|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Dziewczynka bardzo ciężko mi za Wami nadrobić.. zastanawiam się czy nie spasuje z tym forum, nie potrafię się wbić w dyskusję i nie ogarniam tematów....
Byłam 4 dni u rodziców, poodwiedzałam rodzinkę i nie miałam czasu czytać, takie zaległości się narobiły... Śliczne ciuszki macie Teraz kolejny tydzień w pracy, później tydzień urlopu (wybieramy się z mężem nad polskie morze), ciekawe jaka będzie pogoda za tydzień? Myślimy nad Kołobrzegiem/Łebą. Polecacie? Macie jakieś sprawdzone noclegi? Zamówiłam sobie w smyku adapter do pasów bezpieczeństwa, ciekawe czy się przyda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg2cf0bkoc.png Edytowane przez k_asienka Czas edycji: 2015-08-10 o 10:10 |
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Kasienka daj spokój
pisz co u ciebie wiadomości jest różnie ![]() Hm ja mam taki adapter z starej ciąży obiegowy wśród znajomych fajny jest
|
|
|
|
#3363 |
|
Konto usunięte
|
Mówicie o takim czymś, co się na tym siada i przeciąga się przez to dolny pas? Nie do każdego auta trzeba
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361679]Mówicie o takim czymś, co się na tym siada i przeciąga się przez to dolny pas? Nie do każdego auta trzeba
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] taki: http://www.smyk.com/besafe-adapter-d...t-niemowlaka-p W naszym samochodzie chyba nie ma możliwości ułożenia dolnego pasa, nawet nie wiem.
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg2cf0bkoc.png Edytowane przez k_asienka Czas edycji: 2015-08-10 o 10:17 |
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś olejny dzień się kiepsko czuję. Chyba te temperatury tak na mnie działają. Głowa boli cały czas, co jakiś czas mnie mdli... Ech ciężko wytrzymać :/ Cytat:
Pisz co u Ciebie i się nie przejmuj, że nie nadążasz. Ja gdybym pracowała to też bym nie nadążała Ja z rodzicami jeździłam do Łeby i fajnie tam było Mama moja miała jakiś kontakt jeśli chodzi o nocleg tam, ale to dawno było i nie wiem czy dalej ma ![]() Fajnie jest w Jastrzębiej Górze, Władysławowie (ale tutaj już masa ludzi)- wieczorem fajne imprezy z karaoke, jest gdzie wyjść ![]() Nie wiem jak w Łebie, bo z rodzicami nie chodziliśmy, bo my byłyśmy młodsze. W tamtych dwóch miastach już byłam z koleżankami, więc wieczorem spoko ![]() Tylko, że w Łebie czyste morze, a Władysławowo i Jastrzębia Góra to już tam te małe meduzy pływają Chociaż słyszałam, że w tym roku ich nie ma, albo jest mało
|
|
#3366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W Jastrzębiej Górze byłam, bardzo miło wspominam a o Władysławowie słyszałam właśnie dobre opinie
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
RUDASKO planuję pracować do listopada a jak będzie to się okaże bo w poprzedniej ciąży też chciałam do końca pracować a cały 8 miesiąc przelezalam w szpitalu a potem już do porodu miałam nakaz siedzenia w domu...
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- OGOLNIE Hahaha ja dzisiaj we śnie wchodzilam przez okno do domu bo nie miałam kluczy (mieszkam na 3 piętrze )---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest coś do zobaczenia ![]() Mi się podobało w każdym z miast, które wymieniłam
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52360612] I powiedział mi, że on wie, że wcale nie trzeba aż tylu rzeczy dla dziecka, że ja siedzę całymi dniami na forum i się naczytałam głupot i takie tam... [/QUOTE]
Jakbym mojego słyszała ala:
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie chodziłam do SR a nie miałam wogóle styczności z małymi dziećmi i jakoś dałam radę zresztą w szpitalu przy 1 dziecku to można poproić pielęgniarkę zeby pokazała jak trzymać, przebierać itp także spoko
|
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
Ani_qa, a to na pewno, ważne, że będzie się na urlopie, to już człowiek odpoczywa
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że my też pojedziemy w góry tak jak zaplanowaliśmy Chciałabym odpocząć od codzienności i spędzić trochę czasu z mężem ![]() Katarzyna niby można, ale ja zawsze wszystko sama chcę. Oczywiście dla dobra dziecka gdybym już sobie nie radziła to bym kogoś zapytała, ale dla mnie to ostateczność
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek. Zauważyłam, że na bellybestfriend pokazuje mi, że jestem już w 6 miesiącu, a w sobotę zaczęłam 22 tydzień. To jak w końcu te miesiące się liczy?
![]() Wyszłam sobie koło 10 na zakupy i tak fajnie było, 24 stopnie, wiaterek. Ale zanim doszłam do sklepu, to już cała mokra byłam. Eh. A teraz jeszcze odpoczywam po zakupach i niedługo wezmę się za to: KLIK , bo w weekend zrobiłam moim mięśniom przerwę, bo czułam je dość mocno, mimo że te ćwiczenia wcześniejsze wcale trudne nie były. Ale jak przez 4 miesiące się głównie leży to nie dziwne
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 6 mcu
![]() Moje dziecie wlasnie bulgocze w brzuchu i uff ![]() Dzis sie tak super spalo, chlodniitko. Ale juz skwar jest niestety ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero w sobotę zauważyłam na Belly, że to już ![]() Ja później będę musiała skoczyć szybko do miasta po pieczywo, bo rano nie dowieźli jak mąż był. A tak to się nie ruszam z domu. Co do ćwiczeń to ja odpuszczam póki co. Wolę leżeć ze względu na moją szyjkę. Nie chcę sobie ani dziecku zaszkodzić. Cytat:
![]() Moja Mała też fika od rana w brzuszku ![]() Wieczorem czeka mnie wizyta u teściów Teść wraca dziś z USA i musimy jechać, bo teściowa zaprosiła. Chyba się zabiję
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, witam się z pracy
nie jest tak zle, po takiej przerwie myślałam, że będzie gorzej całe szczęście sama sobie narzucam tempo i zadania więc luz, klimatyzuje się heheh niestety nie udało się odzyskać plików z mojego kompa, także 4 lata pracy szlag trafil nigdy nie otwierajcie załączników od przewoźników, NIGDY! tak to jest jak się zostawi komputer w nieodpowiednich rękach noc miałam straszną, ciasno, duszno, miałam ochotę pozbyć się tż z łóżka ![]() stopy mnie paliły mimo, że wcale nie były ciepłe, więc po północy poszłam do łazienki i siedziałam z nimi w lodowatej wodzie, na trochę pomogło na siku standard chyba z 4 razy wstawałam. nie wiem czemu mi było tak ciężko, noc nie należała do najcieplejszych więc powinno być normalnie
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka_31 wirusa ci jakiegoś wrzucili? Współczuję ciężkiej nocy, ja też długo zasnąć nie mogłam... czekam na te burze które tak zapowiadają. Miałam wyskoczyć do ciuchlandu w między czasie, ale nie dość że znowu upał, to jeszcze jak na złość mam dzisiaj dużo pracy w pracy
chociaż zazwyczaj w poniedziałki się obijam
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
|
|
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście w nocy nawet dość dobrze spałam. Wstawałam też, ale źle nie było. Za to w dzień znów źle się czuję... Cytat:
![]() I było jeszcze gorzej, bo wszystko parować zaczęło
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Łeba jest piękna. Tzn rezerwat przyrody, wystając wrak blisko brzegu, muzeum wyrzutni jak ktos lubi no i Te ruchome wydmy robią wrażenie.
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja już nad w Gdańsku, dobrze się wczoraj jechało, ale jak wysiadłam po tylu godzinach moja rwa odezwała się ze zdwojoną siłą Ledwo szłam a jeszcze taaaaaaki tłum na jarmarku, nie mogłam się przebić. Masakra, ale wieje wiatr Mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić, TŻta nie było a ja chodziłam po Krakowie i szukałam szpitala i nie mogłam nic znaleźć i się zgubiłam i mówiłam sobie: przecież miałaś się poruszać z mapą, sama jesteś sobie winna ![]() Co do Władysławowa to nie polecam, chyba, że ktoś lubi i umie odpoczywać w niewyobrażalnym tłumie ludzi... Fionka, współczuję... |
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w sobotę po całym dniu chodzenia to wszystko bolało. Na zakupach bolał krzyż i pośladki tak jakbym zakwasy miała. Pod wieczór stopy odpadały. A w sklepach ze schodami to ledwo wchodziłam Normalnie jak stara baba ![]() Ale przede mną po schodach szła dziewczyna już z dużym brzuszkiem i też ledwo po schodach weszła... Nawet nas przepuszczała bo w połowie musiała odpocząć.
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również Władysławowa nie polecam. Jeździłam tam jako dziecko/nastolatka i wspominam miło. A teraz byliśmy i maaaaaaasakra! Tabuny ludzi, miesteczko bardzooooo się rozrosło. Moja noga tam nie postanie przez następne 10 lat conajmniej.
Jastrzębia Góra fajna - mogę tam jeszcze kiedyś wpaść, ale.. nie w ciąży. Nie wiem czy wiecie, ale tam by dość do plaży trzeba pokonać niezłą skarpę - zejście/wejście jest strone, albo po schodach. My byliśmy na kilka dni w czerwcu, wiec w młodej ciąży, a już sapałam. Nie wyobrażam sobie z brzuchem tam łazić.
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wiatru ![]() Ej widzę, że jeszcze nie było tutaj normalnego snu o porodzie Sama mam głupie sny ![]() Jeśli chodzi o Władysławowo to zgadzam się, że tam są tłumy
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też dziś się coś wierci w brzuchu, ale nadal nie mam pewności czy to kupa się ściga w jelitach czy dzieć pozdrawia
![]() Tak w ogóle chciałam zapytać jakich wkładek higienicznych używacie? Ja mam od kilku miesięcy duży problem, bo żadne mi nie odpowiadają... Albo słabo kleją, albo za małe, albo za duże...Wszystkie Carefree odpadają, bo mnie uczulają. Próbowałam juz zwykłych belli, zwykłych z biedronki, ultra cienkich z biedronki, alwaysy i naturella ![]() Poza tym mam większosc gaci z włokna bambusowego i to cholerstwo nic nie trzyma!!! a dupa sie poci. chyba pojade w tygodniu wymienic na bawełniane, bo oszaleje
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
ijaa, no Ty możesz sobie postanawiać, że już tam nie pojedziesz a ja będę musiała tam zawitać jeszcze jakoś w tym tygodniu, to moje rodzinne miasto
Normalnie to staram się tam nie pojawiać w sezonie, ale nie wiem, kiedy następnym razem przyjadę na północ, więc wypada mamę odwiedzić
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie snów to dzis miałąm tyle, ze o Jezu.
Miedzy innymi, ze pojechałam na usg do jakiejs młodej lekarki i ona miała tak zaawansowany sprzet, że zrobiła mi fotke dziecka, ale wiecie taka normalna a dziecie mialo oczy otwarte, niebieskie kiedy dziec w ogole powieki ma w brzuchu zamkniete a kolor tęczówki kształtuje sie później po urodzeniu...masakra. i powiedziała mi, ze bedzie dziewczynka takze zobaczymy czy sie sprawdzi (czuje ze tak )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

pisz co u ciebie wiadomości jest różnie

Straszna duchota dzisiaj u nas. Noc na szczęście była ciut lepsza, ale też bez szału.
Chociaż słyszałam, że w tym roku ich nie ma, albo jest mało
ja dzisiaj we śnie wchodzilam przez okno do domu bo nie miałam kluczy (mieszkam na 3 piętrze
)

ala:

chociaż zazwyczaj w poniedziałki się obijam
kiedy dziec w ogole powieki ma w brzuchu zamkniete a kolor tęczówki kształtuje sie później po urodzeniu...masakra.