Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 10:14   #3301
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
Hej
Taki upał a to @przylazła

Kacper ma prawie 3 mies i nie uśmiecha się do nas.. Jak się gdzieś zapatrzy czy przez sen tylko.,.

Ale macie dobrze z tym spaniem.,, u nas budzi się równo com3 godz i je butle nawet i 40 min
Wczoraj poszliśmy spać o 23.30, pobudka o 2 i 5 no i od 5 już nie spał

Ja też z zusu nic nie dostałam ale to przez szefową, zaczyna się robić krucho z kasą..,
u mnie na szczescie chlodno ja dostalam okres mc po porodzie..wlozylam imlanta i krawilam prawie 2 tyg .. poszlam do lekarza to dal mi tabletki antykoncepcyjne i po 2 tabletkach nie krwawie

co do jesienno/zimowych ciuszkow , to nie wiem czy az tak bardzo trzeba dzieci opatulac, bo albo beda w wozku, albo w samochodzie.. wiec wydaje mi sie ze kombinezon i cos pod spod cienkiego wystarczy...zalezy tez od temperatury..u mnie jest tak ze na jesieni wieje, a w zime max jest 10 st ciepla albo -5..wszystko wyjdzie w praniu.. ja jestem niesamowitym zmarzluchem wiec bede musiala uwazac zeby malej nie przegrzac..
Stary 2015-08-05, 10:15   #3302
justi699
Zakorzenienie

Ostatnio kacper użadza mi histerie przy jedzeniu. Zje 20/30 ml i ryk. Puszcza i łapie upije kilka łyków i znów. Męczarnia teraz żeby zjadł. W nocy je normalnie

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:16   #3303
country111
Zakorzenienie

Jeszcze mam pytanie. W sobote chce pojechac na caly dzien na grilla za miasto myslicie, ze przy tych upalach to dobry pomysl by brac dziecko czy lepiej siedziec w domu?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:16   #3304
k a j a
Zakorzenienie

Rybka jest z kapturkiem ale ja chciała 62 a ten tylko 74..

Kaczuszka jak ubierasz, hmm np na jesień zakładasz body długi rękaw rajstopki i jakiś ciepły pajacyk albo np body, bluza rajty spodenki i kurteczka

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:17   #3305
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Irmusia ja miałam tak z Blanką jak Ty z Franiem.. Aż przestałam jej dawać cycka.. I też były mega upały.

Wczoraj nad wodą były i koleżanki z dziećmi i jedna ma 5 mies chłopaka i ona się dziwi kiedy ja mam czas umyć głowę.. Wgl takie rzeczy ją dziwią że obiad gotuje jak mam małe dziecko . I zastanawiam się czy ona taka nimotna czy ja wyrodna bo zostawie Lene w lezaczku i idę się myc
Też mam problem z czasem, ale nie zostawiam małego w leżaczku/bujaczku. mój nie rozkłada się na płasko, więc staram się ograniczyć czas w leżaczku i foteliku samochodowym ile się da. Wczoraj byliśmy pierwszy raz tak daleko, żeby spędził w jedną stronę 1,5h w foteliku. Więc bujaczka nie było. jak nigdzie nie jedziemy to wkładam go dwa razy po pół godziny. Tylko że on sam nie chce tam być dłużej niż 10-15min. Zazwyczaj wtedy rozmawiamy, śpiewamy lub czytamy. Mata interesuje go też na krótko, chociaż czasami usnie na niej po 15 minutach na 20min, więc mam wolne tylko nie kąpie się wtedy, bo nie wiadomo, kiedy będzie płacz więc możesz się uważać za szczesciare )

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Mój jak mi ją podaje w nocy to mówi ,,niosę Ci żarłacza białego"

Poka bodziaka Minki

Hmm mój brat pracowal w Niemczech nad takim jeziorem z widokiem na góry i jakoś 3 państwa dzieliło te jezioro?? Chyba że mi się coś przysnilo

U nas noc bardzo spoko jak położyłam mała o 21 obudziła się o 3, później o 7 i teraz
6h przesłała ciągiem a zdarza jej się ze i o 4 wstaje.. Ale nie wybudzam jej bo na wadze przybiera więc jest ok
Dokładnie to jezioro.
Stary 2015-08-05, 10:18   #3306
k a j a
Zakorzenienie

Country jak jest tam cień to bierz. U mnie w chacie sauna, i teraz np lena usypia mi od 8.. A wczoraj byłyśmy nad wodą gdzie leżała w cieniu i spała cały czas.

Lena
Stary 2015-08-05, 10:31   #3307
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny, muszę i ja coś pogrzebać i małej pokupowac na jesień-zimę, nie wiem w zasadzie jak ubierać takiego malucha jakieś body na to rajstopki i taki pajac i na to kombinezon w zależności czy jesień czy zima?? Bez kitu będę musiała się podszkolic
Ja nie wiem jakie rozmiary kupować Boję się, że większości rzeczy nie ubierze.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:34   #3308
k a j a
Zakorzenienie

Marei moja jak posiedzi 10 min w lezaczku to jest super.. Więc jak nie śpi to ją tam wkładam i idę np się myć tzn razem z nią w łazience :p

Lena
Stary 2015-08-05, 10:48   #3309
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
heh mala ucina sobie drzemke a mamusia umyla wlosy, wykapala sie ehh ..wszystko z rana.. musze isc do kosmetyczki, jak myslicie, moge isc z mala??? chce zrobic brwi wosk+ henna..nie wiem czy nie skusic sie na brwi hd... bo mam bardzo jasne brwi..henna trzyma sie okolo mc i wolno brwi mi rosna.. na codzien jeszcze uzywam olowka do brwi...
Ja tez mam jasne a ja kocham wyraźne brwi. Henne robie latem a zimą uzywam cieni z inglota do brwi

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie. W sobote chce pojechac na caly dzien na grilla za miasto myslicie, ze przy tych upalach to dobry pomysl by brac dziecko czy lepiej siedziec w domu?
Ja jade nad morze...
Stary 2015-08-05, 10:50   #3310
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Dziendobry. .. jak te wasze dzieci dlugo spia, zazdroszcze! !! Sylwusia a ty kp bo nie pamietam? Bo ogolnie dzieci na mm spia dluzej bo dluzej trawia, tak mi sie wydaje. ..
Przy pierwszym dziecku kp myślałam tak samo...przy drugim okazało się że dziecko kp też może w.miarę długo spać

Cytat:
Princesika, kliknelam w zarze pełno sukienek i koszulek dla obu dziewczyn na wiosnę i lato, w smyku dla Leny na jesień, dreski, kurteczke, pajacyka minky, i sweterek i w tesco tzw podstawe czyli body i pajace i w pinokio takie wyjściowsze body

A smoczek jest ciumkany dzienne zasypianie odbywa się samoistnie np teraz na kolanach mi odlatuje, często w wózku! Tylko na noc nie chce tak zasnąć i lulam na rękach
A u nas ze smoczkiem dalej nic
Cytat:
Irmusia ja miałam tak z Blanką jak Ty z Franiem.. Aż przestałam jej dawać cycka.. I też były mega upały.

Wczoraj nad wodą były i koleżanki z dziećmi i jedna ma 5 mies chłopaka i ona się dziwi kiedy ja mam czas umyć głowę.. Wgl takie rzeczy ją dziwią że obiad gotuje jak mam małe dziecko . I zastanawiam się czy ona taka nimotna czy ja wyrodna bo zostawie Lene w lezaczku i idę się myc
Ja też zostawiam. Często proszę Kubę że jak zacznie marudzić to niech ja pobuja
Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Jak jest cień to uciekaaaj

Helloł

Moje dziecko poszło spać o 22 a obudziło się 5:30 przewinęłam..wzięłam do nas i do 10:00 spała. Ołł jeee

Tż jedzie zaraz na USG bioderek zapisać. Ciekawe jak terminy...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 10:59   #3311
poldzik
Zadomowienie

Alkamor wiec to zalezy od dziecka.... eh...
Moj padl teraz- od 6 nie spal (a od 3 bylo marudzenie i przysypianie i breczenie)
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:07   #3312
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Alkamor wiec to zalezy od dziecka.... eh...
Moj padl teraz- od 6 nie spal (a od 3 bylo marudzenie i przysypianie i breczenie)
Chyba właśnie od dziecka. Bo innego wytłumaczenia nie widzę z Kubą dluuuugo nie miałam przespanej nocy.

Moje dziecko butle przyjmuje tylko od Tż. Jak ja próbuję dać to jest krzyk.

Maja
Stary 2015-08-05, 11:13   #3313
mehja
Zakorzenienie

U nas nocki spoko ale w dzień to moje dziecię śpi że 2h, przecież to nienormalne. Ale tez mi się wydaje że to przez upały. Oczy się same zamykają ale nie usnie, chyba, że ponoszą ją pół godz. Ale jak odkladam to ryk.

Nastawialam się że będzie jak z synkiem, który tylko jadł i spał a tu taka wymagająca panna mi się trafiła

Irmusia zachowanie twojego Franka jak u nas, to samo ostatnio

Aika trzyma m kciuki za słuch

Szuu bylas na tym usg?

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-08-05 o 11:16
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:13   #3314
poldzik
Zadomowienie

Ja jeszcze z butla nie probowalam boje sie ze potem beda problemy z piersia. Poczekam az bede musiala wrocic do pracy w pazdzierniku.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:18   #3315
mehja
Zakorzenienie

moja dziś je tyle co kot napłakał a jutro jak pokarmu będzie mniej (bo dziś mało je) to ona będzie miała apetyt jak wilk i będzie ciągle na cycku wisiała. Ciągle mnie tak urządza.

muszę iść chyba odciągnąć to mleko, żeby produkcja się nie zmniejszyła
Stary 2015-08-05, 11:24   #3316
Cos_
Zakorzenienie

Ale sie wkurzylam mam skierowanie z Blanka do gastroenterologa i co najblizsze wolne terminy w lutym!!! Ciekawe gdzie mam zdiagnozowac ta skaze :/
Stary 2015-08-05, 11:28   #3317
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Ale sie wkurzylam mam skierowanie z Blanka do gastroenterologa i co najblizsze wolne terminy w lutym!!! Ciekawe gdzie mam zdiagnozowac ta skaze :/
Masakra..... A coś prywatnie?? Ciekawe ile taka wizyta.... Matko NFZ w Polsce i te z☠☠☠ane terminy doprowadzają do wymiotow na samą myśl... -.-
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:34   #3318
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra..... A coś prywatnie?? Ciekawe ile taka wizyta.... Matko NFZ w Polsce i te z☠☠☠ane terminy doprowadzają do wymiotow na samą myśl... -.-
No musze szukac prywatnie nie ma innego wyboru tylko ciekawe ile taka diagnoza potrwa albo sama bym te badania porobila zeby juz byly :/ nawet niewiem czy takie sa.
Stary 2015-08-05, 12:14   #3319
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e

A mój pojechał.zapisać młoda i co?? Nie wiedzą jeszcze jak z terminami (i don't know why ) i kazały zostawić skierowanie z numerem tel. Jak nie zadzwonia to w przyszłym tygodniu będę je "molestowac"

Maja
Stary 2015-08-05, 12:14   #3320
masija
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas chyba faktycznie ten skok rozwojowy.
Skończyła 12 tydz.
Wczoraj do 23 nie spała ( gdzie zawsze usypia ok 21.) + płacz bez powodu.
Do tego płacze ot tak. Leży, gadamy sobie a ta nagle w ryk. Na rękach chwilę ok. Później ryk.

Upały pewnie też robią swoje..

Mama uśpiła ją pół h temu i na razie śpi co już jest wielkim sukcesem

Cos to jest jakaś kpina...:|

Edytowane przez masija
Czas edycji: 2015-08-05 o 12:16
masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:21   #3321
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Marei moja jak posiedzi 10 min w lezaczku to jest super.. Więc jak nie śpi to ją tam wkładam i idę np się myć tzn razem z nią w łazience :p
dokładnie robię tak samo
Moja ma to do siebie ze nei drze się od razu w niebogłosy tylko tak jakby się upomina z 10-15 min ,,hallo ja tui jestem-zajmij się mną!" :P dopiero później jest co raz glosniej i glosniej
Stary 2015-08-05, 12:26   #3322
k a j a
Zakorzenienie

Kaczuszka moja robi 5 min uprzedzenie w postaci głośnego Łe! Łe! Wtedy szybko wychodze z wanny albo jak myje głowę, nie nakładam odżywki bo ona jak się rozzlosci to długo ma zły humor :p

No chyba ze jest glodna to nie na żadnego uprzedzenia :p

Lena
Stary 2015-08-05, 12:43   #3323
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

niestety polska rzeczywistość, w tym kraju lepiej nie chorować
a pediatra nie może skierowań na jakieś badania dać?

Moja usnęła wreszcie pół godziny temu, pomogło dopiero wsadzenie jej w otulaczek. Dobrze, że mam taki cienki bo by się ugotowała ale cóż zrobić, moja to jeszcze maleństwo, ma 4 tyg i lubi tak
Stary 2015-08-05, 12:55   #3324
Princesika
Zakorzenienie

U nas dziwnie z jedzeniem. Laurka je 5 minut o to tylko na lezaco (a nigdy nie jemy w tej pozycji). Jak ja daje w krzyzowa albo spid pachy to jest megs ryk. Je czesto ale je 5 minut

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
dokładnie robię tak samo
Moja ma to do siebie ze nei drze się od razu w niebogłosy tylko tak jakby się upomina z 10-15 min ,,hallo ja tui jestem-zajmij się mną!" :P dopiero później jest co raz glosniej i glosniej
U mnie tak jest w nocy.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Wlaczylam szumisia bo mi juz głowę rozsadzalo od tego noszenia i spi staram sie go nie wlaczac w ciagu dnia, tylko do zasypiania wieczornego ale poległam
Stary 2015-08-05, 12:57   #3325
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
U nas dziwnie z jedzeniem. Laurka je 5 minut o to tylko na lezaco (a nigdy nie jemy w tej pozycji). Jak ja daje w krzyzowa albo spid pachy to jest megs ryk. Je czesto ale je 5 minut

Ej, u mnie też tak jest
Czasami zje na rękach. Ale lepiej jej na leżąco
Boję się ją tak karmić żeby się nie zakrztusiła ale co zrobić? Daję rękę pod głowę i karmię.

Stary 2015-08-05, 13:03   #3326
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

strasznie dalekie terminy...

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas chyba faktycznie ten skok rozwojowy.
Skończyła 12 tydz.
Wczoraj do 23 nie spała ( gdzie zawsze usypia ok 21.) + płacz bez powodu.
Do tego płacze ot tak. Leży, gadamy sobie a ta nagle w ryk. Na rękach chwilę ok. Później ryk.

Upały pewnie też robią swoje..

Mama uśpiła ją pół h temu i na razie śpi co już jest wielkim sukcesem

Cos to jest jakaś kpina...:|
długo takie skoki trwają? ja u O. nie zaważyłam takich czasami marudzi, ale nie tak żeby płakać dlugo bez powodu...

Cytat:
Ej, u mnie też tak jest
Boję się ją tak karmić żeby się nie zakrztusiła ale co zrobić? Daję rękę pod głowę i karmię.
ja w 99% przypadkach karmię na siedząco, ale Małemu żadna pozycja nie przeszkadza, byleby byl cycorek

zasnął właśnie w bujaczku
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 13:07   #3327
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

długo takie skoki trwają? ja u O. nie zaważyłam takich czasami marudzi, ale nie tak żeby płakać dlugo bez powodu...

ja w 99% przypadkach karmię na siedząco, ale Małemu żadna pozycja nie przeszkadza, byleby byl cycorek

Oj nie wiem.. Ale różnie. Podobno parę dni do paru tyg..

Ja ogólnie byłam sceptycznie do tego nastawiona. Do tych skoków.
Ale może faktycznie to jest to. Czepiam się wszystkiego.
Bo skoro nic Lenę nie boli, z tego co widzę. Kupa jest, bąki są ale zmieniła się nie do poznania (płacz/usypianie/itp.) to może to właśnei te skoki.

Zapytam jeszcze jutro panią doktor czy słyszała o czymś takim.

Stary 2015-08-05, 13:11   #3328
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, u mnie też tak jest
Daj ja na boku to sie nie zakrztusi. U mnie na lezaco to ona chyba sie najmniej krztusi bo mleko leci bokiem a nie na wprost.
Dziwne te dzieci

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

W ogole nie wiem jak u was mamy kp ale u mnie to nie jest tak ze kazda pozycja dobra, jak niektore mamy gotuja karmiac. Ja musze siedziec prawie na sztywno, bez ruchu i jeszcze odpowiednio ksiezniczce piers podtrzymywac
Stary 2015-08-05, 13:16   #3329
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Ej, u mnie też tak jest
a może jest jej po prostu gorąco, samo ciaganie cyca jest sporym wysiłkiem dla malucha stąd może te 5 min, a chce na leżąco bo pewnie jej gorąco jak jeszcze sie styka skóra z inna skórą... ja w taki skwar to tylko na leząco ją karmie... bo mi jest z kolei goraco
Stary 2015-08-05, 13:18   #3330
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

Noo to u nas tak samo. Liczy się cyc a nie pozycja ale przeważnie też na siedzaco

Maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości