Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-07, 20:40   #3541
fioleciasto
Zakorzenienie

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

W życiu bym nie zapłaciła za wszystkich. No bo niby z jakiej racji? Wszyscy się powinni złożyć i tyle. Nie skladaja się to nie idą.

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:44   #3542
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Za bardzo ich usprawiedliwiasz, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że chcesz za to zapłacić. Nie Rozumiem tylko czemu? To że jesteś swiatkową nie zobowiązuje Ciebie do tego
Dokładnie

Dochodzi jeszcze kwestia alkoholu w klubie, żebyś przypadkiem nie myślała za wszystkich płacić

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:45   #3543
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Nie, no przestań. Wszyscy uczestnicy powinni się złożyć. Dlaczego ty masz załatwić i jeszcze opłacić? Nie rozumiem
Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
W życiu bym nie zapłaciła za wszystkich. No bo niby z jakiej racji? Wszyscy się powinni złożyć i tyle. Nie skladaja się to nie idą.
Ja sie zgadzam z dziewczynami. Zagadaj z mlodymi niech Ci dadza kontakt do tej drugiej pary. A jesli swiadek sie nie chce zgodzic to napisz/powiedz ze nie masz zamiaru za niego placic i jesli chce przyjsc to obowiazuje skladka. A jak nie to tak jak ktoras pisala, dac im kartke czy jakis prezent i po prostu go nie wpisac.
Nie rob z siebie glupiej, za przeproszeniem, i nie wywalaj tyle kasy za kogos. Bez przesady.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:50   #3544
ann2016
Zakorzenienie

white zrób tak jak Ci mówią dziewczyny, nie płać za wszystko sama

zjadłam kolację, wykąpałam się a teraz popijam somersby a jutro chyba będziemy pływać łódką
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 20:51   #3545
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
Swiadek sie nie dolozy i tak ani pewnie jego partnerka bo dziewczyna nawet nikogo nie zna, ani nikt nie zna jej bo to jakas jego kolezanka, wiec nie wszyscy sie zloza nawet jakby cos.
Nie czaje kompletnie. Ja też nie znalam dziewczyn, które idą na panieński, a jakoś się złożyły. Wystarczyło poprosić o kontakt PM. Ba, nawet napisalam do tych co zrezygnowaly, żeby mi oddaly stracona zaliczkę za limuzynę. Od jednej już dostałam. Nie daj się tak, bez przesady.
Stary 2015-08-07, 20:53   #3546
201604261006
Konto usunięte

Jak zaplacisz to bedziesz guuupia
Stary 2015-08-07, 21:13   #3547
Akkma
Zadomowienie

A za panieński/kawalerski płacą młodzi? Świadkowie? Goście ? Niby na takim nie byłam więc nawet nie wiem jakie są zwyczaje
Stary 2015-08-07, 21:14   #3548
Petit_Papillon
luckygirl

Taedio pokazesz mi fotki

Ayra to super, ze termin zaklepaliscie

Klakla gratuluje przedluzeniq umowy

White ten swiadek to jakis kretyn... Zgadzam sie z dziewczynami, ze nie powinnas fundowac calej imprezy. Przegiecie.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 21:16   #3549
201604261006
Konto usunięte

U nas placilismy my i świadkowa. Od świadka nie chcielismy kasy mimo że chciał płacić w sklepie za zakupy A każdy gość przyniósł swoją wódkę, czy wino. No ale my nie mieliśmy typowego wieczoru tylko po prostu imprezkę
Stary 2015-08-07, 21:19   #3550
Akkma
Zadomowienie

Magda1707, a na kiedy masz tp ? Zapomniałam wcześniej zapytać
Stary 2015-08-07, 21:23   #3551
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
A za panieński/kawalerski płacą młodzi? Świadkowie? Goście ? Niby na takim nie byłam więc nawet nie wiem jakie są zwyczaje
U mnie są dwie wersje:
1) Goście
2) Goście plus PM daje jakąś część (najpopularniejsza opcja), zazwyczaj na alkohol i jedzenie

Jeju, zrobiłam sobie herbatę z pół godziny temu i dalej paruje

34/2021
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 21:23   #3552
white_bear
Pani żona :)

PM dokladnie wiedza ze swiadek sie do niczego nie dolozy. Sam im to wczoraj napisal ze on nie ma kasy i zeby sobie sami cos organizowali. Nie bede PM przeciez prosic o kase zeby sie dorzucili czy cos bo swiadek ma w doopie. To ich swieto wiec uwazam ze oni sie nie powinni dokladac do tego bo jest tak ze swiadkowie organizuja panienski i kawalerski a ze swiadek sie wykrecil to odpowiedzialnosc spada na mnie. PM organizuja przed wyjsciem do klubu u siebie w domu jakies jedzenie itp, wiec sila rzeczy na mnie spada klub. Sprobuje od PM dostac kontakt do tej parki. Do swiadka sie jhz nie bede odzywala bo szkoda moich nerwow poza tym on i tak nie odbiera telefonow. Jednak glupio by bylo gdyby go nie bylo na kawalerskim u swojego kumpla u ktorego jest swiadkiem.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 23:05   #3553
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez ewanka1989 Pokaż wiadomość
Czy jakaś PMka może mi polecić dobrego fotografa z Krakowa lub okolic? rozglądam się po stronach sama ale szukam też opinii
My mamy z Krakowa, słodko-gorzko

White, powiedziałabym PM o sytuacji - na ich miejscu byłoby mi bardzo głupio gdybym się dowiedziała, że moja świadkowa za wszystko zapłaciła, bo reszta się wywinęła

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-07, 23:38   #3554
sunny0
PeeMa

White dla mnie to co opisujesz to jakiś kosmos Świadek się okropnie zachował, rozumiem, że można nie mieć kasy, ale on po prostu olał sprawę.

Absolutnie nie powinnaś płacić za wszystkich, świadek niech zapłaci za siebie i dziewczynę, a reszta (oprócz PM) niech się złoży i tyle, Ty ewentualnie możesz dać coś więcej, ale i to tylko Twoja dobra woła.

Postaw się w sytuacji PM, chciałabyś, żeby Twoja świadkowa wydawała tyle kasy?

Co ten świadek w ogóle sobie myśli, że zapłacisz za niego i jego osobę towarzyszącą czy może że klub jest za darmo?
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 00:50   #3555
deksterowa
Zakorzenienie

Tak czytam o czym piszecie i coraz bardziej się cieszę że poprosilam świadkowa o domowke albo posiadowe na działce w kilka dziewczyn :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 00:56   #3556
DontSaySorry
Zakorzenienie

White, weź nie rób z siebie jelenia
Jak Ty to sobie wyobrażasz, że będziesz płaciła za lożę za was wszystkich i jeszcze wejściówki dla facetów? No chyba sobie żartujesz
Weź od pmki kontakt do wszystkich i napisz, że zrzuta jest po X złotych, podaj numer konta i nawet się nie baw w sponsoring. Ty jesteś świadkową, a nie sponsorem. A to że ktoś przychodzi na taką imprezę to chyba jest świadomy, że nic za darmo się nie robi i składka po kilkadziesiąt złotych to nie jest dla nikogo jakaś niespodzianka. Zresztą dziwi mnie też postawa państwa mlodych, bo oni dobrze wiedzą jak się świadek zachowuje i że zrzucił całą imprezę na Twoje barki, a oni nawet nie reagują. Bez sensu

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2015-08-08 o 00:57
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 07:30   #3557
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Cuddly tylko czemu 5 osob ma sie skladac a 2 (swiadek i jego partnerka) nie (pomijajac Pm). To po prostu niesprawiedliwe.Jak wszyscy to wszyscy a jak nie no to nikt. Dlatego uwazam ze najsprawiedliwiej bedzie jak ja to zrobie, w koncu jestem swiadkowa. Ja to jakos przelkne. Pojde najwyzej gdzies dorobic jeszcze przed tym weselem albo pozycze od rodzicow kase i im to pozniej jakos oddam.
Odniosę się do całej sytuacji ale tylko to cytuje...
Zgadzam się w pełni z dziewczynami. Świadek to jeleń i napisałabym mu, że jak nie ma kasy to niech nie przychodzi bo obowiązuje składka. Trudno. Nie od dziś wiedział, że jest ten wieczór i wesele, było trzeba myśleć a nie wydawać kasę. Jeszcze zaraz powie, że do koperty też nie ma co włożyć i niech ktoś za niego wyłoży.
W ogóle nie ma opcji żebyś za wszystkich płaciła. Dziwię się, że PM nie reagują - powinni pomóc Ci w ogarnięciu całej sprawy bo to ich wieczór i też powinno im zależeć żeby dobrze to wyszło.
Normalnie szok. Co za ludzie chodzą po tym świecie.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja spotkałam się z tym, że goście się na wszystko zrzucają. Ale czasem też Młodzi coś dokładają - zależy od formy imprezy.

Hej.
Wczoraj już nie weszłam. Skończyłam pracę o 17 a potem rach-ciach i jechałam na grilla do M. do pracy. Fajna ekipa ale szybko się zaleli:P O 22 byliśmy w domu. A dziś od 7 w pracy:/ Idę na budowę:/ Byle do 15. A jeszcze będzie dziś upalnie, że ja pierdziele. Już o 6 było cieplutko a gdzie tu dalej...
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 07:42   #3558
sunny0
PeeMa

Hej
Kot mnie obudził jak zawsze punktualnie o siódmej, nie wiem jakim cudem, ale byłam pewna, że jest już po dziesiątej (wydawało mi się, że sprawdzałam godzinę jakiś czas temu) no i wstałam
sunny0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 07:52   #3559
izk_a
Zakorzenienie

hej

fryzura zrobiona, teraz fryzjerka dopieszcza mame
robi sie okropnie ciepło..
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 07:57   #3560
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Arya super i zazdroszcze

To taka zwykla
Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja akurat miałam taką prawdziwą, domową prosto od krowy Ale 18 też się nada, ważne żeby była gęsta, nie taka jak np. łaciata.
dzięki

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
właśnie dostałam przelew na konto jedna trzecia zaległości, ale zawsze o tyle do przodu..
dobre i to, ale matko co za szkoła!

Cytat:
Zawsze do przodu

Smerfetka, ja ostatnio przeczytalam "pogromca Lwów" Camilli Lackberg, trochę straszne, ale ja lubię kryminały.

My staliśmy w korku na autostradzie, jak dojedziemy na 22 do znajomych to będzie fajnie
Lubię Camillę, polecam jej książki, jeżeli lubisz kryminały Smerfetko, może są ciut przewidywalne, ale przyjemnie się je czyta

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52342003]po takim tekscie to podziekowalabym temu swiadkowi:rolley es: bo juz nie chodzi o kase tyle o to 'robcie sobie sami', no porazka[/QUOTE]

Cytat:
Wychodzi na to ze musze zaplacic za wszsytko sama. Nie ma zadnej skladki, bo w sumie nie ma sie z kim skladac. Na wieczorze bedzie para mloda, ja z Tztem, jeszcze jedna para ktorej nie znam, swiadek ktory sie nie okreslil czy z kims przyjdzie czy nie i jedna wspolna kolezanka czyli 8-9 osob. Od Pm brac kasy na skladke nie bede. Z ta parka nie mam kontaktu. Swiadek ma w tylku i tylko kolezanka zaproponowala ze sie dolozy, tylko ze byloby to niesprawiedliwe gdyby sie nikt nie skladal tylko ona. Dlatego musze zaplacic za wszystkich sama. Za loze w klubie wyjdzie ok. 300 zl + do tego od kazdego faceta po 15 zl za wejscie. Do tego chcialam kupic dla dziewczyn jakies ☠☠☠☠☠☠☠y typu szarfy ze wieczor panienski itp. To kolejne ok 40 zl. Dla Pmki planowalam kupic prezent jadalna bielizne koszt tez ok.40 zl. Gdybym chciala jeszcze tort zamowic to by mnie kosztowal ok 70 zl. Wyszloby mi za wszystko z 500 zl... a co bym jej dala w koperte na slubie?
Grilla nie mozemy zrobic bo nie mamy gdzie. Kazdy z nas mieszka w bloku i zadnej dzialki czy cos nie mamy. Para mloda najpierw zaprasza do siebie tak na godzinke, dwie a potem chcieli isc do klubu, wiec nic mi nie pozostaje tylko za ten klub zaplacic.
Cytat:
Cuddly tylko czemu 5 osob ma sie skladac a 2 (swiadek i jego partnerka) nie (pomijajac Pm). To po prostu niesprawiedliwe.Jak wszyscy to wszyscy a jak nie no to nikt. Dlatego uwazam ze najsprawiedliwiej bedzie jak ja to zrobie, w koncu jestem swiadkowa. Ja to jakos przelkne. Pojde najwyzej gdzies dorobic jeszcze przed tym weselem albo pozycze od rodzicow kase i im to pozniej jakos oddam.
Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
No to oni powinni się martwić a nie Ty. Ty dokładasz starań, organizujesz, zbierasz kasę (bo to normalne) a im możesz nawet podczas imprezy zasugerować, że to nie do końca tak super. Ale jeśli pozostali są normalni to się złożą (bo to normalne), nie możesz wszystkiego brać na siebie
Ja bym była nawet trochę chamska i dałabym kartkę że prezent (jaki by nie był) jest od White z TŻem, koleżaki i pary, pomijając świadka
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja sie zgadzam z dziewczynami. Zagadaj z mlodymi niech Ci dadza kontakt do tej drugiej pary. A jesli swiadek sie nie chce zgodzic to napisz/powiedz ze nie masz zamiaru za niego placic i jesli chce przyjsc to obowiazuje skladka. A jak nie to tak jak ktoras pisala, dac im kartke czy jakis prezent i po prostu go nie wpisac.
Nie rob z siebie glupiej, za przeproszeniem, i nie wywalaj tyle kasy za kogos. Bez przesady.
Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Odniosę się do całej sytuacji ale tylko to cytuje...
Zgadzam się w pełni z dziewczynami. Świadek to jeleń i napisałabym mu, że jak nie ma kasy to niech nie przychodzi bo obowiązuje składka. Trudno. Nie od dziś wiedział, że jest ten wieczór i wesele, było trzeba myśleć a nie wydawać kasę. Jeszcze zaraz powie, że do koperty też nie ma co włożyć i niech ktoś za niego wyłoży.
W ogóle nie ma opcji żebyś za wszystkich płaciła. Dziwię się, że PM nie reagują - powinni pomóc Ci w ogarnięciu całej sprawy bo to ich wieczór i też powinno im zależeć żeby dobrze to wyszło.
Normalnie szok. Co za ludzie chodzą po tym świecie.

Ja spotkałam się z tym, że goście się na wszystko zrzucają. Ale czasem też Młodzi coś dokładają - zależy od formy imprezy.
White, masakra jakaś, na Twoim miejscu z☠☠☠**łabym świadka, powiedziała, że albo się zrzuca, albo nie wchodzi do klubu.
Jeżeli nikt się nie chce złożyć, to nie wynajmowałabym loży w klubie- nie będzie miejsc siedzących? Trudno, napić się można przy barze, a w klubie się nie siedzi, tylko tańczy, to raz.
Dwa, za wejście ( poza PM) każdy płaci sam.
Skoro nie chcą się składać, to już ich problem.
Jeżeli jednak dostaniesz ten kontakt do tej drugiej pary, to bez patyczkowania orgranizuj zrzutkę.

Ja świadkowałam 2 razy, teraz będzie 3. Na panieńskich byłam przynajmniej 4, już nie pamiętam dokładnie.
Jeden z tych organizowanych przeze mnie był na kilkanaście dziewczyn. Dostałam nr tel do tych dziewczyn, do których nie miałam.
I do wszystkich bez wyjątku wysłałam sms o zrzutce, na co jest, nr konta itp. Nikt nie protestował.
To samo ze mną, jak szłam na panieński.
Płaciłam kasę bez szemrania ( druga sprawa, że nigdy nie było to więcej niż 50 zł + ew wejście do klubu. Później alko we własnym zakresie)

Także jak czytam Twoje przejścia White, to normalnie tych ludzi! ( a świadka w szczególności, co to on dopiero się dowiedział że kawalerski jest? nie mógł tych 100 zł odłożyć??!! nie wierzę, co za sierota!!!)
PS może mu pokaz te wpisy, co o nim piszemy, może zmieni zdanie.

Sory, że się tak rozpisałam, ale normalnie, aż mnie telepie jak sobie pomyślę!!
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 08:03   #3561
tetrikk
Zakorzenienie

Dzień dobry ja zaraz idę się kąpać, a na 10 jedziemy ze swiadkowa na przymiarki

Śniło mi się, że byłam w ciąży, zaczęłam rodzic i TZ miał przyjmować poród
Stary 2015-08-08, 08:04   #3562
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry ja zaraz idę się kąpać, a na 10 jedziemy ze swiadkowa na przymiarki

Śniło mi się, że byłam w ciąży, zaczęłam rodzic i TZ miał przyjmować poród
Czekamy na relację

Co za sen
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 08:06   #3563
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Czekamy na relację

Co za sen
Tak jest
Stary 2015-08-08, 08:29   #3564
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Tez mam ostatnio porypane sny

Tetrikk czekamy na relacje zatem

Ja juz na nogach i szykuje sie do pracy
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 08:42   #3565
Fragaria_
Wtajemniczenie

Witam się

Obudziłam się przed 7 wyspana, no ale pomyślałam, że jest weekend to przecież nie będę wstawać tak wcześnie... I co? Obudziłam się przed chwilą ledwo żywa No ale zaraz się rozbudzę przy sprzątaniu i praniu

Komar mnie ugryzł w wargę i mam w tym miejscu taką bańkę
Ale już ubiłam dziada

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
White, masakra jakaś, na Twoim miejscu z☠☠☠**łabym świadka, powiedziała, że albo się zrzuca, albo nie wchodzi do klubu.
Jeżeli nikt się nie chce złożyć, to nie wynajmowałabym loży w klubie- nie będzie miejsc siedzących? Trudno, napić się można przy barze, a w klubie się nie siedzi, tylko tańczy, to raz.
Dwa, za wejście ( poza PM) każdy płaci sam.
Skoro nie chcą się składać, to już ich problem.
Jeżeli jednak dostaniesz ten kontakt do tej drugiej pary, to bez patyczkowania orgranizuj zrzutkę.

Ja świadkowałam 2 razy, teraz będzie 3. Na panieńskich byłam przynajmniej 4, już nie pamiętam dokładnie.
Jeden z tych organizowanych przeze mnie był na kilkanaście dziewczyn. Dostałam nr tel do tych dziewczyn, do których nie miałam.
I do wszystkich bez wyjątku wysłałam sms o zrzutce, na co jest, nr konta itp. Nikt nie protestował.
To samo ze mną, jak szłam na panieński.
Płaciłam kasę bez szemrania ( druga sprawa, że nigdy nie było to więcej niż 50 zł + ew wejście do klubu. Później alko we własnym zakresie)

Także jak czytam Twoje przejścia White, to normalnie tych ludzi! ( a świadka w szczególności, co to on dopiero się dowiedział że kawalerski jest? nie mógł tych 100 zł odłożyć??!! nie wierzę, co za sierota!!!)
PS może mu pokaz te wpisy, co o nim piszemy, może zmieni zdanie.
Zgadzam się w 100% i z resztą Dziewczyn też Nie powinnaś fundować całej imprezy...
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 08:42   #3566
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny0 Pokaż wiadomość
Hej
Kot mnie obudził jak zawsze punktualnie o siódmej, nie wiem jakim cudem, ale byłam pewna, że jest już po dziesiątej (wydawało mi się, że sprawdzałam godzinę jakiś czas temu) no i wstałam
Mnie obudził TZ wychodząc do pracy. Przy okazji obudził psa, który uznał, że teraz nikt już nie śpi, więc też wstalam :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:01   #3567
Arya90
Zakorzenienie

Hej

White dziewczyny już wszystko powiedziały i ja się z nimi zgadzam
tetrik powodzenia na przymiarkach, obyś znalazła wymarzoną!

Ja niedługo jadę do klientek. W taki upał to mi się nie chce ruszać z domu, ale kasa się przyda, więc w sumie dobrze. A potem jedziemy do moich rodziców na grilla, jak Tż wróci z pracy.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:02   #3568
Fragaria_
Wtajemniczenie

Izk_a Udanej zabawy
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-08, 09:04   #3569
taedio
MerDer 4ever

Hej leżę sobie u rodziców w sypialni, tu jest chłodno i się nie roztapiam
Stary 2015-08-08, 09:48   #3570
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
hej

fryzura zrobiona, teraz fryzjerka dopieszcza mame
robi sie okropnie ciepło..
Dziś ma być strasznie ciepło. Tu na wybrzeżu się będziemy topić a co dopiero w innych częściach Polski. Współczuje PMce. Chyba lepiej zmarznąć a dniu ślubu niż się zgrzać i spocić.

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Mnie obudził TZ wychodząc do pracy. Przy okazji obudził psa, który uznał, że teraz nikt już nie śpi, więc też wstalam :p
Ja wstawałam do pracy to pies tylko zerknął ale jak podeszłam do M. to pies wystartował na poranne mizianie i przytulanie:P Potem jak wstawali o 8 to przerobili to samo:P

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej leżę sobie u rodziców w sypialni, tu jest chłodno i się nie roztapiam
W domu mamy salon taki zimny a tu w mieszkaniu przedpokój i łazienkę:P Choć ogólnie mamy dość fajne mieszkanie. Latem się nie smażymy a zimą nie marzniemy, nawet dobrze grzać nie musimy a jest ciepło.
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości