Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-09, 10:13   #3151
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

A ja gondole pozycze od kolezanki- tako jakas.
Kupie fotelik.
Nie wiem tylko czy stelaz kupic do fotelika?
A na spacerowke poczekam.
Wy kupicie zdacie relacje, ja kupie wiosna, wczesnym latem
Bo nie mam pojecia jak duze bedzie moje dziecie i czego nedzie wymagalo.
Bylam zdec na joolz geo mono, ale psiocza na spacerowke ze mala. Ze wlasnie gondoli nie da sie zakryc calkiem bo daszek krotki.

Boze co za nox okrutnie goraco, spalam gola z wiatrakiem pod morkym recznikiem :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Gumisiowa- ale to prawda jak kupisz joolza to potem do spdzedaz i odzyskac duza czesc kasy. Tez z tego zalozenia wychodze

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:16   #3152
gumisiowa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie mam czasu was teraz czytać to bym prosiła o relację co się dzieje od piątku. My dziś w południe jedziemy na USG to trzymajcie kciuki .
I wczoraj była u nas chrzestna synka na jego ur to przywiozła ubranka ze swojego synka także to co my mamy plus to co dała to nam wystarczy jedynie brakuje półśpiochów to się kupi kilka par no i czapka i kompinezonik zimowe
zazdroszczę, ja dopiero 3 wrzesnia na wizyte

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduję się juz po nocy we własnym łóżku. Podróż OK. Bez przygód. Troche turbulencji bylo. Wszyscy jesteśmy przeziębieni. Mnie plecy napi.talaja w dalszym ciągu. Nie wiem jak ja w pracy będę funkcjonować.
Ja po odwiedzinach i podrozach jak juz wchodze do domu, do wlasnego lozka, to zawsze myślę, że wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej :p kurcze, to pamiatki z wakacji wszyscy macie
Mnie ostatnio też cos plecy bolą na odcinku ledzwiowym, w szczególności jak dluzej siedzę
gumisiowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:28   #3153
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
O matko! Całę szczęście, że nic w tym czasie się nie wydarzyło!
Ja się martwię o maleństwo, ale to chyba normalne. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będą lepsze wieści co do stanu mojego zdrowia...

Raczej nie miałam na to wpływu. Na pewno sama sobie nie zaszkodziłam, bo bardzo dbam o siebie. Długo się staraliśmy i nie wybaczyłabym sobie gdybym zrobiła coś co by zaszkodziło dziecku.
Wpływ na szyjkę jako taki mogą mieć też bakterie w moczu...
W ogóle to czytałam trochę o tej bakterii i doszłam do wniosku, że musiałam się nią zarazić jak byłam w szpitalu... Innej opcji nie widzę...

Jak pięknie!

Gratuluję zdrowej Halinki

Dziewczyny śliczne ubranka wrzucałyście!

Ja od rana na nogach...
Kiepsko się dziś czułam, rano zwymiotowałam śniadanie i wszystkie tabletki, które wzięłam w tym antybiotyk :/ I to nie była tym razem wina szczoteczki czy pasty do zębów...

Na oglądanie wózków jak zaplanowaliśmy tak się wybraliśmy
I nawet nie sądziłam, że tak się stanie, ale jesteśmy zdecydowani. Czekamy na telefon w poniedziałek o dostępności i czasie oczekiwania i zamawiamy razem z fotelikiem. Tanio nie wyjdzie, ale zrobił na nas najlepsze wrażenie. Zdecydowaliśmy się na Tako Extreme + fotelik Maxi Cosi Cabriofix. (dołączam zdjęcie wózka w kolorze który wybieramy- bez parasolki).
Jakby tego było mało to kupiliśmy łóżeczko! Tego też nie było w planach i ledwo zmieściliśmy do auta, bo jechało nas 5 osób...

Kupiłam trochę ciuszków dla Maleńkiej ( w sumie część mama i jakieś spodenki siostra), ale praktycznie wszystkie na wiosnę i jakieś na jesień- były przeceny, więc grzechem byłoby nie wziąć (np.kurteczka z polarem od środka przeceniona z 90 zł na 35 zł ). Ubranka pokażę jutro, bo dziś już zdjęć nie zrobię

Aha, no i ja sobie kupiłam spodnie boyfriendy- super, bo nie gniotą w brzuch, są na gumce i dodatkowo mają sznurek i nie lecą z tyłka
Także zimę przetrwam I kilka innych rzeczy
O kurczę ale nakupiliscie bardzo podoba,mi się ten wózek, dopisuje do listy a czy fotelik jest w zestawie? Czy oddzielnie zamawiacie? I czy są adaptery do tego wózka? Napisz coś więcej o nim? Bardzo ciezki? Jak sie prowadzi? Wysoki jest?

Mam nadzieję,że dzisiaj lepiej sie będziesz czuła, ten upał to nas wszystkich chyba wykończy ;/

Koniecznie pochwal się zdjęciami i fajnie, ze znalazłaś wygodne spodnie

Cytat:
Kupiliśmy łóżeczko bukowe firmy Amal II. Wyglądało naprawdę solidnie W kolorze wenge- takie jak na zdjęciu. Zdecydowaliśmy się na ciemne, bo będzie pasowało do mebli w sypialni, a już do pokoiku kupimy zwykłe łóżeczko
A komodę to już kupimy w kolorze jaki będziemy chcieli, bo jeśli będzie białą to przeniesiemy ją później do pokoiku małej

Łóżeczko wyglądało ślicznie z pościelą już i ochraniaczami Jutro będziemy składać, żeby sprawdzić czy wszystko ok
A łóżeczko tez bardzo ładnie wygląda

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52350930]Ja mam na smyku kolejny koszyk za 150 zł uszykowany
My dzisiaj nad jeziorem całe popołudnie i też pełno ciężarówek i rodzin z małymi dziećmi. Tylko kręciłam głową za brzuchami i wózkami

Mój patent na przeżycie wczorajszej nocy, dzisiejszego przedpołudnia i dzisiejszej nocy - mokra ściereczka kuchenna zamrożona i do przykrycia do tego oczywiście wentylator

Adka znajomymi się nie przejmuj, przejdzie im. Zazdroszczę braku upałów i widoków

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Co kupilas? Ja nic na dziewczynkę juz znaleść nie mogłam ;/

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne to łóżeczko, do tego bukowe na pewno będzie solidne

Też bym coś jeszcze na smyku zamówiła, ale chyba by mnie zlinczowali za to

Zazdraszczam! U mnie ostatnio padało tylko przez 5 minut i jeszcze większa parówa się zrobiła

Mój gin powiedział, że póki nie boli to się nic nie dzieje

Podobny ja chcę nianię ze względu na to, że mamy duży dom i mogę nie zawsze usłyszeć Małą.

Ja już zgłupiałam od tych wózków, we wtorek jedziemy z TŻ do tako i jeszcze do jednego sklepu obejrzeć Joie i Graco Evo XT wydaje mi się jeszcze ciekawy

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Fajnie tak od kogoś dostać chociaż część wyprawki, my po żadnych dzieciach nie mamy ciuchów, bo ostatnio w rodzinie same chłopaki się rodziły

Ja byłam już dwa razy na koncertach, ale wybieram tylko te plenerowe
U mnie to samo, sami chłopcy sie urodzili, więc ubranka musze kupić nowe

Madziejka super, ze wizyta udana i dzidzia zdrowa, piątka Halinka!!

A my wróciliśmy wczoraj po 3, było bardzo fajnie, ale odczuwalam juz zmęczenie, ze 2godziny na koniec to już tylko siedziałam, bo brzuch mnie ciągnął i bałam się, ze to za dużo,jak,na jeden wieczór. Była Klima także dało się funkcjonować, ale,mam nadzieję, że nam nie zaszkodziła.

I dzisiaj wstałam bez bólu głową, alleluja! To,pierwsza impreza, po której się dobrze czuje, mimo że było głośno,i byliśmy długo

Teść bardzo,zAdowolony z,prezentu a muszę się pochwalić, ze to ja wymyśliłam co,kupimy, co,nie było łatwe, bo to taki typ człowieka, co wszystko ma, a jak nie ma to od razu kupuję.

Dzisiaj jedziemy do,nich na,obiad, bo,zostało tyle jedzenia, ze się pomarnuje, a tym samym mam,wolne od,robienia obiadu a wieczorem jedziemy do,Warszawy po szlagierów, bo przylatuje od narzeczonego

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-09 o 10:32
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:47   #3154
ogolnie
Zakorzenienie

Hej
U nas w nocy była straszna burza,tak waliło naokoło że wciąż syrena wzywala straż pożarna na jakąś akcje. Chodziłam po domu i we wszystkich oknach możliwych było mnie widać a rano TŻ mówi że on nic nie słyszał A w domu tak duszno że byłam w nocy mokra jak szczur.

Dziewczyny,dużo już macie kupione U mnie na razie kilka ubranek,ale jak jutro znajdę wene to pojadę kupić coś powoli.
W ogóle mi się wydaje że w porównaniu do was jestem bardzo minimalistyczna co do wyprawki. Nie planuje kupować w ogóle żadnych dodatkowych urządzeń,otulaczy itp. Jestem bardzo chyba staromodna jeśli chodzi o wychowanie dziecka...Tak ogólnie.

Ech chciałabym już znać płeć...A może wcale się nie dowiem? Jak na prenatalnym nie zauważy (inny lekarz niż mój bo polówkowe każe robić u kogoś innego żeby spojrzał swoim okiem) to podjadę gdzieś na 3d może?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:55   #3155
adka_19
Wtajemniczenie

Acapella powodzenia w podróży
Gumisiowa dzisiaj mi się śniło że jeździłam. Ale za tym tęsknię. ..
No może pozatym że śniło mi się że miałam wywrotka ale to dlatego że jakaś wariatka mnie gonila hahahaha
Onenedue odpoczywaj ja dzisiaj dzień pewnie na lenia źle się czuję muszę odpocząć. Więc jedyna wycieczkę pewnie zrobimy na buta do sklepu i netbooka odebrać bp planujemy kupić.
Super ze juz 23tc !!! Jak ten czas leci !!!

Onededu ja też duzsuau powalczy z wyprawka chyba
Dostałam znowu masę ciuchów więc muszę zrobić listę bo może się okazać że 90% już mam

Lobo spanie na podłodze też ciekawe
I też planuję zakup snuza

Katarzyna wielkie kciuki !! Wgl wczoraj miałam pytać o wizytę bo mi się dni pomylił ahahahaha

Halwaya - kwestia zmiany temperatury może z tym przeziębieniem ?
Idź do kekarza pogadaj o plecy.
Ogólnie dobrze ze ta non dla Ciebie się już skończyla.
Co do wyprawki i minimalizm - ja też jestem staroswiecka. Ale warunki pozwalają mi też ylmyslec że od przybytku głową ie boli pozatym zamierzam większą część później sprzedać żeby znów iec kasę na kolejne wydatki. Także wolę kupić używane ciuszki next czy Mark Spencer niż nowe z primark czy jakiejś niższej półki

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 10:57   #3156
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska na razie nie kupiłam nic, tylko zrobiłam koszyk

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:06   #3157
ogolnie
Zakorzenienie

Ja też mam koszyk zrobiony ale czekam na jutrzejszy przypływ gotówki jak się uda. r

I muszę się was poradzić...nie wiemy czy kupić mieszkanie czy działkę pod zabudowę... kto poradzi ?
Stary 2015-08-09, 11:11   #3158
_karmazynova_
Zadomowienie

0enedue śliczne ciuszki :-D

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
jada maja zakupy przywezc...

Wiesz co to nie ten problem, problem jets miedzy nimi jedno dzwoni o jedno drugie dzwoni o drugie anie biora pod uwage wgl tego co sie dzieje tutaj. Tylko nie komunikuja sie miedzy soba i jedno przerzuca nad drugie priorytet, ze jego jest wazniejsze niz tego drugiego...
GRRRRRRR

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Ja bezalkoholowe moze machne pozniej
Rozumiem... To jest straszne. Kiedyś miałam takie szefostwo-małżeństwo. Dramat. Najpierw dzwonił mąż z informacją, że na dziś ma być to i to, a za 10 minut żona że na dziś MUSI być to i to. Na początku naiwnie wypruwałam z siebie flaki, żeby to zrobić, ale za 3 razem jak miałam taką sytuację, to powiedziałam żonie, która dzwoniła druga w kolejności, by przedyskutowała z mężem co jest ważniejsze, bo ja nie mogę się rozdwoić a do pomocy nikogo nie mam. Obraza majestatu była przez najbliższy tydzień, pamiętam. Ale dzięki temu że się postawiłam, to później pomimo humorów wobec mnie szefowej już miałam ustalone rzeczy do zrobienia, bo dogadywali się między sobą. Za to szef kiedyś przyjechał do mnie i mnie pochwalił, że potrafiłam się postawić jego żonie. Wszystko ładnie pięknie, ale takie sytuacje nie powinny się zdarzać, że mieszają swoje kłótnie i zachowania domowe ze służbowymi. Na szczęście pracowałam tam tylko 2 miesiące i znalazłam inną pracę...

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
pochwal sie zakupami

moje maleństwo tez spokojniesze w te upały .. ale wystarczy sie zjem cos słodkiego albo najpije sie zimnej wody i wkracza do akcji ;p

dziękuje !

ide zrobić przegląd kuchni bo musimy po spożywke i chemie jechac .. na sama myśl ze mam wyjsc na ten gorąc jest mi słabo
Już się chwalę :

Śpiochy i pajac są z cieplejszego materiału.

Cytat:
ja tez mam .. ale na mnie nie działa !! musze bardziej poruszyć wyobraźnię

na mnie też słabo Smak jednak na ten... ale jakoś trzeba sobie radzić

Cytat:
POzytywnego myslenia mi potrzeba. Aaaa obeicalam wamw czoraj troche szkockich widokow wrzucic
Chyba zaraz bede uskuteczniac marnowanie czasu...

Aviemore, miejscowosc turycztycza a'la nasze zakopane

Aberdeen i okolice..
Piękne miejsca! Proszę o więcej zdjęć

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
O, dla mnie szkockie temperatury byłyby idealne

Ale ze mnie wyrodna siostra, nie chce mi się iść na jej wesele za tydzień nie mam kiecki na poprawiny, na wesele planuję iść w kiecce w której byłam u szwagra, muszę jeszcze sprawdzić czy nie gniecie mnie na brzuchu jak siedzę

Dziewczyny, wy wszystkie pijecie tylko piwo 0%? Mi się zdarzyło wypić Karmi parę razy. Tłumaczę sobie tak, że ono ma do 0,5% a tyle podobno mogą mieć ogórki kiszone czy kefir.

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Karmi mi nie smakuje, ale raz w ciąży piłam lecha free, który ma do 0,5% , ale był bez szału, choć namiastka smaku piwa była. Teraz poszukuje bavarri 0%.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Na moje słodkie nie działa wcale :P Chociaż może działa - usypiająco

Ja od tygodnia mam codziennie w lodówce dzban wody z cytryną i miętą

No to zdrówko

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Hej, ja dzisiaj umieram. Nie mam czym oddychać i cały dzień leżę i gapię się przed siebie... Mała w brzuszku też cały dzień spała chyba bo zero ruchów ale teraz trochę ożyła jak loda zjadłam.
Dostałam wczoraj trochę ciuszków od siostry, chyba same kaftaniki i śpiochy takie zwyklejsze, jak starzy pojadą na działkę to zrobię zdjęcia i wam wrzucę ;-)

Który monitor rozważacie bo ja się nie mogę zdecydować... AngelCare czy Snuza. Snuza czy Angelcare. I tak w kółko. I dalej nie wiem :-(
Ja kupuję Snuza, Lobo polecała i się na nią skuszę

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja bylam w pepco i kurcze, kazde z tych ubranzek mialo 90% bawelna i 10% poliester
Wiem sama jak nie lubie sztucznych tkanin, a co dopiero maluszek?
Co myslicie?

Jeżeli poliester stanowi bardzo malutko % to biorę zwłaszcza jak są to na przykład śpiochy, a poliester czyli jakiś "nadruk" z niego jest tam gdzie ciało dziecka będzie w tym miejscu miało na sobie bezpośrednio body. Ale też staram się unikać poliestru...

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:15   #3159
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja też mam koszyk zrobiony ale czekam na jutrzejszy przypływ gotówki jak się uda. r

I muszę się was poradzić...nie wiemy czy kupić mieszkanie czy działkę pod zabudowę... kto poradzi ?
A to zależy od tego co wolisz ;D
Ja bym wolała mieszkać we własnym domu, żeby nie słuchać krzyków sąsiadów z góry, nie wąchać papierosów na klatce i móc wyjść na podwórko i rozłożyć leżaczek

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:15   #3160
adka_19
Wtajemniczenie

Karmazynova ka pracuje 1.5roku. Tż pracuje rok...
Niestety to wszystko o czym piszesz nasililo się od kiedy okazało się że jestem w ciąży i de facto w każdej chwili mogę iść na l4..
Bo wyobraźcie sobie pytania - do kiedy masz zamiar pracować i jak szybko masz zamiar wrócić... A ja krótka piłka chciałabym pracować do grudnia i mam nadzieję że się uda ale nie umiem przewidzieć tego co się będzie działo po drodze. A mam nadzieję że będzie wszystko okej. U nas problem jest taki xe kiedy szef jest sam rozumie że coś jest do robienia kiedy jest ona ma być wszystko na wczoraj była wojna wczoraj o yo że nie miałam kiedy zadzwonić do banku miała zelnosc zapytać czy naprawdę miałam tak dużo ludzi w pracy ze nie miałam czasu nie wierzysz sprawdź monitoring. Bo mnie krew zalała.
Piękne ciuszki !!!!

Porzuca fotki obiecuję folder wam w drive zrobię

Stary 2015-08-09, 11:18   #3161
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Rozumiem... To jest straszne. Kiedyś miałam takie szefostwo-małżeństwo. Dramat. Najpierw dzwonił mąż z informacją, że na dziś ma być to i to, a za 10 minut żona że na dziś MUSI być to i to. Na początku naiwnie wypruwałam z siebie flaki, żeby to zrobić, ale za 3 razem jak miałam taką sytuację, to powiedziałam żonie, która dzwoniła druga w kolejności, by przedyskutowała z mężem co jest ważniejsze, bo ja nie mogę się rozdwoić a do pomocy nikogo nie mam. Obraza majestatu była przez najbliższy tydzień, pamiętam. Ale dzięki temu że się postawiłam, to później pomimo humorów wobec mnie szefowej już miałam ustalone rzeczy do zrobienia, bo dogadywali się między sobą. Za to szef kiedyś przyjechał do mnie i mnie pochwalił, że potrafiłam się postawić jego żonie. Wszystko ładnie pięknie, ale takie sytuacje nie powinny się zdarzać, że mieszają swoje kłótnie i zachowania domowe ze służbowymi. Na szczęście pracowałam tam tylko 2 miesiące i znalazłam inną pracę...

Już się chwalę :

na mnie też słabo Smak jednak na ten... ale jakoś trzeba sobie radzić

Piękne miejsca! Proszę o więcej zdjęć rosi:

Karmi mi nie smakuje, ale raz w ciąży piłam lecha free, który ma do 0,5% , ale był bez szału, choć namiastka smaku piwa była. Teraz poszukuje bavarri 0%.

No to zdrówko ijemy:

Ja kupuję Snuza, Lobo polecała i się na nią skuszę

Jeżeli poliester stanowi bardzo malutko % to biorę zwłaszcza jak są to na przykład śpiochy, a poliester czyli jakiś "nadruk" z niego jest tam gdzie ciało dziecka będzie w tym miejscu miało na sobie bezpośrednio body. Ale też staram się unikać poliestru...
Też kupuje snuzę, tylko tej halo nigdzie nie mogłam znaleść na allegro ;/ jest jeszcze taki problem, ze mi by się niania przydała, w bloku jeszcze spoko, ale jak pojedziemy do dziadków, to może,być,problem, a to kolejny spory wydatek. Tz to juz w ogóle sobie wymyślił, że,on,chce,nianię z kamerka, ze jak będzie w pracy to będzie mógł zobaczyć co Lila robi, ale jak zobaczy ile,kasy nam,na wszystko pójdzie, to może wybije,mu to ten pomysł,z,głowy

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-09 o 11:29
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:24   #3162
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość

Już się chwalę :

Jakie śliczne ciuszki

Takie szefostwo małżeństwo to chyba najgorsze co może być

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:24   #3163
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
My dziś w południe jedziemy na USG to trzymajcie kciuki .
I wczoraj była u nas chrzestna synka na jego ur to przywiozła ubranka ze swojego synka także to co my mamy plus to co dała to nam wystarczy jedynie brakuje półśpiochów to się kupi kilka par no i czapka i kompinezonik zimowe
Trzymam mocno
A jak znajdziesz chwilę to pokaż ciuszki :-D

Cytat:
Melduję się juz po nocy we własnym łóżku. Podróż OK. Bez przygód. Troche turbulencji bylo. Wszyscy jesteśmy przeziębieni. Mnie plecy napi.talaja w dalszym ciągu. Nie wiem jak ja w pracy będę funkcjonować.
Dobrze że dolecieliście bez problemów ;-) a przeziębienie - to wszystko na pewno przez teściową :-D Leż i odpoczywaj dzisiaj

Adka, ja to bym powiedziała że ty ubranek to masz chyba na 110proc :-D po tych wszystkich carboot-ach ;-)
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:25   #3164
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
A to zależy od tego co wolisz ;D
Ja bym wolała mieszkać we własnym domu, żeby nie słuchać krzyków sąsiadów z góry, nie wąchać papierosów na klatce i móc wyjść na podwórko i rozłożyć leżaczek
Właśnie nie wiem co wolę Dla mnie w sumie bez różnicy,chodziłoby tylko o czas tego wszystkiego,bo domu w miesiąc nie postawimy,a mieszkanie możemy już kupić tylko czekać na klucze.
Stary 2015-08-09, 11:32   #3165
adka_19
Wtajemniczenie

Onededu jaka snuza halo? Jest Hero i go. ...
Przynajmniej u nas.
Evcia ojj uwierz mi ze najgorsze a z dnia na dzień jest gorzej.

Żaneta pewnie tak ale poza ciuszkami wi3lr innych rzeczy potrzeba Także listę mam gotowa. Q że funt wysoko stoi będę dziś gadać z kumpela że wyśle jej kasę i na allegro vede szaleć
Ogólnie - bierzcie działkę

Stary 2015-08-09, 11:36   #3166
Konto usunięte

Ogolnie u nas było tak, że chodziliśmy, oglądaliśmy mieszkania, liczyliśmy ile musimy wziąć kredytu itp. W końcu kupiliśmy działkę i budujemy dom i zgodnie uznaliśmy, że w mieszkaniu nie bylibyśmy szczęśliwi

Adka te hero to kiedyś była halo zmienili nazwę
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:40   #3167
zaneta_b
Rozeznanie

Karmazynowa śliczne te ciuszki! Jak ja bym chciała takie dla dziewczynki... Ale mnie zlinczują w domu :-(

Cytat:

Kochana, ja ci powiem tak. My się budujemy. Ale działkę dostałam od mamy więc byłam kilkadziesiąt tys do przodu. Gdyby nie to i to że działka duża bo mogłam sobie wziąć 3tys metrów to chyba bym się drugi raz na budowę nie zdecydowała. Wszystko zależy od tego jak lubicie spędzać wolny czas no i od charakterów waszych. U mnie ja jestem typem domatora, maz też. Poza tym on lubi grzebać przy autach więc musi mieć garaż. Gdybym teraz miała wybór to bym wybrała albo zakup domu, albo zakup segmentu u moich rodziców na osiedlu. I trochę działki i garaż i metraż większy. A najlepsze jest to że jak już zaczęliśmy budowę to znalazłam ogłoszenie o sprzedaży domu 2-letniego ze sporą działka za niecałe 300tys... Płakałam prawie :-( już dawno byśmy mieszkali na swoim. O właśnie. To też ważne. Jakie macie teraz warunki mieszkaniowe i jak szybko chcielibyście się przeprowadzić.
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 11:56   #3168
_karmazynova_
Zadomowienie

Talking Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Pewnie znacie, ja uwielbiam :P
https://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs
O, dzięki za link. Nie znałam tego Zajrzę też do innych filmików z tej serii

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
uwaga,uwaga wita się Halinka

cieszę się ogromnie najbardziej że jest zdrowa i po urlopie biorę się za odszukiwanie babskich łaszków po Hani
21/40
Witam Halinkę Śliczna twarzyczka

Cytat:
Siemanko Halinka

Ja zdycham cały dzień, siedzę i wózki oglądam
Macie tak, że brzuch wam ucieka na jedna stronę?
Czasami tak mam - jak czuje, że Młody szaleje w brzuchu, zerkam na brzuch a tam pępek mam w innym miejscu niż zwykle

Cytat:
O matko! Całę szczęście, że nic w tym czasie się nie wydarzyło!
Ja się martwię o maleństwo, ale to chyba normalne. Mam nadzieję, że na kolejnej wizycie będą lepsze wieści co do stanu mojego zdrowia...

Raczej nie miałam na to wpływu. Na pewno sama sobie nie zaszkodziłam, bo bardzo dbam o siebie. Długo się staraliśmy i nie wybaczyłabym sobie gdybym zrobiła coś co by zaszkodziło dziecku.
Wpływ na szyjkę jako taki mogą mieć też bakterie w moczu...
W ogóle to czytałam trochę o tej bakterii i doszłam do wniosku, że musiałam się nią zarazić jak byłam w szpitalu... Innej opcji nie widzę...

Jak pięknie!

Gratuluję zdrowej Halinki

Dziewczyny śliczne ubranka wrzucałyście!

Ja od rana na nogach...
Kiepsko się dziś czułam, rano zwymiotowałam śniadanie i wszystkie tabletki, które wzięłam w tym antybiotyk :/ I to nie była tym razem wina szczoteczki czy pasty do zębów...

Na oglądanie wózków jak zaplanowaliśmy tak się wybraliśmy
I nawet nie sądziłam, że tak się stanie, ale jesteśmy zdecydowani. Czekamy na telefon w poniedziałek o dostępności i czasie oczekiwania i zamawiamy razem z fotelikiem. Tanio nie wyjdzie, ale zrobił na nas najlepsze wrażenie. Zdecydowaliśmy się na Tako Extreme + fotelik Maxi Cosi Cabriofix. (dołączam zdjęcie wózka w kolorze który wybieramy- bez parasolki).
Jakby tego było mało to kupiliśmy łóżeczko! Tego też nie było w planach i ledwo zmieściliśmy do auta, bo jechało nas 5 osób...

Kupiłam trochę ciuszków dla Maleńkiej ( w sumie część mama i jakieś spodenki siostra), ale praktycznie wszystkie na wiosnę i jakieś na jesień- były przeceny, więc grzechem byłoby nie wziąć (np.kurteczka z polarem od środka przeceniona z 90 zł na 35 zł ). Ubranka pokażę jutro, bo dziś już zdjęć nie zrobię

Aha, no i ja sobie kupiłam spodnie boyfriendy- super, bo nie gniotą w brzuch, są na gumce i dodatkowo mają sznurek i nie lecą z tyłka
Także zimę przetrwam I kilka innych rzeczy
Współczuje porannego zdrówka. Za to później takie zakupy zrekompensowały Ci nieciekawy poranek super, że udane zakupy wózek jak i łóżeczko bardzo ładne

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52351014]Jejku jak pięknie u mnie, burza i deszcz pada

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Zazdroszczę ! U nas nie zapowiada się na nawet kropelkę deszczu... Siedzę wczoraj i dziś przy wentylatorze a i tak czuje że się roztapiam.... Nigdzie nie wychodzę. Byłam wczoraj i dzis tylko na szybkich zakupach około 10 rano i już ledwo żyłam

Cytat:
Wrzucę jeszcze tylko zdjęcia ciuszków od siostry, wyłaże z wanny i idę spać :-D zrobiłam tylko zdjęcia części bo w sumie są na jedno kopyto wszystkie. Będą do domu poprostu bo trochę zresztą zniszczone niektóre. Ale cieszę się że są bo myślałam że nic nie będę miała. A tak mam kilkanaście śpiochów, parę kaftaników, body z różnych rozmiarach do 74 i świetny komplet tyle że na 68 to w sumie nie wiem czy już nie będzie za ciepły.
Śliczne
Cytat:
Napisane przez gumisiowa_ Pokaż wiadomość
Nie wszystkie spimy my wlasnie wróciliśmy od znajomych, bylismy na spotkaniu grillowym, fajnie było, a tak mi się iść nie chciało.
Madziejka gratulacje, witamy Halinkę
Dziewczyny gratulacje wizyt i zdrowych dzieciaczków :thumbup:
Ja miałam dzisiaj owocny dzień, wstalismy z tż o 5, wyprawilam go po towar, wyszorowalam lazienke, później posprzatalam biuro jestem z siebie dumna, zeszło mi do południa, o 14 godzinka drzemki dla regeneracji, czego nie mam w zwyczaju i o dziwo dobrze się czułam jak wstałam. Ogólnie jakoś podejrzanie dobrze znoszę pogodę lubię ciepło a na jutro się umówiliśmy na basen ze znajomymi. Ja też dzisiaj troche oglądałam wózki i mocno zastanawiam się nad joolzem 2w1 plus maxi cosi, opinie ma bardzo dobre, chyba, że coś przeoczylam
Zazdroszczę siły. Ja co z większa ogarnęłam wczoraj mieszkanie i ugotowałam obiad.. Wieczorem leżałam na panelach

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane ale dzisiaj pospalam U nas chłodniej i bosko wieje więc mam oddech od tych upałów Wczoraj pół dnia moczylismy nogi u moich rodziców w basenie i dało się znieść te 38 stopni; ) Nadal myślimy nad imionami i mój nowy typ (już od jakiegoś czasu się zastanawiam nad tym imieniem ) to Ignacy albo Jan. Mąż jakoś nic nie powiedział więc może te kilka miesięcy pochodzę z Ignasiem w brzuchu to się przyzwyczai bo ja tak go nazywam, jakoś mi pasuje do mojego synka, zresztą dobrze się zgrywa z nazwiskiem no i pasowaloby do imienia naszego starszaka Ale się rozpisalam, Ale korzystam z okazji bo moi chłopcy poszli do sklepu, A ja z lenistwa piszę z komórki Będziemy dzisiaj robić pizzę na obiad tzn mąż robi a ja kroję warzywa mniam...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Nasz główny typ obejrzany na żywo to Taco City Move Sportime i Tako Moonlight
Ignaś bardzo ładne imię. Mnie barrdzo się podoba, ale TŻ wybrał Adasia

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć Halinka!
Ja też szykuje nowy koszyk na smyku I w przyszłym tygodniu pochodzę po sklepach, więc nadrobię mam nadzieję wasze zapasy ciuszkowe
My z TŻtem byliśmy wieczorem na koncercie, nie wiedziałam czy powinnam iść, wahałam się, ale ostatecznie stwierdziłam, że jak będzie za głośno to wyjdę, ale było ok Mam nadzieję, że się synkowi podobało
A wy słyszałyście coś o koncertach w ciąży od lekarza? ;>
Jutro 5,5h w pociągu, mam nadzieję, że klima nie padnie
Nic mi lekarz nie mówił o unikaniu głośnej muzyki jak na koncertach. Jak pojawią się w pobliżu ciekawe koncerty to na pewno się wybiorę

Cytat:
Hej dziewczyny nie mam czasu was teraz czytać to bym prosiła o relację co się dzieje od piątku. My dziś w południe jedziemy na USG to trzymajcie kciuki .
no to fajnie, że macie mało rzeczy do kupienia

Cytat:
Dobrze, że podróż była bez przygód. Zdrówka Wam życzę.

A mnie od par dni bolą plecy pod prawą łopatką.

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Cześć... dziewczyny koszmar, co za dzień i wczoraj i dziś... źle znoszę tą pogode

wczoraj w nocy spałam na podłodze wkońcu.. marudziłam jak baba w ciąży wiatrak wieje - źle, mąż oddycha ciepłym powietrzem, za oknem cieplej niż w domu, poduszka grzeje, materac też... o 4 wylądowałam w salonie i spałam na podłodze... ale wkońcu było mi chłodniej.

Moje dziecko dla odmiany szaleje - w sumie i jedno i drugie mimo pogody te w brzuchu tak mnie skopuje momentami że się nie da, a syn to ma tyyyle energii że nie ma szans przy nim posiedzieć.

Wczoraj siedziałam cały dzień na dworze - na działce, chowając się w cieniu i mocząc w dziecięcym basenie i myślałam że wyschnę...

co do waszych rozmów

gratki wizyt wogóle nie jest tak że jest coraz wiecej dziewczynek??? ))

co do monitora oddechu ja napewno kupuję - snuzę ale używną, bo swoją też później sprzedałam, prawdopodobnie od kogoś z znajomych kupię i tak jak pisałam ja biorę tą halo, a jak nie znajdę to na olx jest ich dużo. W K-ce jest jakiś autoryzowany serwis bateria chyba 30zł jak dobrze pamiętam i jest naprawdę super. Ja tak jak pisałam miałam niestety możliwość przetestowanina jej na moim astmatyku

co do wózków - ja kupuję napewno używkę - bo spacerówki w tych tańszych (chodzi mi tańsze nniż bugaboo czy joolz) to niestety się nie sprawdzają moim zdaniem. Ja miałam tako laret, koleżanka miała quinny buzz, oprócz tego widziałam parę innych u znajomych i koniec końców każdy później kupuje porzadną spacerówkę. Ja mam britax b-agile i kocham ten wózek. Jest super naprawdę - ale to spacerówa. Myślę że zwróćcie uwagę na ilość przewiewu w spacerówkach - bo to bardzo ważne. Jest budka i chronni przed słońcem ale jak nie ma siatki z tyłu to dziecko się wam zapoci... pomyślcie o takiej pogodzie jak dziś np.

ja szukam używki i tu chodzi mi o gondolę głownie bo spacerówkę mam moją po synu ale chętnie miałabym drugą awaryjną. Oglądałam w sklepach mnóstwo wózków - nie polecam wam viki w Zabrzu, lepiej Bociek. W viki babki mają lepsze zajęcie niż rozmowa no i jest drożej

szukam używki: Bebetto Flavio, Tako City Move, Adamex Pajero, X lader x city bądź poprostu coś z pompowanymi kołami, porządnym zawieszeniem do 500zł potem wole zainwestować w porządną spacerówke. Np. powiem wam, że moj 3 latek w britaxie spokojnie może wnim spać, siedzieć ma mnóstwo miejsca, a siedział w quinny, siedział w tako i w x landerach chyba 3 i miał ciasno. najlepiej i tak wypadał wtedy tako wielkościowo, ale ciaśniej dużo.

wózek niestety cięzko wybrać.
U mnie Młody jak zawsze szalał przed snem, to wczoraj raz kopnął Nie służy nam taka pogoda
W ogóle wczoraj mówiłam do TŻ, że w prognozie pogody ostrzeżenie nie powinno być tylko dla osób starszych, schorowanych i małych dzieci, ale o ciężarnych też powinni mówić

Dzięki za rady odnośnie wózków. My zdecydowaliśmy się na Snuzę, dzięki Tobie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

Teść bardzo,zAdowolony z,prezentu a muszę się pochwalić, ze to ja wymyśliłam co,kupimy, co,nie było łatwe, bo to taki typ człowieka, co wszystko ma, a jak nie ma to od razu kupuję.

Dzisiaj jedziemy do,nich na,obiad, bo,zostało tyle jedzenia, ze się pomarnuje, a tym samym mam,wolne od,robienia obiadu a wieczorem jedziemy do,Warszawy po szlagierów, bo przylatuje od narzeczonego

To super, że impreza udana. Co mu kupiliście??
Cytat:
Hej
U nas w nocy była straszna burza,tak waliło naokoło że wciąż syrena wzywala straż pożarna na jakąś akcje. Chodziłam po domu i we wszystkich oknach możliwych było mnie widać a rano TŻ mówi że on nic nie słyszał A w domu tak duszno że byłam w nocy mokra jak szczur.

Dziewczyny,dużo już macie kupione U mnie na razie kilka ubranek,ale jak jutro znajdę wene to pojadę kupić coś powoli.
W ogóle mi się wydaje że w porównaniu do was jestem bardzo minimalistyczna co do wyprawki. Nie planuje kupować w ogóle żadnych dodatkowych urządzeń,otulaczy itp. Jestem bardzo chyba staromodna jeśli chodzi o wychowanie dziecka...Tak ogólnie.

Ech chciałabym już znać płeć...A może wcale się nie dowiem? Jak na prenatalnym nie zauważy (inny lekarz niż mój bo polówkowe każe robić u kogoś innego żeby spojrzał swoim okiem) to podjadę gdzieś na 3d może?
Trzymam kciuki, żebyś się dowiedziała co maleństwo trzyma między nogami jeżeli nie ujawni się płeć na połówkowych to ja bym pojechała na 3d
Twój TŻ ma taki twardy sen jak i mój. Czasami chcąc go obudzić ruszam jego rękami i to nawet nie pomaga od razu

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Piękne ciuszki !!!!

Cytat:
Jakie śliczne ciuszki
Cytat:
Karmazynowa śliczne te ciuszki! Jak ja bym chciała takie dla dziewczynki... Ale mnie zlinczują w domu :-(
Dzięki jeżeli nie kupimy nic fajniejszego to pomyślałam, że ten ciepły pajac z wielorybami mógłby być na wyjście ze szpitala

Nadrobiłam. Idę czytać książkę
Miłego dnia

Stary 2015-08-09, 11:56   #3169
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:

Mnie się marzy dom... Mam nadzieję, że do 10 lat uda nam się wyprowadzić z mieszkania do domu

Cytat:
Karmazynova ka pracuje 1.5roku. Tż pracuje rok...
Niestety to wszystko o czym piszesz nasililo się od kiedy okazało się że jestem w ciąży i de facto w każdej chwili mogę iść na l4..
Bo wyobraźcie sobie pytania - do kiedy masz zamiar pracować i jak szybko masz zamiar wrócić... A ja krótka piłka chciałabym pracować do grudnia i mam nadzieję że się uda ale nie umiem przewidzieć tego co się będzie działo po drodze. A mam nadzieję że będzie wszystko okej. U nas problem jest taki xe kiedy szef jest sam rozumie że coś jest do robienia kiedy jest ona ma być wszystko na wczoraj była wojna wczoraj o yo że nie miałam kiedy zadzwonić do banku miała zelnosc zapytać czy naprawdę miałam tak dużo ludzi w pracy ze nie miałam czasu nie wierzysz sprawdź monitoring. Bo mnie krew zalała.
Piękne ciuszki !!!!

Współczuje szefostwa ... Musicie mieć stalowe nerwy... Podziwiam, że tak długo wytrzymujecie. Ja nie dałabym rady, choć pewnie jak wtedy nie znalazłabym tak szybko pracy, to też bym pracowała dłużej... widzę, że nie daje Ci żadnej taryfy ulgowej od kiedy jesteś w ciąży, a wręcz jest gorzej... niedobra kobieta

Cytat:
Też kupuje snuzę, tylko tej halo nigdzie nie mogłam znaleść na allegro ;/ jest jeszcze taki problem, ze mi by się niania przydała, w bloku jeszcze spoko, ale jak pojedziemy do dziadków, to może,być,problem, a to kolejny spory wydatek. Tz to juz w ogóle sobie wymyślił, że,on,chce,nianię z kamerka, ze jak będzie w pracy to będzie mógł zobaczyć co Lila robi, ale jak zobaczy ile,kasy nam,na wszystko pójdzie, to może wybije,mu to ten pomysł,z,głowy

Ja na olx widziałam Właśnie, teraz dużo się planuje kupić, ale spore wydatki mogą zweryfikować co uda nam się kupić...

Stary 2015-08-09, 12:10   #3170
adka_19
Wtajemniczenie

Żaneta dlaczego mieliby cie zlincowac ?
Karmazynova ja mam wprowadzę z mieszkania w planie 5 letnim Hahaha :d

Karmazynova nieatety odbija się to w ten sposób - ja ciążę przyszłam super to był najlepszy czas w moim życiu. A jak ja się zł czuje to słyszę hasło - to jak zamierzasz pracować di grudnia aż jak ty już się źle czujesz ? Mam ochotę wtedy.

Stary 2015-08-09, 12:26   #3171
sylwoha
Zakorzenienie

My tez bysmy sie nie budowali, to sa tak ogromnr koszty ze szok.
Wolalabym kupic cos gotowego.

Czym sie rozni snuza go od hero?

Stary 2015-08-09, 12:52   #3172
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek wydaje się bardzo fajny no i świetne kolory ;-) łóżeczko zresztą też świetne tak więc zakupy chyba udane :-D ja w przeglądaniu wózków nie doszłam jeszcze do tako, na jutro mam zaplanowane. Napisz co zdecydowało że właśnie ten a nie inny.
No i czekam na ciuszki ;-)
Duża gondola i daszek. Wózek jest wysoki, ma fajny, duży koszyk pod spodem i łatwy dostęp do niego. Spacerówka ma dość dużo miejsca pod nóżki i dodatkowe miejsce na nóżki między kołami. Cena nas trochę powstrzymywała od decyzji, ale stwierdziliśmy, że kupujemy. No i super się prowadzi

Cytat:
Wrzucę jeszcze tylko zdjęcia ciuszków od siostry, wyłaże z wanny i idę spać :-D zrobiłam tylko zdjęcia części bo w sumie są na jedno kopyto wszystkie. Będą do domu poprostu bo trochę zresztą zniszczone niektóre. Ale cieszę się że są bo myślałam że nic nie będę miała. A tak mam kilkanaście śpiochów, parę kaftaników, body z różnych rozmiarach do 74 i świetny komplet tyle że na 68 to w sumie nie wiem czy już nie będzie za ciepły.
Śliczne!

Cytat:
Bardzo ładne to łóżeczko, do tego bukowe na pewno będzie solidne
Niedawno je złożyliśmy i jest naprawdę solidne i fajnie stabilnie stoi

Cytat:
Aniqa no to poszaleliscie wczoraj w jakim sklepie byliście ??
Byliśmy w Rzeszowie w hurtowni Mieszko (bo ja z Podkarpacia ). Jeszcze w innym widzieliśmy Camarelo, ale nie zrobił na mnie takiego wrażenia. I kilka innych wózków.

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa bardzo fajny wózek i łóżeczko. Kupujcie wózki to nie będzie mi tak głupio samej . Połowa rodziny twierdzi że zwariowaliśmy, że już kupiliśmy. A Wózek w takim kolorze jak na zdjęciu? łóżeczko wygląda na porządne, mogę zapytać o cenę?
Wózek jest w kolorze ze zdjęcia A łóżeczko kosztowało 299 zł Dostaliśmy jeszcze 15 zł do wykorzystania w sklepie, ale to następnym razem coś wybiorę
No i przy kupnie wózka dostaniemy 5% rabatu od całości- zobaczymy ile to wyjdzie, więc może adaptery do fotelika za to dostaniemy gratis.

Cytat:
Powodzenia na wizycie

Cytat:
O kurczę ale nakupiliscie bardzo podoba,mi się ten wózek, dopisuje do listy a czy fotelik jest w zestawie? Czy oddzielnie zamawiacie? I czy są adaptery do tego wózka? Napisz coś więcej o nim? Bardzo ciezki? Jak sie prowadzi? Wysoki jest?

Mam nadzieję,że dzisiaj lepiej sie będziesz czuła, ten upał to nas wszystkich chyba wykończy ;/

Koniecznie pochwal się zdjęciami i fajnie, ze znalazłaś wygodne spodnie

A łóżeczko tez bardzo ładnie wygląda

Fotelik można kupić osobno- my wzięliśmy od razu i adaptery też
Wózek dość ciężki, ale mi to nie przeszkadza, bo nie muszę wnosić na któreś piętro. Jest wysoki W sam raz dla nas, bo my oboje wysocy
Ma regulowaną rączkę- więc też fajnie
I super się prowadzi, jest bardzo zwrotny, nie ma problemu z zakręceniem w miejscu. Dla mnie plusem też jest plastikowa gondola z zewnątrz od spodu, bo w Camarelo to był materiał... nie chciałabym tego czyścić

Z bukowych łóżeczek były tylko brązowe kolory, a nam to nie przeszkadza, bo sypialnię mamy ciemną A teraz komodę sobie kupię jaką będę chciała. Jak będzie ciemna to zostanie później w sypialni, jak biała, to będzie w pokoiku małej

Co kupiliście teściowi? Bo nie pamiętam czy pisałaś?

Cytat:

My staliśmy też przed takim dylematem kilka lat temu
Mieszkanie- szybciej na pewno. Dom budowaliśmy dwa lata- już gotowy. Cieszę się, że podjęliśmy taką decyzję, bo ja bym się w mieszkaniu dusiła. Lubię wyjść na podwórko, lubię być sama ze sobą. W bloku co chwilę mijałabym kogoś. Mam wrażenie, że w domu ma się swoją przestrzeń

Cytat:
Są teraz chyba dwie używane na allegro po 350 zł + kw.

Chyba mi kogoś ucięło jeszcze

Spałam jak zabita w nocy. Jak wstawałam siku to ledwo oczy mogłam otworzyć tak mnie wymęczył wczorajszy dzień. A rano już się kręciłam

Wrzucam zdjęcia ubranek Chyba dwa się rozmazały, ale nie chciało mi się nowych robić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113238.jpg (612,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113345.jpg (554,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113503.jpg (666,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113608.jpg (735,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113646.jpg (603,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113757.jpg (579,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113839.jpg (609,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_113903.jpg (591,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_114000.jpg (671,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150809_114040.jpg (709,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-08-09, 12:53   #3173
Ani_qa
Zakorzenienie

I jeszcze to, bo się nie zmieściło
Miałam rabat 30 % na karcie więc wzięłam z nowej kolekcji na 5.10.15.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150809_114131.jpg (514,4 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-08-09, 13:07   #3174
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Wrzucam zdjęcia ubranek Chyba dwa się rozmazały, ale nie chciało mi się nowych robić.
Słodkie

40/40
Stary 2015-08-09, 13:21   #3175
katarzynaxxx89
Raczkowanie

super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 14:04   #3176
sylwoha
Zakorzenienie

Katarzyna gratki dziewuchy

Eh, nie to ze schizuje- ale jutro zaczyanm 6 mc a moje dizecie serio malo ruchliwe. Rusza sie raz na 3 dni albo pojedyncze ruchy w dzien.

Ktoras jeszcze tak ma, 6 mc, 1 dziecie i takie te ruchy nie wiadomojakie

Stary 2015-08-09, 14:25   #3177
Konto usunięte

Sylwoha spokojnie, jeszcze czas. Po 26 tygodniu powinny być ruchy regularne, po 30 dopiero zaczyna się liczyć, a każda kobieta ma inaczej

Zapraszam na obiad

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
Stary 2015-08-09, 14:48   #3178
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena

Super, że wizyta udana

40/40
Stary 2015-08-09, 15:08   #3179
Fionka_31
Zakorzenienie

Kasia super ze wizyta udana.

Karmazynowa śliczne ubranka, Aniqa twoich nie widzę.

My tez chcemy sie wybudować kiedyś, moze, zobaczymy bo jest opcja ze dostaniemy w spadku mieszkanie z bezpośredni wyjściem na ogródek takze sama nie wiem.

Wróciliśmy z Krynicy. Fajnie bylo ale nie ma jak u siebie.

Mysz nadrobić straty w jedzeniu arbuza i lecimy na działkę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-09, 15:11   #3180
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
I jeszcze to, bo się nie zmieściło
Miałam rabat 30 % na karcie więc wzięłam z nowej kolekcji na 5.10.15.
My też się chyba zdecydujemy na tako tyle że inny model (Sportime albo moonlight). To mój ideał po obejrzeniu na żywo tyle że ja będę go znosić i wnosić na 3 piętro. Pocieszam się tym, że przynajmniej będę w świetnej formie i szybko schudnę

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości