Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 12:57   #1741
Nusia1988
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
może sobie myślą, że jak sama albo z koleżanką to tylko tak ''łazi'' i jeszcze nie kupi a jak z mama to juz tak.....
Jak mnie to wkurza takie podejście!! Że młoda to już nie ma po co wstawać/podchodzić i obsłużyć bo pewnie i tak nic nie kupi To samo mam z Douglasem czy jakimiś droższymi markami ciuchów. A później wielkie zdziwko przy kasie gdy jednak zostawiam u nich sporo gotówki
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:11   #1742
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Escorpio 1546 mi się podoba, ale nie wiem jak będę w niej wyglądała, muszę zobaczyć czy mają ją w kielcach

aneta22 na 100% się znamy i to od wielu lat temat ślubu obgadywałyśmy na fb - szybko mnie rozgryzłaś :P

No ja walkę z salonami rozpocznę koło września myślę, ale nie wiedzieć czemu mam przeczucie że będę szyła... :P A co powiecie o salonie przy rynku tylko nie pamiętam nazwy... w pierwszej części sklepu są zaproszenia, obrączki etc, w drugiej suknie szyte przez jakąś panią... nie miałam okazji z nią pogadać bo jej nie było ale wydawały mi się te suknie matriałowo mało ślubne, takie jakieś strasznie delikatne były...
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:16   #1743
mikonada
Zakorzenienie

Bron boze nie bierz tsm zaproszen :p niby juz nie ma tam tych babek.. ale uraz pozostal :p

A sukienki tam maja, salonik samych sukien sie nazywa Celia, calosc to byla kiedys galeria slubna.. teraz nie pamietam jak abc do slubu?
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:23   #1744
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

o suknie mi chodziło, zaproszenia zrobię sobie sama chodziło mi o tą kobietkę czy któraś ma doświadczenie i wie jak szyła... ja się strasznie boję szycia, ale może jak znajdę idealny model i będzie go tylko trzeba odwzorować to nie będzie problemu
Stary 2015-08-07, 13:26   #1745
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
No właśnie większość kucharek piecze ciasta .... ale chyba więcej wtedy biorą co ?

Mnie osobiście się nie podoba koturna do eleganckiej sukienki ale to zależy jaką Ty masz sukienkę i jaki sandał :P załóż jeśli bedziesz się czuć ok to ok Ja się nigdy nie przejmuję jak inni mnie widzą kiedy mi się podoba :/
Niestety nie wiem, ile za kucharkę płacili.
Co do butów na koturnie, to też mi się nie podoba, ale w taką pogodę stawiam bardziej na wygodę

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
może sobie myślą, że jak sama albo z koleżanką to tylko tak ''łazi'' i jeszcze nie kupi a jak z mama to juz tak.....
Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Jak mnie to wkurza takie podejście!! Że młoda to już nie ma po co wstawać/podchodzić i obsłużyć bo pewnie i tak nic nie kupi To samo mam z Douglasem czy jakimiś droższymi markami ciuchów. A później wielkie zdziwko przy kasie gdy jednak zostawiam u nich sporo gotówki
Na szczęście mnie takie coś nigdzie nie spotkało, bo za wiele po salonach nie chodziłam W Douglasie w sumie też nie. MS Modę odwiedziłam z ciekawości, mając już swoją suknię. Ale jak te panie koło mnie latały Mama działa cuda

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Escorpio 1546 mi się podoba, ale nie wiem jak będę w niej wyglądała, muszę zobaczyć czy mają ją w kielcach

aneta22 na 100% się znamy i to od wielu lat temat ślubu obgadywałyśmy na fb - szybko mnie rozgryzłaś :P

No ja walkę z salonami rozpocznę koło września myślę, ale nie wiedzieć czemu mam przeczucie że będę szyła... :P A co powiecie o salonie przy rynku tylko nie pamiętam nazwy... w pierwszej części sklepu są zaproszenia, obrączki etc, w drugiej suknie szyte przez jakąś panią... nie miałam okazji z nią pogadać bo jej nie było ale wydawały mi się te suknie matriałowo mało ślubne, takie jakieś strasznie delikatne były...
Nie kojarzę tej sukni. Ale możesz się tam spytać, może Ci sprowadzą

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Bron boze nie bierz tsm zaproszen :p niby juz nie ma tam tych babek.. ale uraz pozostal :p

A sukienki tam maja, salonik samych sukien sie nazywa Celia, calosc to byla kiedys galeria slubna.. teraz nie pamietam jak abc do slubu?
A co jest źle z zaproszeniami tam? Jakoś tak się nazywa. Albo "I do ślubu"

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
o suknie mi chodziło, zaproszenia zrobię sobie sama chodziło mi o tą kobietkę czy któraś ma doświadczenie i wie jak szyła... ja się strasznie boję szycia, ale może jak znajdę idealny model i będzie go tylko trzeba odwzorować to nie będzie problemu
Ja mimo wszystko wolałam kupić z wieszaka niż szyć suknię. Krawcowa nigdy nie może odwzorować jej w 100%. Np. Mahoniowa była niezadowolona z koronki. Zastanów się czy warto, bo teraz jest masa przecenionych sukienek.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:35   #1746
antena22
Zadomowienie

Hehe Nelsari duzo szczegolow podalas to i od razu sie zorientowalam ja mialam w planach szycie sukni,ale najpierw chcialam pochodzic po salonach i pomierzyc rozne fasony.traf chcial ze trafilam na swoja.poza tym w Annie nie mieli zadnej sukni z odkrytymi plecami a to bylo dla mnie najwazniejsze podczas poszukiwan
Stary 2015-08-07, 13:38   #1747
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór wszystkim
Jakiś czas temu pojawiłam się u Was na wątku z wiadomych względów, ale że nie robię "hucznego wesela" to nie udzielam się, bo wiele spraw mnie nie dotyczy... Jednak pojawił się u mnie temat alkoholu (który bardzo rzadko pijam), a wiele z Was jest już po swoich weselach, więc jestem pewna, że doradzicie coś w tej sprawie. Nie wiem w ogóle za jaką wódką się rozglądać? Są jakieś marki na których powinnam się skupić? I gdzie Wy kupowałyście swój alko? Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc, bo za miesiąc ślubujemy a wódki jak nie było tak nie ma
Uprzedzę też pytania odnośnie użycia wyszukiwarki Szukałam, ale nie znalazłam nic konkretnego

Oluniuniunia, jeszcze pytanie bezpośrednio do Ciebie. Nasz obiad też robimy w "Różowym kontrabasie". Jak Twoje wrażenie po weselu? Jak jedzenie, jakie mieliście menu? Czy powinnam zwrócić uwagę na coś konktretnego jeśli chodzi o ten lokal/obsługę/cokolwiek?
Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do Kontrabasa. Jedzenia było dużo i było pyszne (zdanie gości), obsługa bardzo sympatyczna, pomocna. Pani Sylwia menadżerka też super menu za bardzo nie pamietam.. Byl rosol i (chyba) kotlet kroloiwej bony i na cieplo jeszcze barszczyk z pasztecikiem, na zimno salatka grecka IU taka z makaronem i kurczakiuem (przedobra!), byly jwszcze jajka w szynce, sledzie i jakiues 2 miuesa, ale nie pamietam juz jakie.. Zostralo jeszcxze na poprawiny jedzeniua.
jedyne na co goście narzekali to, ze było gorąco. Moze ustaw sobie stoly pod oknami? Bo tam sa klimatyzatory i poidobno tylko tam czuć ze dzialaja. Pomysl o tym. Poza tym naprawde nie bylo sie do czego doczepic.
Jesli chodzi o wodke to u nas byl Pan Tadeusz, liczylismy po 0,5 na osobe plus karton " na wszelki wypadek" i zostalo baaaaardzo duzo. Tak duzo, ze rozdawalismy po poprawinach kazdemu kto byl i jeszcze zostalo sporo butelek. Alkohol (bo jeszcze wino) kupowalismy w hurtyowni Alti na Zagnanskiej i wydaslismy na niego 1500 zl.
Mam nadzieje ze pomoglam jak my wybralismy sale to nic nie moglam o niej znalezc, za to pozniuej ktoras dziewcxzyna tu mi powiedziala, ze jedzenie takiue sobie i parkiet sliski. Ale u nas nikt sie nie poslizgnal a jedzenie wszystkim smakowalo ;-)

Cytat:
Ja zabieram się za poszukiwania sukni jak wrócę czyli za jakieś 2 tyg... póki co podoba mi się pewien styl, którego raczej będę się trzymała... Jaki salon w kielcach polecacie, ew jakiś namiar macie do dobrej krawcowej? Wiem że chcę na pewno nową suknię, ale nie wiem jak będę stała finansowo, więc wchodzi w grę szycie... Teraz będą wyprzedaże więc może uda się coś taniej upolować ;D

Jak byłam jakiś czas temu w ptaku w łodzi widziałam sporo producentów sukien i z tego co się dowiedziałam jak się zamawia dużo wcześniej to dają 15% rabatu. Fakt że trzeba się nachodzić ale można zaliczyć wiele "salonów" w 1 miejscu
Mnie suknia z kolem i bolerkiem wyniosla 1350 zl. Kupowalam w salonie White Lady na bpa kaczmarka. Bardzo jestem zadowolona z sukni i z obslugi i polecam, bo tam sa polskie suknie, bardzo ladne i w dobrych cenach.
Obeszlam wszystkie salony i komisy, ale w niektorych ceny zwalaly z nog, a w ms modzie zostalysmy kompletnie olane (bylam ze swiadkowa). Fajna babka byla na Duzej w Celii- nie najtaniej ale miala "oko". Gdybym miala wiekszy budzet chyba zdecydowalabym sie na nia.

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość
hey Dziewczyny - wiecie może gdzie w Kielcach lub okolicy (Jędrzejów np.) można wypożyczyć instaxa?
Ja szukalkam na Olx, bylo pare ofert...

Cytat:
Pieką ciasta ?
Jesli szukasz kogos kto piecze pyszne ciasdta, to polece Ci pania Ubysz z Samsonowa. Znajdziesz telefon w google.

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jaki model? Bo ja przymierzałam w pasażu zielonym model 1408 i suknia kosztowała 2900zł. Plus jeszcze koło.

Mogg Ty taką porządną koronkę miałaś. Coś pod gipiurę podchodzące (jeśli chodzi o wytrzymałość). A Mahoniowa cieniutką koronkę. Ale mimo wszystko nie powinno się z nią nic stać, a zwłaszcza popruć Mahoniowa mówiłaś o tym krawcowej?

Jakaś taka dziwna jest Ta starsza pani cały czas mi próbowała wcisnąć jakąkolwiek suknie… "Dół się nie podoba? To uszyjemy inny! Bo wie Pani, my nie sprowadzamy sukienek z zagranicy tylko szyjemy na miejscu! Możemy zrobić co pani się podoba! " Nie lubię takiego narzucania się Ale za to mojej mamie podobało się takie podejście

Potwierdzam! Byłam w szoku, jak ostatnio poszłam ze świadkową pokazać suknię, a ta młoda dziewczyna z ciemnymi włosami, pamiętała jak się nazywam, która moja suknia i kiedy mam ślub

Mój brat miał kucharkę, albo kucharza, który zrobił tort, więc ciasta chyba też upiekł, choć pewna nie jestem

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi, czy wypada iść na to jutrzejsze wesele w sandałach na koturnie? Czy tak trochę głupio? Bo nie mam innych butów, żeby bez rajstop je włożyć...
Mysle, ze spoko. Ostatecznie, kto na to bedzie patrzyl? Baw sie dobrze

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 13:39   #1748
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Escorpio właśnie się obawiam że jeśli by mój wybór padł na tą suknię mia lavi to na 100% nikt jej dobrze nie uszyje, tam za wiele można zepsuć... i wolała bym na pewno kupić gotową, ale nie wiem jak będzie wyglądać w chwili zakupu moja sytuacja finansowa ale jestem dobrej myśli - zobaczymy...

A powiedzcie mi właśnie jak to jest z płatnością za suknię, calość z góry czy zaliczka a później reszta?
Stary 2015-08-07, 13:44   #1749
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:

Ten sklep nazywa sie "...i do slubu", kupowalismy tam obraczki i jesdtesmy zadowoleni. Salon z sukniami Celia, pisalam o nim wlasnie.

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-08-07, 13:57   #1750
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Escorpio właśnie się obawiam że jeśli by mój wybór padł na tą suknię mia lavi to na 100% nikt jej dobrze nie uszyje, tam za wiele można zepsuć... i wolała bym na pewno kupić gotową, ale nie wiem jak będzie wyglądać w chwili zakupu moja sytuacja finansowa ale jestem dobrej myśli - zobaczymy...

A powiedzcie mi właśnie jak to jest z płatnością za suknię, calość z góry czy zaliczka a później reszta?
Na mnie wyglądała jakoś ciężko. Jestem niska, mam duży biust, a ta suknia jeszcze bardziej mnie przytłoczyła
Ja najpierw zapłaciłam zaliczkę, a następnego dnia całą kwotę. Ale brałam suknię "z wieszaka". Może jak kupujesz suknię, gdzie Ci ją szyją lub sprowadzają z zagranicy, to inaczej wygląda płacenie.
Stary 2015-08-07, 14:26   #1751
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Ja się obawiam że na tą 1546 jestem za niska (163cm) muszę ją przymierzyć żeby móc cokolwiek stwierdzić
Stary 2015-08-07, 14:31   #1752
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, siostra była na przymiarce i zastanawia się, czy do sukni nie dorzucić jeszcze paska? Co o niej myślicie? Brakuje czegoś czy z paskiem będzie przesada?
Stary 2015-08-07, 14:38   #1753
Escorpio
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że pasuje i z paskiem i bez
A siostra nie myślała, żeby zrobić trochę głębsze serduszko? Żeby biust ładniej wyglądał, bo bardzo zakryty jest.
Stary 2015-08-07, 14:57   #1754
mogg
Zakorzenienie

Cytat:

Ja szylam w typie mia lavi przynajmbiej dol. Bo doly w mia lavi byly wtedy w zeszlym roku muslinowe ))

Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 15:49   #1755
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że pasuje i z paskiem i bez
A siostra nie myślała, żeby zrobić trochę głębsze serduszko? Żeby biust ładniej wyglądał, bo bardzo zakryty jest.
W sumie nie pomyslałyśmy o tym ale dekolt wygląda lepiej niż na zdjęciu bo siostra przymierzała bez stanika i trochę jej biust opadł
Stary 2015-08-07, 20:23   #1756
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Jesli szukasz kogos kto piecze pyszne ciasdta, to polece Ci pania Ubysz z Samsonowa. Znajdziesz telefon w google.
Na jak wcześniej należy zamówić ciasta ? ile trzeba kupić na 100 osób ? jak cenowo wychodzi za same ciasta w cukierni ? Szczerze mówiąc myślałam, że mi kucharka upiecze i bedę miała wszystko na miejscu ale skoro nie to może zamówić u kogoś kto piecze w domu i przyjmuje takie słodkie zlecenia, byłoby taniej może ... Gdzie Wy dziewczyny zamawiacie lub zamawiałyście ?
Stary 2015-08-07, 20:24   #1757
mogg
Zakorzenienie

To zalezy od sali jeszcze czy ci pozwola od prywatnej osoby ... Bo wiesz chodzi o samonelle itp

Stary 2015-08-07, 21:29   #1758
renia92
Zakorzenienie

Mnie się wydaje , że ta suknia już bez paska.

Byliśmy dziś na spotkaniu z DJ Piotrem Gładkowskim i chyba się na niego zdecydujemy
Stary 2015-08-07, 21:42   #1759
ttunia
Raczkowanie

Tez uwazam ze sukni juz pasek nie potrzebny.
Co do ciast ja juz mam wliczone w menu na sali.
A co do dj to my wlasnie mamy piotrka. Przekonal nas do siebie na spotkaniu. Chyba tez Justyna miala go u siebie
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 21:55   #1760
Escorpio
Zakorzenienie

Ja będę miala ciasta od Pasternaka.
Stary 2015-08-07, 22:32   #1761
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja miałam zamawianie w cukierni/piekarni Angelina przy ul. Kruszelnickiego, goście i my byliśmy super zadowoleni

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 23:15   #1762
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siostra była na przymiarce i zastanawia się, czy do sukni nie dorzucić jeszcze paska? Co o niej myślicie? Brakuje czegoś czy z paskiem będzie przesada?
Ja bym dała spokój z paskiem. Dobrze jest, nie trza psuć.

Cytat:
Na jak wcześniej należy zamówić ciasta ? ile trzeba kupić na 100 osób ? jak cenowo wychodzi za same ciasta w cukierni ? Szczerze mówiąc myślałam, że mi kucharka upiecze i bedę miała wszystko na miejscu ale skoro nie to może zamówić u kogoś kto piecze w domu i przyjmuje takie słodkie zlecenia, byłoby taniej może ... Gdzie Wy dziewczyny zamawiacie lub zamawiałyście ?
ja zamawialam tydzień przed. nie umiem powiedzieć ile ciasta, mówią, ze 100g/os ale ja nie umialam i nie umiem obliczyc. U mnie bylo chyba 9 blaszek (nawet nie wiem dokladnie czy faktycznie tyle..) i rozdawalismy kazdej parze pudeleczko i zostalo ciast jeszcze na poprawiny.

Dziewczyny, jutro opuszczamy Kristiansand, nie wiem, czy dam na wsi będzie jakiś internet, raczej nie więc żegnam się na dłużej. Wrócę pod koniec września powodzenia laseczki

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2015-08-07, 23:45   #1763
mogg
Zakorzenienie

Olaaaa bedziemy tesknic ;* odezwij sie jak wrocisz

Stary 2015-08-08, 00:01   #1764
ZakochanaZabka
Zadomowienie

ja bym z paskiem dała spokój bo koronka przechodzi na dół i wgl mi nie pasuje, takie ni stąd ni zowąd Ola ale Cie długo nie będzie

wiecie co ? długie narzeczeństwo też ma swoje plusy wracam z pracy a tu TŻ czeka na mnie z pysznym winkiem i bukietem pięknych kwiatów dziś minęły 2 lata
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 02:18   #1765
Kasia 88
Raczkowanie

Żabka pięknie pozdrowionka
Dziewczyny czy świadkiem może być osoba, która ma męża/żonę??
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:38   #1766
mahoniowa
Zadomowienie

Kasia tak, jak najbardziej

Zaba gratulacje, Twoj M. To w ogole cudowny facet

Ola;*

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 10:52   #1767
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Szwagier miał placki z Mostków koło Suchedniowa, tam chyba koło gospodyń wiejskich piecze. Były naprawdę pyszne i ładnie wyglądały ale nie wiem jak cenowo. Myślę, że taniej niż w cukierni, tu jest chyba kontakt https://m.facebook.com/wdkmostki?ref...om%2Fwdkmostki

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-08 o 11:51
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 12:58   #1768
diabel18
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, jestem nowa, ślub w przyszlym roku w lipcu , ale juz zaczynam intensywne przygotowania, poniewaz w pazdzierniku wyjezdzam za granice i nie wiem jak czesto bede w stanie tu wracac.
Z tego wzgledu poszukuje juz sukni slubnej, sklaniam sie bardzo do szycia u krawcowej nie w salonie (chodzi mi o obnizenie kosztów).
Czy znacie moze jakas dobra, zaufana i polecaną krawcową z Kielc, Jędrzejowa, Włoszczowy i okolic?
Bede Wam bardzo wdzieczna za wszelką pomoc
diabel18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 14:17   #1769
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabel18 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, jestem nowa, ślub w przyszlym roku w lipcu , ale juz zaczynam intensywne przygotowania, poniewaz w pazdzierniku wyjezdzam za granice i nie wiem jak czesto bede w stanie tu wracac.
Z tego wzgledu poszukuje juz sukni slubnej, sklaniam sie bardzo do szycia u krawcowej nie w salonie (chodzi mi o obnizenie kosztów).
Czy znacie moze jakas dobra, zaufana i polecaną krawcową z Kielc, Jędrzejowa, Włoszczowy i okolic?
Temat ostatnio walkowany. Wszelkie info w tym i poprzednim watku. Bardzo dokladnie ten yemat byl omawiany.

Mi maz ostatnio przywiozl roze tak po prostu - urocze to bylo )) ogolnie slub sprawil ze jeszcze bardziej sie stara 💏💑

Stary 2015-08-08, 15:48   #1770
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabel18 Pokaż wiadomość
Z polecanych salonów była pani z Nowin i z Anny na Kościuszki, z salonów Promarriage (Pronuptia) i White Lady na bpa Kaczmarka. Tyle pamiętam. Kilka stron wstecz była dyskusja

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości