Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 19:35   #3631
tylkokasia
Moderator

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Dzięki ci ☺nie wiem czy wierzyć czy nie bo sama mam znamię na ręku i mama mówiła że to dlatego ze się przestraszyla i złapała się za lewą rękę i tak się z plamami urodziłam na lewej raczce. Mam nadzieję że to zbieg okoliczności. Takie to kiedyś babcie miały swoje mądrości człowiek się naslucha od małego i teraz się duma. Przestałam na razie o tym myśleć bo Moja córka ma dziś 6 urodzinki ☺A i komode dziś zakupiłam więc humor się poprawił☺

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

I tak czytam o tych waszych badaniach na tą cukrzycę ą tu takich badań raczej nie robią i nie wiem też zaczęłam dumac, czy są jakieś objawy tej cukrzycy? S jak ja mam i nie wiem o tym i mi badań nie zrobią to co będzie? Masakra. Zaraz zacznę szukać informacji O tym.
Ja tam nie wierzę. Moja babcia jak mnie w koralach w ciąży zobaczyła to prawie zawału dostała (bo dziecko się udusi pępowiną)
Objawów nie ma. I tu w IE nie robią badań pod tym kątem - chyba że masz w rodzinie cukrzyków o czym powiedziałaś w wywiadzie na 1 wizycie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:37   #3632
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wy też macie tak, że są w waszym otoczeniu osoby, którym nie podoba się imię które wybrałyście dla maleństwa i usiłują was namówić na inne? U mnie tak jest i im wyższa ciąża, tym bardziej się to nasila i mnie męczy Rozumiem, że nikomu nie podoba imię, które wybraliśmy (a raczej wybrał mąż, a ja zaakceptowałam, bo nie mam jakiegoś swojego faworyta na 100% a to imię jest ok), bo jest dość rzadkie i może się kojarzyć jakoś niefortunnie, ale dlaczego ludzie myślą, że muszą mnie namawiać na wybór innego strasznie to dla mnie męczące, bo w każdej rozmowie na ten temat pojawia się litania innych imion, które muszę komentować itp. Poza tym nie wiem dlaczego ludzi, często nawet prawie że obcych, którzy nawet może nigdy dziecka na oczy nie zobaczą, tak bardzo interesuje los mojego dziecka i chcą je ochronić przed nazwaniem takim okropnym imieniem Musiałam się wam wygadać, bo raczej nie mam komu powiedzieć o tym, skoro wszyscy oprócz męża przyjmują taką strategię. Zaczęłam już nawet mówić, że nie wiemy jak nazwiemy, ale to nie zniechęca rozmówców i zaczynają rzucać swoimi pomysłami ehh tak mnie to dzisiaj zdenerwowało, że odechciało mi się iść na imprezę z pracy, która zaczyna się za pół godziny, a ja już dawno się deklarowałam że będę... Jak znowu ktoś zacznie temat imienia dla dziecka to chyba wyjdę z siebie
Stary 2015-08-07, 19:53   #3633
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy też macie tak, że są w waszym otoczeniu osoby, którym nie podoba się imię które wybrałyście dla maleństwa i usiłują was namówić na inne? U mnie tak jest i im wyższa ciąża, tym bardziej się to nasila i mnie męczy Rozumiem, że nikomu nie podoba imię, które wybraliśmy (a raczej wybrał mąż, a ja zaakceptowałam, bo nie mam jakiegoś swojego faworyta na 100% a to imię jest ok), bo jest dość rzadkie i może się kojarzyć jakoś niefortunnie, ale dlaczego ludzie myślą, że muszą mnie namawiać na wybór innego strasznie to dla mnie męczące, bo w każdej rozmowie na ten temat pojawia się litania innych imion, które muszę komentować itp. Poza tym nie wiem dlaczego ludzi, często nawet prawie że obcych, którzy nawet może nigdy dziecka na oczy nie zobaczą, tak bardzo interesuje los mojego dziecka i chcą je ochronić przed nazwaniem takim okropnym imieniem Musiałam się wam wygadać, bo raczej nie mam komu powiedzieć o tym, skoro wszyscy oprócz męża przyjmują taką strategię. Zaczęłam już nawet mówić, że nie wiemy jak nazwiemy, ale to nie zniechęca rozmówców i zaczynają rzucać swoimi pomysłami ehh tak mnie to dzisiaj zdenerwowało, że odechciało mi się iść na imprezę z pracy, która zaczyna się za pół godziny, a ja już dawno się deklarowałam że będę... Jak znowu ktoś zacznie temat imienia dla dziecka to chyba wyjdę z siebie
My wybraliśmy imię dla naszej córki Oliwia i też nie wszystkim to się podoba chociaż mi tego nie mówią. Ale po minie krzywej widać że coś nie tak. Ooliwiaaaa zaciąganie takie. I tak zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze by nie zmienić. I nie wiem. Chyba ważne ze nam się podoba ą nie komuś. Jak na razie nikt mi niczego nie narzuca. Współczuję choć nie rozumiem takich ludzi bo co ich to obchodzi każdemu podoba się co innego☺
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 19:56   #3634
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Szkoda nerwów. Daj się ludziom wygadać. Nazwijcie po swojemu a potem ludzie się przyzwyczają
U nas od strony męża nasz wybór tak średnio początkowo się spodobał i Teściowa swoje propozycje rzucała ale ja się tylko śmiałam i teraz już wszyscy zaakceptowali naszego Antośka
I zdradź jakie to imię wzbudza takie emocje

Stary 2015-08-07, 20:00   #3635
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
My wybraliśmy imię dla naszej córki Oliwia i też nie wszystkim to się podoba chociaż mi tego nie mówią. Ale po minie krzywej widać że coś nie tak. Ooliwiaaaa zaciąganie takie. I tak zaczęłam się zastanawiać czy jeszcze by nie zmienić. I nie wiem. Chyba ważne ze nam się podoba ą nie komuś. Jak na razie nikt mi niczego nie narzuca. Współczuję choć nie rozumiem takich ludzi bo co ich to obchodzi każdemu podoba się co innego☺
W moim przypadku to parę osób powiedziało wprost, że chyba zartujemy z tym imieniem, bo jest okropne my na pewno nie będziemy zmieniać pod presją otoczenia, bo to nie w naszym stylu, bardziej mnie męczy jak sobie teraz z tym radzić, bo wychodzi na to, że cokolwiek powiem, to rozmówca jest nieusatysfakcjonowany a ja czuję jakbym była winna i normalnie mam koleżanki, które codziennie podejmują ten temat i codziennie słyszę nową litanie imion, które powinnam brać pod uwagę

Kasia, imię to Dobrawa tak wiem, okropne, ale lepszego nie będzie
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-07 o 20:01
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:04   #3636
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, jeju co za ludzie tylko wziąć i powystrzelac, ja bym powiedziała ostro, ze zdania nie zmienimy i koniec tematu, jeszcze zanim ten ktos rozkręci swoją latanie, ja się strasznie stawiam jak ktoś próbuje dyktowac mi co mam robić a szczególnie jesli to dot moich dzieci,
p.s. Dobrusia, to sliczne imię mi się kojarzy z taka mega ciepła osoba
Stary 2015-08-07, 20:05   #3637
poznanianka1990
Zakorzenienie

Każdy ma inny gust. Jak słyszę te ludzkie mądrości to mnie trafia. Ja wiem, że niektórym Julka się może nie podobać, ale mam to gdzieś. Mi też się pewne imiona nie podobają. I nie komentuje - ważne, że imię podoba się rodzicom dziecka i pasuje do nazwiska Bo nie wyobrażam sobie dac dziecku imię, które mężowi się nie spodoba i odwrotnie. Albo takie, ktore nie będzie pasować do naszego nazwiska.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:08   #3638
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, jeju co za ludzie tylko wziąć i powystrzelac, ja bym powiedziała ostro, ze zdania nie zmienimy i koniec tematu, jeszcze zanim ten ktos rozkręci swoją latanie, ja się strasznie stawiam jak ktoś próbuje dyktowac mi co mam robić a szczególnie jesli to dot moich dzieci,
p.s. Dobrusia, to sliczne imię mi się kojarzy z taka mega ciepła osoba
Chyba będę musiała zacząć tak robić, bo już dłużej nie wytrzymam. Też raczej nie chce żeby ktoś mi się wtracal w moje decyzje odnośnie dziecka, chociaż póki co słucham różnych rad, bo jestem niedoswiadczona a chce poznać różne punkty widzenia dziękuję za miłe słowa co do Dobrusi, mnie też się tak kojarzy a niektórzy chcą ze mnie zrobić potwora co swojemu dziecku szykuje trudne życie

Stary 2015-08-07, 20:11   #3639
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Każdy ma inny gust. Jak słyszę te ludzkie mądrości to mnie trafia. Ja wiem, że niektórym Julka się może nie podobać, ale mam to gdzieś. Mi też się pewne imiona nie podobają. I nie komentuje - ważne, że imię podoba się rodzicom dziecka i pasuje do nazwiska Bo nie wyobrażam sobie dac dziecku imię, które mężowi się nie spodoba i odwrotnie. Albo takie, ktore nie będzie pasować do naszego nazwiska.
Moja córka ma na imię Julia i jak 6 lat temu wybraliśmy imię to usłyszałam że dużo teraz osób tak nazywa i będzie dużo Julii w szkole itd. Ale się tym nie przyjęłam, choć e tędy też zastanawialiśmy się na Oliwia. Teraz moja chodzi do szkoły i nie ma ani jednej Julki w klasie prócz niej☺ więc teraz będzie Oliwia, tak mieliśmy wtedy dylemat tak problem się rozwiązał ☺
Stary 2015-08-07, 20:13   #3640
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Moja córka ma na imię Julia i jak 6 lat temu wybraliśmy imię to usłyszałam że dużo teraz osób tak nazywa i będzie dużo Julii w szkole itd. Ale się tym nie przyjęłam, choć e tędy też zastanawialiśmy się na Oliwia. Teraz moja chodzi do szkoły i nie ma ani jednej Julki w klasie prócz niej☺ więc teraz będzie Oliwia, tak mieliśmy wtedy dylemat tak problem się rozwiązał ☺
U nas tak liczę na to, że jakby była druga dziewczynka to będzie moja upragniona Emilka Bo teraz już na 95% będzie Julka, raczej się mężowi nie odmieni...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 20:22   #3641
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy cukrzyca w ciąży ma jakieś konsekwencje Po ciąży ? Wraz z ciążą się ona kończy czy jak to jest ?
chyba sie konczy, ale jest bardzo wysokie prawdopodobienstwo ze po paru latach poprostu zachoruje sie na cukrzyce.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-07, 20:22   #3642
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Chyba będę musiała zacząć tak robić, bo już dłużej nie wytrzymam. Też raczej nie chce żeby ktoś mi się wtracal w moje decyzje odnośnie dziecka, chociaż póki co słucham różnych rad, bo jestem niedoswiadczona a chce poznać różne punkty widzenia dziękuję za miłe słowa co do Dobrusi, mnie też się tak kojarzy a niektórzy chcą ze mnie zrobić potwora co swojemu dziecku szykuje trudne życie

Imię rzadko teraz spotykane dlatego pewnie tak ludzie reagują. Mi się podoba Dobrusia faktycznie kojarzy się z miłą i ciepła osoba. Powiem tak, że jak by dużo osób teraz tak nazywało swoje córki to by była inna reakcja.
Stary 2015-08-07, 20:29   #3643
tylkokasia
Moderator

Cytat:
W moim przypadku to parę osób powiedziało wprost, że chyba zartujemy z tym imieniem, bo jest okropne my na pewno nie będziemy zmieniać pod presją otoczenia, bo to nie w naszym stylu, bardziej mnie męczy jak sobie teraz z tym radzić, bo wychodzi na to, że cokolwiek powiem, to rozmówca jest nieusatysfakcjonowany a ja czuję jakbym była winna i normalnie mam koleżanki, które codziennie podejmują ten temat i codziennie słyszę nową litanie imion, które powinnam brać pod uwagę

Kasia, imię to Dobrawa tak wiem, okropne, ale lepszego nie będzie
Imię oryginalne ale bardzo ładne. Dobrusia Bardzo miło się kojarzy.
Ludzie przesadzają.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Na Oliwkę uważaj - to diablice małe
W PL chyba jest bardziej na topie. Tu nie znam innej Oliwki w jej wieku.
Ale idzie od września do przedszkola i zobaczę jak będzie. Tym bardziej że nie tylko Polacy to imię nadają.

Stary 2015-08-07, 20:32   #3644
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ludzie przesadzają.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Na Oliwkę uważaj - to diablice małe
W PL chyba jest bardziej na topie. Tu nie znam innej Oliwki w jej wieku.
Ale idzie od września do przedszkola i zobaczę jak będzie. Tym bardziej że nie tylko Polacy to imię nadają.
Tak.? Ja tu u nas osobiście nie znam żadnych Oliwek i u nas w Polsce też nie. Bardziej się słyszy Zuziach i Zosiach ☺
Stary 2015-08-07, 20:33   #3645
poznanianka1990
Zakorzenienie

U mnie wśród znajomych oraz w żłobku, w którym pracuję najbardziej popularne imię to Lena...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-07, 21:00   #3646
201604151126
Konto usunięte

Dobrawa mi się podoba takie orginalne, mi się takie trochę dziwne według innych ludzi imiona podobają. Sama się zastanawiam nad Tymoteuszem albo Leonem a nikomu się nie podobają.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 21:33   #3647
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Tak.? Ja tu u nas osobiście nie znam żadnych Oliwek i u nas w Polsce też nie. Bardziej się słyszy Zuziach i Zosiach ☺
Jak małą zapisywałam to wiem że w przedszkolu była inna Oliwka - irlandzka albo inna ale na pewno nie słowiańska
Wiem że na topie wśród Polaków były Nadia i Nathan.

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Dobrawa mi się podoba takie orginalne, mi się takie trochę dziwne według innych ludzi imiona podobają. Sama się zastanawiam nad Tymoteuszem albo Leonem a nikomu się nie podobają.
Mój mąż chciał bardzo Tymka. Mi się podobają oba.

Stary 2015-08-07, 21:40   #3648
olilina
Zakorzenienie

Co do cukrzycy ciążowej to po ciąży podobno ustępuje, ale jest większe prawdopodobieństwo zachorowania w przyszłości na cukrzycę 2stopnia.
U mnie mama i babcia chorują na cukrzycę. Od lat biorą insulinę.. wiec możliwe, że i mnie to w przyszłości nie ominie.

Co do imion, dziewczyny nie zmieniajcie decyzji pod presją innych. To Wam ma imię odpowiadać. Jeśli nie jest ośmieszające i brzmi dobrze z nazwiskiem to w czym problem.
Ile ludzi tyle gustów, opinii, każdy kto ma dziecko miał już szansę nazwać swoje i niech da innym dokonać wyboru.
Co do imienia Dobrawa, mnie się bardziej podoba wersja Dobromiła, brzmi mi bardziej miękko, ale zdrobnienie obu- Dobrusia bardzo przyjemnie się kojarzy.
Jedyne z czym musicie się liczyć wybierając to imię, to z tym, że córka będzie raczej zapamiętywana. Ja kiedys poznałam Jagienkę - widziałam ją raz w życiu a do dziś pamiętam nawet nazwisko.

Nam nikt wprost nie powiedział, że wybrane przez nas imię się nie podoba ale czasem czyjś wyraz twarzy mówi wszystko
A gdyby był chłopak to reakcja na imię Julian w ogóle była straszna hehe, ale ja się tym w ogóle nie przejmuję
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 22:05   #3649
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj zaczęłam zastanawiać czy cukrzyca w ciąży ma jakieś konsekwencje Po ciąży ? Wraz z ciążą się ona kończy czy jak to jest ?
Tak jak już dziewczyny pisały, powinna zniknąć, ale jest jakieś prawdopodobieństwo, że może zostać. Pozostaje się też w grupie ryzyka, że za jakieś 10-15 lat może rozwinąć się cukrzyca typu II. Po porodzie trzeba jeszcze kontrolować cukier, a około 6 tygodni po porodzie, jak teoretycznie hormony się ustabilizują, to trzeba zrobić krzywą

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A cukrzyca ciążowa nie jest czasem wskazaniem do CC?
Sama cukrzyca nie, ale to cholerstwo może spowodować wysoką masę urodzeniową dziecka, a to już jest wskazanie do cc
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 22:21   #3650
Amelie04
Zakorzenienie

hej dziewczyny co prawda termin mam na 17.10 ( z usg kilka dni pozniej) ale chciałabym do Was dołączyc mam 22lata, jestem z Mazowsza, mamy już córeczkę prawie 2,5 letnia. byłam na innym wątku mamusiowym ale trochę sie nie dogadałyśmy. przygarniecie mnie ?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 22:43   #3651
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Imię rzadko teraz spotykane dlatego pewnie tak ludzie reagują. Mi się podoba Dobrusia faktycznie kojarzy się z miłą i ciepła osoba. Powiem tak, że jak by dużo osób teraz tak nazywało swoje córki to by była inna reakcja.
Możliwe że to przez to że imię rzadko nadawane

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ludzie przesadzają.

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Właśnie mnie też się takie trochę dziwne imiona podobają, np Jaśmina, Gaja, Żywia, Zoja z męskich Leon jest super jakbym miała mieć kiedyś synka to już myślałam żeby był Miron.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Co do imion, dziewczyny nie zmieniajcie decyzji pod presją innych. To Wam ma imię odpowiadać. Jeśli nie jest ośmieszające i brzmi dobrze z nazwiskiem to w czym problem.
Ile ludzi tyle gustów, opinii, każdy kto ma dziecko miał już szansę nazwać swoje i niech da innym dokonać wyboru.
Co do imienia Dobrawa, mnie się bardziej podoba wersja Dobromiła, brzmi mi bardziej miękko, ale zdrobnienie obu- Dobrusia bardzo przyjemnie się kojarzy.
Jedyne z czym musicie się liczyć wybierając to imię, to z tym, że córka będzie raczej zapamiętywana. Ja kiedys poznałam Jagienkę - widziałam ją raz w życiu a do dziś pamiętam nawet nazwisko.

Nam nikt wprost nie powiedział, że wybrane przez nas imię się nie podoba ale czasem czyjś wyraz twarzy mówi wszystko
A gdyby był chłopak to reakcja na imię Julian w ogóle była straszna hehe, ale ja się tym w ogóle nie przejmuję
Dobromila też jest brana pod uwagę u nas, ale ja chyba jednak wolę Dobrawe, bo nie ma polskich znaków z tym że dziecko będzie zapamiętywane łatwo się liczę, ale w sumie nazwisko też mamy dość zapadajace w pamięć więc i tak by tego nie uniknela

Mam nadzieję, że będzie tak ze się wszyscy przyzwyczaja do imienia i zmienia zdanie, bo jak się komuś imię kojarzy z fajną osobą to też jest chyba lepiej odbierane

Stary 2015-08-08, 07:24   #3652
fasterka90
Zadomowienie

Amelie04witaj,nigdy chyba nie jest za późno żeby dołączyć widzę będziesz miała już parke to po loginie będziemy mieć teraz 2 Amelie

U mnie w rodzinie jest cukrzyca, ma moja mama i jej tato miał,więc np w Irlandii też by mnie krzywa czekała. Przed ciążą, jeszcze w dzieciństwie i jako nastolatka też miałam robioną krzywą i zwykle wychodziła słabo, zawsze robili mi jakieś dodatkowe badania -ale wtedy miałam ogólnie ogromne problemy z hormonami. W ciąży wszystko wyszło idealnie o dziwo.
dzikasliwka i jak to u Ciebie się sprawdza,że cukrzycowe dzieci są większe?
Mi osobiście imię Dobrawa bardzo się podoba,ale wybierając takie oryginalne imię chyba trzeba się częściowo liczyć z komentarzami... sama proponowałam imię Jagna ale niestety tz jest z tych którzy nie lubią się wyróżniać :p imiona wybraliśmy takie neutralne żeby nie było modne ale też nie zbyt wyróżniające się. W rodzinie a nawet znajomi proponowali inne,przede wszystkim tato długo mówił Filip, no ale i tak będzie dziewczynka, a pozatym zbyt modne dla nas. Babcia proponowała Milenke -ale wtedy między sobą mieliśmy już ustaloną Pauline...wiem że mojemu tacie niezbyt się Paulina podoba,widziałam po jego minie ale szybko mu przeszło za to znajomi z pracy itd stwierdzili wprost że Paulina kojarzy im się z niezbyt ogarniętą,łatwą dziewczyną... No trudno. Jakoś nie wierzę że przez samo imię nasza córa taka będzie
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 08:11   #3653
wonderka
Zadomowienie

Fasterka ale masz znajomych..No no. Olej ich, imię ma się Tobie i mężowi podobać i to wystarczy. Ja tez mam dziwne imię i pełno komentarzy ale olewam je.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:18   #3654
fasterka90
Zadomowienie

wonderka no u Ciebie będzie bardzo rzadkie,oryginalne imię,chyba nawet Dobrawa jest bardziej popularne Ja się tymi komentarzami nie przejmuje.
Dziś chyba rekordowo gorący dzień. Byłam tylko z psem i na małych zakupach i juz grzeje okropnie. Chciałam tz wyciągnąć do tkmaxxa i na jakąś kawę mrożoną ale chyba nawet tyle mi się nie chce w ten upał, zrobię zakupy na allegro,kupię jakieś minky w końcu <3
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:25   #3655
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej,
czy Wasze dzieciaki też tak dzisiaj dają popalić? od rana rusza się praktycznie cały czas, teraz się dopiero uspokoiła. Cały czas się rozciąga, boksuje i nie wiem co jeszcze ale to tak, ze cały brzuch mam napięty i czasem mnie aż zaboli
Dziwne, bo przy tym upale mały szaleje

Cytat:
Moja teściowa ciągle jakieś uwagi czyni, że Sambor to takie dziwne imię. Natomiast z mężem byliśmy w tej kwestii jednomyślni i od razu się na nie zdecydowaliśmy. Miało być słowiańskie i tyle. Teściówka zaraz w krzyk, że jak ona to będzie zdrabniać. A my nie chcemy zdrabniać ponieważ z mężem uważamy takie zabiegi za wypaczenie sensu imienia. Jeśli będę chciała czulej zwrócić się do dziecka to powiem po prostu ,,synku,,. I tyle.

A Dobrusia to też przepiękne imię w ogóle jestem zdania, że powinniśmy wracać do korzeni i skończyć w kwestii imion z zapatrzeniem na zachód lub hołdowaniem temu co jest po prostu popularne.
Stary 2015-08-08, 09:56   #3656
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Amelie04witaj,nigdy chyba nie jest za późno żeby dołączyć widzę będziesz miała już parke to po loginie będziemy mieć teraz 2 Amelie

U mnie w rodzinie jest cukrzyca, ma moja mama i jej tato miał,więc np w Irlandii też by mnie krzywa czekała. Przed ciążą, jeszcze w dzieciństwie i jako nastolatka też miałam robioną krzywą i zwykle wychodziła słabo, zawsze robili mi jakieś dodatkowe badania -ale wtedy miałam ogólnie ogromne problemy z hormonami. W ciąży wszystko wyszło idealnie o dziwo.
dzikasliwka i jak to u Ciebie się sprawdza,że cukrzycowe dzieci są większe?
Mi osobiście imię Dobrawa bardzo się podoba,ale wybierając takie oryginalne imię chyba trzeba się częściowo liczyć z komentarzami... sama proponowałam imię Jagna ale niestety tz jest z tych którzy nie lubią się wyróżniać :p imiona wybraliśmy takie neutralne żeby nie było modne ale też nie zbyt wyróżniające się. W rodzinie a nawet znajomi proponowali inne,przede wszystkim tato długo mówił Filip, no ale i tak będzie dziewczynka, a pozatym zbyt modne dla nas. Babcia proponowała Milenke -ale wtedy między sobą mieliśmy już ustaloną Pauline...wiem że mojemu tacie niezbyt się Paulina podoba,widziałam po jego minie ale szybko mu przeszło za to znajomi z pracy itd stwierdzili wprost że Paulina kojarzy im się z niezbyt ogarniętą,łatwą dziewczyną... No trudno. Jakoś nie wierzę że przez samo imię nasza córa taka będzie

Na wizycie w 25+4 tc miał 750 g, aktualnie mam 28+0 , a teraz wizytę mam dopiero za 2 tygodnie to się okaże
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:56   #3657
czekooczekolada
Zakorzenienie

ale się ośmiałam. dzwoni do mnie mama że kupiła mi w lumpku pare rzeczy dla małego. przynosi mi i pokazuje - kombinezon fajny, granatowy 68 rozm, bedzie duzo za duzy no ale lepszy za duzy niz za maly body zielone, biale, pajac taki sliczny zolty ale na 12 mcy, no i uwaga, wyciąga - rozową bluzę z hello kitty, rozowy kombinezon ocieplany taki po domu, rozowe body, bezrękawnik na lato pikowany rozowy pytam sie jej to dla dziewczynki kupilas?? a ona " no przeciez chlopakow ubiera sie na rozowo, a dziewczynki na niebiesko!!" myslalam ze padne nobo kiedys faktycznie tak było, że chłopców ubierali na rozowo a dziewczynki na niebiesko - ale to było 20 lat temu ja sie tylko zaczelam smiac, bo faktycznie nie uswiadomilam ja ze moda sie zmienila.. po domu mu ubiore takie rozowe rzeczy, ale do ludzi no raczej nie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-08, 10:20   #3658
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale się ośmiałam. dzwoni do mnie mama że kupiła mi w lumpku pare rzeczy dla małego. przynosi mi i pokazuje - kombinezon fajny, granatowy 68 rozm, bedzie duzo za duzy no ale lepszy za duzy niz za maly body zielone, biale, pajac taki sliczny zolty ale na 12 mcy, no i uwaga, wyciąga - rozową bluzę z hello kitty, rozowy kombinezon ocieplany taki po domu, rozowe body, bezrękawnik na lato pikowany rozowy pytam sie jej to dla dziewczynki kupilas?? a ona " no przeciez chlopakow ubiera sie na rozowo, a dziewczynki na niebiesko!!" myslalam ze padne nobo kiedys faktycznie tak było, że chłopców ubierali na rozowo a dziewczynki na niebiesko - ale to było 20 lat temu ja sie tylko zaczelam smiac, bo faktycznie nie uswiadomilam ja ze moda sie zmienila.. po domu mu ubiore takie rozowe rzeczy, ale do ludzi no raczej nie
Oo jaaaa ale moja mama tez taka agentka kupila kiedys szara bluzę w kwiatki dla mojego starszaka, ubaw po pachy
Stary 2015-08-08, 10:30   #3659
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Witam nowa mamusie na wątku

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Mi osobiście imię Dobrawa bardzo się podoba,ale wybierając takie oryginalne imię chyba trzeba się częściowo liczyć z komentarzami... sama proponowałam imię Jagna ale niestety tz jest z tych którzy nie lubią się wyróżniać imiona wybraliśmy takie neutralne żeby nie było modne ale też nie zbyt wyróżniające się. W rodzinie a nawet znajomi proponowali inne,przede wszystkim tato długo mówił Filip, no ale i tak będzie dziewczynka, a pozatym zbyt modne dla nas. Babcia proponowała Milenke -ale wtedy między sobą mieliśmy już ustaloną Pauline...wiem że mojemu tacie niezbyt się Paulina podoba,widziałam po jego minie ale szybko mu przeszło za to znajomi z pracy itd stwierdzili wprost że Paulina kojarzy im się z niezbyt ogarniętą,łatwą dziewczyną... No trudno. Jakoś nie wierzę że przez samo imię nasza córa taka będzie
To dziwne skojarzenie mają znajomi, u mnie Paulina budzi tylko sympatyczne myśli, ale to pewnie właśnie kwestia osób z tym imieniem, które znam

Edit: napisałam dłuższego posta i coś mi się rozwalilo buu dokończę później

Fasterko, dzisiaj w Krakowie zapowiadali 37 stopni, ja się nigdzie nie ruszam. Buszowanie po allegro to dobry pomysł na przeżycie. Oby pogoda w następnym tygodniu była laskawsza...

India_love, widzę że masz podobnie zarówno z reakcjami na Sambora, jak i uwielbieniem do imion słowiańskich chociaż u nas o dziwo tesciowa nie narzeka tak bardzo na wybór (może dlatego, że to wybór jej syna a nie mój ), za to moja mama nie przyjmuje w ogóle do wiadomości, że taka decyzję podjęliśmy i regularnie podpytuje czy już się na imię zdecydowaliśmy.

Czeko, to będziesz miała różowego synka milo oczywiście ze strony mamy, bo chciała jak najlepiej. Swoją drogą zastanawiam się dlaczego kiedyś chłopcom przypisano róż, w ogóle mi to nie gra

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-08 o 10:49
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 10:57   #3660
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelie04, witaj

Dziewczyny, właśnie zauważyłam na stronie Rossmanna, że prawie cała seria Babydream dla maluszków jest w promocji. Z tym, że w gazetce nie ma tych promocji, ale jak się wybierze internetowy sklep to są. Więc to chyba tylko dotyczy zakupu przez internet. Ale może któraś akurat skorzysta

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości