|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy zdarzyło Ci się kupić podróbkę kosmetyku/ chiński kosmetyk za parę złotych? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 14,29% |
Nie |
60 | 85,71% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupujesz kosmetyki na bazarku? ;)
nie. nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego jak chinski sklep z podrobkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Nie kupuję, bałabym się
![]() ![]() A oczywiste podróbki, albo perfumowe 'zamienniki oryginału' mnie odrzucają. MUR jakoś mniej mi przeszkadza, ale też nie do końca akceptuję te wszystkie kosmetyki stylizowane na droższe. Wolałabym oszczędzić, poczekać i kupić oryginał ![]()
![]() |
#34 | |
Inez
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kosmetyków tam zwyczajnie boję się kupić, nie wiem skąd pochodzą, ani co ten syf zrobi mi z twarzą. Koleżanka kupiła tipsy i klej do nich. Po jednym dniu jej się odkleiły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
kupuję tylko 'przybory' kosmetyczne i praktycznie tylko: wzornik na lakiery, pilnik do paznokci i separatory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Może nie koniecznie jakieś kremy, ale lakiery do paznokci jak najbardziej, kilka złotych, trzyma się jeden dzień, ale nie szkodzi, przynajmniej się nie znudzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Lata temu zdarzyło mi się kupić cienie i dwa lakiery do paznokci w sklepie typu kiermasz. Cienie były świetne <3, szkoda, że żadna ceniąca się firma takich nie robi. Za to lakiery straszne, jeden mega gęsty, że aż trudny w obsłudze, a drugi zaschnięty. Z perspektywy czasu gdybym miała jeszcze kiedyś tak kupować, to na pewno nie wzięłabym nic "mokrego", czyli lakierów, podkładu, korektora, tuszu, itp. W sklepie chińskim w ogóle bałabym się kupić, nie ufam temu, co tam sprzedają. Na bazarku już bardziej, bo u mnie na bazarku wygląda to dość solidnie i tak na oko chyba nie sprzedają podrób. No ale rzadko tam bywam, bo mi nie po drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzeniona
|
Jako nastolatce pewnie mi się zdarzyło, bo każda cena z drogerii była za wysoka na stan mojego budżetu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W Rossmannie kupiłam cienie do powiek Astor i dopiero w domu zorientowałam się, że są "Made in PRC". Tu się akurat zdziwiłam, bo zarówno podkład jak i puder Astor, które używam na co dzień są "Made in UK". EDIT: Pogrzebcie w swoich kuferkach i sprawdźcie, czy nie macie kosmetyków kupionych w drogerii, a które są Made in China, Made in PRC. Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2015-07-29 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
zielony stworek
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;52244235]I nie tylko te wielkie marki. Bardzo popularny w Polsce Avon produkuje swoje kosmetyki w Chinach. Jakiś rok czy dwa lata temu kupiłam cienie do powiek, tak "na spróbowanie". Z tyłu opakowania ślicznie podkreślone Avon Cosmetics NN1 5PA England, a zwykłą czcionką:"Made in China". Na potrzeby wątku poszłam pogrzebać w kuferku i właśnie widzę, że szminka Avon też jest wyprodukowana w Chinach.
W Rossmannie kupiłam cienie do powiek Astor i dopiero w domu zorientowałam się, że są "Made in PRC". Tu się akurat zdziwiłam, bo zarówno podkład jak i puder Astor, które używam na co dzień są "Made in UK". EDIT: Pogrzebcie w swoich kuferkach i sprawdźcie, czy nie macie kosmetyków kupionych w drogerii, a które są Made in China, Made in PRC.[/QUOTE] Wspomniałam wcześniej Manhattan, miałam też szminkę Avon właśnie PRC. To najczęściej są jakieś tzw kolekcje limitowane tych marek ze średniej półki. Najczęściej też największe ich niewypały ![]() NYX co nie patrzyłam w drogerii to Chiny... Teraz patrzę co biorę do ręki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Kupuję puder za max. 5 zł w sklepie "za kilka zł", widuję te kosmetyki też w lokalnych drogeriach. Zresztą nigdy bym na niego nie wpadła, gdyby nie wątek na wizażu o tanich kosmetykach (tam też możecie wyszukać nazwę)
![]() Poza tym nie kupiłabym nigdy żadnego podkładu czy kremu na bazarku czy w innym chińczyku. Bałabym się jakiejś alergii, a jestem w 100% przekonana, że nie spełniłyby moich oczekiwań. Z drugiej strony ciężko się dziwić, że młode dziewczyny kupują te produkty, skoro teraz nastolatki bardzo często się malują, a kosmetyki w naszym kraju do najtańszych nie należą (te w chińczykach pewnie wychodzą i tak taniej od najtańszych kosmetyków drogeryjnych - vide mój puder). Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2015-07-29 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;52244235]I nie tylko te wielkie marki. Bardzo popularny w Polsce Avon produkuje swoje kosmetyki w Chinach. Jakiś rok czy dwa lata temu kupiłam cienie do powiek, tak "na spróbowanie". Z tyłu opakowania ślicznie podkreślone Avon Cosmetics NN1 5PA England, a zwykłą czcionką:"Made in China". Na potrzeby wątku poszłam pogrzebać w kuferku i właśnie widzę, że szminka Avon też jest wyprodukowana w Chinach.
W Rossmannie kupiłam cienie do powiek Astor i dopiero w domu zorientowałam się, że są "Made in PRC". Tu się akurat zdziwiłam, bo zarówno podkład jak i puder Astor, które używam na co dzień są "Made in UK". EDIT: Pogrzebcie w swoich kuferkach i sprawdźcie, czy nie macie kosmetyków kupionych w drogerii, a które są Made in China, Made in PRC.[/QUOTE] No tak, ale np moja firma też sprowadzala z Chin, ale w Europie wszystkie testy i kontrole przechodziła i na bank taki Avon też to robi, bo nie zaryzykowalby. Co innego jak coś idzie prosto z Chin i ładują tam wszystko bez sprawdzania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;52244235]
EDIT: Pogrzebcie w swoich kuferkach i sprawdźcie, czy nie macie kosmetyków kupionych w drogerii, a które są Made in China, Made in PRC.[/QUOTE] z ciekawości sprawdziłam i made in china mam cienie z oriflame (to akurat była limitka) i z rimmela, i z kolorówki tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I ciekawe czy Makeup Revolution przechodzi testy w Europie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;52245216]A możesz napisać jaka to firma? Jak nie tu, to na PW.
I ciekawe czy Makeup Revolution przechodzi testy w Europie. ![]() Niestety nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
W Rossmannie kupiłam cienie do powiek Astor i dopiero w domu zorientowałam się, że są "Made in PRC". Tu się akurat zdziwiłam, bo zarówno podkład jak i puder Astor, które używam na co dzień są "Made in UK". EDIT: Pogrzebcie w swoich kuferkach i sprawdźcie, czy nie macie kosmetyków kupionych w drogerii, a które są Made in China, Made in PRC.[/QUOTE] Aż sprawdziłam, mam szminkę z Avonu made in Poland, pod ręką mam też Rimmel made in England. Ale pamiętam też jaka byłam zirytowana, gdy zauważyłam, że stosunkowo drogi (i beznadziejny) eyeliner z Maybeline był produkowany w PRC. Pewnie nie wszystkie kosmetyki produkowane w Chinach są bublami. Tanim produktom byłabym w stanie odpuścić, ale denerwuje mnie, gdy nie taka tania rzecz jest tam produkowana. Z kosmetykami bazarkowymi nie mam wielkich doświadczeń, raczej nie spodziewam się po nich cudów. Dostałam raz w prezencie paletę z Ruby Rose, czasem nawet po nią sięgałam, ale po każdym użyciu leżała z miesiąc. Nie mam oporów przed kupowaniem sztucznych rzęs i akcesoriów do paznokci (folie, perełki itp) z ebaya. Tańsze i akurat mi odpowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
mam tylko jeden produkt Made in China - bronzer z Revlonu ColorStay
![]() nigdy nie kupilabym nic na bazarku co sie naklada na cialo/twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Kiedys na naszym yt byla taka laska platynowa co sie cieszyla, ze kupuje kosmetyki z bazaru a my frajerki przeplacamy w drogeriach
![]()
![]() |
#50 |
Inez
|
Mam ochotę kupić lakier w szpitalnym sklepiku. Quiz cosmetics Safari. Bardzo ładny mleczno pudrowy róż
![]() ![]() Do kosmetyków z drogerii mam jakoś więcej zaufania, ale lakier do paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Si
![]() Ciekawa jestem, czy ktoras z was skusila sie na tusz do rzes, lub kredke na linie wodna i poleca?? ![]()
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Nigdy nie kupiłabym kremu do twarzy, toniku czy mleczka po prostu bałabym się o swoją skórę. Nie kupuję też fluidów czy pudrów, a nawet pomadek. Za to jak chodziłam do liceum to kupowałam lakiery do paznokci w sporych ilościach. Jakość była taka se-czasem fajna czasem beznadziejna. Teraz jeśli chce kupić coś u chińczyka to zamawiam z "ichniejszego allegro", ale nadal bez typowych kosmetyków tylko akcesoria/urządzenia typu np. brushegg
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Mnie sam zapach w tym chinskim odrzuca, a co dopiero tam cos kupic, wszystko jest przesiakniete tym smrodem, nie wiem jak ludzie tam moga kupowac, a tym bardziej kosmetyki ktorymi sie pozniej pacykuja. Raz jedyny mialam lakier do paznokci po ktorym zzolkly mi paznokcie takze dziekuje bardzo
![]() A do tych tanich kosmetykow z pepko tez nie mam zaufania ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Lakier firmy butterfly xd
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo, ze nie jestem alergikiem to i tak dla mnie to kosmos. Ale jak widac, nie maja na to zbytu ![]() Gdyby na przesluchaniu chcieli ze mnie wyciagnac jakies informacje, to zadzialalaby tylko kredka na linie wodna z bazaru hahahaha
![]() |
![]() |
#56 |
Miss Pudernica
|
Nie, nigdy nie kupiłam nic kosmetycznego na bazarku. Jak zaczynałam z makijażem to puder w kompakcie czy błyszczyk kupowałam w małej drogerii, typu Paloma czy Eveline, pamiętam też Constance Caroll, a w liceum używałam już Sensique czy Essence. Wolę kupić coś Vipery albo Joko, mają produkty w normalnych cenach, a wiem że krzywdy sobie nie zrobię.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Oo constance Caroll, tez to kupowałam. Jeszcze właśnie Vipera, Hean i też Erisa, wtedy to była młodzieżowa marka o niskich cenach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Miss Pudernica
|
Ja do tej pory lubię Vipere, szczególnie ich lakiery do paznokci.
![]() |
#59 |
zielony stworek
|
Vipera i Hean do dziś kupuję, to po co płacić w chińskim za nie wiadomo co naprawdę nie wiem.
![]() Hean produkuje chyba nawet dla jednej z marek Drogerii Natura ![]() Na swoich stronach mają często promocje i kosmetyki za grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie w Polsce sa jeszcze takie marki jak inglot czy eveline zupelnie poprawne to czy faktycznie te chinskie sa az tyle tansze zeby ryzykowac? Poza tym joko czy aa. A z pielegnacji ziaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.