|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Globulki antykoncepcyjne
Witam, mam pytanie o globulki antykoncepcyjne.
1) Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy użyciu globulek, gdy wytrysk ma miejsce na zewnątrz pochwy? (jak to wygląda w dni płodne i niepłodne.) 2) Czy po takim stosunku (gdy wytrysk NIE ma miejsca wewnątrz kobiety) globulka musi zostać przez dłuższy czas w pochwie, czy można po jakimś krótszym czasie wypłukać zawartość? 3) Czy przy w/w stosunku lepiej na wszelki wypadek użyć dodatkowo prezerwatywy, czy prawdopodobieństwo zajścia w ciąży jest tak małe, że nie jest to konieczne? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Szop pracz
|
Dot.: Globulki antykoncepcyjne
Skuteczność globulek jest dość niska, według badań wynosi około 79% (wskaźnik Pearla 5-20), więc lepiej zrezygnować z wytrysku w środku, poleca się również zastosowanie np. prezerwatyw. Dodam, że globulki zazwyczaj działają do godziny, ale należy wcześniej przeczytać ulotkę.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że stosowałam globulki + stosunek przerywany. Ilość plemników, która hipotetycznie występuje w preejakulacie nie ma szans na przetrwanie. Co do płukania to nie wiem czy jest sens, pochwa dość szybko oczyszcza się sama z pozostałości po globulce. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
potwierdzam, też miałem problem jak dziewczyna to stosowała, nie mogłem dojść więc odradzam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.