Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 13:51   #3601
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

monik46, ja też się boję pająków, doskonale Cię rozumiem, tak samo bym zawału dostała!

Ja zawsze lubiłam upały, ale teraz mnie wykańczają... Pozasłaniałam rolety (zewnętrzne) prawie do końca, bo w pokoju mam 26,5C Nic mi się nie chcę, siedzę przed laptopem, bo nie mam dziś na nic siły...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:10   #3602
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
O Boże co ja przed chwilą przeżyłam😂 leżę sobie na łóżku w końcu chwilą spokoju i podczytuje was troch☺A tu coś mi smignelo koło mnie czarnego., szybko się zerwalam A tu pająk Ogromny czarny ohhhh paskudny. Zaczęłam panikowac jestem sama w domu A on zawala jak durny. Zabilam go jakoś coś okropnego. Tu w Irlandii naprawdę są okropne pająki i słyszałam ze gryzą. Nie wiem jak ja spałam nie świadoma ze on był gdzieś za łóżkiem. Nie wiem jak ja dzisiaj zasne. Panicznie się boję pająków. Najgorzej ze jak się zerwalam z tym strachem to się za twarz zlapalam. U nas jest taki zabobon ze jak kobieta w ciąży się przestraszy to żeby nie lapala się się za żadną część ciała bo dziecko może mieć znamię. Oj będę teraz przeżywać😕

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Aż płakać mi się zachciało. Głupi pająk😕
Ja się tak ostatnio wystraszyłam takiego konika polnego, ale ogromnegooooo

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Hippa, bo ma dobre opinie na srokao. W sumie to wg tiego bloga najlepszy jest Hipp i Babydream z Rossmanna.
Ja muszę jeszcze dokupić krem p/odparzeniom i na wiatr, będę polować nz Hippa raczej, ewentualnie z Babydream kupię.
Chodzi mi o rodzaje kosmetyków, typu jakieś oliwki czy kremy czy emulsje czy co tam jeszcze Bo firmy to wiem, że te dwie są najlepsze
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:19   #3603
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja póki co kupiłam żel do mycia i szampon 2w1, krem do twarzy i ciała oraz mleczko pielęgnacyjne (wszystko z Hippa). Nie chciałam oliwki, bo się długo wchłania i jest tłusta. Sama teraz używam tej z Rossmanna na rozstępy i już mnie wkurza, że tak długo się wchłania Muszę jeszcze kupić krem p/odparzeniom i krem na wietrzną pogodę. Chciałam od razu, ale akurat nie było w Auchan tych kremów z Hippa.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 14:19   #3604
cynamon_
Zakorzenienie

Dzikasliwka, chcialam ostatnio kupic ten ręcznik w ikea ale juz nie było, mam jeden ale taki dla starszaka bardziej wygląda jak pelerynko-szlafrok z kapturem, za to kupilam pieluchy tetrowe są super w dotyku, takie grube i dwupak przescieradel na lozeczko a co do kosmetykow to jeszcze niewiem, caly czas zastanawiam się czy oliwkowac malutka czy lepiej balsamowac, mam zagwostke hmm
Stary 2015-08-07, 14:21   #3605
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

hej podczytuję was jednym okiem bo oficjalnie pracuję z domu, ale na szczęście na dzisiaj nie mam dużo zadań

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam ręczniczek w TK maxx, za jakieś grosze, taką małpkę fajną A czy ma któras z Was ten z Ikei? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/

Też mam tą koszulę z Biedronki, ja tam wolę troszkę dopłacić i się nie męczyć, bo te naprawdę tanie mają koszmarny materiał, taki śliski, sztuczny, brrr Drugą kupiłam z Italian Fashion, ale to od koleżanki bo handlowała tym i też za 39 zł

Ja niestety posłuchałam koleżanki i kupiłam Lovelę, która na sroce jest dość daleko w rankingu.

W ogóle to jakie kosmetyki dla dzieciaków kupujecie?
my kupiliśmy małej 2 te ręczniki z Ikei mam nadzieję, że się sprawdzą.

chyba przejdę się do Biedronki skoro piszecie, że jakieś fajne koszule są, czy to było już kiedyś i mogę sobie odpuścić?

co do kosmetyków to kupię Babydream, bo sama używałam i nie mam żadnych zastrzeżeń, a które konkretne produkty to szczerze mówiąc nie wiem, na pewno płyn ogólny do mycia, krem do pupy przeciwko odparzeniom, a nie wiem czy oliwki, szampony i inne kremy od razu się stosuje? Dobrze, że idę do szkoły rodzenia,bo byśmy zginęli
Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Jak dajecie rade w upał? Ja się roztapiam i bardzo, bardzo słabo czuje. Chowam się w cieniu i dużo pije ale średnio to pomaga.
wzięłam sobie pracę z domu, tutaj na szczęście mam w miarę przyjemnie, bo okna osłonięte są drzewami więc słońce nie praży jeszcze mam włączony wiatrak (prezent od teściowej), fajnie chłodzi tylko ten hałas mnie drażni, więc włączam i wyłączam co trochę nie jest źle w domu, a poza niego wolę się nie ruszać. Martwię się o mojego kota, bo ciągle leży ledwo żywy
Stary 2015-08-07, 14:24   #3606
olilina
Zakorzenienie

Ja na początek na pewno kupię żel do mycia z pompką z babydream jako żel i szampon. Sama od dawna go używam, jest spoko i ma naprawdę fajny skład.
Pozniej jak już będą bujniejsze włoski to szampon z babydream. Sama na co dzień go używam.
A z innych kosmetyków to właśnie krem na zimno i wiatr nie wiem jeszcze jaki no i na wszelki wypadek cos do pupy przeciw odparzeniom też jeszcze nie wiem co..
Na pewno chciałabym uniknąć oliwek mleczek itd. bo uważam je za zbędne, po co skórze takiego maluszka dodatkowa chemia. A jak się popatrzy na sklady niektórych kosmetyków dla dzieci to można się za głowę złapać.

Ja się panicznie boję pająków a mieszkam niedaleko wody i tu jest pelno takich grubych czarnych...

Co do koszul do karmienia z biedronki to one były juz jakiś czas temu, ze 2 miesiące temu?

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-07 o 14:28
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:28   #3607
Agusiek89
Wtajemniczenie

Odebrałam wyniki kontrolne z moczu, po antybiotyku. Zniknęło mi białko z moczu, leukocytów też sporo mniej, odrobinę ponad normę, ale bakterii w moczu dalej duzo Myślę, że to nie pęcherz, tylko jednak jakaś infekcja pochwy bo mam takie objawy. Powiedzcie czy maścią Clotrimazolum pozwolili Wam ginekolodzy smarować? Może coś jeszcze bez recepty można kupić co pomoże mi? moja gin wraca z urlopu w poniedziałek, ale to jeszcze 3 dni Powiedzcie co można stosować przy infekcji w ciąży
Stary 2015-08-07, 14:30   #3608
malinka103
Rozeznanie

Hejo podczytuje was cały czas.

Jesli chodzi o proszki do prania to ja mam jakies próbki z Perluxa dla dzieci i musze go sprawdzic. Ale tez słyszałam ze proszki sie dobrze nie wypłkuja i koleżanka polecała balsamy do prania czy jak to sie tam nazywa.

Chciałam dziś małemu zrobic jakies zakupy, rozgladałam sie za pieluchami tetrowymi i u mnie na mieście ceny to jakis kosmos pewnie zamowie z all.

A widziałyście kocyki niemowlece w biedronce?

Ale za to w sh sie trafilo co nieco dla małego
Stary 2015-08-07, 14:31   #3609
malinka103
Rozeznanie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1438950676694.jpg (66,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2015-08-07, 14:31   #3610
poznanianka1990
Zakorzenienie

Agusiek89, Clotrimazolum w kremie można Ja ogólnie polecam ProVag w żelu. Jak tylko poczuję lekkie swędzenie czy dyskomfort to tym smaruje, ale w składzie są pałeczki kwasu mlekowego

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 14:31   #3611
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Mam też próbkę proszku z Jelpa, wypiore w nim część ciuszkow.

A co do tych promocji pampersow to najpierw zwróćcie uwagę czy wszystkie rozmiary są w promocji, bo często są tylko te od 3 wzwyż. A w Rossmannie często są w promocji ale tylko 4, nie wiem czemu :/
W Rossmanie często jest promocja na 3ki z karta rossne
W Kerfie obecnie własnie te 1 i 2 można wyrwać w cenie 47 zl za duże paczuszki

Cytat:
Ja jeszcze nie kupiłam ale myślę o płynie do prania Bobini i o płynie do płukania też z tej firmy. Czytałam opinie na srokao i jest ok

.

Wczoraj jakoś właśnie ten Bobini przykuł moją uwagę ponieważ wołałabym płyn do prania niż proszek. Dałam mężowi powąchać ale chyba oczekiwał zapachu fiołków i się skrzywił :P

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Ja niestety posłuchałam koleżanki i kupiłam Lovelę, która na sroce jest dość daleko w rankingu.

W ogóle to jakie kosmetyki dla dzieciaków kupujecie?
Ja dopiero planuję zacząć zakupy kosmetykowe.

Póki co mam Bepanthen, Sudocrem, Puderek do dupki z Ross.
Płyn do kąpieli oraz oliwkę planuję kupić z Hipp'a
Kremik do bużki zdcydowanie Mustela cold cream - zapach to istny szał ! Utrzymuje się caluśki dzień ale nie jest to zapach drażniący tylko zapach nieziemsko pachnącego bobaska

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
My mamy kupiony płyn do prania i do płukania "Dzidziuś". Tak pierze, że jak uprałam białe to myślałam, że coś niebieskiego dołożyłam, bo wszystko jakieś błękitne było, a po wyschnięciu okazało się, że to taka biel, że aż razi
Mężowi ten płyn jakaś ciężarna w sklepie poleciła, mówiła, że lepszy płyn niż proszek, bo proszek potrafi się np. nie wypłukać dobrze.
Zdecydowanie też jestem za płynem do prania niż proszkiem. Obecnie zresztą w domu poza Vanishem nie mam proszku tylko same kapsułki i płyn.

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:34   #3612
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka103 Pokaż wiadomość
Mam podobne body dla Małej te pierwsze z prawej hi hi
Cytat:
Agusiek89, Clotrimazolum w kremie można Ja ogólnie polecam ProVag w żelu. Jak tylko poczuję lekkie swędzenie czy dyskomfort to tym smaruje, ale w składzie są pałeczki kwasu mlekowego
Dziękuję a powiedz mi czy ten ProVag pomaga, bo chyba gin Ci ostatnio dała coś na infekcje?? Czy to nie dla Ciebie?
Stary 2015-08-07, 14:48   #3613
poznanianka1990
Zakorzenienie

Agusiek89, on bardziej zapobiegawczo działa, jest bez recepty. Ja sobie nim smarowałam jak poczułam lekkie swędzenie i przechodziło, ale jak widać mimo wszystko jakaś infekcja była, tyle, że ja nie miałam objawów. Teraz mi przepisała Gynazol w kremie, który aplikuje się raz i on się przez 6 dni uwalnia. Ale dopiero na wizycie się przekonam czy przyniósł oczekiwane efekty, bo sama wydzieliny nie umiem ocenić...

maartucha, fakt, ja jeszcze tego płynu nie wąchałam Jeszcze podobno Biały Jeleń jest dobry (jeśli chodzi o skład), ale też nie wiem jak z zapachem.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 14:49   #3614
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek89, on bardziej zapobiegawczo działa, jest bez recepty. Ja sobie nim smarowałam jak poczułam lekkie swędzenie i przechodziło, ale jak widać mimo wszystko jakaś infekcja była, tyle, że ja nie miałam objawów. Teraz mi przepisała Gynazol w kremie, który aplikuje się raz i on się przez 6 dni uwalnia. Ale dopiero na wizycie się przekonam czy przyniósł oczekiwane efekty, bo sama wydzieliny nie umiem ocenić...

maartucha, fakt, ja jeszcze tego płynu nie wąchałam Jeszcze podobno Biały Jeleń jest dobry (jeśli chodzi o skład), ale też nie wiem jak z zapachem.
A ten Gynazol jest też bez recepty? chyba raczej nie
Stary 2015-08-07, 14:51   #3615
Gaabbi
Wtajemniczenie

Jeśli któraś ma ochotę poczytać Ja się z tym zgadzam, w całej rozciągłości.
http://www.koralowamama.pl/2015/08/n.../#comment-2432
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 14:55   #3616
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziękuję a powiedz mi czy ten ProVag pomaga, bo chyba gin Ci ostatnio dała coś na infekcje?? Czy to nie dla Ciebie?
Najlepiej zakwaszać środowisko dróg rodnych. Polecam vitagyn c. Zapobiega bakteriom i drożdżakom. Można go stosować w ciąży
Stary 2015-08-07, 15:06   #3617
malinka103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
To możemy przybić sobie piątke.
Stary 2015-08-07, 15:08   #3618
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Najlepiej zakwaszać środowisko dróg rodnych. Polecam vitagyn c. Zapobiega bakteriom i drożdżakom. Można go stosować w ciąży
Dziękuję
Stary 2015-08-07, 15:21   #3619
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
A ten Gynazol jest też bez recepty? chyba raczej nie
Niestety jest na receptę, niecałe 37 złotych kosztował... Ale podobno jest dobry

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 15:22   #3620
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja na początek na pewno kupię żel do mycia z pompką z babydream jako żel i szampon. Sama od dawna go używam, jest spoko i ma naprawdę fajny skład.
Pozniej jak już będą bujniejsze włoski to szampon z babydream. Sama na co dzień go używam.
A z innych kosmetyków to właśnie krem na zimno i wiatr nie wiem jeszcze jaki no i na wszelki wypadek cos do pupy przeciw odparzeniom też jeszcze nie wiem co..
Na pewno chciałabym uniknąć oliwek mleczek itd. bo uważam je za zbędne, po co skórze takiego maluszka dodatkowa chemia. A jak się popatrzy na sklady niektórych kosmetyków dla dzieci to można się za głowę złapać.

Ja się panicznie boję pająków a mieszkam niedaleko wody i tu jest pelno takich grubych czarnych...

Co do koszul do karmienia z biedronki to one były juz jakiś czas temu, ze 2 miesiące temu?
też mam takie zdanie, że lepiej na początku jak najmniej kosmetyków używać

co do koszul to widzę, że się w czas zorientowałam
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
bardzo fajny tekst mam nadzieję, że w szkole rodzenia nasłucham się podobnych opinii i będę szła do porodu pozytywnie nastawiona
Stary 2015-08-07, 15:46   #3621
lexie42
Zakorzenienie

Kurcze wy tu już o kosmetykach mówicie a ja z całą wyprawka jestem daleko w lesie. Poza trzema ciuszkami nie mam nic. Jak tylko miną te upały to biorę się ostro za całe zakupy.

Mieliśmy jutro z mężem wymeldować się z pokoju i pojechać do gdańska na wycieczkę a wieczorem do domu. Ale przy takiej pogodzie chyba sobie darujemy i wyjedziemy dzisiaj w nocy do domu. Nie wyobrażam sobie zwiedzać jutro miasta przy takim goracu. Na plaży też nie wysiedzimy nawet w cieniu także pewnie w nocy czeka nas powrót.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 16:15   #3622
fasterka90
Zadomowienie

Hej hej
tylkokasia dziękuję za troskę,bardzo miło że tak o mnie pamiętałas Tz wczoraj zaspał, telefon się rozładował, bardzo mnie wczoraj przepraszał i wręcz nosił na rękach żebym mu wybaczyła. Dotarłam w każdym razie do domu i jest wszystko ok. Dzisiaj mieliśmy iść tyle załatwiać i kredyt i ślub ale od rana tak grzeje że no nie da rady :/ siedzimy cały dzień przy wiatraku, zrobiłam z wanny basen
Ja jeszcze z kosmetyków nie mam nic ale fajnie że poruszacie temat to już będę bardziej wiedziała co warto kupić
Aż się zdziwiłam że tyle z nas jeszcze przed glukozą albo ledwo po,ja już prawie zapomniałam o tym badaniu. Dla mnie nie było takie złe.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 16:41   #3623
olilina
Zakorzenienie

Ja też myślałam, że będę wcześniej robić to badanie ale lekarka mi powiedziała, że najlepiej między 26-28 tygodniem, chociaż wszędzie czytałam, że między 24-28. I wyszło tak, że robiłam w 28 nieskończonym.
Sama glukoza nie jest taka zła do wypicia, da się przeżyć, nie ma co demonizować tego badania.
Tylko uwaga dla tych z Was, które jeszcze nie robiły tego badania, trzeba ta glukozę wypić w ciągu 5 minut. Jak ja robiłam to byłam świadkiem jak dziewczyna sobie ją popijała po kilka łyków przez chyba 15 minut, a babka w laboratorium nie informowała co i jak.

Co do porodu, to ja się bardzo nastawiłam na poród siłami natury i kp, a teraz nie wiem jak to będzie z tą cukrzycą, bo czytałam, że przy cukrzycy częściej robią cc...

W ogóle to jeszcze dwa tygodnie niecałe i stuknie mi 30tc. Abstrakcja. Teraz to już chyba powinnam odliczać nie ukończone tygodnie, a tygodnie do porodu

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-07 o 16:45
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 16:56   #3624
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Hej hej
tylkokasia dziękuję za troskę,bardzo miło że tak o mnie pamiętałas Tz wczoraj zaspał, telefon się rozładował, bardzo mnie wczoraj przepraszał i wręcz nosił na rękach żebym mu wybaczyła. Dotarłam w każdym razie do domu i jest wszystko ok. Dzisiaj mieliśmy iść tyle załatwiać i kredyt i ślub ale od rana tak grzeje że no nie da rady :/ siedzimy cały dzień przy wiatraku, zrobiłam z wanny basen
Ja jeszcze z kosmetyków nie mam nic ale fajnie że poruszacie temat to już będę bardziej wiedziała co warto kupić
Aż się zdziwiłam że tyle z nas jeszcze przed glukozą albo ledwo po,ja już prawie zapomniałam o tym badaniu. Dla mnie nie było takie złe.
Glukozę się robi między 24, a 28 tygodniem ciąży więc pewnie wcale nie tak dawno robiłaś

Mnie przy tym badaniu najbardziej wkurza to siedzenie 2h na poczekalni
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 17:45   #3625
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam wyniki kontrolne z moczu, po antybiotyku. Zniknęło mi białko z moczu, leukocytów też sporo mniej, odrobinę ponad normę, ale bakterii w moczu dalej duzo Myślę, że to nie pęcherz, tylko jednak jakaś infekcja pochwy bo mam takie objawy. Powiedzcie czy maścią Clotrimazolum pozwolili Wam ginekolodzy smarować? Może coś jeszcze bez recepty można kupić co pomoże mi? moja gin wraca z urlopu w poniedziałek, ale to jeszcze 3 dni Powiedzcie co można stosować przy infekcji w ciąży
ja masci nie stosowalam, ale clotrimazolum dopochwowo. wiec raczej mozna masci etz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-07, 18:52   #3626
agne19s
Zadomowienie

Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy cukrzyca w ciąży ma jakieś konsekwencje Po ciąży ? Wraz z ciążą się ona kończy czy jak to jest ?
Stary 2015-08-07, 18:59   #3627
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy cukrzyca w ciąży ma jakieś konsekwencje Po ciąży ? Wraz z ciążą się ona kończy czy jak to jest ?
A cukrzyca ciążowa nie jest czasem wskazaniem do CC?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 19:02   #3628
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
O Boże co ja przed chwilą przeżyłam😂 leżę sobie na łóżku w końcu chwilą spokoju i podczytuje was troch☺A tu coś mi smignelo koło mnie czarnego., szybko się zerwalam A tu pająk Ogromny czarny ohhhh paskudny. Zaczęłam panikowac jestem sama w domu A on zawala jak durny. Zabilam go jakoś coś okropnego. Tu w Irlandii naprawdę są okropne pająki i słyszałam ze gryzą. Nie wiem jak ja spałam nie świadoma ze on był gdzieś za łóżkiem. Nie wiem jak ja dzisiaj zasne. Panicznie się boję pająków. Najgorzej ze jak się zerwalam z tym strachem to się za twarz zlapalam. U nas jest taki zabobon ze jak kobieta w ciąży się przestraszy to żeby nie lapala się się za żadną część ciała bo dziecko może mieć znamię. Oj będę teraz przeżywać😕

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Aż płakać mi się zachciało. Głupi pająk😕
Jak ja Ciebie rozumiem.
Te pająki w Ie są prawie jak jakieś tropikalne. Nie to co PL mały odwłok i dłuugie nogi tylko odwrotnie to odwłok jak 5zł i nogi.

A w te zabobony nie wierz. Szkoda zdrowia

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Hej hej
Szczerze mi ulżyło że OK
Czasem się właśnie takie głupie przypadki zdarzają - padnięta bateria, zaspanie itp.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:17   #3629
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Jak ja Ciebie rozumiem.
Te pająki w Ie są prawie jak jakieś tropikalne. Nie to co PL mały odwłok i dłuugie nogi tylko odwrotnie to odwłok jak 5zł i nogi.

A w te zabobony nie wierz. Szkoda zdrowia

Szczerze mi ulżyło że OK
Czasem się właśnie takie głupie przypadki zdarzają - padnięta bateria, zaspanie itp.
Dzięki ci ☺nie wiem czy wierzyć czy nie bo sama mam znamię na ręku i mama mówiła że to dlatego ze się przestraszyla i złapała się za lewą rękę i tak się z plamami urodziłam na lewej raczce. Mam nadzieję że to zbieg okoliczności. Takie to kiedyś babcie miały swoje mądrości człowiek się naslucha od małego i teraz się duma. Przestałam na razie o tym myśleć bo Moja córka ma dziś 6 urodzinki ☺A i komode dziś zakupiłam więc humor się poprawił☺

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

I tak czytam o tych waszych badaniach na tą cukrzycę ą tu takich badań raczej nie robią i nie wiem też zaczęłam dumac, czy są jakieś objawy tej cukrzycy? S jak ja mam i nie wiem o tym i mi badań nie zrobią to co będzie? Masakra. Zaraz zacznę szukać informacji O tym.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:31   #3630
peachella
Rozeznanie

Hej,
czy Wasze dzieciaki też tak dzisiaj dają popalić? od rana rusza się praktycznie cały czas, teraz się dopiero uspokoiła. Cały czas się rozciąga, boksuje i nie wiem co jeszcze ale to tak, ze cały brzuch mam napięty i czasem mnie aż zaboli
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości