Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 11:51   #3391
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Ogolnie ja mam z któregoś usg takie właśnie normalne zdjecia oczywiście czarno-biale, ale normalne, jak wywołane

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:51   #3392
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
ijaa, no Ty możesz sobie postanawiać, że już tam nie pojedziesz a ja będę musiała tam zawitać jeszcze jakoś w tym tygodniu, to moje rodzinne miasto
Normalnie to staram się tam nie pojawiać w sezonie, ale nie wiem, kiedy następnym razem przyjadę na północ, więc wypada mamę odwiedzić
Wiesz co innego jechać na trochę po coś, załatwić cos, odwiedzić kogoś, a co innego wybrać się na urlop kiedy chcesz odpocząć, zrelaksować się, a wyjazd kręci się wokół przedzierania się przez tłum i modlenia o miejsce w knajpie, żeby zjeść o normalnej godzinie obiad.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:51   #3393
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
U mnie też dziś się coś wierci w brzuchu, ale nadal nie mam pewności czy to kupa się ściga w jelitach czy dzieć pozdrawia

Tak w ogóle chciałam zapytać jakich wkładek higienicznych używacie? Ja mam od kilku miesięcy duży problem, bo żadne mi nie odpowiadają... Albo słabo kleją, albo za małe, albo za duże...Wszystkie Carefree odpadają, bo mnie uczulają. Próbowałam juz zwykłych belli, zwykłych z biedronki, ultra cienkich z biedronki, alwaysy i naturella
Poza tym mam większosc gaci z włokna bambusowego i to cholerstwo nic nie trzyma!!! a dupa sie poci. chyba pojade w tygodniu wymienic na bawełniane, bo oszaleje
Ja używam Naturellę Klej najlepiej trzyma, ale ja używam tych w załączniku. One się najlepiej trzymają, bo inne Naturelle mi się zawsze na brzegach odklejały
No i może to być też wina majtek, że żadne się nie kleję, bo miałam chyba kiedyś kilka par, od których każde się odklejały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9200000005194809.jpg (38,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2015-08-10, 11:55   #3394
ogolnie
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52363108]Ogolnie ja mam z któregoś usg takie właśnie normalne zdjecia oczywiście czarno-biale, ale normalne, jak wywołane

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Normalne, w sensie że widziałam twarz dziecka jak np. twarz juz po urodzeniu
I najlepsze jest to, że na ciałku widać było ten meszek, lanugo Masaaakraaaa

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja używam Naturellę Klej najlepiej trzyma, ale ja używam tych w załączniku. One się najlepiej trzymają, bo inne Naturelle mi się zawsze na brzegach odklejały
No i może to być też wina majtek, że żadne się nie kleję, bo miałam chyba kiedyś kilka par, od których każde się odklejały
No mi się chyba od dwóch par nie odklejają, ale powoli zaczynają mnie uciskać więc ich nie noszę. Kupiłam niedawno kilka z tego bambusa - jak dla mnie ściema i pomyłka jakich mało
Kupię te co używasz, może faktycznie nie będą mi się odklejac.

Tak w ogole w te upały to wciaz mi sie wkładka "roluje" :./
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:55   #3395
rudaska
Zakorzenienie

LOBO dzięki za pocieszający wpis, bo ja mam podobnie jak ty inne dziewczyny "nielubiące" dzieci i bez podejścia. Mi jakoś na razie strach minął i tłumaczę sobie że najważniejsze są chęci i jakoś to będzie.

IJAA dzięki, dziś od rana już lepiej, odganiam złe myśli.

CIENWIATRU ja myślałam żeby pracować do połowy albo do konca września, jakoś mi brak motywacji bo już do pracy nie wracam a z drugiej strony nie chcę się zasiedzieć w domu :/

FIONKA współczuję akcji z kompem

DOLINKA ja tak mam czasem, że muszę zwolnić albo usiąść. Ale lekarz mnie badał, było ok i mówi że tak czasem bywa. Teraz już coraz rzadziej mnie tak łapie
Stary 2015-08-10, 11:58   #3396
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Odnosnie snów to dzis miałąm tyle, ze o Jezu.
Miedzy innymi, ze pojechałam na usg do jakiejs młodej lekarki i ona miała tak zaawansowany sprzet, że zrobiła mi fotke dziecka, ale wiecie taka normalna a dziecie mialo oczy otwarte, niebieskie kiedy dziec w ogole powieki ma w brzuchu zamkniete a kolor tęczówki kształtuje sie później po urodzeniu...masakra.
i powiedziała mi, ze bedzie dziewczynka takze zobaczymy czy sie sprawdzi (czuje ze tak )

Ja też mam zazwyczaj kilka snów jednej nocy

Ja miałam większość snów na dziewczynkę. Na początku miałam chyba 2 na chłopca

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Wiesz co innego jechać na trochę po coś, załatwić cos, odwiedzić kogoś, a co innego wybrać się na urlop kiedy chcesz odpocząć, zrelaksować się, a wyjazd kręci się wokół przedzierania się przez tłum i modlenia o miejsce w knajpie, żeby zjeść o normalnej godzinie obiad.
To tak jak w Zakopanem na Krupówkach zjeść obiad w porze obiadowej - cud. Mam na myśli lokale w których nie płaci się 80 zł za obiad

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
No mi się chyba od dwóch par nie odklejają, ale powoli zaczynają mnie uciskać więc ich nie noszę. Kupiłam niedawno kilka z tego bambusa - jak dla mnie ściema i pomyłka jakich mało
Kupię te co używasz, może faktycznie nie będą mi się odklejac.

Tak w ogole w te upały to wciaz mi sie wkładka "roluje" :./
W takie upały chyba ciężko, żeby czasem z wkładką się coś nie stało, ale ja też już masę wkładek wypróbowałam i te jednak są najlepsze dla mnie.
Mam nadzieję, że nigdy ich nie wycofają
Stary 2015-08-10, 12:01   #3397
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Dolinka ja nie pomogę, bo ja mam cały czas napięte podbrzusze. Ale jeśli Cię to niepokoi to lepiej zapytaj gina I jeśli szyjki sam z siebie nie sprawdza to poproś o to
A jak wygląda takie badanie? Mi robi usg i na chwile sadza na fotelu, wsadza wziernik, zerknie i po badaniu. Ona mi w sumie nic nie mówi na tym.. wychodzę z założenia, że milczenie oznacza, że wszystko ok...

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
DOLINKA ja tak mam czasem, że muszę zwolnić albo usiąść. Ale lekarz mnie badał, było ok i mówi że tak czasem bywa. Teraz już coraz rzadziej mnie tak łapie
No też muszę się skonsultować, bo mnie to niepokoi.. wizyta dopiero za 2 tygodnie.. a w necie wolę nie czytać. .
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:05   #3398
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A jak wygląda takie badanie? Mi robi usg i na chwile sadza na fotelu, wsadza wziernik, zerknie i po badaniu. Ona mi w sumie nic nie mówi na tym.. wychodzę z założenia, że milczenie oznacza, że wszystko ok...

No też muszę się skonsultować, bo mnie to niepokoi.. wizyta dopiero za 2 tygodnie.. a w necie wolę nie czytać. .
Czy szyjka zamknięta, twarda, miękka itp. to sprawdzić może 'ręcznie'. Ale długość szyjki, to czy się nie skraca to na USG dopochwowym
Moja na początku albo nie sprawdzała, albo sprawdzała, a wszystko było ok i nic nie mówiła. Bo USG dopochwowe miałam robione.
A ostatnio to już obowiązkowo mierzyła szyjkę i ją oglądała na USG przez te twardnienia.
Stary 2015-08-10, 12:06   #3399
Konto usunięte

Ja na każdej wizycie mam badanie wziernikiem, ręczne i usg dopochwowe. I normalne też, żeby zobaczyć synusia

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:10   #3400
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
Ja mam nieraz takie głupie uczucie jakbym czuła, że "ciąży" mi coś w brzuchu, np. dziś rano. Wtedy też siadam. Pytałam gina, mówił, że to objaw normalny. Poza tym z tego co mi nagadał to jako pierworódki często nadinterpretujemy jakieś dolegliwości, które są naturalnym objawem.

Mnie bada najpierw na fotelu wziernikiem, potem ręcznie, potem usg przezpochwowym sprawdza szyjkę i jajniki, a potem usg położnicze
Stary 2015-08-10, 12:13   #3401
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52363347]Ja na każdej wizycie mam badanie wziernikiem, ręczne i usg dopochwowe. I normalne też, żeby zobaczyć synusia

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]I tak powinno być zawsze
W przychodni mnie zawsze bada na fotelu normalnie. A prywatnie już przez USG wszystko sprawdza, bo w przychodni USG nie mają.

Dziewczyny spodziewające się chłopców- mega koszule
http://allegro.pl/body-koszula-koszu...455445741.html
Stary 2015-08-10, 12:15   #3402
ogolnie
Zakorzenienie

Ale stres przeżyłam właśnie...Odebrałam telefon z kliniki gdzie jadę na prenatalne za tydzień...Już myślałam, że chcą odwołać i serce mi stanęło, ale facet chciał tylko zapytać który to tydzień będzie

Dodałam nową "dyskusję" w klubie i zdjęcie obiecane I dodam moje aktualne, bo tamto staree..

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2015-08-10 o 12:18
Stary 2015-08-10, 12:18   #3403
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale stres przeżyłam właśnie...Odebrałam telefon z kliniki gdzie jadę na prenatalne za tydzień...Już myślałam, że chcą odwołać i serce mi stanęło, ale facet chciał tylko zapytać który to tydzień będzie
Pewnie pomyślałabym o tym samym!
Stary 2015-08-10, 12:23   #3404
benita84
Zadomowienie

witam jakoś przez tą podróż i upały znów mam sporo zaległości na forum bo brakło czasu albo kondycji żeby być na bieżąco :/ widziałam sporo zdjęć ślicznych ubranek cudne są te rzeczy dla maluszków! za każdym razem jak widzę Wasze zakupy to odpalam smyka albo coś w tym stylu i szperam tylko kompletnie nie pamiętam co mi zostało po synku i czekam z tymi zakupami aż w końcu dotrę to tych pudeł

Cytat:
Na oglądanie wózków jak zaplanowaliśmy tak się wybraliśmy
I nawet nie sądziłam, że tak się stanie, ale jesteśmy zdecydowani. Czekamy na telefon w poniedziałek o dostępności i czasie oczekiwania i zamawiamy razem z fotelikiem. Tanio nie wyjdzie, ale zrobił na nas najlepsze wrażenie. Zdecydowaliśmy się na Tako Extreme + fotelik Maxi Cosi Cabriofix. (dołączam zdjęcie wózka w kolorze który wybieramy- bez parasolki).
Jakby tego było mało to kupiliśmy łóżeczko! Tego też nie było w planach i ledwo zmieściliśmy do auta, bo jechało nas 5 osób...
wózek prezentuje się super! chociaż to akurat nie moje kolory i łóżeczko też bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane ale dzisiaj pospalam U nas chłodniej i bosko wieje więc mam oddech od tych upałów Wczoraj pół dnia moczylismy nogi u moich rodziców w basenie i dało się znieść te 38 stopni; ) Nadal myślimy nad imionami i mój nowy typ (już od jakiegoś czasu się zastanawiam nad tym imieniem ) to Ignacy albo Jan. Mąż jakoś nic nie powiedział więc może te kilka miesięcy pochodzę z Ignasiem w brzuchu to się przyzwyczai
Ignacy bardzo ładne imię u nas też jest wysoko na liście

Cytat:
I muszę się was poradzić...nie wiemy czy kupić mieszkanie czy działkę pod zabudowę... kto poradzi ?
mi się marzy domek mieszkam od jakiegoś czasu w bloku i widzę że to nie dla mnie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52354838]

Zapraszam na obiad
[/QUOTE]
mniam mniam ale mi smaka robiłaś tymi plackami...

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
super ubranka pokupowałyście . Jak porobię foty to też powrzucam ale to trochę zajmie. A takto już po USG i wszystko z dzidzią dobrze i wogóle cała i zdrowa wg pomiarów wszystko super . A płeć no cytuje"duże prawdopodobieństwo, że dziewczynka ale głowy nie daję" bo dzidzia coś nie chciała się ujawnić ale przez chwilę lekarz tam zajrzał mówił żeby za miesiąc lub 2 przyjść to jeszcze zobaczymy. Acha i po drodze udało nam się okazyjnie kupić fajny leżaczek 3w1 używany ale zadbany i spoko cena
gratulacje udanej wizyty no i nie wiem czy już można gratulować córeczki czy czekamy jeszcze na potwierdzenie pokaż leżaczek
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:25   #3405
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, też tak macie, że podczas chodzenia boli Was podbrzusze i musicie na chwile usiąść albo ukucnac? Ja mam jakąś masakrę... zaszłam do h&m i po przejściu sklepu musiałam posiedziec trochę w przymierzalni.. Masakra.. muszę zapytać gina czy wszystko w porządku, bo nie podoba mi się to... przecież nie pokonałam maratonu..
Ja tak mam, już na krótkich odcinkach. A jak chodzę więcej, to cały brzuch czuję. Taka chyba ciążowa uroda.

Poćwiczyłam, zajadam się jabłkiem i marchewkami, a Dzieć mi skacze w brzuchu

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:27   #3406
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
witam jakoś przez tą podróż i upały znów mam sporo zaległości na forum bo brakło czasu albo kondycji żeby być na bieżąco :/ widziałam sporo zdjęć ślicznych ubranek cudne są te rzeczy dla maluszków! za każdym razem jak widzę Wasze zakupy to odpalam smyka albo coś w tym stylu i szperam tylko kompletnie nie pamiętam co mi zostało po synku i czekam z tymi zakupami aż w końcu dotrę to tych pudeł

wózek prezentuje się super! chociaż to akurat nie moje kolory i łóżeczko też bardzo mi się podoba
Dziękuje

Ja pewnie też za jakiś czas udam się do mamy przepatrzeć co tam dla mnie ma Ale czekam na szafę na koniec sierpnia, bo już nie mam gdzie układać ubranek
Mimo to i tak kupuję
Stary 2015-08-10, 12:34   #3407
Konto usunięte

Paczka z f&f - chciałam trochę takich zwykłych rzeczy kupić, żeby nie był cały czas kolorowy i będzie białe body i np. ogrodniczki do tego

I rzeczy od mojej mamy - patrzę na nie i widać, że nie były używane, więc nówki, ale "nie mają metek"

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
Stary 2015-08-10, 12:38   #3408
sylwoha
Zakorzenienie

Cytat:

Haha mialam o to samo spytac.

Ja no jak sie zerwe z lozla szybko to az mnie zwija albo jak leze na lewym boku czasem.
Tak jakby ciaZy mi na linii majtek.

Co do morza- ja polecan debki. Piekna plaza, mc nie taka duza, fajnie i milo.
Ale znalezc w takie upalyy nocelg sensny (czyli dla mnie lazienka wlasna, plus sniadanie) graniczy z cudem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:41   #3409
rudaska
Zakorzenienie

Gryzelda fajny pomysł z tym białym. Ja mam jak na razie jeden biały pajac
Stary 2015-08-10, 12:45   #3410
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Aniqa ja nawet nie lubiłam dzieci .w sensie nie roztkliwialy mnie niemowlaki a np dojadanie po dziecku czegoś wyplutego to odruch wymiotny... fuuu... ,)

A jak mały się urodził to w szpitalu zostałam z nim sama przecież pomimo obaw musisz ubrać nakarmić utulic przewijac itd i... to po prostu przyszło samo z siebie. Ja byłam i do dziś jestem zdziwiona tym ze patrze i wiem zr mlody np będzie chory itd zanim nawet coś zacznie się dziać. Jakos wiedziałam kiedy płakał bo jesc a kiedy bo np szuka bliskości itd. to samo przychodzi naprawdę.

Ja się śmieje że jak ja dalam rade to każdy serio. Bo musi istnieć instynkt skoro to wszystko po prostu nagle wiesz. Bo ja nawet do szkoły rodzenia nie chodziłam.
Kurcze oby mnie tez tak przyszlo wszystko SAMO

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też mam takie myśli.
Mam nadzieję, że SR mi też sporo da, bo póki co to ja wiem tyle co nic.

Ooooo rany! Powietrza! Straszna duchota dzisiaj u nas. Noc na szczęście była ciut lepsza, ale też bez szału.
Ja tez sie boje...Spotkanie z polozna mamy wiec powinnam sie ogarnac, bo mamy o SR tez gadac.
Co do pogody u nas tez dochuta dzisiaj..

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Dziewczynka bardzo ciężko mi za Wami nadrobić.. zastanawiam się czy nie spasuje z tym forum, nie potrafię się wbić w dyskusję i nie ogarniam tematów....
Byłam 4 dni u rodziców, poodwiedzałam rodzinkę i nie miałam czasu czytać, takie zaległości się narobiły...
Śliczne ciuszki macie
Teraz kolejny tydzień w pracy, później tydzień urlopu (wybieramy się z mężem nad polskie morze), ciekawe jaka będzie pogoda za tydzień? Myślimy nad Kołobrzegiem/Łebą. Polecacie? Macie jakieś sprawdzone noclegi?
Zamówiłam sobie w smyku adapter do pasów bezpieczeństwa, ciekawe czy się przyda
Ani mysl uiekac ! Pisz kiedy mozesz

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Witam sie w 6 mcu
Moje dziecie wlasnie bulgocze w brzuchu i uff

Dzis sie tak super spalo, chlodniitko.
Ale juz skwar jest niestety

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Juz 6 miesiac.. jak toleci.... uzupelnialam w pr\acy ksiazke zapisow... i mam jedna na 3 miechy zawsze...
i juz pisalam GRUDZIEN... masakra. to zaraz !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:46   #3411
Ani_qa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52363767]Paczka z f&f - chciałam trochę takich zwykłych rzeczy kupić, żeby nie był cały czas kolorowy i będzie białe body i np. ogrodniczki do tego

I rzeczy od mojej mamy - patrzę na nie i widać, że nie były używane, więc nówki, ale "nie mają metek"

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Śliczne ubranka!
Stary 2015-08-10, 12:46   #3412
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Ja mam mega ochotę na gofry z bitą śmietaną i owocami
pożarłam takiego nad morzem już dwa tygodnie przed wyjazdem o tym rozmyślałam ale przez to chyba za bardzo go wyidealizowałam i ostatecznie nie smakował mi aż tak

katarzyna fajny leżaczek, faktycznie wygląda jak nowy i ciuszki też super! a jaką masz kolekcję czapeczek!

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Ja też widzę tylko początek artykułu więc nie wiem jaka jest konkluzja? Osobiście rodzilam sn i teraz też mam nadzieję że tak samo urodze. Boję się operacji i mimo że cc jest w moim przekonaniu łatwiejsza opcja (oczywiście nie mówię o cc ze wskazaniem tylko tych "na życzenie ") to i tak bym się chyba nie zdecydowała. Mam silne przekonanie ze natura i sama kobieta wie co robi i jak jej sie nie przeszkadza to porod sn jest do przejscia bez traumy. Rozumiem natomiast kobiety które tak postępują (bo od razu zakładają że tylko cc, Bo chcą znać dokładny termin porodu, boją się niepewności i oczekiwania na poród itp. ) ale tego ani nie komentuje ani nie popieram. Nie wiem czy to ma sens co napisałam bo z komórki ciężko mi się pisze takie długie posty
ja to nawet nie uważam że cesarka łatwiejsza, patrzę na to tak że przy porodzie sn większy ból jest przed wyjściem dziecka a przy cc po wyjściu więc generalnie nie da się urodzić dziecka zupełnie bezboleśnie :/ Jedyne co mnie jakoś irytuje to że tak naciskają na te statystyki bo jest nie wiem 40% cesarek a powinno być według WHO 15% Tylko że dążąc do tego "ideału" po drodze można okaleczyć mnóstwo dzieci i kobiet bo czeka się za długo z decyzją itp. Np mój lekarz twierdzi że jak na usg dziecko wychodzi do 4,5kg to on próbuje na naturalnie... no ale ja się pytam co on próbuje?! przecież to moje dziecko i moje ciało jak coś pójdzie nie tak to dla niego to będzie tylko ups nie udało się a dla mnie? To tak w temacie porodów i w ogóle naszej służby zdrowia, że przez to patrzenie na cyferki tracą ludzie podejście do drugiego człowieka.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:49   #3413
ogolnie
Zakorzenienie

Ja z plaż nadmorskich polecam Rowy. Pięknie tam

Gryzelda Twoje zakupy przypomniały mi, żeby zamówić koszyk w Smyku
A tak w ogóle to zamowienie odbiera się osobiście w Smyku czy w Empiku bo już zgłupiałam jak czytałam na stronie
Stary 2015-08-10, 12:51   #3414
Konto usunięte

Ogolnie nie wiem jak się odbiera osobiście, bo ja zamawiałam do domu

Stary 2015-08-10, 12:51   #3415
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Dodałam nową "dyskusję" w klubie i zdjęcie obiecane I dodam moje aktualne, bo tamto staree..
Sliczni ! Tez dodalam hihi

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52363767]Paczka z f&f - chciałam trochę takich zwykłych rzeczy kupić, żeby nie był cały czas kolorowy i będzie białe body i np. ogrodniczki do tego

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Sliczne ciuszki !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:54   #3416
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to zamowienie odbiera się osobiście w Smyku czy w Empiku bo już zgłupiałam jak czytałam na stronie
W Empiku

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Kto ze mną dzisiaj wizytuje?
Stary 2015-08-10, 12:54   #3417
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Przy płaceniu wybierasz placówkę, w której chcesz odebrać. Jak ja zamawiałam to tylko empik był do wyboru

Gryzelda ile ciuszków

synek
Stary 2015-08-10, 12:55   #3418
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
W Empiku

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

o której idziesz?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Adka ale masz przystojnego tego chłopa
Stary 2015-08-10, 12:56   #3419
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja o 19:45 idę na połówkowe w 3d

synek
Stary 2015-08-10, 12:57   #3420
Ani_qa
Zakorzenienie

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości