|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
To super
![]() A mój TŻ to w sumie nie wiem czy się pogodził z myślą o córce, a jeszcze dzisiaj nam znajomy powiedział, któremu też w grudniu urodzi się dziecko, że oni będą mieli syna ![]() Pokażę efekt końcowy, bo na razie to widać tylko porozkładane deski
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahaa moj filmik na wieczor
Na nauke nigdy nie jest za pozno !!!!
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Adka od razu mi się remont przypomniał i mina majstra jak mu powiedziałam że chcę 3 kolory fugi. Oczywiście skończyło się na jednym bo te trzy to głupi pomysł był
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Mniam ![]() Na wizycie spoko. Wdala mi sie infekcja i globulki dostałam. Prawdopodobnie te mini skurcze szyjki to od tego ale mam zbadać magnez i wapń Dodatkowo wit d3 aby spr czy sie podniósł poziom i tokso no i standardowo mocz i morfologia ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- A i pokazywala mi mala jak sie wiercila i stopami wbijala a ja nic jej nie czulam hehe No i tez stwierdzila ze miedzy nogami raczej nic nie widzi tylko pępowinę hihi
|
#2285 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w sumie mam w domu dwie koszule z guzikami. Ale kupię sobie jeszcze jedną bo przydałaby mi się nowa ![]() A do szpitala koniecznie muszę jakąś kupić. Wróciliśmy z szybkich zakupów. Odebrałam wyniki badań. Boli mnie żołądek ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Fajnie, że reszta ok i malutka fika
|
|
#2286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ciacho, mmmm
|
|
#2287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze,to nic powaznego, yeraz bedziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
A z tym zoladkiem, to może się przytrulas? Ja w tamtym tyg z Tz troche narzekalam i z rana też biegunkę trochę mialam, ale przeszło, teraz podobno dużo tego w powietrzu. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Fionka daj kawałek! Mojemu Tz tak smakowało ciasto czekoladowe, ze dzisiaj poprosił o następne zachwalal i zachwalal![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
Eh a ja mam dzisiaj jakiś kiepski dzień jest mi smutno ze na silke chodzić nie moge:/ na imprezy tez się średnio nadaję a jeszcze dzisiaj się dowiedziałam ze akurat teraz u mnie w pracy szansa na awans by była a na to stanowisko to tak naprawdę tylko ja albo koleżanka wiec 50% szans miałam przynajmniej ehh do kitu to wszystko
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ja też nie mam żadnej koszuli, nawet piżam nie mam, wiec zawsze muszę mieć szlafrok w pogotowiu jak gdzieś jedziemy albo mamy gości. Ale teraz nie kupuję bo nawet nie wiem jak będę w grudniu wyglądać.
Kupiłam sobie w HM mama tunikę, teraz pierwszy raz ją wyprałam w 30 stopniach i z tuniki zrobiła mi się hmm.. koszulka do jeansów, którą założe może w następne wakacje? Pierwszy raz coś mi się tak skurczyło w praniu. A program był na wełnę, 30 min
|
#2290 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
o czym pisalyscie na tych 35 stronach które mi się wyswietlily jako nieprzeczytane ? Można prosić jakiś skrót? z tego upału działa mi chyba jedna milionowa mózgu więc nawet nie biorę się za nadrabianie bo nie podolam
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To raczej nie zatrucie, bo poza bólem żołądka nic szczególnego się nie dzieje. W sumie niewiele dziś zjadłam, ale nic m nie pasuje. Cytat:
W pracy zawsze można zabłysnąć, na imprezę zawsze można pójść... a dziecko nie zawsze można mieć, nie w każdym wieku. Wiem, że to wiesz, ale jak przychodzą smutniejsze dni to czasem się zapomina. Nie smuć się, jutro będzie lepszy dzień
|
|
#2292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam piżamy juz za ciasne, a,tak to w Tz koszulkach śpię i majtkach, albo bez i przyznam sie, ze nawet szlafroku nie mam tez, kurczę a do szpitala to i szlafrok by też się przydał, nie? Wy bierzecie?Cytat:
Pięknie to napisałaś ![]() Piekę drugie ciasto czekoladowe, dobrze ze szybko się robi, bo jeszcze chwilami bym się roztopila w kuchni. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-05 o 19:54 |
|||
|
|
|
#2293 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgrozą przejmuje mnie wizja jak o poranku TŻ spogląda na mnie gdy smacznie chrapię sobie z wypiętym tyłkiem i koszulą na szyi ![]() Cytat:
(super pocieszenie, wiem ) Awans też może wcale nie ucieknie... Ale rozumiem. Lepiej nie napiszę jakie ja mam myśli, bo pobiję rekord wredoty
|
||
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Chyba mi psycha siada:/ zaczęłam czytać język niemowląt w sumie już jedną czwartą przeczytałam i moje jedyne wrażenie jest takie ze chyba tego nie ogarnę wszystkiego oczywiście z góry założyłam ze moje dziecko na pewno nie będzie aniolkiem a najbardziej zaskakuje mnie fakt ze myślałam że karmienie piersią jest jakieś takie naturalne i traktowalam na zasadzie ze jakoś to będzie ale im więcej czytam tym trudniejsze się to wydaje. W dodatku pytam mojej mamy ile mnie i brata karmiła myślałam że może powie ze długo i e ogóle a ona ze niecały miesiąc bo ze miała za małe brodawki przynajmniej do takiego wniosku wtedy położna doszła. Ja chyba od razu zakupie mleko modyfikowane żeby się później nie stresować;-)
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
cienwiatru w skrócie to o wyprawkach: butelki, koszule do karmienia, śpiworki, ciuszki, spodnie ciążowe i takie tam pierdoły. Ja już sama nie pamiętam
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz w,książkach jest wszystko pięknie opisane, a w rzeczywistości każda z,nas będzie sobie radziła jak sama potrafi i jak rozum jej podpowiada. Tą kobietą wychowała mnóstwo dzieci, wiec ma ogromne doświadczenie, ja przeczytaŁam z 20% ale bardziej lajtowo do tego podchodze. Sama wiem bardzo mało i czasem o,najprostsze o najgłupsze rzeczy wypytuje tu dziewczyny, jak będzie dziecko to myślę, że,intuicja jakos podpowie co robić, będziesz obserwować Maluszka i jakoś,nauczysz się go rozumieć i z,nim żyć. Glowa do góry i nie dramatyzuj, wszyscy sobie jakoś radzą i my poradzimy może,nie będziemy idealne i wiele nam będzie brakowało, ale dla dziecka liczy się bezpieczeństwo,i miłość a to na,pewno będziesz potrafiła mu zapewnić wypedz te czarne myśli raz dwa!Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Dobra koniec dramatyzowania idę zjeść coś słodkiego na poprawę humoru
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łatwy plan uznałam za trudny i cały czas się zastanawiam, czy ja na pewno będę umiała tak obserwować dziecko. Na dodatek nie do końca jestem przekonana, czy te wszystkie metody faktycznie są takie dobre, bo mam w bliskiej okolicy znajomych, którzy mają przerażający bałagan, karmią dziecko na żądanie, sypiają z dzieckiem, usypiali je kołysząc i karmiąc... (czyli nie tak, jak zaleca autorka) i dziecko jest spokojne, szczęśliwe, a oni nie mają problemów z organizacją życia Ach, no i grafiki i plany mają w głębokim poważaniu, nie stosują też żadnych rytuałów. Hmn. I co tu myśleć?Wydaje mi się, że ta książka to jak niektóre podręczniki do matematyki - komplikują sprawy proste Podobał mi się tylko koniec, który chciałam podsunąć TŻ, bo tam było o problemach jakie miewają kobiety w ciaży i po porodzie. Pomyślałam, że może lepiej zrozumie, jeśli zobaczy, że to nie moja fanaberia ![]() A czy jeszcze jakiś poradnik polecacie? Bo nie pamiętam, a nie ma szans tego odnaleźć w tej ilości postów... |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli w sumie dobrze ze nie czytalam, bo wy kompletujecie wyprawki jak szalone, a ja na tę chwilę nadal nic nie mam i nadal nie mogę się zmobilizować żeby kupić cokolwiek...
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Rudaska świetnie że na wizycie wszystko w porządku
Ja niby teoteycznie mogłabym dostać jakieś ciuszki czy coś od szwagierki, ale będę czekac aż ona zaproponuje że mi da. samej jakoś tak głupio mi powiedziec cokolwiek... Lobofylia, mam takie mieszane uczucia po twoim opisie porodu... NIe wiem czy bym taki chciala czy nie... Masakra z tą oksy że tyle razy ci podawali, to tylko pewnie spotęgowało ból, ale ta koncowka porodu... Opis doskonały, przynajmniej wiem czego się można spodziewać ![]() jesteś wielka że to wszystko przeszłaś ;D Ani_qa fajna ta koszula, pomyślę nad zakupem takowej Sylwuśka pytalaś czy zawsze golimy sie na wizytę. Ja kilka od jakiegoś czasu zawsze się goliłam do zera. Ale jak zaszłam w ciążę, co chwilę jakas infekcja. postanowiłam że zrobię eksperyment i przestanę sie golić, co najwyżej przycinać trawkę. i o dziwo na razie cisza, infekcja nie wraca, tfu tfu, tfu Halwaya ciesze sie że wszystko ok, no i gratulacje - dołączasz raczej już na pewno do różowych mamusiek ![]() zaraz nadrobię resztę tylko zrobię tosty na kolację (a co, taki sobie dzień zdrowego odżywiania ). i przy okazji doradźcie - może zdążycie zanim wrócę. mam dwa łóżeczka do wyboru i nie wiem które wybrać - ładniejsze czy praktyczniejsze:1. osobno komoda i łóżeczko, ale stać muszą razem w ciągu ze względu na to że mam mało miejsca, komoda jest dość szeroka bo ma ponad 80 cm - całość w ciągu bedzie miała ok 210cm i to tak na styk mi wejdzie... za to wyjdzie mi ok 800 zł 2. trochę mniejsze, już wszystko razem, z nadstawką zamykaną (tam można przewijak schować), organizerem, mniejsze - dużo mniejsza komódka bo może z 50cm wyjdzie, razem w sumie będzie mialo 180cm szerokości, koszt ok 1000zł zgłupiałam i nie wiem... pomocy! |
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Ach, no i też myślę, że nie ma co autorki traktować jak guru
Ja to traktuję jak jedną z opcji, chętnie poczytam coś innego dla porównania. Poniekąd np. nie doczytałam się w książce jaki ostatecznie dają te metody efekt długofalowy. Bo, że dziecko nauczymy uparcie spać w nocy bez smoczka czy karmienia metodą: 120 razy uparcie kładę go do łóżka mimo ryku (bo tak to tam jest opisane), to nei jestem pewna czy daje to taki dobry rezultat, to nie wiem. Dziecko może i zacznie spać, ale co zakodowało w swojej małej główce? Możliwe, że po prostu ogarnęła go rezygnacja, czuje się samotne, odrzucone, ogólnie źle, a co zabawne, takie odczucia mogą potem stworzyć różne komplikacje. Ja akurat zwracam uwagę na psychikę, dlatego, ze mam syndrom dziecka, którym się nie zajmowano. Moja matka właśnie takie miała metody, żebym "jej na głowę nie wylazła" i odkąd pamietam czułam się samotna, odrzucona i odpychana Oczywiście, może autorka ma rację, a możliwe, że zależy od tempreamentu dziecka. W każdym razie trzeba dystansu i własnej oceny oraz obserwacji
|
|
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Fionka gratuluję udanej wizyty
Ja znów filmu nie mam .. jak przyszła kolej na mnie znów padla nagrywarka ![]() Na kolejną wizytę umowilam się z moim ginem w tej przychodni gdzie prenatalne i może się uda wkoncu ![]() Coraz bardziej mnie przeraża wizja zmiany mieszkania a raczej jej brak .. nic ciekawego nir ma.. oferty coraz droższe .. a tu nawet nie mam wizji na to żeby się z dzieckiem pomieścić .. aż mi się humor dzisiaj zepsuł .. do końca sierpnia chciałam się wyprowadzić ale nic na to nie wskazuje .. marudzenie Mi się włączyło ..
|
#2303 | |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Nie mam szans Was nadrobić, więc nawet nie próbuje.. Gratuluje udanych wizyt i rosnących bobasków. ![]() Piękne też macie brzuszki ![]() Co jakiś czas Was podczytywałam - oglądałam ciuszki, które są coraz to ładniejsze ![]() Ja też dziś miałam wizytę. Młody waży ponad 500 gr. To już pół kilo Wszystko jest ok Wiercił się bardzo Morfologia, mocz ok. Lekarz kazał ograniczyć słodycze, bo jestem drobnej budowy ciała i lepiej dla mnie żeby Młody za duży się nie urodził względem mnie... czyli mam uważać by przypadkiem się nie nabawić cukrzycy ciążowej, choć jak na razie cukier mam w normie.. Cytat:
Moim zdaniem jest ciekawym rozwiązaniem i bardzo praktycznym
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-08-05 o 20:50 |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja jestem pewna, ze każdą z nas będzie robiła po swojemu i tak jak jej wygodnie, a nie tak jak było napisane w książce. Owszem, dobrze jest mieć jakieś,odniesienie, Ale robić jota w jote, ja to nawet jak przeczytam to i pewnie nie będę pamiętała, bo z,moją,kurza pamięcią to raczej się nie uda. Zobaczycie, że damy radę
![]() Oenedue szkoda, ze się nie udało ![]() Mieszkanie chcecie zmienić bo to jest za małe czy są inne powody? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do łóżeczka to musisz zdecydować na czym Ci najbardziej zależy czy na miejscu czy na wygladzie? A właśnie jeśli chodzi o wkladki? Uzywacie? Codziennie? Jakich? Ja od kilku lat noszę codziennie, jakoś nie umiem juz bez, czuje się golo. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- O i karmazynowa, super ze Mały juz nie taki mały i wszystko jest ok ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja mam zboczenie na tym punkcie ![]() Wkładek nie noszę, tylko na końcówkę okresu zakładałam.
|
|
#2308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po wizycie. Wychodzi na to, że te moje bóle to nic poważnego, bo wszystko mam w normie. Nawet mi szyjkę mierzył. Powiedział, że norma to 3 cm, a ja mam prawie 5 I że wszystko jest dobrze i nie zanosi się na to, żeby miało być coś źle ![]() Co do Maleństwa to machało nóżkami (taaakie ma długie nogi ) No i pan doktor nie pytając nas czy chcemy znać płeć, powiedział, że na jego oko to wiszą klejnoty Więc nici z kupowania sukieneczek Ale za tydzień idę na oficjalne połówkowe w 3D, zobaczymy czy klejnoty nadal będą
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
SweetViolet gratuluję wizyty, czyli kolejny chłopak
![]() Sylwuska ja nosze wkładki codziennie i to parę razy zmieniam bo jak mam pełny pęcherz i kichnę to różnie bywa no... :/
|
#2310 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wprawdzie łóżeczko mam, ale mi się tak skojarzyło - co się robi z tym przewijakiem jak dziecko wyrośnie, a wciąż będzie korzystało z łóżeczka? bo przewijak to myślę,że max. do roczku a co później?ściąga się to i jest półka czy jak? Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

zachwalal i zachwalal

o czym pisalyscie na tych 35 stronach które mi się wyswietlily jako nieprzeczytane
? Można prosić jakiś skrót?
z tego upału działa mi chyba jedna milionowa mózgu więc nawet nie biorę się za nadrabianie bo nie podolam 
Ach, no i grafiki i plany mają w głębokim poważaniu, nie stosują też żadnych rytuałów. Hmn. I co tu myśleć?

ale ja mam zboczenie na tym punkcie