|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
I ty jaka śliczna
|
|
#3482 |
|
Moderator
|
Dziękuję. Takie komplementy to miłe bo w sobotę mam 33 urodziny i chwilami czuję się jak stara, gruba baba
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam cukrzycy.... Huraa! Jestem Przeszczesliwa, tsh i ft4 tez mi się unormowalo. Jestem padnięta, upał u mnie ogromny, oddałam autko do mechanika i jutro będę jeździć autem męża bez klimy....Aż mi słabo na samą myśl.
|
|
|
|
#3484 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że wszystko wporządku,przynajmniej spokojni jesteście Cytat:
Zazdroszczę pobytu nad morzem,te widoki i zapach morza ale nie wiem czy bym tak daleko dała radę dojechać zwłaszcza w takie upały Cytat:
Też to widziałam i mówiłam mężowi że będzie musiał mi jedzonko dowozić ![]() Cytat:
Moja Niunia w 25tc i5 dniu waży 830 g ogólnie jestem mega zadowolona z wizyty,lekarz bardzo długo i dokładnie badał i mierzył Maleńką,wszystko nam elegancko pokazywał i tłumaczył,tylko zdjęć i nagrania mamy słabe bo Lenka ułożyła się buźką do moich pleców i nie chciała buziolka pokazać,potem lekko się przekręciła i udało się fotkę zrobić
|
|
|
#3485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I nie dała bym ci w zyciu 33 lata.
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! Mam ogromne zaległości, ostatnia strona, którą czytałam to... 72
muszę to kiedyś nadrobić ![]() Tak w ogóle to witam się z Ustki, przyjechaliśmy w poniedziałek i zostajemy do niedzieli. Z noclegiem tak nam się udało, że pakując torby do auta jeszcze nie wiedzieliśmy gdzie jedziemy na nasze szczęście w bazie ratownictwa morskiego zwolnilo sie miejsce i oto jesteśmy (mój wujek tu pracuje) ![]() Pozdrawiam Was
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
tylkokasia, śliczny brzusio, a Ty kochana promieniejesz
![]() Kasiula8708, jaka ładna buźka Ja też już (a raczej dopiero) po wizycie. Byłam umówiona na 17:30, a weszłam o 18:30. Z dobrych wiadomości - potwierdzona córeczka ![]() Zapytałam czy waga małej jest odpowiednia, powiedziała, że jest w normie, ale mam się nie nastawiać, że urodzę 3,5kg dziecko. Na co ja mówię, że wiem - ja miałam 3020g, mąż urodził się z wagą 2900g, więc nie spodziewam się bardzo dużego dziecka (tak w myślach obstawiałam 3000-3100). A ona na to -"jak będzie mieć 2700-2800g to huk" Także jestem w szoku A z gorszych wieści to wydzielinę mam nieciekawą. Specjalnie nie aplikowałam rano luteiny, żeby lekarka zobaczyła jak wygląda, bo czasem miewam swędzenia i pieczenia. Powiedziała, że też wargi sromowe mam zaczerwienione. Przepisała mi krem dopochwowy gynazol (przeciwgrzybiczy), który aplikuje się raz i podobno uwalnia się przez 6 dni. I przez ten czas mam brać luteinę pod język (zawsze brałam tą dopochwową), także jestem trochę przerażona. Szyjka na szczęście jest ok, nie skraca się. No i nadal mam brać aspargin na te twardnienia brzucha. Dostałam też skierowanie na glukozę 75g... W przyszłym tygodniu, albo w jeszcze kolejnym się wybiorę.
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula ja też się obawialam takiego wyjazdu ale jestem strasznie zadowolona. Te spacery i odpoczynek na plaży świetnie na mnie działają. A tutaj właśnie nie ma upałów, jest ładne słoneczko
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ja dopiero wracam do domu po całym dniu, byłam po pracy na mieście z koleżankami. Straszny miałam dzisiaj dzień, wszystko szło nie po mojej myśli i miałam dużo roboty
nadrobilam was ale muszę z kompa nadrobić fotki Cytat:
Przypomnisz mi w którym szpitalu chcesz rodzić?Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3490 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już się nie mogę doczekać tego usg 4d, zobacyzmy jak wygląda ![]() Cytat:
Z tym twardnieniem to tez dziwna sprawa, ja mam wrażenie, ze brzuch jest strasznie twardy i czuje to jak chodzę. Jak się położę to jest bardziej miękki. Jak mnie zbadał lekarz na fotelu to mówił, ze jest wszystko ok. To ja już nie wiem czym się różni aspargin i asmagu? bo mi zalecił asmag teraz przez tydzień 3*2 a później ewentualnie mniejszą dawkę. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
dzisiaj w sumie dobre wrażenie na mnie zrobił
|
|||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
peachella, nie wiem czym. Aspargin to potas i magnez
6 tabletek to jest maksymalna dawka.
|
#3492 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Peachella też mam twardszy brzuch jak stoję, ale tak bardziej powyżej pepka pod biustem. Zapytam się o to lekarza w poniedziałek na wizycie. Może to po prostu brzuch trochę ciąży
|
#3494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bede brala ten magnez i zobaczymy co dalej. Teraz to dopiero bedzie ciezko. Ostatnie 3 miesiace najgorsze :-D |
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Cześć,witam się w 27tygodniu
czytam was na bieżąco ale jakoś nie mam natchnienia żeby odpisać... Gratuluję udanych wizyt,tylkokasia te zdjęcia co masz z brzuszkiem a potem z córcią na rękach boskie Ja to się do wczoraj zastanawiałam w sumie o co Wam chodzi z tym twardym brzuchem, mi się zdawało że mój cały czas jest twardy ale wczoraj rzeczywiście był twardy jak się obudziłam -ale tylko jak skorzystałam z toalety to przeszło. Poznanianka Tez mi lekarz ostatnio ten gynazol przepisał,jeszcze któraś z dziewczyn też to stosowała. Mi po tym 2dni ciekła biała wydzielina, aż dzwoniłam do gina czy to tak ma być więc się nie przestrasz jakby co Mi też się zdarza jeszcze zastanawiać, wachać co do imienia dla małej, ale z tz nie ma dyskusji,postanowione i koniec :p może to i dobrze... Miałam być u rodziców jeszcze przez weekend ale tak się stęskniłam za tz że jeszcze dziś wracam do Wrocławia Jutro wykorzystamy jego urlop,pójdziemy do innego doradcy kredytowego i...pójdziemy załatwić ślub do USC
|
|
#3496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fasterka wielkie gratulacje
Edytowane przez india_love Czas edycji: 2015-08-06 o 07:16 |
|
|
|
|
#3497 |
|
Zadomowienie
|
India lovedzięki ale narazie to nie ma czego,jak już będe po to można gratulowac
może uda nam się załatwić jakiś szybszy termin ślubu,myślę że zaawansowana ciąża to wystarczający powód...
|
|
#3498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stópeczki będą wycałowana częscią ciała Mój synek aktywny dziś pół nocy, troszke nie dał mi pospać ale jakoś póki co nie ubolewam nad tym. Jak leżałam na boczku to tak mi się ułożył, że dosłownie widoczna była taka maleńka kuleczka - chyba główka ;D Głaskałam i obrywałam z drugiego boczku. I tak sobie lezałam, lezałam i myslalam o tym jak juz wyjdziemy do domku ze szpitala i bedziemy zmierzać w kierunku domu ZLECI MOJE DROGIE LISTOPADÓWECZKI OJ ZLECI
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Nad ranem znajoma urodziła corcie
a co najlepsze śniło mi się w nocy że jesteśmy z nią w szpitalu i dostała skurczy Zaczęły mi też puchnac stopy, jednego kapcia zaloze tylko do połowy.
|
#3500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ciężko mi jeszcze określić na oko gdzie co jest. Ale kopniaki czuję na pewno poniżej pępka i po boku prawym, więc siedzi tak jak na usg wczoraj, plecki po lewej i bokiem. wczoraj po szpitalu jeszcze podjechalismy do sklepu i m. in. przywieźliśmy to: -moja poszewka na cebuszkę na zmianę ![]() - kiedyś Wam pokazywałam śpioszki takie szaro różowe z królikiem i kupiliśmy do kompletu kaftanik - drugie okrycie kąpielowe, mamy już jedno zielone - gratisowy zestaw - suszarka na później do tego trochę wkładek laktacyjnych, kolejny smoczek i trochę próbek. Powiem Wam, że wyprawki już mamy dosyć sporo. Dzisiaj muszę się wziąć za listę i później zweryfikować co mam. Już pytałam wcześniej, ale chyba żadna z Was nic nie pisała na ten temat Macie jeszcze jakieś listy inne wyprawkowe oprócz tej na pierwszej stronie, z których można skorzystać?
|
||
|
|
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() My wczoraj mieliśmy pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia Było bardzo sympatycznie, nawet nie wiem kiedy zleciało nam te dwie godzinki, tak się przyjemnie słuchało Będziemy mieć spotkania z neonatologiem, pediatrą, anestezjologiem, trenerką fitness, fizjoterapeutą, kobitką która będzie mówiła o żywieniu dzieciaków. Zapowiada się fajnie. Dostaliśmy też gratisy wczoraj: smoczek, butelka, pełno próbek kosmetyków, książeczki, pampersy, chusteczki. Oglądaliśmy też salę porodową, sale do porodów rodzinnych (wypas ![]() Dziś mi się śniło, że synek urodził się o czasie, a ja nie miałam dla niego nic przygotowane. Także chyba biorę się za jakąś robotę niedługo
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa
Po aplikacji tego gynazolu zasnąć nie mogłam, miałam dziwne uczucie parcia na odbyt. Głupia już myślałam, że może zaaplikowałam nie tam gdzie trzeba, ale z moimi dużymi hemoroidami to byłoby niemożliwe włożyć taki wielki aplikator Czuję, że ten krem wycieka, ale bez szału (nie tak mocno jak po globulkach czy luteinie). Nie wiem tylko jak ocenić działanie, skoro mnie cały czas nie bolało/nie swędziało, jedynie zaczerwienienie cały czas widzę.
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj rano też mnie obudził :Pja myslalam o szkole rodzenia ale najblizsza 20 km odemnie.. srednio mam ochotę. Cytat:
![]() ja jutro jadę na glukozę, trzymajcie kciuki żeby wyszła dobra ![]() jak znosicie upały? ja sie zaraz rozpłynę
|
|
|
#3504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja też 20 km ode mnie, raz na tydzień nie ma tragedii
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Hej wam 😊
Trochę mnie tu nie było, ale w miarę wolnego czasu podczytywałam Was 😊 Razem z mężem mamy ręce pełne roboty, dlatego nie mam czasu, żeby pisać Niedługo znowu jedziemy w okolice Sandomierza. Wy tu już ostro za wyprawki się bierzecie a u mnie wszystko stoi w miejscu. Jedynie z początkiem września zabieramy się za remont i kupowanie mebli. Także mam nadzieję, że u mnie to wreszcie ruszy 😉 Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#3506 |
|
Moderator
|
Dziękuję Wam za miłe słowa
Co stosujecie na hemoroidy? ja nie mam boleści - parę razy w toalecie poczułam kłucie ale zauważyłam ślad krwi na papierze (sorry)
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam fotki dzieciaczków i brzuszków
Dziewczyny wyglądacie kwitnąco Cytat:
Dzisiaj o dziwo przespałam całą noc bez przerwy, ani upał ani potrzeba siusiu mnie nie obudziły chyba dlatego, że byłam wczoraj padnięta po całym dniu. A teraz pracuję z domu więc przynajmniej "przyjemność" podróżowania na koniec miasta do biura mnie ominęła
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam do mojej gin 20 km i do lab też , wiec jak wiozę mocz do badan to musze jechac, jutro na glukoze tak samo, wiec ja robie troche tych km miesiecznie ;P no a samo sie nie zaleje ;d i jeszcze droga, narazie jezdzilam sama ale jeszcze z miesiac i mi brzuch przystawi do kierownicy, bedzie musial ze mna jezdzic tz
![]() Cytat:
![]() mnie siusiu obudzilo o 7, tzn bardziej mnie kopniaki obudzily ale chcialo mi sie siusiu cholernie, tylko wstac mi sie nie chcialo mega i trzymalam do 8, az wstalam do pracy ;p
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Babcia mnie dziś wyciągnęła do sklepów, chciała koniecznie coś dla prawnusi kupić, teraz dopiero widzę ze spodenki niby są chłopięce ale dla mnie żadna różnica :p
Moja mała dziś coś mało aktywna, trochę nawet się martwię. Jeszcze dziś miałam bardzo krwawą kupę (przepraszam że tak wprost) :/ A co do upałów to ja parę razy dziennie biorę zimny prysznic teraz jestem u taty,spory dom i na parterze jest przyjemny chłodek dzikasliwka to są płatne zajęcia? Bo z opisu super Może tez się jednak zapisze do szpitala na sr, bo tam gdzie jestem zapisana to czuje się tak niepewnie czy zadzwonią, czy nie,kiedy...
|
|
#3510 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

my z mężem zrobiliśmysobie ponad 3 godzinny spacer brzegiem morza na wydmy. Oczywiście z przerwami. Mała całą drogę spała, dopiero na miejscu zaczęła się rozpychac z prawej na lewą. Teraz też fika
ale nie wiem czy bym tak daleko dała radę dojechać zwłaszcza w takie upały 
Także jestem w szoku
Nasz ślub 16.08.2014 

nadrobilam was ale muszę z kompa nadrobić fotki

chyba dlatego, że byłam wczoraj padnięta po całym dniu. A teraz pracuję z domu więc przynajmniej "przyjemność" podróżowania na koniec miasta do biura mnie ominęła