|
|
#3781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Ja muszę zmienic w nocy to przed karmieniem to robię. W czasie karmienia zawsze usypia wiec po zawsze ja odkładam i już śpi. Moja w tych pieluchach z Aldi i nic jej się nie dzieje. Wieczorem i rano nakładam Welede changing nappy cream i jest OK. |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 7,5 h snu ciągiem.przewijanie,jedze nie i kima dalej. Dzisiaj jakby chłodniej
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny aż mi łzy poleciały jak przeczytałam jak u Was dzień wygląda...
![]() nie mam już sił. co gorsza-tż też jest coraz bardziej podłamany a jak on się załamie to będzie dla mnie tragedia
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę nie wiem co u Ciebie może być przyczyna. A może boli ją brzuszek tylko nie tak kolkowo tylko po prostu od mleka jakie jej podajesz.? |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu. Usypiała, odkładaliśmy ją-5 min. i koniec. Od nowa. I tak do 23 dzisiaj. A nie spała cały dzień.. Dostaje espumisan. Kupy robi. Bąki są ale coraz mniej i spokojniejsza jest.
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny próbujemy wszystkiego. W nosiedłku, w gondoli, tak, siak, owak. bujaczek, łóżko nasze, jej, sofa.. wszystko.
alkamor - dzisiaj jedziemy do lekarki która kiedyś mnie zdiagnozowała jak byłam mała. Może ona coś pomoże. Cos przy Tobie to i tak nie powinnam się żalić.. podziwiam Cię przy twinksach sylwusiach szukamy..U nas po kąpieli jest jeszcze bardziej wybudzona. Nie wiem czy takie dziecko po prostu czy co...
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-08-10 o 10:20 |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
masija bidulko
nie chce być la wróżka ale niektóre dzieci jak są małe tak mają a później odchodzi samo...☠☠☠☠a mój tż się dzisiaj dowiedział że jutro musi jechać na szkolenie do Łodzi. A miał mieć dzień wolny ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- masija bidulko nie chce być la wróżka ale niektóre dzieci jak są małe tak mają a później odchodzi samo...☠☠☠☠a mój tż się dzisiaj dowiedział że jutro musi jechać na szkolenie do Łodzi. A miał mieć dzień wolny |
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż mówił, że jak ciąża kiepska to dziecko spokojne miało być.. Możemy sobie te bajki między poślady włożyć ![]() Przepraszam, że tak się żalę. Wiem, że inni mają gorzej . Ale zaczynam mięć powoli baby blues
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Masija przytulam
żal się tyle ile potrzebujesz
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Masija
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystki
Melduje, ze czytam na bierząco gorzej z pisaniem - moje dziecko jest prawie nie odkladalne w nocy poki co mała śpi pięknie ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
A moja właśnie zasypia, mamy dwie drzemki w dzień,zasypia właśnie o 11 i ok 16
także jak już marudzi w tych godz to prosi żeby położyć ją spać, bo sama nie zaś nie, tzn kładę ją na boczek, pieluszka koło buzi i sama zasypia
|
|
|
|
#3795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Masija- współczuję ci bardzo... Jeśli żadna diagnoza się nie potwierdzi to pewnie po prostu masz bardzo wymagające dziecko. Pamiętam że na wątku mam z 2012 roku też były takie egzemplarze. Wyrosły z tego. Ale trwało to wiele miesięcy.. Długo dużej niż 3 miesiące.
Mój Franek to ma w zasadzie same drzemki jeszcze. Po jedzeniu chwilkę się nosimy czasem 10 minut w bujaczku 10 minut karuzelki i już chce spać. Czasem śpi godzinę a czasem cztery. Generalnie sen przeważa nadal.
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tz możesz być dumna. Do nas moja siostra przyjechała i dopiero wiem co to jest pomoc. Wczoraj były chrzciny małego. Kameralna msza na 7 osób i kościelnego o dziwo był do wieczora grzeczny. Na mszy dwa razy postękał, zaplakal jak lał go ksiądz wodą i tyle.Za to wieczorem jazda bez trzymanki ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Aika ja czasami dokarmiam po ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lena za 5 dni zacznie 4 miesiąc więc teoretycznie powinna się uspokajać ![]() ![]() Cytat:
Tyle ile pomaga jak jest w domu to jakoś się regneruję. A podziwiam go że ma siłę i nie narzeka a jeszcze wspiera i pociesza.. wczoraj mi powiedział, że wiedział, że jest mi ciężko. Ale dopiero po tym weekendzie naprawdę zrozumiał. Czyli diabełek jużź wygoniony
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. ja zauważyłam, że ona się strasznie złości jak jest do spania i głodna. Ale wtedy usnąć nie uśnie i nie zje... tylko płacz
|
|
#3801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba 3ci
Edytowane przez kaczuszka1986 Czas edycji: 2015-08-10 o 11:36 |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
A jak tak płacze, to nawet przewinąć się nie da, bo nie można go położyć, inaczej jest ryk az do bezdechu. Dobrze, że położna powiedziała, żeby dmuchać na dziecko, jak nie oddycha, bo już dobre kilka razy nie mógł wziąć oddechu. Więc nosimy lub bujam się z nim w fotelu
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Nasz mały tez. Widać, że głodny, ale prxy cycu histeria, bez cyca histeria. ja to po prostu przeczekuje. Noszę, tulę, bujam, przytulam... całe wieczory. Nic innego nie mogę zrobić. Ale w dzień dużo masaży brzuszka i regularnie sab simplex. |
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
No ale Chodziło chyba że zaczyna 4 a nie kończy
Moja w szpitalu rano miała takie 2 h że nic jej nie pasowało...a teraz od 20tej jest taki foch na wszystko |
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama ma teraz urlop więc mam trochę wytchnienia jeśli mogę mówić o wytchnieniu haha Jak usypiam Patryka widzę ze mocno śpi odkładam go a on... oczy jak 5 zl :/ Nie ma mowy żeby sam zasnął. Może z 3 razy się tak zdarzyło. Kładę go w wózku na łóżku,na wersalce i w nosidle i Daj znać co u tej lekarki my 19.08 mamy neurologa zobaczymy co powie. |
||
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
No, zaczyna 4
![]() Cytat:
Też staram się przeczekać.
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma humorki ale na szczęście odpukac aż takich przebojów nie ma...oby tak zostało
Za to jeżeli chodzi o spanie to chyba Majka wynagradza mi zarwane noce z Kubą |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Masija-moze po prostu takie dziecko, moze z tego wyrosnie.. moja dzis wstala o 8 , wesolutka, umylam ja, ubralam, nakarmilam i odlozylam do lozeczka na godzine, wlaczylam karuzele i mala sobie lezala, gugala i kopala
musialam ja przetrzymac do 10 bo healh visitor przyszla i ja badala.. mala wazy juz 5920 i ma 60,5 cm dlugosci jeszcze dostaniemy skierowanie do okulisty, bo mala ma minimalnie mniejsze lewe oczko od prawego, ale na oba oczka dobrze widzi, bo wodzi wzrokiem za zabawka i w ogole wszystko musi widziec.. przed chwila zasnela.. no i bioderka beda badane na szczepieniu,czyli 21 sierpnia..
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

nie chce być la wróżka ale niektóre dzieci jak są małe tak mają a później odchodzi samo...
żal się tyle ile potrzebujesz 
w nocy poki co mała śpi pięknie 
jejku czemu to tak szybko leci??