Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 18:02   #2281
evciap0
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Nie no moj tz wydaje się byc póki co zachwycony..
To super

A mój TŻ to w sumie nie wiem czy się pogodził z myślą o córce, a jeszcze dzisiaj nam znajomy powiedział, któremu też w grudniu urodzi się dziecko, że oni będą mieli syna

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
pokażesz ?
Pokażę efekt końcowy, bo na razie to widać tylko porozkładane deski

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 18:20   #2282
adka_19
Wtajemniczenie

hahahaa moj filmik na wieczor

Na nauke nigdy nie jest za pozno !!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 18:25   #2283
rudaska
Zakorzenienie

Adka od razu mi się remont przypomniał i mina majstra jak mu powiedziałam że chcę 3 kolory fugi. Oczywiście skończyło się na jednym bo te trzy to głupi pomysł był
Stary 2015-08-05, 18:37   #2284
Fionka_31
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Mniam

Na wizycie spoko. Wdala mi sie infekcja i globulki dostałam.

Prawdopodobnie te mini skurcze szyjki to od tego ale mam zbadać magnez i wapń

Dodatkowo wit d3 aby spr czy sie podniósł poziom i tokso no i standardowo mocz i morfologia

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A i pokazywala mi mala jak sie wiercila i stopami wbijala a ja nic jej nie czulam hehe

No i tez stwierdzila ze miedzy nogami raczej nic nie widzi tylko pępowinę hihi

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 18:46   #2285
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Wszystko ok. Dostalam całe sprawozdanie.. potem sobie poczytam i poanalizuje. Waga nieco ponad pol kilo. I "obraz pasuje na płeć żeńska"
Super! Czyli druga córeczka

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
ta jeszcze jako tako wygląda http ://allegro.pl/italian-koszula-ciazowa-dagna-kr-do-karmienia-m-i5304910560.html
Też ładne

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ani_qa zgrabniacha jesteś Nie masz na co narzekać
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Aniqa myślę, że jest ok ta koszula
Ja znalazłam takie póki co- ale do karmienia już po porodzie, właśnie samych ciążowych ładnych bez tych guzików też jak na lekarstwo, a nadruki jeszcze w dodatku jakieś misie nie wiadomo co, przecież to nie dla dzieci a dla dorosłej kobiety!
http://allegro.pl/100-bawelna-koszul...194776803.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-wask...252791373.html
http://allegro.pl/cornette-pizama-do...551794092.html
Ta druga fajna

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Mojemu Tz też się podobał, mimo że co raz więcej ciała mam, ją się trochę nawet tego wstydzę, ze,boczki i uda mi tak rosna, ale powiedział, że nawet jak mi to,zostanie to będzie mnie kochał
No mój też tak powtarza, ale wiadomo nasz komfort najważniejszy

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Co Wy tam wiecie o wielkich tyłkach! ;P Ja mam taki tyłek JLo "naturalnie", a po treningu siłowym jeszcze mi uwypukliło. Uda też zawsze miałam masywne i swego czasu bardzo silne. Teraz tłuszczo galareta
TŻ oczywiście anielsko jest w stanie mi ściemniać, że cudownie wyglądam, co doceniam, ale za nic nie uwierzę
To mój wygląda jak tyłek J.Lo, ale po wypuszczeniu z niego powietrza (dwa obwisłe grube balony)

Ja w sumie mam w domu dwie koszule z guzikami. Ale kupię sobie jeszcze jedną bo przydałaby mi się nowa
A do szpitala koniecznie muszę jakąś kupić.

Wróciliśmy z szybkich zakupów. Odebrałam wyniki badań.
Boli mnie żołądek

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Mniam

Dodatkowo wit d3 aby spr czy sie podniósł poziom i tokso no i standardowo mocz i morfologia

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

A i pokazywala mi mala jak sie wiercila i stopami wbijala a ja nic jej nie czulam hehe

Ech z infekcjami. Dobrze, że szybko globulki dostałaś.

Fajnie, że reszta ok i malutka fika
Stary 2015-08-05, 18:47   #2286
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

Mniam

Super, że dobrze. Teraz tylko, żeby ta infekcja przeszła

A ciacho, mmmm

40/40
Stary 2015-08-05, 18:55   #2287
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Mniam

Fajnie, ze już po wizycie, a Mała sobie fika dobrze, ze,to nic powaznego, yeraz bedziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Super! Czyli druga córeczka

Też ładne

Dziękuję

Ta druga fajna

No mój też tak powtarza, ale wiadomo nasz komfort najważniejszy

To mój wygląda jak tyłek J.Lo, ale po wypuszczeniu z niego powietrza (dwa obwisłe grube balony)

Ja w sumie mam w domu dwie koszule z guzikami. Ale kupię sobie jeszcze jedną bo przydałaby mi się nowa
A do szpitala koniecznie muszę jakąś kupić.

Wróciliśmy z szybkich zakupów. Odebrałam wyniki badań.
Boli mnie żołądek

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ech z infekcjami. Dobrze, że szybko globulki dostałaś.

Fajnie, że reszta ok i malutka fika
A ja nie mam żadnej koszuli, bo nie śpię w nich w domu, wiec kolejny wydatek przede mną:/

A z tym zoladkiem, to może się przytrulas? Ja w tamtym tyg z Tz troche narzekalam i z rana też biegunkę trochę mialam, ale przeszło, teraz podobno dużo tego w powietrzu.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Fionka daj kawałek! Mojemu Tz tak smakowało ciasto czekoladowe, ze dzisiaj poprosił o następne zachwalal i zachwalal

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 19:15   #2288
limonka_86
Zadomowienie

Eh a ja mam dzisiaj jakiś kiepski dzień jest mi smutno ze na silke chodzić nie moge:/ na imprezy tez się średnio nadaję a jeszcze dzisiaj się dowiedziałam ze akurat teraz u mnie w pracy szansa na awans by była a na to stanowisko to tak naprawdę tylko ja albo koleżanka wiec 50% szans miałam przynajmniej ehh do kitu to wszystko
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 19:30   #2289
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska ja też nie mam żadnej koszuli, nawet piżam nie mam, wiec zawsze muszę mieć szlafrok w pogotowiu jak gdzieś jedziemy albo mamy gości. Ale teraz nie kupuję bo nawet nie wiem jak będę w grudniu wyglądać.
Kupiłam sobie w HM mama tunikę, teraz pierwszy raz ją wyprałam w 30 stopniach i z tuniki zrobiła mi się hmm.. koszulka do jeansów, którą założe może w następne wakacje? Pierwszy raz coś mi się tak skurczyło w praniu. A program był na wełnę, 30 min
Stary 2015-08-05, 19:35   #2290
cienwiatru
Wtajemniczenie

Hej hej o czym pisalyscie na tych 35 stronach które mi się wyswietlily jako nieprzeczytane ? Można prosić jakiś skrót? z tego upału działa mi chyba jedna milionowa mózgu więc nawet nie biorę się za nadrabianie bo nie podolam

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 19:41   #2291
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mam żadnej koszuli, bo nie śpię w nich w domu, wiec kolejny wydatek przede mną:/

A z tym zoladkiem, to może się przytrulas? Ja w tamtym tyg z Tz troche narzekalam i z rana też biegunkę trochę mialam, ale przeszło, teraz podobno dużo tego w powietrzu.
Ja mam koszule, bo spałam w nich jak mieszkaliśmy u rodziców

To raczej nie zatrucie, bo poza bólem żołądka nic szczególnego się nie dzieje. W sumie niewiele dziś zjadłam, ale nic m nie pasuje.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Eh a ja mam dzisiaj jakiś kiepski dzień jest mi smutno ze na silke chodzić nie moge:/ na imprezy tez się średnio nadaję a jeszcze dzisiaj się dowiedziałam ze akurat teraz u mnie w pracy szansa na awans by była a na to stanowisko to tak naprawdę tylko ja albo koleżanka wiec 50% szans miałam przynajmniej ehh do kitu to wszystko
Wiem, że takie informacje jak awanse w pracy mogą dołować, albo mniejsze życie towarzyskie, jeśli do tej pory było bogate... Ale przed Wami nowe radości, więc może tak na to patrz?
W pracy zawsze można zabłysnąć, na imprezę zawsze można pójść... a dziecko nie zawsze można mieć, nie w każdym wieku. Wiem, że to wiesz, ale jak przychodzą smutniejsze dni to czasem się zapomina. Nie smuć się, jutro będzie lepszy dzień
Stary 2015-08-05, 19:52   #2292
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej przykro mi, ze Ci smutno:/ ale wiesz tak to jest, teraz musimy nauczyć się poswiecenia i rezygnowania z pewnych rzeczy na rzecz innych, ważniejszych. Trzeba ustalic sobie pewne priorytety. U mnie w pracy być może zanim wrócę też będzie awans na wyższe stanowisko, Co prawda będzie masa chętnych, ale,wiem że ja na pewno nie będę brana pod uwagę i to przez najbliższa nieokreślone ilość czasu, skoro tyle w pracy mnie nie będzie. Rozumiem, że Ci smutno, bo miałaś duże szanse, ale może właśnie tak miało byc? Zobaczysz, Dzidziuś Ci wszystko wynagrodzi
Cytat:
Sylwuska ja też nie mam żadnej koszuli, nawet piżam nie mam, wiec zawsze muszę mieć szlafrok w pogotowiu jak gdzieś jedziemy albo mamy gości. Ale teraz nie kupuję bo nawet nie wiem jak będę w grudniu wyglądać.
Kupiłam sobie w HM mama tunikę, teraz pierwszy raz ją wyprałam w 30 stopniach i z tuniki zrobiła mi się hmm.. koszulka do jeansów, którą założe może w następne wakacje? Pierwszy raz coś mi się tak skurczyło w praniu. A program był na wełnę, 30 min
O kurczę, mi,nigdy nic tak się nie skurczylo. Droga byla?

Ja mam piżamy juz za ciasne, a,tak to w Tz koszulkach śpię i majtkach, albo bez i przyznam sie, ze nawet szlafroku nie mam tez, kurczę a do szpitala to i szlafrok by też się przydał, nie? Wy bierzecie?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja mam koszule, bo spałam w nich jak mieszkaliśmy u rodziców

To raczej nie zatrucie, bo poza bólem żołądka nic szczególnego się nie dzieje. W sumie niewiele dziś zjadłam, ale nic m nie pasuje.

Wiem, że takie informacje jak awanse w pracy mogą dołować, albo mniejsze życie towarzyskie, jeśli do tej pory było bogate... Ale przed Wami nowe radości, więc może tak na to patrz?
W pracy zawsze można zabłysnąć, na imprezę zawsze można pójść... a dziecko nie zawsze można mieć, nie w każdym wieku. Wiem, że to wiesz, ale jak przychodzą smutniejsze dni to czasem się zapomina. Nie smuć się, jutro będzie lepszy dzień
To może przez upal? Ja wygonilam dziś Tz po zakupy, a sama na 10 min nawet na dworze nie byłam, nie dałabym rady wejść na 4 piętro potem:/

Pięknie to napisałaś

Piekę drugie ciasto czekoladowe, dobrze ze szybko się robi, bo jeszcze chwilami bym się roztopila w kuchni.

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-05 o 19:54
Stary 2015-08-05, 19:53   #2293
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie mam, nienawidzę koszul. Budzę się zawsze z taką na szyi, a mój tyłek i nogi to ostatnia rzecz, jaką należałoby eksponować Zgrozą przejmuje mnie wizja jak o poranku TŻ spogląda na mnie gdy smacznie chrapię sobie z wypiętym tyłkiem i koszulą na szyi

Cytat:
Na siłownię pewnie wrócisz... za jakiś czas (super pocieszenie, wiem ) Awans też może wcale nie ucieknie...

Ale rozumiem. Lepiej nie napiszę jakie ja mam myśli, bo pobiję rekord wredoty
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 19:54   #2294
limonka_86
Zadomowienie

Chyba mi psycha siada:/ zaczęłam czytać język niemowląt w sumie już jedną czwartą przeczytałam i moje jedyne wrażenie jest takie ze chyba tego nie ogarnę wszystkiego oczywiście z góry założyłam ze moje dziecko na pewno nie będzie aniolkiem a najbardziej zaskakuje mnie fakt ze myślałam że karmienie piersią jest jakieś takie naturalne i traktowalam na zasadzie ze jakoś to będzie ale im więcej czytam tym trudniejsze się to wydaje. W dodatku pytam mojej mamy ile mnie i brata karmiła myślałam że może powie ze długo i e ogóle a ona ze niecały miesiąc bo ze miała za małe brodawki przynajmniej do takiego wniosku wtedy położna doszła. Ja chyba od razu zakupie mleko modyfikowane żeby się później nie stresować;-)
Stary 2015-08-05, 19:57   #2295
rudaska
Zakorzenienie

cienwiatru w skrócie to o wyprawkach: butelki, koszule do karmienia, śpiworki, ciuszki, spodnie ciążowe i takie tam pierdoły. Ja już sama nie pamiętam
Stary 2015-08-05, 20:00   #2296
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mi psycha siada:/ zaczęłam czytać język niemowląt w sumie już jedną czwartą przeczytałam i moje jedyne wrażenie jest takie ze chyba tego nie ogarnę wszystkiego oczywiście z góry założyłam ze moje dziecko na pewno nie będzie aniolkiem a najbardziej zaskakuje mnie fakt ze myślałam że karmienie piersią jest jakieś takie naturalne i traktowalam na zasadzie ze jakoś to będzie ale im więcej czytam tym trudniejsze się to wydaje. W dodatku pytam mojej mamy ile mnie i brata karmiła myślałam że może powie ze długo i e ogóle a ona ze niecały miesiąc bo ze miała za małe brodawki przynajmniej do takiego wniosku wtedy położna doszła. Ja chyba od razu zakupie mleko modyfikowane żeby się później nie stresować;-)
W takim razie nie czytaj wiesz w,książkach jest wszystko pięknie opisane, a w rzeczywistości każda z,nas będzie sobie radziła jak sama potrafi i jak rozum jej podpowiada. Tą kobietą wychowała mnóstwo dzieci, wiec ma ogromne doświadczenie, ja przeczytaŁam z 20% ale bardziej lajtowo do tego podchodze. Sama wiem bardzo mało i czasem o,najprostsze o najgłupsze rzeczy wypytuje tu dziewczyny, jak będzie dziecko to myślę, że,intuicja jakos podpowie co robić, będziesz obserwować Maluszka i jakoś,nauczysz się go rozumieć i z,nim żyć. Glowa do góry i nie dramatyzuj, wszyscy sobie jakoś radzą i my poradzimy może,nie będziemy idealne i wiele nam będzie brakowało, ale dla dziecka liczy się bezpieczeństwo,i miłość a to na,pewno będziesz potrafiła mu zapewnić wypedz te czarne myśli raz dwa!

Stary 2015-08-05, 20:05   #2297
limonka_86
Zadomowienie

Dobra koniec dramatyzowania idę zjeść coś słodkiego na poprawę humoru
Stary 2015-08-05, 20:10   #2298
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Pocieszę Cię - ja też po tej książce się załamałam. Zanim ją przeczytałam miałam podejście, że jakoś sobie to ogarnę, zwłaszcza karmienie. Miałam w planie z grubsza się dowiedzieć, jak to działa i uznałam, że mimo, iż zdarzają się problemy, to myślę, że będzie ok. Po przeczytaniu książki też stwierdziłam, że karmienie jest kosmicznie trudne, a zajmowanie się dzieckiem wogle jakąś skrajną masakrą Łatwy plan uznałam za trudny i cały czas się zastanawiam, czy ja na pewno będę umiała tak obserwować dziecko. Na dodatek nie do końca jestem przekonana, czy te wszystkie metody faktycznie są takie dobre, bo mam w bliskiej okolicy znajomych, którzy mają przerażający bałagan, karmią dziecko na żądanie, sypiają z dzieckiem, usypiali je kołysząc i karmiąc... (czyli nie tak, jak zaleca autorka) i dziecko jest spokojne, szczęśliwe, a oni nie mają problemów z organizacją życia Ach, no i grafiki i plany mają w głębokim poważaniu, nie stosują też żadnych rytuałów. Hmn. I co tu myśleć?

Wydaje mi się, że ta książka to jak niektóre podręczniki do matematyki - komplikują sprawy proste Podobał mi się tylko koniec, który chciałam podsunąć TŻ, bo tam było o problemach jakie miewają kobiety w ciaży i po porodzie. Pomyślałam, że może lepiej zrozumie, jeśli zobaczy, że to nie moja fanaberia

A czy jeszcze jakiś poradnik polecacie? Bo nie pamiętam, a nie ma szans tego odnaleźć w tej ilości postów...
Stary 2015-08-05, 20:11   #2299
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
cienwiatru w skrócie to o wyprawkach: butelki, koszule do karmienia, śpiworki, ciuszki, spodnie ciążowe i takie tam pierdoły. Ja już sama nie pamiętam
Dziękuję Rudasko czyli w sumie dobrze ze nie czytalam, bo wy kompletujecie wyprawki jak szalone, a ja na tę chwilę nadal nic nie mam i nadal nie mogę się zmobilizować żeby kupić cokolwiek...

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 20:16   #2300
zaneta_b
Rozeznanie

Rudaska świetnie że na wizycie wszystko w porządku

Ja niby teoteycznie mogłabym dostać jakieś ciuszki czy coś od szwagierki, ale będę czekac aż ona zaproponuje że mi da. samej jakoś tak głupio mi powiedziec cokolwiek...

Lobofylia, mam takie mieszane uczucia po twoim opisie porodu... NIe wiem czy bym taki chciala czy nie... Masakra z tą oksy że tyle razy ci podawali, to tylko pewnie spotęgowało ból, ale ta koncowka porodu... Opis doskonały, przynajmniej wiem czego się można spodziewać
jesteś wielka że to wszystko przeszłaś ;D

Ani_qa fajna ta koszula, pomyślę nad zakupem takowej

Sylwuśka pytalaś czy zawsze golimy sie na wizytę. Ja kilka od jakiegoś czasu zawsze się goliłam do zera. Ale jak zaszłam w ciążę, co chwilę jakas infekcja. postanowiłam że zrobię eksperyment i przestanę sie golić, co najwyżej przycinać trawkę. i o dziwo na razie cisza, infekcja nie wraca, tfu tfu, tfu

Halwaya ciesze sie że wszystko ok, no i gratulacje - dołączasz raczej już na pewno do różowych mamusiek

zaraz nadrobię resztę tylko zrobię tosty na kolację (a co, taki sobie dzień zdrowego odżywiania ). i przy okazji doradźcie - może zdążycie zanim wrócę. mam dwa łóżeczka do wyboru i nie wiem które wybrać - ładniejsze czy praktyczniejsze:

1. osobno komoda i łóżeczko, ale stać muszą razem w ciągu ze względu na to że mam mało miejsca, komoda jest dość szeroka bo ma ponad 80 cm - całość w ciągu bedzie miała ok 210cm i to tak na styk mi wejdzie... za to wyjdzie mi ok 800 zł

2. trochę mniejsze, już wszystko razem, z nadstawką zamykaną (tam można przewijak schować), organizerem, mniejsze - dużo mniejsza komódka bo może z 50cm wyjdzie, razem w sumie będzie mialo 180cm szerokości, koszt ok 1000zł

zgłupiałam i nie wiem... pomocy!
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 20:17   #2301
mujer
Zadomowienie

Ach, no i też myślę, że nie ma co autorki traktować jak guru Ja to traktuję jak jedną z opcji, chętnie poczytam coś innego dla porównania. Poniekąd np. nie doczytałam się w książce jaki ostatecznie dają te metody efekt długofalowy. Bo, że dziecko nauczymy uparcie spać w nocy bez smoczka czy karmienia metodą: 120 razy uparcie kładę go do łóżka mimo ryku (bo tak to tam jest opisane), to nei jestem pewna czy daje to taki dobry rezultat, to nie wiem. Dziecko może i zacznie spać, ale co zakodowało w swojej małej główce? Możliwe, że po prostu ogarnęła go rezygnacja, czuje się samotne, odrzucone, ogólnie źle, a co zabawne, takie odczucia mogą potem stworzyć różne komplikacje. Ja akurat zwracam uwagę na psychikę, dlatego, ze mam syndrom dziecka, którym się nie zajmowano. Moja matka właśnie takie miała metody, żebym "jej na głowę nie wylazła" i odkąd pamietam czułam się samotna, odrzucona i odpychana

Oczywiście, może autorka ma rację, a możliwe, że zależy od tempreamentu dziecka. W każdym razie trzeba dystansu i własnej oceny oraz obserwacji
Stary 2015-08-05, 20:30   #2302
0enedue
Zadomowienie

Fionka gratuluję udanej wizyty

Ja znów filmu nie mam .. jak przyszła kolej na mnie znów padla nagrywarka
Na kolejną wizytę umowilam się z moim ginem w tej przychodni gdzie prenatalne i może się uda wkoncu
Coraz bardziej mnie przeraża wizja zmiany mieszkania a raczej jej brak .. nic ciekawego nir ma.. oferty coraz droższe .. a tu nawet nie mam wizji na to żeby się z dzieckiem pomieścić .. aż mi się humor dzisiaj zepsuł .. do końca sierpnia chciałam się wyprowadzić ale nic na to nie wskazuje .. marudzenie Mi się włączyło ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 20:47   #2303
_karmazynova_
Zadomowienie

Hej,
Nie mam szans Was nadrobić, więc nawet nie próbuje.. Gratuluje udanych wizyt i rosnących bobasków.

Piękne też macie brzuszki

Co jakiś czas Was podczytywałam - oglądałam ciuszki, które są coraz to ładniejsze

Ja też dziś miałam wizytę. Młody waży ponad 500 gr. To już pół kilo A gdzie tam do 3 kg Wszystko jest ok Wiercił się bardzo Morfologia, mocz ok.
Lekarz kazał ograniczyć słodycze, bo jestem drobnej budowy ciała i lepiej dla mnie żeby Młody za duży się nie urodził względem mnie... czyli mam uważać by przypadkiem się nie nabawić cukrzycy ciążowej, choć jak na razie cukier mam w normie..

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

1. osobno komoda i łóżeczko, ale stać muszą razem w ciągu ze względu na to że mam mało miejsca, komoda jest dość szeroka bo ma ponad 80 cm - całość w ciągu bedzie miała ok 210cm i to tak na styk mi wejdzie... za to wyjdzie mi ok 800 zł

2. trochę mniejsze, już wszystko razem, z nadstawką zamykaną (tam można przewijak schować), organizerem, mniejsze - dużo mniejsza komódka bo może z 50cm wyjdzie, razem w sumie będzie mialo 180cm szerokości, koszt ok 1000zł

Kiedyś już wklejałam link do tego łóżeczka nr 2. My właśnie będziemy je kupować ze względu na ograniczone miejsce w pokoju Moim zdaniem jest ciekawym rozwiązaniem i bardzo praktycznym

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-08-05 o 20:50
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 20:48   #2304
syylwuska
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja jestem pewna, ze każdą z nas będzie robiła po swojemu i tak jak jej wygodnie, a nie tak jak było napisane w książce. Owszem, dobrze jest mieć jakieś,odniesienie, Ale robić jota w jote, ja to nawet jak przeczytam to i pewnie nie będę pamiętała, bo z,moją,kurza pamięcią to raczej się nie uda. Zobaczycie, że damy radę

Oenedue szkoda, ze się nie udało

Mieszkanie chcecie zmienić bo to jest za małe czy są inne powody?

Stary 2015-08-05, 20:54   #2305
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ja też dziś miałam wizytę. Młody waży ponad 500 gr. To już pół kilo A gdzie tam do 3 kg Wszystko jest ok Wiercił się bardzo Morfologia, mocz ok.
Lekarz kazał ograniczyć słodycze, bo jestem drobnej budowy ciała i lepiej dla mnie żeby Młody za duży się nie urodził względem mnie... czyli mam uważać by przypadkiem się nie nabawić cukrzycy ciążowej, choć jak na razie cukier mam w normie..
Dobrze, że wizyta udana

40/40
Stary 2015-08-05, 21:00   #2306
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Rudaska świetnie że na wizycie wszystko w porządku

Ja niby teoteycznie mogłabym dostać jakieś ciuszki czy coś od szwagierki, ale będę czekac aż ona zaproponuje że mi da. samej jakoś tak głupio mi powiedziec cokolwiek...

Lobofylia, mam takie mieszane uczucia po twoim opisie porodu... NIe wiem czy bym taki chciala czy nie... Masakra z tą oksy że tyle razy ci podawali, to tylko pewnie spotęgowało ból, ale ta koncowka porodu... Opis doskonały, przynajmniej wiem czego się można spodziewać
jesteś wielka że to wszystko przeszłaś ;D

Ani_qa fajna ta koszula, pomyślę nad zakupem takowej

Sylwuśka pytalaś czy zawsze golimy sie na wizytę. Ja kilka od jakiegoś czasu zawsze się goliłam do zera. Ale jak zaszłam w ciążę, co chwilę jakas infekcja. postanowiłam że zrobię eksperyment i przestanę sie golić, co najwyżej przycinać trawkę. i o dziwo na razie cisza, infekcja nie wraca, tfu tfu, tfu

Halwaya ciesze sie że wszystko ok, no i gratulacje - dołączasz raczej już na pewno do różowych mamusiek

zaraz nadrobię resztę tylko zrobię tosty na kolację (a co, taki sobie dzień zdrowego odżywiania ). i przy okazji doradźcie - może zdążycie zanim wrócę. mam dwa łóżeczka do wyboru i nie wiem które wybrać - ładniejsze czy praktyczniejsze:

Jeśli chodzi o golenie to ja cały czas się tak gole, ale,nie specjalnie jak ide na wizytę, w zasadzie chyba jeszcze nigdy w ciazy nie poszłam świeżo po goleniu, a to zapomniałam, a,to złe sie czułam, to kilka dni wcześniej sie ogolilam. Wiem, ze to może glupio, ale wisi mi to. Co do infekcji, to myślę że coś może w tym być, bo jak mam lyso, To szybciej czuje tą wilgotną wkladje, a tak włosy San trochę ochrona.

Co do łóżeczka to musisz zdecydować na czym Ci najbardziej zależy czy na miejscu czy na wygladzie?

A właśnie jeśli chodzi o wkladki? Uzywacie? Codziennie? Jakich?
Ja od kilku lat noszę codziennie, jakoś nie umiem juz bez, czuje się golo.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

O i karmazynowa, super ze Mały juz nie taki mały i wszystko jest ok

Stary 2015-08-05, 21:03   #2307
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o golenie to ja cały czas się tak gole, ale,nie specjalnie jak ide na wizytę, w zasadzie chyba jeszcze nigdy w ciazy nie poszłam świeżo po goleniu, a to zapomniałam, a,to złe sie czułam, to kilka dni wcześniej sie ogolilam. Wiem, ze to może glupio, ale wisi mi to. Co do infekcji, to myślę że coś może w tym być, bo jak mam lyso, To szybciej czuje tą wilgotną wkladje, a tak włosy San trochę ochrona.

Co do łóżeczka to musisz zdecydować na czym Ci najbardziej zależy czy na miejscu czy na wygladzie?

A właśnie jeśli chodzi o wkladki? Uzywacie? Codziennie? Jakich?
Ja od kilku lat noszę codziennie, jakoś nie umiem juz bez, czuje się golo.
A ja za każdym razem golę się przed samą wizytą, jakoś czułabym się niepewnie nieogolona ale ja mam zboczenie na tym punkcie
Wkładek nie noszę, tylko na końcówkę okresu zakładałam.

40/40
Stary 2015-08-05, 21:06   #2308
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że od razu dostałaś leki

Cytat:

Ja już po wizycie. Wychodzi na to, że te moje bóle to nic poważnego, bo wszystko mam w normie. Nawet mi szyjkę mierzył. Powiedział, że norma to 3 cm, a ja mam prawie 5 I że wszystko jest dobrze i nie zanosi się na to, żeby miało być coś źle
Co do Maleństwa to machało nóżkami (taaakie ma długie nogi ) No i pan doktor nie pytając nas czy chcemy znać płeć, powiedział, że na jego oko to wiszą klejnoty Więc nici z kupowania sukieneczek Ale za tydzień idę na oficjalne połówkowe w 3D, zobaczymy czy klejnoty nadal będą

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 21:15   #2309
rudaska
Zakorzenienie

SweetViolet gratuluję wizyty, czyli kolejny chłopak
Sylwuska ja nosze wkładki codziennie i to parę razy zmieniam bo jak mam pełny pęcherz i kichnę to różnie bywa no... :/
Stary 2015-08-05, 21:19   #2310
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:

Kiedyś już wklejałam link do tego łóżeczka nr 2. My właśnie będziemy je kupować ze względu na ograniczone miejsce w pokoju Moim zdaniem jest ciekawym rozwiązaniem i bardzo praktycznym

ja wprawdzie łóżeczko mam, ale mi się tak skojarzyło - co się robi z tym przewijakiem jak dziecko wyrośnie, a wciąż będzie korzystało z łóżeczka? bo przewijak to myślę,że max. do roczku a co później?ściąga się to i jest półka czy jak?

Cytat:
ja zawsze się golę parę dni przed (3-4),żeby nie być takim totalnym łysolem, bo jakoś dziwnie się czuję być taka całkiem łysa u lekarza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości