Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 10:04   #3361
k_asienka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Dziewczynka bardzo ciężko mi za Wami nadrobić.. zastanawiam się czy nie spasuje z tym forum, nie potrafię się wbić w dyskusję i nie ogarniam tematów....
Byłam 4 dni u rodziców, poodwiedzałam rodzinkę i nie miałam czasu czytać, takie zaległości się narobiły...
Śliczne ciuszki macie
Teraz kolejny tydzień w pracy, później tydzień urlopu (wybieramy się z mężem nad polskie morze), ciekawe jaka będzie pogoda za tydzień? Myślimy nad Kołobrzegiem/Łebą. Polecacie? Macie jakieś sprawdzone noclegi?
Zamówiłam sobie w smyku adapter do pasów bezpieczeństwa, ciekawe czy się przyda

Edytowane przez k_asienka
Czas edycji: 2015-08-10 o 10:10
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 10:08   #3362
lobofylia
Raczkowanie

Kasienka daj spokój pisz co u ciebie wiadomości jest różnie

Hm ja mam taki adapter z starej ciąży obiegowy wśród znajomych fajny jest
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 10:10   #3363
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mówicie o takim czymś, co się na tym siada i przeciąga się przez to dolny pas? Nie do każdego auta trzeba niektóre mają odpowiednio ułożony dolny pas, tak że jest na kościach biodrowych i pod brzuchem

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 10:16   #3364
k_asienka
Rozeznanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361679]Mówicie o takim czymś, co się na tym siada i przeciąga się przez to dolny pas? Nie do każdego auta trzeba niektóre mają odpowiednio ułożony dolny pas, tak że jest na kościach biodrowych i pod brzuchem

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

taki: http://www.smyk.com/besafe-adapter-d...t-niemowlaka-p
W naszym samochodzie chyba nie ma możliwości ułożenia dolnego pasa, nawet nie wiem.

Edytowane przez k_asienka
Czas edycji: 2015-08-10 o 10:17
Stary 2015-08-10, 10:17   #3365
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też mam takie myśli.
Mam nadzieję, że SR mi też sporo da, bo póki co to ja wiem tyle co nic.

Ooooo rany! Powietrza! Straszna duchota dzisiaj u nas. Noc na szczęście była ciut lepsza, ale też bez szału.
Ja nie będę chodzić do SR, więc będę liczyć na siebie. Mam nadzieję, że będę umiała sobie poradzić. U mnie w SR nie ma przydatnych tematów, więc stwierdziłam, że nie ma sensu.

Ja dziś olejny dzień się kiepsko czuję. Chyba te temperatury tak na mnie działają. Głowa boli cały czas, co jakiś czas mnie mdli... Ech ciężko wytrzymać :/

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Dziewczynka bardzo ciężko mi za Wami nadrobić.. zastanawiam się czy nie spasuje z tym forum, nie potrafię się wbić w dyskusję i nie ogarniam tematów....
Byłam 4 dni u rodziców, poodwiedzałam rodzinkę i nie miałam czasu czytać, takie zaległości się narobiły...
Śliczne ciuszki macie
Teraz kolejny tydzień w pracy, później tydzień urlopu (wybieramy się z mężem nad polskie morze), ciekawe jaka będzie pogoda za tydzień? Myślimy nad Kołobrzegiem/Łebą. Polecacie? Macie jakieś sprawdzone noclegi?
Zamówiłam sobie w smyku adapter do pasów bezpieczeństwa, ciekawe czy się przyda
Daj spokój Pisz co u Ciebie i się nie przejmuj, że nie nadążasz. Ja gdybym pracowała to też bym nie nadążała

Ja z rodzicami jeździłam do Łeby i fajnie tam było Mama moja miała jakiś kontakt jeśli chodzi o nocleg tam, ale to dawno było i nie wiem czy dalej ma

Fajnie jest w Jastrzębiej Górze, Władysławowie (ale tutaj już masa ludzi)- wieczorem fajne imprezy z karaoke, jest gdzie wyjść
Nie wiem jak w Łebie, bo z rodzicami nie chodziliśmy, bo my byłyśmy młodsze. W tamtych dwóch miastach już byłam z koleżankami, więc wieczorem spoko
Tylko, że w Łebie czyste morze, a Władysławowo i Jastrzębia Góra to już tam te małe meduzy pływają Chociaż słyszałam, że w tym roku ich nie ma, albo jest mało
Stary 2015-08-10, 10:33   #3366
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja nie będę chodzić do SR, więc będę liczyć na siebie. Mam nadzieję, że będę umiała sobie poradzić. U mnie w SR nie ma przydatnych tematów, więc stwierdziłam, że nie ma sensu.

Ja dziś olejny dzień się kiepsko czuję. Chyba te temperatury tak na mnie działają. Głowa boli cały czas, co jakiś czas mnie mdli... Ech ciężko wytrzymać :/

Daj spokój Pisz co u Ciebie i się nie przejmuj, że nie nadążasz. Ja gdybym pracowała to też bym nie nadążała

Ja z rodzicami jeździłam do Łeby i fajnie tam było Mama moja miała jakiś kontakt jeśli chodzi o nocleg tam, ale to dawno było i nie wiem czy dalej ma

Fajnie jest w Jastrzębiej Górze, Władysławowie (ale tutaj już masa ludzi)- wieczorem fajne imprezy z karaoke, jest gdzie wyjść
Nie wiem jak w Łebie, bo z rodzicami nie chodziliśmy, bo my byłyśmy młodsze. W tamtych dwóch miastach już byłam z koleżankami, więc wieczorem spoko
Tylko, że w Łebie czyste morze, a Władysławowo i Jastrzębia Góra to już tam te małe meduzy pływają Chociaż słyszałam, że w tym roku ich nie ma, albo jest mało
W Łebie są ponoć jakieś ruchome wydmy i dużo zieleni (słowiański park). A chyba sobie jakąś objazdówkę zrobimy
W Jastrzębiej Górze byłam, bardzo miło wspominam a o Władysławowie słyszałam właśnie dobre opinie
Stary 2015-08-10, 10:36   #3367
cienwiatru
Wtajemniczenie

RUDASKO planuję pracować do listopada a jak będzie to się okaże bo w poprzedniej ciąży też chciałam do końca pracować a cały 8 miesiąc przelezalam w szpitalu a potem już do porodu miałam nakaz siedzenia w domu...

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

OGOLNIE Hahaha ja dzisiaj we śnie wchodzilam przez okno do domu bo nie miałam kluczy (mieszkam na 3 piętrze )

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Jestem właśnie na badaniu glukozy faktycznie straszne ledwo to wypiłam pielęgniarka mnie pyta który tydzień ciąży ja ze 24ty no i oczywiście musiała powiedzieć ze nie widać:p
Współczuję i trzymam kciuki żeby nie było żadnych zwrotów

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 10:36   #3368
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
W Łebie są ponoć jakieś ruchome wydmy i dużo zieleni (słowiański park). A chyba sobie jakąś objazdówkę zrobimy
W Jastrzębiej Górze byłam, bardzo miło wspominam a o Władysławowie słyszałam właśnie dobre opinie
Myślę, że gdziekolwiek pojedziecie to będziecie zadowoleni i wypoczniecie Zawsze jest coś do zobaczenia
Mi się podobało w każdym z miast, które wymieniłam
Stary 2015-08-10, 10:37   #3369
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52360612] I powiedział mi, że on wie, że wcale nie trzeba aż tylu rzeczy dla dziecka, że ja siedzę całymi dniami na forum i się naczytałam głupot i takie tam... [/QUOTE]
Jakbym mojego słyszała ala:
Stary 2015-08-10, 10:43   #3370
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Ja też nie chodziłam do SR a nie miałam wogóle styczności z małymi dziećmi i jakoś dałam radę zresztą w szpitalu przy 1 dziecku to można poproić pielęgniarkę zeby pokazała jak trzymać, przebierać itp także spoko
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 10:44   #3371
k_asienka
Rozeznanie

Ani_qa, a to na pewno, ważne, że będzie się na urlopie, to już człowiek odpoczywa
Stary 2015-08-10, 10:48   #3372
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ani_qa, a to na pewno, ważne, że będzie się na urlopie, to już człowiek odpoczywa
Dokładnie!
Ja mam nadzieję, że my też pojedziemy w góry tak jak zaplanowaliśmy Chciałabym odpocząć od codzienności i spędzić trochę czasu z mężem

Katarzyna niby można, ale ja zawsze wszystko sama chcę. Oczywiście dla dobra dziecka gdybym już sobie nie radziła to bym kogoś zapytała, ale dla mnie to ostateczność
Stary 2015-08-10, 11:00   #3373
SweetViolet
Zadomowienie

Witam się w poniedziałek. Zauważyłam, że na bellybestfriend pokazuje mi, że jestem już w 6 miesiącu, a w sobotę zaczęłam 22 tydzień. To jak w końcu te miesiące się liczy?

Wyszłam sobie koło 10 na zakupy i tak fajnie było, 24 stopnie, wiaterek. Ale zanim doszłam do sklepu, to już cała mokra byłam. Eh.

A teraz jeszcze odpoczywam po zakupach i niedługo wezmę się za to: KLIK , bo w weekend zrobiłam moim mięśniom przerwę, bo czułam je dość mocno, mimo że te ćwiczenia wcześniejsze wcale trudne nie były. Ale jak przez 4 miesiące się głównie leży to nie dziwne

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:09   #3374
sylwoha
Zakorzenienie

Witam sie w 6 mcu
Moje dziecie wlasnie bulgocze w brzuchu i uff

Dzis sie tak super spalo, chlodniitko.
Ale juz skwar jest niestety

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:14   #3375
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek. Zauważyłam, że na bellybestfriend pokazuje mi, że jestem już w 6 miesiącu, a w sobotę zaczęłam 22 tydzień. To jak w końcu te miesiące się liczy?

Wyszłam sobie koło 10 na zakupy i tak fajnie było, 24 stopnie, wiaterek. Ale zanim doszłam do sklepu, to już cała mokra byłam. Eh.

A teraz jeszcze odpoczywam po zakupach i niedługo wezmę się za to: KLIK , bo w weekend zrobiłam moim mięśniom przerwę, bo czułam je dość mocno, mimo że te ćwiczenia wcześniejsze wcale trudne nie były. Ale jak przez 4 miesiące się głównie leży to nie dziwne
Ja też w piątek zaczęłam 6 miesiąc i nawet nie wiedziałam Dopiero w sobotę zauważyłam na Belly, że to już

Ja później będę musiała skoczyć szybko do miasta po pieczywo, bo rano nie dowieźli jak mąż był. A tak to się nie ruszam z domu.

Co do ćwiczeń to ja odpuszczam póki co. Wolę leżeć ze względu na moją szyjkę. Nie chcę sobie ani dziecku zaszkodzić.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie w 6 mcu

O i kolejna z nas zaczęła 6 miesiąc

Moja Mała też fika od rana w brzuszku

Wieczorem czeka mnie wizyta u teściów Teść wraca dziś z USA i musimy jechać, bo teściowa zaprosiła. Chyba się zabiję
Stary 2015-08-10, 11:18   #3376
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie w 6 mcu

Widzisz, nie było czym się stresować Moje chyba nie lubi gorącą tak jak mama bo jak wczoraj leżałam koło wentylatora to zaczęło dokazywać. Wczoraj upolowaliśmy ten wentylator w trzecim sklepie z kolei bo w dwóch poprzednich już się sprzedały. Wzięliśmy z ekspozycji przedostatni z tańszych bo drogie jeszcze były. Dla mnie jest wystarczający no i prądu nie żre dużo bo ma tylko 60W. Mi niewiele do szczęścia potrzeba
Stary 2015-08-10, 11:20   #3377
Fionka_31
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, witam się z pracy
nie jest tak zle, po takiej przerwie myślałam, że będzie gorzej
całe szczęście sama sobie narzucam tempo i zadania więc luz, klimatyzuje się heheh

niestety nie udało się odzyskać plików z mojego kompa, także 4 lata pracy szlag trafil
nigdy nie otwierajcie załączników od przewoźników, NIGDY!
tak to jest jak się zostawi komputer w nieodpowiednich rękach

noc miałam straszną, ciasno, duszno, miałam ochotę pozbyć się tż z łóżka
stopy mnie paliły mimo, że wcale nie były ciepłe, więc po północy poszłam do łazienki i siedziałam z nimi w lodowatej wodzie, na trochę pomogło
na siku standard chyba z 4 razy wstawałam.
nie wiem czemu mi było tak ciężko, noc nie należała do najcieplejszych więc powinno być normalnie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:27   #3378
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
całe szczęście sama sobie narzucam tempo i zadania więc luz, klimatyzuje się heheh

niestety nie udało się odzyskać plików z mojego kompa, także 4 lata pracy szlag trafil

stopy mnie paliły mimo, że wcale nie były ciepłe, więc po północy poszłam do łazienki i siedziałam z nimi w lodowatej wodzie, na trochę pomogło
nie wiem czemu mi było tak ciężko, noc nie należała do najcieplejszych więc powinno być normalnie
Fionka, a Ty nie pisałaś przypadkiem, że pracujesz w dziekanacie? Czy coś mi się pomieszało?
Stary 2015-08-10, 11:31   #3379
cienwiatru
Wtajemniczenie

Fionka_31 wirusa ci jakiegoś wrzucili? Współczuję ciężkiej nocy, ja też długo zasnąć nie mogłam... czekam na te burze które tak zapowiadają. Miałam wyskoczyć do ciuchlandu w między czasie, ale nie dość że znowu upał, to jeszcze jak na złość mam dzisiaj dużo pracy w pracy chociaż zazwyczaj w poniedziałki się obijam

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:36   #3380
dolinka881
Zadomowienie

Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:39   #3381
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Współczuję ciężkiej nocy :/

Ja na szczęście w nocy nawet dość dobrze spałam. Wstawałam też, ale źle nie było.
Za to w dzień znów źle się czuję...

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Fionka_31 wirusa ci jakiegoś wrzucili? Współczuję ciężkiej nocy, ja też długo zasnąć nie mogłam... czekam na te burze które tak zapowiadają. Miałam wyskoczyć do ciuchlandu w między czasie, ale nie dość że znowu upał, to jeszcze jak na złość mam dzisiaj dużo pracy w pracy chociaż zazwyczaj w poniedziałki się obijam
U nas wczoraj lało może pół godziny. Temperatura w momencie spadła do 22 stopni, a jak przestało padać to równie szybko znów wzrosła do prawie 30
I było jeszcze gorzej, bo wszystko parować zaczęło
Stary 2015-08-10, 11:39   #3382
Fionka_31
Zakorzenienie

Łeba jest piękna. Tzn rezerwat przyrody, wystając wrak blisko brzegu, muzeum wyrzutni jak ktos lubi no i Te ruchome wydmy robią wrażenie.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:40   #3383
acapella
Zadomowienie

Cześć
Ja już nad w Gdańsku, dobrze się wczoraj jechało, ale jak wysiadłam po tylu godzinach moja rwa odezwała się ze zdwojoną siłą
Ledwo szłam a jeszcze taaaaaaki tłum na jarmarku, nie mogłam się przebić. Masakra, ale wieje wiatr
Mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić, TŻta nie było a ja chodziłam po Krakowie i szukałam szpitala i nie mogłam nic znaleźć i się zgubiłam i mówiłam sobie: przecież miałaś się poruszać z mapą, sama jesteś sobie winna
Co do Władysławowa to nie polecam, chyba, że ktoś lubi i umie odpoczywać w niewyobrażalnym tłumie ludzi...
Fionka, współczuję...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:42   #3384
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
Dolinka ja nie pomogę, bo ja mam cały czas napięte podbrzusze. Ale jeśli Cię to niepokoi to lepiej zapytaj gina I jeśli szyjki sam z siebie nie sprawdza to poproś o to

Mnie w sobotę po całym dniu chodzenia to wszystko bolało.
Na zakupach bolał krzyż i pośladki tak jakbym zakwasy miała. Pod wieczór stopy odpadały. A w sklepach ze schodami to ledwo wchodziłam Normalnie jak stara baba
Ale przede mną po schodach szła dziewczyna już z dużym brzuszkiem i też ledwo po schodach weszła... Nawet nas przepuszczała bo w połowie musiała odpocząć.
Stary 2015-08-10, 11:44   #3385
ijaa
Zakorzenienie

Ja również Władysławowa nie polecam. Jeździłam tam jako dziecko/nastolatka i wspominam miło. A teraz byliśmy i maaaaaaasakra! Tabuny ludzi, miesteczko bardzooooo się rozrosło. Moja noga tam nie postanie przez następne 10 lat conajmniej.

Jastrzębia Góra fajna - mogę tam jeszcze kiedyś wpaść, ale.. nie w ciąży. Nie wiem czy wiecie, ale tam by dość do plaży trzeba pokonać niezłą skarpę - zejście/wejście jest strone, albo po schodach. My byliśmy na kilka dni w czerwcu, wiec w młodej ciąży, a już sapałam. Nie wyobrażam sobie z brzuchem tam łazić.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:45   #3386
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Cześć
Ja już nad w Gdańsku, dobrze się wczoraj jechało, ale jak wysiadłam po tylu godzinach moja rwa odezwała się ze zdwojoną siłą
Ledwo szłam a jeszcze taaaaaaki tłum na jarmarku, nie mogłam się przebić. Masakra, ale wieje wiatr
Mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić, TŻta nie było a ja chodziłam po Krakowie i szukałam szpitala i nie mogłam nic znaleźć i się zgubiłam i mówiłam sobie: przecież miałaś się poruszać z mapą, sama jesteś sobie winna
Co do Władysławowa to nie polecam, chyba, że ktoś lubi i umie odpoczywać w niewyobrażalnym tłumie ludzi...
Fionka, współczuję...
Fajnie, że dotarliście bezpiecznie
Zazdroszczę wiatru

Ej widzę, że jeszcze nie było tutaj normalnego snu o porodzie Sama mam głupie sny

Jeśli chodzi o Władysławowo to zgadzam się, że tam są tłumy
Stary 2015-08-10, 11:47   #3387
ogolnie
Zakorzenienie

U mnie też dziś się coś wierci w brzuchu, ale nadal nie mam pewności czy to kupa się ściga w jelitach czy dzieć pozdrawia

Tak w ogóle chciałam zapytać jakich wkładek higienicznych używacie? Ja mam od kilku miesięcy duży problem, bo żadne mi nie odpowiadają... Albo słabo kleją, albo za małe, albo za duże...Wszystkie Carefree odpadają, bo mnie uczulają. Próbowałam juz zwykłych belli, zwykłych z biedronki, ultra cienkich z biedronki, alwaysy i naturella
Poza tym mam większosc gaci z włokna bambusowego i to cholerstwo nic nie trzyma!!! a dupa sie poci. chyba pojade w tygodniu wymienic na bawełniane, bo oszaleje
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:47   #3388
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja we Władysławowie byłam chyba 8 lat temu
I w Jastrzębiej Górze też wtedy
Stary 2015-08-10, 11:48   #3389
acapella
Zadomowienie

ijaa, no Ty możesz sobie postanawiać, że już tam nie pojedziesz a ja będę musiała tam zawitać jeszcze jakoś w tym tygodniu, to moje rodzinne miasto
Normalnie to staram się tam nie pojawiać w sezonie, ale nie wiem, kiedy następnym razem przyjadę na północ, więc wypada mamę odwiedzić
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:48   #3390
ogolnie
Zakorzenienie

Odnosnie snów to dzis miałąm tyle, ze o Jezu.
Miedzy innymi, ze pojechałam na usg do jakiejs młodej lekarki i ona miała tak zaawansowany sprzet, że zrobiła mi fotke dziecka, ale wiecie taka normalna a dziecie mialo oczy otwarte, niebieskie kiedy dziec w ogole powieki ma w brzuchu zamkniete a kolor tęczówki kształtuje sie później po urodzeniu...masakra.
i powiedziała mi, ze bedzie dziewczynka takze zobaczymy czy sie sprawdzi (czuje ze tak )
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości