|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
|
|
|
|
#3332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze mam do tego taki pałąg---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Możecie się śmiać ale ja bym się zastanowiła czy tego nie kupić bo jesteśmy na tym etapie i by można było na polku to zamątować bo mój mały to potrafi być cały dzień na zewnątrz |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Sorry, że ja taka Drama Queen jestem. Po prostu spadek formy i humor kijowy.
Lobo. Ja mam Navington Cadet w kolorze lechee. Nie mam porównania do innych wózków, więc nie wiem jak wypada na tle innych. Ja tam byłam zadowolona. Lekki, banalny w obsłudze, składa się do małych rozmiarów. Siatka na komary przy spacerowce fajna sprawa. Gondola dosyć duża, więc daje radę. Co do zimy, będę szczera. Nie wiem jak się będzie prowadził. Moj wózek śniegu nie zna, bo w UK zimy takie lekkie, że aż żal. Wrzucam kilka fotek urxytkowych Jak chcesz więcej z gondola to wstawie pozniej z kompa juz. Do wózka mam fotelik Maxi Cosi i adaptery. Wózek przetrwał mi kilka lotów samolotem i obylam się bez kupowania parasolki. Dalej jest w super stanie. Moje dziecko 2,5 letnie jednak juz jest do spacerówki nieco za małe - główka zachodzi na bude Jednak od kilku miesięcy mamy trening bezwozkowy - najwyższa pora w sumie..
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-08-10 o 08:29 |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam i jadę zapłacić oc za auto póki chłodno. w nocy było zayebiście zimno! Super było
|
|
|
|
#3336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52358853]Adka nie no jemu się chyba wydaje, że dziecko od razu będzie się załatwiać w toalecie, że jego rzeczy można prać w zwykłym proszku itp. Nie rozumie, że te 150 pampersów to jest na początku max. 2-3 tygodnie... I tłumaczę, mówię ile co kosztuje a on i tak swoje wie. I jeszcze gadanie, że jak moja mama chce coś przynieść to to ma być nowe. Może jeszcze ma przyjść z paragonem i będzie sprawdzał, czy nie kupiła za tanio? Jak się go pytam, czy ja też mam same nówki kupować to mi mówi, że tak. A jak mu mówię, że mam koszyk w smyku za 150 zł i ma mi dać, to mówi, że spokojnie i jest czas
i tłumaczę ile czego trzeba dla dziecka na początek, to nie rozumie ile to ma być i ile kosztuje ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Gryziu Twój TŻ to chyba w ogóle nie ma pojęcia ile dziecko kosztuje i co jest mu potrzebne Albo po prostu nie lubi Twojej mamy ![]() Cytat:
Cytat:
ale ten koleżanki pobił wszystko, ale mój brat cioteczny swojego syna też nie przewinie Cytat:
Kupujesz? ![]() Halwaya dużo zdrówka, humor może też masz zły przez to, że się urlop skończył. Pisz do nas jak tylko będziesz miała chwilkę ![]()
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha :d
Cytat:
Ach te baby... to jak duży brzuch powinnaś mieć wg niej?
|
|
#3338 |
|
Bookworm ;)
|
Dziewczyny czy są jeszcze teraz gdzieś wyprzedaże ciuszków dziecięcych? H&M, Smyk?
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
Limonka
mi babka na rejestracji powiedziała ostatnio że mam wieeelki. tak akcentujac i przyciągając te eeeed ![]() Koszmar z brzuchem nie dogodzisz ja musze wam fotke w końcu brzucha wrzucić. Co do bujaczka to ja miałam z bright stars z taką kaczuszka. Fajny byl. Teraz poluje na używke ![]() Halwaya dzięki ja właśnie głównie na zimę potrzebuje bo mam britax ale ten wózek tz się bardzo podoba. i nie wiem. Bp tanio i na gwarancji jeszcze. Moj ma 3 lata i skubany bierze wózek z sobą bo pakuje tam zabawki a do sklepu to tylko z wózkiem bo tu cytuje młodego "sklepy sa dla dziewczynek. Ja chłopczyk to będę grał w wózku bo ja tak to plakam" ehhh ![]() Bylam zdecydowana na tego bebetto ale uzywki powyżej 800zl ;/ Jezu jak dziś ciepło znów ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Janete Smyk ale to już końcówka |
|
|
|
#3340 | |
|
Bookworm ;)
|
Cytat:
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo. Zapytam jedna dziewczynę z mamusiek listopad-grudzień 2012 bo ona też miala ten sam wózek. Dam Ci jej recenzje jak odpisze.
Co do sklepu to chyba Twój syn ma rację. Moja nie wysiedxi. Chcę wyjść i sama ciuchy oglądać ))
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-08-10 o 08:49 |
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Halwaya super
) Dziękuję ci!!
|
|
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie jak wasze maluchy wgl reagował na wózki?
|
|
#3345 |
|
Raczkowanie
|
Adka tzn? Moj jak był malutki to ok jak tylko trochę od ziemi odrosl to wózek to samo zlo. Mial taki okres że na rekach ok aniolek a do wózka dałam na spacerze to krzyk ;/ s teraz to tak od roku wózek traktuje jako dodatkowa wygode. No plus to ze na dłuższe spacery to my albo przerwa albo wózek bo inaczej zadyszka.
Mniam właśnie patrze chciwie na kanapkę mleczna młodego
|
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż matka i ojciec wygodni więc może nie będzie złe Ratuje muszę wstać. . Ale pocieszenie jest takie ze ten tydzień na tylko 5 dni roboczych dla nas
|
|
#3347 |
|
Konto usunięte
|
Evcia stawiam na to drugie. I jeśliby to samo przyniosła teściowa, to by ją po rękach całował, że coś dostaliśmy. Ale ok, nie będę się z nim kłócić, nie chce pomocy to nie. Tylko później niech nie płacze, że nie dostał paczki pampersów z odzysku
bo to nie ze sklepu... A akurat ja i wy jesteśmy świadome, że pampersy to coś, czego za dużo mieć się nie da... Jak mu powiedziałam wczoraj, że dziecko to i 5 razy dziennie trzeba przebierać to stwierdził, że 2 razy wystarczy i on wszystko wie i nie musi czytać ani poradników ani żadnego forum, żeby to wiedzieć. Normalnie urodził się jako ojciec... Ale dobra, ciach temat, nie będę się wkurzać więcej...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ma chęci więc już jest dobrze ![]() Cytat:
i raczej nic nie poradzisz...Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ostatnio koleżanka mamy powiedziała, że ładnie mi już brzuszek widać, więc chociaż jedna osoba
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
Adka jak tak kojarzę to mlody wozek znienawidzil latem... czyli coś kolo 5mcy miał. Kiedyś tak się rozkrzyczal z powodu wózka ze mamusia ulegla i nioslam go a wózek pchalam druga reka... koszmar. ;/ potem ok. Ale np jak moj się urodził to mial czujnik odległości od mamy
zasnął wkladasz do łóżeczka i oczy jak piec złoty i pospane chyba z 3tyg mu zajelo przyzwyczajenie się. Ale np moj tz myślał ze dziecko to jak z reklamy wiecie kochany noworodek pamiętam ze pierwsze tygodnie było widać przerażenie jakies rozdraznienie noca glownie. Potem przeszło i mogłam na niego liczyć zawsze ![]() My matki jakos odrazu się przedstawiamy na tryb matka
|
|
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361081]Evcia stawiam na to drugie. I jeśliby to samo przyniosła teściowa, to by ją po rękach całował, że coś dostaliśmy. Ale ok, nie będę się z nim kłócić, nie chce pomocy to nie. Tylko później niech nie płacze, że nie dostał paczki pampersów z odzysku
bo to nie ze sklepu... A akurat ja i wy jesteśmy świadome, że pampersy to coś, czego za dużo mieć się nie da... Jak mu powiedziałam wczoraj, że dziecko to i 5 razy dziennie trzeba przebierać to stwierdził, że 2 razy wystarczy i on wszystko wie i nie musi czytać ani poradników ani żadnego forum, żeby to wiedzieć. Normalnie urodził się jako ojciec... Ale dobra, ciach temat, nie będę się wkurzać więcej...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mój TZ też ma czasami fazy "nie znam się, to się wypowiem" :p chyba taki urok facetów :p |
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361081]Evcia stawiam na to drugie. I jeśliby to samo przyniosła teściowa, to by ją po rękach całował, że coś dostaliśmy. Ale ok, nie będę się z nim kłócić, nie chce pomocy to nie. Tylko później niech nie płacze, że nie dostał paczki pampersów z odzysku
bo to nie ze sklepu... A akurat ja i wy jesteśmy świadome, że pampersy to coś, czego za dużo mieć się nie da... Jak mu powiedziałam wczoraj, że dziecko to i 5 razy dziennie trzeba przebierać to stwierdził, że 2 razy wystarczy i on wszystko wie i nie musi czytać ani poradników ani żadnego forum, żeby to wiedzieć. Normalnie urodził się jako ojciec... Ale dobra, ciach temat, nie będę się wkurzać więcej...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]To się zdziwi biedny ![]() Gryzelda rozmawianie z nim to trochę jak walka z wiatrakami. Żadne argumenty do niego nie trafiają. Myślę, że dopiero po porodzie się przekona o wszystkim... Oby tylko wtedy się tyłkiem nie wypiął i Ciebie z wszystkim nie zostawił.
|
#3352 |
|
Konto usunięte
|
Aniqa po porodzie to ja się wypnę tyłkiem - mama na pełny etat, ale do odpoczynku też ma prawo, więc tatuś będzie miał okazję się popisać
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
M chyba mamy świadomość, że musimy dać radę
Tak mi się wydaje...No bo jakbyśmy zakładały, że możemy liczyć na wszystkich dookoła, to po porodzie byłybyśmy z ciężkim szoku A tak, to wiemy, że nawet w kryzysowej sytuacji musimy dać z siebie wszystko- dla dziecka ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361155]Aniqa po porodzie to ja się wypnę tyłkiem - mama na pełny etat, ale do odpoczynku też ma prawo, więc tatuś będzie miał okazję się popisać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Oby tak było! Zresztą zaraz po porodzie i Waszym powrocie do domu będzie miał okazję się wykazać, bo to będzie pierwszy moment kiedy będziesz naprawdę potrzebować jego pomocy
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
bo to nie ze sklepu... A akurat ja i wy jesteśmy świadome, że pampersy to coś, czego za dużo mieć się nie da... Jak mu powiedziałam wczoraj, że dziecko to i 5 razy dziennie trzeba przebierać to stwierdził, że 2 razy wystarczy i on wszystko wie i nie musi czytać ani poradników ani żadnego forum, żeby to wiedzieć. Normalnie urodził się jako ojciec... Ale dobra, ciach temat, nie będę się wkurzać więcej...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Nie dobrze... wszystko wiedząc widzę jak mąż mojej znajomejm . Tylko że oni się staraja. Aj nawet nie chce myśleć vo bym mu do głowy natlukla. Facet prawie 30 lat i myśli że zajście w ciążę przy problemach to tylko włóż zosta i wyjmij. i na pewno w ciąży nie jesteś skoro masz okresu dostać... i dźwigać jej kazał wczoraj Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361155]Aniqa po porodzie to ja się wypnę tyłkiem - mama na pełny etat, ale do odpoczynku też ma prawo, więc tatuś będzie miał okazję się popisać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]:brawo: za podejście
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
Hm
pewnie tak. Mi mimo że nigdy nie miałam małych dzieci w rodzinie najmniejsze z jakim miałam do czynienia to4 latek nigdy nawet niemowlaka nie trzymałam na rekach to włączył mi się po porodzie tryb JA SAMA WIEM WSZYSTKO I pamiętamm ze np wkurzaly mnie rady bo czułam wewnętrznie ze moje dziecko czegoś innego potrzebuje. Zwykle mialam racje to jest instynkt. Mi ta mądra położna powiedziała tez ze matka staje sie jak sa dwie kreski, mama rodzi się z dzieckiem i jego pierwszym krzykiem a tata i ojcem trzeba się nauczyć byc taka natura.---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Adka zobaczysz dasz rade na pewno choc ja mam nadzieję ze mi teraz ten tryb się nie wlaczy hehe
|
|
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
Mój kochał wózek tyle że nie chciał być w miejscu trzeba było albo jechać albo bujać no i on wogóle usypiał w wózku przy bujaniu u nas sie dało bo mamy na sprężynach ale są wózki co się nie da za bardzo.
|
|
|
|
#3357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Twojego Tż-ta to myślę, że będzie Ci bardzo pomagał i Cię wspierał Dobrze, że ma już doświadczenie, bo uważam, że naprawdę okaże się pomocny Cytat:
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Aniqa ja nawet nie lubiłam dzieci
.w sensie nie roztkliwialy mnie niemowlaki a np dojadanie po dziecku czegoś wyplutego to odruch wymiotny... fuuu... ,)A jak mały się urodził to w szpitalu zostałam z nim sama przecież pomimo obaw musisz ubrać nakarmić utulic przewijac itd i... to po prostu przyszło samo z siebie. Ja byłam i do dziś jestem zdziwiona tym ze patrze i wiem zr mlody np będzie chory itd zanim nawet coś zacznie się dziać. Jakos wiedziałam kiedy płakał bo jesc a kiedy bo np szuka bliskości itd. to samo przychodzi naprawdę. Ja się śmieje że jak ja dalam rade to każdy serio. Bo musi istnieć instynkt skoro to wszystko po prostu nagle wiesz. Bo ja nawet do szkoły rodzenia nie chodziłam.
|
|
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to chyba faktycznie instynkt
|
|
#3360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej. ![]() haha! Mnie CODZIENNIE się śnią jakieś głupioty, ale postaci z filmów jeszcze nie było. ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że SR mi też sporo da, bo póki co to ja wiem tyle co nic. Ooooo rany! Powietrza! Straszna duchota dzisiaj u nas. Noc na szczęście była ciut lepsza, ale też bez szału.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

i obylam się bez kupowania parasolki. Dalej jest w super stanie. Moje dziecko 2,5 letnie jednak juz jest do spacerówki nieco za małe - główka zachodzi na bude
i tłumaczę ile czego trzeba dla dziecka na początek, to nie rozumie ile to ma być i ile kosztuje 
Albo po prostu nie lubi Twojej mamy 

Ale ma chęci więc już jest dobrze 
Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej.