|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
|
|
|
|
#3422 |
|
Konto usunięte
|
Też dodałam fotkę do nowej dyskusji
|
|
|
|
#3423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mimo ze nie wizytuje ! Cytat:
ale wstydziocha przywalilam jak nigdy !!! Skubaniec do House'a jest podobny Wgl ale mi sie zrobilo przykro.. Nie zostalam wyslana do banku a moglam sobie spacerek zrobic, bo Ruda z tym brzuchem to do banku nie dojdzie.. Zagotowalam sie........
Krzysio 13.12.2015 <3 <3 Nie pale od 26.05.2015! Jestem Ruda, projektuje cuda ! Edytowane przez adka_19 Czas edycji: 2015-08-10 o 13:09 |
||
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale w tej ciąży na kolejne 3d na pewno nie pójdę ;P
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na 16.15
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Dzięki dziewczyny za kciuki Wczoraj kupiłam kieckę na wesele siostry. Pani u której kupiłam, od razu zauważyła, że jestem w ciąży. Ale mi było miło ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Kupowałyście może meble na allegro? Musimy kupić słupek do łazienki, a ceny na allegro są mniej więcej dwa razy niższe niż w sklepie.
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kupowałam nigdy mebli na all
|
|
#3427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zdycham jedyne powietrze z wentylatora ![]() Widze ze dzisiaj wszystkie mialysmy dziwne sny ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Co do mebli nie pomoge bo nigdy nie kupowalam jedynie sprzedawalam uzywane |
||
|
|
|
#3428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
muszę znaleźć jakiś sposób na uczucie gorąca w stopach
|
|
#3429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52358345]A mnie mąż (znowu) wkurzył. I nie o imprezę poszło, ale o rzeczy dla małego... Bo jego zdaniem mamy mnóstwo czasu na wyprawkę i że moja mama ma nic dla nas nie brać od znajomych. Przywiozła nam dzisiaj kołyskę, bardzo brudną i o nią tak naprawdę się wkurzył. Bo po co, on dziecka w tym nie położy itp. Nie planowaliśmy kołyski wcale i pewnie ją oddam do domu samotnej matki, a mama mogła zapytać, czy ma nam targać coś takiego, ale to nie powód. Oprócz tego parę ubranek, które wyglądają jak nowe, paczkę proszku lovela i 2 butelki po pół płynu lovela do białego i do koloru i dużą paczkę pampersów na 3-5 kg - tą kartonową 148szt. I on na to wszystko, że ma więcej nie przynosić nic, że jak już chce to niech kupi nowe a nie załatwia nie wiadomo skąd i takie tam... On kompletnie nie ma pojęcia ile czego trzeba mieć dla dziecka i ile co kosztuje a jak dostajemy, to jeszcze psioczy [/QUOTE] eh faceci :/ jak tak to się nie interesują a potem nagle jakieś pretensje absurdalne. Fakt że jak kołyska bardzo zniszczona to bez sensu było ją przywozić ale ogólnie liczą się dobre chęci, i też jak ktoś np ma coś co chciałby oddać po dzieciach to czemu nie skorzystać... no ale powiem Ci ze mój też nie lubi używanych rzeczy, jeszcze po dzieciach z rodziny albo znajomych akceptuje jakoś a ja tam się cieszę jak coś dostanę, może dlatego że rzadko to się zdarza
|
||
|
|
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Ehh ta moja ciaza codzien mnie zaskakuje w sobote rano bylo mi slabo ze prawie mdlalam , wczoraj caly wieczor bolal mnie brzuch i czulam ze byl taki napiety TZ nawet mowi ze na SOR pojedziemy no ale skurczy zadnych nie mialam krwawien tez nie wiec przelezalam jakos zasnelam i rano ok az sie boje co bedzie dalej
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Zakorzenienie
|
a mój Dyr wciąż przeżywa, że dziewczynka u mnie hahah
mówi że niemożliwe, on się nie myli a usg tak ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ja się zastanawiam czy chcę iść, jakoś ciśnienia nie mam ale facjatę chętnie bym podejrzała ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
później mam nadzieję, że jak będzie chłodniej będzie nam łatwiej
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale że co? mamy taki dla synka hehemyśli to jedno ale telefon od tżta co 5 min co gdzie jest albo co robić bo dziecko płacze itp to w zasadzie się wyjścia odechciewa |
|
|
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie mój gin mówił, że już teraz dzieciaczki otwierają oczy w brzuszku
teraz tzn. ok.24 tygodnia chyba- więc to możliwe ![]() z tymi okularami 3d padłam ![]() pokazuję wam wreszcie moje zakupy- zamówienie ze smyka, które odebrałam wczoraj i 3 bodziaki z pepco przed chwilą zakupione ![]() Aha i nie pytajcie co sobie myślałam zamawiając te wielkie chusto-śliniaki, bo sama nie wiem ![]() Fionka mi też wiele osób przepowiadało płeć, ale nikt się nie pomylił i wszyscy są z siebie mega dumni
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-08-10 o 14:12 |
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my chcemy zobaczyć czy na pewno tam siusiak jest Mam nadzieję, że przy takich kosztach Młode będzie współpracować i elegancko nóżki rozłoży
|
|
#3435 |
|
Zadomowienie
|
Sweet Violet, a ile normalnie płacisz za usg? Czy na nfz chodzisz?
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma jak była na USG 3d to dziecko wcale nie współpracowało
|
|
#3437 |
|
Zadomowienie
|
u mnie wózek to było zło od początku, w gondoli darł się okropnie, nigdy nie chciał zasnąć w wózku na spacerze, w spacerówce dalej się darł a jak go wsadzałam to wyglądało jak bym egzorcyzmy odprawiała i teraz jak już powinien sam na nóżkach spacerować to nagle pokazuje mi żebym wózek na spacer brała taki leniwy się zrobił
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52361081]Evcia stawiam na to drugie. I jeśliby to samo przyniosła teściowa, to by ją po rękach całował, że coś dostaliśmy. Ale ok, nie będę się z nim kłócić, nie chce pomocy to nie. Tylko później niech nie płacze, że nie dostał paczki pampersów z odzysku bo to nie ze sklepu... A akurat ja i wy jesteśmy świadome, że pampersy to coś, czego za dużo mieć się nie da... Jak mu powiedziałam wczoraj, że dziecko to i 5 razy dziennie trzeba przebierać to stwierdził, że 2 razy wystarczy i on wszystko wie i nie musi czytać ani poradników ani żadnego forum, żeby to wiedzieć. Normalnie urodził się jako ojciec... Ale dobra, ciach temat, nie będę się wkurzać więcej...[/QUOTE] tylko pozazdrościć takiego wrodzonego talentu ale dobrze że tak się deklaruje bo bez problemu będzie z małym sam zostawał jak tak... a co do przebierania jak dziecko czyste to może i wystarczy raz dziennie ale jak kupa się wyleje z pieluchy a już dwa razy było przebrane to co tak będzie leżało bo limit wyczerpany? albo dziecko uleje i będzie w mokrym leżało? a niestety takie są realia przy maluchach... pamiętam że czasem jeszcze nie zdążyłam zapiąć bodziaka jak już musiałam ściągać bo mokry bo mały miał czas że strasznie ulewał :/
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam obiad robić i w połowie stwierdziłam, że musze odpocząć. Kiepska forma. Corka coraz brzydziej kaszle :/
Pogadalam z godzinę z moimi rodzicami na Skype. Poskarzylam się na teściów :P Powiem wam, że tz jest kochany, ale jego rodzice są dla mnie jak ufoludki. On sam twierdzi, że tydzień ze swoimi rodzicami i ma dosyc. Ja się zdziwiłam, że nic mu na urodziny nie przygotowali (przyjechaliśmy kilka dni po jego urodzinach). Zero prezentu czy chociażby torcik.. W dodatku tesciowa to się zachowywała jakby nas tam nie bylo. Serwowala posiłki i oprócz tego zero jakiejś interakcji towarzyskiej. Siadala z książką lub szła na drzemkę. Jedynie spacery byly jakas forma spędzania czasu. Ale w dupie to mam.
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Gin, do którego chodzę zawsze przełącza na chwilę na 3d, a płacę 140 pln za zwykłą wizytę, 200 pln tak osobno to dla mnie dużo... Szczególnie, że syn chyba boi się głowicy czy co i też to co mnie interesuje czyli buzi mało widać. Jakbym wydała tyle i nic to szkoda trochę, lepiej wyprawkę szykować :P Ewentualnie można z dzieckiem przed wizytą pogadankę przeprowadzić
![]() dzięki Aniqa
Edytowane przez acapella Czas edycji: 2015-08-10 o 14:22 |
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
Samo usg 100 zł. Na takim byłam raz, bo na pierwszych prenatalnych dziecko nie chciało się ułożyć w dniu wizyty i musiałam przyjść kilka dni później na samo usg. Ale mam na każdej wizycie w cenie wizyty, czyli płacę 150 zł i mam badanie na fotelu + usg. Na początku ciąży płaciłam 120 zł, ale przecież ceny musiały pójść w górę...
Ta wypowiedź nie napawa mnie optymizmem :P Pocieszam się tym, że wizyta dosyć późno, a moje Młode wieczorem się więcej rusza. Poza tym zjem sobie kolację przed wyjazdem, to może pomoże ;D
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
Druga moja bolaczka to dziecko brata tz. Ich córka (w tym samym wieku) jest złośliwa, z fochami, marudna i zmanierowana. Z moją córką głównie zamiast się bawić to ja draznila - np pokazując jakas zabawkę i zabierając od razu.. bratowa byla zadowolona, że "dziecko jest na tyle inteligentne, że potrafi byc złośliwe" - mi ręce opadły.
|
#3442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cen za USG - to ja za samo badanie USG + przepływy zapłaciłam 300zl.
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Haha no tak, wyraz inteligencji jak nic, ale chyba nie społecznej...
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam obiad i czekam na TŻta. W międzyczasie posprzątałam w łazience i wyniosłam rzeczy z szaf w pokoju, w którym dziś będą instalowane nowe meble
Tak btw. pracy, teraz doceniam zwolnienie w ciąży. W sumie większość dni mam kiepskich i pewnie w pracy bym nie wysiedziała (rzygając na kilometr...), a gdybym miała taki dzień to co, musiałabym urlop marnować Także kiedyś śmiałam się z kobiet, które uciekały na zwolnienie od razu, a teraz sama wiem, że wcale tak kolorowo nie jest. Nieraz w domu nie chce się nic porobić, a u mnie wszyscy gadają "ciąża to nie choroba!"...A ja se myślę "Kurde, nie wyrabiam, w głowie mi sie kręci, chce się położyć bo czuję że zemdleję..." Przykro mi wtedy, bo szczerze mówiąc nie przechodzę ciąży zbyt lajtowo...Gryzelda mój też jest taki chojrak co do wychowania dziecka, bo - jak twierdzi - zajmował się chrześniakiem i wie A mnie się wydaje, że to jego przykrywka bojaźni przed ojcostwem i mówi tak, żebym za dużo się nie martwiła czy da radę A prawda jest taka, że chrześniaka pilnował sporadycznie, także jakieś obycie ma z maluszkiem, ale nie na tyle, żeby być alfą i omegą w wychowaniu...Faceci Acapella ja jutro zaczynam dopiero 21 tydzień (20tc0d) Wśród Was jestem na samym końcu chyba, jeśli chodzi o czas Także nie wiem czy maluch już otwiera oko czy nie W każdym razie wolałabym żeby na razie nie otwierał, ale dawał jakieś znaki życia Normalnie nieraz moja psychika nie ogarnia tego, że jest seks a potem ciąża, a potem rodzi się człowiek Gadam od rzeczy, idę smażyć jajko sadzone |
|
|
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi! Uspokoilyscie mnie, bo wizyta dopieto za 2 tygodnie....
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak moja, dzieci nie mają 17 lat po ślubie i jej trudno zrozumieć, że ja np. nie zawsze wysiedzę na jakiejś imprezie rodzinnej do bardzo późnej pory czy nawet w ogóle nie biorę udziału, bo np. leżę i rzygam czy w ogóle kiepsko się czuję. |
|
|
|
|
#3448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie. Ja bym bardzo chciala isc na zwolnienie teraz. Nie dosc, że chora to i plecy dają w kość.. nastrój do dupy.. w sumie sama moge się zwolnić, ale finansowo to mi się nie opłaca :/ a kasa nam potrzebna niestety
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Adka co to za rzecz, którego linka dałaś? O której mówi benita84?
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj mozg tez tego nie ogarnia czasem hahahaha ze Jak to ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

mimo ze nie wizytuje !

chociaż zazwyczaj w poniedziałki się obijam
i że moja mama ma nic dla nas nie brać od znajomych. Przywiozła nam dzisiaj kołyskę, bardzo brudną i o nią tak naprawdę się wkurzył. Bo po co, on dziecka w tym nie położy itp. Nie planowaliśmy kołyski wcale i pewnie ją oddam do domu samotnej matki, a mama mogła zapytać, czy ma nam targać coś takiego, ale to nie powód. Oprócz tego parę ubranek, które wyglądają jak nowe, paczkę proszku lovela i 2 butelki po pół płynu lovela do białego i do koloru i dużą paczkę pampersów na 3-5 kg - tą kartonową 148szt. I on na to wszystko, że ma więcej nie przynosić nic, że jak już chce to niech kupi nowe a nie załatwia nie wiadomo skąd i takie tam... On kompletnie nie ma pojęcia ile czego trzeba mieć dla dziecka i ile co kosztuje
[/QUOTE] eh faceci :/ jak tak to się nie interesują a potem nagle jakieś pretensje absurdalne. Fakt że jak kołyska bardzo zniszczona to bez sensu było ją przywozić ale ogólnie liczą się dobre chęci, i też jak ktoś np ma coś co chciałby oddać po dzieciach to czemu nie skorzystać... no ale powiem Ci ze mój też nie lubi używanych rzeczy, jeszcze po dzieciach z rodziny albo znajomych akceptuje jakoś a ja tam się cieszę jak coś dostanę, może dlatego że rzadko to się zdarza