Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 14:04   #3841
Cos_
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja juz nie wychodzę na spacery jak nie ma tz... Wszyscy obcy dawali mi rady dot płaczu dziecka, a jak przechodziłam pod balkonem czyims i stanęłam zeby próbować go uspokoić to usłyszałam komentarz dot dracych sie pod oknem bachorow...

Ja dzis siedziałam i ryczałam, ryczelismy oboje... Teraz sie uspokoiłam a ryczy tylko mały. Od 4 rano ☠☠☠☠a

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Biedna 😙😙

Czasami takie wyplakanie się daje ulgę.
Co do spacerów Patryka wózek w du.. gryzie :/ przejedzie z 500 M a później ryk i nic to nie uspokaja i tylko na rekach pionowo przodem do świata.
Stary 2015-08-10, 14:05   #3842
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Biedna 😙😙

Czasami takie wyplakanie się daje ulgę.
Co do spacerów Patryka wózek w du.. gryzie :/ przejedzie z 500 M a później ryk i nic to nie uspokaja i tylko na rekach pionowo przodem do świata.
moja lubi wozek, a pionowo do swiata wtedy gdy jedziemy autobusem albo jak gosci mamy..
Stary 2015-08-10, 14:06   #3843
Marei
Zakorzenienie

U nas glupich myśli raczej nie ma. Nie potrzebuję się uspokajać ze złości, za to często rozpłaczę z małym, jak tak się zanosi. Potem się uspokajam, najczęściej jakimś sposobem typu wizualizacje itd. mi to bardzo pomaga, ćwiczyłam dużo przed porodem i pomogło
Stary 2015-08-10, 14:14   #3844
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, bardzo Wam współczuję... Głupio mi jest mówić co u mnie, skoro moim jedynym problemem jest to, że Wojtek lubi zasypiac na rękach i w bujaczku, a w nocy budzi się dwa razy na jedzenie.

MASIJA ja nie zajarzylam na początku o co chodzi z tym schnięciem. Jednak co do tego co mówiła moja teściowa, to wszyscy twierdzą, że właśnie ta mała Hania ma garba od tego. Podobno lekarze też tak mówią, bo oni jeżdżą z nią na zabiegi. Ja sama nie wiem czy w to wierzyć. Natomiast nie wierzę, że dziecko płacze bez powodu lub dlatego że takie jest.. Nie aż tyle. przytulam Was mocno!

Ja od dziś zmieniam mleko. Wojtek właśnie wypił pierwsza butle Bebiko.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:16   #3845
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej

MASIJA - współczuje bardzo.... Oby znalazła sie jakas przyczyna bo to najgorsze co moze byc jak dziecko płacze bez powodu i nie wiadomo jak mu pomoc!! Trzymaj sie i nie zadręczaj z powodu rożnych myśli pewnie kazda z nas je miała
Ja Ci moge powiedziec jaki ze mnie lamus nie matka jak Julek jakos skończył 6 tygodni to zaczął nam płakać teoretycznie bez powodu marudził większość dnia, zaczęły sie cyrki przy piersi, myśleliśmy ze kolki, skoki rozwojowe i inne cyrki, nawet u pediatry byliśmy i w końcu skojarzyłam ze on nie umie sam zasnąć!! I dlatego marudzi bo chce spać! Jako noworodek zawsze zasypiał przy piersi i mi sie cos ubzdurało ze zawsze tak bedzie, teraz jak go lulam jak tylko zacznie marudzić to inne dziecko. Ale przez kilka tygodni sie męczył, właściwie nie spał w ciagu dnia...
A troche czasu minęło zanim skojarzyłam ze o to moze chodzić a to przecież podstawowa sprawa

Stawiam driny!!! Julek kończy 3 miechy
Stawiam driny! Julek dzisiaj kończy 3 miechy!!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Do zaglądania juz sie przyzwyczaiłam, ale ostyatnio z☠☠☠ałam babe w Lidlu, zaczeła mi mała łapac za rece i do niej gadac, to jej zwrociłam uwage ze sobie nei zycze... kurde sama staram sie jej nie brac jak mam nieuymyte rece, nawet dotykajac wozka zeby zakupy zrobic, ba nawet biorac warzywa przeicez tam jest miliardy bakterii, no ale czasami musze ją wziąć, a taka obca babna? skad mam wiedziec co ona miala w rekach, a moja teraz jeszcze piastki pcha do buzi... moze ktos z boku pomyslał ze jestem walnięta... ale wydaje mi sie ze patrzenie chyba wystarczy??
I dobrze

Lepiej niech maloletnie te 3 minuty dłużej pokrzyczy a my się uspokoimy

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:37   #3846
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
wreszcie usiadlam caly dzien spalam a teraz mnie na sprzatanie wzielo

moja mala sika czesto.. nie lubi miec mokro a jak zrobi kupe to jest taki lament ze trzeba natychmiast pieluche zmieniac..ogolnie zmieniam jej pieluche po kazdym przebudzeniu, przed karmieniem.. Uzywam zwyklych pieluszek,malutka nie ma odparzen i jest fajnie.. powoli schodzi jej ciemieniucha

moja w nocy sika duuużo i pieluchę zmieniać muszę po karmieniu bo w trakcie jedzenia jeszcze kupę do tego dorobi

czy każde dziecko ma ciemieniuchę? bo moja jeszcze nie miała i nie wiem czy będzie miała? to tylko w określonym wieku jest?

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Hejo

Moja nadal bardzo często ma czkawkę... I to nie tylko po jedzeniu

u nas czkawki nadal ale zmniejszyła się ich ilość do 2-óch dziennie

Cytat:
Jest juz w domu, jest maciupeńka! Ma skierowania do wszystkich możliwych poradni i na rehabilitacje. Lekarze każą byc dobrej myśli bo jedyne widoczne ognisko w mózgu nie powinno miec wpływu w przyszłości na zdrowie. Ale jak bedzie to sie okaże w przyszłości. Na szczęście tata fizjoterapeuta to ogarnie wszystko Wszyscy odetchnęliśmy z ulga Ale to takie maleństwo, ze przy moim jak lalunia wyglada Jrszcze pampersy "0" nosi

szczęście że obie wyszły z tego tak dobrze. to malutka się wcześniakiem urodziła? bo "0" do do 2kg są chyba?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:43   #3847
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pamiętacie mnie?

Nie nadrobię tych kilku dni, nie ma szans.

od 17.08 w lidlu pampersy w promocji http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=775 widzę, że minęły już czasy kiedy pampers 5 były po 67gr/sztuka, ale to dobra promocja

Byłam w dziećmi na wsi. Dominika zaczęła lepiej spać, miała 2 drzemki w ciągu dnia, ale w domu znowu się popsuła za to w nocy gorzej tam spała.. przez ten koszmarny upał nawet na spacer nie mam jak wyjść bo ugotujemy się w chuście i nie mam jak osłonić główki od słońca

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
szczęście że obie wyszły z tego tak dobrze. to malutka się wcześniakiem urodziła? bo "0" do do 2kg są chyba?
moja urodziła się 3,5 a w szpitalu miała pampki 0
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:50   #3848
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Do zaglądania juz sie przyzwyczaiłam, ale ostyatnio zâ˜☠â˜☠â˜☠ałam babe w Lidlu, zaczeła mi mała łapac za rece i do niej gadac, to jej zwrociłam uwage ze sobie nei zycze... kurde sama staram sie jej nie brac jak mam nieuymyte rece, nawet dotykajac wozka zeby zakupy zrobic, ba nawet biorac warzywa przeicez tam jest miliardy bakterii, no ale czasami musze ją wziąć, a taka obca babna? skad mam wiedziec co ona miala w rekach, a moja teraz jeszcze piastki pcha do buzi... moze ktos z boku pomyslał ze jestem walnięta... ale wydaje mi sie ze patrzenie chyba wystarczy??

:O szklak by mnie trafił jakby obca osoba moją dotknęła
dobrze jej powiedziałaś, bezczelna baba, jak tak można obce dziecko bez pytania dotykać wrrr

Cytat:
Ja juz nie wychodzę na spacery jak nie ma tz... Wszyscy obcy dawali mi rady dot płaczu dziecka, a jak przechodziłam pod balkonem czyims i stanęłam zeby próbować go uspokoić to usłyszałam komentarz dot dracych sie pod oknem bachorow...

Ja dzis siedziałam i ryczałam, ryczelismy oboje... Teraz sie uspokoiłam a ryczy tylko mały. Od 4 rano â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a

kochana postaraj się zachować spokój (wiem, ze trudno ale na prawdę pomaga) bo jak ty będziesz zdenerwowana to i małego nie uspokoisz
wyjdź na 5 min z pokoju, ochłoń, nic mu się w tym czasie nie stanie. a po 5 minutach wróć do niego z nową porcją siły i cierpliwości,weź na rączki, spokojnie mów do niego, uspokoi się

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-08-10 o 14:52
Stary 2015-08-10, 14:57   #3849
kejtiCe
Zakorzenienie

Właśnie chciałam pisać, że Moniki Dominika nosiła pampki 0
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 14:58   #3850
justi699
Zakorzenienie

dybry
nie nadrabiam wszystkiego, chciałam się odnieść do tej wypowiedzi
Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Heh tylko kiedy?
Tż mówił, że jak ciąża kiepska to dziecko spokojne miało być.. Możemy sobie te bajki między poślady włożyć

Przepraszam, że tak się żalę. Wiem, że inni mają gorzej . Ale zaczynam mięć powoli baby blues
u nas się znowu mówi,że jaka mama była w ciąży (spokojna, nerwowa, płaczliwa,itp) takie jest dziecko przez kilka miesięcy.
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie się to sprawdziło
Od połowy ciąży dużo płakałam, byłam niespokojna, itp. Kacper też teraz taki jest, choć odpukać powoli się to uspokaja.

dalej trzyma głowę na 1 str przekładanie nic nie daje bo z powrotem sobie układa po swojemu. Ech...

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:03   #3851
kejtiCe
Zakorzenienie

Justi a ja się z tym nie zgodzę. Bardzo ciężko psychicznie przechodzilam ciążę. Najpierw ciężko było mi pogodzić się z tym, że będę miała dziecko, potem wszystkie zaliczenia na uczelni, a potem choroba i śmierć taty. Generalnie byłam placzliwa, znerwicowana, bardzo często piłam melise. Mama powtarzała, że Wojtek też taki będzie i mam wyluzowac. A nie wyluzowalam, a Wojtek nie jest w żadnym stopniu uciążliwy.
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 15:03   #3852
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

moja urodziła się 3,5 a w szpitalu miała pampki 0

serio? no to cofam pytanie w takim razie

Dziewczyny, które były nacinane przy porodzie sn: kiedy był dokładnie wasz 1 raz po porodzie?
ja jestem 5,5tyg po porodzie i zbliża się ten dzień ale boję się koszmarnie, że to nacięcie jeszcze się nie zagoiło, że będzie bolało i że się rozejdzie
Stary 2015-08-10, 15:06   #3853
justi699
Zakorzenienie

Mój Kacper w szpitalu też nosił "O" a ważył 2,25kg

teraz już ma "3" mój duży syneczek "prosi:
jutro 3 miesiące Czekam na nie z utęsknieniem Myślę,że po 3 ruszy z kopyta i zacznie się interesować bardziej zabawkami a nie tylko przelotne spojrzenie

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

Dziewczyny, które były nacinane przy porodzie sn: kiedy był dokładnie wasz 1 raz po porodzie?
ja jestem 5,5tyg po porodzie i zbliża się ten dzień ale boję się koszmarnie, że to nacięcie jeszcze się nie zagoiło, że będzie bolało i że się rozejdzie

u nas 1 próba po 6 tyg bez jednego dnia. Nieudana
Potem- 7tyg- poszło ale do dziś mnie boli trochę

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-08-10, 15:09   #3854
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ojjj tak. Przytulaste dzieciaczki

U nas często karmienie po północy, ok 3 i po 5. To często ok 3 zmieniam pampersa ba śpiocha. mówię "ciiii" caly czas i powolnymi ruchami zmieniam. Jak mocno śpi to się nie budzi, ale gimnastyka z tym jest niezła. A jak się obudzi to
Bałam się zostawiać pampka na tak długo, ale skoro waszym maleństwom nic nie jest...
Ja tez w nocy nie zmieniam, czyli od ok 19 do 8-9 rano.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Dziewczyny aż mi łzy poleciały jak przeczytałam jak u Was dzień wygląda...

nie mam już sił.

co gorsza-tż też jest coraz bardziej podłamany a jak on się załamie to będzie dla mnie tragedia
Moja starsza miała takie "objawy "jak piszesz. Stwierdzili kołki, bo w zasadzie taki regularny powtarzający sie płacz sugeruje kołki. Choć kolka to złożone i często nadużywane pojęcie. Być moze z powodów rozwojowych być moze z mojego stresu, ktory na nią przełożyłam.
Był bebilon Pepti, debridad, espumisan. Masaże i t D .Raz było lepiej raz gorzej i minęło po 3 miesiącu.
Nie wiem czy CIe to pocieszy , ma wtedy tez miałam wrażenie ze ona ciagle płacze i ze to sie nie skończy. Nie wiem co to było.
Ale wiem ze mija.
U Was tez wkrótce bedzie dobrze.

Cytat:
A moja właśnie zasypia, mamy dwie drzemki w dzień,zasypia właśnie o 11 i ok 16 także jak już marudzi w tych godz to prosi żeby położyć ją spać, bo sama nie zaś nie, tzn kładę ją na boczek, pieluszka koło buzi i sama zasypia
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Po tym co cos Napisała przypomniał mi się ten demot z FB. Nie sztuka jest uśpić...sztuką jest odłożyć... ŚWIĘTA PRAWDA!
Nie widziałam tego, zahebiste

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:14   #3855
201710041131
Konto usunięte

Sylwusiach on spi tylko w nocy

Tak, malutka urodziła sie w 35 tc i teraz ma 2700 czy cos takiego nie chce skłamać ale wiem ze poniżej 3 kg

Cos moj uspokaja sie (o ile w ogole) tez tylko pionowo ale dupa do świata tylko mi wysiada kręgosłup i przez to go takiego wyciętego nosze bo nie mam siły i nie wiem czy mu nie szkodzę

Wiem, ze czasem lepiej wyjsć sie uspokoić tłumacze sobie ze mały płacze bo cos chce mi przekazać a nie dla zgrywy ale dzisiaj to juz przechodzi samego siebie. Juz 50 minut go karmie bo jak nie zatkam dzioba to jest ryk

Cos przesyłka dotarła, dziekuje

Juz nawet myślałam o autyzmie wczesnodzieciecym ale szybko odgonilam te myśli...

Dobra juz sie nie żale bo az głupio gdy inni maja gorzej

Monika dobrze ze mała lepiej spi

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:

U mnie jeszcze nie było

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:25   #3856
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie jeszcze nie było

my to prawie razem rodziłyśmy więc jak ty się zdecydujesz to zdaj relację to może i ja spróbuję

ale szczerze wam powiem, że wcale mi się nie chce! libido śpi
Stary 2015-08-10, 15:28   #3857
kejtiCe
Zakorzenienie

Mehja u mnie też spało, a terazzzzzzz!!!
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 15:49   #3858
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Justi a ja się z tym nie zgodzę. Bardzo ciężko psychicznie przechodzilam ciążę. Najpierw ciężko było mi pogodzić się z tym, że będę miała dziecko, potem wszystkie zaliczenia na uczelni, a potem choroba i śmierć taty. Generalnie byłam placzliwa, znerwicowana, bardzo często piłam melise. Mama powtarzała, że Wojtek też taki będzie i mam wyluzowac. A nie wyluzowalam, a Wojtek nie jest w żadnym stopniu uciążliwy.
czyli przypadek

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2015-08-10, 15:52   #3859
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
dybry

u nas się znowu mówi,że jaka mama była w ciąży (spokojna, nerwowa, płaczliwa,itp) takie jest dziecko przez kilka miesięcy.
Od połowy ciąży dużo płakałam, byłam niespokojna, itp. Kacper też teraz taki jest, choć odpukać powoli się to uspokaja.

dalej trzyma głowę na 1 str przekładanie nic nie daje bo z powrotem sobie układa po swojemu. Ech...
ja tez swojej przekladalam glowke..teraz byam z nia na spacerze to pod jedna strone glowki polozylam tetre, tak ze ptawie na plasko ma glowke.. upodobala sobie prawa strone do spania..

i teraz dziewczyny nie wiem czy mam sie smiac czy plakac.. byla u mnie health visitor i powiedziala ze mala musi byc skonsultowana z okulista bo lewe oczko ma troszke mniejsze od prawego...
Stary 2015-08-10, 15:53   #3860
kejtiCe
Zakorzenienie

Sylwia a mocno to widać? Bo mi się zdaje że Wojtek też tak ma
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 15:54   #3861
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
dybry

Blanka po intensywnej niestety też ma głowę na jedną stronę :/ tak ja tam cały czas ukladali ehh...

Szu cieszę się mam nadzieję ze zadziała.
Stary 2015-08-10, 15:58   #3862
kejtiCe
Zakorzenienie

Coś, czy ten sprzedawca nie ma już naszego mleka?
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 15:58   #3863
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia a mocno to widać? Bo mi się zdaje że Wojtek też tak ma
wstawiam fotkee, ocen..mi sie wydaje ze to nie ma wplywu na jej wzrok ale dla swietego spokoju juz zgodzilam sie zeby skierowala nas na jakies badanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0050.JPG (52,8 KB, 36 załadowań)
Stary 2015-08-10, 16:02   #3864
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiam fotkee, ocen..mi sie wydaje ze to nie ma wplywu na jej wzrok ale dla swietego spokoju juz zgodzilam sie zeby skierowala nas na jakies badanie
Kurde, to jest minimalna różnica. Fajnie, że Cię kierują. Warto sprawdzić takie sprawy.
Ja się jutro zapytam położnej, czy ona też to widzi u Wojtka, czy tylko ja.
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 16:03   #3865
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
my to prawie razem rodziłyśmy więc jak ty się zdecydujesz to zdaj relację to może i ja spróbuję

ale szczerze wam powiem, że wcale mi się nie chce! libido śpi
Moje libido także... cos tam było, ale bleeee nie mam ochoty
Stary 2015-08-10, 16:04   #3866
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, to jest minimalna różnica. Fajnie, że Cię kierują. Warto sprawdzić takie sprawy.
Ja się jutro zapytam położnej, czy ona też to widzi u Wojtka, czy tylko ja.
pewnie polozna powie, ze to normalne..no kurde ilu doroslych ma minimalna roznice w wielkosci oczu.. pisalam o tym z kolezanka ktora ma 2 dzieci i na 20 sierpnia ma tp to powiedziala ze ta babka jest po☠☠☠ana.. mi smiac sie chce bo mala widzi wszystko,wodzi wzrokiem itd.. ale co tam, pojde sprawdze
Stary 2015-08-10, 16:06   #3867
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Moje libido także... cos tam było, ale bleeee nie mam ochoty
my z TZ codziennie, tylko nie mozemy w ulubionej pozycji bo zachaczaja mi blizny po szwach.. i jeszcze troche sie boje robic to jak wczesniej bo jednak dopiero 7 tyg temu rodzilam a ibido znow mi do gory skacze..
Stary 2015-08-10, 16:06   #3868
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie polozna powie, ze to normalne..no kurde ilu doroslych ma minimalna roznice w wielkosci oczu.. pisalam o tym z kolezanka ktora ma 2 dzieci i na 20 sierpnia ma tp to powiedziala ze ta babka jest po☠☠☠ana.. mi smiac sie chce bo mala widzi wszystko,wodzi wzrokiem itd.. ale co tam, pojde sprawdze
Na pewno wszystko jest dobrze!
22.06.2015
Stary 2015-08-10, 16:26   #3869
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wszystko jest dobrze!
pewnie tak.. po tej historii z kp i zachowaniem ploznej, wszystkie ich rady itp biore na zimno
Stary 2015-08-10, 16:37   #3870
kika1989wroc
Rozeznanie

Mam dziś mało czasu, więc tak szybko tylko napisze ze na allegro są znów kupony na 10 złotych przy zakupie powyżej 50 zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości