|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Cytat:
wk... mnie masakrycznie. Przyjechał jego przyjaciel i się buja po okolicy a my siostrą sprzątanie gotowanie nawet dzisiaj zakupy na nogach w tym upale a on mógłby samochodem szybko podjechać. Ale nie ma czasu, bo jadą z kolegą na wycieczkę. Nic nie chce pomóc w przygotowaniach do chrztu. Nawet siostra musiała mu prasować na jutro koszulę. Aaaa dzisiaj rano miałam ochotę zrobić mu krzywdę i to bardzo poważnie. Mały spał i nagle zaczął dziwnie stękać. Normalnie bym go na chwilę zostawiła w łóżeczku z nadzieją, że zaśnie, ale dziwnie się krzywil jakby się wystraszył, więc wzięłam go na ręce i tyle co usiadłam w fotelu do karmienia, ze ściany odpadła lampka nocna i spadła do łóżeczka, dokładnie w miejsce, gdzie Markusek miał przed chwilą główkę. Aż mi serce stanęło na myśl, co byłoby gdybym wyciągła go z łóżeczka pół minuty później. A od trzech tygodni prosze tz żeby coś zrobił z tą lampką, bo źle wisi. Wydarłam się na niego, a jego ta sytuacja nawet nie ruszyła, co wk mnie jeszcze bardziej. |
||
|
|
|
#3662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Marei masakra po prostu aż nie chcę myśleć. Instynkt zadziałał.
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio na mojego Tza nie narzekam. Jak Wojtek zrobił się komunikatywny i my potrafimy rozpoznać jego potrzeby to mój Tz bardziej poczuwa się do roli ojca. Wczoraj byłam na imprezie i zostawiłam ich samych. Odetchnelam jak nigdy. Tylko coś kombinuje, bo napisał do swojego przyjaciela, z którym wczoraj byłam, żeby nic mi nie mówił o jakimś wrześniowym wypadzie...
|
|
#3666 |
|
Konto usunięte
|
Kika stomatolog mówi ze temperatura + osłabienie po porodzie (bo juz 3 raz w tym miesiącu miałam ząb robiony i to znieczulenie ale dopiero dzis odjechałam), zaraz glowe mi odchylali, na czoło kompres zimny i wiatrak
![]() Marei straszne to co piszesz! Dobrze ze nic sie nie stało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- A z yt oglądam wiele dziewczyn ale raczej nie makijazowych, bardziej lifestylowych no i digitalgirl bo z moich stron jest ![]() A rlm nie znoszę, gada jakby była pod wpływem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię ogólnie, bo u nas też wisi nad lozeczkiem i zawsze boję się, że spadnie. I faktycznie jest trochę szajsowata, a teraz to w ogóle mało jej używam, bo za jasne światło daje jednak w nocy. Jak się Wojtek budzi to zapalam lampkę od karuzeli i nie rozbudza go jasność.
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierdziele... Smażę się za życia
masakra...
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka ja też!!! A jeszcze zaraz jedziemy na usg bioder i muszę się wcisnąć w gorset
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego wolałam wytłumaczyć
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Masija, oglądał ja jakiś neurolog? To co opisujesz bardzo przypomina mi zachowanie Julka za niemowlaka. Okazało się ze miał wzmożone napięcie miesniowe i byl rehabilitowany.
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Marei- dobrze ze wzielas malego z lozeczka...
moj TZ bardziej trzesie sie nad mala niz ja... w ogole dzis bylam w drogerii, dziewczyna miala w wozku 2 tygodniowego chlopczyka i kupowala mu mleko dla glodomorkow poza tym nie chce zapeszyc ale moja mala nie miala jeszcze kolki ![]() bylismy na zakupach, i teraz odpoczywamy..TZ do rany przyloz ciekawe jak dlugo
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
![]() O już wiem dlaczego się smażę
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postukal , popatrzył i powiedział ze jest wszystko ok. a możesz coś więcej o tym napisać? Jak Julek się zachowywał? Ciężko było ustalić diagnozę? Tż zaczął czytać i juz nawet o zabkowaniu zaczął myśleć bo wszystkie objawy są tylko nie silni się jakoś bardzo i nie ma gorączki.
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że taki maluch zanosi się od płaczu, a nie wiadomo co mu jest.
Masija trzymajcie się!Też mamy tą lampkę nad łóżeczkiem- gwiazdkę z Ikei. Tż przykręcił na 4 kołki. Ja mam ją zapaloną całą noc! Żarówkę mamy najsłabszą z możliwych, daje takie słabiutkie, ciepłe światło.---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Moje dziecko od dwóch dni je co 2h po 80ml. Nie wiem co jest grane. Może więcej potrzebuje. Ale na jeden raz nie chce więcej niż 90ml. Pluje i płacze, wyrywa się jak mu daję butelkę. Wodę dostaje w przerwach między jedzeniem.
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katosu kiedyś ogladalam, maximeczke widziałam kilka razy, azjatycki tez czasem oglądam. Niessia25 mnie denerwuje. Lubię nissiax, szusz13, Magda pegowska, ciasteczko25, keepitclassy by Agata Oglądam tez 20m2lukasza, jeszcze kilka których nie pamietam teraz |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja chyba nigdy nie zjadła więcej niż 90 ml, zazwyczaj je po 60-80 ml. Teraz tez chce co 1-2h. Może ma skok wzrostowy. |
|
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie cyce mięciutkie i mleka nie ma.. na bieżąco spija... Czy któras z was kp dopaja dziecko woda??
Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-08-08 o 19:06 |
|
|
|
#3683 |
|
Konto usunięte
|
Masija biedna jestes
![]() Dziewczyny, kuzynka zobaczyła dzis mojego Konrada i mówi ze jej synek miał identyczna cerę przy skazie białkowej!!! Jestem załamana, możliwe ze żaden pediatra tego nie zauważył? Bo każdy mówi o trądziku a moze to faktycznie skaza Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Tz wykąpał małego w krochmalu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy poprzedniej fali upałów probowalam ale jak moj syn widzi butelkę to histeria jak ta lala wiec bez skutku ![]() Ja oglądam Maxineczke ona przynajmniej przed nałożeniem makijażu przypomina siebie gdy juz jest zrobiona, Katosu to kamuflaż nakłada nie mejkap, i niestety zrobiła sie taka wyniosła i cały czas produkty ze bez kilku stow nie podchodź... I na tych tutorialach o fotach jakas taka jest "Oh bożę jestem taka pięknaaaa" irytuje mnie ![]() Tez mamy lampkę, księżyc - nawet sie nie interesowałam jak Pierog ja mocował az to sprawdzę dzisiaj.... A my sie na spontanie dzisiaj spotkaliśmy z Kaja nad rzeka wlasnie wracamy do domu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-08-08 o 20:50 |
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie dopajam wodą. Za dużo zachodu a zero efektu- młody nie chce.
Masija- mi też się wydaje że to może być coś z napięciem mięśniowym. Bo to o czym mówi twoja mama - zapomniałam tego pojęcia - pachnie średniowieczem trochę - choć się nie znam. Boże ale się spociłam przy tych moich chłopakach dziś... Dobrze że obaj śpią to mam chwilę na złapanie oddechu i delektowanie się ciszą...
|
#3688 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak to się.mogło skończyć Cytat:
![]() O siema pewnie w cieniu... Cytat:
Ja dziś spuściłam mleko bo szłam do kosmetyczki, zostawiłam coś ok 200ml bo tak na dwa razy mi się udało ściągnąć, zawsze wolę zapas zostawić co by tż nie panikował choć mała jadla do tej pory po 60:d noo i jakie było moje zdziwienie jak Adelka zjadła stowke naraz :O Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3689 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

ala:
wk... mnie masakrycznie. Przyjechał jego przyjaciel i się buja po okolicy a my siostrą sprzątanie gotowanie nawet dzisiaj zakupy na nogach w tym upale a on mógłby samochodem szybko podjechać. Ale nie ma czasu, bo jadą z kolegą na wycieczkę. Nic nie chce pomóc w przygotowaniach do chrztu. Nawet siostra musiała mu prasować na jutro koszulę. 

masakra...
zakładaj coś przewiewnego i cześć 

Nie wiem co jest grane. Może więcej potrzebuje. Ale na jeden raz nie chce więcej niż 90ml. Pluje i płacze, wyrywa się jak mu daję butelkę. Wodę dostaje w przerwach między jedzeniem.
06.09.2014