Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 15:10   #2491
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

udało mi się dziś ogarnąć domek firanki pozmieniane, poprane itp także do przodu jutro po południu jedziemy na zakupki potem będę piekła torta no i w sobotę będą dziadki i chrzestna u małego na te urodziny bo chrzestny już był bo w sobotę będzie nad morzem och też bym jechała . I czekam na Tż a go coś długo nie ma już powinien być. A co do finansów to u nas różowo nie jest ale dajemy radę
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:10   #2492
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A takie cos jeszcze kupiłam
Ale śliczne

Zrobiłam leczo i przy okazji obierania cukinii ubrudziłam sobie bluzkę na brzuchu. On jest już taaaaki duży.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:11   #2493
sylwoha
Zakorzenienie

A ja wiem ze z moimch chadakterem to powypierda... Wszystkich z sali
I nawet jak ktos do kogos prxyjedzie to bede fuczec :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:11   #2494
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Mi się taka trafiła za kotarką, masakra jak się darła, kleła..
dobrze że szybko urodziła i reszte porodu już byłam sama... ale powiem Wam że nie mogłam się skupić na początku na własnym porodzie przez to darcie, a później cały czas myślałam że jak mnie będzie też tak boleć to nie przeżyję a najlepsze że później byłam na sali z tą laską i słyszałam jak wszystkim swoim gościom opowiadała ze poród to pikuś
Ech, no właśnie... Ja też bym się pewnie nie mogła skupić i na dodatek by mnie wkurzyła...
Ja bym chyba się jej zapytała 'a krzyczałaś, bo Cię łaskotało?'...

Cytat:
A takie cos jeszcze kupiłam

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Ja pier.le jak ja nie chce rodzic. Czy jest jakaś chetna za mnie?

Neo style merc baby. To nowy model wiec nie ma opinii na necie.

Ale amorki chodzą super
Jakie słodkie

Nie znam tej firmy wózków Ale wygląda ładnie
Stary 2015-08-06, 15:19   #2495
rudaska
Zakorzenienie

Dziewczyny śliczne ciuszki. Ja dziś też wracam z łowów. Jadę autobusem chyba zwymiotuję z tego gorąca

Sylwuska ja to chyba nawy gondolę wypiorę, wiadomo gdzie to w magazynie leżało...

Cienwiatru ja też nie mam problemu z nagością czy u lekarza czy gdzieś. Bardziej mi chodzi o estetykę, że to nie będzie wyglądać. Ja tam w ogóle nie chciałabym na siebie patrzeć tylko umyć się i zakryć. I innych też na to nie narażać
Stary 2015-08-06, 15:27   #2496
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
udało mi się dziś ogarnąć domek firanki pozmieniane, poprane itp także do przodu jutro po południu jedziemy na zakupki potem będę piekła torta no i w sobotę będą dziadki i chrzestna u małego na te urodziny bo chrzestny już był bo w sobotę będzie nad morzem och też bym jechała . I czekam na Tż a go coś długo nie ma już powinien być. A co do finansów to u nas różowo nie jest ale dajemy radę
A ja nie mam siły na nic:/
Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ale śliczne

Zrobiłam leczo i przy okazji obierania cukinii ubrudziłam sobie bluzkę na brzuchu. On jest już taaaaki duży.
Hej te już tak mam

Kurczę Wy tu coś ogarniacie a ją nic, czekam na teściowa bo,od fryzjera ma do,mnie przyjść i mam ją odwiezc do domu, a potem jeszcze paznokcie bede jej robiła,na tą imprezę, a tak mi się nie chce i upał i ten smród, mam nadzieję, że w,domu ma chłodno,i jakoś mi nie zaszkodzi.

Fionka śliczne te body

Teraz siedziałam na allegro i oglądałam kombinezony, bo jakoś spokoju mi nie daje, ze nie mam ubrania na wyjście ze szpitala i nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie Drogie Kobietki, na jaki,rozmiar kupić ten kombinezon?? Na 56 czy już trochę więksZy 62? Czyli te 0-3 m? Bo niewiadomo jaką duża sie urodzi, ale ten 56 to szybko,za,mały sie zrobi, a,chciałabym jeszcze na wyjście na dwór mieć w co ja ubrać. Z kolei ten 62 nie będzie za duzy? Jak urodzi się mała to plywala może będzie w nim? Te które mają dzieci i te które będą jaki Wy kupujecie?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne ciuszki. Ja dziś też wracam z łowów. Jadę autobusem chyba zwymiotuję z tego gorąca

Sylwuska ja to chyba nawy gondolę wypiorę, wiadomo gdzie to w magazynie leżało...

Cienwiatru ja też nie mam problemu z nagością czy u lekarza czy gdzieś. Bardziej mi chodzi o estetykę, że to nie będzie wyglądać. Ja tam w ogóle nie chciałabym na siebie patrzeć tylko umyć się i zakryć. I innych też na to nie narażać
W takim razie też będę pralka wszystko

Adka Ty pisałaś coś o odkazaniu, czym,można to,zrobic? Kupuje się coś specjalnego do odzyskania czy w czymś specjalnym sie pierze?

Dzewczyny, nawet obiadu dziś nie zrobiłam, ale ze,mnie len:/

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:27   #2497
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Teraz siedziałam na allegro i oglądałam kombinezony, bo jakoś spokoju mi nie daje, ze nie mam ubrania na wyjście ze szpitala i nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie Drogie Kobietki, na jaki,rozmiar kupić ten kombinezon?? Na 56 czy już trochę więksZy 62? Czyli te 0-3 m? Bo niewiadomo jaką duża sie urodzi, ale ten 56 to szybko,za,mały sie zrobi, a,chciałabym jeszcze na wyjście na dwór mieć w co ja ubrać. Z kolei ten 62 nie będzie za duzy? Jak urodzi się mała to plywala może będzie w nim? Te które mają dzieci i te które będą jaki Wy kupujecie?
Ja na pewno nie będę kupowała 56. Bierz też pod uwagę, że pod to zakładasz ubranka. 62 to i tak nie taki duży i nie wiem czy na całą zimę wystarczy... Możliwe, że będą dwa potrzebne... Albo jeden większy
Stary 2015-08-06, 15:28   #2498
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie mam siły na nic:/

Hej te już tak mam

Kurczę Wy tu coś ogarniacie a ją nic, czekam na teściowa bo,od fryzjera ma do,mnie przyjść i mam ją odwiezc do domu, a potem jeszcze paznokcie bede jej robiła,na tą imprezę, a tak mi się nie chce i upał i ten smród, mam nadzieję, że w,domu ma chłodno,i jakoś mi nie zaszkodzi.

Fionka śliczne te body

Ja sie specjalnie wielkoscia przejmowac bym ne przejmowala, bo naet jelsi bedzie ciut za duzy w dniu narodzin to ile bedziesz w nm ja trzymala ? godzine ? ( nie wiem jak daleko macie od szpitala). a potem wyjdziesz z maluchem po 2 tygodniach bo to bedzie zima..
Ja mam 0-3 taki srednji mi sie on wydaje

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:29   #2499
rudaska
Zakorzenienie

Sylwuska ja nie wiem jak to z kombinezonami, ale ja nie kupuję żadnego. Kupuję tylko ciepłego pajacyka, pod to cienki pajac i body, czapeczka na głowę i dziecko zawinę w cieplutki kocyk. W aucie do fotelika i przykryję kocykiem. A na wyjścia mam ciepły śpiworek
Stary 2015-08-06, 15:30   #2500
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja też nie mam dziś obiadu. Mąż wraca najwcześniej o 19:30, ja nie mam ochoty nic jeść.
Posprzątałam tylko dom i tyle. Nawet nie wiem czy to auto odkurzę, bo przeraża mnie temperatura za oknem.
Stary 2015-08-06, 15:32   #2501
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
O mniam
Ja naleśniki robię jak nie mam pomysłu na obiad
Niestety mój TŻ naleśników nie uważa za obiad
Stary 2015-08-06, 15:33   #2502
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam 62, bo w za duży dziecko się wsadzi, w za mały już niekoniecznie ;P A takie dzieci bardzo szybko rosną.

synek
Stary 2015-08-06, 15:33   #2503
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A prop wozkow widzialam dzisiaj pajero na ulicy - obejrzalam sie za nim, naprawde zwrocil moja uwage

Noo. To kolejny mój typ urzekł mnie w sklepie jako pierwszy

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:34   #2504
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Właśnie mój tz tez nie chce być przy porodzie mimo że ja bardzo bym chciała i w dodatku wydaje mi się ze jednak przy rodzinnych lepsze traktowanie jest
Wydaje mi sie ze to traktowanie to głównie zależy na jakich ludzk sie trafi. Ja rodziłam sama i było ok, koleżanka z mężem i ledwo to przeżyła w sensie dosłownym.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja m.in. dlatego będę rodzić dalej, bo mam nadzieję że teściowie ani szwagier że szwagierką nie przyjadą w odwiedziny.
A co do karmienia to mnie bardzo krępują karmiące kobiety. Była u nas kuzynka TŻa zaprosić na chrzciny. Ja coś robiłam w kuchni a TŻ do mnie przyszedł z pokoju. Mówię mu, żeby do nich poszedł, ja ich nie znam, zrobię herbatę czy coś. A TŻ do mnie ALE ONA KARMI. Kurczę, ja na jej miejscu bym się chociaż odwróciła czy coś a ona normalnie z nami gadała z wywalonym cycem. No chyba że ja jestem jakaś inna ale wątpię, żeby mi potrzeba intymności zmalała po porodzie

W okolicy moich rodziców też wczoraj się zapaliło zboże. Była burza i piorun trafił w słupa

Też się niepokoję o Gumisiową i Zmalowaną
co do kp to mnie na poczatku strasznie krępowało, na szczęście wszyscy (poza teściową) szanowali że potrzebuje być sama... Poźniej im dłużej karmiłam tym bardziej naturalne to dla mnie było więc mnie mniej krępowało jeśli ktoś był w pokoju ale jak ktoś inny przy mnie karmi zawsze jestem skrępowana w każdym razie zawsze szukałam sposobu żeby karmic na osobności w innym pokoju albo kuchni jak się nie udało to chociaż jakoś tyłem do reszty albo czymś się nakryć.. Zawsze na wyjście miałam ubranie które pozwalało w miarę dyskretnke karmić.

Cytat:
Dziewczyny, a jak wyglądają łóżka na porodówce? W opisie mojego szpitala jest napisane, że dziecko po porodzie jest cały czas z matką. Jeśli to są takie zwykłe łóżka szpitalne to ja chyba nie prześpię ani chwili bo będę się bała, że mi dziecko spadnie z tego łóżka
U mnie byly zwykłe łóżka ale conajmniej 50 letnie zapadające się po środku więc obydwoje zsuwaliśmy sie w ten dołek. Spaść sie nie dało ale ja miałam stres ze przygniotę małego.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:35   #2505
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
No ale takie naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem na przykład?
Ja często robię po prostu z dżemem. A jak mi się chce to z twarogiem

synek
Stary 2015-08-06, 15:37   #2506
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Sa zwykle lozka a dziecko lezy w takim plastikowym wozku
U nas właśnie był jeden taki wózek na sale wiec dzieci z nami spały :/
Stary 2015-08-06, 15:39   #2507
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale takie naleśniki ze szpinakiem i kurczakiem na przykład?
Ja często robię po prostu z dżemem. A jak mi się chce to z twarogiem
O, takich jeszcze nie robiłam. Muszę sprowować

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja to w ogóle w kuchni jeszcze wszystkiego się uczę, praktycznie dopiero po ślubie zaczęłam gotować
Stary 2015-08-06, 15:39   #2508
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziecko jest w tej mydelniczce

Wiesz, ja bym dziecka nie głodziła z tego powodu, że ja się wstydzę, ale nie mam zamiaru się przed kimś obnażać. To jest moja sfera intymna, a dziecko może minutę zaczekać, aż przejdę do osobnego pomieszczenia.
To nie chodzi o to co inni myślą, tylko o to jak ja się czuję.

Muszę czegoś poszukać
Ja zawsze jak coś to mówiłam że mały się nie może skupić na jedzeniu jak kogoś widzi co by się nie tłumaczyć ze ja się wstydze hehe
Stary 2015-08-06, 15:40   #2509
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
U nas właśnie był jeden taki wózek na sale wiec dzieci z nami spały :/
Kurczę, to ja tak nie chcę, muszę sprawdzić, jak jest w tym szpitalu w którym chcę rodzić
Stary 2015-08-06, 15:43   #2510
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja też nie mam dziś obiadu. Mąż wraca najwcześniej o 19:30, ja nie mam ochoty nic jeść.
Posprzątałam tylko dom i tyle. Nawet nie wiem czy to auto odkurzę, bo przeraża mnie temperatura za oknem.
Dzięki za opinie dziewczyny

RUDASKA no ja się,wlasnie cały czas zastanawiam czy kupić,kombinezon czy spiworek, sa tez takie z dziurą na pasy do fotelika i one są,wieksze? Do wózka tez się nadadzą, jeszcze poogladam

A Wy kiedy zamierzacie to cieplejsze ubranie kupowac?

ANIQ_A mój tez kolo 20 bedzie dopiero w domu, ale,przez upał nie mam apetytu, a jak go nie mam to ciężko mi cokolwiek wymyślić,i mi się nie chce:/

Stary 2015-08-06, 15:44   #2511
czubasek20
Zakorzenienie

Bylam godzinke na dworzu. MASAKRA. Dysze i sapie jak stara babcia.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:46   #2512
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwuska link mi nie działa w komórce nie mogę skopiować jakos. Ale jak podobny to się sprawdzi.

Latem tez fajny pod pachy bo można szybko na sucho ogolić

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

A sluchajcie wy będziecie dziecię instalować w samochodzie tzn klasc do fotelika/nosidelka? Czy ja cos nie rozumiem bo ja chce z nosidelkiem wyjść

Stary 2015-08-06, 15:47   #2513
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Mój gin jest na Kopernika, a tam ponoć jest do bani. Zresztą, w sumie wcale nie liczę na mego gina i nie planowałam rodzić w jego szpitalu. Wogle na nikogo nie liczę, poród jawi mi się jako coraz bardziej przerażająca sromota

Hm myślałam, że pępowine przecina się dopiero po urodzeniu łożyska, bo inaczej jest ryzyko niedotlenienia, że niby dziecko jeszcze może pobierać tlen przez pępowinę, a nie oddychać samodzielne. Ale nie wiem, może źle zrozumiałam...
Ja bym wolała, żeby nic nie owijali i nigdzie nie brali... Ale mam wybuchane wymagania, się już zamknę i pogrążę w rozważaniu nad beznadziejnością porodów
ja się nie znam, faktycznie dopóki była pępowina nieprzecięta to położna coś krzyczała ze mam oddychać bo jeszcze za dwoje oddycham. Później przecieli i chyba wtedy młody przeskoczył na swoje oddychanie? Jak by nie przecieli a łożysko by się już odkleiło to skąd w łożysku byłby tlen? Nie wiem jam to działa. Napisałam tylko jak było u mnie. Faktycznie młody był trochę niedotleniony.

Pamiętaj że przy porodzie nasze nastawienie też odgrywa dużą rolę więc trzeba myśleć pozytywnie!
Stary 2015-08-06, 15:49   #2514
Fionka_31
Zakorzenienie

Teraz sobie uświadomiłam ze nie moje dziecię cos się dzis nie rusza. Jeszcze go nie czulam

Stary 2015-08-06, 15:52   #2515
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Moje przemyślenia z rana dotyczące zakupów itd wynikają z tego ze muszę liczyć kasę zanim ją wydam a szlag mnie trafia jak w aptece za witaminy trzeba zapłacić 68zl czy 150 za poduszkę. Mamy które nie mają pieniędzy a na pewno i tu na forum takich nie brak wcale nie są gorsze niż te które mogą sobie pozwolić na nową wyprawkę bez konieczności kombinowania. Ale niektóre rzeczy naprawdę to kwestia marketingu. Kobiety zwlaszcza w pierwszej ciąży lub lepiej które nie mogły donosic zajść w ciążę lub po poronieniu nie chcą oszczędzać na Wit czy innych rzeczach dobrych dla nich i ich wyczwkiwanych dzieciach a marketingowcy o tym doskonale wiedzą i nakrecaja ten młyn.

I tu sie zgadzam ze wszystkim

Cytat:
Moj tesc nie uwaza kotletow z piersi za kotlety.
Cytat:

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja to w ogóle w kuchni jeszcze wszystkiego się uczę, praktycznie dopiero po ślubie zaczęłam gotować
Ja to samo. A ze mlodo za maz wyszlam to w ogole

Cytat:
Sylwuska link mi nie działa w komórce nie mogę skopiować jakos. Ale jak podobny to się sprawdzi.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

A sluchajcie wy będziecie dziecię instalować w samochodzie tzn klasc do fotelika/nosidelka? Czy ja cos nie rozumiem bo ja chce z nosidelkiem wyjść
My mloda juz montowalismy w szpitalu w foteliku. Jest specjalnie wydzielona salka zeby dzieciaczka ubrac grubiej i wlozyc do fotelika.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 15:54   #2516
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłałam Ci przepis, sprawdz pw

Cytat:

Ok, zobaczę co z tym zrobić

No a te nosidełko to właśnie pełni też funkcje fotelika do 13 kg chyba, nie? dopiero potem jest taki typowy fotelik samochodowy. Czy ja też,już złe,mysle?

A sory, mój mózg nie pojal Twojej wiadomości ja zamierzam ubrać ciepło i w samochodzie włożyć,do fotelika, chyba że fotelik bardzo łatwo będzie się zapinal, to weźmiemy go ze sobą i w szpitalu juz wlozymy.

Cytat:
Teraz sobie uświadomiłam ze nie moje dziecię cos się dzis nie rusza. Jeszcze go nie czulam
Moje też,dziś,i wczoraj słabiej, myślę że to przez upał, nie martw się

Oszaleje z tym słownikiem, 3 raz edytuje post

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-06 o 15:58
Stary 2015-08-06, 15:55   #2517
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Eee, jeśli ktoś jest największą wredą wszechświata i najbardziej wyrodną matką, to na pewno ja
Instynkt? Jaki instynkt? Fajnie, jak poczuję kopnięcie, wyprawkę robię bez entuzjazmu, raczej poczucie obowiązku. Niewiele zresztą kupiłam, większość dostałam. Coś tam kupiłam i to bez entuzjazmu, potem wrzucić do szafki i zapomniałam. Poród uważam za upokarzający, a potem zapewne zejdę na nerwicę, bo mnie rodzina swoim pouczaniem i "pomaganiem" doprowadzi na skraj załamania.
Że nie wspomnę, iż jeszcze dziś wściekałam się, bo TŻ szaleje sobie w Albanii, a ja jestem tu uziemiona, gniję, jestem gruba i kto wie, kiedy zacznę po ludzku wyglądać, o szaleństwach mogę zapomnieć, mam wyrzuty, bo zjadłam precla i na dodatek nie moge się nawet upić z tej głupiej rozpaczy oraz nie wierzę, że wszystkie troski mnie odejdą, gdy zobaczę młodego. Młody pewnie jest spoko, ale i tak wolałabym córkę nadal Zajmę się nim jak umiem, postaram się, żeby wszystko było możliwie najlepsze, ale szczęściem nie opływam i nawet nie śmiem się przyznawać, bo spotka mię lincz.
Dziś jestem przemęczona, wkurzona i kretyńsko narzekam, a nie mam na co, więc niech mnie ktoś zastrzeli błaaagam
e tam, nie może być tak źle jak piszesz bo ostatnio mignęło mi ze planujesz już drugie bobo :p
Stary 2015-08-06, 15:58   #2518
Fionka_31
Zakorzenienie

A będziecie kupowaly bazę, ten isofix ? Bo to w sumie fajne jest ale zastanawiam sie czy będzie tyle jeździć ze potrzebne

Stary 2015-08-06, 16:00   #2519
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A będziecie kupowaly bazę, ten isofix ? Bo to w sumie fajne jest ale zastanawiam sie czy będzie tyle jeździć ze potrzebne
A isofix to się kupuje do fotelika czy do samochodu? W sensie jak mam sprawdzać czy ma,pasować do,konkretnego modelu fotelika czy jest jednakowy i tylko do samochodu ma pasowac? On też chyba sporo kasy kosztuje.:/

Stary 2015-08-06, 16:02   #2520
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość

Dostalam paczke od znajomej z Anglii
poplakalam sie.

A dopiero pol paczki przejrzalam bo nie mialam czasu
ekstra te ciuszki!!! Tez chce taką paczkę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości