|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52312214]Myślę, że 2 kocyki, bo w końcu będzie trzeba go wyprać i żeby był na zmianę na czas prania i suszenia
tak samo 2 rożki, 2 śpiworki i inne tego typu rzeczy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]nie no bez przesady, chyba nawet w przypadku prania to ten dzień czy dwa można się bez rożka czy śpiworka obyć. Ja to bardziej myślałam że np. jeden kocyk do otulania, tak typowo do spania, a drugi nie wiem, do wózka, czy na co dzień żeby zabrać ze sobą
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...eczulenia.html uwielbiam takie jednostronne artykuły z cytatami wyrwanymi z kontekstu
ala:
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Spojrzałam na termometr. U nas już 30 stopni. Wszystkie rolety mam w mieszkaniu zasłonięte, przez to spać mi się chce
Niby wstałam o ludzkiej godzinie, ale ruszać mi się nie chce. Zdążyłam zjeść śniadanie, umyć włosy, umyć łazienkę i zetrzeć część kurzy z mebli. A tak to bym tylko leżała...Na dodatek znowu mnie to podbrzusze boli, jak w piątek. Dobrze, że dzisiaj wizyta, to uspokoję się może na chwilę...
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Witam z wietrznej plaży
chwilowo łapie mi net ![]() Próbowałam wczoraj podczytac trochę ale tyle tych stron płodzicie że jestem bez szans ![]() Widziałam tylko śliczne ciuszki z 5.10.15 chyba Gryzeldy? Super! Część widziałam na żywo tylko niestety jak jeszcze były i był wybór rozmiarów to moj tż nic mi nie dał kupić, a późnien jak byłam to już nie było co kupić eh :/ Co do włosów to mi w ciąży pierwszej super gęste się zrobiły. Normalnie przy kazdym czesaniu/myciu trochę tracę a wtedy nic. Ale tak 3-4 miesiące po porodzie zaczeły masakrycznie wypadać. To było straszne! No a fryzjerka mi powiedziała że jak w ciąży niewyłaża to późbiej właśnie jest taka masakra. Teraz mi wypadają jak zawsze wiec liczę na to że po porodzie też będzie normalnie. |
|
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja i ja i ja ! ;D Wysylam zimno ze szkocji
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
o dżizas
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Bo z wlosami to jest tak, ze ciaza jakos tak na to wplywa- ze wlosy sa w fazie katagenu- czyli nie dochodza do fazy telogenu i prawie nie wypadaja.
Czyli to co normlanie by wypadlo siedzi. I konczy sie ciaza i to co zostalo wstrzymabe wypada. Czesto jest tak, ze przez ciaze przyzwyczajamy sie do gestosci nabytej i potem jest wielki placz bo sie wlosy rzadkie. A one wracaja do stanu wyjscia. Niech wam chociaz nie przyjedzie do glowy scinac dradtycznie wlosow bo to nic nie da ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() mam do was pytanie, oczywiście temat przewinął się parę razy, ale jak dotyczy mnie to jestem posrana teraz... Od wczoraj po lamingu ![]() Mervie i Sweetviolet bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie becikowego
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Hej
ja z młodym na balkonie hah a mamy jak w kurorcie z pontoniku zrobiłam basen mamy zabawki sąsiad głośno muzyki wiec mamy nawet muzyke Fo |
|
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co z tą poduszka? To jednak dziecko powinno,na,niej spać czy nie? Czy ona po prostu do czego innego sie przyda? Też jestem w lesie i im dłużej się zastanawiam co powinnam kupić tym więcej mam pytań i tym bardziej nic nie wiem ![]() Cytat:
![]() A sowieckie mnie jeszcze po co,jest szczotka? Tzn wiem, że do czesania, ale czasami dzieci w,ogóle nie mają włosów czy nią wyczesuje sie ta ciemieniuche czy po gołej głowie mam glaskac? ![]() Cytat:
tak samo myślałam o tych kostkach, ale nie wiem czy o to im chodziło, tzn to lobo napisała, że,musi 2 kupić,i ja do niej się odniosłam.A do prania kupujecie jednak ten Fairy non bio? Zamierzacie zamawiać go przez neta? Czy coś innego? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2083 |
|
Raczkowanie
|
Co do pytania. Ja kupuje a w sumie juz mam grubszy z bawełny śpiworek do spania i nie kupuje pościeli tylko kocyk a drugi do wózka właśnie. Do wozka grubszy do łóżka cienki
poza kocykami to dubluje tylko prześcieradła ![]() Wkładkę kupuje taka podobna do adka tyljo mniej wypasiona plastikowa trzyma dziecko super byla przy młodym wiec teraz tez chce a wanienki nie kupuje
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Adka ale to chyba dosyć twarde jest, myślisz że będzie ok? No i sporo,wody będziesz,musiała do wanienki wlewać zeby małego zanurzyć w niej trochę, bo to do wanienki rozumiem, ze się wklada?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Smierdzaca wode z pogorii
I troche smrodu z Huty Katowice Cytat:
Szczotka tez do ciemieniuchy ![]() Do prania, jeszcze nie patrzylam hihi Ale pojade do tesco to zobaczymy.
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
Acapella kładz sie ma lewy bok nogi wyzej od reszty ciała. Jak pojawi sie bol albo krew to ja bym pojechała.
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jak nie będzie Bobas,spał w spiworku to kocykiem tym cienkim bedziesz przykrywala, tak? A co z tą poduszka? W taki razie do czego Ci rozek? Do noszenia, trzymania i karmienia? Czy też w tym,będziesz kladla spac? Maskara:/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdzalam w sklepie Pozatym ja nie cierpie jak mi cos soti i wgl. A ze wode ciepla mamy w czynszu i place grosze nie bede chyba wgl wanienki kupowac tylko malego w wannie kapac od razu. Cisnienie wody mam super takze ;D A i przy remoncie chce kupic prysznic z termostatem, dla bezpieczenstwa malego jak bedzie wiekszy Cytat:
len ze mnie straszny czasami. A njie mam miejsca w lazience wgl. A u nas te angel care chodza po ÂŁ5-10 uzywane. Ostatio babka na car boocie miala upolowala... nie wiem za ile, ale pewnie ponizej ÂŁ5... zla bylam bo w zeszla niedziele bylam wyjatkowo pozno ![]() cena na polskim rynku ok 100zl.. czytam opinie i jest rewelka, w nosie mam wanienke w takim razie ;D hihi
Krzysio 13.12.2015 <3 <3 Nie pale od 26.05.2015! Jestem Ruda, projektuje cuda ! Edytowane przez adka_19 Czas edycji: 2015-08-05 o 11:35 |
||
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie to pewnie jest ten Fakty, ale w Pl on niedostępny i się zastanawiam co tu kupić, czy zamawiać przez neta czy szukać czegoś polskiego. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2090 |
|
Zadomowienie
|
Adka jestem juz w drodze do Ciebie
![]() Ja się już normalnie tocze hahha .. poszłam do ubezpieczalni 10 min od domu .. nawet nie chcecie wiedzieć ile mi zeszło ![]() Co do kocykow te minky są takie grubsze ? Nadają się na zimę ??? Rożek chyva jest tak do noszenia dziecka i trzymania. . Przynajmniej tak kojarzę jak syn znajomych był malutki . Wcinam jeżyny i zaraz biorę się za obiad ![]() Jak wracałam to kupiłam ćwiartke arbuza chłodzi się
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
Nikt mi nie odpisze?
|
|
|
|
#2092 |
|
Raczkowanie
|
co do poduszek to są różne teorie ja małemu na początku nie dawałam ale jak był troszkę większy ze 2 mies to taką cieniutką do wózka i to był komplet z kocykiem
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zimno w domku
poza tym u mnie z racji astmy sa rozszczrlnione okna wiec będę cienkim kocykiem przykrywac. Nie kupuje żadnych mat itd wiec np bedr tez w domu na kocyk dziecko klasc ![]() Minky nie kupuje. Dostałam dla starszego w prezencie nie podoba mi sie Poduszkę daje tzw motylek lub Rogal żeby dziecku glowa nie latala w wózku ani w foteliku. tylko taka będę mieć i tex jedną bo np jak zaśnie maluch w foteliku to mu głowa lata w poduszce jest trzymana.Rożek do szpitala u mnie zadna babcia ani mąż nie weźmie na początku bez mi tez przy pierwszych dobach bedzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Acapella ja ci odpisałam |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Benita zazdraszczam. Ja się gniotę w autobusie.
Acapella laming dobre! Ja miałam różowe plemienia, dziewczyny pisały że się zdarza i jesli nie jest obfite i nie trwa długo, to raczej nic złego, poobserwuj czy się coś niepokojącego będzie działo. Ja zapytam teraz lekarza o te plamie ia to napiszę Za piękne włosy odpowiada progesteron w ciąży. Potem hormony wariują i jest jak jest: Wszystko leci :/ Tkaniny minky mi się bardzo podobają ale to chyba jest poliester? A ja bym wolała czystą bawełnę. Ja robię z włóczki bawełnianej kocyk ale chyba będzie za cienki do łóżeczka, zostawię go na lato
|
#2095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi póki co nie lecą strasznie, tylko tak normalnie..Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pogoda nam się uda na wyjazd w góry, ale tak 25 stopni byłoby ok ![]() Fajny ten wkład do wanienki Cytat:
Są cieńsze i grubsze
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
Szczotka tez potrzebna
nawet jak lekko lysy jest dzidzius w superpharm teraz jedt zestaw nozyczki cazki za 9zl.i laktator za 50 zl
|
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia ja na początku nie będę używać poduszeczki.
Do przykrywania też nie wiem czy pościel czy kocyk... U nas jest ciepło w domu i chyba kocyk na początek. Szczoteczka to właśnie do ciemiączka też
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedzi, chciałam się trochę uspokoić... Tylko co to znaczy długo? Bo myślałam, że już dziś tego nie będzie, w sumie od wczoraj od jakiejś 20 tak mam czy to długo czy nie?
![]() Lobo przepraszam nie zauważyłam tak krótkiej wiadomości wśród innych długich |
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
Po seks zawsze moga sie zdarzyc wiec ja bym sie położyła na lewy nogi do gory nie przejdzie to lekarz.
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że niektóre kładą takie malutkie dzieci spac też w rozku ![]() Co robisz na obiad? Ja nie mam pomysłu:/ z tego gorąca nic mi się nie chce. Cytat:
A do lożeczka bez poduszki, tak? Lobo dziękuję za cierpliwość ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

tak samo 2 rożki, 2 śpiworki i inne tego typu rzeczy 

ala:
Niby wstałam o ludzkiej godzinie, ale ruszać mi się nie chce. Zdążyłam zjeść śniadanie, umyć włosy, umyć łazienkę i zetrzeć część kurzy z mebli. A tak to bym tylko leżała...

upolowala... nie wiem za ile, ale pewnie ponizej ÂŁ5... zla bylam bo w zeszla niedziele bylam wyjatkowo pozno