|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Masija właśnie jestem u teściowej i ona mówi, że dziecko może być hibniete. Nie wiem jak to się pisze... Opowiada, że w rodzinie mamy taki przypadek. Ja znam tą dziewczynkę, ona aktualnie ma garba, ale rzecz w tym, że jak była mała to bardzo dużo płakała i nie dało się jej uspokoić. Okazało się, że właśnie ją hibneli (?) i coś się przestawilo w kręgosłupie. I żeby to sprawdzić to w kąpieli lub po dokładać prawy łokieć do lewego kolana i na odwrót. Moja mama to samo robiła Wojtkowi jak był malutki, a ja nie wiedziałam o co chodzi.
|
#3812 |
|
Konto usunięte
|
Masija łączę się w bólu... Ja mam czasami takie myśli, że az strach... Czasami mam ochotę wybiec z domu i juz nie wrócić zeby tylko nie zrobic czegos głupiego...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie robiłam...
|
|
|
|
|
#3814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę pytała dzisiaj doktorki o to ale podobno lekarze kpią z tego... Cytat:
Aż mi przed samą sobą głupio.. Przecież kocham to dziecie do szaleństwa..Cytat:
![]() A no właśnie.. Będzie coraz gorzej bo do tej pory, te 4-5 kg można było nosić. Ale już 6 +. ![]() No i patrzcie jak to jest-teraz od rana śpi. Tzn. przebudza się co jakiś czas ale szumię jej, nakarmię i śpi dalej.
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MMM...przelamanie, termin dla niektorych obcy, zabobon, z dziada pradziada przekazane, Pola w PL plakala a byla najedzona itd...babcia ja po kapieli przemierzyla chusta, okazalo sie , ze jej brakuje dobre 8_10cm, nastawila i Pola zasnela, zero placzu spala juz normalnie w nocy, nie wierzylam szczerze mowiac, ale zmienilam zdanie...prawda czy zabobon Chusta, pieluszka od lokcia do lokcia na.wyprostowanych raczkach, przytrzymaj palcami te miejsca.gdzie sa lokcie Potem.trzymajac w zaznaczonych miejscach wkaldamy pod plecki na wysokosci klatki piersiowej i sprawdzasz.czy sie styka w tym miejscu jak brakuje tzn ze jest przelamane mozna podpytac babc..one tez mialy swoje sposoby na placzace dzieci pewnie..
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Masija może Lena to wrażliwe dziecko i wieczór jest bardzo zmęczona i z tego wszystkiego nie potrafi zasnąć?
Skoro piszesz że w ciągu dnia jest ok.. Współczuję Ci, bo moja miała miesiąc darcia się wieczorem, od 16 do 21.. I ja miałam dość. |
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wrażliwa.. jak jest wrażliwa po mnie to ja sobie współczuję tylko ![]() ![]() Dziękuję Wam za rady i słowa otuchy. Mam nadzieję, że może dzisiaj lekarka coś nam powie nowego.
|
|
#3818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nie tylko ja mam takie myśli. Dobrze wiedzieć. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Daj znać co lekarka powiedziała. |
||
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Ciaza,porod macierzynstwo w uk..grupa tajna
|
#3820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3821 |
|
Konto usunięte
|
"Przełamanie dziecka" wpisałam na Google i czytam. Tz zapytałam i tylko sie zezłościł, ze to jakies głupoty
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Twoj Tz jest fizjoterapeuta, czy cos pomieszalam? moj tez czasem jak mu mowie ze niektore dzieciaki w wozku na spacerze placza to nie wierzy..wtedy pytam go , z iloma kobietami ma kontakt..z kobietami ktore maja dzieci w wieku naszej malej i wtedy sie zamyka,bo on nie czyta nic o dzieciach,, to ja wszystko czytam i w necie i na grupach i staram sie nie schizowac:P
|
#3823 |
|
Konto usunięte
|
Sylwusiach tak, jest i dlatego nie dziwie sie, ze go to wkurza:P ale człowiek juz łapie sie każdej myśli
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laski jeżeli chodzi o dziwne myśli...to nie jest to choroba psychiczna przecież my też mamy swoją wytrzymałość... Też tak mam czasem. W takiej chwili odkładać na chwilę Majke do lozeczka i wychodzę do kuchni się uspokoić. Chyba że jest tż to jemu ja oddaje do uspokojenia---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Aaa co do tego zabobonu... U nas się mówi że dziecko się usunelo...i jeżdżą do takiego znachora w okolicy. Ja w to nie wierzę ale myślę że jak ktoś ma taki Meksyk jak masija to spróbuje wszystkiego i wcale się nie dziwie |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Masija wspolczuje kochana. Wiem że maszomentami dość, nie wstydz się tego, to normalne. W końcu my nie mamy odpoczynku od macierzyństwa.
Przyczyn takiego płaczu nie byc mnóstwo, szpital nawalil trochę że nic nie ustaliło. A mała miała USG brzuszka? |
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor- ja też tak staram się uspokoić. Ale momentami daję się ponieść emocjom i potem mam wyrzuty sumienia. Ech harówka macierzyńska...
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Alkamor- ja rozumiem wszystko i mnie chyba nie zdziwi zadne zachowanie dziecka..a faceci zawsze ysla ze wiedza lepiej.. ostatnio przypielam czerwona wstazke do wozka i mowie do mojego, moze i glupota z ta wstazka ae zbyt wiele ludzi do wozka mi zaglada i wole miec ta wstazke
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak przez tel edytować post żeby poprawić błędy więc wybaczcie mi.
Tam miało być ,,przyczyn płaczu może być mnóstwo,, |
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie wierzę w zabobony itp. ale jak nic nie pomaga...? To co innego zostaje. Cytat:
Tak. Wszystkie wyniki są rewelacyjne. Poważnie. Nic jej nie jest. ![]() Ja tak samo.. Dzisiaj na nią krzyknęłam i miałam ochotę walnąć się w łeb za chwilę. A poczucie porażki towarzyszy mi od kilku dni..
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wkurza jak na spacerze wszyscy mi zaglądają do wózka-obce osoby! Ale czerwonej wstążki nie mam
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() MASIJA - współczuje bardzo.... Oby znalazła sie jakas przyczyna bo to najgorsze co moze byc jak dziecko płacze bez powodu i nie wiadomo jak mu pomoc!! Trzymaj sie i nie zadręczaj z powodu rożnych myśli pewnie kazda z nas je miała Ja Ci moge powiedziec jaki ze mnie lamus nie matka jak Julek jakos skończył 6 tygodni to zaczął nam płakać teoretycznie bez powodu marudził większość dnia, zaczęły sie cyrki przy piersi, myśleliśmy ze kolki, skoki rozwojowe i inne cyrki, nawet u pediatry byliśmy i w końcu skojarzyłam ze on nie umie sam zasnąć!! I dlatego marudzi bo chce spać! Jako noworodek zawsze zasypiał przy piersi i mi sie cos ubzdurało ze zawsze tak bedzie, teraz jak go lulam jak tylko zacznie marudzić to inne dziecko. Ale przez kilka tygodni sie męczył, właściwie nie spał w ciagu dnia... A troche czasu minęło zanim skojarzyłam ze o to moze chodzić a to przecież podstawowa sprawa Stawiam driny!!! Julek kończy 3 miechy Stawiam driny! Julek dzisiaj kończy 3 miechy!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a może ja Patryka źle trzymałam już sama nie wiem :/ tez mam takie mysli ze hoho najczesciej to wychodzę na dwie minuty i głośno oddycham. Czasami powiem coś głupiego ale to z bezsilności bo zwyczajnie nie potrafię mu pomóc. Czekam na tą wizytę u neurologa jak na ścięcie :/ |
|
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Do zaglądania juz sie przyzwyczaiłam, ale ostyatnio z☠☠☠ałam babe w Lidlu, zaczeła mi mała łapac za rece i do niej gadac, to jej zwrociłam uwage ze sobie nei zycze... kurde sama staram sie jej nie brac jak mam nieuymyte rece, nawet dotykajac wozka zeby zakupy zrobic, ba nawet biorac warzywa przeicez tam jest miliardy bakterii, no ale czasami musze ją wziąć, a taka obca babna? skad mam wiedziec co ona miala w rekach, a moja teraz jeszcze piastki pcha do buzi... moze ktos z boku pomyslał ze jestem walnięta... ale wydaje mi sie ze patrzenie chyba wystarczy??
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Haha kaczucha dobrze zrobiłaś. Nie daje nawet zaglądać mówię ze śpią i sobie nie życzę. Ten wzrok jest bezcenny 😀
|
|
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
Ja juz nie wychodzę na spacery jak nie ma tz... Wszyscy obcy dawali mi rady dot płaczu dziecka, a jak przechodziłam pod balkonem czyims i stanęłam zeby próbować go uspokoić to usłyszałam komentarz dot dracych sie pod oknem bachorow...
Ja dzis siedziałam i ryczałam, ryczelismy oboje... Teraz sie uspokoiłam a ryczy tylko mały. Od 4 rano ☠☠☠☠a Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
15 kropelek w dzień przy prawie każdym karmieniu, zależy, czasem pomiędzy, tak co 2,5-3h. W nocy w ogóle lub raz. 5-7 razy na dobę. Jak jest ok to dłuższe przerwy
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

ale nie robiłam...
Aż mi przed samą sobą głupio.. Przecież kocham to dziecie do szaleństwa..