Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 09:02   #3361
201711281122
Konto usunięte

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
To jest porypane, jaki mają problem, żeby wpisać do swojego terminarza? Wrrr nienawidzę tej całej organizacji!

No i jak tu rezerwować termin na sali/restauracji, jak nie wiadomo, czy udzielą wtedy ślubu
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:02   #3362
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
mi tak powiedzial kierownik USC w moim miescie, bo mielismy z nim spotkanie. On nie moze jechac gdzie chce, tylko w obrebie gminy
a wy już mogliście zarezerwować datę i godzinę?

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:04   #3363
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Z własnego doświadczenia powiem Wam, że to wcale nie mit
Przed ciążą miałam bolesne , 7-dniowe miesiączki. Teraz nawet nic nie czuję i cała imprezka trwa max 3 dni
Żyłam 21 miesięcy bez okresu

Tez usłyszałam od mojej ginekolog że muszę zajść w ciążę żeby pozbyć się tak silnych bólów . Bo aktualnie co każdy @ musze brać silne leki przeciwbólowe na receptę bo inaczej mdleje/słabne i inne takie ciekawe rzeczy.

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Można dołączyć? Zaplanowaliśmy ślub na sierpień 2016

Z przygotowań mamy na razie tylko salę i zespół, niewiele ponad rok do wesela, więc chyba czas już, żeby być bardziej na bieżąco Upatrzyłam sobie używaną suknię ślubną, jednak o 2 rozmiary za dużą... Jak myślicie, udałoby się gorset zwężyć bez straty na jakości sukienki? Wymagałaby też skrócenia. Orientujecie się ile kosztują takie poprawki krawieckie? Nie chciałabym zapłacić za nie drugie tyle co za samą suknię
Heej . Zdjęć na telefonie nie widzę ani nie znam się na takich sprawach wiec raczej nie pomogę . A ile zapłaciłaś za suknie?

Jak czytam jak macie takie przejścia z tym USC to ciesze się, że jednak mamy w kościele . Zresztą u nas najbliższy USC jest 17 km od mojego miasteczka..

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:08   #3364
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja nie wiem gdzie wy mieszkacie Poszliśmy do usc, zaklepaliśmy sobotę co prawda z rana bo o 10 ale jakbyśmy wybrali później to też by sie zgodzili 15 min i bez mówienia że za wcześnie czy coś co prawda to było w lutym, ślub w czerwcu, ale słyszałam, że u mnie nie robią problemów jak się przyjdzie jeszcze wcześniej
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:10   #3365
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem gdzie wy mieszkacie Poszliśmy do usc, zaklepaliśmy sobotę co prawda z rana bo o 10 ale jakbyśmy wybrali później to też by sie zgodzili 15 min i bez mówienia że za wcześnie czy coś co prawda to było w lutym, ślub w czerwcu, ale słyszałam, że u mnie nie robią problemów jak się przyjdzie jeszcze wcześniej
no jak w lutym to nie dziwne, że nie robili problemów, bo zostały wam 4 msc
godzina 10 modlę się, żeby była 16 wolna na moją datę, bo nie wyobrażam sobie mieć wesele od 10.30 :/

6cs
Stary 2015-08-07, 09:18   #3366
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
mi tak powiedzial kierownik USC w moim miescie, bo mielismy z nim spotkanie. On nie moze jechac gdzie chce, tylko w obrebie gminy
No to dziwne to wszystko :p

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
No i jak tu rezerwować termin na sali/restauracji, jak nie wiadomo, czy udzielą wtedy ślubu
Ja już się przestałam stresować, jak będą mi robić problem, to wezmę ślub w USC w Rzeszowie, a jak tam też w soboty pracują do południa, to wezmę ślub humanistyczny, albo zatrudnię aktora, co mi urzędnika zagra :p Już naprawdę nie mam ochoty się denerwować. Nie dość, że życzą sobie tysiąc złotych za 15 min roboty, to jeszcze łaskę mi będą robić :p
Stary 2015-08-07, 09:19   #3367
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
no jak w lutym to nie dziwne, że nie robili problemów, bo zostały wam 4 msc
godzina 10 modlę się, żeby była 16 wolna na moją datę, bo nie wyobrażam sobie mieć wesele od 10.30 :/
ale mowię przyszlibyśmy wcześniej i też nie byłoby problemów
Stary 2015-08-07, 09:21   #3368
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
ale mowię przyszlibyśmy wcześniej i też nie byłoby problemów
fajnie jeśli jest taki urząd choć znając polskich urzędników to trudno aż uwierzyć, że gdyby ktoś przyszedł rok wcześniej to z chęcią by go zapisali. Ale fajnie, że chociaż w jakiś miejscowościach tak jest

6cs
Stary 2015-08-07, 09:22   #3369
201711281122
Konto usunięte

W moim urzędzie podobno nawet na pytania o plenerze nie chcą odpowiadać.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:23   #3370
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Hej, nie nadrabiam.
Zaslabalam dziś w pracy i zwolniono mnie. Tż zawiózł mnie do lekarza miałam ciśnienie 70/40. Do tego pierwszy Dzień okresu wiec ból przez te gorąco bardziej odczuwalny.
Wieczorem będą nas prosić na wesele na październik ;-)
U nas na budowie też jakiś kierujący ostatnio zasłabł. Faceci padają a gdzie tu kobieta z okresem. Trzymaj się
Przy takich upałach powinni jakoś lepiej dbać o pracowników - coś skracać czy coś. Jak są wielkie mrozy przez kilka dni to potrafią zamykać zakłady a przy upałach to już nie.

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Hej

Zrobiłam sobie małe spa

Ja bardzo chętnie wybrałabym coś innego niż rosół, krem byłby super, ale jednak ze względu na gości będzie rosół

Taedio masakra z tym telefonem, koniecznie złóż jakąś reklamację czy coś

Orientujecie się może, ile jest ważne skierowanie na usg?
Skierowania na badania specjalistyczne są ważne bezterminowo. Przynajmniej ja kiedyś pytałam i tak mi pani powiedziała. Ale kto wie czy to się nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Niby czemu? Polędwica to jedno z najdelikatniejszych mięs, nie wiem jak można nie lubić i nie przełknąć

Zgadzam się, my będzie wypośrodkowywać menu żeby część była pod gości, a część pod nas. I też myślimy o rosole z kaczki z kołdunami z mięsem
Chodzi o połączenie - u mnie w rodzinie królują zwyczajne potrawy - kotlet, mielony czy tego typu rzeczy. Podejrzewam, że kurek większość ludzi nie jadła, ja sama też nie:P Niby to tylko grzyb ale już samo połączenie tak wykwintniej brzmi niż kotlet
Jeszcze się zastanawiam co z bezmięsnymi daniami. Mówią, że PMki nie jedzą za dużo na swoim weselu więc nie wiem czy brać bezmięsne dania dla siebie. W sumie mam też ze dwie osoby, które chętnie z mięsa zrezygnują. Muszę dopytać.

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, już lepiej, ale Tz mówił ze zielona byłam. Wgl zatkało mi uszy, oblal mnie zimny pot, strasznie się czułam.

My dzieci będziemy chrzcic. Wgl a propo dzieci dziś dostałam info, ze musze urodzić dziecko to miną mi takie bardzo bolesne @ :-P

Tez dziś kupiłam sukienkę na wesele. Jestem zadowolona, bo w końcu nie rozkloszowana i taki inny kolor jak dla mnie, bo limonkowy
Niestety nie zawsze. Moja przyjaciółka przy okresie przeżywa drugi poród (z bólami krzyżowymi). To nie jest reguła niestety. Ale jak miała plastry no to bóli nie było. Teraz ją uczuliły i przerwała, ciekawe jakie okresy będą.

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52331316]ja juz po pracy, czekam na Tż i bede robic carbonarę na kolacje bo zostalo mi sie parmezanu, kupilam pancette i bedzie

wchodze na fb a tu
http://www.rmf.fm/magazyn/news,778,b...=FacebookHN_24
dżizys[/QUOTE]
Masakra, bleeee....

Cytat:
my dopiero odkrywamy takie smaki, hummus w naszej kuchni jest pierwszy raz nieskromnie powiem, że smaczniejszy niż w restauracji, w której go ostatnio próbowaliśmy
Też bardzo lubię humus. Sama musiałabym też zrobić ale to muszę mieć lepszy blender.

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Można dołączyć? Zaplanowaliśmy ślub na sierpień 2016

Z przygotowań mamy na razie tylko salę i zespół, niewiele ponad rok do wesela, więc chyba czas już, żeby być bardziej na bieżąco Upatrzyłam sobie używaną suknię ślubną, jednak o 2 rozmiary za dużą... Jak myślicie, udałoby się gorset zwężyć bez straty na jakości sukienki? Wymagałaby też skrócenia. Orientujecie się ile kosztują takie poprawki krawieckie? Nie chciałabym zapłacić za nie drugie tyle co za samą suknię
Witaj.
Takie pytania to do krawcowej Mi się wydaje, że można zebrać gorset po bokach i nawet od dołu ale czy nie straci na wyglądzie to trudno powiedzieć bo jest bardzo zdobiony. Suknia z tą siateczką wygląda o wiele ładniej

Hej
Wczoraj już nie chciało mi się włączać kompa. Jem sobie zupę, jak zwykle za dużo pieprzu:P Musiałam odwrócić kolejność i zaczynam od dania obiadowego bo w pracy nie mam gdzie odgrzać. A potem zjem kanapki:P
Jestem już gotowa do wyjścia do pracy. Tylko z psem jeszcze muszę wyjść. Trochę go "przeciągam" bo M. ma dziś grilla w pracy to nie będzie wracać by go wyprowadzić.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:27   #3371
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
a wy już mogliście zarezerwować datę i godzinę?
nie.. Jak pisalam z tym kierownikiem to wychodzilo na to, ze by nas juz zapisal ale wyszlo jak wyszlo i nie mozemy wziac tam slubu tylko w innym urzedzie. Kazali tam nam przyjsc w marcu no ale jak mam w marcu przyjsc jak trzeba zamowic zaproszenia, przyjechac do PL i je rozdac, czasu nam nie starczy zrobie drugie podejscie w grudniu, moze nas zapisza
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:27   #3372
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o połączenie - u mnie w rodzinie królują zwyczajne potrawy - kotlet, mielony czy tego typu rzeczy. Podejrzewam, że kurek większość ludzi nie jadła, ja sama też nie:P Niby to tylko grzyb ale już samo połączenie tak wykwintniej brzmi niż kotlet
yyy... dla mnie kurki to takie pospolite grzyby, ogólnodostępne w każdym lesie. W dzieciństwie mieszkałam na wsi i chodziłam z babcią do lasu i kurki zawsze się zbierało. Nie widzę nic wykwintnego w tych grzybach i nie wierzę, że nikt z Twojej rodziny ich nie jadł Już nie przesadzajmy, że wszyscy jedzą tylko kotlety z ziemniakami i polędwica z kurkami będzie dla nich takim wielkim zdziwieniem...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:35   #3373
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
yyy... dla mnie kurki to takie pospolite grzyby, ogólnodostępne w każdym lesie. W dzieciństwie mieszkałam na wsi i chodziłam z babcią do lasu i kurki zawsze się zbierało. Nie widzę nic wykwintnego w tych grzybach i nie wierzę, że nikt z Twojej rodziny ich nie jadł Już nie przesadzajmy, że wszyscy jedzą tylko kotlety z ziemniakami i polędwica z kurkami będzie dla nich takim wielkim zdziwieniem...
Dobrze, że wiesz lepiej
Wydaje mi się, że każdy wie co podać swojej rodzinie na obiad czy kolacje i lepiej się tego trzymaćPoza tym - nie ma wyboru. Nie wiem czy dobrze wyjdzie narzucić każdemu tą polędwicę. Ja nie lubię takich serwowanych dań, wolę mieć wybór. I wiem, że większość woli bo tak jest zawsze na weselach. To zmienimy na pewno.

Edytowane przez Sophie24
Czas edycji: 2015-08-07 o 09:37
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:38   #3374
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wiesz lepiej
Wydaje mi się, że każdy wie co podać swojej rodzinie na obiad czy kolacje i lepiej się tego trzymać
Nie twierdzę, że wiem lepiej, ale serio nie wierzę, że nikt z Twojej rodziny nie jadł kurek
Stary 2015-08-07, 09:41   #3375
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja tez nigdy kurek nie jadłam
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:43   #3376
ann2016
Zakorzenienie

Witam nową

Współczuję wam z tym USC :/

Wy macie dość upałów a ja wam zazdroszczę poszłabym się poopalać ale u nas nie ma pogody na opalanie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52335352]Ja tez nigdy kurek nie jadłam [/QUOTE]

ja też nie i nie zjem bo nie lubię grzybów
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:46   #3377
Petit_Papillon
luckygirl

Uwielbiam kurki w zasadzie to jedyne - no procz pospolitych pieczarek - grzyby, ktore jem no dobra na borowiki tez sie czasem skusze

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:50   #3378
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj jeszcze większy upał niż wczoraj, a dziś znów 12h pracy i w tym dostawa. Padnę chyba

A jutro robimy w końcu parapetówkę więc czeka nas od rana sporo gotowania w tym upale
My jutro robimy urodziny tż,ale w formie grilla,wiec na dworze
Cytat:
My już od stycznia mamy zarezerwowane, więc nie powiem jak usłyszałam co napisałaś, to się nieźle zdenerwowałam. Teraz myślę, czy się uda w tym drugim USC żeby była nasza data, bo chcieliśmy plener zrobić. No jak nie, to trudno, będzie trzeba z tym naszym urzędem gadać.
Zastanawiam się czy skoro jest ten harmonogram to znaczy, że można już rezerwować daty?
Datę można zarezerwować 6 msc wcześniej, wcześniej nikt nie przejmie takiego oświadczenia. To nie jest ich widzimisię, tylko tak jest w ustawie.
Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość

Znajomi poszli w kwietniu tego roku zarezerwować termin na lipiec też tego roku i zostali odesłani z kwitkiem, że za wcześnie
To akurat niezgodne z prawem.
Cytat:
ponoć jakiś formularz jest ważny tylko ileś dni. Ale teraz nie pamiętam jaki, i ile.
Zaświadczenie o braku przeszkód małżeńskich. Ważne 6 msc.

Cytat:
No cóż, robiliby "problemy",bo to nie zależy od nich No chyba,że chciałabyś mieć nieważny ślub,ale przypuszczam,że lepiej poczekać trochę niż martwić sie potem konsekwencjami.

Dziewczyny,nie martwcie się Ludzie się tak nie rzucają na te terminy. Wystarczy,że pójdziecie te 6 msc wcześniej rano i na pewno zarezerwujecie to,co chcecie.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 09:54   #3379
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie twierdzę, że wiem lepiej, ale serio nie wierzę, że nikt z Twojej rodziny nie jadł kurek
no to uwierz. Ja też ich nigdy nie jadłam

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

lolusl ja sie martwię, zeby w ogóle była moja data, bo jak widać nie wszędzie co tydzień udzielają tych ślubów. I tego chcę się chociaż dowiedzieć.

6cs
Stary 2015-08-07, 09:57   #3380
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
no to uwierz. Ja też ich nigdy nie jadłam
a jesteś z rodziny Sophie?

ogólnie chodzi mi o to, że nie wierzę, że można znać preferencje kulinarne wszystkich ludzi jacy będą nawet na małym przyjęciu weselnym i przesadą jest zakładanie z góry, że polędwica z kurkami jest zbyt wykwintna. Wg mnie dodatkowo brzmi to dość obraźliwie
Stary 2015-08-07, 09:58   #3381
lolusl
Japońska rzepa

Arya, myślę,że warto w razie czego pogadać,przecież to też człowiek,a nuż się zgodzi w razie czego "poza" swoimi godzinami

Ja uwielbiam kurki,chyba zaraz pojadę do Biedry po nie I na pewno bym chciała w menu, uważam,że to bardzo uniwersalne danie. no a zawsze znajdzie się ktoś kto nie lubi,ale nie będę pod dwie czy trzy osoby ustawiać menu. Ma być na tyle różnorodne,żeby każdy coś znalazł,a jak nie znajdzie jednostka,to sorry gregory
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2015-08-07 o 09:59
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:02   #3382
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Arya, myślę,że warto w razie czego pogadać,przecież to też człowiek,a nuż się zgodzi w razie czego "poza" swoimi godzinami

Ja uwielbiam kurki,chyba zaraz pojadę do Biedry po nie I na pewno bym chciała w menu, uważam,że to bardzo uniwersalne danie. no a zawsze znajdzie się ktoś kto nie lubi,ale nie będę pod dwie czy trzy osoby ustawiać menu. Ma być na tyle różnorodne,żeby każdy coś znalazł,a jak nie znajdzie jednostka,to sorry gregory
Ja też myślę, że kurki są uniwersalne, nie mają jakiegoś takiego smaku, żeby nagle nikomu nie posmakowały :p

My menu mamy tradycyjne, u nas na weselach zawsze się takie bierze i nikt nie narzeka, każdy znajdzie coś dla siebie
Stary 2015-08-07, 10:12   #3383
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja uwielbiam maślaki
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:14   #3384
Cherry_Muffin
nibyżona

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52335716]Ja uwielbiam maślaki [/QUOTE]

moj tata potrafi je zrobic super

ja ogolnie nie przepadam za grzybami powiedzmy lesnymi. za ciezko mi potem. smakowo potrafi byc super, ale potem sie mecze.

ale kanie zrobione jak schabowe uwielbiam
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:17   #3385
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
moj tata potrafi je zrobic super

ja ogolnie nie przepadam za grzybami powiedzmy lesnymi. za ciezko mi potem. smakowo potrafi byc super, ale potem sie mecze.

ale kanie zrobione jak schabowe uwielbiam
Stary 2015-08-07, 10:17   #3386
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kanie są super <3
Stary 2015-08-07, 10:22   #3387
Lilly Greace
Dostojna peema.

Siemka
Stary 2015-08-07, 10:24   #3388
izk_a
Zakorzenienie

Uwielbiam sos kurkowy

Witam nową

Jutro idziemy na wesele mojej koleżanki z dziecinstwa-prawie jak rodzina I chce jej ułożyć jakąś rymowanke o naszych młodych latach na weselu u koleżanki się sprawdziło i była zachwycona to mam nadzieję, że K. tez będzie
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 10:27   #3389
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Uwielbiam sos kurkowy

Witam nową

Jutro idziemy na wesele mojej koleżanki z dziecinstwa-prawie jak rodzina I chce jej ułożyć jakąś rymowanke o naszych młodych latach na weselu u koleżanki się sprawdziło i była zachwycona to mam nadzieję, że K. tez będzie
Fajny pomysł)))
Stary 2015-08-07, 10:30   #3390
BielinkaO
Zakorzenienie

Uwielbiam kurki, najsmaczniejsze grzyby
BielinkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości