Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 07:31   #2341
mujer
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52322816]Mujer po porodzie trzeba wietrzyć krocze, a pidżama temu nie sprzyja

Ależ się mój synuś wierci dzisiaj

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Luźna, namiotowa piżama nie sprzyja? Nie wierzę. Przecież w tej koszuli też nie leży się z podwoziem na wierzchu fikając odnóżami... Kołderką się człek przykrywa, jak mniemam. Czy każą tak leżeć w rozkroku? Kurde, w sumie nie wiem, może każą, a ja głupio pytam
Posiadam kilka flanelowych piżam w rozmiarze na dwie ciąże, a spodnie są tak szerokie, że można tam wpuścić tornado Postanowiłam: wezmę piżamę i dla świętego spokoju kupię jakąś jedną koszulę. Krocze na pewno se wywietrzę, a jak doktorowi jakiemuś nie spasi, to niech mnie nie bada, nie będę w rozpaczy

Mój się nie wierci, przywalił mi tylko, jak mu kompa położyłam na głowie

Wogle to będzie okrutny dzień. Niewyspana, wkurzona baba w ciąży, na dodatek po nocnej walce z komarami i resztkami swędziawy to nic innego jak zapowiedź wielkiej katastrofy Możecie mnie od razu stąd wyrzucić, dla własnego dobra

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
No i ja się witam, dziś 21 tc, jak to leci :O. Muszę się wziąć za ten język niemowląt i zobaczyć co tam piszą ale bliżej mi do tego co pisała Mujer. Mój tak właśnie chował córkę, zostawiali dziecko które darło się godzinę albo dwie, bo było przewinięte i nakarmione więc nic mu nie jest. Do 4 roku życia nie mówiła, oprócz tak i nie, nie bawiła się z innymi dziećmi. Dopiero w przedszkolu zaczęła

Madziejka dzięki za pomysł z kiecką, ale mam pytanie trochę głupie do tych które już rodziły: Jak dostałyście już dzieciaka skóra do skóry to na tej porodówce tak sobie leżałyście odkryte? Czy przykrywają cię po porodzie chociaż od pasa w dół. I w którym momencie pojawia się tata jak nie był przy wszystkim?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Mujer ja mam tak samo z intymnością jak ty - bardzo mi to przeszkadza. U mnie w rodzinie w ogóle nie odwiedza się mamy w szpitalu, tylko mąż i rodzice, taką mamy zasadę. Odwiedziny są do bani, te w domu też. My chyba zrobimy imprezę tak po miesiącu, żeby wszyscy przyszli na raz i się odczepili.
No niby tam nie jest tak hardkorowo w książce. Dziecko trzeba poklepać, uspokoić, jak się drze, to się nie zostawia. Mnie głównie metoda siłowa zdumiała, bo właśnie takie wrzucanie dziecka ze 100 razy do łóżeczka jest dziwne. Ale dobra, nie wiem, przemyślę to. I tak radzę przeczytać,żeby samemu ocenić.

A z tą imprezą dla ludzi to dobry pomysł, jedna impreza i wszyscy z głowy Czuję, że po takim udanym porodzie to będę miała na pewno nastrój do spotkań
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 07:48   #2342
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Prawda z tym kanałowym bo pytałam u źródła

Obiad zrobiony i zjedzony czyli już laba do końca dnia
A znasz kogoś kto się na tym zna bo mam leczenie kanałowe ale powtórne bo dawno temu miałam zrobionego zęba i się okazało że coś jest nie tak i mi powiedziano że za wyciagnięcie/wyczyszczenie tego starego trzeba zzapłacić 50zł od kanału

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dzięki Adka Zobaczę co i jak i przerobię pod siebie właśnie

A to my dziś
Super brzuszek i bardzo piękny wzór podejrzewam sukienki

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
ani_qa piękny brzuszek

co do spodni z h&m to o wiele wygodniejsze są te z gumką na brzuszek, a i w jesień/zimę będzie cieplej. Mam parę dżinsów, już w nich kilka razy byłam i są baaardzo wygodne i na pewno rozciągną się tak, że dochodzę do końca
a wczoraj na resztce wyprzedaży w h&m znalazłam letnie spodenki ciążowe za 30zł ( miało być z 80 na 50 a pani w kasie powiedziała 30 )
na teraz jak znalazł, bo coraz więcej rzeczy odrzucam bo mi niewygodnie
nie tyle, że nie pasują ale cisną, uwierają
Iwo najwidoczniej nie lubi
Czemu u mnie nie ma H&

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Mi właśnie też

Dziękuję

Cieszę się, że plamienie przeszło Gniewko teraz mamusię uspokaja, i dobrze
Moja Maleńka dziś spokojniejsza, może przez upał

Co do spodni, to na allegro można spotkać ładne, używane w przystępnej cenie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Adka mi się na początku nie podobały te 'przedłużacze' do spodni, ale w sumie teraz, kiedy żadne mi nie pasują to może to dałoby radę...
Chociaż u mnie bez paska to nie ma noszenia jeansów

No i na allegro nie ma takich 'przedłużaczy'... był jeden, ale bez możliwości regulacji

Tylko, że ja musiałam wstać siku i nasikałam tak wcześnie, bo bałam się, że później nie będę mogła... I miałam rację, bo nie starczyłoby do dwóch kubeczków

ja czasem też mam problem, ale czemu do 2 kubeczków ja do jednego i to zawsze tak mało mam ale jest czasem się zdaży że już w przychodni gdzie idę to zrobię siku bo wcześniej mi się nie chce
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 07:51   #2343
SweetViolet
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52322728]Ja się nie golę ani nic do gina ani w ogóle ostatnio, bo nie widzę bożeny a operacja depilacja z lusterkiem to zbyt skomplikowana sprawa.
[/QUOTE]

Ja mam to samo Mam problem nawet z dogoleniem po bokach, żeby z majtasów nie wyłaziło, bo jak nie brzuch zasłania, to cycek, a z lusterkiem nie mam się jak obrócić, bo mi ręki brakuje, żeby brzuch odsunąć

Poszłam spać o 1, od 6 już nie śpię. Co za dzień.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 07:52   #2344
katarzynaxxx89
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52316402]Dziecka na piersi się nie dopaja wodą ani niczym, przynajmniej nie powinno. Herbatki to tylko wtedy, kiedy są problemy z brzuszkiem...

Aniqa super brzuszek

Evcia córeczka będzie gender

Ja do dżinsów z pasem ciążowym zakładam pasek i zapinam go pod brzuchem. Inaczej też by mi leciały z [/QUOTE]

można dać wodę jak jest gorąco albo jak bierze leki czy coś, a mi chodziło że jak będzie większe
Stary 2015-08-06, 08:06   #2345
czubasek20
Zakorzenienie

Hej w ten piekny upalny dzien
Zaj#_*#&be sie przez ten ukrop

Jedziemy dzis do kuzynki tz, ma malego synka wiec fajnie bedzie zobaczyc takiego babla.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 08:12   #2346
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Mujer, ja myślałam o Siemiradzkiego, ale nie wiem sama Ujastek dla nas za daleko...

A do porodu nie wiem to już nie musi być nic ładnego, bo i tak nie nadaje się do niczego podobno. Mam nadzieję, że szpital mi da na sam poród
U nas na sam poród dają koszulę porodowa jakąś

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ojej przykro mi, ze Ci smutno:/ ale wiesz tak to jest, teraz musimy nauczyć się poswiecenia i rezygnowania z pewnych rzeczy na rzecz innych, ważniejszych. Trzeba ustalic sobie pewne priorytety. U mnie w pracy być może zanim wrócę też będzie awans na wyższe stanowisko, Co prawda będzie masa chętnych, ale,wiem że ja na pewno nie będę brana pod uwagę i to przez najbliższa nieokreślone ilość czasu, skoro tyle w pracy mnie nie będzie. Rozumiem, że Ci smutno, bo miałaś duże szanse, ale może właśnie tak miało byc? Zobaczysz, Dzidziuś Ci wszystko wynagrodzi

O kurczę, mi,nigdy nic tak się nie skurczylo. Droga byla?

Ja mam piżamy juz za ciasne, a,tak to w Tz koszulkach śpię i majtkach, albo bez i przyznam sie, ze nawet szlafroku nie mam tez, kurczę a do szpitala to i szlafrok by też się przydał, nie? Wy bierzecie?

To może przez upal? Ja wygonilam dziś Tz po zakupy, a sama na 10 min nawet na dworze nie byłam, nie dałabym rady wejść na 4 piętro potem:/

Pięknie to napisałaś

Piekę drugie ciasto czekoladowe, dobrze ze szybko się robi, bo jeszcze chwilami bym się roztopila w kuchni.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Ja nie biorę szlafroka w 1 porodzie mi sienie przydał a byłam w szpitalu 2 tyg
Stary 2015-08-06, 08:14   #2347
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Jedziemy dzis do kuzynki tz, ma malego synka wiec fajnie bedzie zobaczyc takiego babla.
U nas już 22 stopnie...
Udanych odwiedzin

synek
Stary 2015-08-06, 08:17   #2348
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Wybacz, chyba mam tyłkoobsesję spotęgowaną przez ciążę

Dobra, teraz pytanie z gatunku "ekstremalnie głupie". Dlaczego do szpitala muszę mieć koszulę, a nie piżamę? Co 5 minut tam oglądają podwozie czy jak? Oglądając koszule przypomniałam sobie, że jak bardzo nienawidzę koszul, krótkich to już wogle. Wielka, namiotowa piżama to jest coś, co mi pasi. Oczywiście, mówię już o porodzie.
Mujer powiem Ci na elasnym przykladzie. Ja tez tych nie przepadajacych za koszulami, nie lubie rano budIc sie z golym tylkiem i koszula na wysokosci cyckow.
Po porodzie bylo inaczej. Koszula na plus, dlatego ze mocno sie krwawi i ja po prostu zakladalam tego pampersa tzn duza podpaske, podklad na lozko, koszula do bioder i koldra na rozlozone kolana. Pizama by sie za bardzo mogla pobrudzic bo w pierwszej dobie lalo sie masakrycznie ze mnie. Przepraszam ze tak dobitnie ale samo zycie.

Stary 2015-08-06, 08:43   #2349
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Spać nie mogę to ogarniam forum poczytałam trochę ale oczywiście większości nie pamiętam co chciałam napisać :/

Lobo wredna położna Ci się trafiła przy porodzie czemu ktoś taki wybiera zawód położnej :/ też padałam z głodu i pragnienia ale mój tż był tak wredny że jak prosiłam o wode to pytał położnej czy może mi podac, a ta oczywiście nie. Chyba nigdy mu tego nie wybacze.

Koszula do porodu. Koleżanka doradziła mi żebym kupiła sobie na ciuchu rozkloszowaną skienkę na ramiączkach i faktycznie fajnie sie sprawdziła. O dziwo nie była bardzo zniszczona po wszystkim. A była tak rozkloszowana że bez trudu mogłam ją podwinąć żeby młodego na klacie mi położyli

Jesli chodzi o znieczulenie zzo to ja bym chciała bardzo. Ale głównie z myślą o szyciu bo to był dla mnie najgorszy moment porodu :/

Syylwuska też jestem zaskoczona że tylu facetów bywa zawiedzionych że będą mieli syna nie córkę. A ostatnio naprawdę często o tym słyszę nie tylko tu ale i u znajomych Mój tż mało z dumy nie pęknie że będzie miał dwóch synów

Widziałam też dużo ślicznych ubranek Nie wiem kiedy mi sie uda w końcu coś kupić. Niestety czytam z tel wiec nie wszystkie zdjęcia sie otwierają i na pewno sporo ominęłam.

Gratulacje udanych wizyt! Kciuki za dzisiejsze!

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

A i było o języku niemowląt. To jak już kiedyś pisałam podoba mi się podejście autorki ze dziecko to mały człowiek więc należy mu sie szacunek od początku i ze trzeba dużo z dzieckiem rozmawiać i tłumaczyć mu wszystko co się dzieje. Plus ze nie każdy płacz znaczy "jeść" Ale żadne rady co do planu się u nas nie sprawdziły. Trafiło mi się charakterne dziecie i prędzej straciłoby głos od ryku niż zaakceptowało jej plan poza tym tak jak mujer miałam wrażenie że w ten sposób dziecko nabierze przekonania że jego wolanie o pomoc jest na nic jak mama nie przychodzi i popadnie w taką wyuczoną bezradność Tyle że ja czytałam tą książke jak mały miał miesiąc więc też już inaczej to wszystko odbierałam.
No mój TŻ też pękał z dumy jak się dowiedział że pierwszy syn a teraz mu obojętne
Stary 2015-08-06, 08:45   #2350
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer powiem Ci na elasnym przykladzie. Ja tez tych nie przepadajacych za koszulami, nie lubie rano budIc sie z golym tylkiem i koszula na wysokosci cyckow.
Po porodzie bylo inaczej. Koszula na plus, dlatego ze mocno sie krwawi i ja po prostu zakladalam tego pampersa tzn duza podpaske, podklad na lozko, koszula do bioder i koldra na rozlozone kolana. Pizama by sie za bardzo mogla pobrudzic bo w pierwszej dobie lalo sie masakrycznie ze mnie. Przepraszam ze tak dobitnie ale samo zycie.
No to rozumiem, ma bowiem logiczne uzasadnienie.

I jednocześnie ponownie dostrzegam kolejną przykrość porodu Natura to strasznie źle wymyśliła
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 08:46   #2351
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
mujer, jeśli to takie ważne dla Ciebie, walcz o jedynkę po porodzie i położną. tyłek i tak będzie oglądany przy porodzie, chyba że cesarka.
dla mnie najważniejsze było poczucie bezpieczeństwa dziecka i mojego - i od tej strony było ok, na resztę średnio zwracałam uwagę.

nie śpię od 1.30, a zaraz idę do pracy ;-)
O kurcze... współczuje nieprzespanej nocy :/ mnie w okoncu sen dopadł ok 3.

Co do krakowskich szpitali to wiem o nich bardzo mało bo jeszcze nie czytalam opini ale rozważam rydygiera (bo tam moj gin pracuje) albo ujastek.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 08:47   #2352
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Wybacz, chyba mam tyłkoobsesję spotęgowaną przez ciążę

Dobra, teraz pytanie z gatunku "ekstremalnie głupie". Dlaczego do szpitala muszę mieć koszulę, a nie piżamę? Co 5 minut tam oglądają podwozie czy jak? Oglądając koszule przypomniałam sobie, że jak bardzo nienawidzę koszul, krótkich to już wogle. Wielka, namiotowa piżama to jest coś, co mi pasi. Oczywiście, mówię już o porodzie.
Piżama to chyba taka ze spodniami a chodzi o to żeby wietrzyć krocze i był tam dostęp powietrza a co do oglądania to praktycznie u nas było codziennie na wizycie
Stary 2015-08-06, 08:50   #2353
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
No i ja się witam, dziś 21 tc, jak to leci :O. Muszę się wziąć za ten język niemowląt i zobaczyć co tam piszą ale bliżej mi do tego co pisała Mujer. Mój tak właśnie chował córkę, zostawiali dziecko które darło się godzinę albo dwie, bo było przewinięte i nakarmione więc nic mu nie jest. Do 4 roku życia nie mówiła, oprócz tak i nie, nie bawiła się z innymi dziećmi. Dopiero w przedszkolu zaczęła

Madziejka dzięki za pomysł z kiecką, ale mam pytanie trochę głupie do tych które już rodziły: Jak dostałyście już dzieciaka skóra do skóry to na tej porodówce tak sobie leżałyście odkryte? Czy przykrywają cię po porodzie chociaż od pasa w dół. I w którym momencie pojawia się tata jak nie był przy wszystkim?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Mujer ja mam tak samo z intymnością jak ty - bardzo mi to przeszkadza. U mnie w rodzinie w ogóle nie odwiedza się mamy w szpitalu, tylko mąż i rodzice, taką mamy zasadę. Odwiedziny są do bani, te w domu też. My chyba zrobimy imprezę tak po miesiącu, żeby wszyscy przyszli na raz i się odczepili.
Kurcze szczerze mówiąc to nie pamiętam jak był ten kontakt skóta do skóry ale miałam chyba koszulę tą szpitalną ona jest taka że dało się rozpiąć żeby górą była goła a reszta zakryta. A co do wejścia tż to umyli mnie tam i przeniosłam się na łóżko i wtedy go zawołali także już byłam ogarnięta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0f.jpg (59,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0h.jpg (77,2 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-08-06, 08:52   #2354
benita84
Zadomowienie

Cytat:
mogę napisać jak było u mnie... jam tylko mały wyskoczył to siup na brzuch mi go dały i tak sobie lezał chwile, pępowina jeszcze nie była przecięta, ja dalej z rozkraczonymi nogami... Długo to nie trwało, potem położna przecięła pępowine bo TŻ nie chciał (gdyby chciał pewnie wtedy by do nas dołączył) i chyba jak miałam rodzić łożysko to zabrali synka, owineli go w rożek i zanieśli do tżta. Potem mnie zszyli. Przewieźli do drugiej sali i tam już z 2h leżałam z synkiem i tż siedział z nami, i tam już byłam przykryta przyzwoicie
Stary 2015-08-06, 08:53   #2355
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczyny U mnie kolejna bezsenna noc, na przestrzeni ostatnich 2 miesięcy miałam jedną całą przespaną... W pracy lewituję, wieczorami jestem nieprzytomna a w nocy nie śpię. Od ponad godziny nadrabiam forum, podczytuję co u Was słychać na telefonie. Ja jeszcze z tych pracujących i w ciągu dnia nie ma szans, do niedawna nadrabiałam w komunikacji miejskiej, niestety ostatnio jeżdżę tylko samochodem. W pracy przez ostatnie kilka dni 2 śniadanie jem o godzinie 12 - taki jest nawał: szkolenie mojej następczyni i dziewczyny z sekretariatu, zamykanie pilnych tematów przed urlopem, ogarnięcie wszelkich technicznych problemów w firmie gdy dział IT jest na urlopie - cóż, byle do piątku. Od poniedziałku bardzo zasłużony urlop. Miło też, że firma docenia moją pracę, dostałam premię uznaniową na którą nie liczyłam, to dla mnie duży zastrzyk finansowy.
A w domu córa, która naprawdę zadziwia mnie swoją dojrzałością i pozwala mi położyć się, zamknąć oczy, przynosi wodę, robi mi kanapki, ale gdy wstanę, jestem dla niej.
Maleństwo boksuje mnie kilka razy dziennie i to miód dla duszy. Moja najbliższa sąsiadka straciła dziecko w 21t, dokładnie jak ja teraz i ciągle mam ją w głowie. Wiem, że to rzadko zdarza się ale ...

Co do wkładek też używam organicznych z Rossmana i chwalę sobie. Niestety dzień bez wkładki dniem straconym. Mam dużą produkcję i w ciąży tylko zwiększyła się :/

Ktoś pytał o ciuchy do porodu, zabrałam z domu stary, długi podkoszulek i wystarczyło. W trakcie porodu nawet sekundy nie pomyślałam, co mam na sobie. Po porodzie chciałam tylko ją zdjąć, umyłam się i przebrałam w koszulę do karmienia. Koszul warto mieć kilka. Miałam rozpinane a teraz kupię 2 warstwową na biuście. Zakrywa pierś i można dyskretnie karmić, a w szpitalu co chwila ktoś wchodzi, odwiedza, trudno o intymność. Jeśli bierzecie szlafrok to jak najcieńszy bo na salach gorąco jak w piekle.

Od niedzieli walczę z nudnościami, bólem brzucha, biegunką - zastanawiałam się z czego. . Nie brałam żadnych leków ale we wtorek lekko się przegłodziłam i nie byłam w stanie zejść po schodach. Musiałam na gwałt coś zjeść. Dopiero w środę poczułam się lepiej..

Poczytałam opisy porodów, wracają wspomnienia...Może opiszę swój? Moj z kategorii: nie było źle

Halwaya, gratuluję drugiej córeczki. Może u mnie też tak będzie?
SweetViolet, gratuluję synka
Gratuluję pięknych, zgrabnych brzuszków

O domu narodzin nie słyszałam ale popytam. Rodziłam w Rydygierze i nie rozumiem o co chodzi z łazienkami. Hotel 5* to nie jest ale tragedia też nie. Było czysto choć może ubogo ale mi wystarczyło.

Jaki kupujecie materacyk do łóżeczka? nie pamiętam jaki kupiłam córce.
Z zakupów: mam kilka ciuszków używek, spróbuję obfocić. Mam też rożek nieusztywniany . Z prezentów piżamkę w większym rozmiarze, kilka zabawek dla niemowlaka i śliniak. Czekamy na sobotę, może poznamy płeć.
Hej będziesz z nami na,bieżąco później, nic,się,nie,martw

Gratuluję premii, fajnie, ze,ktoś docenił, ze się starasz

To w 21 tym jeszcze zdarzają się poronienia?

Jakie to są te organiczne wkladki?

Dawaj swój opis, chętnie poczytamy.

Ja,prawdopodobnie kupie pianka,kokos, Ale jeszcze nie czytałam na ten temat i się zastanowię

Cytat:
Ja rozumiem, że TŻ może akceptować, że nie posiadam fajnego tyłka, ale na pewno sie nim nie zachwyca , a moje poczucie estetyki nie pozwala mi dręczyć świata takimi doznaniami jak me pośladki o poranku. Nie mam nic ogólnie to chodzenia/spania nago, ale mi to przeszkadza, bo nie jestem atrakcyjna

Eee przeczytaj, może będziesz mieć inna opinię i coś innego Ci się rzuci w oczy. Nie mówię, bo tam parę przydatnych rad znalazłam, ale co do niektórych mam inne przekonanie.

Też nie mogę spać :/ Ale mnie obudził zmasowany atak komarów. Nie wiem, jednego upolowałam a reszta się pochowała i bzyczenie doprowadza mnie do szału. Jeszcze dosłownie zeżarły mnie żywcem. Wprawdzie schodzi mi to w 5 minut, ale najpierw dostałam nerwowej drapawicy i potem swędziało mnie już dosłownie wszystko. Jestem więc już teraz wnerwiona, bo muszę wstać rano i znów będę nieprzytomna I nic sensownego przez cały dzień nie zrobię przez zombiakowanie. Dżizussssssssss

---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:07 ----------

Taaa słyszałam o tym, że podczas porodu się wszystko ma gdzieś, lecz śmiem podejrzewać, iż nie do końca u mnie tak będzie, a na pewno po paradowaniu z gołym tyłkiem nie będę potem czuła się fajnie Zaczynam myśleć o tym, że faktycznie zostawię w domu TŻ, po co ma paczać jak dostaję nerwicy i zabijam personel (chyba że personel zabija najpierw mnie ) Dla mnie intymność jest kluczowa tak ogólnie, więc poród w szpitalu z założenia jest złem Że nie mogę sobie pozwolić na nic innego to się godzę na ten badziew, ale z całą pewnością będzie to dla mnie trauma. Potem zresztą odwiedzających wolałabym przesunąć na później, nawet moja familia mnie nie interesi, więc jeśli będę musiała gnić w wieloosobowej salce, łapać gronkowce i doświadczać odwiedzin obcych, to na pewno nie będę szczęśliwa Nie mówię, że nie przeżyję i jestem princessa, bo przeżyję i przeżyłam niejedno, ale po prostu tego nie lubię i na pewno będzie mnie to stresować. Ogólnie nie rozumiem zwyczaju pielgrzymek do dziecka zaraz po porodzie. Ale jestem wredna i dziwna

A w Rydygierze ponoć remont był.
Sorry, tak do siebie gadam, to się wytnie

Wiem, że większość kobit boli się bólu porodowego, a ja mam inaczej - mnie denerwuje brak intymności oraz nadmiar obcych, którym na dodatek nie mogę ufać. Niemniej jednak już mi wtłuczono do łba, że se za dużo wyobrażam i najwyraźniej poród musi być mniej lub bardziej do bani Przyswoiłam, ale mnie wkurza i będę na to gdakać do ostatniego momentu.
Mam takie samo zdanie co Ty do,odwiedzin, po kiego hu#&ja od razu lecieć i ogladac? Matka jest wymeczona dziecko też potrzebuje spokoju a tu zlatuje sie cała,rodzina, nawet tych bakterii tyle, a dziecko jeszcze nieodporne: /

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 08:59   #2356
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
mogę napisać jak było u mnie... jam tylko mały wyskoczył to siup na brzuch mi go dały i tak sobie lezał chwile, pępowina jeszcze nie była przecięta, ja dalej z rozkraczonymi nogami... Długo to nie trwało, potem położna przecięła pępowine bo TŻ nie chciał (gdyby chciał pewnie wtedy by do nas dołączył) i chyba jak miałam rodzić łożysko to zabrali synka, owineli go w rożek i zanieśli do tżta. Potem mnie zszyli. Przewieźli do drugiej sali i tam już z 2h leżałam z synkiem i tż siedział z nami, i tam już byłam przykryta przyzwoicie

To u nas niemal identycznie z tym ze tz byl przy calym porodzie i pepowine przecinal ( nawet sobie czubek selfie robil z nozyczkami )

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Ja rodzilam w szpitalu gdzie odwiedziny byly zakazane wiec komfort niesamowity. Tz mogl przyjsc ale do sali bue bylo wstepu, mozba sobie byli na korytarzu pogadac. Przynajmniej kobiety nie czuly sie skrepowane ze jakis obcy facet ba nie sie gapi jak wygladaja jak smierc. Po porodzie wyglada sie strasznie i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. Widzialam swoje zdj 3 doby po i mimo lekkiego porodu wygladalam jak duch.
Ja licze ze urodze przed swietami bo rodzinka wtedy sie zjezdza do tesciowej to odwiedziny bede miala hurtem z glowy.

Stary 2015-08-06, 09:03   #2357
adka_19
Wtajemniczenie

SweetViolet benita już macie problemy z nie spaniem ? Tak szybko?
Madziejka dobrze ze masz urlop tak szybko Ja jeszcze miesiąc. Mówisz o utracie dziecka w 21 tc. Moja mama stracił pierwsza ciążę w 20.. dopiero ostatnio rozmawiałyśmy że nie wyobrażał sobie ze to juz tak duże dziecko ale wtedy nawet nie widziała że jest w ciąży.

Mujer kochana każda z nas jest atrakcyjna na swój sposob. Uwierz mi. Wiele mi zajęło żeby do tego dojść ale świat stał się piękniejszy

Mujer myślę że dlatego koszule że jak już wyląduje w szpitalu ciężko może xi byx każdorazowo razowo do sprawdzania rozwarcia ściągać gatki

Rudaska dobry pomysł z tą impreza. Ale wiem że u mnie ie przejdzie pPatym wydaje mi się to niepotrzebnym stresowaniem dziecka taka ilością osób.

Co do golenia się - jak ja się cieszę że umiem to robić na czuja
Ale jak się ogole na zero zaraz mam potowki etc więc przycina.

Do ziewzyn które rodziły. .
Ejj a jak utna ta pepowine zaraz małemu koło brzuszka to co robią z tą częścią która wystaje z NAS? tak sobie dynda ? Czy ucina bliżej pipki ?
Wybaczcie ale elqqni3 się zastanawiam. ..

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 09:06   #2358
czubasek20
Zakorzenienie

Pepowina rodzi sie razem z lozyskiem
Okropny widok swoja droga.

Stary 2015-08-06, 09:07   #2359
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Pepowina rodzi sie razem z lozyskiem
Okropny widok swoja droga.
Ejjj zapomnialam o tym :sciana:
Ahahahaha
No tak rzeczywiście. Czyli najpierw maluch a potem drugi poród łożyska ?

Stary 2015-08-06, 09:13   #2360
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
1. osobno komoda i łóżeczko, ale stać muszą razem w ciągu ze względu na to że mam mało miejsca, komoda jest dość szeroka bo ma ponad 80 cm - całość w ciągu bedzie miała ok 210cm i to tak na styk mi wejdzie... za to wyjdzie mi ok 800 zł

2. trochę mniejsze, już wszystko razem, z nadstawką zamykaną (tam można przewijak schować), organizerem, mniejsze - dużo mniejsza komódka bo może z 50cm wyjdzie, razem w sumie będzie mialo 180cm szerokości, koszt ok 1000zł

zgłupiałam i nie wiem... pomocy!
Ja na początku planowałam takie jak to drugie. Ale teraz wolę osobno, bo pokombinuję coś w sypialni i albo wjedzie na styk, albo wcisnę łóżeczko obok łóżka (zabiorę przestrzeń męża) i wtedy komoda będzie stała swobodnie. Zastanawiam się też nad jakąś fajną komodą, żeby później posuwała do pokoiku dziecięcego

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Ja też dziś miałam wizytę. Młody waży ponad 500 gr. To już pół kilo A gdzie tam do 3 kg Wszystko jest ok Wiercił się bardzo Morfologia, mocz ok.
Lekarz kazał ograniczyć słodycze, bo jestem drobnej budowy ciała i lepiej dla mnie żeby Młody za duży się nie urodził względem mnie... czyli mam uważać by przypadkiem się nie nabawić cukrzycy ciążowej, choć jak na razie cukier mam w normie..
Super, że po wizycie wszystko ok

Cytat:
A właśnie jeśli chodzi o wkladki? Uzywacie? Codziennie? Jakich?
Ja od kilku lat noszę codziennie, jakoś nie umiem juz bez, czuje się golo.
Ja używam codziennie, bo czuję się bardziej komfortowo

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Wychodzi na to, że te moje bóle to nic poważnego, bo wszystko mam w normie. Nawet mi szyjkę mierzył. Powiedział, że norma to 3 cm, a ja mam prawie 5 I że wszystko jest dobrze i nie zanosi się na to, żeby miało być coś źle
Co do Maleństwa to machało nóżkami (taaakie ma długie nogi ) No i pan doktor nie pytając nas czy chcemy znać płeć, powiedział, że na jego oko to wiszą klejnoty Więc nici z kupowania sukieneczek Ale za tydzień idę na oficjalne połówkowe w 3D, zobaczymy czy klejnoty nadal będą
Cieszę się, że te bóle to nic poważnego (oby jutro u mnie to samo powiedziała). Fajnie, że będzie chłopczyk najważniejsze, że zdrowy

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
I dostałam skierowanie na glukozę
Jak robiłyście tę glukozę to razem z innymi badaniami? Bo ja oprócz tego mam morfologię i przeciwciała. I nie wiem czy to można jednego dnia.
Najpierw kłują, a później pijesz glukozę
Ja miałam jeszcze krew pobieraną na CRP przy okazji.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa mój tz też powtarza że kocha taka jaka jestem i że zawsze będę go kręcić nawet jak będę ważyć 150 kg - ja aaaa snem

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzwonimy umówić hydraulika a jutro jedziemy wybrać rzeczy do łazienki W ogóle wczoraj uwiadomiłam sobie, że rodzę za 4 miesiące i nie mam NIC oprócz łóżeczka i kilku ubranek. przeraziło mnie to i zaczęłam się martwić finansami
Ja też się ostatnio bardziej przejmuję finansami... Mam tylko trochę ubranek, ale i tak dalej mało. Poza tym nic. Cały czas myślę, gdzie tu na czymś zaoszczędzić... Niby nasza sytuacja finansowa jest ok, ale po budowie mam cały czas obawy. Bo zawsze jak było ok, to nagle się coś sypało...

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Super brzuszek i bardzo piękny wzór podejrzewam sukienki

ja czasem też mam problem, ale czemu do 2 kubeczków ja do jednego i to zawsze tak mało mam ale jest czasem się zdaży że już w przychodni gdzie idę to zrobię siku bo wcześniej mi się nie chce
Dziękuję

Do dwóch musiałam, bo osobno na mocz ogólny i osobno posiew.

Nie jestem pewna czy mi wszystko zacytowało.

Dzień dobry
Ja dzisiaj jakieś zaćmienie mam Dziwnie się czuję, nie mówiąc już o tym, że w nocy byłam głodna i zjadłam resztkę wędliny z lodówki, bo tylko to zostało

Biorę się za sprzątanie, a później może pojadę sobie auto do mamy odkurzyć. Przydałoby się je sprzątnąć przed wyjazdem
Ale nie wiem czy w taki upał to będzie rozsądne

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

W szpitalu w którym będę rodzić nie ma odwiedzin na sali. Jest osobne pomieszczenie i tam się przechodzi z dzieckiem. Przynajmniej tyle, że jacyś obcy ludzie nie będą moich cycków podczas karmienia oglądać
Stary 2015-08-06, 09:15   #2361
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Nie igarnelam was od wczoraj. Dlatego jeśli się powtarza gdzieś odpowiedź to przepraszam. Jestem uzależniona od forum jasny gwint. Wieczorem zanim usne koniecznie muszę poczytać i rano budzę się to sprawdzam ile stron naprodukowalyscoe.

Co do ilości rzeczy w wyprawce przekonacie się same przy kolejnych dzieciach ze większość rzeczy da się zastąpić lub nie są potrzebne. Po pierwsze któraś pisała o nosidelku po co ono teraz? Poza tym kwestia kręgosłupa ja np nie daje rady nosić tak bo mam coś nie tak z kręgosłupem piersiowym i mnie bardzo boli. Poza tym to jest dla dziecka kilku miesięcznego noworodka nie będziecie nosiły.

Po co dwa śpiworki? Ustalmu nawet do prania jak zabrać to kocyk nie wystarczy? Nasze mamy nie miały takich wynalazków a kazda z nas ma się świetnie choć nie nosiła pampersow nie bawiła się na macie edukacyjnej a na kocyku czy kolderce na podłodze.
Ustalmy biznes kręci się na tym ze przekonuje się nas do tego ze musimy wszystko mieć bo dziecko będzie szczesliwsze. A czy tak naprawdę nie będzie szczesliwsze gdy będziemy się z nim bawić i przytulać? Niezależnie czy będzie miało zielone śpiochy czy pomarańczowe?
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 09:15   #2362
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ejjj zapomnialam o tym :sciana:
Ahahahaha
No tak rzeczywiście. Czyli najpierw maluch a potem drugi poród łożyska ?
dokladnie tak

ani_qa mnie jutro czeka sprzatanie auta ale dopiero po godz 19, wczesniej sie tego nie tykam a tz pozniej umyje

Stary 2015-08-06, 09:33   #2363
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Z moich przemyśleń ciąg dalszy. Zauważcie ze witaminy dla kobiet ciezarnych są droższe a multiwitamina ma lepszy skład i jest tańsza. Poduszki do spania ok są świetne ale czemu one są tak drogie? A bo nam się wmawia ze dla dziecka zwłaszcza pierwsszego trzeba wszystko co najlepsze.
Wiecie jaką miałam zabawę gdy z moim dzieckiem tworzyliśmy domek z kartonu po makaronie z biedronki???? Nie mogłam go do auta wcisnąć tego pudła a potem napisaliśmy farba wycinalismy okienka. Pewnie ze łatwiej było kupić namiot czy domek ale liczyła się zabawa. W kompie jak znajdę zdjęcia to wam pokaże. Mata edukacyjna skądś dostaliśmy taką i najpierw mały nie był zainteresowany a potem turlal się i leżał wszędzie tylko nie pod zabawkami.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Dobra teraz już się nie mądrze a mam radę
Takie wkładki do wanienki plastikowa u mnie się nie sprawdziła. Trzeba by było strasznie dużo wody nalać a w naszej wanience jakoś i tak to dziecko wystswalo i marzlo bo jednak w wodzie niby raz raz i wyciągamy ale cieplej. Ja zawijalam Piotrka w pieluszke tetrowa i tak go wkladalam i w wodzie dopiero rozwijałam i on nie płakał tak.
Dla mnie pomyłka są te gąbki do wanienki. Jak to potem umyć czy wysuszyć? Przecież to miliony bakterii jak codziennie ta woda zostanie tam to pleśń murowana. Chyba że ktoś ma pomysł jak to zdezynfekowac

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Dobra teraz już się nie mądrze a mam radę
Takie wkładki do wanienki plastikowa u mnie się nie sprawdziła. Trzeba by było strasznie dużo wody nalać a w naszej wanience jakoś i tak to dziecko wystswalo i marzlo bo jednak w wodzie niby raz raz i wyciągamy ale cieplej. Ja zawijalam Piotrka w pieluszke tetrowa i tak go wkladalam i w wodzie dopiero rozwijałam i on nie płakał tak.
Dla mnie pomyłka są te gąbki do wanienki. Jak to potem umyć czy wysuszyć? Przecież to miliony bakterii jak codziennie ta woda zostanie tam to pleśń murowana. Chyba że ktoś ma pomysł jak to zdezynfekowac
Stary 2015-08-06, 09:38   #2364
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:

Heh no tak na patrzysz się na małe

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Hej będziesz z nami na,bieżąco później, nic,się,nie,martw

Gratuluję premii, fajnie, ze,ktoś docenił, ze się starasz

Jakie to są te organiczne wkladki?

Dawaj swój opis, chętnie poczytamy.

Ja,prawdopodobnie kupie pianka,kokos, Ale jeszcze nie czytałam na ten temat i się zastanowię

Mam takie samo zdanie co Ty do,odwiedzin, po kiego hu#&ja od razu lecieć i ogladac? Matka jest wymeczona dziecko też potrzebuje spokoju a tu zlatuje sie cała,rodzina, nawet tych bakterii tyle, a dziecko jeszcze nieodporne: /

Ja się z Wami zgadzam a ostatnio kolega z pracy miła dziecko i zaraz wszystkim do pracy przysłał zdjęcia żony zaraz po porodzie z małym dzieckiem !! Ja mojemu Tz powiedziałam ze za coś takiego to zabije! !:p
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 09:41   #2365
benita84
Zadomowienie

Cytat:

Znam dziewczynę która straciła dziecko w 39tyg także do samego końca jest stres choć wiadomo że im dalej to ryzyko jest już coraz mniejsze więc też nie ma co o tym nadmiernie rozmyślać

A co do odwiedzin to ludzie nie maja umiaru, leżałam na sali 7 osobowej i czasem przejść się nie dało bo tylu gości... Ja jak ktos do mnie przychodził wychodziłam na korytarz.
Stary 2015-08-06, 09:41   #2366
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja pościeli nie kupuję do łóżeczka obleke kocyk cienki w razie potrzeby żeby przykryć dziecko choć ten spiworek mam. A drugi cienki kocyk do wózka żeby był oddzielnie. Do wózka gruby wg mnie nie jest potrzebny bo wyobraźcie sobie kombinezon gruby koc i ta przykrywka do wózka, która z was pisze się leżeć pod tyloma warstwami? No i jeszcze ubranko doliczcie i pieluszek. Co ta mała pupa odczuje? Dla mnie to sauna. Więc albo kocyka wcale albo bez tej pokrywki.
Stary 2015-08-06, 09:47   #2367
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja się z Wami zgadzam a ostatnio kolega z pracy miła dziecko i zaraz wszystkim do pracy przysłał zdjęcia żony zaraz po porodzie z małym dzieckiem !! Ja mojemu Tz powiedziałam ze za coś takiego to zabije! !:p
O rany, też bym zabiła ;P

Co do odwiedzin - mi się wydaje, że mąż powinien móc wchodzić na salę, inni już niekoniecznie. Bo nie zawsze wszystko idzie gładko i kobieta od razu po porodzie śmiga, czasem potrzebuje pomocy i taki mąż obok to zbawienie. Poza tym mężowie przychodzą patrzeć się na swoje dzieci, a nie przyglądać innym paniom ;P

Byłam w biedronce, kupiłam cukinie, będę robić leczo. Ale ze mnie cieknie ciurkiem. Upał jak nie wiem.

synek
Stary 2015-08-06, 09:47   #2368
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Trzeba tak z sercem do tego podejść. Ok pewnie ze wyprawkę trzeba skompletować ale naprawdę nic się nie stanie jak zauwazycie potrzebę posiadania drugiego kocyka po przyjściu do domu spokojnie da się dokupic. Nie uwiezimy się z dziećmi w.domu klamek nie pozabieraja nam i będzie można wyjść zostawiając dziecko z tatą lub babcia.
Stary 2015-08-06, 10:01   #2369
adka_19
Wtajemniczenie

Wojniann - gąbki wszystkie można steerylizowav w mikrofali ) zapytaj cie wujka o to
Jeśli chodzi o wyprawkę też macie racje nie wszystko nie na gwałt ja tym sposobem wyrzuciła że spisu wanienkę bo mamy wannę i kupie to małe dziadostwo dla małego do leżenia.
Benita ja do szpitala powiem nikogo oprócz tzta wiem że mama ojciec będą chcieli. Ale nie. W domu.
Chcę małego się nauczyć zobaczyć jak będzie reagować pozatym dla niego będzie to stres szpital potem przenosiny do domu. W szpitalu i tak będzie za dużo ludzi. Lekarki pielęgniarki.
Czekam właśnie na dentyste tylko kamień także bez syresu

Stary 2015-08-06, 10:09   #2370
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Sweet gratuluje siusiaka

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Karmazynowa a lekarz skąd wie ze wcinasz słodycze? Hehe
Właśnie nie wiem Chyba podejrzewa, że każda ciężarna zajada się słodyczami Co jest najlepsze to mało słodyczy jem - zastępuje je paroma owocami dziennie.. Raz na parę dni loda zjem i ze słodyczy to jest wszystko Lekarz powiedział, że jeden owoc dziennie wystarczy i ewentualnie szklanka soku w proporcji 50% sok 50% woda... Przytyłam od początku ciąży około 4 kg i tu już taki rygor Lekarz powiedział, że przy moim wzroście dziecko najlepiej jakby się urodziło około 3kg, nawet 2900 by było ok...

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości