował? Masakra .. i jak tu chodzić z uśmiechem do dentysty
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 23tygodniu a więc i w 6 m-cu
Dzisiaj mam całe dopołudnie dla siebie więc jak się ogarnę z rana to was nadrobię, jeszcze tylko parę stron :-D chciałam wam tylko na szybko napisać jaki miałam głupi sen właśnie... Aż nie mogę się otrząsnąć z niego! Taki durny! Śniło mi się że rozmawiam z męża siostra przez tel. Okazało się ze jest nad morzem. I że słyszę też teściową. No i nagle ja się nad tym morzem też znalazłam z mężem. Mieliśmy jakiś pokój i tam nagle przyszli jacyś obcy ludzie z małymi dziećmi które zaczęły się drzeć i biegać między nami. Okazało się ze to jakiś pokój wspólny. A potem przyszli teściowie i też mieli mieszkać w tym pokoju. I jak ja się zaczęłam pytać o co chodzi skąd się wzięli to poczułam że mi się coś na brzuchu dzieje. Myślałam że mi pępek wywala a to mi się całe podwozie przesunelo na brzuch i miałam całą ci.p.cie na wysokości pępka!!! Na środku brzucha! I patrzył się na to tylko teść!!! Jeszcze spojrzałam w lustrze czy to widać i się okazało że w ogóle to ja jestem tylko w bieliźnie!!! I się obudziłam. Ale ten widok to mam cały czas przed oczami...Kosmos jakiś po prostu... |
|
|
|
#2031 | |
|
Bookworm ;)
|
Cytat:
![]() A możesz znaleźć gdzieś w necie tą pidżamę? Proooooszę. Mam w mieście Esotiq ale przy tym upale nie chce mi się jechać, więc chciałabym najpierw obejrzeć ![]() Zależy jakich. U mnie w szpitalu po cc wymagają do pierwszego wstawania takiego pasa, to jest raczej pooperacyjny, zapinany na rzep. Niesamowicie pomaga przy wstawaniu i w ogóle przez te pierwsze dni, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niego. Potem jeszcze zalecają go nosić przez 6 tygodni, ale po powrocie do domu oczywiście szybko przestałam... ale na początek był genialny, bardzo fajnie podtrzymywał brzuch i dzięki temu każdy ruch nie bolał aż tak.
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym nawet poszła prywatnie bo mam chyba paradontozę ale jak ja znajdę dobrego dentystę?
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Juz zobacze czy jest na stronie
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2035 |
|
Rozeznanie
|
Mujer o 4 miałam pobudkę bo tż jechał na serwis z pracy, a jak on zaczyna szurać to ja się zazwyczaj budzę
Sweet nie chcę dziekanki 😎 mam ambitny plan nie przerywać studiów, na indywidualnym mogę się stawiać tylko na sesję i od biedy tak będzie ale czasem chciałabym się urwać na zajęcia, bo nie wyobrażam sobie siedzenia non stop w domu- w tym roku otwierają przyuczelniany żłobek i mam zamiar korzystać. Poza tym na dziekance przepadłyby mi stypendia, moje jedyne źródło kasy...a studia mam płatne 😐 Co do dentysty ja się boję panicznie i pewnie się nie wybiorę, dopiero po... Nie umiem się przełamać a byłam wieki temu
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue nie biorę dodatkowo,a czemu pytasz?
Ja też jestem w lesie,ale ja czekam aż auto sprzedamy wtedy sobie będę kupować powoli resztę,no i czekam na wypłatę swoją (a dopiero co była). Nie martwię się tym że niewiele mam. Będzie czas na to,w końcu L4
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo sensowna ta rozpiska na miesiące. Kradnę
Oenedue ja też w lesie jestem. Teraz mieliśmy wesele, urlop, nie było z czym szaleć ale już muszę się za to wziąć
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę do dentysty bo mnie pobolewa zab i nawet nie mysle na fundusz.
Dzis gin na 16:30 i tym razem koniecznie listę z pytaniami musze zrobić. Chyba uzależniam sie od arbuza pierwsze co jak wstalam to poszłam troche zjeść ![]() Czy można go zakonserwować lub zamrozić na jesień haha
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Wpiszcie w Google grafice esotiq kimi
|
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta no proszę juz 6 Mc !!!!
))Jaki sen ![]() Kalusia - znany lekarz ?? Ogolnie pytam bo mi dretwienie nogi i skurcze przeszły po magnezie ![]() Trzymam kciuki za wizyty a ja zbieram się z domu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

i nie dość e zobaczę synusia to potwierdzę płeć 

))

co to za konował? Masakra .. i jak tu chodzić z uśmiechem do dentysty