|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Joanna, a on pracuje normalnie? I on tak gra codziennie do 3 nad ranem i wstaje np. o 6 do pracy?
Nie wiem, dla mnie patowa sytuacja ze względu na jego postawę: nie będziesz mi mówić co mam robić, nie jesteś moją matką bla bla bla.. |
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
I kupuję te flanelowe tylko z dwie takie mega duże. Koleżanka mi mówiła że ręcznikiem z mikrofibry jak wycierasz to i tak zostaje taka wilgoć na skórze i żeby nie drzeć ręcznikiem skóry to właśnie przykładała flanelkę i fajnie wchłaniało. Ale w sumie tetrą też by było
|
|
|
|
#2794 |
|
Konto usunięte
|
No nie mówię, że codziennie siedzi do 3, ale 1, 2 spokojnie. Przyzwyczaił sie i tak funkcjonuje, wstaje o 8.15, nie wiem jak tak mozna. Czasami samemu jest lepiej i to jest chyba ten przypadek.
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52314571]No nie mówię, że codziennie siedzi do 3, ale 1, 2 spokojnie. Przyzwyczaił sie i tak funkcjonuje, wstaje o 8.15, nie wiem jak tak mozna. Czasami samemu jest lepiej i to jest chyba ten przypadek.[/QUOTE]
A jak się na dziecko zapatruje? Rozmawialiście jak to będzie wyglądać? |
|
|
|
#2798 |
|
Konto usunięte
|
Cieszył się od początku, pyta o badania, jak się czuje, ogólnie to w tym temacie jest w porządku.
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że do zmiany pieluszki podkładając pod dziecko flanelę to tak się nie zwija jak tetra Bo jednak ręcznikiem frotte to trzeć to kiepski pomysł, a flanelą przyłożę i wciagnie ładnie A jak kupię takie największe to będzie akurat
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Konto usunięte
|
Muszę się z nim trochę potargować żeby zrobił obiad, może dlatego ze to ja siedzę w domu teraz, ale tak, z tego się wywiązuje, chociaż jak mu nie powiem żeby coś zrobił to nie wpadnie na to, bo jest wciągnięty przez laptopa.
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna to masz o tyle "komfortową" sytuację, że mieszkacie u Ciebie wiec w każdej chwili możesz go poprosić żeby się wyprowadził, bo po urodzeniu dziecka może być fajnie, ale może być też tak, że będziesz miała dwójkę dzieciaków do piastowania...
|
#2803 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jeszcze co to znaczy mieć dziecko, ale jedno mi wystarczy. Nie zniosę takiego traktowania i nie zasłużyłam sobie na to. Na dobrą sprawę funkcjonuje teraz też bez niego jakby nie było, potem też dam sobie radę. Nie chce być matką samarytanką i myśleć cały czas o innych. Teraz chyba czas dla mnie. Tak, dzięki dziewczyny że pomogłyście mi spojrzeć na to inaczej niż dotychczas.
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jesteś sama. Jest już was dwoje i tak zostanie do końca życia więc musisz być odpowiedzialna.. Dzidziuś potrzebuje spokoju i spokojnej mamy. A twój Tż jest dorosły nie potrzebuje już niańki
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52314723]Nie wiem jeszcze co to znaczy mieć dziecko, ale jedno mi wystarczy. Nie zniosę takiego traktowania i nie zasłużyłam sobie na to. Na dobrą sprawę funkcjonuje teraz też bez niego jakby nie było, potem też dam sobie radę. Nie chce być matką samarytanką i myśleć cały czas o innych. Teraz chyba czas dla mnie. Tak, dzięki dziewczyny że pomogłyście mi spojrzeć na to inaczej niż dotychczas.[/QUOTE]
wiesz co, fajnie, że potrfaisz spojrzeć na sprawę szerzej i krytycznie, zrobiłaś już duży krok bo nie bronisz TŻ-ta i nie usprawiedliwiasz tylko widzisz, że ma problem. teraz czas na kolejny ruch i trzymam kciuki za Twoją decyzję
|
#2806 |
|
Konto usunięte
|
Był czas że się obwiniałam za to, i beczałam serio noc w noc. Jeszcze kupa życia przede mną a to nie koniec świata. Wiecie jak to jest -jak sama o sobie nie pomyslisz, to nikt tego nie zrobi
Ale bez Was tak szybko i tak łatwo do tego bym nie doszła. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym dziewczyny nie wiem jak Wy macie, ale mnie słodkie słówka i gadanie (w tej sytuacji facetów): o jak cudownie będę tatusiem, o jak się cieszę, och jak kocham małego dzieciaczka w brzuszku, które nie jest poparte czynami, w ogólnie nie przekonuje!
Mój TZ jest z tych mało wylewnych, ale za to nadrabia zachowaniem, gna z remontem jak szalony, wybiera rzeczy do pokoju dziecinnego, interesuje się mną, jest wyrozumiały itd. u Ciebie Joanna to właśnie tak wyglada, że TŻ zadowolony, o jak to on się będzie dzieckiem zajmował, o jak cudownie, a jak wyobraża sobie opiekę na maluchem, ze wzrokiem wlepionym w ekran monitora?
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego pytam o różne rzeczy jak on sobie to wyobraża jedynie
Sam przychodzi głaszcze mnie po brzuchu, jak się źle czuje to pyta się czemu dokucza mamusi. Łapię go w towarzystwie jak jesteśmy ze ukradkiem patrzy na mój brzuch z taką dumą w oczach A oprócz tego póki co zdecydował że malujemy pokój i jedziemy po łóżeczko.. Oprócz tego trzyma zdjęcie z usg w telefonie i zagląda co rusz I wszystkim się mega chwali ![]() Widzę jeszcze jak patrzy na inne dzieci. Wczoraj byliśmy w Rossie to aż mnie stuknął i pokazuje 'patrz jaki bobasek fajny ' i zadowolony zagląda do wózka haha
|
|
|
|
#2809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52315005]Myślę, że mu jest wygodnie w takiej sytuacji. Nie wiem, ale nke wierzę że nagle z dnia na dzień zostanie innym człowiekiem.[/QUOTE]
nie ma takiej opcji żeby tak było. Też byś nie potrafiła z dnia na dzień zmienić jakiegoś nawyku Żeby go odzwyczaić trzeba powoli. Najpierw 5 min krócej, później 10 itd. Z czasem coraz bardziej skracać. Tylko tak się da. Co nagle to po diable
|
|
|
|
#2811 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mysle ze on chyba jednak potrzebuje terapii szokowej a nawet brzydko mowiac wypierniczenia z domu. Musisz teraz myslec o sobie i dziecku a nie zamartwiac sie o starego chlopa! Obojetnie jaka decyzje podejmiesz tutaj dostaniesz wsparcie. A nawet jezeli go zostawisz to wierze ze doskonale sobie sama poradzisz bo i tak teraz pozytku wiekszego z niego nie masz a tak chociaz nie bedziesz sie stresowac patrzac jak on siedzi przed tym laptopem. Trzymam kciuki za dobra decyzje
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-08-05 o 13:46 |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego u nas serio sa takie teksty, gadanie do brzucha, radość, to że go kocha itd. Wiadomo, idą za tym też czyny, bo bez czynów to mnie w ogóle żadne gadanie w żadnej dziedzinie życia nie przekonuje
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zadomowienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52314571]No nie mówię, że codziennie siedzi do 3, ale 1, 2 spokojnie. Przyzwyczaił sie i tak funkcjonuje, wstaje o 8.15, nie wiem jak tak mozna. Czasami samemu jest lepiej i to jest chyba ten przypadek.[/QUOTE]
Powiem ci że mój już obecny mąż też kocha swojego laptopa, jak jestem na weekend w domu u mamy to zapewne gra całymi dniami. Jak jestesmy razem w domu daje mu troche pograc ale jak widzi że się nudzę to od razu przestaje albo mówi nie bede grał bo widze ze ci smutno tak samej więc ma dystans a widze ze twoj TZ to uzalezniony jak moj brat. On ma tak całe życie gra ciągle w CS. Mój mąż natomiast jest uzależniony od wiatraka, wiem to głupie ale naprawde nie moge go oduczyc zeby przestal włączac ten wentylator. Zasypia przy nim nawet jak mu nie jest gorąco,zimą także jak je takze, jak gra, praktycznie caly dzien chodzi ta wichura jak ja to mowie. Mamy w domu 3. Jak mnie nie ma w domu to sie przyznal ze czesto chodzą 2 na raz Fakt widze że ma chyba nadmierną potliwość ale robił badania i nic nie wyszło wszystko ok. Uwielbia upały, lato I już tak 3 lata, cóż wiedziały gały co brały Kiedys sie zapytałam jakbyś miał wybierać ja albo wiatraki to sie zaśmiał i nie odpowiedział (w żartach) no niemormalny jakis jest, nie wiem moze tu psychiatra by pomogl
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałabym od wiatraka niż od komputera serio
wiatrak zawsze może spędzac czas z wami, komputer nie bardzo :-P
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
No ja własnie tez nie, na poczatku jak sie spotykaliśmy to spoko mówie no w sumie gorąco jest, a potem to jakos sie przyzwyczaiłam, nawet ja przy tym zasypiam
![]() Ale poza tą wadą mój mąż jest moim ideałem kochamy się nad życie Weszłam na góre po schodach na 4 piętro położyłam sie, serce mi waliło i poczułam jak mnie mały kopnął słuchałam dalej ale nic juz nie wyczułam jak narazie Ale i tak się cieszę, że dał o sobie znać
|
|
|
|
#2817 |
|
Konto usunięte
|
Heh, nie zgadniecie! Tż się odezwał i powiedział, że kosztem wszystkiego on chce żeby dziecko było zdrowe, bo ja się za bardzo denerwuje i Bóg wie kiedy znów wymysle sobie coś i zrobię afere dlatego w takim wypadku trzeba będzie się rozstać (bo wtedy nie bede sie denerwować) no bo jak to tak. Nooo, sytuacja sama się rozwiązała. Dziewczyny, zaczynam nowe życie.
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, cooooo? Co to za brednie, masakra :/
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Lune fajne uczucie, nie?
![]() Joanna cooooo?! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Zależy od rozmiaru tetry. Ja zamawiam tu - łącznie z innymi rzeczami i przynajmniej przesyłka jedna

I wszystkim się mega chwali