|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Tez chce w pracy wydrukować. Wole książki papierowe. Tylko jakos mi głupio tyle stron trzaskać moze jakos rozdziałami będę
|
#2732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.sklepikdzieciecy.pl/lezac...te-p-1596.html Witam nową mamę
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
Cześć ;*
Gratuluję wizyt ![]() Lepiej dziecka nie wsadzac do spacerówki za wcześnie ![]() Mnie od wczoraj znów boli i krew rano ajjj ( oczywiście detektor w ruch. Od 4 nie śpię...Wczoraj miałam odwiedziny teściowej. Usiadła obok patrzy na mnie i mówi ALE TY JUZ GRUBA JESTEŚ. mąż nawet nic nie powiedział. A to w końcu jego matka nie? miałam ochotę się schować.. ( potem wiadomo gadki ze dużo jem itd ![]() myślicie ze dużo? ? Szczerze? Zjadłam przez caly dzien 2 kawałki arbuza, tosta na słodko, zupe krem brokułowa, kawałek tarty z kasza peczak i pieczarkami do tego salatka, 2 kawałki ciasta czekoladowego w gościach i dwie bulki z serkiem zoltym na kolacje ![]() ![]() Potem normalnie miałam wyrzuty sumienia ![]() Przytyłam 7kg waze 61kg ;( dziś po tych tekstach to nawet nie chce śniadania jeść ;(;( |
|
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
W poprzedniej ciąży kiedy naprawdę tylam bo nie mogłam chodzić w ogóle tylko leżeć i ciągle szpitale to mnie tym do płaczu doprowadziła nie raz
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o foteliki-nosidełka to z własnego doświadczenia mogę naoisać że jak się opanuje zapinanie pasami to później to idzie raz dwa i nie jest szczególnie uciążliwe... Także ja tym razem też bazy nie kupuje
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Nakrecilam dziecko mówiąc, że jutro polecimy samolotem i teraz chodzi i powtarza, że leci i wymienia imiona dzieci, z którymi tam się bawi. Taka ze mnie wredna suka
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesz duzo A tesciowa szcupla czy z oponka ? swoja droga wredna sucz. Twoj tz jest jedynakiem ? Cytat:
|
||
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
to trzeba operacyjnie? Mi też się rozeszły :/ tzn. już po pierwszej ciąży wyczaiłam ze mam taki prześwit między tymi mięśniami ale zawsze coś i nigdy nie dotarłam z tym do lekarza zeby zapytać czy to normalne a nie pamiętałam jak było przed ciążą :/
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo szczerze? To malo. Nawet jakby nieciezarna tak napisała to bym powiedziała, ze malo.
Jedz normalnie i zdrowo. Masz być szczęśliwa a nie sie przejmować. I co to znaczy ze gruba? Jak tak można powiedzieć? 7kg na półmetku to wcale niedużo. Mąż powinien dostać od ciebie bęcki a tesciowej powinnaś cos odpowiedziec
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo przesrane masz z tym krwawieniem, a co do jedzenia hmm ja potrafiłam zjeść tyle na dwa razy w ciągu. 2-3 godzin. Nie przejmuj się teściową tylko opieprz tż że ma reagować
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
Simka gratulacje synusia !!!!
Gryzia witam się również w 21 tc ! Jak ren czas leci !!! Dziewczyny było wczoraj pukanie malutkie !!!! Jak azlam spać. Kot mi najpierw się wymryczal na brzuszku a jak poszedł - mały i lekki jest - były takie malutkie 4 pukniecia Halwaya o matko kochana wytrzymasz dzisiaj jeszcze. Moja babcia też tak miała zawsze. Tylko o nas ze chore że zawali etc Chory to chory bo co rozstrzasax? Fionka oprócz core - nie znam polskiego odpowiednika nie wolno ćwiczyć mięśni brzucha powiedziała mi to instruktorka na pilatesie. Zaciekawa - jak ja mało jeszcze wiem... Q propo wózków i wgl. Lobofylia - ale Ty gruba jesteś ?!!! Weź za głowę i do wanny poddus. 61 kg to dużo ?!!! Ja waze 82 już w tej chwili ! I mam w osie dopóki mój syn jest zdrowy. Łac takie I naprawdę mąż nic na to ? :sciana: Halwaya hihihu dobre z tym samolotem Dzień dobry dziewczynki *Wstaje ogarniam się i do Lidla noże są - a spasowaly i fajne miseczki na orzeszki sałatki etc )
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz się nie nakręcajcie. Rozstęp musi być na prawdę wielki zeby wymagal operacji. Normalnie kilka tyg ćwiczeń i wraca do normy. Nie wiem jak u Ciebie moze troche dluzej bo juz troche czasu minęło
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co. Nie jest ani gruba ani chuda. Taka trochę ciezsza. Tz uważa ze mam olać ale to naprawdę przykre
i tak jak do niej jeździmy to zawsze ubieram luźne rzeczy ale wczoraj nieplanowanie przyjechali. ![]() ![]() Bylo mi bardzo przykro naprawdę ![]() Co jej mam powiedzieć? ![]() Ma córkę tez w ciąży i ona chyba tyle to wazzyla przed ciąża niz ja teraz ![]() Mi przykro ;( mój tz jest bardzo przystojny wiecznie zwraca uwagę i wiadomo w ciąży to nie wygląda się jak sexy laski ale ciągle mówienie mi o tym jest okropne (
|
|
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro syn zdrowy to nie mam się czym martwić
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu nie chodzi o to ze jak rozjeda sie te miesnie to moze wlasnie przepuklina wyskoczyc ? I wtedy zabieg? Poprawcie mnie jak cos. |
|
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim ☀ wstałam bo słońce świeci mi przez lichą zasłonę prosto w twarz
I ledwo co się budzę a tu nie pukanie a po prostu kopniaki! Ktoś tu jest głodny 😋 ciężko nie przejmować się komentarzami odnośnie wagi, ale trzeba to przeżyć..albo jak tylko teściowa utyje to powiedzieć 'o, przytyło się a w ciąży mamusia nie jest'. Czekam na tą chwilę 😆 Witam serdecznie wszystkie nowe mamy!! I miłego dnia życzę, ja mam dziś w planie sprzątanie domu bo zaniedbałam, a tak mi się nie chce!
|
#2749 |
|
Konto usunięte
|
Lobo nie warto taką głupią kwoką psuć sobie humoru! Jakby mi teściowa powiedziała, że jestem gruba, to bym jej powiedziała, żeby spojrzała sama w lustro...
U kogo coś pozmieniać na 1 stronie? Acapella Ty prosiłaś wczoraj o różowy? Przepraszam, nie pamiętam
|
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lobo a moze na spokojnie powiedziec ze sprawia przykrosc bo w ciazy nie musisz wygladac jak super modelka i w sumie tyjesz ksiazkowo. A jak nie powdziala to z grubej rury ze Ty przynajmniej masz powod ze nie wygladas idealbie a ona jaki ma powod ze nie ma super figury... Ja mam problem w druga strone i serio dziewczyny odszczekac sie odszczekam a w glowie myslenie co zjesc zeby zaczac tyc bo mam psychicznie dosyc i wole utyc wiecej niz wysluchiwac. |
|
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Powiem wam w ogóle coś.. to zrozumiecie co to za nie
delikatny. Po urodzeniu syna gdzie wazylam 89kg do jakiejś tam imprez okolicznościowej schudłam do 62kg i byłam z siebie taka dumna. Ubrałam taka granatowa dopasowana sukienkę wiadomo ze brzuch przy siadaniu wtedy jakos zarabiscie nie trzymał. I ona mi przy wszystkich gościach powiedziała ze na moim miejscu by takiej sukienki nie ubrala i przydałoby mi się odchudzanie. I przy wszystkich komentowała ze bylam taka gruba w ciąży ;( prawie poplakalam się przy wszystkich. Do końca imprezy nic nie zjadłam bo miałam wrażenie ze wszyscy patrzą ile zjem.... Mało tego zaproponowala mi po życzenie rowerka do ćwiczeń ![]() ![]() Tz wtedy stanal w mojej obronie ale do dziś to pamiętam bo czułam się upokorzona. Zresztą w pierwszej ciąży dala mi się we znaki. bardzo mogłabym pisać i pisać ![]() Potem po wielkiej kłótni przestała i było dobrze a teraz? Ogólnie jestem zawsze zadbana sprzątaniete itd dwudnaniowe obisdy wiec nawet nie ma gdzie wbić szpili a teraz? Ma i znowu mi to robi ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Gryzelda mnie na niebiesko Proszę **---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Czubasek bo to w ogóle chore w ciąży jakos jak się jest to wszyscy uważają ze moga komentować ;/ |
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam o tyle gorzej, że ja otyła a tesciowa to prawie anoreksja.. raz dostalam od niej książkę o odchudzaniu.. więc bez komentarza.. uwagi mam praktycznie co urlop.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52334899] U kogo coś pozmieniać na 1 stronie? Acapella Ty prosiłaś wczoraj o różowy? Przepraszam, nie pamiętam [/QUOTE]Mnie też można na różowo - tak mysle
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-08-07 o 09:12 |
|
|
|
#2753 |
|
Raczkowanie
|
Halwaya teściowe to zgroza
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia jest zaâ☠â☠â☠ista tesciowa.
Chcialabym byc taka jak ona. Mojej mamie powiedziala kiedys i zawsze sie tego trzymala. Moj ojciec jest alkoholikiem wiec mama miala pieklo jak bylismy dziecmi. No my z reszta tez. Ale babcia ktoregos razu z grubej rury. Wiedzialy galy co braly. Ja Ci zawsze pomoge i dzieciom ale meza sobie sama wybralas. Ja sie wtracac nie bede. I faktycznie mama na jej pomoc zawsze mogla liczyc czy rady ale nigdy babcia sama czegos nie narzucala i nie wychodzila z inicjatywa. W stosunku do ojca byla chlodba i potrafila mu powiedziec do sluchu. Ma jedna synowa i chociaz mieszkaha razem to jedna drugiej sie nie wpiepr.za w zycie. Nie komentuje wychowwania wnukow, nie daje dobrych rad sama z siebie. Synowa jest otyla ale nigdy od babci zadnego przykrego slowa nie uslyszala. Jedynie co kiedys zapytala ktoras z jej corek o wlasnie tusze synowej to babcia powiedziala ze to nie jej cialo wiec po co ma sobie jezyk strzepic. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-07 o 09:24 |
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52334185]Sylwuska sam fotelik też się nada, tylko właśnie tak jak piszesz trzeba go za każdym razem przypinać pasami. I nie każdy fotelik ma bazę
![]() Kalusia baza jest pod fotelik. Czyli jak zmieniasz fotelik, bo dziecko wyrosło, to zmieniasz bazę. Pasuje do wszystkich aut. Fionka nie będzie pasował de każdego stelaża, od tego są adaptery. Ja na początku ciąży jak pojechałam na ip w niedzielę wieczorem to czekałam ponad 3 godziny na lekarza, bo miał jakąś operację... ![]() Ja rozważam tylko wózki z gondolą min. 85cm. Chociaż wczoraj widziałam na allegro taki z gondolą 90cm nawet ![]() Gumisiowa camarelo carera ma 85cm długości gondola, więc jest większa niż przeciętne. Halwaya jak promieniuje to może rwa kulszowa? Ja też przytyłam w pracy. Dopiero jak przed ślubem poszłam do dietetyczki i ona mi uświadomiła, że obiad MUSI być ok. 13-14 to schudłam sporo i to szybko. W mniej więcej 6 tygodni poleciało mi ponad 20cm z obwodów ja sobie gotowałam dzień wcześniej i brałam ciepły obiad do termosu obiadowego. Co prawda nie był gorący, tylko ciepły, ale lepsze to niż zimny obiad.No właśnie mi w bazie do fotelika nie pasuje to, że nie ma przypięcia pasami bezpośrednio fotelika, tylko samą bazę się przypina pasami. Dla mnie to mało bezpieczne się wydaje... Ja się cały czas zastanawiam czy się nie przejechać jednak do Częstochowy zobaczyć wózki. Bo w sumie jak mogę kupić u producenta któryś z tych allegrowych, ale wcześniej go wymacać i pojeździć to może warto te 350km przejechać? Nie wiem sama. Mąż jak to usłyszy, to powie, że do reszty zdurniałam ![]() A mnie 21tc powitał ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dziękuję, za wytłumaczenie to teraz chyba już rozumiem, ale pewnie do czasu. Czyli jak kupuje się większy np juz fotelik to trzeba też nowa bazę pasująca do tego fotelika?Jej a jak się czujesz? Coś Cię boli? Czy to jednorazowo bylo? Co do fotelików jeszcze, większość kupuje maxi cosi a macie jakiś konkretnie opatrzony juz model? Bo na allegro widziałam za 400 zł i za 600 zł tez są ;maleje: Cytat:
Fajnie, ze bluzka nadaje się do użycia i nie wywaliłas pieniędzy w błoto ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52334231]Kalusia no właśnie to też widziałam, dlatego zapytałam sprzedających o maxi cosi ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]I mysle, że to chyba będzie najlepsze rozwiązanie, ze trzeba pytać sprzedawców, czy ten fotelik do ich wózka się nada. Gorzej tylko jak za bardzo pojęcia nie będzie miał a będzie chciał sprzedać i potwierdzi, a nie będzie się nadawał:/ Cytat:
A ja jestem prawie pewna, ze to prZez klime, ja na poczatku ciąży jak były takie,upały to też się tak zalatwilam, ze zatoki i ledwo do antybiotyku doczekalam:/ Wytrzymam jeszcze,jakoś ten,jeden dzie, nie ma to jak w swoim domu ![]() Cytat:
widzialam właśnie takie,na allegro, ale na zdjęciu nie,było widać i nie było na aukcji napisane, ze można ściągać ten materiał. Czyli,po każdym kampanii trzeba go prac?Cytat:
I znowu teściowa, co to za ludzie?? Jej my też takie bedziemy suki? Wcale nie zjadłam dużo i wcale dużo nie przytylas, nie stresuj sie niepotrzebnie jeszcze takimi rzeczami. Swoją drogą ja to bym chyba strzeliła dodatkowo Focha na swojego Tz, że gęby nie otworzyl, przecież na pewno wie, chyba jak Tz'ci każdej z nas, ze cały czas,myślimy o wadze i się tym martwimy, zeby nie przytyć za dużo. Paskuda ta teściowa, a ona szczupła jest?? Jak mnie w ogóle denerwuje taki komentarz gruba jesteś, no kurde chyba jestem w ciąży, to chyba musi mi się,powiększać brzuch, a,gdzie dziecko,ma,się zmieścić? Tak jakby to wielkie zdziwienie było, ze brzuch rośnie ;/ nie,no ja po prostu nie,mogę. Proszę Cię nie martw sie tym Lobo, bo to tylko moze Ci zaszkodzić. Tym bardziej, że zapewne wie, że masz trochę problemy i jeszcze Ci takie teksty puszcza, normalnie I śniadanie szybko wciagaj, raz raz ![]() Witam się ze wszystkimi ![]() Juz Was,nadrobilam i zapomniałam wczoraj napisać, ze zaczęłam 20 tydzień, więc to już połowa!! Aż nie mogę uwierzyć nie mam jakichś większych planów na dzis, ale w końcu muszę coś zrobić, więc zaraz siadam i pomyślę. Chyba na obiad zrobię racuchy z cukinii, ktoś tu o,nich pisała, a ja ostatnio znalazłam jakiś przepis i cukinię mam, więc zobaczymy, nigdy nie jadlam A jeszcze mi się przypomniało, wczoraj Ta juz o 22 w łóżku, codziennie teraz pracuje i ledwo żyje, taki zmęczona jest, tak,mi go szkoda. No a Mała wieczorem zaczęła się ruszać, a on już,dawno,jej,nie czuł, bo co przylozy rękę, to ona się uspokaja, więc lecę do niego i mówię, że Lila sie rusza. Położyłam się i mówię, no przybij Lilcia piątkę dla tata i po sekundzie sie ruszyła, Tz taki szczęśliwy, to najpiękniejszy obraz w życiu potem mówię, daj jeszcze rękę, a on ze,już wystarczył że on się boi tak, ze ja to boli, jak uderzy w jego rękę,i żeby jej nie męczyć. to mu mówię, że tam jest woda i powłok brzusznych tyle, ze jak ona tylko przykłada rękę, to ja nie moŻe to boleć, ale on wie swoje![]() Wasi też tacy sa? Ale widok,jego takiego szczęśliwego był cudowny Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
O matko jaka swinia..
Alez bym jej odpyskowala? Musisz utrzymywac kontakt skoro kazda wizyta to stres? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo naprawdę ci współczuję, łatwo się mówi nie przejmuj się. A czy wy jesteście jakoś uzależnieni od teściowej? W sensie niezbedna jest jej pomoc albo coś takiego? Bo ja bym się obraziła i w ogóle bym z nią nie gadała, nawet bym się z nią nie spotykała. My po weselu z jedną ciotką chyba zerwiemy kontakt. Zachciało się jej komentarzy i mimo próśb tż postanowiła że mi wbije szpilę. Obyło się bez awantury na moją prośbę ale cioci dziękujemy, nawet telefonów od niej nie odbieramy.
SYLWUSKA mój urlop minął bezpowrotnie, dwa i pół tygodnia... I zazdraszczam ze tż mógł już poczuć
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-08-07 o 09:33 |
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także ja mam bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy i szpitali
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska jak większy fotelik to i większa baza
Dzięki, że pytasz, czuję się dobrze, jednorazowy wybryk. Włącza mi się nerwica przed połówkowym w środę... Maxi cosi wszystkie mają 4 gwiazdki, więc myślę, że kwestia zasobów portfela ![]() Zawsze możesz oddać, ja najpierw kupuję fotelik z adapterami, później wózek i jak nie będzie działało to oddam wózek ![]() Ja już pisałam, że będę taką teściową, żeby mi synowa po forach nie psioczyła ![]() Mój jeszcze nie poczuł Alexa, więc nie wiem jak jest. Ale ostatnio mówię do niego, że musi chwilę rękę potrzymać na brzuchu, żeby się Młody przyzwyczaił do jego ręki, to nie chce mu się Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52334899]Lobo nie warto taką głupią kwoką psuć sobie humoru! Jakby mi teściowa powiedziała, że jestem gruba, to bym jej powiedziała, żeby spojrzała sama w lustro...
U kogo coś pozmieniać na 1 stronie? Acapella Ty prosiłaś wczoraj o różowy? Przepraszam, nie pamiętam [/QUOTE]I halwaya chyba na różowo chciała ![]() Cytat:
ala:Cytat:
Albo ta,kobieta nie ma,za grosz wyczucia, Albo specjalnie chce się do Ciebie przyczepić, ale robi to w bardzo brutalny sposób ![]() Naprawdę się nią nie przejmuj i porozmawiaj z Tz. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

moze jakos rozdziałami będę

i krew 

*
Przepraszam, nie pamiętam

ala: