Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 12:06   #3451
malinka103
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Zapraszam na ciepłe bułeczki
Jejciu aż mi ślinka leci na sam widok :sly:
Ja mam ochote zrobic buleczki czosnkowe i nie moge sie zebrac za ich zrobienie

Co do łóżeczka to my już mamy, ale odkupywalismy uzywane wiec sie trafiło w dobrym stanie i kupiliśmy
Stary 2015-08-05, 12:13   #3452
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A to skolioza jest u Ciebie wskazaniem do CC?
Nie nic jeszcze o tym lekarzowi nie mowilam tylko jestem po in vitro i mam łożysko trochę przodujace i lekarz sam stwierdził ze CC bo nie ma co ryzykować.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:15   #3453
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Nie nic jeszcze o tym lekarzowi nie mowilam tylko jestem po in vitro i mam łożysko trochę przodujace i lekarz sam stwierdził ze CC bo nie ma co ryzykować.
Rozumiem, najważniejsze żeby poród dobrze przebiegł i dzidziuś zdrowy się urodził
Stary 2015-08-05, 12:18   #3454
Amelia16
Zadomowienie

Ja już po wizycie okazało się, że wcale nie jest tak źle z tą blizną!!! Spłyca się, ale w granicach normy, nie ma powodu do obaw, doktor powiedział, że mięśnie brzucha przejmują sporo ciężaru, maleństwo wycofało się trochę z kanału chociaż dalej pośladkowo, ale już tak nie uciska jako recepta odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek. No i wersja na dziś: dziewczynka zostaje dziewczynką dzięki temu nie muszę się pokazywać za tydzień, dopiero za 2 tygodnie jak będę szła po zwolnienie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość

Wiem tez mi sie podoba ale u nas nie wszystkim Franek sie podoba
My też jak powiedzieliśmy to zaczęło się kręcenie nosem u niektórych nie powiem, trochę to jest zniechęcające, ale... niektórzy kręcą nosem, a ja mam to w nosie Nie daj się przegadać innym, każdy ma swój gust

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Amelia ja też się zaczynam zastanawiać nad imieniem. Od początku chcialam Julię, mąż się ze mną droczyl i wymyslal inne imiona. Jak powiedział że Julka mu się podoba to ucieszylam się, ale on bierze pod uwagę jeszcze Natalie i już sama nie wiem. Natalka też ładnie. A mężowi chodzi o to żeby za dużo Julek nie było, bo to bardzo popularne imię od jakiegoś czasu.
Szczęście, że jeszcze mamy tyle czasu na zastanawianie ...

Cytat:
Powiem Ci że ja też mam lekkie wątpliwości,niby cały czas zwracamy się do brzuszka Lenka ale myślę czy może jakieś inne imię wybrać,no nie wiem już sama
O właśnie mam takie same odczucia, Marcelina to najbliższe mi imię, a jednak ciągle mnie jakieś myśli nachodzą

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Co do imienia to jak wiecie my nie możemy się dogadać, mąż do brzucha mówi tylko Julka, ja ostatnio też jak mówię o małej to o Julce i chyba tak zostanie... Póki co nie podejmuje tego tematu, bo nie ma sensu, a jak przy porodzie się zgodzi na Emilkę to będzie super
Mam chrześnicę Emilkę, złote dziecko w ogóle śliczne imię, takie słodkie

Widziałam, że jednak sporo z Was ma jeszcze mętlik w głowie z imieniem, pocieszyłyście mnie.... Myślałam, że tylko ja mam jakieś zawirowania

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Witam się po nocy Dziś spałam, co prawda kiepsko. Na cztery pobudki zaobserwowałam, że Fasol robi sobie niezły aerobik - za każdym razem kopniaki. To wyjaśnia, dlaczego w ciągu dnia jest taki spokojny i uaktywnia się tylko o trzech porach. Śmieszny dzieciaczek
To oby po porodzie się zmieniło i bardziej aktywny był jednak za dnia a nie w nocy urządzał harce

Poznanianka, Kasiula trzymam ogromne kciuki za wizyty!!! Myślę, że dziś dzień dobrych wieści
Stary 2015-08-05, 12:23   #3455
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie okazało się, że wcale nie jest tak źle z tą blizną!!! Spłyca się, ale w granicach normy, nie ma powodu do obaw, doktor powiedział, że mięśnie brzucha przejmują sporo ciężaru, maleństwo wycofało się trochę z kanału chociaż dalej pośladkowo, ale już tak nie uciska jako recepta odpoczynek, odpoczynek i jeszcze raz odpoczynek. No i wersja na dziś: dziewczynka zostaje dziewczynką dzięki temu nie muszę się pokazywać za tydzień, dopiero za 2 tygodnie jak będę szła po zwolnienie

My też jak powiedzieliśmy to zaczęło się kręcenie nosem u niektórych nie powiem, trochę to jest zniechęcające, ale... niektórzy kręcą nosem, a ja mam to w nosie Nie daj się przegadać innym, każdy ma swój gust

Szczęście, że jeszcze mamy tyle czasu na zastanawianie ...

O właśnie mam takie same odczucia, Marcelina to najbliższe mi imię, a jednak ciągle mnie jakieś myśli nachodzą

Mam chrześnicę Emilkę, złote dziecko w ogóle śliczne imię, takie słodkie

Widziałam, że jednak sporo z Was ma jeszcze mętlik w głowie z imieniem, pocieszyłyście mnie.... Myślałam, że tylko ja mam jakieś zawirowania

To oby po porodzie się zmieniło i bardziej aktywny był jednak za dnia a nie w nocy urządzał harce

Poznanianka, Kasiula trzymam ogromne kciuki za wizyty!!! Myślę, że dziś dzień dobrych wieści
No to super ze wizyta udana ja mam jutro i ide z wynikami glukozy ciekawe co mi powie.

Jezeli na nastepnym usg potwierdzi sie chlopak to ja nie zmieniam zdania i bedzie Franuś mam nadzieje ze nic mu nie odpadło :p
Stary 2015-08-05, 12:57   #3456
agne19s
Zadomowienie

Dziewczyny właśnie wyszłam od gin i powiedziała mi ze nic nie wskazuje na chłopca jednak. No kurde, ale jest ułożony posladkowo i być może siedzi na genitaliach. Troszkę się zawiodłam bo byłam nastawiona na chłopaka, z dwóch poprzednich wizyt miał być chłopiec to nagle mogło mu coś odpaść ? No i z cytologi wyszedł mi stan zapalny. Ale po tych wszystkich emocjach zapomniałam zapytać co z tym robimy i nie przepisala żadnych leków...
Stary 2015-08-05, 13:07   #3457
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie wyszłam od gin i powiedziała mi ze nic nie wskazuje na chłopca jednak. No kurde, ale jest ułożony posladkowo i być może siedzi na genitaliach. Troszkę się zawiodłam bo byłam nastawiona na chłopaka, z dwóch poprzednich wizyt miał być chłopiec to nagle mogło mu coś odpaść ? No i z cytologi wyszedł mi stan zapalny. Ale po tych wszystkich emocjach zapomniałam zapytać co z tym robimy i nie przepisala żadnych leków...
Pewnie masz rację, uciska sobie po prostu siusiaczka siedząc i nie widać. Poza tym lekarze często się mylą. Ale dziwię się, że nie dała Ci leków skoro stan zapalny kurcze ja bym wróciła do niej i zapytała o plan leczenia
Stary 2015-08-05, 13:18   #3458
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym tez dzwoniła do gin albo poprostu się wróciła... to dzidzka taka spokojna ze się nie wiercila podczas badania? To chyba tylko moja dama takie fiksy urządza zawsze ze pipke to z 10 razy przynajmniej pokazuje trzymam kciuki jednak za chlopca u Ciebie, a gin mowil ile waży maluszek?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Amelia, świetnie ze z blizna nie jest źle, dobre wiadomości, no i jednak dziewuszka
Stary 2015-08-05, 13:21   #3459
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, super, że z blizną wszystko ok

agne19s, szkoda, że dzidzia nie chce współpracować. Trzymam kciuki, żeby to jednak był Twój wymarzony chłopczyk

Ja z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłam 25 tydzień Oto fotka brzucha Tak byle jako jestem ubrana, ale po domu lubię chodzić w luźnych ciuchach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1234.jpg (31,3 KB, 49 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 13:22   #3460
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja bym tez dzwoniła do gin albo poprostu się wróciła... to dzidzka taka spokojna ze się nie wiercila podczas badania? To chyba tylko moja dama takie fiksy urządza zawsze ze pipke to z 10 razy przynajmniej pokazuje trzymam kciuki jednak za chlopca u Ciebie, a gin mowil ile waży maluszek?

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Amelia, świetnie ze z blizna nie jest źle, dobre wiadomości, no i jednak dziewuszka
Nie. Kurde nie powiedziała właśnie nawet ile waży. Bardzo długo oglądała serce praktycznie 3/4 badania powiedziała że zastawki pracują dobrze ale na tym etapie ciężko ocenić całe serce. Co za baba.
Stary 2015-08-05, 13:26   #3461
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Kurde nie powiedziała właśnie nawet ile waży. Bardzo długo oglądała serce praktycznie 3/4 badania powiedziała że zastawki pracują dobrze ale na tym etapie ciężko ocenić całe serce. Co za baba.
Co za głupoty opowiada Mi na połówkowym lekarz całe serduszko dokładnie obejrzał - zastawki, komory, wszystko. A to był dokładnie 21+2. Co za baba

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-05, 13:29   #3462
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Kobieto okrutna jesteś Się obśliniłam
Stary 2015-08-05, 13:30   #3463
agne19s
Zadomowienie

Zadzwoniłam do niej i powiedziała że razem ze skierowaniem na glukoze zaznaczyła też inne badania i po wynikach Będziemy wiedzieć.co robic
Stary 2015-08-05, 13:35   #3464
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, a Twoja niunie zwazyli? Jestem ciekawa ile ważą dzieciaczki na tym etapie
Stary 2015-08-05, 13:43   #3465
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Amelia16, super, że z blizną wszystko ok

agne19s, szkoda, że dzidzia nie chce współpracować. Trzymam kciuki, żeby to jednak był Twój wymarzony chłopczyk

Ja z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić, że dziś zaczęłam 25 tydzień Oto fotka brzucha Tak byle jako jestem ubrana, ale po domu lubię chodzić w luźnych ciuchach
Świetny okrąglutki
U mnie zaczął szybko rosnąć mój brzusio, tydzień temu było 89, dziś już 93 cm Rośnie babocha
Stary 2015-08-05, 14:25   #3466
201604151126
Konto usunięte

Przyszła reszta moich zakupów, ale nie mam gdzie tego składać bo mąż się jeszcze za pokoik nie zabrał, stoi pusty co mnie denerwuje ale muszę poczekać jeszcze parę tygodni.
Załącznik 6030096

Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Czas edycji: 2016-04-13 o 20:54
Stary 2015-08-05, 14:41   #3467
agne19s
Zadomowienie

Chyba nie dodał się mój post. Albo aplikacja swiruje, zadzwoniłam do niej i powiedziała że wraz ze skierowaniem na glukoze zaznaczyła też inne badania i po wynikach będziemy wiedzieć co dalej...
Stary 2015-08-05, 15:12   #3468
laszczmagdalena
Zadomowienie

GG do laszczmagdalena

Dziewczyny, ja sobie właśnie weszłam na facebooku na profil "posiłki w szpitalach" i zaczynam myśleć, że jak mąż mnie nie będzie dokarmiał to nie przetrwamy z Małą pobytu tam po porodzie

laszczmagdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 15:33   #3469
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja sobie właśnie weszłam na facebooku na profil "posiłki w szpitalach" i zaczynam myśleć, że jak mąż mnie nie będzie dokarmiał to nie przetrwamy z Małą pobytu tam po porodzie
Ja mam nadzieję że dzięki tym "wykwintnym" potrawa schudne 10 kilo
Stary 2015-08-05, 15:41   #3470
Gaabbi
Wtajemniczenie

Nie wiem, czy dam radę Was nadrobić Ale ja jestem, jakby co

Mam zapalenie zatok, niestety Od wczoraj biorę antybiotyk

Z ostatniej strony wyczytałam, że mają niektóre z Was problem z wyborem imienia. U nas to samo
Ja obstawiam Marysię, albo Marcelinkę.
Tż obstawia Zosię, albo Zuzię.
A Hania jest stanowcza i zdecydowanie wszystkim w koło ogłasza, że będzie miała siostrzyczkę Marysię Mało tego, nie chce słyszeć o zmianie decyzji
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 16:04   #3471
lexie42
Zakorzenienie

Szkoda że nie mam cytowania w telefonie my z mężem zrobiliśmysobie ponad 3 godzinny spacer brzegiem morza na wydmy. Oczywiście z przerwami. Mała całą drogę spała, dopiero na miejscu zaczęła się rozpychac z prawej na lewą. Teraz też fika
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 16:04   #3472
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość

Za to mogę Wam pokazać moje zdjęcie - które muszę niedługo zaktualizować - z nowym brzuszkiem Moze wykorzystacie pomysł
Super pomysł ja nie robię żadnej sesji w ciąży, ale za to ostatnio trafiłam na stronkę studio, które robi takie sesje noworodkowe i zaczęłam się zastanawiać. Zobaczcie jakie słodkie: http://www.sweetmemory.pl/fotografia...-sweet-memory/

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój się nie wypina w ogóle
zresztą mi się wydaje że on za lekko kopie, nieraz to ledwo czuję..
Czeko, u mnie tak samo. Nie widzę, żeby się wypinała, a ruchy i kopniaki zazwyczaj też delikatne. Za to wczoraj szalała masakrycznie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Za to teraz zagwozdka nad drugim imieniem, mąż mnie straszy, że będzie Geralt. I już to widzę, jak tłumaczy naszemu proboszczowi, że był taki święty - święty Geralt z Rivii, patron uciśnionych i ciemiężonych
Ale się uśmiałam z tym Geraltem wcale bym się nie zdziwiła jakby ksiądz uwierzył lol

Cytat:
Ja też chcę takie pyszności

Cytat:
To strasznie dziwne... może ma taki słaby sprzęt? Chociaż do licha, obliczenie wagi to podstawa

My wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Tż nie był jakoś super chętny, chyba chodzi ze mną trochę na siłę, ale trudno. Położna pozachwalała szpital, powiedziała co nieco o porodzie i zrobiła nam takie krótkie ćwiczenia rozciągające i relaksacyjne, ale konkretów na razie mało. Dobrze, że szkoła bezpłatna

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 16:51   #3473
201604151126
Konto usunięte

A ja właśnie wrócił am od dentysty akurat jak wyjezdzalam straszna burza się zaczęła cala drogę byłam w strachu bo pioruny do okala ale jakoś dojechalam.
Stary 2015-08-05, 17:04   #3474
peachella
Rozeznanie

Hej, ja wlaśnie wyszłam z IP. Pojechaliśmy z mężem bo od wczoraj mam mega twardy brzuch, naet po nospie i magnezie nie przechodziło. Ale wszystko ok. Mam brać magnez + nospę forte doraźnie. Krótkie usg mi lekarz zrobił, i moja Maja waży już 1100 g w 26 + 2 tc. Leży pupą do dołu. Przynajmniej jestem spokojniejsza, że pojechałam
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 17:35   #3475
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej, ja wlaśnie wyszłam z IP. Pojechaliśmy z mężem bo od wczoraj mam mega twardy brzuch, naet po nospie i magnezie nie przechodziło. Ale wszystko ok. Mam brać magnez + nospę forte doraźnie. Krótkie usg mi lekarz zrobił, i moja Maja waży już 1100 g w 26 + 2 tc. Leży pupą do dołu. Przynajmniej jestem spokojniejsza, że pojechałam
To super ze wszystko dobrze sprawdzilas i jestes spokojniesza
Stary 2015-08-05, 17:44   #3476
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko ok

Ja właśnie siedzę w poczekalni, ale poślizg jest...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-05, 17:48   #3477
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Super pomysł ja nie robię żadnej sesji w ciąży, ale za to ostatnio trafiłam na stronkę studio, które robi takie sesje noworodkowe i zaczęłam się zastanawiać. Zobaczcie jakie słodkie: http://www.sweetmemory.pl/fotografia...-sweet-memory/

Czeko, u mnie tak samo. Nie widzę, żeby się wypinała, a ruchy i kopniaki zazwyczaj też delikatne. Za to wczoraj szalała masakrycznie

Ale się uśmiałam z tym Geraltem wcale bym się nie zdziwiła jakby ksiądz uwierzył lol

Ja też chcę takie pyszności

To strasznie dziwne... może ma taki słaby sprzęt? Chociaż do licha, obliczenie wagi to podstawa

My wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Tż nie był jakoś super chętny, chyba chodzi ze mną trochę na siłę, ale trudno. Położna pozachwalała szpital, powiedziała co nieco o porodzie i zrobiła nam takie krótkie ćwiczenia rozciągające i relaksacyjne, ale konkretów na razie mało. Dobrze, że szkoła bezpłatna
Właśnie sprzęt ma super dobry, zawsze wszystko mówiła, zmierzyła, nawet kości w kręgosłupie liczyła a dzisiaj to mnie tak wkurzyla jeszcze z tą plcia, przecież to nie jest 15tc żeby mogła tak zmieniać zdanie, nawet nie pamiętała że dwa razy już widziała chłopaka ... Ja to tak przeżywam że nie dziwię się matka które na porodowce nagle dowiadują się ze zamiast jednego jest drugie a później psychiatryk wiem że najważniejsze aby było zdrowe i zaakceptuje każdą plec, ale na etapie przygotowań wyprawki gdzie cieszy mnie każde spersonalizowane p i e r d u l k o jest strasznie dolujace
Stary 2015-08-05, 17:49   #3478
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
To super ze wszystko dobrze sprawdzilas i jestes spokojniesza
Tak, jestem spokojniejsza. Poza tym zobaczyłam już szpital, w którym chcę rodzić. Bardzo ładnie odremontowany, przyjemnie bardzo spokojnie tam dzisiaj.
Byłam bardzo ciekawa ile już waży. I tak jak myślałam, duża dziewczynka z niej
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 18:01   #3479
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Tak, jestem spokojniejsza. Poza tym zobaczyłam już szpital, w którym chcę rodzić. Bardzo ładnie odremontowany, przyjemnie bardzo spokojnie tam dzisiaj.
Byłam bardzo ciekawa ile już waży. I tak jak myślałam, duża dziewczynka z niej
Ja do swojego sie wybieram sie we wrześniu gdzies, bo zamierzam rodzic w szpitalu ktory jest ponad 30km oddalony od domu. Ciekawe bo podobno tam jakis remont.:/

Ja swojego ostatnio widzialam na połówkowym i teraz nie wiem kiedy go zobacze.
Stary 2015-08-05, 18:44   #3480
tylkokasia
Moderator

Ja zaczynam 7 miesiąc czyli 28tc
Brzuch od 2 tyg rośnie jak oszalały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27-28.jpg (337,4 KB, 44 załadowań)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości