Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 14:42   #3841
ann2016
Zakorzenienie

Dot.: Wężowe spodnie to nasz znak, za rok powiemy TŻtom tak! - PM 2016 cz.33

Cytat:
Napisane przez Sophie24 Pokaż wiadomość
Wiem, że środek lata ale przypomniałam sobie, że muszę w tym roku zimowe buty kupić. Będzie ciężka przeprawa. Mam nadzieje, że uda mi się już w październiku coś dostać. Zastanawiam się czy nie wystarczy kupić jesiennych kozaków a potem tylko wsadzić wkładkę ocieplającą. Na te zimy jakie ostatnio mamy to średnio potrzebuję ocieplanych od góry do dołu butów. Teraz zimę przeżyłam w jesiennych butach:P
ja już dwie zimy przechodziłam w Emu kiedyś mi się te buty wcale ale to wcale nie podobały ale zmieniłam zdanie są super oczywiście kozaczki na szpilce też mam
ann2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:44   #3842
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
U nas sala oferuje barmana i chyba skorzystamy. Są 2 wersje:
1) 50 zł/h za usługę, ale całą resztą PM muszą się zająć
2) 1200 zł, donosi się tylko wódkę, reszta w cenie
U nas cena takich usług to 700zł i w tym jest już alkohol, ale my mamy pakiet z alkoholem bez limitu. Barman serwuje drinki bodajże przez 2 godziny.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:47   #3843
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Jadę mierzyć kolejną kieckę Ale mam dużo fotek, także gicior Trzymajcie kciuki, żebym wróciła z sukienką i żeby udało mi się wynegocjować minimalną cenę :P
:d

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:48   #3844
ann2016
Zakorzenienie

Cytat:
Jadę mierzyć kolejną kieckę Ale mam dużo fotek, także gicior Trzymajcie kciuki, żebym wróciła z sukienką i żeby udało mi się wynegocjować minimalną cenę :P

dobra wizytówka uaktualniona już wszystko gra
Stary 2015-08-10, 14:49   #3845
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
U nas cena takich usług to 700zł i w tym jest już alkohol, ale my mamy pakiet z alkoholem bez limitu. Barman serwuje drinki bodajże przez 2 godziny.
Tylko 2 godziny? A potem co?
Myślałam, że takie drink bary to są na całej imprezie. Przynajmniej my tak chcemy zrobić.
A inne osoby jak planują mieć?

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:50   #3846
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Hej.
Zazdroszczę Wam takiej bliskości do ślubu, ale z drugiej strony mi też już leci. Odkąd zdecydowaliśmy się ostatecznie na tę datę, którą będziemy mieć, minęło 8 miesięcy
Zaczęłam szukać orkiestry i załamka. Większość krzyczy sobie 5500 i wzwyż Nie lubię DJów, ale jak tak dalej pójdzie...
Ciężko jest znaleźć dobry zespół, który zaśpiewa fajnie za mniej niż 4000-5000zł. Chociaż zdarzają się wyjątki. Ja akurat nie przepadam za zespołami, nie chcę się ograniczać czyimś repertuarem albo stresować jak ktoś mi zacznie wyć na weselu więc wybraliśmy DJa. Zawsze to też oszczędność, bo DJe często są tańsi niż kilkuosobowy zespół

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Myślałam, że takie drink bary to są na całej imprezie. Przynajmniej my tak chcemy zrobić.
Właśnie nie wiem co My tej opcji nie wykupiliśmy, więc nie dopytywałam się jak to wygląda. Na pewno barman nie siedzi całą noc i nie serwuje drinków, ale nie wiem jak oni to organizują w naszej sali.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:59   #3847
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez pannamima Pokaż wiadomość
Ja też nie przepadam za muffinami, wolę kawałek murzynka z blachy ;-)
A ja nie pogardzę ani tym ani tym . Ogólnie to łasuch ze mnie, ze słodkości zjem wszystko oprócz makowca .
Cytat:
i czekamy na foty
Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość

Nam się na szczęście udało dogadać z właścicielem poprzedniego mieszkania. Wyprowadziliśmy się 3 maja i tylko z 3 dni, a nie za cały miesiąc nam policzył

Nam się tak udało, że pierwsze mieszkanie jakie upatrzyłam na ogłoszeniach okazało się idealnym
My chcieliśmy żeby za to mieszkanie które oglądaliśmy zapłacić kaucję i dostać klucze a dopiero od początku września się przeprowadzić bo tutaj mamy zaplacone do końca miesiąca i TŻ się stawiał że nie wyrzuci tyle pieniędzy w błoto. . I takim sposobem pożegnaliśmy się z tym mieszkaniem bo właścicielka wzięła kogoś kto zapłacił czynsz odrazu. Swoją drogą jestem zła bo według mnie powinno się brać pod uwagę pierwszeństwo zgłoszeń i zainteresowania a nie to kto pierwszy rzuci kasę na stół . Mieliśmy dać znać do dziś, a już wczoraj dowiedzieliśmy się że mieszkanie wynajęte.

Mi się to mieszkanie strasznie podobało więc teraz trochę rozpaczam, no ale cóż. Może uda nam się znaleźć coś większego w tej cenie.

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Ja muffiny lubię, ale dla mnie to taka przekąska na co dzień, jak babka czy murzynek Nie rozumiem tego szału na muffinkowe torty, tym bardziej patrząc na ich ceny
Też nie ogarniam fenomenu babeczkowych/muffinkowych tortów ale co kto lubi . Tort to tort jednak. Choć nie lubię typowych ciężkich tortów, z masami na bazie masła. My mamy tort w cenie i będziemy brać raczej coś lekkiego . A no i ostatnio widziałam że na naszej sali dodali w menu jakieś desery dodatkowe i nie wiem czy by się nie pokusić na jakieś lody czy cuś

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 15:19   #3848
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ciężko jest znaleźć dobry zespół, który zaśpiewa fajnie za mniej niż 4000-5000zł. Chociaż zdarzają się wyjątki. Ja akurat nie przepadam za zespołami, nie chcę się ograniczać czyimś repertuarem albo stresować jak ktoś mi zacznie wyć na weselu więc wybraliśmy DJa. Zawsze to też oszczędność, bo DJe często są tańsi niż kilkuosobowy zespół
Zdaje sobie z tego sprawę, ale liczyłam, że jednak zapłacimy gdzieś pomiędzy 4000-5000zł, nie powyżej.
Ja akurat nie umiem się bawić przy DJ. Dla mnie (i dla mojej rodziny) dobry zespół to podstawa na tego typu imprezach
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:23   #3849
tetrikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotori0212 Pokaż wiadomość
Tetrik mieszkasz z TZ? Ale ci zazdroszcze ja tez bym chciala jednak bedzie to mozliwe dopiero po slubie. Bede mieszkala z tz w jego domu razem z tesciami. Dom aktualnie jest w przebudownie to znaczy jest podwyzszony jest dorobiona klatka.schodowa. zostal tez zmieniony dach. Czekamy na elektryka ktory ma byc w.ciagu kilku dni i tz musi znalezc tez hydraulika, bo ten co mielismy wystawil nas... znaczy sie mial byc dwa tygodnie temu, a teraz telefonow nie odbiera.... i przez niego wszystko sie odciagnie. Gdzies w drugiej polowie sierpnia maja tez elewacje klasc. W tym roku tez dokonczymy kuchnie na dole i.lazienke, rowniez klatke schodowa i korytarz. Bedzie pieknie :d
Chcialam tamta sale, bo byla.zdecydowanie blizej do tej jest 10km wiecej z kosciola jakies 5km. A sala ktora mam bedzie od kosciola.15km ale blizszej juz bym nie znalazla na taka.ilosc.osob, reszta w sal jest na 200 osob takze troszke za malo miejsca by bylo. Jednak teraz jestem zadowolona z tego, ze bede miala.ta sale jest tansza i.piekniejsza

Candy zdarzysz spokojnie cos znalezc u mnie salony sa otwarte do 18 takze masz czas ;-)

Mieszkam z TZ już 2 lata teraz dostalam pracę w rodzinnym mieście TZ i się przeprowadzilismy. Tymczasowo mieszkamy w domu u mamy TZ, ale szukamy czegoś na wynajem nie chciałabym nigdy mieszkać z jednymi albo drugimi rodzicami. Nie czuję się wtedy w pełni swobodnie.

Cytat:
Napisane przez candy111 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam i na Jana Pawła większość salonów do 19 jest, a będę jechała tam z pracy max 20 min to zdążę.

Czy któraś z Was ma do polecenia jakieś salony w Warszawie oprócz tych na Jana Pawła? Targowa niestety odpada na teraz bo za dużo czasu na dojazd muszę stracić.
Ja byłam w Warszawie na przymiarkach teraz w sobotę, wieczorem napiszę relacje to coś ci doradze
Stary 2015-08-10, 15:25   #3850
lolusl
Japońska rzepa

Ja z kolei nie umiem nigdy się bawić przy zespole, więc szukam teraz dobrego DJa. jesteśmy umówieni z dwoma na razie.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:30   #3851
smerfetk_a
Żona Gargamel

Okej, mała relacja z wesela czwartkowego:

* Miałam robione włosy i makijaż. O ile makijaż niezniszczalny (rzęsy mam do dzisiaj haha), o tyle fryzure podpinałam już w kościele bo mi leciała. Ale nie wiem czy winić fryzjerkę, chyba raczej moje ciężkie włosy.
* PM wyglądała świetnie, góra sukni koronkowa z krótkim rękawkiem, dół lejący się, na włosach korona z warkocza, wpięte białe kwiaty i welon średniej długości. Bukiet kolorowy z kwiatów polnych.
* W kościele (mój parafialnym) oczywiście dali , nikt nie przyniósł przenośnego mikrofonu i przysięgi nie było słychać WCALE. No prócz szlochu PM który się niósł echem No i msza trwała ponad godzine ale to u nas norma
* Na sali jeszcze bardziej dali , przychodzimy wszyscy umordowani, z nadzieją na schłodzoną sale. A tu co? Wszystko otwarte na oścież, w środku nawet nie chłodno o_O Zamknęli dopiero po przywitaniu PM, nieco chłodniej zrobiło się może po 2h, ale nadal było zbyt ciepło.
* Wystrój był można powiedzieć w stylu rustykalnym, pięknie zrobiony klik klik
* Wódka ledwo schłodzona (po chwili ciepła i tak sobie stała ), napoje w dzbankach wcale (!) nieschłodzone, mus z truskawek był zupą z truskawek. Pod tym względem kompletnie sobie nie poradzili. Jedzenie takie sobie ale już drugi raz tam byliśmy więc nie zdziwiło nas to.
* Zespół w porządku, nie porwał nas specjalnie ale nie fałszowali, nie robili piosenek po swojemu więc wporzo (dziewczyny ze Śląska pewnie kojarzą - Gramofon). Prawie wszystkie piosenki były polskie, czekaliśmy na zagraniczne hiciory ale się zbytnio nie doczekaliśmy Ale to pewnie PM tak chcieli A i babeczka pięknie na skrzypcach w kościele zagrała
* Dodatkowych atrakcji poza stolikiem z kilkoma alkoholami nie było.
* Nie było żadnych zabaw/konkursów A czekaliśmy z TŻ bo zawsze startujemy Do oczepin zaprosili dzieci (a było wystarczająco panien/kawalerów), welon złapała jakaś mała dziewczynka, potem żaden facet nie chciał muszki przez to łapać i było dziwnie. Także wg mnie błąd.
* Zaproszenia, winietki, podziękowania dla rodziców PM robili sami, wyszły im super. Na podziękowanie dla gości przy każdej winietce było malutkie wiklinowe serduszko

Generalnie gdyby nie temperatura to byłoby super, tak to niestety będzie mi się kojarzyć z ciepłą wódką bo nic innego charakterystycznego nie było
Aaa i hitem imprezy był mój wachlarz, wstyd mi go było brać a potem wszyscy przychodzili pożyczyć

Edytowane przez smerfetk_a
Czas edycji: 2015-08-10 o 15:31
smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 15:32   #3852
lolusl
Japońska rzepa

Smerfetka, śliczny wystrój jestem strasznie ciekawa stylizacji pmki, nie masz jakichś fotek do wrzucenia na grupę fb?
It never fails.
Stary 2015-08-10, 15:37   #3853
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Zdaje sobie z tego sprawę, ale liczyłam, że jednak zapłacimy gdzieś pomiędzy 4000-5000zł, nie powyżej.
Ja akurat nie umiem się bawić przy DJ. Dla mnie (i dla mojej rodziny) dobry zespół to podstawa na tego typu imprezach
Dla mnie też dobry zespół to podstawa . Ja jeszcze DJ-a bym zaakceptowała, ale moja rodzina napewno nie . Więc mamy zespół, z tym był największy problem bo jestem bardzo wymagająca bo mam jakieś tam doświadczenie w śpiewaniu i fałszy nie zniose . My płacimy za zespół 3800 zł.

Cytat:
Napisane przez tetrikk Pokaż wiadomość
Mieszkam z TZ już 2 lata teraz dostalam pracę w rodzinnym mieście TZ i się przeprowadzilismy. Tymczasowo mieszkamy w domu u mamy TZ, ale szukamy czegoś na wynajem nie chciałabym nigdy mieszkać z jednymi albo drugimi rodzicami. Nie czuję się wtedy w pełni swobodnie.
Też nie mogłabym mieszkać z rodzicami . Zbyt duża różnica pokoleń, byłyby niepotrzebne konflikty i nieporozumienia, dlatego chcemy mieszkać sami i mieszkamy już od roku i jest to nasza najlepsza decyzja .

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:39   #3854
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Smerfetka, śliczny wystrój jestem strasznie ciekawa stylizacji pmki, nie masz jakichś fotek do wrzucenia na grupę fb?
mam niewiele ale się podziele
zaraz wrzucę

Stary 2015-08-10, 15:40   #3855
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
mam niewiele ale się podziele
zaraz wrzucę
It never fails.
Stary 2015-08-10, 15:48   #3856
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zimę 2014/2015 przełaziłam w jesiennych botkach z pull&bear
W tym roku też mam zamiar tak zrobić, bo kozaki mi nie pasują do płaszcza Oby zima nie była tragiczzna w tym roku
Ja mam uniwersalną kurtkę (czy tam płaszcz) puchową, ma taki krój i wykonanie, że każde buty pasują i zawsze celuje w kozaki Ale wiem, że wiele osób już teraz to tylko botki na zimę kupuję (mi nie pasują botki, dziwnie wyglądam). W mieście, zwłaszcza jak się nie wiele człowiek musi poruszać (blisko do pracy albo samochodem) to na te 2-3 tygodnie zimy starczają takie buty.

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
Dwie godziny to strasznie mało. Na tej sali na duże wesele barman miał być od około 18-19 do 1 w nocy. Za 800zł. To już było znośniejsze.

Co do zespołów i DJów. Ja wybawię się przy jednym i drugim jeśli jest dobrze dobrany repertuar. Aczkolwiek przewagę ma DJ bo nic nas nie ogranicza - a w zespole to wiadomo, wokalista/wokalistka nie wszystko zaśpiewa. Poza tym - jakby mieli kaleczyć to lepiej by nie śpiewali:P

Muszę w ogóle szperać i zapisywać piosenki jakie chcemy mieć. Tak na razie tylko o nich myślę:P Kiedyś chyba sobie nawet przyczepiłam notkę na pulpicie z trzema tytułami ale to na drugim laptopie, którego już nie mam:P
Sophie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:51   #3857
ann2016
Zakorzenienie

Dzieci do oczepin masakra
Stary 2015-08-10, 15:54   #3858
Sophie24
Zakorzenienie

Smerfetka - wystrój cudny, chyba aż sobie zapiszę stół w inspiracjach
Kurde, i teraz się będę stresować jak to bez klimy w ogóle może być. Muszę chyba dopytać o chłodzenie wódki. Lodów nie będzie. Ale sam fakt, stresuje się, że trafi nam 30 stopni i upa. Już nawet mama podsunęła mi pomysł przesunięcia daty na później/wcześniej ale nie wiem. Niby moglibyśmy ale chyba jednak sobie darujemy. W maju czy kwietniu też pogoda może być upalna, tak samo we wrześniu.

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
Dzieci do oczepin masakra
Pamiętam, że jak ja byłam takim podlotkiem (13-14 lat) to też mnie wypychali do welonu. No ale z tego co zawsze słyszałam to było to ustawione i wiedziano kto zostanie wybrany.
Nie rozumiem idei. U nas też nie będzie komu łapać welonu - po prostu nie będę go rzucać. Lepsze to niż wybieranie dziewczynek.
Stary 2015-08-10, 16:18   #3859
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Okej, mała relacja z wesela czwartkowego:

* Miałam robione włosy i makijaż. O ile makijaż niezniszczalny (rzęsy mam do dzisiaj haha), o tyle fryzure podpinałam już w kościele bo mi leciała. Ale nie wiem czy winić fryzjerkę, chyba raczej moje ciężkie włosy.
* PM wyglądała świetnie, góra sukni koronkowa z krótkim rękawkiem, dół lejący się, na włosach korona z warkocza, wpięte białe kwiaty i welon średniej długości. Bukiet kolorowy z kwiatów polnych.
* W kościele (mój parafialnym) oczywiście dali , nikt nie przyniósł przenośnego mikrofonu i przysięgi nie było słychać WCALE. No prócz szlochu PM który się niósł echem No i msza trwała ponad godzine ale to u nas norma
* Na sali jeszcze bardziej dali , przychodzimy wszyscy umordowani, z nadzieją na schłodzoną sale. A tu co? Wszystko otwarte na oścież, w środku nawet nie chłodno o_O Zamknęli dopiero po przywitaniu PM, nieco chłodniej zrobiło się może po 2h, ale nadal było zbyt ciepło.
* Wystrój był można powiedzieć w stylu rustykalnym, pięknie zrobiony klik klik
* Wódka ledwo schłodzona (po chwili ciepła i tak sobie stała ), napoje w dzbankach wcale (!) nieschłodzone, mus z truskawek był zupą z truskawek. Pod tym względem kompletnie sobie nie poradzili. Jedzenie takie sobie ale już drugi raz tam byliśmy więc nie zdziwiło nas to.
* Zespół w porządku, nie porwał nas specjalnie ale nie fałszowali, nie robili piosenek po swojemu więc wporzo (dziewczyny ze Śląska pewnie kojarzą - Gramofon). Prawie wszystkie piosenki były polskie, czekaliśmy na zagraniczne hiciory ale się zbytnio nie doczekaliśmy Ale to pewnie PM tak chcieli A i babeczka pięknie na skrzypcach w kościele zagrała
* Dodatkowych atrakcji poza stolikiem z kilkoma alkoholami nie było.
* Nie było żadnych zabaw/konkursów A czekaliśmy z TŻ bo zawsze startujemy Do oczepin zaprosili dzieci (a było wystarczająco panien/kawalerów), welon złapała jakaś mała dziewczynka, potem żaden facet nie chciał muszki przez to łapać i było dziwnie. Także wg mnie błąd.
* Zaproszenia, winietki, podziękowania dla rodziców PM robili sami, wyszły im super. Na podziękowanie dla gości przy każdej winietce było malutkie wiklinowe serduszko

Generalnie gdyby nie temperatura to byłoby super, tak to niestety będzie mi się kojarzyć z ciepłą wódką bo nic innego charakterystycznego nie było
Aaa i hitem imprezy był mój wachlarz, wstyd mi go było brać a potem wszyscy przychodzili pożyczyć
Stół super a taki drogowskaz sama chce mieć ;p

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-10, 16:31   #3860
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
Dla mnie też dobry zespół to podstawa . Ja jeszcze DJ-a bym zaakceptowała, ale moja rodzina napewno nie . Więc mamy zespół, z tym był największy problem bo jestem bardzo wymagająca bo mam jakieś tam doświadczenie w śpiewaniu i fałszy nie zniose . My płacimy za zespół 3800 zł.
Ja mam wykształcenie muzyczne, więc też mam spore wymagania w temacie.
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:50   #3861
klakla91
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle wpadłam na szalony/genialny pomysł Stwierdziłam, że we wrześniu/październiku zacznę kupować prezenty gwiazdkowe. Rozłoży mi się to na te 3 miesiące, tak finansowo jak i czasowo (w sensie biegania i szukania czegoś, zamawiania). A teraz póki pracę mam i bardzo dobrze mi płacą to mogę kupić, potem nie wiem jak będzie. Dla siostry chyba już wiem co kupię, bratankowi też będę mogła wcześniej bo wiadomo, dla dziecka zawsze łatwiej Pewnie jakąś grę kupię Resztę też jakoś wymyślę:P
Kobieto, ja tak robię od kiedy pamiętam. W tym roku chyba pierwszy raz nie mam jeszcze żadnego prezentu ale też nie wiem czy będę robić, chyba nie
Cytat:
Ja zimę 2014/2015 przełaziłam w jesiennych botkach z pull&bear
O mamo, zamarzłabym.
Cytat:
Zaraz przejrzę maila, może jakiś Ci podpasuje a będzie tańszy

edit. mam. http://www.sos-band.pl/ bardzo fajni na żywo, 3900 skałd podstawowy, 4600 z saksofonistą w tamtym roku. Myśleiśmy też nad tym http://zespoltwist.pl/, ze Śląska ale dojeżdzają. Coś koło 3500.

Wcinam właśnie pstrąga w warzywach. Kocham mojego P za to

34/2021

Edytowane przez klakla91
Czas edycji: 2015-08-10 o 17:03
klakla91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:54   #3862
dziun_ka89
dziun_ka89

Cytat:
Napisane przez ann2016 Pokaż wiadomość
my zamawialiśmy gotowe już nawet prawie wszystkie rozdane
Wow jakie tempo ja myslalm o Bozym Narodzeniu bedzie 5m-cy przed i myślalam ze to za wczesnie..

Cytat:
Ja robię samodzielnie zaproszenia na dwa śluby
A właśnie widziałam chyba te zimowe na cywilny..bardzo ładne ja wlasnie zastanawiam się bo z jednej strony nie chcę dużo wydać na zaproszenia bo wydaje mi się że to zbędny wydatek..z drugiej chcę mieć coś co mnie wyróżni spośród wszystkich zaproszeń..a za takie fajne spersonalizowane troche trzeba dac :/ lolousl mozesz napisac po ile Tobie wyjdą te zaproszenia? I czy Ty drukujesz sama czy robisz projekt i zlecasz robotkę?

Cytat:
Napisane przez kotori0212
Co do.zaproszen na pewno bede zamawiala ale nie drozszy niz 1'50 za sztuke szkoda mi na to.kasy.. chociaz zastanawialam sie nad robieniem, ale nie wiem jak je.zrobic.
ja szukalam zaproszen najprostszych do zrobienia czyli skladanie na pol lub skladające się z dwoch roznych arkuszy papierów..

Cytat:
U nas sala oferuje barmana i chyba skorzystamy. Są 2 wersje:
1) 50 zł/h za usługę, ale całą resztą PM muszą się zająć
2) 1200 zł, donosi się tylko wódkę, reszta w cenie
Fajna opcja ja nie mam w ofercie i sobie odpuszczam.. i tak muszę obcinać koszta..
dziun_ka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:54   #3863
lolusl
Japońska rzepa

Pofarbowałam sobie kieckę,bo mi się zabarwiła w praniu,a teraz ma taki fajny batikowy wzór

No i chyba lecimy z tż do Rzymu w listopadzie. Zastanawiamy się nad Maltą w październiku a Rzymem, ale chyba stanie na rzymie.
It never fails.
Stary 2015-08-10, 17:00   #3864
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klakla91 Pokaż wiadomość
Kobieto, ja tak robię od kiedy pamiętam. W tym roku chyba pierwszy raz nie mam jeszcze żadnego prezentu ale też nie wiem czy będę robić, chyba nie

O mamo, zamarzłabym.

Zaraz przejrzę maila, może jakiś Ci podpasuje a będzie tańszy

Wcinam właśnie pstrąga w warzywach. Kocham mojego P za to
No tak też mi się coś kojarzyło, że była mowa, że ktoś tu robi dużo wcześniej zakupy na Święta:P
Dla siostry już dziś wymyśliłam. Zrobię sobie listę i będę spisywać co komu a w następnym miesiącu coś już kupię.

Ostatnio mam często ochotę na rybę:P Wcinałam chyba śledzie trzy dni z rzędu a i tak miałam dalej ochotę:P Tyle, że wiem, że dietę mam ogólnie średnią ostatnio, nie gotuje, jem różne dziwne rzeczy, brakuje mi pewnie wielu składników stąd zachcianki.

Cytat:
Pofarbowałam sobie kieckę,bo mi się zabarwiła w praniu,a teraz ma taki fajny batikowy wzór

No i chyba lecimy z tż do Rzymu w listopadzie. Zastanawiamy się nad Maltą w październiku a Rzymem, ale chyba stanie na rzymie.
Ja mam ochotę zmusić do jakiegoś wyjazdu M. Jak ma brać urlop i mamy spędzić go u rodziców a potem w domu to ja dziękuje. Ale raczej nie będą to zagraniczne wojaże, coś w PL poszukam, po sezonie
Stary 2015-08-10, 17:02   #3865
zambeza
polaczek cebulaczek

smerfetk_a ale piekny wystroj chyba dam zdjecie mojej dekoratorce.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:04   #3866
Sophie24
Zakorzenienie

Przypomniało mi się, że powinnam zrobić rozpiskę obiadów na przyszły tydzień. Nie wiem kiedy będę gotować ale plan jest

A tak w ogóle - wczoraj nie wchodziłam na wizaż bo podjęłam wyzwanie - 3000 puzzli. Zaczęłam układać Rozłożyłam się to w połowie stwierdziliśmy, że musimy zmienić mieszkanie bo połowę właśnie zajęłam No ale posegregowałam je sobie i część ułożyłam (zamek cały mam). Dokładnie ten obrazek:
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...a-300_3013.jpg
Jak skończę to sama sobie pogratuluje
Stary 2015-08-10, 17:09   #3867
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Przypomniało mi się, że powinnam zrobić rozpiskę obiadów na przyszły tydzień. Nie wiem kiedy będę gotować ale plan jest

A tak w ogóle - wczoraj nie wchodziłam na wizaż bo podjęłam wyzwanie - 3000 puzzli. Zaczęłam układać Rozłożyłam się to w połowie stwierdziliśmy, że musimy zmienić mieszkanie bo połowę właśnie zajęłam No ale posegregowałam je sobie i część ułożyłam (zamek cały mam). Dokładnie ten obrazek:
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/...a-300_3013.jpg
Jak skończę to sama sobie pogratuluje
uwielbiam puzzle, poukładałabym z Tobą

Stary 2015-08-10, 17:15   #3868
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Tetrikk jeszcze każesz czekać na relacje i zdjęcie kiecki

Co do barmana to zawsze miałam podobne oferty, jak u jednego było coś taniej to miał inne opłaty i wychodziło cenowo na to samo:
Oferta dla Państwa (600zł):
- doświadczony i sympatyczny barman
- pełne wyposażenie barmańskie (shakery, nalewaki, coolery, blendery,
podajniki)
- dodatki dekoracyjne (słomki, serwetki, mieszadełka, szpadki)
- pomoc w doborze menu i organizacji zakupów
- obsługa od początku do końca przyjęcia
- przygotowanie i wydruk specjalnej karty drinków dla Gości na bar
- doskonałą atrakcję dla gości weselnych
- umowa gwarantująca rezerwacje terminu

Jeśli sala nie oferuję, My możemy zapewnić:
- szkło klasyczne i ozdobne do wszystkich rodzajów koktajli (100zł)
- profesjonalny o nowoczesnym designie Drink Bar (200x100cm) (100zł)
- lód w kostkach i lód kruszony w specjalnych termoizolacyjnych
pojemnikach (100zł)

- osoba do zbierania oraz mycia szkła (200zł) (W 80% sale nie robią z tym problemu - proszę porozmawiać na sali może nie będzie konieczne zamawiania od Nas)

+ własne alkohole lub pakiety 700-1500zł (na ok. 100osób).
To jest skopiowana oferta Artiwy.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 17:22   #3869
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez dziun_ka89 Pokaż wiadomość
A właśnie widziałam chyba te zimowe na cywilny..bardzo ładne ja wlasnie zastanawiam się bo z jednej strony nie chcę dużo wydać na zaproszenia bo wydaje mi się że to zbędny wydatek..z drugiej chcę mieć coś co mnie wyróżni spośród wszystkich zaproszeń..a za takie fajne spersonalizowane troche trzeba dac :/ lolousl mozesz napisac po ile Tobie wyjdą te zaproszenia? I czy Ty drukujesz sama czy robisz projekt i zlecasz robotkę?

ja szukalam zaproszen najprostszych do zrobienia czyli skladanie na pol lub skladające się z dwoch roznych arkuszy papierów..

..

Będę robić na cywilny sama w 100 %, a na kościelny dam koledze taty, który ma drukarnię gotowy projekt i papier. Bo sama tak ładnie nie potnę tego,no i nie mam kolorowego tuszu w drukarce.

Ale ja nie chcę jakichś trudnych, na cywilny widziałaś, bardzo prosciutkie,a na kościelny stanie chyba na takich : https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...9fd590fdfd.jpg

No i lolusl a nie lolousl
It never fails.
Stary 2015-08-10, 17:23   #3870
Sophie24
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam puzzle, poukładałabym z Tobą
To zapraszam
M. zupełnie się w tym nie odnajduje i dziwi się po co ja to robię:P Ale i cieszy go to - jak się dopadnę do puzzli to świat przestaje istnieć przez co nie gderam mu nad uchem

Właśnie Tetrikk - co to ma być? My tu czekamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości