|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
A ja gondole pozycze od kolezanki- tako jakas.
Kupie fotelik. Nie wiem tylko czy stelaz kupic do fotelika? A na spacerowke poczekam. Wy kupicie zdacie relacje, ja kupie wiosna, wczesnym latem ![]() Bo nie mam pojecia jak duze bedzie moje dziecie i czego nedzie wymagalo. Bylam zdec na joolz geo mono, ale psiocza na spacerowke ze mala. Ze wlasnie gondoli nie da sie zakryc calkiem bo daszek krotki. Boze co za nox okrutnie goraco, spalam gola z wiatrakiem pod morkym recznikiem :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Gumisiowa- ale to prawda jak kupisz joolza to potem do spdzedaz i odzyskac duza czesc kasy. Tez z tego zalozenia wychodze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3152 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę, ja dopiero 3 wrzesnia na wizyte ![]() Cytat:
![]() Mnie ostatnio też cos plecy bolą na odcinku ledzwiowym, w szczególności jak dluzej siedzę |
||
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo podoba,mi się ten wózek, dopisuje do listy a czy fotelik jest w zestawie? Czy oddzielnie zamawiacie? I czy są adaptery do tego wózka? Napisz coś więcej o nim? Bardzo ciezki? Jak sie prowadzi? Wysoki jest?Mam nadzieję,że dzisiaj lepiej sie będziesz czuła, ten upał to nas wszystkich chyba wykończy ;/ Koniecznie pochwal się zdjęciami i fajnie, ze znalazłaś wygodne spodnie ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52350930]Ja mam na smyku kolejny koszyk za 150 zł uszykowany My dzisiaj nad jeziorem całe popołudnie i też pełno ciężarówek i rodzin z małymi dziećmi. Tylko kręciłam głową za brzuchami i wózkami ![]() Mój patent na przeżycie wczorajszej nocy, dzisiejszego przedpołudnia i dzisiejszej nocy - mokra ściereczka kuchenna zamrożona i do przykrycia do tego oczywiście wentylator ![]() Adka znajomymi się nie przejmuj, przejdzie im. Zazdroszczę braku upałów i widoków Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Co kupilas? Ja nic na dziewczynkę juz znaleść nie mogłam ;/ Cytat:
![]() Madziejka super, ze wizyta udana i dzidzia zdrowa, piątka Halinka!! ![]() A my wróciliśmy wczoraj po 3, było bardzo fajnie, ale odczuwalam juz zmęczenie, ze 2godziny na koniec to już tylko siedziałam, bo brzuch mnie ciągnął i bałam się, ze to za dużo,jak,na jeden wieczór. Była Klima także dało się funkcjonować, ale,mam nadzieję, że nam nie zaszkodziła. I dzisiaj wstałam bez bólu głową, alleluja! To,pierwsza impreza, po której się dobrze czuje, mimo że było głośno,i byliśmy długo ![]() Teść bardzo,zAdowolony z,prezentu a muszę się pochwalić, ze to ja wymyśliłam co,kupimy, co,nie było łatwe, bo to taki typ człowieka, co wszystko ma, a jak nie ma to od razu kupuję. Dzisiaj jedziemy do,nich na,obiad, bo,zostało tyle jedzenia, ze się pomarnuje, a tym samym mam,wolne od,robienia obiadu a wieczorem jedziemy do,Warszawy po szlagierów, bo przylatuje od narzeczonego ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-09 o 10:32 |
|||
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas w nocy była straszna burza,tak waliło naokoło że wciąż syrena wzywala straż pożarna na jakąś akcje. Chodziłam po domu i we wszystkich oknach możliwych było mnie widać a rano TŻ mówi że on nic nie słyszał A w domu tak duszno że byłam w nocy mokra jak szczur. Dziewczyny,dużo już macie kupione U mnie na razie kilka ubranek,ale jak jutro znajdę wene to pojadę kupić coś powoli. W ogóle mi się wydaje że w porównaniu do was jestem bardzo minimalistyczna co do wyprawki. Nie planuje kupować w ogóle żadnych dodatkowych urządzeń,otulaczy itp. Jestem bardzo chyba staromodna jeśli chodzi o wychowanie dziecka...Tak ogólnie. Ech chciałabym już znać płeć...A może wcale się nie dowiem? Jak na prenatalnym nie zauważy (inny lekarz niż mój bo polówkowe każe robić u kogoś innego żeby spojrzał swoim okiem) to podjadę gdzieś na 3d może? |
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
Acapella powodzenia w podróży
Gumisiowa dzisiaj mi się śniło że jeździłam. Ale za tym tęsknię. .. No może pozatym że śniło mi się że miałam wywrotka ale to dlatego że jakaś wariatka mnie gonila hahahaha Onenedue odpoczywaj ja dzisiaj dzień pewnie na lenia źle się czuję muszę odpocząć. Więc jedyna wycieczkę pewnie zrobimy na buta do sklepu i netbooka odebrać bp planujemy kupić. Super ze juz 23tc !!! Jak ten czas leci !!! Onededu ja też duzsuau powalczy z wyprawka chyba Dostałam znowu masę ciuchów więc muszę zrobić listę bo może się okazać że 90% już mam Lobo spanie na podłodze też ciekawe ![]() I też planuję zakup snuza Katarzyna wielkie kciuki !! Wgl wczoraj miałam pytać o wizytę bo mi się dni pomylił ahahahaha Halwaya - kwestia zmiany temperatury może z tym przeziębieniem ? Idź do kekarza pogadaj o plecy. Ogólnie dobrze ze ta non dla Ciebie się już skończyla. Co do wyprawki i minimalizm - ja też jestem staroswiecka. Ale warunki pozwalają mi też ylmyslec że od przybytku głową ie boli pozatym zamierzam większą część później sprzedać żeby znów iec kasę na kolejne wydatki. Także wolę kupić używane ciuszki next czy Mark Spencer niż nowe z primark czy jakiejś niższej półki
|
#3156 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska na razie nie kupiłam nic, tylko zrobiłam koszyk
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam koszyk zrobiony ale czekam na jutrzejszy przypływ gotówki jak się uda. r
I muszę się was poradzić...nie wiemy czy kupić mieszkanie czy działkę pod zabudowę... kto poradzi ?
|
|
|
|
#3158 | |||||||
|
Zadomowienie
|
0enedue śliczne ciuszki :-D
Cytat:
Wszystko ładnie pięknie, ale takie sytuacje nie powinny się zdarzać, że mieszają swoje kłótnie i zachowania domowe ze służbowymi. Cytat:
: ![]() ![]() ![]() ![]() Śpiochy i pajac są z cieplejszego materiału. ![]() Cytat:
Smak jednak na ten... Cytat:
![]() Cytat:
Teraz poszukuje bavarri 0%. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeżeli poliester stanowi bardzo malutko % to biorę zwłaszcza jak są to na przykład śpiochy, a poliester czyli jakiś "nadruk" z niego jest tam gdzie ciało dziecka będzie w tym miejscu miało na sobie bezpośrednio body. Ale też staram się unikać poliestru...
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym wolała mieszkać we własnym domu, żeby nie słuchać krzyków sąsiadów z góry, nie wąchać papierosów na klatce i móc wyjść na podwórko i rozłożyć leżaczek
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Karmazynova ka pracuje 1.5roku. Tż pracuje rok...
Niestety to wszystko o czym piszesz nasililo się od kiedy okazało się że jestem w ciąży i de facto w każdej chwili mogę iść na l4.. Bo wyobraźcie sobie pytania - do kiedy masz zamiar pracować i jak szybko masz zamiar wrócić... A ja krótka piłka chciałabym pracować do grudnia i mam nadzieję że się uda ale nie umiem przewidzieć tego co się będzie działo po drodze. A mam nadzieję że będzie wszystko okej. U nas problem jest taki xe kiedy szef jest sam rozumie że coś jest do robienia kiedy jest ona ma być wszystko na wczoraj była wojna wczoraj o yo że nie miałam kiedy zadzwonić do banku miała zelnosc zapytać czy naprawdę miałam tak dużo ludzi w pracy ze nie miałam czasu nie wierzysz sprawdź monitoring. Bo mnie krew zalała. Piękne ciuszki !!!! Porzuca fotki obiecuję folder wam w drive zrobię
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-09 o 11:29 |
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie szefostwo małżeństwo to chyba najgorsze co może być
|
#3163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak znajdziesz chwilę to pokaż ciuszki :-D Cytat:
:-D Leż i odpoczywaj dzisiajAdka, ja to bym powiedziała że ty ubranek to masz chyba na 110proc :-D po tych wszystkich carboot-ach ;-) |
||
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie w sumie bez różnicy,chodziłoby tylko o czas tego wszystkiego,bo domu w miesiąc nie postawimy,a mieszkanie możemy już kupić tylko czekać na klucze.
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
Onededu jaka snuza halo? Jest Hero i go. ...
Przynajmniej u nas. Evcia ojj uwierz mi ze najgorsze a z dnia na dzień jest gorzej. Żaneta pewnie tak ale poza ciuszkami wi3lr innych rzeczy potrzeba Także listę mam gotowa. Q że funt wysoko stoi będę dziś gadać z kumpela że wyśle jej kasę i na allegro vede szaleć Ogólnie - bierzcie działkę
|
#3166 |
|
Konto usunięte
|
Ogolnie u nas było tak, że chodziliśmy, oglądaliśmy mieszkania, liczyliśmy ile musimy wziąć kredytu itp. W końcu kupiliśmy działkę i budujemy dom
i zgodnie uznaliśmy, że w mieszkaniu nie bylibyśmy szczęśliwi ![]() Adka te hero to kiedyś była halo zmienili nazwę
|
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
Karmazynowa śliczne te ciuszki! Jak ja bym chciała takie dla dziewczynki... Ale mnie zlinczują w domu :-(
Kochana, ja ci powiem tak. My się budujemy. Ale działkę dostałam od mamy więc byłam kilkadziesiąt tys do przodu. Gdyby nie to i to że działka duża bo mogłam sobie wziąć 3tys metrów to chyba bym się drugi raz na budowę nie zdecydowała. Wszystko zależy od tego jak lubicie spędzać wolny czas no i od charakterów waszych. U mnie ja jestem typem domatora, maz też. Poza tym on lubi grzebać przy autach więc musi mieć garaż. Gdybym teraz miała wybór to bym wybrała albo zakup domu, albo zakup segmentu u moich rodziców na osiedlu. I trochę działki i garaż i metraż większy. A najlepsze jest to że jak już zaczęliśmy budowę to znalazłam ogłoszenie o sprzedaży domu 2-letniego ze sporą działka za niecałe 300tys... Płakałam prawie :-( już dawno byśmy mieszkali na swoim. O właśnie. To też ważne. Jakie macie teraz warunki mieszkaniowe i jak szybko chcielibyście się przeprowadzić. |
|
|
|
#3168 | ||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajrzę też do innych filmików z tej serii Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super, że udane zakupy wózek jak i łóżeczko bardzo ładne [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52351014]Jejku jak pięknie u mnie, burza i deszcz pada Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] Zazdroszczę ! U nas nie zapowiada się na nawet kropelkę deszczu... Siedzę wczoraj i dziś przy wentylatorze a i tak czuje że się roztapiam.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ładne imię. Mnie barrdzo się podoba, ale TŻ wybrał Adasia ![]() Cytat:
Cytat:
no to fajnie, że macie mało rzeczy do kupienia ![]() Cytat:
![]() A mnie od par dni bolą plecy pod prawą łopatką. ![]() Cytat:
W ogóle wczoraj mówiłam do TŻ, że w prognozie pogody ostrzeżenie nie powinno być tylko dla osób starszych, schorowanych i małych dzieci, ale o ciężarnych też powinni mówić ![]() Dzięki za rady odnośnie wózków. ![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli nie ujawni się płeć na połówkowych to ja bym pojechała na 3d Twój TŻ ma taki twardy sen jak i mój. Czasami chcąc go obudzić ruszam jego rękami i to nawet nie pomaga od razu ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Nadrobiłam. Idę czytać książkę ![]() Miłego dnia
|
|
#3169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że do 10 lat uda nam się wyprowadzić z mieszkania do domu ![]() Cytat:
Musicie mieć stalowe nerwy... Podziwiam, że tak długo wytrzymujecie. Ja nie dałabym rady, choć pewnie jak wtedy nie znalazłabym tak szybko pracy, to też bym pracowała dłużej... widzę, że nie daje Ci żadnej taryfy ulgowej od kiedy jesteś w ciąży, a wręcz jest gorzej... niedobra kobieta ![]() Cytat:
Właśnie, teraz dużo się planuje kupić, ale spore wydatki mogą zweryfikować co uda nam się kupić...
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta dlaczego mieliby cie zlincowac ?
Karmazynova ja mam wprowadzę z mieszkania w planie 5 letnim Hahaha :d Karmazynova nieatety odbija się to w ten sposób - ja ciążę przyszłam super to był najlepszy czas w moim życiu. A jak ja się zł czuje to słyszę hasło - to jak zamierzasz pracować di grudnia aż jak ty już się źle czujesz ? Mam ochotę wtedy.
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
My tez bysmy sie nie budowali, to sa tak ogromnr koszty ze szok.
Wolalabym kupic cos gotowego. Czym sie rozni snuza go od hero? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3172 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niedawno je złożyliśmy i jest naprawdę solidne i fajnie stabilnie stoi Byliśmy w Rzeszowie w hurtowni Mieszko (bo ja z Podkarpacia ). Jeszcze w innym widzieliśmy Camarelo, ale nie zrobił na mnie takiego wrażenia. I kilka innych wózków.Cytat:
A łóżeczko kosztowało 299 zł Dostaliśmy jeszcze 15 zł do wykorzystania w sklepie, ale to następnym razem coś wybiorę ![]() No i przy kupnie wózka dostaniemy 5% rabatu od całości- zobaczymy ile to wyjdzie, więc może adaptery do fotelika za to dostaniemy gratis. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wózek dość ciężki, ale mi to nie przeszkadza, bo nie muszę wnosić na któreś piętro. Jest wysoki W sam raz dla nas, bo my oboje wysocy ![]() Ma regulowaną rączkę- więc też fajnie ![]() I super się prowadzi, jest bardzo zwrotny, nie ma problemu z zakręceniem w miejscu. Dla mnie plusem też jest plastikowa gondola z zewnątrz od spodu, bo w Camarelo to był materiał... nie chciałabym tego czyścić ![]() Z bukowych łóżeczek były tylko brązowe kolory, a nam to nie przeszkadza, bo sypialnię mamy ciemną A teraz komodę sobie kupię jaką będę chciała. Jak będzie ciemna to zostanie później w sypialni, jak biała, to będzie w pokoiku małej ![]() Co kupiliście teściowi? Bo nie pamiętam czy pisałaś? Cytat:
![]() Mieszkanie- szybciej na pewno. Dom budowaliśmy dwa lata- już gotowy. Cieszę się, że podjęliśmy taką decyzję, bo ja bym się w mieszkaniu dusiła. Lubię wyjść na podwórko, lubię być sama ze sobą. W bloku co chwilę mijałabym kogoś. Mam wrażenie, że w domu ma się swoją przestrzeń ![]() Cytat:
Chyba mi kogoś ucięło jeszcze ![]() Spałam jak zabita w nocy. Jak wstawałam siku to ledwo oczy mogłam otworzyć tak mnie wymęczył wczorajszy dzień. A rano już się kręciłam ![]() Wrzucam zdjęcia ubranek Chyba dwa się rozmazały, ale nie chciało mi się nowych robić.
|
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna gratki dziewuchy
![]() Eh, nie to ze schizuje- ale jutro zaczyanm 6 mc a moje dizecie serio malo ruchliwe. Rusza sie raz na 3 dni albo pojedyncze ruchy w dzien. Ktoras jeszcze tak ma, 6 mc, 1 dziecie i takie te ruchy nie wiadomojakie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3177 |
|
Konto usunięte
|
Sylwoha spokojnie, jeszcze czas. Po 26 tygodniu powinny być ruchy regularne, po 30 dopiero zaczyna się liczyć, a każda kobieta ma inaczej
![]() Zapraszam na obiad Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że wizyta udana ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia super ze wizyta udana.
Karmazynowa śliczne ubranka, Aniqa twoich nie widzę. My tez chcemy sie wybudować kiedyś, moze, zobaczymy bo jest opcja ze dostaniemy w spadku mieszkanie z bezpośredni wyjściem na ogródek takze sama nie wiem. Wróciliśmy z Krynicy. Fajnie bylo ale nie ma jak u siebie. Mysz nadrobić straty w jedzeniu arbuza i lecimy na działkę
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

zazdroszczę, ja dopiero 3 wrzesnia na wizyte 

Tego też nie było w planach i ledwo zmieściliśmy do auta, bo jechało nas 5 osób...
(np.kurteczka z polarem od środka przeceniona z 90 zł na 35 zł

A w domu tak duszno że byłam w nocy mokra jak szczur.

maja zakupy przywezc... 

rosi:
Musicie mieć stalowe nerwy... Podziwiam, że tak długo wytrzymujecie. Ja nie dałabym rady, choć pewnie jak wtedy nie znalazłabym tak szybko pracy, to też bym pracowała dłużej... widzę, że nie daje Ci żadnej taryfy ulgowej od kiedy jesteś w ciąży, a wręcz jest gorzej... niedobra kobieta