Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 10:51   #2071
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52312214]Myślę, że 2 kocyki, bo w końcu będzie trzeba go wyprać i żeby był na zmianę na czas prania i suszenia tak samo 2 rożki, 2 śpiworki i inne tego typu rzeczy

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
nie no bez przesady, chyba nawet w przypadku prania to ten dzień czy dwa można się bez rożka czy śpiworka obyć. Ja to bardziej myślałam że np. jeden kocyk do otulania, tak typowo do spania, a drugi nie wiem, do wózka, czy na co dzień żeby zabrać ze sobą
Stary 2015-08-05, 10:54   #2072
kalusia87
Zakorzenienie

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...eczulenia.html uwielbiam takie jednostronne artykuły z cytatami wyrwanymi z kontekstu ala:
Stary 2015-08-05, 10:57   #2073
SweetViolet
Zadomowienie

Spojrzałam na termometr. U nas już 30 stopni. Wszystkie rolety mam w mieszkaniu zasłonięte, przez to spać mi się chce Niby wstałam o ludzkiej godzinie, ale ruszać mi się nie chce. Zdążyłam zjeść śniadanie, umyć włosy, umyć łazienkę i zetrzeć część kurzy z mebli. A tak to bym tylko leżała...
Na dodatek znowu mnie to podbrzusze boli, jak w piątek. Dobrze, że dzisiaj wizyta, to uspokoję się może na chwilę...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:07   #2074
Ani_qa
Zakorzenienie

U nas w cieniu też już 30,6 stopni...
Stary 2015-08-05, 11:14   #2075
benita84
Zadomowienie

Witam z wietrznej plaży chwilowo łapie mi net

Próbowałam wczoraj podczytac trochę ale tyle tych stron płodzicie że jestem bez szans

Widziałam tylko śliczne ciuszki z 5.10.15 chyba Gryzeldy? Super! Część widziałam na żywo tylko niestety jak jeszcze były i był wybór rozmiarów to moj tż nic mi nie dał kupić, a późnien jak byłam to już nie było co kupić eh :/

Co do włosów to mi w ciąży pierwszej super gęste się zrobiły. Normalnie przy kazdym czesaniu/myciu trochę tracę a wtedy nic. Ale tak 3-4 miesiące po porodzie zaczeły masakrycznie wypadać. To było straszne! No a fryzjerka mi powiedziała że jak w ciąży niewyłaża to późbiej właśnie jest taka masakra. Teraz mi wypadają jak zawsze wiec liczę na to że po porodzie też będzie normalnie.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:17   #2076
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Fionka a ta siateczka to taka grubsza, czy cienka? Bo ta wkładka to jest po to, żeby dziecko,nie byli całe zanurzone w wodzie? Czy żeby miało bezpieczniej? Czy po co? Ale że mnie tuman

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja planuje kupic takie cos :

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, mam to samo mało rozumiem z obsługi małego ludzia
I ja i ja i ja ! ;D

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U nas w cieniu też już 30,6 stopni...
Wysylam zimno ze szkocji

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:19   #2077
czubasek20
Zakorzenienie

Jak ja bym chciala 14 stopni....

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:20   #2078
mervie
Rozeznanie

o dżizas Adka, lecę do Ciebie- chcesz coś z DeGie?
Stary 2015-08-05, 11:22   #2079
sylwoha
Zakorzenienie

Bo z wlosami to jest tak, ze ciaza jakos tak na to wplywa- ze wlosy sa w fazie katagenu- czyli nie dochodza do fazy telogenu i prawie nie wypadaja.
Czyli to co normlanie by wypadlo siedzi. I konczy sie ciaza i to co zostalo wstrzymabe wypada.
Czesto jest tak, ze przez ciaze przyzwyczajamy sie do gestosci nabytej i potem jest wielki placz bo sie wlosy rzadkie.
A one wracaja do stanu wyjscia.
Niech wam chociaz nie przyjedzie do glowy scinac dradtycznie wlosow bo to nic nie da

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:22   #2080
acapella
Zadomowienie

Hejka
mam do was pytanie, oczywiście temat przewinął się parę razy, ale jak dotyczy mnie to jestem posrana teraz... Od wczoraj po lamingu mam brązowy śluz, nie to, że krwawię czy jakoś dużo tego tylko po prostu śluz jest brązowy... Zauważyłam dopiero na wkładce późnym wieczorem, w nocy i dziś jest tak samo. Czy to normalne czy nie bo nie wiem czy panikować i dzwonić do lekarza?

Mervie i Sweetviolet bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie becikowego
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:24   #2081
lobofylia
Raczkowanie

Hej ja z młodym na balkonie hah a mamy jak w kurorcie z pontoniku zrobiłam basen mamy zabawki sąsiad głośno muzyki wiec mamy nawet muzyke

Fo
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:25   #2082
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Raczej jest różnica, bo to dwie różne dawki są. Ja miałam 75. Zresztą nie masz napisane na skierowaniu? Receptę dostałaś na glukozę? Tam też powinno pisać.

Mało magnezu? Ja miałam takie drętwienia rąk i magnez pomógł. Zresztą teraz też biorę dodatkowy ze względu na skurcze.

Ja też bym nie chciała... Ale do pracy wrócić będę musiała... Mamy trochę czasu, żeby pomyśleć ja to rozegrać.

Drogie są jak ch.olera Można znaleźć taniej, ale są brzydsze i mniej stron

Ja jakiś czas temu kupiłam jedną piżamę Esotiq (fajny materiał, wygodna), żeby mieć nową do szpitala i będę potrzebować jeszcze dwie koszule, więc jedną pewnie z Estoiq a drugą jakąś taką tanią do porodu. Ogólnie polecam Esotiq Tylko jedna koszula mi się nie sprawdziła (taka jakby bokserka), bo się rozciągały ramiączka.
No i często mają korzystne promocje

Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ja właśnie może kupię jeden, żeby mieć na początek, a później dokupię. Chyba, że wcześniej znajdę coś fajnego i ulegnę

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

A w ogóle to ja też jestem daleko w lesie z wyprawką... Jakoś mnie przeraża to wszystko...
Chyba tez kupie jeden na początek taki grubszy, skoro to zima bedzie, a potem się zobaczy. Zamierzasz kupować te minky?

No i co z tą poduszka? To jednak dziecko powinno,na,niej spać czy nie? Czy ona po prostu do czego innego sie przyda?

Też jestem w lesie i im dłużej się zastanawiam co powinnam kupić tym więcej mam pytań i tym bardziej nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
My nie mielismy zadnej podkladki do wanienki. Tz kapal, jedna raczka pod glowke a druga myl.

Co do kocykow, ja mam od zarypania ale dwa w zupelnosci wystarcza. Jeden wlasnie grubsszy a drugi taki letni.

My obcinalismy paznokietki nozyczkami, te cale zestawy wedlug mnie malo przydatne.
W takim razie kupie nożyczki, albo jak,znajdę taki mały zestaw nożyczki plus obcinacz, taki byłby najlepszy

A sowieckie mnie jeszcze po co,jest szczotka? Tzn wiem, że do czesania, ale czasami dzieci w,ogóle nie mają włosów czy nią wyczesuje sie ta ciemieniuche czy po gołej głowie mam glaskac?

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
nie no bez przesady, chyba nawet w przypadku prania to ten dzień czy dwa można się bez rożka czy śpiworka obyć. Ja to bardziej myślałam że np. jeden kocyk do otulania, tak typowo do spania, a drugi nie wiem, do wózka, czy na co dzień żeby zabrać ze sobą
Też tak uwazam, jeden dzień można jakoś zmienić tak samo myślałam o tych kostkach, ale nie wiem czy o to im chodziło, tzn to lobo napisała, że,musi 2 kupić,i ja do niej się odniosłam.

A do prania kupujecie jednak ten Fairy non bio? Zamierzacie zamawiać go przez neta? Czy coś innego?

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:27   #2083
lobofylia
Raczkowanie

Co do pytania. Ja kupuje a w sumie juz mam grubszy z bawełny śpiworek do spania i nie kupuje pościeli tylko kocyk a drugi do wózka właśnie. Do wozka grubszy do łóżka cienki poza kocykami to dubluje tylko prześcieradła

Wkładkę kupuje taka podobna do adka tyljo mniej wypasiona plastikowa trzyma dziecko super byla przy młodym wiec teraz tez chce a wanienki nie kupuje
Stary 2015-08-05, 11:27   #2084
syylwuska
Zakorzenienie

Adka ale to chyba dosyć twarde jest, myślisz że będzie ok? No i sporo,wody będziesz,musiała do wanienki wlewać zeby małego zanurzyć w niej trochę, bo to do wanienki rozumiem, ze się wklada?

Stary 2015-08-05, 11:29   #2085
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
o dżizas Adka, lecę do Ciebie- chcesz coś z DeGie?
Smierdzaca wode z pogorii
I troche smrodu z Huty Katowice

Cytat:
Chyba tez kupie jeden na początek taki grubszy, skoro to zima bedzie, a potem się zobaczy. Zamierzasz kupować te minky?

No i co z tą poduszka? To jednak dziecko powinno,na,niej spać czy nie? Czy ona po prostu do czego innego sie przyda?

Też jestem w lesie i im dłużej się zastanawiam co powinnam kupić tym więcej mam pytań i tym bardziej nic nie wiem

W takim razie kupie nożyczki, albo jak,znajdę taki mały zestaw nożyczki plus obcinacz, taki byłby najlepszy

A sowieckie mnie jeszcze po co,jest szczotka? Tzn wiem, że do czesania, ale czasami dzieci w,ogóle nie mają włosów czy nią wyczesuje sie ta ciemieniuche czy po gołej głowie mam glaskac?

Też tak uwazam, jeden dzień można jakoś zmienić tak samo myślałam o tych kostkach, ale nie wiem czy o to im chodziło, tzn to lobo napisała, że,musi 2 kupić,i ja do niej się odniosłam.

A do prania kupujecie jednak ten Fairy non bio? Zamierzacie zamawiać go przez neta? Czy coś innego?

Ja kupuje Minky
Szczotka tez do ciemieniuchy
Do prania, jeszcze nie patrzylam hihi
Ale pojade do tesco to zobaczymy.

Stary 2015-08-05, 11:31   #2086
lobofylia
Raczkowanie

Acapella kładz sie ma lewy bok nogi wyzej od reszty ciała. Jak pojawi sie bol albo krew to ja bym pojechała.
Stary 2015-08-05, 11:31   #2087
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Co do pytania. Ja kupuje a w sumie juz mam grubszy z bawełny śpiworek do spania i nie kupuje pościeli tylko kocyk a drugi do wózka właśnie. Do wozka grubszy do łóżka cienki poza kocykami to dubluje tylko prześcieradła

Wkładkę kupuje taka podobna do adka tyljo mniej wypasiona plastikowa trzyma dziecko super byla przy młodym wiec teraz tez chce a wanienki nie kupuje
Ja spiworek też już mam czyli jak nie będzie Bobas,spał w spiworku to kocykiem tym cienkim bedziesz przykrywala, tak?

A co z tą poduszka?

W taki razie do czego Ci rozek? Do noszenia, trzymania i karmienia? Czy też w tym,będziesz kladla spac?

Maskara:/

Stary 2015-08-05, 11:32   #2088
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka ale to chyba dosyć twarde jest, myślisz że będzie ok? No i sporo,wody będziesz,musiała do wanienki wlewać zeby małego zanurzyć w niej trochę, bo to do wanienki rozumiem, ze się wklada?
Nie jest twarde, to taka gumowa siatka.
sprawdzalam w sklepie
Pozatym ja nie cierpie jak mi cos soti i wgl.
A ze wode ciepla mamy w czynszu i place grosze nie bede chyba wgl wanienki kupowac tylko malego w wannie kapac od razu.
Cisnienie wody mam super takze ;D
A i przy remoncie chce kupic prysznic z termostatem, dla bezpieczenstwa malego jak bedzie wiekszy

Cytat:

Ja wlasnie tak pomyslalam bo grat mniej w domu a pozatym zawsze moge wyrzucic na balkon zeby wyschla len ze mnie straszny czasami. A njie mam miejsca w lazience wgl.

A u nas te angel care chodza po ÂŁ5-10 uzywane.
Ostatio babka na car boocie miala upolowala... nie wiem za ile, ale pewnie ponizej ÂŁ5... zla bylam bo w zeszla niedziele bylam wyjatkowo pozno

cena na polskim rynku ok 100zl..
czytam opinie i jest rewelka, w nosie mam wanienke w takim razie ;D hihi

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-08-05 o 11:35
Stary 2015-08-05, 11:33   #2089
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Smierdzaca wode z pogorii
I troche smrodu z Huty Katowice

Ja kupuje Minky
Szczotka tez do ciemieniuchy
Do prania, jeszcze nie patrzylam hihi
Ale pojade do tesco to zobaczymy.
Dwa kocyki minky kupujesz i poduszkę tez?

U Ciebie to pewnie jest ten Fakty, ale w Pl on niedostępny i się zastanawiam co tu kupić, czy zamawiać przez neta czy szukać czegoś polskiego.

Stary 2015-08-05, 11:36   #2090
0enedue
Zadomowienie

Adka jestem juz w drodze do Ciebie
Ja się już normalnie tocze hahha .. poszłam do ubezpieczalni 10 min od domu .. nawet nie chcecie wiedzieć ile mi zeszło

Co do kocykow te minky są takie grubsze ? Nadają się na zimę ???

Rożek chyva jest tak do noszenia dziecka i trzymania. . Przynajmniej tak kojarzę jak syn znajomych był malutki .

Wcinam jeżyny i zaraz biorę się za obiad

Jak wracałam to kupiłam ćwiartke arbuza chłodzi się

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:36   #2091
acapella
Zadomowienie

Nikt mi nie odpisze?
Stary 2015-08-05, 11:37   #2092
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Dwa kocyki minky kupujesz i poduszkę tez?

U Ciebie to pewnie jest ten Fakty, ale w Pl on niedostępny i się zastanawiam co tu kupić, czy zamawiać przez neta czy szukać czegoś polskiego.

co do poduszek to są różne teorie ja małemu na początku nie dawałam ale jak był troszkę większy ze 2 mies to taką cieniutką do wózka i to był komplet z kocykiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 53.jpg (120,8 KB, 10 załadowań)
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:43   #2093
lobofylia
Raczkowanie

Ja mam zimno w domku poza tym u mnie z racji astmy sa rozszczrlnione okna wiec będę cienkim kocykiem przykrywac. Nie kupuje żadnych mat itd wiec np bedr tez w domu na kocyk dziecko klasc

Minky nie kupuje. Dostałam dla starszego w prezencie nie podoba mi sie

Poduszkę daje tzw motylek lub Rogal żeby dziecku glowa nie latala w wózku ani w foteliku. tylko taka będę mieć i tex jedną bo np jak zaśnie maluch w foteliku to mu głowa lata w poduszce jest trzymana.

Rożek do szpitala u mnie zadna babcia ani mąż nie weźmie na początku bez mi tez przy pierwszych dobach bedzie lepiej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Acapella ja ci odpisałam
Stary 2015-08-05, 11:45   #2094
rudaska
Zakorzenienie

Benita zazdraszczam. Ja się gniotę w autobusie.

Acapella laming dobre! Ja miałam różowe plemienia, dziewczyny pisały że się zdarza i jesli nie jest obfite i nie trwa długo, to raczej nic złego, poobserwuj czy się coś niepokojącego będzie działo. Ja zapytam teraz lekarza o te plamie ia to napiszę

Za piękne włosy odpowiada progesteron w ciąży. Potem hormony wariują i jest jak jest: Wszystko leci :/

Tkaniny minky mi się bardzo podobają ale to chyba jest poliester? A ja bym wolała czystą bawełnę. Ja robię z włóczki bawełnianej kocyk ale chyba będzie za cienki do łóżeczka, zostawię go na lato
Stary 2015-08-05, 11:46   #2095
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Co do włosów to mi w ciąży pierwszej super gęste się zrobiły. Normalnie przy kazdym czesaniu/myciu trochę tracę a wtedy nic. Ale tak 3-4 miesiące po porodzie zaczeły masakrycznie wypadać. To było straszne! No a fryzjerka mi powiedziała że jak w ciąży niewyłaża to późbiej właśnie jest taka masakra. Teraz mi wypadają jak zawsze wiec liczę na to że po porodzie też będzie normalnie.
Nie strasz Mi póki co nie lecą strasznie, tylko tak normalnie..

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ja planuje kupic takie cos :

I ja i ja i ja ! ;D

Wysylam zimno ze szkocji
Powiało chłodem
Mam nadzieję, że pogoda nam się uda na wyjazd w góry, ale tak 25 stopni byłoby ok
Fajny ten wkład do wanienki

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hejka
mam do was pytanie, oczywiście temat przewinął się parę razy, ale jak dotyczy mnie to jestem posrana teraz... Od wczoraj po lamingu mam brązowy śluz, nie to, że krwawię czy jakoś dużo tego tylko po prostu śluz jest brązowy... Zauważyłam dopiero na wkładce późnym wieczorem, w nocy i dziś jest tak samo. Czy to normalne czy nie bo nie wiem czy panikować i dzwonić do lekarza?

Mervie i Sweetviolet bardzo dziękuję za odpowiedzi w sprawie becikowego
Wiem, że po seksie może się tak zdarzać, ale jak nie będzie przestawać, to ja bym jednak zgłosiła się do lekarza.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Są cieńsze i grubsze
Stary 2015-08-05, 11:46   #2096
lobofylia
Raczkowanie

Szczotka tez potrzebna nawet jak lekko lysy jest dzidzius w superpharm teraz jedt zestaw nozyczki cazki za 9zl.i laktator za 50 zl
Stary 2015-08-05, 11:48   #2097
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwia ja na początku nie będę używać poduszeczki.
Do przykrywania też nie wiem czy pościel czy kocyk... U nas jest ciepło w domu i chyba kocyk na początek.
Szczoteczka to właśnie do ciemiączka też
Stary 2015-08-05, 11:49   #2098
acapella
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi, chciałam się trochę uspokoić... Tylko co to znaczy długo? Bo myślałam, że już dziś tego nie będzie, w sumie od wczoraj od jakiejś 20 tak mam czy to długo czy nie?
Lobo przepraszam nie zauważyłam tak krótkiej wiadomości wśród innych długich
Stary 2015-08-05, 11:49   #2099
lobofylia
Raczkowanie

Po seks zawsze moga sie zdarzyc wiec ja bym sie położyła na lewy nogi do gory nie przejdzie to lekarz.
Stary 2015-08-05, 11:50   #2100
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Adka jestem juz w drodze do Ciebie
Ja się już normalnie tocze hahha .. poszłam do ubezpieczalni 10 min od domu .. nawet nie chcecie wiedzieć ile mi zeszło

Rożek chyva jest tak do noszenia dziecka i trzymania. . Przynajmniej tak kojarzę jak syn znajomych był malutki .

Wcinam jeżyny i zaraz biorę się za obiad

Jak wracałam to kupiłam ćwiartke arbuza chłodzi się
Minky są dwa rodzaje z wypełnieniem i bez, więc są i cieplejsze i cieńsze. Spokojnie nadają się na zimę, one z,jednej strony są bawełniane, a z drugiej mają taki plusz miły w dotyku

Wiem, że niektóre kładą takie malutkie dzieci spac też w rozku
Co robisz na obiad? Ja nie mam pomysłu:/ z tego gorąca nic mi się nie chce.

Cytat:
Ja mam zimno w domku poza tym u mnie z racji astmy sa rozszczrlnione okna wiec będę cienkim kocykiem przykrywac. Nie kupuje żadnych mat itd wiec np bedr tez w domu na kocyk dziecko klasc

Minky nie kupuje. Dostałam dla starszego w prezencie nie podoba mi sie

Poduszkę daje tzw motylek lub Rogal żeby dziecku glowa nie latala w wózku ani w foteliku. tylko taka będę mieć i tex jedną bo np jak zaśnie maluch w foteliku to mu głowa lata w poduszce jest trzymana.

Rożek do szpitala u mnie zadna babcia ani mąż nie weźmie na początku bez mi tez przy pierwszych dobach bedzie lepiej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Acapella ja ci odpisałam
Czyli masz chłodno w domu i w spiworku jeszcze tym cienkim kocykiem przykryjesz?

A do lożeczka bez poduszki, tak?

Lobo dziękuję za cierpliwość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości